npk gübre dozu ayarlaması hobi günlüğü 118

Пікірлер: 194

  • @saadetdoganay3520
    @saadetdoganay35203 жыл бұрын

    Gübre elimde nasıl yapılacağını sizden baska anlatan yok allah razı olsun

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Saadet hanım ilginiz ve yorumunuz için teşekkür ederim,emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @selimkilinc9087
    @selimkilinc90872 ай бұрын

    Teşekkür ederim emeğinize sağlık çok güzel faydalı bi paylaşım oldu. Hem gübremi aldım hem TDS&CE cihazını aldım sayenizde

  • @mervedemir959
    @mervedemir9594 жыл бұрын

    Allah razı olsun bir saattir hem nette hem de burada doğru kullanım bilgisi arıyorum soruma sizin videonuzda cevap buldum Başarılar dilerim takipteyim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Merve hanım teşekkür ederim emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @ergunkonakc1060
    @ergunkonakc10603 жыл бұрын

    Çok değerli bilgiler teşekkürler..

  • @rifatyilmaz2058
    @rifatyilmaz20583 жыл бұрын

    Videolarında zaman ve mekan bildirseniz iyi olur

  • @mehmetgorgulu4301
    @mehmetgorgulu43012 жыл бұрын

    Damlamaları malçın altına alırsanız daha sağlıklı olur kolay gelsin.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim Mehmet bey size de kolay gelsin.

  • @ilhancaglar4814
    @ilhancaglar4814 Жыл бұрын

    Slm hocam taflan sus bitkisii var bunlara en iyi yaprak gubresi ve gelisimini saglayan gubre tesekkur ederim yanitinizi bekliyorum

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    Жыл бұрын

    İlhan bey aleykümselam diyelim önce , taflan bitkisinin bir çok çeşidi var ama ben size genel bir cevap olarak topraktan solucan (katı veya sıvı fark etmez) gübresi ,yapraktan ise gübretaş yada agro ürünlerini tavsiye edebilirim, ayrıca yapraktan yapılan uygulamada ec.değerine dikkat etmekte çok önemli kolaylıklar diliyorum.

  • @nurettintezcan4930
    @nurettintezcan49305 жыл бұрын

    Saygıdeğer üstat bir müsait zamanınızda saksıda sebze için bir toprak hazırlama ve karışım videosu yaparmisiniz acaba Teskurlerimle saygılar ef.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    5 жыл бұрын

    yapalım inşallah .

  • @nurettintezcan4930

    @nurettintezcan4930

    5 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 çok teşekkür ediyorum allah razı olsun iyi geceler.

  • @ismailkayri9351
    @ismailkayri93513 жыл бұрын

    Meyve agaclarina uygulandigi zaman, yine yaklasik 1 su bardagi kadar mi olmali, yoksa agacin yasina gore bu miktar degisir mi? Nasil olmali? Tesekkur ederim, faydali bir video.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba İsmail bey uygulama dozu ağaç yaşına göre değişmez cinsine göre değişebilir ama bu videodaki doz tüm bitkiler için kabul edilebilir bir doz.

  • @nuribeker3496
    @nuribeker34962 жыл бұрын

    Bilgilendirmeniz için tşk. Verme işlemini örneğin 200 litrelik bir bidonda ec sini ayarladıktan sonra damlama ile verebilir miyim.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Nuri bey evet damlama ile verebilirsiniz.

  • @mukaddesbostanc4947
    @mukaddesbostanc49472 жыл бұрын

    Size bir sorum olabilirmi.sizin kanalı şimdi gördüm ve de yorumları inceledim her soruya yanıt vermeye calismissiniz .Benim soruma da cevap verceginizi umarım.Sorum:bir hafta önce sebze fidelerimi diktim dikmeden önce cizilere leonardit _koyun gübresi.kul_karistirip toprağı karıştırdım ara ara suladim 15_20gun sonra diktim dikeli10gun oldu.bu gün 3 20 (kuskus gibi) olanını 10ltSuya iki çorba kaşığı koyup eriterek üstten suzgecle verdim.Daha sonra bolca temiz suyla suladim.tehlikeli bir durum yaratirmi.takip ediyorum herhangi bir durum yok ama gene de şüpheliyim.cevaplarsaniz sevinirim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Mukaddes hanım toprağınızı gayet iyi bir şekilde desteklemişsiniz tebrik ederim, öncelikle 3.20 gübreyi bitkilerin meyve tutumu zamanında verirseniz daha iyi olur bitkilerin sağlıklı bir şekilde gelişmesine ve meyve kalitesinin yükselmesini sağlamış olursunuz ,ancak 10 litre suya sadece bir yemek kaşığı yeterli olacaktır kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @mukaddesbostanc4947

    @mukaddesbostanc4947

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398merhaba benim 3 20 Gubrem sizinki gibi toz değil kullanmada herhangi bir sakınca olurmu (kus kus gibi)suda eriterek mi verilmeli yoksa toprağa karıştırarak mi verilmeli.Tesekkur ediyorum.İyi geceler.. sorularıma cevap alabileceğim bir arkadaş bulduğum için de ayrıca teşekkür ederim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    @@mukaddesbostanc4947 hanım elinizdeki ürünü suda iyice erittikten sonra topraktan bitki başına bir su bardağı olacak şekilde 20 gün ara ile uygulayın sorularınıza buradan yada instagram dan aynı isimdeki hesabımızdan yazarsanız ilk fırsatta dönüş yaparım .

