Kuantum Dolanıklık Yanılsama mı Gerçek mi?

Gösteri Deneyi, Kuantum Dolanıklık, Dolanık Parçacıklar
(NOT: Videoda, 4.10'uncu dakikaya kadar konunun aslı anlatılmış olup, bu süreden sonra tekrarlar yapılarak, konunun farklı kuantum olguları ile ilişkilerinden bahsedilmiştir.)

Пікірлер: 104

  • @yildizgemisiaskeri
    @yildizgemisiaskeri16 күн бұрын

    Bence paralel evren olayı da buna benziyor. Burada hızlanmak için enerji harcıyorsak orada yavaşlamak için enerji harcanıyor gibi...

  • @serkansunel
    @serkansunel25 күн бұрын

    Elektron nedir? Neden donuyor? Spini ne demek? Spini etkileyen sey ne?

  • @leventhuz3446
    @leventhuz344611 күн бұрын

    Sağolasın Hocam. Az biraz elektron ne,spin ne bilen kişi, kuantum dolanıklığı dendiğinde kendi dolanır,düğüm olur. Gördüğüm en sade anlatım, en iyi modelleme.

  • @cumaulusan2632
    @cumaulusan263229 күн бұрын

    Aslında daha da ilginç olan, hangi etkileşim yoğunluğuna yaklaşıldığında atom altı özelliklerin yitirilip atom üstü davranışa geçilmesi bence!

  • @erdoganaydin344
    @erdoganaydin34415 күн бұрын

    Bu iki kutu arasındaki düzenek nasıl dolanik hale geldi. Buradaki her hangi bir şeyin evrenin her hangi bir yerinde dolanikligı var mıdır?

  • @fatihdurmaz8833
    @fatihdurmaz883327 күн бұрын

    Gözlemci deneyi etki altına alıyor olabilir mi. Bilinç ışık hızından daha hızlı ise, elektronlar la bilgi alış verişini tamamlıyor olmalı, hatta bunu ölçüm cihazını bile etkiliyor olabilir. Biliç "an" da etki edip elektronlara olması gerekeni yaptırıyor, ikinci ölçüm şeklinin cevabı biz deneye başlar başlamaz sonuçlanmış olabilir.

  • @mr.tahres4071
    @mr.tahres407129 күн бұрын

    Video için teşekkürler.

  • @kamildoan
    @kamildoan29 күн бұрын

    Harikasin hocam bayiliyorum valla soyle basite indirgeyerek anlatim tarzina

  • @mehmetertugrul9313
    @mehmetertugrul931325 күн бұрын

    Benim bildiğim Süper pozisyonun spinle alakası yoktur. Süperpozisyon, gözlemlenmeyen Atomaltı parçacığın izlemesi gereken muhtemel yörüngenin her tarafında aynı anda olması demektir. Yine bildiğim ikizi olan atomaltı parçacıkların sadece spinleri zıttır, diğer özellikleri aynıdır çünkü zaten adı üzerinde ikiz parçacık. Ve yine bildiğim ölçüm yapılan atomaltı parçacıklarda kuantum dolanıklık sona erer. Yani 2. Ve sonraki ölçümlerde aynı dolanıklık oluşmaz.

  • @Ahmetalikeskin
    @Ahmetalikeskin20 күн бұрын

    Ben fizikte 11 net yapıyorum yks sınavında ama fizik bölümüne yerleşemiyorum . Fizik bölümünü çok istiyorum.

  • @rahmikarakadoglu5602
    @rahmikarakadoglu560221 күн бұрын

    Bakalım doğrumu anlamışım. Biz dolanık parcacığın birtanesini ölcersek diğerinini ölcmeden anında diğerinin ne olduğunu biliyoruz. Ancak ölctüğümüz bu parcacığı şöyle veya böyle bir şekilde etkileyerek bu ölcüm değerini değiştiremiyoruz ki diğerininde değerinin değişmesi söz konusu olsun. Yani ölcüm bir kez yapılıyor ve bu bulunan değerler sonsuza kadar sabit olarak kalıyor. ama ilk ölctüğümüz parcacığın bambaşka bir fiziksel değerini ölcersek bu durumda yaptığımız ilk ölcümün sonucu sıfırlanıyor ve her şey baştan başlıyor. bumudur hocam.

