Is it possible to go to the Andromeda Galaxy in 50 years?

All advertising revenues of this video are transferred to the victims of the earthquake directly.
---
Think of something so fast that in just one second go around the whole world 7 times. I'm talking about the light that has intrigued scientists for centuries, that we know that no matter in the universe moves faster than it, and that even makes this video possible for us to see everything around us. And of course... Perhaps from Albert Einstein's "special theory of relativity" that made it one of the most popular topics in science... But first, let's play a little science game with you. Now I'm going to make two crazy claims about the speed of light. Can you guess which one of them is correct?
1) If you turn on the headlights of a spacecraft traveling at a speed close to the speed of light, someone watching you from the outside will see the speed of light coming out of the headlights, not as the speed of light plus the speed of the spacecraft , but as the speed of light.
2) When we look at our neighboring galaxy, Andromeda, we see it as it was 2.5 million years ago. Because it takes that long for us to see that even the fastest light in the universe reaches us from Andromeda. But if we were to jump into the spacecraft and get there, even if we were slower than the speed of light, we could only get there by getting just a little older. Could you guess? Think a little bit more before you decide. In this video, we'll dive deep into the amazing properties of the speed of light. What exactly is light? No doubt we owe being able to watch this video to it, don't we? But what our eyes can see is actually a very, very small part of the spectrum of light. It's just a narrow area called the visual zone. Photons, which are the fundamental particles of light, have different energies and appear in different places. For example; X-rays. The microwave in microwave ovens. Infrared in the remote controls or radio waves in communication are actually the same thing, photons. They just have different energies. Therefore, their effects and usage areas are different. This is where the word radiation comes from. Radiating, as in shining. For this reason, it was translated into Turkish as radyasyon. When we say radiation, we are actually talking about ionizing harmful radiation, a high-energy light such as X-rays. However, its only difference from the light that allows us to see is its energy. So one of the most fundamental properties of light is its energy. But there is a much more fundamental property of light that has puzzled scientists for centuries. speed. The speed of light. Let's go back a few centuries now. You are a scientist, scribbling on your desk under the candlelight on a cold rainy night as raindrops tap on the side of the wooden window. You watch the shadow of your quill pen dance as the air coming out of your breath shakes the flame of the candle. Then it pops into your mind. How long does it take for this shadow to form? How long would it take for the light to come out of the candle and hit our table? I know it's in a blink of an eye because I've never seen it move slowly. So if I want to measure this, I have to increase the distance a little more so that I can measure the amount of time before It reaches the target.
For example, if I synchronize my watch with a friend of mine and climb on top of two neighboring hills at the same time, and cover my lantern and remove the cover at once; How long will it take for this light to reach my friend? Like many other things in the world of science, this idea has come to someone's mind before. And has been tested many times of course! In fact, we know the person well with his many other important discoveries, the person who tried it. Yes, I'm talking about Galileo. However, Galileo's attempt did not turn out well. No matter how hard he tried, the light between those two hills came true just as fast as the candle on the table illuminated the table. As a result of his experiments, his conclusion naturally was “at least too fast to be measured in this way.” At this point, of course, the following question comes to mind. Why would light have a speed? What if it has no speed at all! What If it could be anywhere instantly! Does it necessarily have to have a speed just because other things we see have speed? Maybe it arrives at its destination as soon as it occurs, can't it? Because what we experience, that is, what we see with our eyes, is actually the moment we see the light when it occurs. We see it with our own eyes, what else? It seems to catch our eye instantly. In this case, we have no evidence to suggest otherwise. Why are we so stubbornly trying to measure it? When even Galileo couldn't find it! Because there is a reason why we developed the scientific method.Our intuitions, perceptions and experiences. So our own mind Is very prone to mislead us.
---
Researched and written by: Ögetay Kayalı
Presented and edited by Barış Özcan

Пікірлер: 2 300

  • Жыл бұрын

    Bu videonun tüm reklam gelirleri kesintisiz olarak depremden zarar görenlere aktarılmaktadır.

  • @ramazanpehlivan2852

    @ramazanpehlivan2852

    Жыл бұрын

    Bravo Barış Ozcan. ARO

  • @erhanski2001

    @erhanski2001

    Жыл бұрын

    Al iki bira çerez falan, uzat bacaklarını, keyfini çıkar, boşver andromedayı ışık hızını.

  • @foxiholmes

    @foxiholmes

    Жыл бұрын

    yorum ile videonun yayınlanması arasında nasıl 7 saat olabiliyor?

