Japon Balığı Neden Su Üzerinde Durur? (Japon Balığı Hastalıkları Bölüm1)

Үй жануарлары мен аңдар

Japon balığı su yüzeyine çıkıp, neden hızlı hızlı nefes alır: Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.
Önümüzdeki bir kaç hafta boyunca kısa kısa da olsa, japon balıkları hastalıkları ile ilgili videolar yapacağım. Bu videolar kısa olsa da size çok fayda sağlayacağına emini. İlk videomun konusu "Japon balığı neden suyun üstünde durur". Bu videoda bana sık sık sorulan "Balığım nefes alamıyor" sorusuna da cevap vermeye çalışıyorum. Aslında japon balığı davranışları size, balığınızın ne halde olduğunu anlatır. Zaten bu videoları da bu davranışların aslında ne anlama geldiğini anlayabilmeniz için yapıyorum. Eğer bu videoları izlerseniz, en azından balığınıza bir şansa daha vermiş olursunuz ve japon balığı neden ölür diye de düşünmezsiniz. Tabiki bu sorunların hemen hemen hepsi japon balığı akvaryumu ile alakalıdır. Genellikle sorun yaşayan balıklar, küçük akvaryumlarda yaşayanlardır japon balığı hastalıkları da genelde bu akvaryumlarda görülür. Filtresi ve havalandırması olmayan akvaryumlar, zaten çok atık bırakan bu balıkları kısa sürede hasta edecektir. Bu ve bundan sonraki videolarımda sizlere "Japon balığı hasta olduğu nasıl anlaşılır" sorusuna cevap niteliğinde olacaktır.
Japon balığı hastalığı, deninde akla ilk beyaz benek gelse de bu videoda anlattığım hava alamama durumu da akvaryum su değerlerinin bozuk olması sonucu oluşur ki direnci iyi bir ortamda olmayan ve kolay nefes almayan balık strese girecek, aynı zamanda direnci düşecek ve gene direnci düşen balık da kolayca hasta olacaktır. Direnç düşmesine en çabuk tepki veren de mantardır. Bildiğiniz gibi, beyaz benek dediğimiz şey de aslında bir mantar türüdür. İlk o hasta eder ve daha sonra diğer hastalıklar baş gösterecektir. Özellikle urlar ve kanlanmalar, en sık görülen hastalıklardır. Peki japon balığı hastalanınca ne yapılır? Bunun için hastalanmadan önce neler yapılır, onu bilmemiz gerekir. Bu konu ile ilgili bir çok videom var. Umarım hepsini izlersiniz. Hatta bir kaçında da "Japon balığı hastalıkları nasıl tedavi edilir" onları da anlatmaktayım. Japon balığı hastalığı tedavisi, eğer erken teşhis edilirse, aslında kolaydır. Çünkü genelde sebepleri ve çözümleri aynıdır. Sadece biraz dikkat ve bilgi ile japon balığı hastalıkları ve tedavisi kolayca yapılır.
Benim videolarımı genelde uzun buldukları için böyle bir denem ile karşınıza çıktım. bir dakika civarında ki videolarımı sizinle paylaşacağım. Sanırım bu videolardan en uzunu iki dakika kadar sürecektir. Çok daha kısa videolar da olacak. Tabi bu bir deneme, başarılı olur veya olmaz, bilemiyorum. Aklımda uzun süredir vardı. Bende aklımda duracağına, arşivimde dursun dedim. Bazı arkadaşlar belki bu durumdan pek memnun olmayabilir ancak yapmasam da benim içimde kalacaktı. Neyse, umarım beğenerek izlersiniz. İlk videom da "japon balığı neden baloncuk çıkarır" gibi bir soruya da cevap vermeye çalıştım. Bana çok soruluyor bu soru. Bir çok video yaptım bunla ilgili ancak uzun diye seyredilmiyor sanırım. O yüzden de kısa kısa geçeceğim. Bir video listesi oluşturup, izlemeyen arkadaşlara tek tek izlettireceğim. Umarım artık bu konu ile ilgili kimsenin bir sorunu almaz. Bir sonraki vidolarımdan birinde de bana en çok sorulan
"japon balığı neden dibe çöker" ile ilgili olacaktır. Beni izlemeye devam ederseniz, hasta japon balığı nasıl tedavi edilir, hepsini öğreneceksiniz.
Evet arkadaşlar, bu videomun da sonuna geldik. Bu ve bunun gibi videolarımı izlemek için şimdi kanalıma ücretsiz olarak abone olabilirsiniz. Yeni çıkan videolarımdan hemen haberdar olmak için bildirimlerinizi açın, bana destek olmak için videolarımı beğenin. Bana sormak istediğiniz bir konu varsa, yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Bir sonra ki videomda görüşmek üzere şimdilik. Bye Bye.
Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl

Пікірлер: 225

  • @sblbyrktr
    @sblbyrktr2 жыл бұрын

    Detaylı bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Umarım faydalı olur. Teşekkür ederim.

  • @yeliz7877
    @yeliz78779 ай бұрын

    Fanusta 1 tane Japon baligimiz var dinlendirilmis suyla her gun suyunu degistiriyoruz ama genede suyun yuzeyine cikip ses cikariyorlar sebebi nedir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    9 ай бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @user-hi6jt2re1r
    @user-hi6jt2re1r2 ай бұрын

    2 gun once fanusta 2 tane japon balığı aldim suyun yukarisina cikiyor napmam lazim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 ай бұрын

    Fanus küçük ve bu fanusa göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu nefes alamıyor. Yapman gereken, fanusu büyütmek ya da fanusun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @nerd39
    @nerd39 Жыл бұрын

    hacı ben fanusta 2 japon balığı beliyorum 1 gün oldu saniyede bi yüzeye çıkıp nefes alıyo gibi bişey yapıyolar neyapcam ben söylersen sevinirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Hafız bak oku, Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @MonstiezEfe
    @MonstiezEfe7 ай бұрын

