No video

Kristal Köpek Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı (Silver Shark Köpek Balığı Bala Shark Köpek Balığı)

Kristal Köpekbalığı nasıl bir balıktır? Kristal Köpekbalığı bakımı nasıldır? Kristal Köpekbalığı ne yer? Kristal Köpekbalığı akvaryum bakımı nasıl olmalı? Kristal Köpekbalığı akvaryumu nasıl olmalı? Kristal Köpekbalığı hangi balıklarla yaşar? Kristal Köpekbalığı dişi erkek ayrımı nasıldır? Kristal Köpekbalığı üretimi nasıldır gibi soruların cevaplarını verdiğim bir video ile karşınızdayım.
Kristal Köpekbalığı her ne kadar şekil olarak okyanus köpekbalıklarına benzese de onalar gibi obur ve yırtıcı değillerdir. Gövde olarak uzun ve sivri bir yapıya ve vücut yapısına göre de büyük gözlere sahiptir. Bu özellikler sayesinde hem hızlı yüzer hem de yeme çok hızlı ulaşırlar. Sırt yüzgeci de üçgen ve diktir. Bu görsel şekli ile köpek balığına benzetilir. Vahşi ortamda ki örneklerin boyları yaklaşık 35 santim kadar olurken akvaryumda eğer şartlar uygunsa en fazla 25 ila 30 santim olabilirler ki, bu boy bile akvaryumda bakılan balıklar arasında büyük sayılabilecek bir uzunluktur. Genel olarak baktığımızda vücudu gümüş rengindedir ancak sırt bölgesine yakın kısımda altın rengine yakın sarartılara, sırt yüzgecinin yanı sıra kuyruk ve alt kanatçıklarının her biri ayrıca siyah bir kenarlığa sahiptir. Akvaryumda ömürleri en az 10 sene olmasının yanında, eğer iyi şartlar sağlanırsa bundan çok daha uzun seneler yaşadığı da bilinmektedir.
Bu balığın en büyük sorunu, aşırı büyük olmasıdır ki yavaş büyümesine karşın, büyüdükçe akvaryumunun da büyümesi gerekir. Biraz önce de bahsettiğim gibi bu balık değişen ortamlara pek çabuk uyum sağlayamadığı için ölür. Bu yüzden eğer bu balığı besleyecekseniz, baştan büyük bir akvaryum ile başlamalısınız. Bu balık bir sürü balığı olduğu için de en az 5 ila 6 balık olması en iyisidir.
Bu balıklar omnivor yani hepçildir, çoğunlukla salyangoz gibi kabuklular, karides gibi böcekler, yavru ve küçük balıklar, yosun ve bulabildikleri diğer bitkilerle beslenir. Akvaryumda her türlü canlı, taze ve pul yemleri yerler. İyi bir denge sağlamak için onlara her gün yüksek kaliteli pul yem verin ve buna ek olarak karides, kankurdu, sivrisinek larvası, su piresi ve sebze ve sebzeli yemleri severler. Bu balıklar kabak, salatalık, bezelye ve marul gibi sebzelerin yanında, asitli olmayan taze ve doğranmış meyveleri yiyebilirler. 20 santimi aşmış büyük balıklar, doğranmış toprak solucanı, karides ve midye gibi ek protein içerikli yemlere bayılacaktır. Bu balıkları, günde 2 veya 3 kez yemleyebilirsiniz.
