LGS TERCİHLERİ: DEVLET LİSELERİ-YABANCI ÖZEL LİSELER

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Cem Gülan ile devlet liseleri tercihlerini nasıl yapacağınızı ve yabancı özel liselerde asil kayıtları tamamlanan birinci ön kayıt döneminde yedek listede yer alıyorsanız bunu nasıl yorumlayacağınızı konuştuk.
Sorularınızın yanıtlarını bu yayında bulabilirsiniz.
Eğitimle ilgili bilgilere www.pervinkaplan.com adresinden de ulaşabilirsiniz.
www.pervinkaplan.com
/ pervinkaplancom
/ pervinkaplancom
/ pervinkaplancom

Пікірлер: 13

  • @omercoskun8623
    @omercoskun862320 күн бұрын

    Özellikli denilen iyi devlet lisesi sayısı çok az,heleki İstanbul gibi bir yerde aralarında çok uzak mesafeler var,bircok insan uzaklık nedeniyle puanında çok daha düşük okullara gidecek.Takılmış kalmışız yıllardır 2-3 tane lisenin etrafında.cokmu zor Tübitak fen lisesi gibi liseler açmak yada çok cazip 10-15 lise daha yapmak.zaten yüzde 1 ilk dilimdeki çocukların arasından 1-2 soru var yada yok,o da gayet insani durumlar,stres, heyecan,uykusuzluk herşey olur .cocuklari yarış atı gibi yaptığımız yetmiyor birde yarışın sonunda ödülde vermiyoruz.cocuklara bu yaşta travma yaşatıyoruz.kaliteli lise sayısının artması ve öğrencilerin tek bir sınav yerine yıl içinde yapılmış bir kaç sınav ın en yükseği yada ortalaması alınmalı.

  • @ayseyldz7068
    @ayseyldz706818 күн бұрын

    Pervin hanım, tüm videolarınız için verdiğiniz emek ve zaman için çok teşekkürler. Hepsini izleyerek okullar hakkında bilgi sahibi olduk.

  • @quelledrole
    @quelledrole20 күн бұрын

    Merhabalar Pervin Hanım. Öncelikle emekleriniz için size ve Cem Bey’e çok teşekkür ederim. Deprem kontenjanıyla ilgili ayrıca bir yayın yapabilme imkanınız olursa benim gibi birçok veli memnun kalacaktır. Sadece geçen yıldan bir bilgi olabilir bu konuda fakat ayrıcalık bu yıl da devam ediyor. Bu kontenjandan faydalanacak öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler ve geçtiğimiz yıldan örnekler çok önem arz edecektir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar dilerim.

  • @emineaslan310
    @emineaslan31020 күн бұрын

    Yayinlarinizdan cooook istifade ettim. Allah razı olsun. Kendimize uygun büyün okulların birçok detayını sayenizde öğrendim. Sagolun varolun. 🎉

  • @Bella-m5y
    @Bella-m5y18 күн бұрын

    Hocam çok yardımcı oluyor videolarınız İzmir Atatürk lisesini de tanıtabilir misiniz

  • @TubaBulut_ceylin.2023
    @TubaBulut_ceylin.202320 күн бұрын

    Kızım 10.61 lik dilimde, geçen yıl 9.5 ile kapatmış ve bu yıl 240 kontenjanla alacak olan okulu arayıp sizi tercih listemize yazmak istiyoruz okulun olanakları nedir diye sorduğumda aldığım cevap biz 5-5.5 ile kapatmayı düşünüyoruz ne olacak bu çocuklar ne saçma bi sistem. Yorumu size bırakıyorum.

  • @renkliyavrular5793
    @renkliyavrular579315 күн бұрын

    bizim de dilim 11, dilimi 10 alan okulları geziyoruz,nasılsa gelemezsiniz gözüyle bakıyorlar,,,94 puanla obp li okulları geziyoruz,; çevresindeki özel okullara güveniyor biz 97 ile kapatmayı düşünüyoruz diyor,,,,bu ne şimdi hocam başarı mı, aşağılanma mı

  • @emir_talha954
    @emir_talha95420 күн бұрын

    Oğlum tam puan aldı Tübitak fen lisesi düşünüyor hakkında hayırlısı olsun

  • @FundaUz-l4e
    @FundaUz-l4e15 күн бұрын

    İstediğimiz okulun kontenjanı düştüyse, bu okulun kabul edeceği son öğrencinin yüzdeliği daha azalabilir deniyor, ama aslında istediğimiz okulun üstündeki okulların da toplam kontenjanlarına 2023’le karşılaştırarak bakmak gerekmiyor mu? Mesela İstanbul’da bizim tercih listemizdeki Nişantaşı Nuri Akın, 2023’te yaklaşık %4.5’le kapatmış, bu yıl da kontenjanı değişmemiş, ancak 2024’te, yüzdelik dilimi bu okulun üstünde olan İstanbul’daki liseler toplamda 400-450 arası kontenjan azaltmış gibi görünüyor. Bu durumda, (bütün öğrencilerin 2023’tekinin tıpkısının aynısı bir tercih eğilimi göstereceğini varsayarak ve hatta İstanbul dışındaki şehirlerde bu yüzdelik dilime kadar olan okulların kontenjanlarındaki değişimi gözardı ederek) NNAL’nin geçen sene aldığı son öğrencinin Türkiye sıralaması (10302x4.5) yaklaşık 46350 iken bu yıl da düz bir mantıkla 45900’üncü öğrenciyi alacağını düşünebilir miyiz? Eğer tercihlerdeki psikolojik eğilim değişmezse NNAL’nin 2024 yılında 4.62’lik (45900/9929) dilimle 2. Nakil sonrasını kapatacağını düşünebilir miyiz? Bir de okulların ilk yerleştirme ile 2. nakil sonrası son yerleştirmeye esas yüzdelik dilimleri arasında %1-3 civarı da farklar olabiliyor. İlk 10 okul için nakil sürecinde açık kontenjan pek olmayabilir ancak alttaki okullarda nakil sonrası yüzdelikler daha değişkenlik gösteriyor. Biraz karışık oldu ama bilmem ne düşünürsünüz?

  • @robinzz
    @robinzz19 күн бұрын

    hocam lütfen cağaloğlu veya izmir fen tanıtımı yapabilir misiniz

  • @sevilayerginozturk5056
    @sevilayerginozturk505619 күн бұрын

    İstanbul için anladığım, 0.11 lik dilimde ilk üç devlet okulu olmayacak gibi. 4. Tercihi çok önemli çünkü ne istiyorsa o olur gibi degilmi

  • @ayseyldz7068

    @ayseyldz7068

    18 күн бұрын

    Çok haklısınız. Oğlum da aynı şekilde 0.11. İkamet ettiğimiz yerdeki fen lisesini 4. Olarak yazdık. Çok büyük ihtimalle orası gelir diyor öğretmenleri

  • @sevilayerginozturk5056

    @sevilayerginozturk5056

    18 күн бұрын

    @@ayseyldz7068 benim oğlum da bu dilimde. Fen lisesi istemediginden Cagaloglu nu tercih etti. Hem uzak oluşu hem okul ile ilgili okuduğum haberler az tedirgin ediyor beni.