  • @vianadon
    @vianadon29 күн бұрын

    Hocam, emeğinize sağlık.

  • @edibkemalciftci
    @edibkemalciftci25 күн бұрын

    Ne kadar acinasi bi halimiz var... Adam bilimden bahsediyo 2 kusur bin izlenmis ama nerde mal aptal videolar olsa milyon izlenir... Ulkenin hali gerçekten ortada... Umarim herkesin sayfasina duser de izlenme sayisi milyonları bulur... Guzel bi video olmuş elinize bilginize saglik... Rabbim ilminizi arttirsin

  • @berkantozkoc6827
    @berkantozkoc682728 күн бұрын

    Hocam peki biz bu parçacıkları aslında gözlemlemeden önce yani meydana geldiklerinde zıt kutuplarsa? Mesela biz bakmasak da birisi "-" bir diğeri "+" olarak meydana geliyorsa ve biz baktığımızda doğal olarak bir taraf +kutup diğer taraf - kutup olacaktır bunun ihtimali nedir? (Cahilliğime verin pek anlamıyorum şu konuları sadece çok merak ediyorum)

  • @ahmetcavus1053
    @ahmetcavus105326 күн бұрын

    Bugüne kadar dinlediğim en açık ve anlaşılır açıklama olmuş. Ağzınıza sağlık

  • @erdalakkoyun5592
    @erdalakkoyun559221 күн бұрын

    Teşekkürler. Emeğinize sağlık.

  • @sez-n2w
    @sez-n2w23 күн бұрын

    Güzel konu,emeklinin cüzdanına dolanan elleri bir kaç ışık yılı uzağa gönderebilirsek,dolanıklığı mesafe yüzünden azalacaktır,hatta yok olacaktır.,böylece o eller dolanacak başka cüzdanlar bulacaktır. kendine .

  • @Umranaydin948
    @Umranaydin94822 күн бұрын

    Teşekkürler.. ilginc bir konu

  • @ahmetguven3144
    @ahmetguven314428 күн бұрын

    Dolanikligin nasıl oluştuğunu, yapısını tam olarak anladığımız zaman, zaman kavramı olmaksızın anlık haberleşmenin sırrını da keşfetmiş olacağız. O zaman diger Galaxi'lerdeki akıllı yaşam formları ile çok kolay iletişim kurabilecegiz. Uzayı keşfetmek müthiş hızlanacak.

  • @gurbuzozdemir2519

    @gurbuzozdemir2519

    23 күн бұрын

    Diğer galaksiler deki akıllı formlar mı?

  • @ahmetguven3144

    @ahmetguven3144

    23 күн бұрын

    Evet. Diğer Galaxi'lerdeki yaşamın illa da bize benzemesi gerekmez, ancak bizim gibi akıllı iseler haberleşmemiz bir şekilde mümkün olacaktır. Quantum fiziği sayesinde bu iletişim belki hizlandirilabilir.

  • @aysentargun7896
    @aysentargun789625 күн бұрын

    Hocam, dolanıklığın nasıl oluştuğunu biliyormuyuz? Bilmiyorsak nasıl dolanık diyoruz? Bunu da açıklarmısınız? Sadece meraklı biriyim. Teşekkürler

  • @user-mj3fw5ky1n
    @user-mj3fw5ky1n27 күн бұрын

    Ağzınıza ve bilginize sağlık çok net amlatımınızdan ötürü çok teşekkür ederim

  • @koyufusya9029
    @koyufusya902926 күн бұрын

    Dolanıklaştırma nasıl yapılıyor?