    Abi daha balığımı bugün aldım ilk günden senin dedigin gibi su yüzüne çıkıp nefes alıp geri yüzme olayını yapmaya başladı ve baloncuk çıkartıyor. Hemde ikisi de ama biri çok yapmıyor diğeri biraz fazla yapıyor Zaten suyu da dinlendirilmiş su acaba yem mi yemedi diyerekten yemde verdim yemini dee yedi ama halen devam ediyor yani bu ölümle sonuçlanmaz değil mi Bu arada akvaryumu da büyük küçük değil

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    7 ай бұрын

    Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @MonstiezEfe

    @MonstiezEfe

    7 ай бұрын

    @@CemCelikel Abi benim karşıma bir sorun daha çıktı sana zahmet bunuda yanıtlar mısın? Benim japonlarımın ikisininde kuyruğunda beyaz beyaz küçük noktalar var internetten baktım çıkan sonuclar tüylerimi ürpertti iste beyaz benek hastalığı ölümcül falan diyor balıkları alalı 1 hafta oldu ve bu daha önce yoktu bugün çıkmış bu beyaz noktalar galiba. Ve sadece kuyruklarında var 3-4 tane bu benim için bir sorun yaratır mı? Ve bu kendi kendine geçer mi yoksa artar mı daha acemi olduğum için bilmiyorum sence ne yapmalıyım? Eğer bu bir hastalıksa sadece evdeki malzemelerle nasıl tedavi edebilirim lütfen bana yardımcı olur musun?

  • @olusiya
    @olusiya Жыл бұрын

    hocam merhaba, balığım suda savruluyor gibi yüzmüyor pek yemde yemiyor ne yapmalıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu şekilde yüzmesine, balığınızın içindeki su yönünü kontrol eden organın, yani hava kesesinin, bağırsak tıkanması yani kabızlık sonucu tıkanıp, şişmesi neden olur. Eğer balıklarınızı çok sık, tek tip yemlerseniz ve gene yeminizi arada ıslatmadan verirseniz, bu sorun görülebilir. Haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye vermek, genellikle bu sorunu çözer. Ayrıca gene su bozukluğu yani yüksek nitritler veya akvaryum suyunda amonyak bulunması, japon balığının yüzmede sorunlara neden olabilir. İç paraziti olan japon balığı iştahını kaybeder ve yemek yemeyen balıkların yüzememesine veya ters dönmesine neden olur. Tabi ki akvaryum suyunda ki nitrit fazlalığı da japon balığınızın böyle yüzmesine sebep olur.

  • @olusiya

    @olusiya

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel hocam bu nitrit fazlalığını dip çekimle azaltabilir miyim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Evet, azaltılabilir.

  • @nebilim4253
    @nebilim42532 жыл бұрын

    Abi benim 7 tane japon balığım var 1 tanesi suyun üstünde hareket etmeden duruyor bide renki turuncuydu şimdi siyah siyah şeyler oluyor ben ne yapabilirim lütfen cevaplarmisınız

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur. Japon balığı neden renk değiştirir ile ilgili bir videom var. İstersen onu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/gIV81s-npJbHcpM.html

  • @Ralinyth07
    @Ralinyth072 ай бұрын

    Abi 3 balık almıştım 13 lt ilk akvaryumum vardı ve fanus 4-5 lt ilk 4 Japon 2 çöpçü koymuştum büyük diğerine saldırdı 1 tanesi saldırdı yalnızca bende onları ayırdım 2 çöp ve 2 Japon akvaryumda geri kalan 2 Japon Danıştay hepsinde yavru sanırım en büyüğü yetişkin parmağının yarısı fln ayırdım suda üstte bazen aşşağı dönüyor suyu değiştirdim bekliyorum ve sanırım. Fanıstakilerden birisi hamile olabilir diğer hasta ve balıklarımda (Japon) bazı yerlerinde siyah şeyler var ilk aldığım balıklarda sa vardı düştü şimdi yeni alsığım balıktaysa var ayırdım onları ne yapayım ve kaç lt akvaryum alayım lise sonum seneye İstanbul’a üni için taşınacağım balıkları yanımda götürme yolu varmı iletişim. Adresi verirsen minnettar kalırım belki ilerde bende sana yardım ederim Allah rızası için yardım et Allahım lütfen bunu Bugün okusun ve cevap versin çok geç olmadan acil .

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 ай бұрын

    Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.

  • @mertkrd5248
    @mertkrd52482 жыл бұрын

    Benim gayet büyük bir akvaryum um var 3 tane de japon balığım var şimdilik bir motoru yok o yüzden günde 2 defa dip çekim yapıyor um hava motorum var ama balıklar durmadan su yüzeyine çıkıp hava almaya çalışıyor neden

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @nurunmeleklerimutfakta
    @nurunmeleklerimutfakta2 жыл бұрын

    Fanusta 3 tane balık besliyorum ikisi gayet hareketliyken bir tanesi sürekli suyun üstünde hareketsiz duruyor yanina yaklasinca hizlica yuzmeye basliyor oyle agzini yukari kaldirip nefes almaya calisir bir hali yok neden surekli bu hareketi yapiyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun

  • @samettuncer3991
    @samettuncer39912 жыл бұрын

    Kapak fotoğrafındaki minik japon aynısı bende vardı dün gece koymuştum koilerin yanına ve bu gün sabah baktım yok galiba yemişler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Koiler, önce gözlerini çıkarır, sonra da yer. Koiler ile yaşayacaksa, en az onlar kadar büyük ya da onlardan kaçacak kadar hızlı olmalı. Düz gövdeli japonların bir nebze yaşama şansı var ancak yumurta gövdelilerin hiç yok maalesef.

  • @samettuncer3991

    @samettuncer3991

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Akvaryumumda bir gruplasma var gibi hissediyorum Normal japon balığım var baya iri ve dişi büyük koilerin tüllerine saldırdı ve Kırmızı kanamalar oldu türlerde hiç hoşlanmadığım durumdu 1 gün ayrı bir yerde besleyip tekrar koydum düzeldi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum küçük geliyorsa, bunu yaparlar. Ayrıca akvaryumda ki statüsünü kaybedince de balık durulmuş olabilir. Ancak akvaryum küçükse, gene yapacaklardır.

