Åpent fagmøte: Livskvalitet i Norge

Ғылым және технология

Hvordan kan livskvalitetsmåling bidra til politikk og samfunnsutvikling?
Direktesendt møte fra Kulturhuset i Oslo 15. september 2020.
Hva er livskvalitet egentlig? Og hvorfor bør vi eventuelt måle den? Hvem har gode liv i Norge og hvordan er livskvaliteten fordelt? Hvordan henger livskvalitet sammen med økonomi og et velfungerende samfunn? Kan livskvalitet brukes som kompass for samfunnsutvikling og folkehelse, og i så fall hvordan? På dette åpne fagmøtet diskuterer vi nettopp disse problemstillingene. Vi møter fire inspirerende og kunnskapsrike innledere som har jobbet med temaet fra ulike innfallsvinkler.
Program
0:00 Velkommen og kort om temaet, Thomas Hansen, Folkehelseinstituttet
4:00 Ragnhild Bang Nes er psykolog og seniorforsker ved Folkehelseinstituttet hvor hun blant annet leder arbeidet med livskvalitetsmåling. Hun gir en oversikt over livskvaliteten i Norge i 2019.
27:30 Anders Barstad er sosiolog, forfatter og forsker ved Statistisk sentralbyrå. Han forteller om livskvalitetsmåling i Norge i et historisk perspektiv, og presenterer ideer og tanker om framtidens livskvalitetsmålinger.
45:00 Lars Peder Nordbakken er økonom i Civita og forfatter. Lars Peder vil snakke om vår søken etter det gode samfunn, om det lokalpolitiske perspektivet og om betydningen av å forstå den menneskelige og sosiale situasjonen som utgangspunkt for politikk.
56:45 Per Espen Stoknes er psykolog med doktorgrad i økonomi, forfatter og politiker. Per Espen vil snakke om hva vi kan vi bruke livskvalitetsmålinger til og den vanskelige overgangen fra vitenskap til politikk.
1:09:53 Spørsmål fra salen.
Fhi.no har en temaside om livskvalitet og trivsel: www.fhi.no/fp/psykiskhelse/li...

Пікірлер

    Келесі