Kohtaaminen

Фильм және анимация

Video liittyy Helsingin kaupungin kampanjaan, jokahaluaa nostaa esiin pieniin lapsiin kohdistuvan välinpitämättömyyden. Kampanjan teema on Välinpitämättömyys on tämän päivän väkivaltaa.
Lisätietoja kampanjasta osoitteessa www.kotiväkivalta.fi.

Пікірлер: 39

  • @tahtilaivankapteeni6013
    @tahtilaivankapteeni60137 жыл бұрын

    Kampanja on äärettömän tärkeällä asialla. Hienoa, Helsinki!

  • @keijo303
    @keijo3037 жыл бұрын

    Ihan vaan sivuhuomautuksena että välinpitämättömyys oli myös 70-, 80- ja 90-lukujenkin väkivaltaa. Ei ne meidän nelikymppisten vanhemmat ole yhtään sen parempia kuin nykyvanhemmat vaikka kännyköitä ei omassa lapsuudessani ollutkaan. :(

  • @elipile

    @elipile

    7 жыл бұрын

    Suuri osa suomalaisista on kasvanut melkolailla kylmissä ja välinpitämättömissä kodeissa. Selkäsaunan oli usein se ainut fyysinen kosketus.

  • @RoyalBlood1985
    @RoyalBlood19857 жыл бұрын

    just, no totanoin... ymmärrän mitä tässä on haettu ja aihe on tärkeä. Tämä olisi vain pitänyt esittää paljon räikeämmin. Lapsi huutaa pinnasängyssä, äiti tuijottaa kännyä. huomaa, että lapsi häiritsee ja vetää oven kiinni. Siinä viesti olisi ollut selkeä. Tässä kuvauksessa demonisoidaan ihan kokonaan kännyn nyprääminen, eikä se ole oikea tapa!

  • @Ixipixion
    @Ixipixion7 жыл бұрын

    5/5, erinomainen mainos.

  • @OldieBugger
    @OldieBugger7 жыл бұрын

    Hyvä (pikkuisen ehkä kärjistetty) videopätkä siitä mitä kaupungilla näkee päivittäin.

  • @maustemies3994
    @maustemies39947 жыл бұрын

    Apua! Tehkää äkkiä versiot myös missä naisen tilalla on mies. Ja tietty myös versiot joissa on: hlöitä eri etnisistä taustoista, homoja, trans-sukupuolisia jne. Muuten lisää ihmisiä loukkaantuu!!

  • @hannakotta9851

    @hannakotta9851

    7 жыл бұрын

    Ai linnun tilalle :)

  • @tahtilaivankapteeni6013

    @tahtilaivankapteeni6013

    7 жыл бұрын

    Linnun tilalle esim. kissamaki. Tahi aarnikotka. Tai vaikka sukellusvene.

  • @mattikaki
    @mattikaki7 жыл бұрын

    Erittäin hyvä video, joka pistää (toivottavasti) ajattelemaan. Olen kiinnittänyt juuri tuollaiseen käytökseen nykyään paljon huomiota. Siis siihen, että äiti on aivan omissa ajatuksissaan kirpputorilla tai kännykkää tujottaessaan, ja lapsi on vaunuissa ja huutaa äidin vaan jatkaessa muuta puuhaa heiluttaen vaunuja rivakammin ja rivakammin, jotta lapsi olisi hiljaa. Pahaa tekee.

  • @serahill

    @serahill

    7 жыл бұрын

    Hyvä sanoma mutta erittäin huono video.

  • @Tuulenpoika
    @Tuulenpoika7 жыл бұрын

    Helvetin hyvä mainos. Ottaa vahvasti kantaa asiaan, joka on selvä ongelma perheissä nykyään. Mainoksesta uutisoinnin perusteella on vaikea käsittää, miten monelta mainoksen pointti tuntuu menevän sata lasissa ohi. Ihan yhtä lailla olisi voinut olla isäkin kännykkää räpläävänä osapuolena, ei se sukupuoli tässä ole ongelma. Sukupuolikysymyksen esiin nostaminen tällaisen mainoksen kohdalla halventaa koko mainoksen tarkoitusta.

  • @jaakkokoivula51
    @jaakkokoivula517 жыл бұрын

    Jumalauta kun äidit aina pilaa kaiken. Kiva viesti!

  • @noseleap3313
    @noseleap33137 жыл бұрын

    Itse lapsena pahoinpidellyksi tulleena allekirjoitan videon viestin täysin, mikään ei viillä niin syvältä kuin arvottomuuden tunne. Se, miten paljon video on saanut alapeukkuja pelkästään todistaa asian merkityksen. Se, että kiinnittää huomiota yhteen pahoinpitelyn muotoon, ei tarkoita sitä ettei muihin voisi kiinnittää huomiota. Kaikki väkivalta on väärin, niin henkinen kuin fyysinenkin.

  • @lailai6402
    @lailai64025 жыл бұрын

    Korpit kiertävät jo taivaalla kun älypuhelinzombi kuolaa viimeisiä pisaroitaan...

  • @cindy8205
    @cindy82057 жыл бұрын

    herranjumala näitä kommentteja lukiessa :D että jaksatte olla negatiivisia, ilkeitä ja kyynisiä. suomesta jos löytää arvostusta jonkun toisen työtä kohtaan, nii on löytäny jotain tosi erityistä.