  • @edibkemalciftci
    @edibkemalciftci25 күн бұрын

    Ayni anda acilsa durum yine aynisi mi olurdu acaba

  • @serhatsoylu7031
    @serhatsoylu703125 күн бұрын

    Şimdi ben dolanık haldeki telefonuma görüntümü kaydettim ve dedimki bir yıl sonra açacağım eğer görüntüm tepki verirse bir yıl sonra hayattayım yok tepki vermesse ben bir sene dolmadan ölmüş olacağım .burda kaydı iyi tutmak ve verdiğin söze ölçüm süresine bağlı kalacağım ben şuanda bunun çözüldüğünü düşünüyorum.zaman konusuna biraz eğilmek gerek bence.bu dediğimi telefonla değil elektronlarla yapıldığını düşünün .

  • @mansaib.3207
    @mansaib.320725 күн бұрын

    emeğine sağlık hocam. Süper anlatım.

  • @hakanaslanbas694
    @hakanaslanbas69427 күн бұрын

    O zaman,Bilgi dedigimiz kavram ışık ile sabitlenemez. Ölçüm dediğimiz kavram aslında ,dalga fonksiyonuna kütleçekim etkisi uygulanarak çökmesi olabilir. Işık bile karadelik 'ten kaçmazken ,bilgiyi kütleçekim 'le sabitlemek daha mantıklı, ve görelilik teorisi hatalıdır. 14:14

  • @hakanaslanbas694

    @hakanaslanbas694

    27 күн бұрын

    Görelilik teorisinde güneşin bir anda kaybolması ile beklenen mesafe ve ışık hızı ile gezegenlerin yörünge den çıkması. Ancak bu senaryoda güneşin kapladığı alanda boşluğun enerjisi oluşur ve evrende boşluk söz konusu değildir. Yanı herşey max.kuvvetle boşluğa duser🙂👽💯👍

  • @spacewrapper
    @spacewrapper27 күн бұрын

    Cok guzel video. Oncelikle, dolanik parcaciklar nasil haberlesiyor bilmiyoruz. Kutu olmasi bir metafor . Aslinda deney yapiliyor ve olcum oncesi ve olcum sonrası durum var. Ölçüme göre sonuc çıkıyor. Peki benim ölçüm sonucum nasıl anlık iletiliyor? Halbuki, çok ufak bir zaman geçmesi gerekli Einstein in temel postulatına göre.. demekki “neden-sonuç” ilişkisi yok. Peki nasıl neden sonuç ilşkisi kurarız? Kuramayız . En iyi yaklaşım “olasılık “ olarak düşünürsek biraz “neden-sonuç” ilişkisi olur gibi..o yüzden kuantumda olasılık hesabi olması mantıklı. Burada biraz “muhtemel ile mümkün” kavramı karıştırılmış gibi. Muhtemel = olasılığı en yüksek değer Mümkün = herhangibi olsılık değeride olabilir ama en yüksek olması gerekmez.. fizikciler “salla nedenselliği , bırak felsefeciler düşünsün” biz direk deney sonucuna bakalım.demişler. Buna da şöyle karizma bir isim ile “dolanık” parçacık diyelim.😂 Cem yılmazın bir stand up da dediği gibi, “ben bilim adamına ne güvecem kardeşim“ düne kadar sen dünya düz diyordun… biz işimize bakalım ay sonu maaşım yatıyormu.. ona bakarım.😎 En acısı ne biliyormusunuz, bütün politika , felsefe ve sanat buradan çıkan sonuçlar ile temel akademik argümanlarını oluşturuyorlar. Çok acınası bir durum..Tekrardan çok güzel açıklamalar hocam, iyi çalışmalar.. * **ilginçtir siyaset bilimi okuyan bir arkadaş benden kuantum fiziği dersi almıştı.. bende “ne alaka “ diye sorduydum, o da bana siyaset felsefesi bile temel yaklaşımlarını buradan geliştiriyor demişti.. insana ne yazikki değer yok.. insan biliminde bile saçmalık olarak “insan” ı anlama değil onun elektron protonları nasılmış ona bakıyorlar., dünya tabiki böyle berbat bir düzene gider..