  • @mukaddesbostanc4947

    @mukaddesbostanc4947

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 teşekkür ederim beyefendi beni rahatlattiniz.Yalniz ben organik tarım yapmak istiyorum ((koyun gübresi leonardit büyük baş hayvan gübresi vermiştim)ama sebze fideleri kendine gelemedi 20 gübrenin zararı yok dediler onun için kullandım gene de tereddutteyim.zarari vardır.Nihsyetinde Sünni gübre degilmi

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    @@mukaddesbostanc4947 hanım suni gübre diye bilinen ürünler doğada bulunan tuz bileşikleriden yapılır, zararına gelince yüksek dozda kullanılması halinde toprağın yapısını bozar ve bitkilerin ölümüne sebep olur bu ürünlerin kullanımında üretici firma tarafından tavsiye edilen kullanım zamanları ve dozuna uymak önemlidir organik gübrelerin yetmediği durumlarda takviye edici olarak kullanılır ,daha önceki cevaplarımda size humik asidi önermeyi unutmuşum bunu da ayrıca belirteyim.

  • @bilalyldrm2320
    @bilalyldrm23203 жыл бұрын

    Hocam üre gübresi var elimde köklerine birer çay kaşığı atsam kendisi erise mi faydalı olur yoksa sizin gibi suda eritip köklerine mi doksek faydalı olur 10 lt suya 4.cay kaşığı üre yeterli midir sebze için

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Bilal bey aynı düşündüğünüz ölçüde suda eritip verin ama önce biraz sulama yapın sonra gübreli suyu verin verdiğiniz gübreli su kök bölgelerinde kalıp fazla aşağıya inmesin kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @yumurtalkokarec1636
    @yumurtalkokarec16363 жыл бұрын

    Abi merhaba kafama bi soru takıldı sana sorayim dedim 20x3 yerine ilk olarak üre ve dap gübresi kullansak meyve verimi olduğu zaman 16.8.24 vermek daha mantıklı ve daha fazla verim sağlamazmı sonuçta potasyum verirsek büyüme evresinde bitki çok az kullanmadığı için potasyum fazlalığı olucak sence mantıklımı domates hıyar patlıcan için

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Eğer ticari tarım yapıyorsanız gübre maliyetini düşünerek bu tür uygulamalar yapılabilir ancak bir hobici olarak bu kadar çok gübre çeşidine harcama yapmak yerine zaten uygun orantılarda hazırlanmış gübre ile toprak düzenleyici kullanmak daha iyi.

  • @muminaltas2622
    @muminaltas26222 жыл бұрын

    Merhaba abicim benimde böyle bir bahçem var ama toprak biraz verimsiz gibi geldi fidelerimi yeni ektim ekerken sadece kendi toprağıyla ektim şimdi gübre vermek istiyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var teşekkürler 😊🍅🥒🍆

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba öncelikle bahçeniz bereketli olsun inşallah, fidelerinizi ekmişsiniz şimdi onları beslemek lazım ,bunun için toprakta var olanları bitkilerinizin kullanabilmesi için önce humik topaktan asid uygulaması yapın, birkaç gün sonrada yine topraktan gübre uygulaması yapın bu uygulamalara 15 - 20 gün ara ile devam edin kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @ergunkonakc1060
    @ergunkonakc10603 жыл бұрын

    Hocam hayırlı günler bende 3 15 gübre var fakat toz şeklinde değilde katı granül şeklinde,bu gübreyi suda eritip sizin verdiğiniz ölçü ve aynı şekildemi vermeliyiz yoksa direkt toprağamı uygulamalıyız,direkt saksı toprağına ne kadar uygulamalıyız ve katı veya sıvı hangisi daha verimli olur?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Ergün bey granül gübreler taban gübresi olarak kullanılır çözülmesi ve bitkiler tarafından kullanıma hazır hale gelmesi için zamana ihtiyaç vardır bu yüzden ekim yada dikimden önce toprağa verilir ki bitkiler ilk dönemlerinde bundan beslenerek ihtiyaçlarını karşılasınlar bu sezon için kullanmayı düşünüyorsanız toprağa karıştırmanız gerek bence önümüzdeki sezon için bu sezonun sonunda toprağa karıştırırsanız daha iyi olur karar sizin kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @fatmatunaboylu8122
    @fatmatunaboylu81222 жыл бұрын

    Elimde yeni aldığım Ph ve EC ölçer aleti var. İnternet üzerinden aldım. Ama kalibrasyon sıvısı nasıl yapılır öğrenmek istiyorum.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Fatıma hanım cihzlarınızı iyi günlerde kullanın ph.cihazınızı arada bir kalibre etmeniz gerekiyor bunun için aldığınız paket içinde kalibrasyon sıvısını hazırlamak için gerekli olan tarif ve malzeme olmalı orada nasıl hazırlanacağı anlatılıyor yoksa eğer hazır satılan internetten temin edebileceğiniz sabit ph.değerinde kalibrasyon sıvısı almanız gerekli, ec .ölçer aleti ayrı ise ona kalibrasyon gerekmez.