  • @aliyecicek1825
    @aliyecicek1825Ай бұрын

    Merhaba bir hafta önce 2 tane japon balığı aldım küçük fanusa koydum 3gun sonra suyunu değiştirdim ve biraz fazla su koydum ama cok aşırı hareket etmeye başladılar ve su yüzeyine çıkıp nefes aliyorlar ne yapmalıyım

  • @ertuggunes7635
    @ertuggunes76352 жыл бұрын

    Abi ben lepisteslere yavruluk aldım yavruluğu biraz dibe koydum ve üstünü kapadım genelde üste çıkıyorlar balık ölmez demi nefessizlikten

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Eğer üzerini kapadıysan nefes alamazlar ve ölürler. Ama yaptığını da kafamda canlandıramadım.

  • @mzdo1064
    @mzdo10643 ай бұрын

    Benim filterim var akvaryumum 40cm ilaç üç nokta koyuyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Ana akvaryumda ilaç kullanılmaz, akvaryumu öldürürsün.

  • @Surpriz_paket
    @Surpriz_paket11 ай бұрын

    Merhaba ben bir kaç gün önce 2 adet japon balığı aldım aldığımda birinin kuyruğunda yeşil bir şey gördüm balığım baya durgun mutsuzdu hasta olduğunu düşündüm diğer balığım sürekli kuyruğuna gidip yemeye çalışıyordu bugün kuyruğundaki yeşil şey düşmüş parazitmiş hemen suyunu değiştirdim fakat diğer balığım hala kuyruğunu yemeye çalışıyor kuyruk parazitten dolayı hasar görmüş diğer balığım daha da hasar veriyor ne yapmam gerek cevaplarsanız çok sevinirim. Bir de kuyruk yiyen balığım sürekli su yüzüne çıkıp baloncuk yapıyor suyu çeşme suyu kullanmıyorum içme suyu kullanıyorum doğru mu yapıyorum sizce

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    10 ай бұрын

    Muhtemelen akvaryum küçük ya da akvaryum büyüklüğüne göre, balık sayısı fazla. Böyle olunca da , güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.

  • @Surpriz_paket

    @Surpriz_paket

    10 ай бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim ilk kez balık bakıyorum fanus yeterli olur diye düşünmüştüm en kısa süre içinde değiştiricem

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    10 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @darthvader3174
    @darthvader31742 жыл бұрын

    Benim 3 japon balığım var 64 litrelik akvaryumda yaşıyorlar iç filtre var,Hani iç filtre baloncuk çıkarır ya benim japonun birisi o baloncukları yiyor sebebi nedir,normal mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 135 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @yehyahaci3858
    @yehyahaci38582 жыл бұрын

    Abi selamlar 100 lt lik sifir akvaryum kurdum bunun yarisini cesme suyu doldurdum ve iki gundur dinlendiriyorum icdridine 12 adet prenses salacam getirecegim baliklari suya alistirdiktan sonra kendi sulariyla doksem ve 80-90 lt kadar olmasini saglasam onlarin kendi suyundaki baktrri acisindan nasil olur cevabin icin simdiden tesekkur ediyorum kolayliklar dilerim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    100 litre sarı prenses için çok küçük bir akvaryum ayrıca yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @MrDisable
    @MrDisable Жыл бұрын

    Abi merhaba, akvaryuma yeni 3 tane çöpçü aldım 2si hareketli biri hep aynı yerde duruyor hareket etmiyor. (panda çöpçü) 2 saat olduğu akvaryuma koyalı ve çok az hareket etti.. kepçeyle itikleyince hızlı hareket ediyor ama öbür türlü hep sabit🙁 ne yapmalıyım?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryuma alışmasını beklemelisin. Ayrıca balığı sürekli taciz etmen de balığı strese sokacaktır. Bu yüzden de bu alışma süresince, balığı rahatsız etmekten sakın.

  • @yunusemreyalcner2443
    @yunusemreyalcner2443 Жыл бұрын

    Abi selamün aleyküm yeni 4 adet japon balığı aldım dikdörtgen şekilde 3/4 lt lik aykvaryum Verde satıcı bu deidigin olay oldu ikinci günde balıklar hep yukarda ne yapmam gerekli yuvamı küçük acaba yoksa filtremi almam lazım alacaksamda ne onerirsin acaba

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @ozlemkarayaka5978
    @ozlemkarayaka59786 ай бұрын

    Merhaba benim akvaryumumda filtresi var akvaryumumda büyük dip çekim de yapıyorum ama hala su üstünde yüzüyorlar ne yapabilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    6 ай бұрын

    Su değerlerini kontrol ettin mi? Hava almakta zorlandıkları için su yüzeyine çıkarlar. Tuz atıyor musun. Atıyorsan, bir daha atma. Bir de kalabalık bir akvaryumsa ve bu akvaryuma göre de balık sayısı fazla ise, akvaryum suyu çok çabuk kirlenir. Eğer öyleyse, balık sayısını da azaltmalısın.

  • @ozlemkarayaka5978

    @ozlemkarayaka5978

    6 ай бұрын

    @@CemCelikel tuz kullanmıyorum sanırım sayısı fazla olduğu için 30litrede 4 balık var teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    6 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @zehraak3040
    @zehraak30402 жыл бұрын

    Abi geçen gün pakette artemia almıştımda bende artemia çıkarma seti yok artemia yumurtalarını direk balıklara versem birşey olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kabukları olduğu için balıkların kabız olma ihtimali var. O yüzden de artemiaları çıkartıp vermende fayda var.

