No video

ניטשה 14 - האדם אחר מות אלוהים

הרצאה אחרונה מתוך הקורס על ניטשה, 2013

Пікірлер: 16

  • @Nihilvs
    @Nihilvs3 жыл бұрын

    ברכות. תודה על המאמץ להעלות את כל 14 ההרצאות.

  • @willhunting4258

    @willhunting4258

    2 жыл бұрын

    היי מאחר וראיתי שאתה משתף מהידע שלך בתגובות למתעניינים, אשמח אם תוכלל לענות לי על שאלה בנושא , כאשר ד"ר אונגר מציין כי "הוויטאליות שלנו היא רופפת והיא מאלצת אותנו לקנות לנו ערכים ולכן גם כשאנחנו מתמרדים מול הערכים ההתמרדות הזאת נובעת מתןך ערכים של התמרדות ובכל מקרה הגדרתי את הרצון שלי מבחוץ ועל ידי כך אני הגדרתי אותו ואת הרצון אי אפשר להגדיר" למה הוא בעצם מתכוון ב" לא ניתן להגדיר את הרצון"? הרי אני חייב להגדיר את הרצון בשביל לנסות להגיע אליו, לא הבנתי את המשפט כל כך.

  • @Nihilvs

    @Nihilvs

    2 жыл бұрын

    @@willhunting4258 היי. כתבתי לך תגובה מפורטת והיא נמחקה ע"י הבעלים של הערוץ או יו טיוב. כך או כך אין לי עניין לכתוב אותה מחדש. חופש ביטוי זה לא מה שמספרים לנו.

  • @user-vf2xq2th2k

    @user-vf2xq2th2k

    Жыл бұрын

    ​@@willhunting4258 לא ניתן להגדיר את הרצון. הרצון הבריא לא מגודר כי אם סוגה בשושנים. האם זה מקרי שהכינוי שלך הוא will hunting (צייד הרצון)? האם לשם כך אתה רוצה להגדיר את הרצון? כדי שתוכל לצוד אותו?

  • @user-ft8ov2lk1j

    @user-ft8ov2lk1j

    26 күн бұрын

    ​@@willhunting4258 אולי אתה עדיין ממתין לתשובה... על כן אענה. אתייחס לציטוט שהבאת- מהי הוויטאליות הזו (בעברית- חיוניות)? היא למעשה הנושא החשוב כאן, ואותה ד''ר אונגר מגלגל בין תחנות שונות במהלך ההרצאה. נתחיל בכל מה שהוויטאליות איננה- היא איננה חיוב של תכלית עליונה או של הכרחיות זו או אחרת. כלומר הוויטאליות איננה ערך. מקורו של הערך במערך תכליתי, וכאשר אני פועל כך או אחרת (למשל- תורם מכספי לעניי העיר), אני פועל מתוך ערך (סיוע לנזקקים, צדקה) שנגזר מתוך מטאפיזיקה שמצביעה לבסוף על הכרח (אם אני דתי- תרמתי כי כך אלוהים מצווה עלי, והמצווה היא ההכרח. אם אינני דתי, ותרמתי מכספי, אני כנראה מאמין שקידמתי את הטוב האנושי על פני האדמה ועל כן יש תכלית למעשה שלי- זהו הכרח הומניסטי). הוויטאליות עליה מספר ניטשה ואותה מבאר ד''ר אונגר, מתקיימת בעולם ללא ערכים, ללא אלוהים וללא הכרחיות (עולם קונטנגנטי). היא למעשה האלטרנטיבה לעולם ללא ערכים וללא אלוהים. חשוב להבין- ניטשה במידה רבה הוא מבשרו של הפוסט-הומניזם, וכבר כאן אפשר להבחין בכך- עולם ללא אלוהים הוא עולם ללא אדם, שעד עתה נתקיים (בעיקר במימד ה'מוסרי' לדידו של ניטשה) כסוכן שמגשים ערכים של תכלית עליונה. ובעולם ללא תכלית, נעדר ערכים- צומחת חיה חדשה שאיננה יכולה להקרא אדם. ובחזרה לציטוט- בן אם אתה פועל מתוך ערכים, או מתנגד לפעולה מתוך ערכים( ע''ע - מתמרד)- אתה עדיין תקוע ב'עולם הישן', ובפעולותיך מסתתר הכרח חבוי. וכל עוד אתה פועל מתוך ערך חיצוני, אתה מנוון את הוויטאליות הנכספת. אז מהי אם כן הוויטאליות הנכספת? מכיוון שזו תגובה ולא מאמר, אעצור כאן. אפנה אותך לעשר הדקות האחרונות של ההרצאה דלעיל, שם ד''ר אונגר מסביר בפוזיטיבוית עליה. אם תרצה שאסביר לך, שלח הודעה. אני רק אתן רמז- כדי להבין באמת את מושג הוויטאליות אמליץ לעיין בכתביו של ז'יל דלז. דרך צלחה!

  • @millybarzellai
    @millybarzellai3 жыл бұрын

    תודה. השכלה חופשית וידע אין סוף חינם. מפעל מרגש

  • @user-lc6pp4nd5k
    @user-lc6pp4nd5k2 жыл бұрын

    תודה על סדרת הרצאות מרתקת. הקורס על ניטשה היה בנוי בצורה מופתית. הידע העצום שלך שממנו אתה מייצר את ההקשרים ומחדד את הטיעונים, יחד עם יכולות נראטיביות מרשימות, מאפשרים הבנה עמוקה ויסודית של תאוריות מורכבות ביותר של אחד מהוגי הדעות החשובים בהיסטוריה.

  • @moshezamberg8736
    @moshezamberg87363 жыл бұрын

    היה מרתק! תודה רבה!

  • @user-hj2zl5dr3o
    @user-hj2zl5dr3o3 жыл бұрын

    תודה רבה! מהאדם הבא..

  • @phinias
    @phinias2 жыл бұрын

    אני נפעם מהמאמצים המושקעים על ידך בהנגשת היידע הפילוסופי לציבור. תודה.

  • @user-sagiv.m.t
    @user-sagiv.m.t Жыл бұрын

    אני שמח עבור העל-אדם ומקנא לו כי הוא לא חולה כמוני וכמוכם. אפילו עצם היותו של העל-אדם מגוחך עד להחריד (נניח) היא טבעית ואובייקטיבית והוא יכול להיות גאה בה כמו שאנו עשויים להיות גאים במעשינו המוסרים ביותר כיום בתור חוליי מוסר. תודה רבה על ההרצאה המרתקת ביותר ממה ששמעתי עד כה.

  • @willhunting4258
    @willhunting42582 жыл бұрын

    דוקטור הנרי אונגר יחיד ומיוחד תודה על הכל!!

  • @Eshhagolesh
    @Eshhagolesh2 жыл бұрын

    Bravo.

  • @minecraftctil7756
    @minecraftctil77562 жыл бұрын

    דר הנרי היקר, האם בסרט חומות של תקווה הגיבור ששמו אנדי דופריין הוא נטשייני?

Келесі