  • @BrFAB

    @BrFAB

    7 жыл бұрын

    Aek K kotiväkivalta on nyt vaan vähän vakavampi aihe ja sen ilmeinen vähättely julkisessa kampanjassa on todella helposti vältettävä asia. en tiedä löytyykö itseltäni riittävän verran kiitollisuutta yrittämisestä kun ollaan huolimattomasti mokattu kuitenkin tärkeä kampanja. mieluummin kampanjoiden laaturima pysyisi korkealla kuin että "tämän päivän väkivaltaisesti" annetaan tietämättömyyden syöpyä yhteiseen tajuntaan.

  • @Vorrester
    @Vorrester7 жыл бұрын

    Eli jos mainoksessa viitataan väkivaltaan, pitää mainoksessa esiintyvän henkilön olla mies, ettei Twitterissä mene herne nenään? Kovin hullunkurinen tasa-arvokäsitys.

  • @pillluuu6535
    @pillluuu65357 жыл бұрын

    Muuttakaa Kanadaan, jos niin ahdistaa. Siellä Cher ja Miley Cyrus teitä odottelevatkin.

  • @anttijappinen
    @anttijappinen7 жыл бұрын

    jaaa.

  • @zenkompura
    @zenkompura7 жыл бұрын

    Lapset ottavat mallia aikuisista, erityisesti omista vanhemmistaan. Jokainen on varmasti huomannut tämän ilmiön itsessään tai muissa; partneri näyttää samalta ja/tai käyttäytyy kuin samaa sukupuolta oleva vanhempi, luodaan suhteita ja koteja missä käyttäydytään kuin omassa lapsuudenkodissa(vaikka käyttäytyminen olisi erittäin negatiivista, jopa väkivaltaista), lapsi omaksuu vanhempien tavat ja uskomukset, etc. Kun kännykän ilmoitus on tärkeämpi prioriteetti kuin lapsen kohtaaminen, lapsi oppii usein kohtelemaan muita ihmisiä samalla tavalla. Kun tämä lapsi priorisoi kännykkää yli muita ihmisiä, empatian ja sosiaalisen älykkyyden kehitys hidastuu ja saattaa rajoittua hälyttävän alhaiselle tasolle mikä vaikuttaa negatiivisesti hänen tulevaisuuteensa; ihmisiä on vaikeampi ymmärtää, tunteita on vaikea jakaa ja tunnistaa, kännykkä tai muu laite toimii turvapaikkana vaikeilta sosiaalisilta tilanteilta, etc. Lapsille ja varsinkin omille lapsille täytyy olla esimerkki ja se ei tapahdu vain puheella vaan enimmäkseen käyttäytymisellä, koska sitä lapset seuraavat. He katsovat aikuisia ymmärtääkseen miten käyttäytyä erilaisissa tilanteissa. Lapsella on edessään haasteellinen tilanne, hän etsii ratkaisua kyseiseen tilanteeseen aikuisen käyttäytymisestä, ja toistaa aikuisen esittämiä tapoja. Toisin sanoin lapsi saa avaimen(aikuisen asettama malli) millä ovi aukeaa(haasteellinen tilanne ratkeaa, esimerkiksi sosiaalinen tilanne etenee seuraavaan vaiheeseen). Kännykkään hukkuminen kun vietetään aikaa omien lapsien kanssa ei toimi avaimena toisten ihmisten kohtaamiseen eikä huomioimiseen, ja tämä on se tapa minkä lapsi oppii heille tärkeimmiltä ja vaikutusvaltaisimmilta ihmisiltä, omilta vanhemmiltaan. Lapsen kasvatus ei tietenkään riipu vain kännykän käytön rajoittamisesta eikä lapsen opettaminen ole mustavalkoista eikä yksinkertaista, mutta jatkuva sosiaalisen seinän pystyttäminen lapsen ja aikuisen välille, johtuu se sitten piippaavasta kännykästä tai jostain muusta, saattaa opettaa lapselle huonoja tapoja. Jos lapsi omaksuu nämä tavat, ne voivat vaikuttaa jopa koko hänen loppuelämäänsä. Tavat, moraalit, uskomukset, ajattelutavat, etc. ovat työkaluja millä rakennetaan sekä ylläpidetään omaa elämää, perhettä ja sosiaalisia piiriä. Itsensä kehittäminen ja huonojen tapojen muuttaminen on omien omaksuttujen työkalujen vaihtamista parempiin. Kaikki ketkä ovat tehneet tämän tietää ettei se ole helppoa, joskus jopa mahdottoman tuntuista. Eikö olisi ollut hienoa, jos pahimmat tapasi olisi alusta asti korvattu paremmilla tavoilla, paremmilla työkaluilla? Kyse on loppujen lopuksi tästä: mitä työkaluja haluat antaa lapsellesi?

  • @Banaaani
    @Banaaani7 жыл бұрын

    vihoiki uus freshi propaganda kampanja, mä niin rakastan näitä

  • 7 жыл бұрын

    putosin kärryiltä 😨

  • @hannakotta9851
    @hannakotta98517 жыл бұрын

    Onko viesti tässä, että ei älypuhelimia naisille?

  • @hannakotta9851

    @hannakotta9851

    7 жыл бұрын

    LONG LIVE POLECAT Huomasin vaan, että ei muista huolehtia lapsesta, kun kännykkä piippaa.

  • @shotgunmasterQL
    @shotgunmasterQL7 жыл бұрын

    Lol...

  • @AstralPandaBoi
    @AstralPandaBoi7 жыл бұрын

    :DDDDDDD Iha paska mut tää on jsut sellanen ett on nii paska et tää on hyvä :D

Келесі