  • @ilkerrenda
    @ilkerrenda2 жыл бұрын

    Fanusun içinde balığım var 2 adet 1 aydır bakıyorum şimdiye kadar sorunları yoktu suan birisi yukarıda duruyor ne yapabilirim ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Fanus muhtemelen küçük. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @ahmetfurkanklc4022
    @ahmetfurkanklc40224 ай бұрын

    Selamlar. 100lt akvaryumum var, 1 adet iç filtre, 1 adet pipo filtre ve 1 ısıtıcı mevcut. Dış parazit tedavisi uyguladım, bu süreçte ısıyı 1 hafta yüksek tuttum, 2 günde 1 dip çekimi yaptım ve bu seferlerde metilen mavi ekledim. Sanırım su değerleri kötü anlamda etkilendi tuzdan. %50 su değişimi yapayım mı? 6 japon var, 1 tanesi sürekli zeminde hava almaya çalışıyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 6 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 235 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Akvaryum dibine, yan yatmış ya da dönmüş, oturmuş, akvaryum üstünde ters dönen ya da hareketsiz gibi görünen japon balıkları muhtemelen dinlenmiyordur. Sağlıklı japon balığı neredeyse her zaman hareketlidir ve eğer balığınız çok hareketli görünmüyorsa sorun genellikle su kalitesidir, aşırı amonyak ve nitrit birikimi balıklarda zehirlenmelere yol açar ve bu balıklar için çok ölümcüldür. Bunu önlemenin yolu akvaryum büyüklüğü kadar balık beslemek ya da balık sayısına yetecek bir akvaryuma sahip olmaktır. Nitrit ve amonyak ile en iyi şekilde mücadele, akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturmaktan geçer. Bakteriyel filtrasyon, düzenli su değişimi, kurallara uygun filtre ve akvaryum temizliği ile olur. Akvaryumun 6 japon balığı için küçük. Böyle olunca da balık amonyak patlaması sonucu nefes almakta zorlanıyor. Su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Japon balığı yumuşak suyu sever ve tuz japon akvaryumlarına olmaz. Suyu sertleştirir ve zaten nefes almakta zorlanan balığı, daha da zorlar. Metilen mavisi ve diğer antibakteriyel ilaçlar, akvaryumdaki faydalı ve akvaryum suyunu temizleyen bakterileri de öldürür. Bu yüzden de ana akvaryumda asla bu tür antibakteriyel ilaçlar kullanma.

  • @ahmetfurkanklc4022

    @ahmetfurkanklc4022

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim değerli bilgilendirmeniz için, ancak japon balıklarım en büyüğü sanırım 5-6 cm boyutta olacak büyüklükteler, yumruk boyutunda olan büyük balıklardan değiller, küçükler. Yinede 100lt 6 balığa az mı kalıyor?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Yaşadığın problemleri göz önünde bulundurursak, evet küçük kalıyor.

  • @PhoebebuffayReginaphalange
    @PhoebebuffayReginaphalange Жыл бұрын

    Merhaba. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Üç gün önce akvaryum suyunu değiştirdim. Ancak su 3 günde bir çok kirleniyor. Bunu nasıl durdurabilirim. Bir hafta da 3 günde 1 değiştirdim. 25 litre su alıyor akvaryum. 7 tane balık var. Galiba motorumuz küçük geliyor. Motor alana kadar nelere dikkat etmeliyim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    25 litre balık bakmak için çok küçük bir akvaryum. ve bu akvaryuma göre balık sayısı çok fazla. Böyle olunca da aşırı kalbalık yüzünden akvaryum çabuk kirleniyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep dinlenmiş musluk suyu olsun. Her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Eğer japon balığı bakıyorsan şunu bilmelisin ki Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir.7 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 270 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @PhoebebuffayReginaphalange

    @PhoebebuffayReginaphalange

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel Zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @metinboruc4778
    @metinboruc47782 жыл бұрын

    Çok iyi güzel olur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Eyvallah :)

  • @eda8709
    @eda8709 Жыл бұрын

    İyi günler benim 6 japon balığım vardı şuan 3 tane kaldı ve dediğiniz gibi suyun üzerine çıkıyorlar ama ben sularını bu gün değiştirsem bile aynı şey olur gene üste çıkıyor yardımcı olur musunuz lütfen?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @eda8709

    @eda8709

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim amonyak düşürmenin başka bir yolu var mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Amonyak dışkı, yenmeyen yem ve çürüyen bitkilerden oluşur. Gereğinden fazla yem vermemek ve varsa akvaryumda ki çürüyen bitkileri, akvaryumdan almak ve en son olarak akvaryum suyunu belli oranda ve düzenli değiştirmek, amonyak miktarını düşürecektir. Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @ahmetmorca9418
    @ahmetmorca94182 жыл бұрын

    Çok güzel olmuş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler ederim 🙏👍🏻

  • @ahmetmorca9418

    @ahmetmorca9418

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Cem Bey Ranchu hakkında vidyo yapabilirmisiniz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ranchu için özel bir video yaparım. Teşekkürler.

  • @Ghosttr38
    @Ghosttr38 Жыл бұрын

    Abi benimkinde böle olup akvaryumda bakiorum küçük ama gmhava motoru falan alamiorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @mustafasinanknag7204
    @mustafasinanknag72042 жыл бұрын

    Eline sağlık

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @cagancankaya5748
    @cagancankaya57482 жыл бұрын

    Kısa ama güzel bir video

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Böyle 30-40 tane video yapmayı düşünüyorum. Bakalım bir faydasını görebilecek miyim :)

  • @user-qe4by6fm8o
    @user-qe4by6fm8o6 ай бұрын

    Yakın zamanda daha büyük akvaryum alacagim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    6 ай бұрын

    Akvaryum ne kadar büyük olursa, bakımı o kadar kolay olur

  • @user-qe4by6fm8o

    @user-qe4by6fm8o

    5 ай бұрын

    Aa ne güzelmiş:)

  • @onurcancolak523
    @onurcancolak5232 жыл бұрын

    hocam, eve geldiğimde 2 japon balığım bir köşede suyun dibinde duruyordu. hemen suyunu pompa ile değiştirdim. yarın sabah bezelye vericem. kurtulma şansları var mıdır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @fnafedits6171
    @fnafedits61714 ай бұрын

    benim Teleskop balığım vardı siyah bir gün sabah kalktığımda elleri yani yüzgeçleri yoktu haraket edemiyor du ne yapıcamızı bilemdedik ve öldü bu durumlarda ne yapıcaz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Akvaryumda ki baka bir balık tarafından yapılmış sanırım. Japon balıklarının bir arada yaşayabileceği türleri bir arada tutman gerekir.

