Menopozda Hormon Yerine Koyma Tedavisi

21 Ekim 2022 tarihli Instagram canlı yayın kaydı
Menopozda Biyoeşdeğer Hormon Yerine Koyma Tedavisi (BHRT)
Tabii ki yaş alıyoruz. Tabii ki ne 30 yaşındaki bedenimiz 40 yaşımızla... Ne 40 yaşındaki bedenimiz 50'yle... Ne de 50 yaşındaki bedenimiz 60 yaşımızla aynı...
Ama sırf kadın olduğumuz için 45-55 yaş arası nerdeyse 20 yıllık bir yaşlanma gerçekleşiyor.
Örneğin; kalp damar hastalıkları riskimiz 50 yaş sonrası birden 5 kat, kemik erime oranımız 20 yıla eşdeğer bir artış gösterip Alzheimer süreci hızlanırken tüm vücut (bel çevresi, cilt, vajinal mukoza vb.) benzer ani bir yaşlanma sürecine giriyor.
Evet kadınlarda sadece böyle çünkü menopoza geçiş ve menopoz dönemi bunun nedeni.
Bilindiği şekilde hormonların tamamen bittiği menopoz sonrası değil, asıl geçiş döneminde en büyük yıkım gerçekleşiyor. Yani konu yaşlanmamak değil; bu menopoz dönemini normal yaşlanma sürecine çekmek. İşte bu nedenle;
“Menopoz işte canım, ne olacak, doğal bir süreç, bir şey yapmaya gerek yok. Zaten çok hafif geçirdim ben, nefes çalıştım, yoga yaptım, bilmem ne bitkisinin özünü içtim, peyniri, sütü arttırdım.” demekle olmuyor.
Peyniri sütü istediğin kadar tüket, kalsiyum al; onu kemiğe taşıyacak ve kemik yapacak östrojen ve progesteron hormonun olmadıkça idrarla olduğu gibi atarsın. Bir nesil kadın ve bir nesil kadın hastalıkları hekimi maalesef böyle düşünerek yitip gitti. Yapılması gereken tıpkı tiroid hormonu, tıpkı insülin gibi üreme hormonlarınızı da 30 yaşında olduğumuz (bedenimizin ihtiyaç duyduğu) normal değerlerde tutmak. Eğer bu hormonların görevi sadece doğurmak olsaydı, tüm vücutta örneğin gözümüzde bile bu hormonların reseptörleri olmazdı.
Evet, doğurganlığın bitmesine henüz yapacak bir şey yok ama hormonlarımızı yerine koyup vücudu koruyabiliriz. Çünkü kadın olarak sadece rahim, yumurtalık ve memeden ibaret değiliz.
Peki, nedir bu hormon yerine koyma tedavisi? İşte o çooooook uzun bir hikaye...
Ama ben damdan düşmüş, kendi yaşamış biri olarak bu menopozu anlatmaya kararlıyım.
Menopozda hormon tedavisi kanser yapar mı, artıları, eksileri, bilimsel çalışma sonuçlarını paylaştığım, hem kendim hem hastalarıma kullandığım biyoeşdeğer hormon replasman tedavisi anlattım videom umarım sizlere de faydalı olacaktır.

Пікірлер: 8

  • @asumankaya6510
    @asumankaya65103 жыл бұрын

    Banu hanım bugün kendi kadın doğum dr um sizin videolarınızı önerdi açık açık yayarak çok güzel anlatmışsınız bilginize emeğinize içtenliğinize Güler yüzünüze sağlık

  • @ayshemusayeva6671
    @ayshemusayeva66713 жыл бұрын

    Ne güzel anlatmishsiniz, ben Azerbaycanda doktorum, sizin videolarinizi dikkatle izliyorum. Teshekkurler!

  • @banumurendi6221
    @banumurendi62213 жыл бұрын

    Nasıl güzel anlatım 👏🏻👏🏻👏🏻

  • @sulesengulmugla899
    @sulesengulmugla8993 жыл бұрын

    Çok faydalı bir sunum, çok teşekkürler...

  • @parvanamir-jafarova4560
    @parvanamir-jafarova45603 жыл бұрын

    Masallah çok güzelsiniz

  • @denizkeser5196
    @denizkeser51963 жыл бұрын

    Harikasınız Banu Hanım konu hakkında bir çok sorumun cevabını bu videoda buldum.. Bu çok faydalı bilgileri bizimle de paylaştığınız için çok ama çok teşekkürler..

  • @eminesan6437
    @eminesan64373 жыл бұрын

    Harikasınız Banu hanım tam istediğim bilgiler ben Mustafa beyin hormon kitabını da okudum ,kız kardeşim Viyana'da doktor ondan isteyebilirim , doz ayarlaması doz ayarlaması zor olacak yaşım 55 geç kalmak istemiyorum 🤔

  • @Sofistic9
    @Sofistic93 жыл бұрын

    👏👏👏👏🍀

Келесі