  • @fatmatunaboylu8122

    @fatmatunaboylu8122

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 aynı cihaz hem Ph hem de EC ölçüyor. Zaten içinden çıkmadığı için bu yazıyı yazdım. 😀 laboratuvar da HCL ve NaOH var. Bu sıvıları kulkanarak kendim hazırlamayı öğrenmek istiyorum. Asıl amacım buydu. Yinede cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

  • @organikbahcemveben4051
    @organikbahcemveben40512 жыл бұрын

    Merhaba kolay gelsin. 200 metrekare hobi Bahçem var toprak ph 8.5 civarı bazı bitkilerde kireçten dolayı topraktan vitamin alamamaktan demir kalsiyum eksikliği oluyor doğal yollarla eksikliği gideriyorum. Şimdi bu toprağı ıslah etme yoluna gidiyorum. 200 metre kareye 25 kg toz kükürt, 75 kg leonardit, 1.5 ton kadar yanmış koyun gübresi atarak süreceğim. 8 ay sonrada bu toprağa sebze ekecegim. 8 ay toprakta çözülmesini bekleyeceğim. Ardından fide ekimi yapınca ilk 3 gün sadece şu verip fidelerin tuttuğundan emin olduktan sonra hümik asit uygulaması yapacağım ve 15 günde bir bunu tekrar edeceğim. Her 15 günde bir 20.20.20 yapraktan bitkilere üstten destek vereceğim. Damlamadan ise potasyum için melas,azot için hayvan gübresi şerbeti vereceğim 3 defa sizce bu yazdıklarım uygunmu çok uzun oldu ama hakkınızı helal edin teşekkür ederim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba yapacağınız uygulamalardan sonra toprağınız her yönden güçlü bir hale gelir,çok iyi sonuç alırsınız fakat sadece sıcak günlerde sulamaya dikkat edin bitkilerinizin suya ihtiyacı olacak,bitki besleme tamam, peki koruma ve önleyici tedbirler için ne düşünüyorsunuz ,kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @umitkbb
    @umitkbb5 жыл бұрын

    İyi günler.100 litrelik gübre tankım var.Damlamadan veriyorum.Bu durumdada EC değerini ölçerek gübre miktarını ayarlayabilirmiyiz?

  • @aytacbuluk
    @aytacbuluk4 жыл бұрын

    hocam merhaba topraksız tarımda coco ve perlit karışımının ec değeri her sulamada 1.5 ile iki buçuk arası mı olacak birde 3yirmi uygun mu topraksız tarım için

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Aytaç bey evet ec.değerini 1,5-2,5 arası tutarsanız iyi olur gübre için 3-20 olur yanlız suda çok iyi eritip öyle kullanın emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @emreyilmaz2915
    @emreyilmaz29152 жыл бұрын

    Merhaba abi. Humik asit ile karıştırsam nasıl olur yoksa dönüşümlü olarak mı vermeliyim.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Emre bey önce humik asidi verin 1 hafta sonrada gübre verin ki verdiğiniz gübreyi bitkiler daha iyi kullansın.

  • @tulganuran3227
    @tulganuran32272 жыл бұрын

    NOK gübreyi domates, salatalık ve biberlere hangi sıklıkla, yani kaç gün ya da ayda bir verilmelidir.Bilgilendirirseniz memnun olurum.Teşekkurler...

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Tolga bey gübre uygulama aralığı 15 - 20 gün ara ile olursa iyidir topraktan yada yapraktan fark etmez kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah .

  • @tulganuran3227

    @tulganuran3227

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 Teşekkür ederim, sağolun.Çok makbule geçti, kolay gelsin, iyi günler...