Sularının temiz tutulması şartıyla bu balıkların bakımı çokta zor değildir. Akvaryumlar kapalı sistemlerdir ve büyüklüklerinden bağımsız olarak hepsinin biraz bakıma ihtiyacı vardır. Zamanla, ayrışan organik madde, nitratlar ve fosfat birikir ve buharlaşma nedeniyle su sertliği artar. Akvaryum suyunun %25 ila %50'sini en az ayda bir kez değiştirin. Yalnız akvaryumunuzda, büyüklüğüne ve bakteriyel azot döngüsünün olgunluğuna oranla yoğun bir şekilde balık varsa, %20 ila %25 arasında haftada bir veya iki haftada bir, değiştirilmelidir.
Bu tatlı su köpekbalığı, akvaryum içerisinde başta açık alanlar olmak üzere, akvaryumun tüm bölgelerinde yüzen büyük ve hareketli bir sürü balığıdır. Bu türü akvaryuma koymadan önce, balığa uygun bir ortam oluşturmanız gerekir. Daha yavru sayılabilecek bir boydayken, en az 75 ila 100 santim uzunluğunda ve gene en az 120 ila 150 litre kapasiteli bir akvaryumla başlayın, ancak balık büyüdükçe çok daha büyük bir akvaryumun gerekli olacağını da unutmayın. Çok aktif yüzücüler oldukları için yetişkinleri en az 180 ila 200 santim uzunluğunda ve ideal olarak 550 ila 600 litre veya daha fazla büyüklükte bir akvaryumda bakmanızı tavsiye ederim. Akvaryum su sıcaklığı 22 ila 28 derecelerde, pH aralığı 6.5 ila 7.8, su sertliği 40 ila 180 TDS arasında ve aydınlatma da normal olmalıdır.
Bu balıklar dediğim gibi aslında bir köpekbalığı değildir. Heybetli görünse de, büyümelerine karşın agresif değildirler. Bu iyi topluluk balığıdır, akvaryum arkadaşları ağzına sığmayacak kadar büyük olduğu sürece bu balıkları avlamazlar. Kendi türü ve diğer türlerin çoğuyla iyi geçinir. Bala Sharks canlı ve izlemesi eğlenceli bir balıktır, ancak ürkektir. Bir akvaryumda en az 5 veya daha fazla adetli bir sürü halinde bakılmalıdırlar.
Yumurtlama sırasında dişiler erkeklerden belirgin şekilde daha kalındır, ancak yavru ve genç balıkları doğru bir şekilde cinsiyetlendirmek imkansızdır.
Bu balıklar yaklaşık üç yaşında olgunluğa ulaşır ve yumurta saçarak ürerler ancak gene de bu balığın nasıl ürediği tam olarak bilinmemektedir.
kristal köpekbalığı, kristal köpek balığı, kristal köpek balığı akvaryum, kristal köpek balığı ne yer, kristal köpek balığı ne kadar büyür, kristal köpek balığı hangi balıklarla yaşar, kristal bala köpekbalığı, kristal köpek balıkları, kristal köpek balığı üreme, silver shark köpek balığı, silver shark japon yaşar mı, silver shark ne kadar büyür, silver shark ne kadar yaşar, kristal köpek balığı ne kadar yaşar, bala shark ne yer, kristal köpek balığı özellikleri, kristal köpek

