No video

Kurkimäen WWI Juoksuhaudat (Tukikohta VII, asema 2)

Sveaborg -sarjassani kuvaan koko pääkaupunkiseudun I maailmansodan 37 tukikohtaa ja lähes kaikki puolustusasematkin.
📍 Katso mun kartta kaikista kuvauskohteista: www.google.com... Tilaa kanavani!
📍 Tilaa mun opasretki linnoituksille
Tukikohta VII, asema 2:
Rakennusajankohta 1915-1918. Kohde sijaitsee Kurkimäentien ja Kurkisuontien risteyksen eteläpuolella. Kohteen pohjoisosa sijaitsee jyrkän kallion itäreunalla ja eteläosassa puistossa.
Eteläosassa kaivamalla tehtyjä hautoja. Pohjoisosassa kallioon louhittuja osittain betonilla tuettuja hautoja. Taisteluhautaa n. 20 m, torjuntasuuntana itä. Taisteluhaudan rintasuoja on murtoviivaisesti taitteinen. Yksi ampumatarvikekomero. 15 rakentamatonta kuoppaa, joista kolme pohjoisosassa vierekkäin sijaitsevaa on louhittu kallioon.
Kohteen eteläpuolella suuria määriä rakennustöistä syntynyttä kivilouhetta. (Lähde: kyppi.fi)
Pääkaupunkiseudun WWI linnoitukset lyhyesti
Helsingin ympäristö linnoitettiin ensimmäisen maailmansodan aikana vuosina 1914 -1918. Suomi kuului tuolloin vielä Venäjään ja Helsingin linnoitus oli osa Venäjän silloisen pääkaupungin Pietarin puolustusta. Meren puolelta kaupunki suojattiin saariin rakennetuilla rannikkotykkipattereilla ja maan puolelta rakentamalla kaupungin ympärille sodan kuluessa kolme peräkkäistä maalinnoitusvyöhykettä.
Linnoituksen nimi oli Krepost Sveaborg ja suomeksi Viaporin linnoitus. Se kattoi alleen koko Helsingin ja alueita osittain myös nykyisistä Espoon ja Vantaan kaupungeista.
Helsingin seudun linnoitustöihin osallistui tuhansia sotilaita, suomalaisia työmiehiä ja -naisia. Alueelle tuotiin myös aasialaisia vankeja pakkotyövoimaksi mm. metsätöihin. (lähde: Novision)
SEURAA:
✔️ WWI linnoitteet Suomessa -Facebook-sivu: / wwilinnoitteetsuomessa
✔️FACEBOOK "Pääkaupunkiseudun I maailmansodan linnoitteet" -ryhmä: / 1883519868473013

Пікірлер