  • @fnafedits6171

    @fnafedits6171

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel yok hayır havalandırmaya sıkışmış o zaman ne yapıcaz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Japon balığı hassas uzuvlara sahip bir balıktır. Onun için bu uzuvlarının zarar görmemesi için de akvaryumda kullanacağın aksesuarların da bu balığa uygun olması gerekir. Havalandırma da bu balık için fazla olmamalıdır. Japon balıkları nispeten durgun su balığıdır ve fazla su debisi, fazla vakum yapan filtreler, balığın yaralanmasına sebep olur. Hava filtresinin hava giriş ve çıkışını düzeltmelisin. Ayrıca istersen, japon balığı akvaryumu nasıl olmalı ile ilgili bir videom var. Onu izle. kzread.info/dash/bejne/c3hp0tiEda3Il5M.html

  • @halilibrahimorakc6249
    @halilibrahimorakc6249 Жыл бұрын

    Abi yeni aldığım Japon balığı su yüzeyinde kendini park etmiş gibi durarak hızlı hızlı solungaçlarını açıp kapatıyor hiç hareket etmiyor yem yemede sıkıntısı yok ama bugün sürekli böyle durdu ve yem yemedi neden olur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @halilibrahimorakc6249

    @halilibrahimorakc6249

    Жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim abi dediğiniz gibi yapıcam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @maviturkuaz5333
    @maviturkuaz5333 Жыл бұрын

    4 litre akvaryumum var 4 baligim var arada yuzeye cikiyorlar kucukmidur acaba

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 160 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @2Can9999
    @2Can999911 ай бұрын

    Merhaba bende balık bakmaya yeni başladım ve galiba çok büyük bir hata yaparak başladım. 25 litrelik bir akvaryumum var içinde 6 japon 2 çöpçü var. Çöpçülerim biraz haraketsiz ve japon balıklarımda galiba hasta dışkıları uzun uzun oluyor bide arada bir , nerdeyse hepsi su yüzeyine çıkıp oksijen alıyorlar ama sonra hiç almıyorlar. Birde ışıktan çok korkuyorlar her ışığımı açtığımda sağa sola kaçıyorlar en karanlık yere kendilerini sıkıştırıyorlar sorunlarım bu kadardı lütfen bu mesajı görürsen cevap verirmisin.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    11 ай бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    11 ай бұрын

    Japon balıkları çok iyi birer akvaryum temizleyicisidirler, bu yüzden de onların olduğu akvaryuma çöpçü konmasa iyi olur.

  • @2Can9999

    @2Can9999

    11 ай бұрын

    @@CemCelikel Cevap verdiğin için teşekkürler.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    11 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @beyza5109
    @beyza5109 Жыл бұрын

    Abi dikdörtgen fanusta bir tane balığım var yaklaşık 3 yıldır yaşıyor boyutu serçe parmağım kadar 3-4 gündür yem atıyorum yemiyor ve suyunun üstünde birikmişti balığımda suyun üstünde ileri geri çok fazla gitmiyor ama sürekli üstteydi bende suyunu değiştirdim ama hala üstte duruyor birazda yan yatmaya meyilli gibi duruyor ağzınıda sürekli açıp kapatıyor ne yapmam lazım bir sorun var mı lütfenn cevap verr😢😢

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Balık büyüdüğü için artık o akvaryuma sığmıyor. Ve akvaryumun suyunu daha hızlı bozmaya başladı. Bu yüzden de balığını en az 60 litrelik bir akvaryuma almalısın.

  • @beyza5109

    @beyza5109

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel 60 litrelik akvaryum mu balık şuan serçe parmağım kadar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Standart japon balığı akvaryumu bu kadar. Bu balıkların en az 10-15 sene yaşadığını düşünürseniz ki 40 seneden fazla yaşayanlar da var, 60 litre bir ömür boyu rahat edeceği tek akvaryum. Tâbi tek başına bakmak şartıyla.

  • @kralicee9445
    @kralicee94452 жыл бұрын

    Dün japon balığı aldım ama balık çok az hareket ediyor ve sürekli su üzerinde sebebi nedir?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryuma alışma süreci içerisindedir ancak devamlı su üzerinde ise bu da muhtemelen sudaki oksijen yeterli gelmediği içindir.

  • @kralicee9445

    @kralicee9445

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Daha büyük bir akvaryumamı koymalıyım peki?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum ne kadar büyük olursa, balıkların yaşama şansı da o kadar büyük olur ve o kadar az bakım ister. Bence alabildiğin en büyük akvaryum ile başlayıp, ona uygun ekipmanla beraber, ona uygun balık ve balık sayısını oluşturmalısın.

  • @kralicee9445

    @kralicee9445

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Bugün baya büyük bir akvaryum aldım. Renkli taş zararlıymış diye duymuştum o yüzden onları çıkardım. Küçük renksiz çakıl taşı koydum akvaryumuma. Ve bir tane daha japon balığı aldım şuan 2 taneler. İlk aldığım balık sanki daha canlandı bu akvaryumda biraz daha hareketlendi gibi inşallah dahada iyi olur.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Şimdi akvaryumu yeni kurduğun için biraz dikkatli olmalısın. İlk zamanlar daha sık su değişimi (En fazla yüzde 30-40) yapmalısın. Günde sadece bir kere yem ver. Her balık sadece günde kendi gözü kadar yem yese doyar. Fazla yem vermeye gerek yok. Yeni aldığın balık, ilk bir kaç gün yem yemezse de bu normal. Akvaryuma alışınca, o da yem yemeye başlar.

