No video

Laulutunti: Ääri-alaäänten laulaminen & sopiva puhekorkeus

Ääniharjoituksia tulee usein tehtyä kivalla, helpolla alueella. Nyt suunnataan mukavuusrajan alapuolelle. Alimmat äänet eivät yleensä ole käyttöääniä, vaan ne ovat heikkoja, eivätkä soi kovin loistokkaasti. Mikä yhteys alimmilla äänillä on puhekorkeuteen tai lauluefekteihin?

Пікірлер: 10

  • @julskurawr
    @julskurawr8 жыл бұрын

    Tää oli hyvin mielenkiintoinen video! Nää sun videot on tosi hyviä ja näistä saa hyviä vinkkejä. Hyvää vuoden alkua sinne ☃

  • @MaaritAuraOfficial

    @MaaritAuraOfficial

    8 жыл бұрын

    +Julia Tattari Kiitos, hyvää alkanutta vuotta sullekin! :)

  • @fernandocajas3087
    @fernandocajas30878 жыл бұрын

    Hienoa... Taas sä teit hyvän videon maestra!

  • @MaaritAuraOfficial
    @MaaritAuraOfficial5 жыл бұрын

    Tarkempi apuväline äänialan testaamiseen on Laajenna äänialaasi-videokurssi :) maaritaura.lilith.fi/tuote/laajenna-aanialaasi-videoverkkokurssi/

  • @julskurawr
    @julskurawr8 жыл бұрын

    Ja mulla olis sellainen kysymys, että käyttävätkö korkealta laulavat laulajat esim. Beyonce rintarekisteriä laulaessaan korkeille meneviä biisejä esim. Halo vai käyttävätkö he päärekisteriä? Eli kysymys on se, että jos käyttävät päärekisteriä niin miten he saavat äänen niin voimakkaaksi? 👍😊

  • @MaaritAuraOfficial

    @MaaritAuraOfficial

    8 жыл бұрын

    +Julia Tattari Kiitos kysymyksestä. Korkealle laulavat pop-tai rock-laulajat eivät välttämättä käytä rintarekisteriä korkeissa äänissä, vaikka näissä musiikkityyleissä onkin melko yleinen tendenssi viedä rintarekisteriä korkeammalle kuin klassisessa musiikissa. Rintarekisteri ei ole kuitenkaan rajaton, joten täytyy olla muita tapoja saada ääni halutun kuuluiseksi: tummaksi, muhevaksi, pistäväksi, rosoiseksi tms. Tällaisia äänensävyjä voidaan hakea äänihuulisululla, jonka ei tulisi olla vuotava, vaan tiukahko. Ilmanpaineen käyttö vaikuttaa myös. CVT:n puolella puhutaan mm. edge- ja overdrive-moodeista, joilla ymmärtääkseni on tekemistä äänihuulisulun kanssa. Twangilla saa pistävyyttä ääneen, ja kun perusta on kunnossa, voi kokeilla erilaisia efektejä. Puhutaan myös rekisterien miksauksesta, jota mieleni tekisi tutkia lisää. Klassinen äänenkäyttötapa tai vuotoinen, eteerinen tapa käyttää ääntä korkeilla alueilla tapahtuvat myös päärekisterillä, mutta ne toteutetaan eri tavalla, kuin rouheampi ääni. Eli päärekisteristäkin on moneksi :) Kuuntelepa Dark chest of wonders, jossa Floor Jansen belttaa muistaakseni f2, tai g2 ääneen. Niin ylös rintarekisteri ei vain riitä, mutta silti saundi on huikean pistävän kalskahtava.

  • @MaaritAuraOfficial

    @MaaritAuraOfficial

    8 жыл бұрын

    ulia Tattari Pakko lisätä vielä, että toki koko laulutekniikka vaikuttaa. Jos haluaa laulaa korkealta ja kovaa turvallisesti, tekniikan pitää olla hallussa. Suurin osa äänensävyistä, efekteistä jne toteutetaan ääniväylässä, ei äänihuultentasolla. Eli se rekisteri (joka toteutuu äänihuulissa) on vain yksi tekijä tässä sopassa :)

  • @julskurawr

    @julskurawr

    8 жыл бұрын

    +MaaritAuraMezzo kiitos paljon! Olen tässä aloittelemassa musiikkiopistossa klassista laulua. Uskotko, että klassinen laulu kehittää ääbtä enemmän, kuin normaalit laulutunnit?

  • @MaaritAuraOfficial

    @MaaritAuraOfficial

    8 жыл бұрын

    +Julia Tattari Hyvä kysymys :) Kyse lienee siitä, minkä haluaa nähdä normaalina :) Sekä rytmimusiikin, että klassisen laulun tunnit kehittävät ääntä, mutta oleellista on se, mistä musiikista itse pidät, ja millaiseen lopputulokseen tähtäät. Laulutekniikan perusteissa on paljon samojakin asioita, samalla instrumentillahan molemmat tyylit tuotetaan, eikä ääni yleensä ala kuulostaa klasarilta kovin nopeasti. Myös näiden tyylisuuntien sisällä on erilaisia painotuksia ja opetustapoja. Taitava, itselle sopiva opettaja on kullanarvoinen seikka :)

  • @jenniferwheeler2553
    @jenniferwheeler25538 жыл бұрын

    :)