/PESCIANSKI/ Din nou în livada de 5 ani a lui Victor Pogor. 5-летний Песчанский. Iun.2018.

Ғылым және технология

Vă amintiți acea plantație tânără de 4 ani de soiul Pescianski pe care am vizitat-o anul trecut (2017)? Iată aici link-ul pentru a revedea acel material • Livadă de nuc de 4 ani... .
Am decis să văd din nou care e situația în acest an, cum se dezvoltă pomii și care este recolta prognozată. Am rămas uimit de rezultat, având în vedere că în acest an 2018, recolta la majoritatea soiurilor este mult mai redusă comparativ cu anul precedent, în timp ce în aici la Victor Pogor, Pescianski a rodit foarte bine. Deci, soiul are un potențial considerabil, diferența o face atitudinea și grija pe care nucicultorul o are față de plantația sa.
В прошлом году я посещал этот молодой сад Песчанского, который впечатлял своим очень скорым входом в плодоношение. Вот ссылка • Livadă de nuc de 4 ani... .
В этом году я решил снова посмотреть как себя проявляет сад и был удивлен впечятляющим уражаем и хорошей развитии деревьев. При этом, имейте в виду что в этом 2018-ом году в Молдавии большинство орехов очень плохо завязали плоды. А Песчанского это не коснулось. И агротехника и уход за садом делают огромную разницу.

Пікірлер: 20

  • @OlegTirsina
    @OlegTirsina4 жыл бұрын

    +373 69 358 996 ● voinesti@hotmail.com ● www.nucialtoiti.md ● facebook.com/voinesti ►Pentru rezervări de pomi altoiți de nuc, dacă aveți întrebări privind înființarea livezii, soiuri și tehnologiile aplicate ►To order walnut grafted trees, for questions regarding orchard establishment, varieties and applied techs ►Для заказов привитых саженцев ореха, по вопросам закладки ореховых садов, сорта и технологии

  • @anarosior117
    @anarosior1176 жыл бұрын

    Felicitari proprietarului si pepinierei Voinesti!am comandat si eu de la voi pentru la toamna pescianski si de abia astept sa i plantez si sa am si eu o asa grija de ei. mi ar placea sa postati (cand se poate)mai multe filmulete cu formarea coroanei si lucrari in verde!

  • @vasileilco4742
    @vasileilco47424 жыл бұрын

    Bravo

  • @AveJuglans
    @AveJuglans5 жыл бұрын

    Молодец!!!

  • @olegmancikolegmancik2324
    @olegmancikolegmancik23246 жыл бұрын

    Спасибо за перевод!

  • @OlegTirsina
    @OlegTirsina6 жыл бұрын

    друзья, русских субтитров мы добавили, приятного просмотра!

  • @GETubul

    @GETubul

    6 жыл бұрын

    Спасибо большое , теперь всё понятно и интересно !

  • @sorinpasca6021
    @sorinpasca60215 жыл бұрын

    Salut..multumesc pentru informatii...ce soi ii recomandat pt zona de munte?...spor in afaceri😁

  • @shaomix6921
    @shaomix69214 жыл бұрын

    Здраствуйте продаете ли вы и не превитые отобраные саженцы пещанского??..спасибо буду ждать ответ)

  • @666vassa
    @666vassa6 жыл бұрын

    Se vede că omul are grija de nuci Bravo. Domnul Oleg am observat și aici pe alocuri frunze un pic rufoase, la mine sunt mai multe rufoase. Să fie un dificit de oarecare minerale, sau nu e nimik strashnik. ? O zi frumoasa sa aveți și succes in tot ceea ce faceți. P.s. la ce preț e puietul de pescianschi ? 60 bucăți.

  • @OlegTirsina

    @OlegTirsina

    6 жыл бұрын

    buna ziua. nu e nimic grav. acele frunze sunt cel mai probabil atinse de o afectiune fiziologica, numita Colapsul Mezofilului, lucru care se intampla intr-o perioada cu cresterea activa a frunzelor si fie vanturi puternice, fie diferente mari intre temperaturile din timpul zilei si noptii cauzeaza un colaps al peretilor celulari ai frunzelor care rezulta in necroze.

  • @cristianperjeru7454

    @cristianperjeru7454

    6 жыл бұрын

    Oleg Tirsina Care este cel mai bun sort pentru clima si pentru pamintul din Republica Moldova?

  • @OlegTirsina

    @OlegTirsina

    6 жыл бұрын

    mic fiind teritoriul tarii noastre, conditiile de sol si clima pot sa difere substantial de la un loc la altul. in afara de acest criteriu, exista si altele, legate de planurile omului care infiinteaza livada, de posibilitatile de a investi in irigare, etc. deci nu putem spune ca exista un soi cel mai bun pentru R.Moldova. Exista o gama de soiuri foarte bune. Acestea, de la un caz la altul, sunt: Pescianski, Cogalniceanu, Ovata, Fernor, Chandler, eventual Lara.

  • @ahmedeskander9490
    @ahmedeskander94906 жыл бұрын

    Soiul asta Pescianski oare ar merge in judetul Botosani din Romania? Te urmaresc de ceva timp si as fi interesat de un raspuns, .Salutare si Bafta multa !

  • @OlegTirsina

    @OlegTirsina

    6 жыл бұрын

    cu certitudine ar merge. avem chiar si cazuri cand au fost defrisate plantatii de soiuri franceze care s-au dovedit a se adapta cu dificultate in NE Romaniei si care au fost replantate cu Pescianski.

  • @Andrei92ify
    @Andrei92ify6 жыл бұрын

    Buna ziua, incep prin a va spune ca va urmaresc cu interes videourile. O parte din cei care se gandesc sa infiinteze o plantatie de nuc se gandesc la posibilitatea furtului sau distrugere a tinerei plantatii. Cum procedam in asemenea situatii? V-ati intalnit sau ati auzit de astfel de cazuri ? Va multumesc .

  • @OlegTirsina

    @OlegTirsina

    6 жыл бұрын

    buna ziua. va multumesc pentru apreciere. in privinta furtului, o solutie la care am recurs si noi este instalarea unor stalpi cu proiectoare de lumina de zi si camere de supraveghere. vedeti aici. kzread.info/dash/bejne/g4ufrsSGktG-iMo.html

  • @user-xv4ep6yl3z
    @user-xv4ep6yl3z6 жыл бұрын

    Спасибо за видео. Олег, подскажите пожалуйста, при схеме посадки 8на8, 11на63 дерева. Опылитель высаживаю 1, 6, 11 на 1, 6, 11, 16, 21... 56, 61. Получилось 39 деревьев-опылителей. Достаточно ли этого, или существует более эффективная схема посадки опылителя? Хотел приобрести для Песчанского -Казаку, но у меня есть в наличие Костюжанский.

  • @OlegTirsina

    @OlegTirsina

    6 жыл бұрын

    добрый день, можете отправить графическую схему на voinesti@hotmail.com?

  • @victorrazmerita3126
    @victorrazmerita31266 жыл бұрын

    u

Келесі