  • @MaqsudQuliyev-yv6dz
    @MaqsudQuliyev-yv6dzАй бұрын

    Hocam bende çekirdekten çıkan pasiflora var yaklaşık boyu yarim litrelik şişe boyunda. Ona ben 2 cay kasigi 20 gün aralikla 20-20-20 gubresi verecegim ama bunu pasiflora için kac defe vermeliyim? Onu bilmiyorum. Bi de bu gubreyi veridikten sonra kalsium gübresine ihtiyac kalirmi? Yapraklarin iyi gelişimi için. Tüm bu sorularima cevab verirseniz sevinirim. Çünki çok ihtiyacım var bilginize. Onceden təşəkkür edirem

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    Ай бұрын

    Merhaba, bitkiniz saksıda ise ilk uygulamayı çiçek açma zamanında,ikinci uygulamayı meyve tutumunda, üçüncü uygulamayı ise hasattan sonra yapın yeterli olacaktır; bahçe ortamında ise kıştan çıkıp ilk uyanma döneminde bir uygulama daha yapılır yapraklar için ayrıca bir başka gübreye ihtiyaç olmayacaktır kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @MaqsudQuliyev-yv6dz

    @MaqsudQuliyev-yv6dz

    Ай бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 hocam, pasiflora bitkilerimi çəkirdekten yetişdirgim icin henuz bu yil buyume sürecinde olucaklar büyük ihtimalle. O yüzden sadece bu yil gelistigi icin bu aydan baslayib 3 defe uygulaya bilirmiyim? Iyi yetismelerini istiyorum. Sizin desteginiz sayesinde ogreniyorum cok seyi. Seviliyorsunuz hocam. Oncedrn təşəkkür edirəm

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    Ай бұрын

    @@MaqsudQuliyev-yv6dz bu yıl için üç uygulama yapılabilir uygulama aralığı 21 günden az olmasın .

  • @MaqsudQuliyev-yv6dz

    @MaqsudQuliyev-yv6dz

    Ай бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 tamam hocam. Allah sizdən razi olsun. Ve size bir sorum daha olacak onu unuttum sormayı. Pasifloranin bazılarının yapraklarinda buruşukluk vardi. Ben ona trips hastalığına karşı turkiyenin doxin ilacini uyguladim ge suan sağlıqli. O problem azot, kalsium gibi yetmezliktenmi olmuş acaba? Yoksa trips hasiligimiydi. Hakkiniza girdim helal edin hakkinizi

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    Ай бұрын

    @@MaqsudQuliyev-yv6dz azot yada kalsiyum olsaydı sararmış yapraklar olurdu bitkide tripsler olursa yapraklar büzüşmeye başlar şu anda iyileşme başlamışsa tripsler kaybolmuştur .

  • @mustafadursun7973
    @mustafadursun79735 жыл бұрын

    Kolay gelsin

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    5 жыл бұрын

    mustafa bey teşekkür ederim sizede kolaylıklar diliyorum.

  • @dogukansevinc857
    @dogukansevinc85711 ай бұрын

    Hocam meyve ağacına da mı 1 cevze vereceği ? Ve ne sıklıkta kullanmalıyız bu gübreyi ?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    11 ай бұрын

    Merhaba meyve ağaçlarında 1 yaşından sonra 5 yaşa kadar 5 litre 5 yaş ve üstü 10 litre olacak şekilde ilkbaharda uyanma döneminde, çiçeklenme döneminde, meyve tutumunda ve hasat sonrası olarak verirseniz çok faydalı olur kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @dogukansevinc857

    @dogukansevinc857

    11 ай бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 her bir ağaca mı 10 litre yoksa ağaç başı belirli bir ölçü var mı ?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    11 ай бұрын

    @dogukansevinc857 verdiğim litre değeri her bir ağaç için 5 yaş üzeri 6 ağaç varsa 60 litreye ihtiyaç var.

  • @yildirimmengilliboga6847
    @yildirimmengilliboga6847 Жыл бұрын

    hocam bu gübreyi hangi zaman aralıklarında kaç günde bir verelim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    Жыл бұрын

    Merhaba Yıldırım bey bu gübre sebzelerde dikimden 10 gün önce sezonun hemen başında toprak uygulaması ile başlayıp 15 - 20 gün ara ile sezon sonuna kadar devam edilir , ağaçlarda ise ağaçların ilk uyanma döneminde, çiçeklenme ,meyve tutumu ve hasat sonrası olarak uygulanır bu gübre uygun dozda hem topraktan hem yapraktan uygulanabilir kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @umitkbb
    @umitkbb5 жыл бұрын

    Sorum buydu.Saygılar.

  • @tropikalhatay9030
    @tropikalhatay90304 жыл бұрын

    S,a abi bu ec metre ile hayvansal gübreler ile şerbet yapıyorum ben ölçüm yaoilirmj onlarda oran nedir bitki icin

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Ahmet bey aleykümselam,e.c.metre ile gübre şerbetinin de ölçümünü yapabilirsiniz e.c.değerinin yüksek çıktığı durumlarda su ile seyreltme yapıp uygun değere gelen gübre şerbetini (sebzeler için) bitki başına 250 mililitre topraktan verebilirsiniz emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @konulqelebeyeva9347
    @konulqelebeyeva9347 Жыл бұрын

    Kovanı deyişdin? ölçü dəqiq demek istemedinmi?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    Жыл бұрын

    Merhaba, kovayı değiştirmedim verilen ölçü 10 litre su içindir ,yani 4 şeker kaşığı gübre 10 litre su ile karıştırılacak .