  • 15 күн бұрын

    Hocam bilim deney gözlem ve nihai sonuç ile ilerler. Birinci gözlenen burada diğeri Andromeda galaksisinde de olsa vaziyet budur diyebilmek için. Bunun deneyselliği tecrübe edilmeli. Ama böyle bir tecrübe yok ve bahse konu dolanıklık sadece teoride kalmış olmuyor mu

  • @kagancalskan4975
    @kagancalskan497525 күн бұрын

    Hocam teşekkürler, peki bu dolanıklık sadece iki parçacık arasında mı olmak zorunda? İkiden daha fazla parçacık 3,4 ... birbiri ile dolanık olamaz mı? Lütfen cahilliğime verin.

  • @berkayunlu5292
    @berkayunlu529226 күн бұрын

    Hocam deneyi nasıl tasarladiniz,yani oklar nasıl zıt yönleri gösteriyor, yazılım mi kullanılıyor acaba?

  • @sez-n2w

    @sez-n2w

    23 күн бұрын

    Ters dönen 2 Adım motor ve rf on of ile yapılabilir.kapaklarda swiç var.yazılima gerek yok.

  • @ebubekirsoner6157
    @ebubekirsoner615722 күн бұрын

    Nasıl dolanik yapiyorsun

  • @kamildoan
    @kamildoan29 күн бұрын

    Hocam bunun gercek hayatta karsiligi var mi yoksa su anda teori asamasinda mi ? Mesela internet aginin yerini boyle bisey kullanabilsek 0 gecikme

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    29 күн бұрын

    Kuantum Bilgisayarlar geliştirdi, en önemli uygulamalardan birisi olarak.

  • @okanpesin8108
    @okanpesin810827 күн бұрын

    Peki dolanık parçacıkların birinin spinini diğerininde rengini ölçsek iki hem yukarı hem mavi olduğunu bilmiş olmuyor muyuz?

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    26 күн бұрын

    Hayır :)

  • @ibrahim50291
    @ibrahim5029123 күн бұрын

    Hocam ilk 5 dakikada anlamıştık zaten , tekrara girmek yerine ; bu olguyu hayat içinde kullanabilir miyiz ? Mesela dolanıklığı kullanarak çalışan radar yapabilir miyiz ? ya da haberleşmede kullanabilir miyiz gibi gibi konulara da değinseydiniz keşke.. Selamlar saygılar..

  • @alihoca8505
    @alihoca850522 күн бұрын

    Bu elektronlarda bilinç var diyebilirmiyiz..

  • @ergunguler3981
    @ergunguler398126 күн бұрын

    Hocam video için teşekkür ederim. Bu konularda çok bilgisizim. sorumun basitliğini bağışlayın. her elektronun kainatın herhangi bir yerinde ikizi mi var? sizin örnekle anlattığınız deney gerçekte yapılmış mıdır? yapıldıysa nasıl bir ortamda ve hangi maddeler üzerinde yapılmıştır? teşekkür ediyorum.

  • @KaimonSJ

    @KaimonSJ

    24 күн бұрын

    Hayır ama sana daha iyi anlaman için örnek vermem gerekirse eline bir kağıt al ve ikiye böl bunları elektron olarak hayal et kuantum fiziğinde bu elektronlar birbirine bağlı olurdu

  • @snysnrhn
    @snysnrhn28 күн бұрын

    hocam,dolanikliktan kasit ne.ikinci dolanik elektron nasil izole edilip ayrilir,digeri isik hizindanda hizli iletime gectigini nasil anliyoruz buna sahip bir deneyi nasil yqptik.