  • @nuryuzer5195
    @nuryuzer51952 жыл бұрын

    abi selamlar komşumuz 10 günlüğüne şehir dışına gitti iki japon balığını bize bıraktı küçük bir fanusta bakıyorlarmış filtre falan hiçbir şeyi yok suyu çok kirli diye değiştirdim ama tamamen değil eski suyu biraz fanusun dibinde kaldı (bakteriyel döngüleri varmış sanırım onun için öyle yaptım) ama şu an suyun üstüne yüzüyorlar bazen hareketsiz kalıp batıyorlar sonra tekrar su yüzeyine çıkıyorlar, şu an ne yapmalıyım var mı önerebileceğin bir şey?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bu balıklar 15 gün yem yemeden yaşar. Günde bir hatta iki günde bir, sadece kendi gözleri büyüklüğünde yem versen yeterli. Su değişimi yap. Atıkları da dipten bir hortum yardımıyla çek.

  • @nuryuzer5195

    @nuryuzer5195

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel tamamdır abi çok teşekkür ederim

  • @nuryuzer5195

    @nuryuzer5195

    2 жыл бұрын

    abi tekrardan selamlar balıklar normale dönmüş gibiydi fakat bugün su yüzeyine çıkıp baloncuk yaptıklarını fark ettim yalnız bunu ben uzaktan gözlemlerken yapıyorlar ben yanlarına gelince normal yüzmeye devam ediyorlar bunun sebebi ne olabilir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @user-ll1gd8dr2n
    @user-ll1gd8dr2n Жыл бұрын

    Abi japon balığım tamamen ağzı açık 1 2 saattir böyle ve su üzerine çıkıyor çok hızlı yüzüyor bazen 1 2 dakikalığına duraksiyo neden böyle oluyor abi anlamadım. Bide bizde 2 japon balığı var diğeri normal bir şekilde davranıyor diğeri benim dediğim gibi davranıyor ikiside aynı akvaryumda yaşıyor neden olabilir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @user-ll1gd8dr2n

    @user-ll1gd8dr2n

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel tamam abi teşekkürler ama balığım öldü maalesef 😢 diğer balığıma bunları yaparım abi teşekkürler yine de

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Gerçekten üzüldüm. Ayrıca ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @gizemiste2923
    @gizemiste2923 Жыл бұрын

    Benimkiler de aynısını şuan yapıyor ne yapacağımı bilmiyorum suyu değiştirsem bişey olurmu ama dün değiştirdim suyun rengi değişmiş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @Big_games_tv
    @Big_games_tv Жыл бұрын

    ABİ benim bir fanusum var ama büyük baya içinde bir tane büyük japon bir tane de normal japon koydum yaşar değilmi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @Big_games_tv

    @Big_games_tv

    Жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim 👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @dortyaprakliyonca5854
    @dortyaprakliyonca5854 Жыл бұрын

    merhaba benim japon balığım bu şekilde üstten nefes almıyor. suyun içinde duruyor öyle bekliyor neden olabilir? dipte falan değil normal yüzdüğü yerde bekliyor durup

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @dortyaprakliyonca5854

    @dortyaprakliyonca5854

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel 2 tane japon balığım var birisi bu sekilde sadece. orta büyüklükte fanusta kaliyolar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @dortyaprakliyonca5854

    @dortyaprakliyonca5854

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel tamam değiştiricem hemen fanuslarini. Akvaryum alamam şu an. Büyük fanusa koyarım Başka yapabilcegim bir şey var mı acaba

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Balık sayısını bire düşür.

  • @Bilinmeyen.bilinmeyen
    @Bilinmeyen.bilinmeyen2 жыл бұрын

    Abi benim büyük balığım da gözünde kızarıklık var o büyüdüğü için mi yoksa bir hastalık felan mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @Bilinmeyen.bilinmeyen

    @Bilinmeyen.bilinmeyen

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi ben suyu 1 ay önce yikadığımı öğrenmiştim sonra degistirdim az su bıraktım ve su şuanda zehir gibi duruyor çok fazla amonyak var nasil alcamı bilmiyorum geldiğinden beri gözü kırmızıydı ama kör olamaz değil mi çünkü yemleri direk kapiyor diğer balıklara kalmiyor o çok yiyor 1: 2 gün aç biraksam olur mu benim fanusum var ona koyarsam aç bırakabilirim bide yüzgeçince var kırmızı bişey ama rahat yüzüyor ne yapmalıyım

  • @Bilinmeyen.bilinmeyen

    @Bilinmeyen.bilinmeyen

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel bide abi geceleri şu şişkolu olan var ya türünü bilmiyorum içinde değişik renkler var beyaz altın sarısı ona geceleri hep kovalıyor beyaz olan büyük ne yapmalıyım sadece geceleri yapiyor onu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum küçük olunca, güçlü olan balık, zayıf olan balıkları akvaryumdan atmak için ya da öldürmek için kovalar. Bu akvaryumda tek balık kalıncaya kadar ya da akvaryum büyüklüğüne uygun balık kalıncaya kadar devam eder.

  • @Bj_anonim
    @Bj_anonim Жыл бұрын

    Abi benim 5 tane japon balığım var onlara yem atıyorum ama bazıları diğerlerinin de yemini yiyor hızlı olamıyorlar onları nasıl beslemeliyim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bir pet şişenin dibini kes ve suya bu arkası kesik şişeyi sok. Yemi de bu şişenin kesik tarafından at. Yem ıslanıp şişenin ağzına doğru geldiğinde, şişenin ucunu yem yemesini istediğin balığın yakınına getir. Böylece daha kontrollü şekilde yem yemelerini sağlarsın. Ayrıca yem ıslanarak yendiği için balıkların hava yutmasını da engeller ve bağırsakları tıkanmaz.

  • @Bj_anonim

    @Bj_anonim

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel Çok teşekkür ederim.

