Nieuw Buinen promoveert naar hoofdklasse

Спорт

VOETBAL - Nieuw Buinen is na een 3-2 overwinning in de beslissingswedstrijd tegen SVBO uit Bargeroosterveld kampioen geworden van de zondag eerste klasse F. Daardoor mag de club voor de tweede keer in haar bestaan het gaan proberen op het hoogste amateurniveau. In het seizoen 2002-2003 speelden de oranjehemden ook al in de hoofdklasse, maar dat verblijf was van korte duur (slechts één seizoen).
Op Sportpark Marsdijk in Assen (de thuishaven van Achilles 1894) was de eerste helft grotendeels voor SVBO, dat na een stroef begin het spel dicteerde. De sterkste man aan de kant van de Bargeroostervelders, Toine Loves, bracht SVBO na 25 minuten op een verdiende 1-0 voorsprong uit een vrije bal. Die voorsprong hadden de geel-zwarten voor rust kunnen en eigenlijk ook moeten vergroten, maar Ruben Kaiser miste twee keer een opgelegde kans.
Na rust zagen de circa 1500 toeschouwers een compleet andere wedstrijd. Nieuw Buinen kwam enthousiast uit de kleedkamer, streed voor iedere meter en puur op agressie werd SVBO overklast. Binnen drie minuten scoorde Daniël Manning de gelijkmaker voor Nieuw Buinen, na knullig balverlies van SVBO op het middenveld. Een kwartier later zorgde de sterk invallende Arjan Wiegers voor de 2-1. SVBO moest daarna natuurlijk komen (de ploeg van trainer Arthur van der Veen had aan een gelijkspel genoeg voor de titel) en kreeg één hele grote kans in de persoon van Sunno Dekker, die zijn inzet - zes minuten voor tijd - net langs de paal zag gaan. Nieuw Buinen loerde op de counter en in één van die counters viel in de 88e minuut de beslissing. Marcel Smit mocht alleen af op doelman Giel Bakker en faalde niet. In de blessuretijd zorgde Toine Loves, met zijn tweede goal van de avond, nog voor de 3-2, maar daarbij bleef het.

Пікірлер: 1

• @jordyisboos1
    @jordyisboos115 жыл бұрын

wij hebben daar toernooi gespeeld:P. hun hebben van die velden dat is gewoon niet normaal! bij Nieuw-buinen maar nog gefeliciteerd