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    28 күн бұрын

    Dolanıklıktan kasıt, dolanıklık bozulmadığı sürece parçacıkların her an iletişimde oldukları ve birbirlerinin durumundan etkilenmeleri. Dolanıklığın deneysel delillerini araştırabilirsiniz literatürden. 100 milyon yılı uzaktaki üzerinden tabi ki veri alamayız. Ama kısa mesafelerde, oldukça kısa zamanda haberleşiyor olmaları, bunu ispatlıyor.

  • @sonicasx
    @sonicasx27 күн бұрын

    Bir sarhoş yağmurlu bir akşam eve dönerken evin yolunu bulamaz.hatırladığı tek şey evinin çıkmaz bir sokakta olduğu ve ve bu sokağın iki yanında çıkmaz olmayan iki sokak daha olduğudur.sarhoş hangi sokak olduğunu hatırlayamaz ama evin çıkmaz sokakta olduğunu bildiği için yere bakar ve geri dönen su dalgalarının hangi sokaktan geldiğine bakar ve evini bulur.bu basit örnekte sarhoş kuantum parçacıktır,su dalgaları ise zamanda ileri giden ve geri yansıyarak zamanda geri giden dalgalar olsun.zamanda geri dönen dalga adama rastladığında bir "el sıkışma" işlemi gerçekleşir.bu örnek john. G. Cramer' in kuantum işlem yorumunun benim tasarladığım bir analojisi. dolanıklığın başka mantıklı bir izahı yoktur.kuantum zamanında zaman her iki yönede akar.bu daha çok enformasyon zamanı gibi birşeydir.şeylerin henüz şey olmadığı "bit " düzeyinde varolduğu sanal bir zamandır.ikinci olasılık; denize düşen yarım bir simit düşünelim.gemiden simite bakan fakat simit olduğunu anlayamayan bir gözlemci simitin iki ucunu denizin yüzeyinde ayrık olarak görecektir. Aynı zamanda hareketlerin birbiri ile bağlantılı olduğunu .oysa bu tek bir nesnedir.böyle birşey solucan delikleri ile mümkün ama o bence zayıf bir açıklama.ki solucan deliği yine zamanı tersine çevirir,elektron girerse pozitron olarak çıkar.yani geriye akan zaman kavramı oyuna dahil olmadan bu dolanıklık gizemi ÇÖZÜLEMEZ.

  • @serdalozturk1197

    @serdalozturk1197

    26 күн бұрын

    Yahu cikmaz sokakla sarhoşu anladimda şu sudalgasinin sokakta neişi var anlamadim bu sarhoş balikmi yahu😂😂😂😂😂😂😂

  • @serdalozturk1197

    @serdalozturk1197

    26 күн бұрын

    Evet eger elektironlar bagimsiz bir ortamdaysa yane bir kimyasal bag tarafindan etkileşim içinde degillerse yane elektironlar dalga pozisyonundaysa bu kural gecerlidir her ölcüm farkli bir elektiro magnetik dalgayla ölçülür dolayisiyla renk ve sipini ölçen elektiro magnetik dalgalar sipin ölcen elektiromagnetik dalgadan farkli oldugu için ölçüm degiştiginde elektironun degeride degişir eger elektiro magnetik dalga ve tanecik teoremlrrini beraber aciklayan bir aciklama yapilirsa çelişki ortadan kalkar😊😊😊😊

  • @oceandreams2393

    @oceandreams2393

    23 күн бұрын

    Bence zaman diye bir sey yok.sadece haraket var

  • @mehmetdurakoglu8134
    @mehmetdurakoglu813425 күн бұрын

    ...atışta olsa bir YORUM yapılması gerekiyor...