Пікірлер: 78

  • @metinboruc4778
    @metinboruc47782 жыл бұрын

    Çok bereket versin inşallah güzel olmuş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim 🙏👍🏻

  • @Pitrushka777
    @Pitrushka777 Жыл бұрын

    Anlatım için teşekkürler çok güzel video fakat sadece sırt yüzgecinin şekli sebebiyle silver shark yani gümüş köpekbalığı diye akvaryum jargonuna girmiş bir tür. Bu türün ve bunun gibi diğer köpekbalığı benzetmeleri yapılan türlerin köpek balığıyla yakından uzaktan ilgisi yok. sadece tatlısu vatozları köpekbalıklarıyla doğrudan akrabadır. vatoz diyorum ama vantuz ağızlı kadi balıklarıyla karıştırmayın onlara da jargonda vatoz deniyor malesef.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Vantuz zamanla vatoz oldu. Ben eskiden vantuz balığı diye bakardım. Sonradan sonradan vatoz dendi.

  • @Dkdtrapstudiosofficial
    @Dkdtrapstudiosofficial2 жыл бұрын

    Abi birde kaval balığı ve clarias kedi balığı hakkında video çekermisin?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Onlara da bir gün sıra gelecektir.Çekeriz.

  • @sadisticcapybara
    @sadisticcapybara2 жыл бұрын

    Eline ağzına sağlık çok güzel olmuş.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim :)

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    bu yorum destek amaçlıdır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim.

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah

  • @EmirZorba
    @EmirZorba5 ай бұрын

    Selam abi 70.80 santim civarı akvaryumda yaşarlarmı sizce

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Yaşamazlar. Bu balık sürü balığıdır ve büyük akvaryum ister.

  • @muhammetalidemirkran
    @muhammetalidemirkran9 ай бұрын

    merhabalar abim ben 2 tane pengasus bakıyorum daha parmak kadarlar bide benim erkek betam var onları yanına atsam birşey olurmu veya pengasus ile moli veya beta ile moli yaşarmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    9 ай бұрын

    Pengasus balığı yaklaşık olarak 100 ila 130 santim boya ulaşabilen devasa bir balıktır. Ağırlıkları da yaklaşık 40 ila 50 kilogram olabilir. Bakılması gereken en küçük akvaryum da en az 10.000 litre olmalıdır. Yani beta ve moli balıkları, bir pengasus balığının ancak bir gözü büyüklüğündedir. O yüzden de yol yakınken bu balıkları geri ver.

  • @asdadd1359
    @asdadd1359 Жыл бұрын

    Abi lepistes 23derecenin altında doğurursa yavrular dişimi olurlur yoksa erekmi ve doğurabilirmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Lepistes balıkları soğuk suda daha çok dişi, sıcak suda daha çok erkek yavru verir.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    geleceğim inşallah abim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bekliyorum.

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel geleceğim abim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Geldiğin için teşekkür ederim.

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah abim ne demek her zaman yanındayım

  • @ahmetmorca9418

    @ahmetmorca9418

    2 жыл бұрын

    Kardeşim ihtiyacın varsa Lepistes verebilirim her türlü yanındayız

  • @owhood366
    @owhood3662 жыл бұрын

    Abi acil bir şey soracağım benim hava motorum akvaryum büyük olduğundan hava veremiyor en dibe pipo filtreyi vantuzlarıya duvara yapıştırdım yine aynı işi görür mü?.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Aynı işlevi görür.

  • @ibrahimpahal4029
    @ibrahimpahal40295 ай бұрын

    Bana albino lazım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 ай бұрын

    Elinde olan arkadaşlar buradan ulaşabilir.

  • @alperdemir2706
    @alperdemir27062 жыл бұрын

    abi özür dilerim bu zamanlar fazla zamanım yok yetişemiyorum ama genede izledim mükemmel videoydu abim bence discord sunucusuaçabilirsin abi soru sorarız en azından

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Vallahi benim de hiç vaktim yok şu aralar hatta nasıl her hafta video yapıyorum, ben bile şaşıyorum...

  • @alperdemir2706

    @alperdemir2706

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel tamamdır abi affettiysen tamam ama peki discord açacakmısın?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Nasıl açılır, bilmediğim için soruyorum..

  • @alperdemir2706

    @alperdemir2706

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi sunucular kısmının altında ''+'' var basona kendim oluşturayim'e bas sonra sunucunun adını koy sonra sohbet yazan yerlerin ve dier kanalların yanında artı çıkacak bas ona kanallar ekle sunucu tamamdır sonki videonada linkini koyabilirsin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Vaktim olunca bakayım. Teşekkür ederim.

  • @akvaristresul8186
    @akvaristresul81862 жыл бұрын

    Maşallah canlara 💎 Güzel bilgilendirici video olmuş teşekürler 👋 Benim kanalimada beklerim 🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Bende sizin kanalınıza abone oldum :) Başarılar dilerim.

  • @cahitcicek5093
    @cahitcicek50932 жыл бұрын

    Akvaryumumda seyrine doyamadigim balık.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Toplu halde bakıldıklarında daha bir güzel görselliği oluyor.