  • @umutcover

    @umutcover

    Жыл бұрын

    @@foxiholmes barış özcan uzaylı agaa

  • @MrSloth-ih6bk

    @MrSloth-ih6bk

    Жыл бұрын

    @@foxiholmes bu videoyu andromeda yolunda yaptığı için öyle olmuştur

  • @busesengun5874
    @busesengun5874 Жыл бұрын

    Barış Özcanın her cümlesi inanılmaz değerli. Dikkatli dinleyince bir cümle üzerinde birçok anlam bulabilirsiniz. Bilim videoları yaparken gündem sorunlarına çok zekice dokunabiliyor. Çok güzel bir insan ve hayatım üzerinde etkisi çok büyük. Ona ne kadar teşekkür etsem az.

  • @onur9858
    @onur9858 Жыл бұрын

    6:45 adam gerçekten odaya girdi sandım bu nasıl edit ve fikirdir nasıl içerik kalitesidir iyi ki varsın be barış abi türk milletine bilimi öğreten nadir insanlardansın cennetliksin inşallah 🙏

  • @ersahcengiz7448
    @ersahcengiz7448 Жыл бұрын

    şaka gibi gerçekten. şu sahnelere harcanan emek ve yetenek inanılmaz. yaptığınız bu işi bu şekilde mükemmel bir özveriyle yaptığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. yaşadığı döneme iz bıracak belki de tek sosyal medya kullanıcısısınız. teşekkür ediyorum türk halkı adına.

  • @armagedon-A

    @armagedon-A

    Жыл бұрын

    Kendi adına konuş. Benim adıma teşekkür edemezsin!!!

  • @justalilbit8887

    @justalilbit8887

    Жыл бұрын

    ​@@armagedon-A Türk halkı demiş sen niye üstüne alındın?

  • @ersahcengiz7448

    @ersahcengiz7448

    Жыл бұрын

    @@armagedon-A yazık. sen de bir cansın. yaşayan bir varlıksın her ne kadar mantıksız gelse de. Bu hayatta senin adına konuşacak kimse olduğunu düşünmüyorum. Psikolojik tedavi almanı tavsiye ediyorum. Sokağa çıkma iznin varsa eğer tabi ki. Çünkü doğru ile yanlışı ayırt edemeyen insanların tek başına sokağa çıkması sakıncalı.

  • @drn721

    @drn721

    Жыл бұрын

    Bir Türk vatandaşı olarak teşekkür ediyorum dese daha uygun olur

  • @ersahcengiz7448

    @ersahcengiz7448

    Жыл бұрын

    @@hunturk8868 bilgi sahibi degilsin bu konuyla ilgili belli. Videoyu hebele hubele izliyorsun. O gecisler, sahne, renk, dekorasyon, vurgu, muzik bunlar senin ilgi alanin degil. Sen yuksek ihtimalle birileri izliyor diye izlemek zorunda kaliyorsun bu videolari. Konusacak bir sey bulmak icin izliyorsun o arkadas ortaminda. Ya da belki de birilerine hava atmak icin. Bilemeyiz. Hepsi ihtimal dahlinde.

  • @MrCebirci
    @MrCebirci Жыл бұрын

    Barış abimiz kibar adam. Bilim olmazsa olmaz diyor. Okumuş diploması var, görmüş araştırmış kendini geliştirmiş ve bir Türk olarak göğsümüzü kabartıyor. “Bilimsizliği kadere bağlayamazsın” mesajını o kadar ince veriyor ki, bu bile ne kadar zeki olduğunun göstergesidir. 👏👏👏

  • @gercekciolalm4347

    @gercekciolalm4347

    Жыл бұрын

    Hani şu gözlük takıldığında kendinizi her yerde her istediğinizi yapıyor olarak ,aslında oturduğunuz yerden yapıyorsunuz ya , işte gerçekliği bu kadar, sanal.