  • @atillatekin9507
    @atillatekin950724 күн бұрын

    Anladığımızda audınlandık😅

  • @ertanyetginoglu
    @ertanyetginoglu28 күн бұрын

    Konu ile hiç ilgim omadığından ama merakım olduğundan izledim. Ve hiçbirşey anlamadım :) Nasıl oluyo da bi kutu mavi bi kutu kırmızı gösteriyo ben orda kaldım daha :) Yorum yapıyım hem böyle güzel videolar öne çıksın hem de benim gibi bu konunun cahili insanların ne düşündüğünü görün istedim. Belli ki değerli bir video emeğinize teşekkürler.

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    28 күн бұрын

    Ben de anlamıyorum dert etmeyin :)

  • @sez-n2w

    @sez-n2w

    23 күн бұрын

    Özellikle bu konuyu anlatmak için yapılmış elektronik kutular.şaşırtıcı değil yani.

  • @nakresnukog7059
    @nakresnukog705924 күн бұрын

    Peki nasil haberlesiyorlar hani isik hizi asilamazdi.o halde telapati gercek mi

  • @sselim
    @sselim28 күн бұрын

    Hocam teşekkürler. bu anlatımdan bende doğan sorular 1-Bir elektronun 100milyon ışıkyılı uzaktaki bir elektronla dolanık olduğunu nereden biliyorum? 2- Neden dolanıyorlar? 3-Dolanıklık elektron ve quarklar için mi geçerli. Boyutsal Sınır nerede ?

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    28 күн бұрын

    1-Dolanıklığın deneysel delillerini araştırabilirsiniz literatürden. 100 milyon yılı uzaktaki üzerinden tabiki veri alamayız. Ama kısa mesafelerde, oldukça kısa zamanda haberleşiyor olmaları, bunu ispatlıyor. 2-Biz dolandırıyoruz. Neden ikiz çocuk doğuyor? 3- Parçacık ne kadar küçükse, gözlemek bugün için daha kolay. Ama her şey dolanık olabilir, sorun yok.

  • @Sergio-ta3krt

    @Sergio-ta3krt

    28 күн бұрын

    @@sakkoyun ikiz çocukla quantumun alakası var mı ? ne demek istediniz

  • @dr_aydin
    @dr_aydin27 күн бұрын

    Elinize sağlık hocam. Olabildiğince sade anlatmışsınız. Anlamaya çalışıyorum. Karmaşık bir konu. Bunun için bir soru soracağım. İki tane analog saatimiz var diyelim. Bunları biri diğerinden beş dakika ileri olacak şekilde ayarladık ve çalıştırdık. Sonrasında birini Avusturalya ya gönderdik. Diğeri Türkiye’de kaldı. Benim Türkiye’deki saatin kaç olduğunu bildiğim takdirde Avustralya’daki saatin kaç olduğunu bilmem doğal değil mi? Anlattığınız olguyu başta ben buna benzettim. Sonrasında şöyle anladım: Türkiye’de ki saate müdehale ettim. Avustralya’daki saatte o an buna göre kendini ayarladı..eğer doğru anladıysam işte bu kafa karıştırıcı

  • @gokceacer5139

    @gokceacer5139

    20 күн бұрын

    Bende öyle düşünüyorum. Çok güzel örnek (saat) vermişsiniz.Dolanıklık yapılırken, hangi zamanda ters sipinde olacağı elektronlarda oluşmuş olabilir. Haberleşmeyle ilgisi yok. Einstein haklı olabilir.

  • @dr_aydin

    @dr_aydin

    20 күн бұрын

    @@gokceacer5139 Einstein ın bu konuda görüşü nedir üstat?

  • @gokceacer5139

    @gokceacer5139

    19 күн бұрын

    @@dr_aydin Biliyorsunuzdur ama. Einstein Işık hızından başka hız yok demişti. Yukarıda Prof. Aslında iletişimden bahsetmiyor. İetişim varmış gibi anlatıyor. Saat örneğinden sonra başka bir örnek: Bakü'de gündüzken San Francisco'da mutlaka gece olması gibi.