  • @Bj_anonim

    @Bj_anonim

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel Birde ben balıklarımı yeni aldım ve amonyak patlaması olduğundan şüpheleniyorum. İki balığımı başka fanusa koyacağım. Başka ne yapabilirim? Balıklarım suyun üstüne çıkıp nefes almaya çalışıyorlar gibi. Şimdi dinlendirilmiş su ile şu an bulunduları fanusun suyunu karıştırdım 1 2 saat bekletip daha sonra balıkları ayıracağım. Başka yapmam gereken bir şey var mı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 5 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 200 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @efekansahin7396
    @efekansahin7396 Жыл бұрын

    motor var ama motor akvaryu dağatiyor hep toz karma çorman yapiyor aciyorum ine yukari cikiyolar

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre ve kaç balık var?

  • @shotcraw3392
    @shotcraw33922 жыл бұрын

    Abi ELECTRİC BLUE ACARA HAKKINDA BİLGİ ARTIK GELİCEKMİ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bu hafta yapmaya çalışacağım.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yaptım videoyu, izledin mi?

  • @GokhanErsoz
    @GokhanErsoz Жыл бұрын

    Abi selamlar benim 2 Japon balığım var akvaryumları ufaktı ve 1 metreye yakın bir akvaryum aldım yeni akvaryuma koyduktan sonra balık bi ters döndü hemen eski akvaryumuna aldım ve canlandırdım sonra düzeldi ama şimdi yeni akvaryumunda suyun dibine hiç dalmıyor daha doğrusu yüzmeye çalışıyo yüzemiyo dibe kadar bu neden olur

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @bobi4454
    @bobi44542 жыл бұрын

    Abi Benim Tek gözlü Siyah Teleskop Japon Balığım sürekli dipte uyuyor, Arada çok hızlı bir şekilde nefes alıp iniyor, bazen de çıkmadan geğiriyor.(Ağzından Kabarcık Çıkıyor.) Ve Bugünde Akşam bir baktım Dipte dururken Nefes Nefese Kalıp Ağzını sürekli açıp kapıyor. Sonra Da Nefes almaya çıkıyor. Su Çok Berrak ve Yeni su değişimi yaptık. Öbür Balıklar Mutlu. Ancak Sadece O Balığım Böyle. Ne Yapabilirim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bu balık muhtemelen kabuz olmuş. Balık uygun yüzme alışkanlıklarına kavuşana kadar her gün haşlanmış ve kabukları soyulmuş bezelye yedir.

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Hmm. Teşekkürler Abi Bezelye denemiştik önceden Çok Sevmişlerdi. Çiğ Verelim. Değil Mi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çiğ de olur, hafif haşlayarak da. Kabuklarını soyarsan çok daha iyi olur çünkü kabuklarını genelde yemiyorlar.

  • @keremefe7453
    @keremefe74532 жыл бұрын

    Bilgine acil bir şekilde ihtiyacım var abi! 80 litrelik bir akvaryum kurdum bunun için dış filtre olmazsa olmaz mıdır dış filtre alıcak bütçem yokta gözüm korkmaya başladı iç filtre kaç litre çevirse saatte yeterlidir berrak olması için iç filtre ve pipo filtre kombini yapsam berraklık için yeterli olucak mıdır lütfen yardım et abi kara kara düşünüyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    400 litre çeviren bir iç filtre yeterli.

  • @keremefe7453

    @keremefe7453

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel kaç günde bir su değişimi yapayım abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumu yeni kuruyorsan, haftada iki kez, o da bütün suyu değil. Sadece 20-30 litresini değiştir. Böyle 1-2 ay idare et. Sonra haftada bire düşürürsün.5-6 ay sonra da ayda iki haftada 1 su değişimi yaparsın. Ancak asla bir seferde bütün suyu değiştirme.

  • @keremefe7453

    @keremefe7453

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel berrak kalması için ne yapmam lazım abi filtre olarak pipoda kullanayım mı

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@keremefe7453 kullanabilirsin. Biz Axolotllara öyle yapıyoruz. Ve Hava Taşı da alabilirsin.

  • @aysenurcanpolat4694
    @aysenurcanpolat46942 жыл бұрын

    Karaçalı suyu koydum fanusta iki baligim surekli suyun ustune çıkarıyor kafasını suyunu nasıl duzeltebilirim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @aysenurcanpolat4694

    @aysenurcanpolat4694

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel çok tesekkur ederim bir fanusum var 2 balığım var dediğiniz gibi yapıcam artık :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları dünyanın en çok atık bırakan balıklarıdır. Öyle ki eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü de yoksa tek başlarına bile olsa her gün 25 litre su değişimine ihtiyaç duyar. Japon balığının hayatta kalabilmesi için akvaryumun balık sayısına uygun şekilde büyük olması önemlidir. 2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @sece258.8
    @sece258.82 жыл бұрын

    Merhaba iyi akşamlar. Akvaryumda iki tane japon balığım var. Bir tanesi çok hareketli sürekli yüzüyor, diğeri akvaryum filtresinin üstünde duruyor resmen oraya oturuyor, yem verdiğimde ya da elimle cama vurduğumda filtrenin üstünden çıkıp yüzmeye başlıyor. Acaba bi hastalıktan dolayı mı böyle yapıyor? Bu durumda benim yapmam gereken bir şey var mıdır?

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    Cama vurmamız strese sokar ve hastalığı beter yapar. Muhtemelen akvaryum küçük ve su değerleri bozuk. Yapmanız gerekenler başka bir yorumdaki Cem Abimizin Verdiği yanıtta.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @bobi4454
    @bobi44542 жыл бұрын

    Abi Benim Japon Balıklarımdan Mavi olanın gözü şişmişti, biraz indi gibi sanki, ama bu sefer de hava taşından çıkan kabarcıklardan dolayı olduğunu tahmin ettiğim bir şey var. Balığın karnında ve alt yüzgeçlerinde, hafiften de gövdesinde Kabarcıklar var.(hava kabarcığı gibi gözüküyor.) Bunların Hava taşının üstünde manyakça yüzünce olduğunu tahmin ediyorum. Karnında birikmiştir diye, ama Karnıda şiş. Acaba Hava Yutmuş olabilir Mi? Biraz da zar zor yukarı azıcık çıkabiliyor.(çok hızlı yüzmüyor bunu denerken) Acaba Neden? Dışkısıda geçen baktığımda neredeyse 2 Japon Balığı Kadar Uzundu. Ve Beyaz, Şeffaf, bazı kısımlar (çok küçük) koyu renk karışımıydı. Sizce nedeni nedir? Balığın dudaklarındaki siyah lekeler (doğuştan öyle) de beyazlaştı. Bazen kendi Rengine dönüyor ama ışığı açınca beyazlaşıyor. Cevap Verirseniz sevinirim.(not: şimdi farkettim Balığın kuyruğu ve Yanaklarında da Baloncuk var.)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Suyu yeni mi değiştirdin?