  • @hayriyagmur8672
    @hayriyagmur86723 жыл бұрын

    Bu seker gübresini.Cimlere yapılır mı cimlerim kurudu haziranda yapsam olurmu

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Hayri bey bu gübreyi çim dahil tüm sebzelere meyve ağaçlarına verebilirsiniz çimlerinize 20 gün ara ile 2 yada 3 kez akşam serinliğinde uygulayın kolay gelsin.

  • @hayriyagmur8672

    @hayriyagmur8672

    3 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 teşekkürler.son olarak ellemi serpiyoruz

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Hayri bey su ile karıştırıp sırt pompası ile verilirse homojen olarak dağılarak hem topraktan hem yapraktan vermiş olursunuz her yere eşit miktarda dağılır ve kullanacağınız az bir ürün ile daha çok alanı beslemiş olursunuz serpme yönteminde bunu sağlamak biraz zor.

  • @elifhasturk4737
    @elifhasturk47373 жыл бұрын

    İyi günler elimde bu gübreden var çiçeklerime verebilirmiyim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Elif hanım bu gübreyi çiçekleriniz için kullanabilirsiniz uygun dozda olmasına özen gösterin kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @tropikalhatay9030
    @tropikalhatay90303 жыл бұрын

    S,a hocam normal 15.15.15 gübre var elimde yuvarlak yuvarlak olanından bunu suda eritip damlamadan ejder meyvelerime verebilir miyim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Aleykümselam Ahmet bey piyasada o kadar çok ürün var ki elinizdeki ürünün hangisi olduğunu tahmin edip cevap vermek doğru olmaz fayda yerine zarar verebilir veya beklenen faydayı sağlayamayabiliriz bu yüzden size önerim aldığınız yer ile temas kurup bilgi alın emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @fatimeyuzen
    @fatimeyuzen3 жыл бұрын

    Hocam bende üre gübresi var, hobi bahçemiz icin aldım onu da böyle suda eritmeli miyim? Nasıl vereceğimi bilmiyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Fatime hanım elbette yardımcı olmaya çalışırım elinizdeki gübre üre ise suda eritip kullanabilirsiniz ancak hangi ürün olduğunu tam bilmediğim için dozu hakkında birşey söyleyemem daha fazla bilgi için instagramdan hobi_bahcemiz_mali adresinden irtibat kurabilirsiniz kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @fatimeyuzen

    @fatimeyuzen

    3 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 Çok teşekkürler hocam

  • @resulmemmedov6209
    @resulmemmedov62093 жыл бұрын

    Ceviz agacinada vere bilirmiyiz? Bunu

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Resul bey bütün sebze,meyve ve çiçeklere verebilirsiniz.

  • @zeynepdlm6546
    @zeynepdlm65464 жыл бұрын

    Merhaba İnternetten Gemlik 2020 gübre aldım doğru mu acaba fiyat farkları çok farklı

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Merhaba Zeynep hanım aldığınız gübre hem kullanım bakımından hem içerik açısından 3x20 npk nın yerini tutmaz bilginiz olsun emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @tolgahan6218
    @tolgahan62182 жыл бұрын

    Hocam saksıda toz gübre verdim yapraklar solmaya başladı ne yapmam gerek

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Tolga bey verdiğiniz gübrenin dozu yüksek gelmiş olabilir saksınızın toprağının tamamını hemen değiştirin bunu yaparken bitki köklerinin zedelenmemesine özen gösterin.

  • @yunusinac5778
    @yunusinac57782 жыл бұрын

    Npk 886 gubresini nerde kullanabiliriz bilgi verirseniz sevinirim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Yunus bey bahsettiğiniz ürün tarımdan çok sanayide kullanılan tarımda katkısı düşük sayılan bir ürün.

  • @cem8662
    @cem86623 жыл бұрын

    1 yaşlı ceviz fidanına 10 litre hazırladığınızı verebilirmiyiz.Az/yada fazlamı olur.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Cem bey tek seferde 10 litre yerine 20 gün ara ile 5'er litre olarak verirseniz daha iyi olur.

  • @cem8662

    @cem8662

    3 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 çok teşekkür ederim. Yardımınız için

  • @ismaildemirbas325
    @ismaildemirbas3252 жыл бұрын

    Hocam önce suyun ph ni ayarlamak gerekirmi

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba İsmail bey gerekmez .

  • @emreiskender2492
    @emreiskender24922 жыл бұрын

    hocam seracılık yapıyoruz bu sene fidelerimiz iyi olamadı küçük kaldı ve sararmaya başladı 20 -20 -20 npk uygulasam yeşermeye ve gelişmeye başlarmı

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Emre bey fidelerinizin kök çalışması zayıf bunun sebebi toprak yapısı yada sulama suyu olabilir önce humik asid kullanın daha sonra uygun dozda 3x20 gübreyi topaktan uygulamayın fidelerinizin gelişimi düzelecektir kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @emreiskender2492

    @emreiskender2492

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 hocam çok teşekkür ederim ama topraktanmı yapraktanmı orayı tam anlayamadım

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Emre bey humik asidi mutlaka topraktan uygulamak gerekiyor gübre ise ; bazı ürünler sadece topraktan, bazıları yapraktan, bir kısmıda hem toprak hem yaprak uygulamasına uygun olarak hazırlanıyor elinizdeki ürün hangisine uygun ise onu tercih edin.