  • @dr_aydin

    @dr_aydin

    19 күн бұрын

    @@gokceacer5139kastettiğiniz şeyi anladım

  • @user-mj3fw5ky1n
    @user-mj3fw5ky1n27 күн бұрын

    Hocam tüm bunlar anlatıyorki madde evet ama madde ötesi metafizik daha önemli daha ağır basıyor metafizik anlat hocam felsefe de olsa

  • @hasancengiz1
    @hasancengiz128 күн бұрын

    Emeğine sağlık. Açıklayıcı

  • @cakirismail78
    @cakirismail7827 күн бұрын

    Video gereksiz yere uzatmışsınız. Aynı şeyi tekrar tekrar dinliyorum. 7 dakika sabredebildim. 1 dakikadan fazla izlemenize gerek yok. Ömrünüz kıymetli. O kutunun oklarını nasıl dolanık yaptınız blutoothla mı ona kafam takıldı.

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    27 күн бұрын

    x1,75 tavsiye ederim. Maalesef uzatmadan olmuyor böyle konular. En azından kendim için. Kendi özümsemeyeceğimi de aktarmak istemem.

  • @hendakoste1

    @hendakoste1

    26 күн бұрын

    Bu ne kadar cahilce bir yorum.Burası tiktok değil.sen git oradaki videoları izle senin neyine gerek zaten.

  • @hendakoste1

    @hendakoste1

    26 күн бұрын

    Hocam ağzınıza sağlık.Siz bunların yorumlarına takılmayın bunun gibiler hep varlar cahilliklerinin geregini yapıyorlar.

  • @cakirismail78

    @cakirismail78

    26 күн бұрын

    @@hendakoste1 Hocam yapıcı eleştiriye tahammül edebilen medeni bir insan. Cahil kelimesini her ne kadar hakaret amaçlı söylediğini bilsemde, herşeyi bildiğini iddia edenler kadar narsist değilim. Bir daha iki kişi konuşurken provakator gibi araya girmeyin. Her zaman kibar insanlarla karşılaşmayabilirsin.

  • @hendakoste1

    @hendakoste1

    26 күн бұрын

    @@cakirismail78 burada önemli olan hocanın vereceği tepki değil.Senin eleştiri yaptığını sandığın şey yapıcı bile değil.Kimse herşeyi bilemez ama sen video hakkinda akıl verecek kadar kendini uzman zannediyorsun tam sen ve senin gibilerden bekleyeceği gibi.

  • @cemkurt6510
    @cemkurt651025 күн бұрын

    Sayın Profesör! Bu videonuzu çektikten ve yayınladıktan sonra hiç seyrettiniz mi? Arka arkaya hep aynı şeyleri söylediğinizin farkında değilsiniz sanırım. Özünde sadece 2 dakika sürecek bir konuyu sürekli tekrarlayarak 14 dakika yapmışsınız.

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    24 күн бұрын

    Teşekkür ederim, görüşlerinizi dikkate alarak video açıklamasına NOT ekledim.

  • @tahaslyn

    @tahaslyn

    24 күн бұрын

    Daha iyisini yap izleyeceğim...

  • @fatiherensasmaz
    @fatiherensasmaz25 күн бұрын

    Galaksiler arası bile aynı olacağı, varsayımdan ibaret değil mi? Ölçülemez bir şey değil mi bu? Işık hızından daha hızlı neyi bulacağım da ölçeceğim bu durumu

  • @serdalozturk1197
    @serdalozturk119726 күн бұрын

    😮😮😮😮😮😮😮😮😮

  • @BEKIRAKIN26
    @BEKIRAKIN2619 күн бұрын

    Hocam yaptığınız bir deney değil, kabullenmiş bir olguyu anlatıyorsunuz. Deneyini görmediğim ve bizim yapmadığımız testlerin sonucuna şahit değiliz. Bu deneyi Amalerika yapmış bizde kabul etmek zorundayız gibi bir bilim olmaz o zaman ezberleyen herkes kendini bilim adamı zan edebilir. Bende gerçekten farklı özgün bir deney videosu diye izledim. İnşallah o seviyeleri de görürüz

  • @saliht3838
    @saliht383822 күн бұрын

    kardeş aynı şeyi 955 defa söylemenin ne anlamı var?