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Merhaba cem abi sana bir soru sormak istiyorum transgenetiklerim bazen birbirlerine saldıryor bunun sebebi nedir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    6 adetten az mı?

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Evet

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    6 adetten az olan Tetra türleri kendilerini güvensiz hisseder bu yüzden de strese girer. Bu durumda ya kendi türlerine ya da diğer balıklara saldırır. Sadece transgenik değil, hiç bir tetra türünü 6 adetten az beslememek gerekir.

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Cevabın için teşekkürler abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim.

  • @aycafalay
    @aycafalay2 жыл бұрын

    Merhaba Cem Bey,benim japon balığımın üst yüzgecinde 1 büyük ve kafasının üstinde 2 3 tane küçük kırmızı benek var bunlar mantar oluyormuş.Geçen akvaryum alırken söyledim tuz at 3 gün yemleme geçer dedi ama geçmedi.Antibiyotik vereceğim ama insanların kullandığı antibiyotik hayvanlara verilebilir mi acaba?(not:10 litrelik mini akvaryumda 1 dişi 1 erkek japon balığım var)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @aycafalay

    @aycafalay

    2 жыл бұрын

    peki her suyunu değiştirdiğimde biraz tuz koymak hayvanlara zarar verir mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balığı sert suyu sevmez. Tuz da suyu sertleştirir. Japon balığı akvaryumuna tuz konulmamalıdır.

  • @BalaShark007
    @BalaShark0075 ай бұрын

    Abi hiç bi yemi yemiyor ağzına alıp geri çıkarıyor nasıl balıktır anlamadım kan kurdu sipariş verdim gelene kadar açlıktan ölmese bari onu bari yesin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 ай бұрын

    Bu balıklar 15 gün yem vermeseniz de sorun olmaz çünkü sağlıklı balıklar, bulduğu her şeyi yer. Balığınız yemini çok güzel yiyor ama bir süre sonra bunu kusuyorsa, bu balığınızda bir sorun olduğunu gösterir. Stres, balıklarının yiyeceklerini yutmasını engelleyebilir ve bu sadece petshoptan eve getirilen ve yeni akvaryumuna uyum sağlamak için zamana ihtiyaç duyan balıklarda yaygındır. Eğer solungaçlarda paraziti istilası varsa veya ağız çürüğü varsa da bu belirtiye neden olabilir. Buna ek olarak, iç sıvı birikimli ödem oluşması durumunun ileri aşamalarında da yiyeceklerini yutamazlar.

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    5 ай бұрын

    ​@@CemCelikelabi video at artık özledik seni

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 ай бұрын

    Vakit bulamıyorum. Bir de konu kalmadı gibime geliyor. Ne yapacağım artık?

  • @bulutmansurguler9731

    @bulutmansurguler9731

    5 ай бұрын

    @@CemCelikel yilanbaş bakımı nasıl olur diye bir video hazırlayabilirsin abi bide ben pirana hayranıyım serrasalmus geryi öncelikle onunla ilgili çok az kaynak var onunlada bir video atarsan çok iyi olur saygı ve sevgilerimle:)

  • @soneraltnkaya5600
    @soneraltnkaya56002 жыл бұрын

    Sarı prenses ile yunus beraber yaşarmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum yeteri kadar büyükse yaşar.

  • @KadirMertGultekin-dl8sn
    @KadirMertGultekin-dl8sn Жыл бұрын

    Gaziosmanpaşa da yaşıyorum kendime akvaryum aldım ciklet besliyorum vermek isteyen varsa kabul edebilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Şu anda akvaryumda dağıtacağım kadar balık kalmadı ancak ileride gene olacaktır. Kanalımı takip edersen haberdar olursun. Görüşmek üzere. goo.gl/bPi3mB

  • @KadirMertGultekin-dl8sn

    @KadirMertGultekin-dl8sn

    Жыл бұрын

    🫶👍

Келесі