  • @emreiskender2492

    @emreiskender2492

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 anladım çok teşşekkür ederim

  • @musayuksel9845
    @musayuksel98454 жыл бұрын

    Iyi günler ölçüm için kullandığınız cihaz ile ılgili bilgi verir mısınız. Sadece gübre verirken mi kullanıyoruz. Bitkilerimi çeşme suyu ile suluyorum (cesme suyunu bir iki gün beklettikten sonra) cihazın kullanım alanları ile ılgili bilgi almam mümkün mü. Ek olarak hümik asiti bu gübre ile karıştırıp verebilir miyiz

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Size de iyi günler Musa bey kullandığım cihazlar kullanımı son derece basit ve fiyatlarıda uygun cihazlar,ec değerini ve su sıcaklığını ölçüyor, diğer üçüncü fonsiyonu kullanmamıza gerek yok ayrıca birde ph.metre var onunlada suyun ph.değerini kontrol ediyoruz çünkü suyun ec.ve ph.değerleri bitki gelişimi açısından önemli,çeşme suyu klor ihtiva etmez ve doğal kaynaklardır dinlendirmeniz iyi bir uygulama bir ph.değerini ölçmenizde yarar var.Humik asid toprak düzenleyici olduğundan gübreden önce uygulamak daha yararlıdır emeğiniz bereketli olsun inşallah işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

  • @musayuksel9845

    @musayuksel9845

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 cok tesekkur ederim cevabiniz icin. hümik asit oranı nasıl olmalı peki Ali bey...

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    @@musayuksel9845 bey 10 litre su + 10 mililitre (c.c.) hümik asidi gübreden 1 hafta önce topraktan uygulayabilirsiniz .

  • @musayuksel9845

    @musayuksel9845

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 peki suyun ph değeri kaç olmalı.

  • @musayuksel9845

    @musayuksel9845

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 musluk bildiğimiz şebeke suyu sulama için uygun mu. Suyun ph düzeyini düzenlemek için ne yapabilirim.

  • @maksatbabayew1791
    @maksatbabayew17912 жыл бұрын

    Çiçeklere nasil veriler gübre

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba bu gübre çiçeklere 20 günde bir kez topraktan verilir.

  • @st-xw3hc
    @st-xw3hc2 жыл бұрын

    Ben fazla verdim saksi bitkilerim kuruyor napabilirim acaba

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba öncelikle geçmiş olsun, doz aşımında yapılması gereken, mümkünse toprağın %50 lik kısmını özellikle kök bölgesine gelen kısmını yenilemek kesin sonuç verir bunun dışında bol su verip topraktağın arınması sağlanmaya çalışılır ama bu her zaman mümkün olmaz ayrıca bitkilerin yanına geçici olarak başka bitkiler(soğan,sarımsak,patates, havuç,fasülye v.b.)ekip gübreyi onların kullanması sağlanır, umarım bitkileriniz kurtulur kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @st-xw3hc

    @st-xw3hc

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 çok teşekkür ediyorum hızlı ve çokça açıklayıcı bilgileriniz için hemen uygulayacağım inşallah

  • @elekberehmedov32068
    @elekberehmedov320682 жыл бұрын

    Abi salam.men Azərbaycan dan yazdim size .bende 100adet qaysi fidani ekdim .1 yillik ona nasil vereyim.bu kubrəyi.abi bu kubre yaxsi olur .yoxsa Map 12.60.0.hangisi daha iyi.cox təşəkkür edirəm abim.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Can Azerbaycan'lı kardeşim önce aleykümselam diyelim ,bu gübre hem topraktan hem yapraktan uygulamaya müsaittir ilk uygulama ilkbaharın hemen başında ikincisi çiçeklenme döneminde üçüncü meyve tutumunda son olarak hasattan sonra uygulanırsa çok iyi sonuç alınır kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @elekberehmedov32068

    @elekberehmedov32068

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 can.qardasim.cox cox saq olun..🇦🇿❤️🇹🇷🇹🇷

  • @elekberehmedov32068

    @elekberehmedov32068

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 allah razi olsun.

  • @aylincil7764
    @aylincil77642 жыл бұрын

    Fideleri diktikten kaç gün sonra gübre

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba Aylin hanım fideler dikilmeden önce verilirse daha iyi olur bitkiler hemen kullanmaya başlar eğer dikim yapılmışsa dikimden 10 gün sonra başlayayıp 20 gün ara ile topraktan uygulama yapılır kullandığınız ürün şelatlanmamış ise önce humik asid bir hafta sonrada gübre verin,eğer şelatlanmış ürün ise humik asid kullanmanıza gerek yok,kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @aylincil7764

    @aylincil7764

    2 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 Teşekkür ederim ama sözlerinizi anlamadım benim kullanacağım gübre üç 20 npk sulandırıp dökeceğim

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Aylin hanım elinizde humik asid varsa kullanın humik asidiniz yoksa şayet çok önemli değil elinizdeki gübreyi üretici firmanın tavsiye ettiği ölçülere göre hazırlayıp bitki başına bir su bardağı 20 gün ara ile verin humik asid gübrenin bitkiler tarafından daha hızlı alınmasını sağlar .