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    20 күн бұрын

    4 kere. İlginiz için teşekkür ederim

  • @ozeraslanklc1520
    @ozeraslanklc152018 күн бұрын

    Yalniş anlatiyon

  • @karaKartal1881
    @karaKartal188128 күн бұрын

    Birbirinden ayrı olmaları halinde nasıl oluyorda birbirlerinin durumuna göre pozisyon alıyorlar, üstelik anında, ışık hızı bile hiç kalıyor, bu mucizevi bir şey çok beyin yakar. Bunu çözebilen ışınlamayıda bulur sabah çayını hawaide akşam yemeğini trabzonda yer.

  • @Sergio-ta3krt
    @Sergio-ta3krt28 күн бұрын

    dalgacı quantum

  • @Ali-rx1mn
    @Ali-rx1mn26 күн бұрын

    Gereksiz aşırı tekrarlarla dolu vir video

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    24 күн бұрын

    Teşekkür ederim, görüşlerinizi dikkate alarak video açıklamasına NOT ekledim.

  • @mertmer1052
    @mertmer105228 күн бұрын

    Hocam önce eleştiri yapayım lafı gerçekten çok uzatıyorsunuz ve aynı lafları 5 dakika boyunca tekrar etmeniz izleyiciyi sıkar. Yani 1 dakika anlattığınız konuyu 5 dakika aynı kelimeleri tekrar tekrar ediyorsunuz. Soruma gelince bunun deneyi yapıldı mı yani gerçekten ışık hızı ile katedilemeyecek bir mesafe dünyada yok, diyelim birini amerika diğerini avrupa kıtasına koydular aralarındaki mesafe yinede çok kısa, yani ölçülen zaman nano saniyeler mertebesinde olur ve görelelik etkileri dolayısıyla bu küçük zaman aralığı be kadar doğru bir sonuç verir. Einstein bile bu şeye inanmamış.

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    27 күн бұрын

    x1,75 tavsiye ederim. Maalesef uzatmadan olmuyor böyle konular. En azından kendim için. Kendi özümsemeyeceğimi de aktarmak istemem.

  • @maxcompress9732
    @maxcompress973227 күн бұрын

    Böyle bilim mi anlatılır yahu. Deney nerede? Hangi üniversitenin Prof.u bu arkadaş? Korkunç derecede ezik bir eğitim sistemi. Deney cihazları yok mu okulda? Böyle Prof.luk mu olur?

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    26 күн бұрын

    Lütfen konuyu derinlemesine araştırın. İlginize teşekkür ederim.

  • @maxcompress9732

    @maxcompress9732

    25 күн бұрын

    @@sakkoyun zaten Google araştırdığım için bu videoyu önüme çıkardı sanırım. Genelde animasyonlar çıkıyor hep. Gerçek bir deney videosunu nereden bulabilirim?

  • @ercanbaba-b1t
    @ercanbaba-b1t29 күн бұрын

    Hocam Çift Yarık Deneyini Yaptınız mı? deneyle ilgili video varmı?

  • @sakkoyun

    @sakkoyun

    29 күн бұрын

    Planlarım arasında var.

  • @ercanbaba-b1t

    @ercanbaba-b1t

    28 күн бұрын

    @@sakkoyun Hocam Peki daha önce bir yerde şahit oldunuz mu? Gozlemlediniz mi hiç? gerçek olarak yapan birine şahit oldunuz mu?