مستند: نواخوان خانقاه؛ یادبود از نزدهمین سال‌روز جاودانگی زنده‌یاد میرفخرالدین آغا، نعت‌خوان معروف

سید میرفخرالدین فرزند سید عبدالله و نواده‌ی سیدغوث الدین، در سال ۱۳۲۲ هجری خورشیدی در دودمان عارف و متصوفی در کوچه‌ی بارانه‌ی شهر کهنه کابل، زاده شد. اعضای خانواده اش از هوش و استعداد فوق‌العاده او از کودکی، وصف می‌کنند و این استعداد در تمام عمر در عملکرد و رفتار او متبلور بود. او را هم سید خوانده اند و هم میر. پدرش سید بود و پدرکلان مادری اش میر و به این ترتیب او با زاده شدن از پدر سید و بزرگ شدن در خانواده‌ی میر، هردو صفت روحانی را یدک می‌کشد.
میرفخرالدین آغا، آموزش‌های ابتدایی را در مکتب ابتدائیه بیهقی فراگرفت و سپس برای ادامه‌ی آموزش شامل لیسه‌ی حبیبیه شد و تا پایان صنف دهم در آنجا آموزش دید. او جهت ادامه‌ی آموزش به بخش نظامی رو آورد و ابتدا در کورس مستعجل رشته‌ی توپچی به آموزش پرداخت و سپس در یکی از قطعات ارتش ایفای خدمت و پس از دو سال وارد دانشگاه حربی کابل گردید و رشته توپچی زمینی را انتخاب کرد و با دریافت دیپلم درجه ی عالی، به عنوان ضابط اداری در آن دانشگاه مشغول به کار شد و در نهایت به عنوان استاد توپچی در آنجا توظیف گردید.
میر فخرالدین آغا، در سال ۱۳۵۴ هجری خورشیدی و همزمان با زمام‌داری سردار محمد داؤود خان، با سپری نمودن آزمون ورودی شامل دوره کارشناسی ارشد در بخش نظامی در دانشگاه لنینگراد شد و پس از گذشت سه و نیم سال به دلیل مخالفت با افکار و اندیشه‌ی حکومت وقت، طرد مسلک شد و به کشور بازگشت و همواره با کین حکومت وقت مواجه بود. او بدون اینکه کارت بازنشستگی دریافت کند، به پیشه‌ی آزاد رو آورد.
شرح بیشتر در مستند
Subscribe us:
/ @khanemawlana
خانۀ مولانا نهادی است که درحوزۀ فرهنگ، ادبیات، هنر و تاریخ فعالیت می‌کند.
***********************************************************
Website & E-mail:
www.mawlana.info
info@mawlana.info
***********************************************************
khanemawlana on social media:
👉Facebook: / khanemawlana
👉X:x.com/khanemawlana
👉Instagram: / khanemawlana
👉TikTok: / khanemawlana
***********************************************************
Our Products:
• سرزمین ما: موقعیت نخست...
• بشنو از نی: رباعیات مو...
• خالد برمکی، نیای برمکی...
• سالار سترگ سخن: به یاد...
***********************************************************
#khanemawlana#balkh#Farsi#persien#Parsi#Rumi#mawlawi#mawlanajalaluddinmohammadbalkhi#persienculture#زبان‌_پارسی#تاجیک‌_ها#هویت#زبان#فارسی#مولانا#خداوندگاربلخ#رومی#فرهنگ#ادبیات#نکوداشت#پاس_داشت#balkh#بلخ#کابلستان#آریانا#خراسان#khurasan#هرات#مرو#سیستان#herat#takharstan#culture#تاریخ#viral#short#Mawlawi#farsi میرفخرالدین آغا#بلبل عرفان#نواخوان خانقاه#سیدفخرالدین آغا#نعت خوان های افغانستان

Пікірлер: 7

  • @fakhriamazhar9467
    @fakhriamazhar9467Ай бұрын

    یک پسر یک پدر یک برادر عالی بود❤

  • @khojarafi123
    @khojarafi123Ай бұрын

    ❤️❤️❤️

  • @rikatabari7445
    @rikatabari744515 күн бұрын

    عجب کانال خوبی! عجیبه چطور تا حالا با جناب میرفخرالدین آشنا نشده بودم!! خوشبختم!❤❤

  • @inayatsediqi2967
    @inayatsediqi296711 күн бұрын

  • @farooqorokzai8516
    @farooqorokzai8516Ай бұрын

    روح پر فتوح ملکوتی آن عارف جانسوخته دّرویش پلاس پوش صوفی وارسته طوطی شکرستان باغستان شریعت عندلیب گلستان طریقت واعظی صاحبدل سر حلقه ذاکران بالله محب حبیب الهی مرید شیخ عبدالقادر جیلانی رح مدرس شش دفتر رمز معانی همانا مثنوی معنوی حضرت مولوی حضرت میر فخرالدین اغا مامای بزرگوارم شاد وبهشت عدن خوابگاهشان بادا نهایت برنامه عارفانه و عاشقانه آمیخته با سوز ودرد اشتياق با صدای جادویی و پرگداز شخص خود شان بخدا که اشکریزانم نمودی حضرت سید ظهور الدین اغا مظهر بچه ماما جان گل الهی اقبالت بلند باد یا یاران همدل شما در ساختار این بر نامه عرفانی و تصوفی بر یاد بود و تجلیل از نزدهمین سال روز جاودانگی و عروج روح ملکوتی شان در ساختار این برنامه خداوند منان آجر دارین و عظیم نصیب تان نماید بامهر تمام اورکزی

  • @rikatabari7445
    @rikatabari744515 күн бұрын

    ببخشید ایشون شیعه هستند؟

  • @mohamadshahab2031
    @mohamadshahab203110 күн бұрын

    برادران محترم من نفهمیدم که بین نعت خوانی و اواز خوانی چه فرق است اواز خوان کمپوز را با موسیقی اجرا کرده این اقا عین کمپو را بدون موسیقی اجرا کرده است نمیدانم که کمال این اقا در چیست .اواز بسیار جالبی هم ندارد.پس اهنگ را بهتراست به اواز خود سراینده بشنواید بدون در نظر گرفتن موسیقی .گرچه موسیقی هم است کرده خدا است.چرا خداوند هیچ چیز را بدون موجب نیافریده است.این اقا بیشتر روضه خوان ومداح است تا نعت خوان. اقای غوث زلمی هم از ایشان بسیار توثیف کردند معلوم است اینها هم از جمله پیروان شان میباشد.من فکرمیکردم که اقای غوث زلمی فهمیده تر از؟

Келесі