  • @ibrahimkrc264

    @ibrahimkrc264

    Жыл бұрын

    kzread.info/dash/bejne/o56a0ZOilsnfj8o.html

  • @thefalledone

    @thefalledone

    Жыл бұрын

    bunu anlamak için o kadar da zeki olmaya gerek yok ama bazıları koyun işte

  • @ahmetizmir1081

    @ahmetizmir1081

    Жыл бұрын

    O söz saçma olmuş ve yalan. Bilim adamları "kader"in tarifini yapmış durumdalar. Kadere, "paralel evren" diyorlar. Kader neyse, paralel evren de aynı şeydir. Ayrıca benim göğsüm hiç kabarmıyor, normalde hiç izlemem, bende engellidir bu tipin kanalı. Ama ara sıra karşıma çıkıyor ve; "millet ne saçmalıyor acaba" diye girer bakarım. Ayrıca bilimi ve bilim adamlarını övmüşsün ama bilim adamları bir zamanlar yobazın en önde gideni idi. Örneğin Mendel, Darwin, Tesla, Galileo papaz idi, Newton dinine aşırı bağlıydı. Aralarında kadın bilim "adamı" görmek istemezlerdi. _(Papaz olma sebepleri ise temelde, devlet memurluğu gibi hayat garantili bir iş olması ve kitaplara kolay ulaşabilmeleri. Haçlı seferleri sırasında kilise epey kitap yağmalamış ve bunları tercüme etmişti.)_ ...Günümüzde "bilim insanı" deniyor, ama eskiden " bilim adamı" denmesinin temelinde, kadın düşmanlığı veya kadını eşya gibi görme acizliği ve yobazlığı vardı. 1nci ve 2nci dünya savaşında silah üretmek, uzaya çıkma yarışında ise fikir üretmek ve formül çözmek için insan gücüne daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlayınca kadın daha çok üretime ve iş hayatına katılır oldu, cahillik ve yobazlık ortadan kalktı. Sadece kadınlara değil, örneğin ABD'de 1970'lere kadar Afrika kökenliler bilim üretme konusunda "kadından bile daha değersiz" olarak görülürdü. Normalde bu kadar uzun yazmam. Ama cahillik veya yalan görürsem yazarım.

  • @ahmetizmir1081

    @ahmetizmir1081

    Жыл бұрын

    @@gercekciolalm4347 Düşünceni aynen onaylıyorum.

  • @bilalozen8326
    @bilalozen8326 Жыл бұрын

    Her çocuğun sizin gibi bir ebeveyni olsa dünya şuan son derece farklı bir yer olurdu.

  • @aykutdinc5948
    @aykutdinc5948 Жыл бұрын

    İnovatiflik dediğin böyle bir şey. Eğitime hizmet dediğin tam olarak bu. Dünya üstündeki o kadar fizik öğretmenine ders niteliğinde. Gerçek eğitim, öz değer budur işte. Sonsuz teşekkürler...

  • @cristiano6182
    @cristiano6182 Жыл бұрын

    yıllardır bu ışık meselesiyle alakalı aklımda olan googleda ya da bir profesöre falan sordugumda cevap alamadığım tüm soruların cevabını tek videoda aldım. Sanki kafamın içindeki soruları Barış Özcana sormuşum da onunla ilgili bir video yapmış gibi. Gerçekten harika birisi

  • @TolgaAnik
    @TolgaAnik Жыл бұрын

    İnsanlığın hiçbir zaman yolunu kaybetmemesi dileğiyle...

  • @normalbirid79

    @normalbirid79

    Жыл бұрын

    bu kaybetmemiş hali mi

  • @Hayallerparis996

    @Hayallerparis996

    Жыл бұрын

    Bulmuş mu ki kaybetsin diye sitemkâr bir şeyler yazmak geldi içimden😋

  • @yigitbaydar3326

    @yigitbaydar3326

    Жыл бұрын

    @@stijnkarel Hocam ya ben maymun ki olası yada Sen anlatmak istediğini pek anlatamamışsın.

  • @normalbirid79

    @normalbirid79

    Жыл бұрын

    @@maverick_escapade Yok knk öyle değil yoldan kastım insanların medeni olması. Kusura bakma medeniyeti kurduk ama yönetenler de yönetilenler de medeni değil.

  • @gandalfbey

    @gandalfbey

    Жыл бұрын

    Dinler olmasa bilmem kaç yıl ilerdeydik

  • @eldorado1982
    @eldorado1982 Жыл бұрын

    Şu adamın emekleri boşa gitmeyecek,cehaletin foseptik çukurunda tertemiz kalabilmek çok büyük yetenek,acı acı söverken,sinirim harap olmuşken,açıyorum Barışı ruhum huzur buluyor,iyi ki varsın…

  • @fadlkerem1642

    @fadlkerem1642

    Жыл бұрын

    Ne lağım çukuru temiz konuş adam

  • @CAKIR22

    @CAKIR22

    Жыл бұрын

    @@fadlkerem1642 al işte adamın bahsettiği cahil

  • @alipcakc60

    @alipcakc60

    11 ай бұрын

    Oglum siz niye bu kadar herseyi abartiyorsunuz? Niye hemen tapma moduna giriyorsunuz? İki dakikada senin de rahat ulasacagin bilgileri derleyip veriyor sana ize gec tapinmak niye? Yok cukur yok bilmem ne bizim insanim bu huyumu hic sevmiyorum yeterki biri yalan dogru birdey desin hemen allah allah tapin.. yemin ederim kafayi yemisiniz "foseptik cukur" yazmak seni entellektuel yapmiyor .baris ozcana tapinmakda seni ozel yapmiyor @eldorado1982

  • @CaveJohnsonTopG

    @CaveJohnsonTopG

    7 ай бұрын

    😢

  • @gokcinkzlrmak8263
    @gokcinkzlrmak826310 ай бұрын

    Çok teşekkürler size... Hem bilimsel bir konuyu, bu kadar sadeleştirerek, herkesin anlayabileceği şekilde, çok düzgün bir diksiyon ve ses tonu ile anlatmanız da çok takdir edilecek bir özelliğiniz. Bazılarının insanları aptal yerine koyan , saçma sapan, gerçekle ilgisiz videolarından tiksiniyorum. Saygılarımla.