  • @umitkbb
    @umitkbb5 жыл бұрын

    Soruma henüz cevap alamadım.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    5 жыл бұрын

    ümit bey sorunuz görünmüyor tekrar yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım

  • @zeynepdlm6546
    @zeynepdlm65464 жыл бұрын

    Hocam merhaba sebzelerime gübre vermek istiyorum domates,biber , patlıcan, salatalık,kabak , fasulye hepsini ektik epey büyüdüler gübre vermek istiyorum fakat hangi gübreyi vereceğimi bilmiyorum biraz araştırdım herkes farklı bir öneri sunuyor birde burası Artvin/Hopa malum yağış fazla hangi gübreyi kullanayım

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Zeynep hanım özellikle tecih ettiğiniz bir gübre yoksa eğer imkan varsa solucan gübresi ile gübretaş 20.20.20. npk ikilisini dönüşümlü olarak kullanın bu arada hümik asid kullanımını verim artışı sağlar emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @yumurtalkokarec1636

    @yumurtalkokarec1636

    3 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 20 20 20 npk gübresini 1 lt su için ne kadar dökeceğiz

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba tüm sebzeler için 1 litre suya en fazla 2 gr.(yarım çay kaşığı)kullanırsanız iyi olur.

  • @yumurtalkokarec1636

    @yumurtalkokarec1636

    3 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 abş gübre taş 15.15.15 kilosu 8 tl 20 20 20 den ne farkı var bunu alsam yararı olurmudur ?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Her ikisininde karışım oranları farklı ikisinin etiket değerlerini karşılaştırırsanız anlarsınız, ben 3x20 kullanıyorum ve memnunum.

  • @fatih.i
    @fatih.i3 жыл бұрын

    Gübreyi yilda kaç kez uygulayacağız bitkiye

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Fatih bey gübre bitkilere ağaçlarda 1.ilkbaharda ilkuyanma döneminde 2.çiçeklenme döneminde 3.meyve tutumundan 4.hasat sonrası yaprak dökümüne girmeden önce sebzelerde ise dikim öncesi filelerin dikileceği yere dikim öncesi daha sonrada düzenli olarak iki yada üç hafta ara ile uygulanmalıdır.

  • @fatih.i

    @fatih.i

    3 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 ben su tankına karıştıracağım gübreyi sürekli gübreli su ile damlama ile zararı olurmu meyvenin çilek için yapacağım sürekli gübreli du versem

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Fatih org. damlama sulama ile verebilirsiniz ancak sulama periyoduna ve ec.değerine dikkat etmek gerekir ayrıca vereceğiniz gübre su ile karışabilir olmalı.

  • @bugraunal274
    @bugraunal2744 жыл бұрын

    Peki abi kompoze gübre su ile karıştırılarak verilirmi etkisi azalır mı yoksa toprakla daha iyiyse bitki dikildikten sonra gelişirken felan nasıl uygulanır

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Buğra ünal kompoze derken taban gübresinden mi bahsediyorsunuz .

  • @bugraunal274

    @bugraunal274

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 evet abi

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    @@bugraunal274 kompoze taban gubresi toprakta yavaş salınır ve buna göre ayarlanmıştır bu yüzden hasat sonrasında yeni sezona hazırlık için kullanımaktadır su ile karıştırılıp verilmeye müsait değildir zamanında ve uygun dozda toprağa uygulandığında faydası olur.

  • @bugraunal274

    @bugraunal274

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 abi ben fideleri dikmeden hemen önce toprağa karıştırdım sonrada fideleri diktim sence ne yapmam lazım bundan sonra

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Buğra ünal elinde varsa humik kullan yoksa beklemekten başka yapacak birşey yok eğer fideleri diktiğin alan bahçe ise sıkıntı yok nasıl olsa toprağa karışacak saksı ise toprağına ilavae besin.olur sebzecilikte taban gübresinden ziyade üre ya da halk arasında şeker gübre diye bilinen gübreyi kulanmak daha iyi olur.

  • @rojbinalan1927
    @rojbinalan19274 ай бұрын

    Benimki topak topak oluyor neden acaba

  • @rojbinalan1927

    @rojbinalan1927

    4 ай бұрын

    Erimiyo bozulmuş olabilirmi

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 ай бұрын

    Merhaba gübreyi suda bekletin mutlaka eriyecektir paketi açtığınızda topaklanma varsa bulunduğu yerde nem almıştır, erime biraz geç olabilir.

