Montează CORECT o fațadă ventilată. Cu GRESEALA asta arunci BANII PE GEAM!

Cum să pui 20 - 30 de centimetri de termoizolație degeaba la o casă cu fațadă ventilată?
Simplu, cu un montaj prost și cu accesorii nepotrivite.
Îți explic în clipul de astăzi cum se face montajul corect al unei fațade ventilate, de ce aspecte trebuie să ții cont și la ce să nu faci rabat.
Discutăm aplicat pe clasa lui Vlad Baltagi, certificată recent în standardul de casă pasivă, și pe termoizolația de la Rockwool, folosită în acest proiect.
www.rockwool.com/ro
-----------
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
/ @mariussoflete
Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan, Vlad Florea, Eduard Negrea și Irina Solomon.

Пікірлер: 14

  • @bogdanstrajamaris6324
    @bogdanstrajamaris6324Ай бұрын

    Salut! Varianta in care avem zidarie tencuita, apoi 15-20cm vata bazaltica montata in 2 straturi ( pe 2 directii ) continua, plasa + adeziv permeabil la vapori peste vata si la final rigle montate pe fatada prinse pana in zidarie cu surub si diblu, cat este de ok dpdv al puntilor termice? Unde se poate vedea un detaliu al fatadei din material? Al 2lea strat de vata este montat continuu si acopera riglele de lemn? Multumim pentru content 🙏

  • @vasilebuciuta2102
    @vasilebuciuta2102Ай бұрын

    Salutare. 7:23 nu se duce daca pui Siderise Fire barrier la fiecare nivel si aceasta bariera cand atinge o anumita temperatura ,se umfla intre 3 si 7 cm in camera de aer si face exact ca un cos de fum si anume ,opreste aerul care vine de jos in sus si are efect de cos de fum. Este un sistem inovator care in Spania e obligatoriu sa pui si la fatade SATE Eps la fel se pune vata sticlata la fiecare nivel de etaj . La fatade ventilate camera de aer trebuie sa fie minim de 40mm . De exemplu sistemul Buchtal K20 iti cere sa fie minim 20 mm camera de aer. Acest lucru se stabilește in functie de tipologia fatadei. 7:35 ai mare dreptate aici,sunt materiale top de ROCKWOOL. Aici in tara bascilor in San Sebastian facem fatade cu sistem ROCKWOOL vata sticlata,dar cel mai mult facem fatade cu o grosime de 12cm si la fatade ventilate la fel se folosește foarte mult vata sticlata de la ROCKWOOL ( in spaniola=lana de roca). ROCKWOOL e un sistem foarte bun,dar sa nu uitam si de sistem marca STO vata sticlata, mie personal imi place mai mult marca STO si voi puncta 2 motive: 1. Placile sunt in dimensiunea de 1200x400 ,sunt mai usoare. 2. Ai posibilitatea de a cere placile prevopsite si atunci poti aplica material direct cu masina cordon perimetral si 6 puncte pe placa astfel sa acoperi minim 60% din placa. Eu cum lucrez ca subcontratista, prefer STO ,mergi mai rapid. Te urmaresc si imi place ceea ce vad pe canalul tau si mai invatam .

  • @vladmocanu3598
    @vladmocanu3598Ай бұрын

    Multumim pentru aceste detalii!

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    Ай бұрын

    Sper sa fie de folos!

  • @eugen-m
    @eugen-mАй бұрын

    ❤❤❤ Ador șindrila

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    Ай бұрын

    Foarte faină fațada, dă bine pe sticlă :))

  • @sorinr649
    @sorinr649Ай бұрын

    Omu de rand cand face casa observa ca are de ales sa arunce deodata sume mari de bani pe termoizolatie Nzeb sau putin cate putin pe caldura, cu o izolatie mai simpla. Casele pasive costa indecent de mult! Toate materialele si detaliile de executie costa mult si e greu sa angajezi oameni competenti si nu dorei ..

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    Ай бұрын

    Da, dar o casă, fiind o investiție așa mare trebuie gândită pe termen lung. Mai ales că majoritatea când ajung la bătrânețe, nu mai au puterea financiară pe care o au acum iar facturile vor fi din ce în ce mai mari. Investițiile făcute acum în plus pentru o casă eficientă energetic se vor amortiza. Pe lângă componenta financiară și facturile cu mult mai mici, este și vorba de confort: pereți care nu mai sunt reci, aer proaspăt PERMANENT prin sistemul de ventilație, lipsa de mucegai și așa mai departe. Sunt metode multe de a reduce costurile dar nu aș începe cu eficiența energetică. Doar din arhitectură și gândirea spațiilor eficient poți reduce m2 construiți care implicit iți reduc bugetul. Am avut case care aveau și 25 de mp de holuri pentru că proiectul nu a fost foarte bine gândit. Gândește-te câți bani au intrat în acei mp pe care nu îi vei folosi niciodată „de toți banii”.

  • @modigliani6620
    @modigliani6620Ай бұрын

    Salutare! Intentionez sa mi construiesc singur o casa neconventionala din materiale reciclabile 🤓.. Momentan muncesc in domeniul expozitiilor comerciale si in fiecare luna trebuie sa arunc la gunoi cantitati considerabile de materiale lemnoase si non.. Unul dintre acestea este pachetul.. Folosim si aruncam intr un an peste 10000 mpatrati.. Intrebare a mea este daca pot sa folosesc acest material pentru realizarea peretilor? Ideea mea este sa construiesc o structura de jos in sus a intregii configuratii a casei, sa adaug si sa imbin placile de pachet laminat una peste alta ( lipite si presate cu un sistem cu suruburi lungi) dupa care adaug folie speciala pt interior si exterior, ventilatie si la exterior fatada.. Ce parere ai despre ideea asta si care crezi ca sunt minusurile?

  • @raduovidiu2925
    @raduovidiu2925Ай бұрын

    Al doilea rand de rigle ar putea fi prins din lateral de rigla inferioara, astfel se diminueaza suplimentar puntea termica creeata de surubul mic.

  • @dariusEMPEROR
    @dariusEMPERORАй бұрын

    Salutare!

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    Ай бұрын

    salutare! :D

  • @DanielaHobaj
    @DanielaHobajАй бұрын

  • @posthemcom
    @posthemcomАй бұрын

    La izolatie au fost folosite placi rigide?