Nascholing paramedici: hoe doe ik mijn werk morgen beter?

In dit twee uur durende webinar nemen we deelnemers mee door de recente kennis rondom post-COVID-zorg, de herstelzorgregeling en multidisciplinaire samenwerking. Dr. Thomas Hoogeboom en Dr. Edith Cup, beide verbonden aan het Radboudumc, presenteren resultaten van de ParaCOV-studie en gaan in op de huidige stand van zaken rondom de bestaande en vernieuwde richtlijnen voor paramedici. Aan de hand van casuïstiek maken fysiotherapeut Marina Weiss en ergotherapeut Fleur Stoffer de vertaalslag naar de alledaagse praktijk. Belangrijke issues rondom intake, behandeling en afronding komen aanbod. De experts aan tafel geven adviezen om de dagelijkse werkzaamheden van de deelnemende professionals verder te verbeteren en multidisciplinaire samenwerking binnen de eigen praktijk vorm te geven.
Deze nascholing is een samenwerking tussen C-support, KNGF, VHVL en Ergotherapie Nederland.

Пікірлер: 2

  • @FlorisVanVugtmetaaldetectie
    @FlorisVanVugtmetaaldetectie Жыл бұрын

    Ik heb long covid Dingen die mijn huisarts zegt 🧑‍⚕️ • je moet toch je leven weer zien op te pakken want zo gaat het ook niet goed • je moet meer sporten sporten is goed voor je (ik geef aan dat dat niet gaat en dat ik een terugval erna ervaar) hij zegt je moet jezelf erdoorheen wringen ook als je lichaam zegt dat het niet goed voelt.. dit heeft hij oprecht gezegt Ik die mezelf daarna mega slecht voelt omdat ik tips heb aangenomen van een arts die niets van long covid afweet.. pure crap tegenwoordig. Goed dat julie je hiervoor inzetten!!

  • @AJansenNL
    @AJansenNL Жыл бұрын

    Ik merk toch dat PEM niet goed begrepen wordt. PEM kan wel degelijk maar een paar dagen aanhouden. PEM heb je namelijk in gradaties. Hoe langer het herstel duurt, hoe zwaarder de grenzen zijn overschreden. Dat is een belangrijke indicator. Ook moet goed begrepen worden dat adrenaline PEM kan maskeren. Je kan daardoor ogenschijnlijk je grenzen verleggen, maar slaapt daardoor bijvoorbeeld slechter. Met als gevolg dat er een verborgen opstapeling van PEM ontstaat. Het gevaar bestaat dan dat de patiënt helemaal niet herstelt en verder invalideert. Op tijd signaleren is dus van groot belang. Ga aub ter rade bij inspanningsfysiologen binnen de ME/cvs-wetenschap. Ik mis duidelijk het begrip dat dit geen nieuw fenomeen is en men lijkt het wiel opnieuw te willen uitvinden. Een heel goed startpunt is Longcovid.physio. Die hebben ook materiaal in het Nederlands beschikbaar.