  • @bugraunal274
    @bugraunal2744 жыл бұрын

    Abi ben 15 15 15 gübre kullandım fideyi dikmeden toprakla karıştırıp sonrada fideyi diktim sizce 15 15 15 gübre meyve veriminin artması için yeterli midir bide bundan sonra ne kadar ve nasıl uygulamalıyım cevaplarsan sevinirim abi

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Merhaba Buğra fidelerini dikimden sonra çiçeklenme döneminde ve meyve tutumunda 5 litre suya bir tatlı kaşığı gübre ilave ettikten sonra iyice karıştırıp bitkilere verebilirsiniz iki gübreleme arasının en az 20 gün olmasına dikkat edin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @bugraunal274

    @bugraunal274

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 peki abi bu 15 15 15 gübre yetermi sebzelerin veriminin artması için yeterli mi kusura bakma abi uzattım

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    @@bugraunal274 3x20 olsa daha iyi ama elinizdekini bitirin bir daha ki sefere alırsınız.

  • @bugraunal274

    @bugraunal274

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 tamam sağolun

  • @huseyintufan5537
    @huseyintufan55372 жыл бұрын

    16 lt tankıma kaç lt npk koymam lazm

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    2 жыл бұрын

    Merhaba 16 litre suya bir yemek kaşığı (25 gram) gübre ilave ettikten sonra iyice karıştırıp kullanabilirsiniz

  • @olcaykarsavuranoglu9562
    @olcaykarsavuranoglu95623 жыл бұрын

    Merhaba. Uygulamayı ne sıklıkla yapmalıyız?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Merhaba Olcay bey uygulamayı 20 gün ara ile yaparsanız iyi olur kolay gelsin emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @olcaykarsavuranoglu9562

    @olcaykarsavuranoglu9562

    3 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 Yeni dikmiş oldupum meyve fideleri için ne kadar dökmeliyim diplerine

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    3 жыл бұрын

    Olcay bey meyve fidanları için üç yaşına kadar olanlara fidan başına 5 litre olacak şekilde topraktan sezon başında, çiçeklenme döneminde,meyve tutumunda ve hasat sonrası verirseniz iyi olur.

  • @cagtv8442
    @cagtv84424 жыл бұрын

    Abi bende hem npk 20 20 20 sivi gübre var hemde koyun gübresi. Hangisini kullansam daha iyi olur. İkisini bi arada kullansam sıkıntı olurmu Nasıl yapmalıyım? Yardımcı olursan sevinirim abi

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    Merhaba çağ tv. koyun gübresi ile 3.20 npk farklıdır koyun gübresi topraktaki organik madde eksikliğini tamamlar,3.20 ise diğer iz element ve benzerlerinin eksikliğini tamamlar,yanmış koyun gübresini ekim öncesi uygulamak gerekir böylece toprağa karışıp kullanıma hazır hale gelir 3.20 npk ise 15 gün ara ile topraktan ya da yapraktan uygun dozlarda uygulanarak bitkinin istekleri karşılanır emeğiniz bereketli olsun inşallah.

  • @cagtv8442

    @cagtv8442

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 Sadece npk gübre kullanmalıyım demi. Karpuz domates salatalık gb sebzelere 15 günde bir vermeliyim değil mi ?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    @@cagtv8442 evet elinizde sadece o varsa onu kullanın ahır gübresi haricinde başka alternatifleriniz varsa onlarıda dönüşümlü olarak verebilirsiniz.

  • @cagtv8442

    @cagtv8442

    4 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 abi kusura bakma rahatsız ediyorum. Bu gübreyi kullandıktan sonra sulama nasil olmalı. Kac gun sonra su vermeliyiz.

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    4 жыл бұрын

    çağ tv sulama periyodu bitkinizin ihtiyacına ve hava şartlarına bağlı rutin sulamaya devam edin,gübre uygulamasınada 20 gün ara ile devam ederseniz iyi sonuç verir.

  • @umitkbb
    @umitkbb5 жыл бұрын

    İyi günler 100 litrelik gübre tankım var.Damlamadan gübre veriyorum.EC değerini ölçerek gübre miktarını ayarlayabilirmiyiz?

  • @hobibahcemizmali9398

    @hobibahcemizmali9398

    5 жыл бұрын

    Ümit bey önceden başka bir kabın içinde eritip hazırladığınız gübreyi tanka parça parça ilave ederek ayarlayabilirsiniz ;örneğin önce tankınız daki suyun ec. değerini ölçün bir kg. gübreyi 10 litre suda eritip tanka ilave edin tekrar tank ec. yi ölçün ve ne kadar etkilediğini görüp ona göre istenilen ec. ye ulaşıncaya kadar ilaveye devam ederek ec.yi ayarlayabilirsiniz emeğiniz bereketli olsun.

  • @umitkbb

    @umitkbb

    5 жыл бұрын

    @@hobibahcemizmali9398 Teşekkür ederim.Deneyeceğim.

Келесі