Oppaat kertovat: VAAPUN VALINTA, SYVÄRIT ja SOUTUTEKNIIKKA

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Näin opit soutamaan vaappuja ja valitsemaan Nakkilan koskille juuri oikeat värit & mallit.
Kimmo Puosi ja Lasse Pauhe, kaksi kokenutta kalastajaa ja arvostettua viehevalmistajaa, ovat yhdessä koonneet tämän tietopaketin, jossa pureudumme uistelun saloihin vuodenaikojen näkökulmasta.
Videossa keskitymme tarkastelemaan tarkemmin uistinvalintoja eri vuodenaikoihin. Esittelemme Kimmon valmistaman Kap-vaapun ja Lassen RR-vaapun, ja opastamme, miten näitä valitaan oikein eri kalastustilanteisiin. Lisäksi annamme yksityiskohtaista analyysiä värien merkityksestä eri vesiolosuhteissa .
Videon edetessä siirrymme syvemmälle syvääjävaappujen käyttöön ja tarkastelemme tekniikkaa soutu-uistelussa neljällä vavalla. Kimmo ja Lasse jakavat kanssamme tietoa siimojen sopivasta pituuksista soututekniikassa. Nakkilassa lohensoutu tai mikä vaan soutukalastus on suosittu kalastusmuoto, vaikka se on mielletty enemmän pohjoisten jokien kalastustavaksi.
Koskesta löytyy lisätietoja osoitteesta:
www.nakkilankosket.fi/
Videolla oleva majoitus paikka, josta vene vuokrattiin:
www.viikarintila.fi/kalamaja-...
Videosarjaan kuuluu videoita Nakkilan kalastusreissun lisäks teemoilla:
- Kalareissu Nakkilan koskilla
- Siianhaudontalaitos
- Harjunpääjoki taimenen kutupaikkana
- Smottiruuvi Harjunpäänjoessa
- ePropulsion sähköperämoottorin testaus Nakkilan koskilla
Videon on tuotettu yhteistyössä seuraavien kumppaneiden kanssa:
Nakkilan kosket ry, Nakkilan kunta, Ursuit, Länsi-Suomen Kalatalouskeskus ja Electric Marine.
00:00 Intro
00:12 Kevätvärit
01:38 Alkukesän värit
03:09 Värit Nakkilan lohelle
04:20 Syysvärit
05:33 RR-vaapun syvälle sukeltava malli
06:32 Kimmon vaappuvalinnat
10:48 Syvännevaapun valinta ja niiden viritys
15:55 Siimojen pituudet soutu-uistelussa
16:45 Soutupaikan valinta
18:29 Jarrun säätö
19:20 Vapatelineen tärkeys
19:51 Soutajien käyttäytymisetiketti
20:42 Nakkilan koskien venevuokraus

Пікірлер: 7

  • @ahvenraita199
    @ahvenraita199Ай бұрын

    Hyvä pätkä! Myös aijempi 👏👏

  • @tapiovirnes
    @tapiovirnesАй бұрын

    Mittään en asiasta tiiä, siispä kysyn. Joskus joku on sanonu, että yhelläki koukulla pysyis kiinni. Esitellyissä vaapuissa oli muutamakin enemmän. Ainakin talvikoiden vapauttamiseen lienee parempi, että ois vähemmän (ja jopa väkäsettömät). Miksi siis kolmekin koukkua?

  • @KalastusKanava

    @KalastusKanava

    Ай бұрын

    Vaikuttaa uintiin, että siinä on useampi koukku. En oo lohivaapuissa nähny yksihaaraisia koskaan. Veikkaan, että kala ei tartu niihin kiinni. Ykshaaraiset perhot on toinen juttu, koska kala ottaa silloin kiinni itse koukkuun. -Mika

  • @tapiovirnes

    @tapiovirnes

    Ай бұрын

    @@KalastusKanava Varmasti vaikuttaa uintiin, se on selvä. Mites sitten ku meritaimenen heittokalastuksessahan ykshaarakoukut monen mielestä toimii? Mun mielestä lusikka on siinä tapauksessa rinnastettavissa vaappuun.

  • @KalastusKanava

    @KalastusKanava

    Ай бұрын

    @@tapiovirnes Rehellisesti sanottuna en usko yksihaaraisen koukun käyttöön soutuvaapuissa. En ole niitä nähnyt ylipäätään vaapuissa kuin parissa kaupallisessa mallissa, jotka on tehty taimenen uisteluun. Ei porukka vaihda niihin kuin pakosta, koska yleisesti halutaan maksimoida mahdollisuus saada kala ylös. Samoin merellä taimenlusikoissa en ole kenenkään nähnyt käyttävän sellaista, vaikka meritaimenta kalastavien henkilöiden kaveripiiri on itselläni laaja. Asiasta näyttää aika ajoin olevan keskusteluja ja aina joku kaivaa kuvan, jossa on käyttänyt yksihaaraista ja saanut kalan. Mutta mitä porukka oikeasti käyttää, on sitten toinen juttu. Lohikalojen tärpit ovat Suomessa niin harvassa, että kalastajat eivät halua vapaaehtoisesti rajoittaa omaa mahdollisuuttaan saada sellaista ylös. Päin vastoin halutaan vieheitä ja välineitä, joilla saa enemmän ja isompia. Perhokalastuksessa väkäsetön koukku ja yksihaarainen toimii hyvin. Ylöstuloprosentti on hyvä. Se on järkevää kalastuksen säätelyä, koska pieniin perhoihin ottaa myös poikaset. Tänä vuonna Espoo-Helsinki -merialueella taimenuistimissa saa olla yksi kolmihaarainen koukku, joka on väkäsetön. Jos kalastusta halutaan säädellä, se pitää tehdä sääntöjen avulla eikä odottaa, että kalastajat rajoittaisivat itse omaa tekemistään. -Mika

  • @roimari

    @roimari

    8 күн бұрын

    Tanskassa käytetään lätkissä meritaimen hommissa yksihaaraista. Käytetty jo 80-70 luvulla.

  • @KalastusKanava

    @KalastusKanava

    7 күн бұрын

    @@roimari ​​⁠Lusikoissa on kyllä jonkin verran, mutta vaapuissa en ole juuri nähnyt. Tai mihin olen törmännyt, ovat marginaalisessa roolissa. Pysyy kalat kiinni perhossakin, vaikka ne ovat pääosin yksihaaraisia. Silti en usko, että vaappuihin yksihaaraiset ovat tulossa. Ennemmin rajoitetaan kalastusta muilla tavoilla. -Mika

Келесі