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel yok ama değişim oluyor

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Abi Balık Düzeldi Kendiliğinden.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sen gene de dikkat et. Gene hastalanabilir.

  • @bobi4454

    @bobi4454

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Tamam Abi. Berraklaşıyor su, Axolotllar kumda çok mutlu oldular.

  • @hamzagucbilmez8262
    @hamzagucbilmez82622 жыл бұрын

    Abı merhaba Black molı hamıle var bende karnı sis streslı arkası da beyaz ayırsammı yavruluga

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Neden stres oldu? Eğer stresi azalacaksa, ayırmanda fayda var.

  • @hamzagucbilmez8262

    @hamzagucbilmez8262

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel bilmiyorum abı 2gun once getirdim 1dısı 1erkek kuyruk kısma var ve stres neden oldugunu bilmiyorum

  • @hamzagucbilmez8262

    @hamzagucbilmez8262

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi kılıckuyruk var 3tanr 2 si iyi 1ı de kısıyo kuyrugu bide 10 tane melek var onalr iyi nasıl tedavi edebilirim yada kendisi gecer mi

  • @hamzagucbilmez8262

    @hamzagucbilmez8262

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel stresi azlqtırmı ayırmam.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kuyruk kısması öncelikle kötü su koşulları yüzünden kaynaklanır. Ichthyobodo necator, (diğer adları Ichtyobodo pyriformis , Costia necatrix) adlı bakteriden kaynaklanır ve hemen hemen her akvaryumda bulunmaktadır fakat kötü su parametreleri devam ettikçe üremeye ve hastalık saçmaya başlar. Kendi besinini kendi üretemeyen bir canlı olduğu için hayatını başka canlıların varlığıyla devam ettirir. Bu canlı bir protozoa olup, balıklar için tehlikelidir. Belirtileri; Balıklarda kuyruk ve yüzgeçlerde birbirine yapışmasına (kısılmasına) ve yer yer beyaz bölgelere yol açmaktadır. Tedavisi; Ichthyobodo necator ve Ichtyobodo pyriformis parazitleri zayıf parazit olup, 30 °C su sıcaklığına ve takviyeli oksijene dayanamayıp 2 gün içinde ölürler. Akvaryum ısısı 30 °C'ye çıkarılmalı ve bol oksijen verilmelidir. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız , veterinerinizin size tavsiye ettiği ilaçları, karantina akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız Sera Costapur ve Sera Ectopur adlı ilaçları üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanabilirsiniz. Ben veteriner olmadığım için sadece tavsiye verebilirim ancak bir veterinere veya petshopa başvurmanızı tavsiye ederim. Bu arada hiç bir ilaç ana akvaryumda kullanılmaz. Bu balıklarınızı daha da hasta edecektir.

  • @gulaktas2256
    @gulaktas22562 жыл бұрын

    👍👍👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler :)

  • @nurayozdemir8676
    @nurayozdemir8676 Жыл бұрын

    Balığım öldü

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Geçmiş olsun. Yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @nurayozdemir8676
    @nurayozdemir8676 Жыл бұрын

    Ya arkadaşlar benim balıkları m aynen böyle yüzüyor bide turuncu uzun bokla r yapıyorlar sizce ölecekmi ya ağlıyorum şuanda 🥲😔☹😭😢😰

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Nefesi kesilen japon balığı, suyun üstüne adeta yapışır ve sanki suyu içer gibi havayı içine çeker, baloncuklar yapar, boğuluyor gibi gulup gulup ses çıkartır. Yüzerken aniden su yüzeyine çıkıp, hava alıp, geri yüzmeye devam edebilir. Bu akvaryumda, özellikle suda düzgün gitmeyen bir durumun olduğunu işaret eder. En başta bu durumun sebebi, bu balığın bulunduğu akvaryumunun küçük olmasıdır. Özellikle akvaryumda suyu filtre eden bir sistem veya havalandırma yoksa, bu akvaryumda nitrit ve amonyak başta olmak üzere, balıkların nefes almasını zorlaştıracak maddelerin çoğaldığını işaret eder. Bir de bunun üzerine ana akvaryumda ilaç ve / veya gereğinden fazla tuz kullandıysanız, balıklarınızın nefes alması iyice zorlaşacaktır. Bu durumu düzeltmenin yolu, akvaryumu büyütün, düzenli ve sık su değişimi yapın, balığın ihtiyacından fazla yem vermeyin ve en önemlisi akvaryumunuzda bakteriyel filtrasyon döngüsünü oluşturun.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @nurayozdemir8676

    @nurayozdemir8676

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi çok ilaç kat mi şız anlattığın için çok teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @mustafasinanknag7204
    @mustafasinanknag72042 жыл бұрын

    Japon balığı:size ne kardeşim Allah Allah canım istiyo ya(!)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Keşke canı istediği için olsa :) Hava alamadığı için çıkıyor. Yani çıkmasa, havasızlıktan boğulacak.

  • @korayeskioglu14
    @korayeskioglu142 жыл бұрын

    🧿👍🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @dixonw0624
    @dixonw06242 жыл бұрын

    Hocam instagramınızı verebilirmisiniz? Cok açil bir sorum var

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    remax_cem_celikel

Келесі