  • @yusuff_4308
    @yusuff_4308 Жыл бұрын

    Umarım verdiğin emeğin karşılığını her daim alırsın Barış abi. Bu ülkenin sen gibi Bilime inanan ve onun ışığında ilerleyen insanlara ihtiyacı var. Her zaman arkandayız ve seni anlıyoruz.

  • @aytursahinbay7152

    @aytursahinbay7152

    5 ай бұрын

    Bilime inanılmaz ki kardeşim. Bilim bilinir. Yani bilinmek için vardır. İnanç çok farklı bir şeydir. 🙋🏻‍♂️

  • @yusuff_4308

    @yusuff_4308

    5 ай бұрын

    @@aytursahinbay7152 Haklısın ama bilmek için de önce inanmak gerekir :)

  • @caglayesimoglu1107

    @caglayesimoglu1107

    4 ай бұрын

    @@aytursahinbay7152 daha diğer bilim dalları tarafından kanıtlanmamış olsa bile bir matematikçi kendi geliştirdiği formüle inanır :) ben bir ateist olarak bilime ve felsefeye inanırım mesela....

  • @eslostv812
    @eslostv812 Жыл бұрын

    Barış hocam yine kaliteli bi iş çıkarmışsın sayende çok şey öğreniyoruz. Adamlığın ve insanlığın tartışılmaz. Güzel ailenle hep mutlu olman dileğiyle saygılar sevgiler...

  • @wikadi

    @wikadi

    Жыл бұрын

    o olmasa zir cahil olarak kalacaksın demek,, neden kendin aratırmıyorsun

  • @eslostv812

    @eslostv812

    Жыл бұрын

    Tavsiyen için teşekkür ederim.

  • @aynurkaban3773
    @aynurkaban3773 Жыл бұрын

    Her Pazar harika başka bir konuyla kahvaltıma eşlik ediyorsunuz sevgili Barış Özcan, elinize yüreğinize sağlık. ❤

  • @TheProWater
    @TheProWater Жыл бұрын

    Barış Bey Yaptığınız bağışlardan dolayı size minnettarız, TEŞEKKÜRLER

  • @varolabdullah9524

    @varolabdullah9524

    Жыл бұрын

    haluk levent de minnettardır. kanarya adalarında ömür boyu tatil yapmasına yetecek para yardımı için

  • @serhataltun2813

    @serhataltun2813

    Жыл бұрын

    @@varolabdullah9524 sorsak müslümanım dersin dimi sen ?

  • @celilyilmaz5834
    @celilyilmaz5834 Жыл бұрын

    Ağzınıza ve kaleminize sağlık. Bizler yolumuzu kaybedebiliriz, yolu kaybetmediğimizde ya da bulduğumuzda diyelim; aslında tüm bilimin, tüm ışığın etrafımızda döndüğünü keşfederiz. Verilen ilk örnekteki gibi, yolumuzu kaybetmediğimizde, ışık hızının üzerine eklenen çok farklı etkenler koyulabileceğini ve yeni keşifler yapılabileceğini görürüz. Yolu ve içimizdeki sevgiyi kaybetmemek dileğiyle :)

  • @mustafayagz1242
    @mustafayagz1242 Жыл бұрын

    Abi yine bambaşka dünyalara gittik daha yataktan kalkmadan sayende. 🤗 Sen ve tüm ekibinin eline sağlık.

  • @denizozdemir2084
    @denizozdemir2084 Жыл бұрын

    Son kısımda söylediğin şeyler ülkemizdeki deprem olayını ne kadar da güzel özetliyor..

  • @cgibey
    @cgibey Жыл бұрын

    Kurgu ve anlatım her ne kadar kaliteli olsa da, araştırma için Ögetay Kayalı'ya da teşekkür etmek gerekiyor. 🙏 Emeklerinize sağlık. ✨

  • @eglentakmafazla
    @eglentakmafazla Жыл бұрын

    Ya Bi tane videonuzda numunelik "kötü" olsun, aksine harikalık üstüne muhteşemlik katıp devam ediyorsunuz harikasınız barış özcan harika👏

  • @GSeren35
    @GSeren35 Жыл бұрын

    Sabahın bu saatinde bildirimle kaldırdığın için teşekkürler Barış abi

  • @gulbiyecetin9051

    @gulbiyecetin9051

    Жыл бұрын

    Aynen

  • @fatmaguclu8322
    @fatmaguclu8322 Жыл бұрын

    Bir Fizikçi olarak derste izletirim bunu teşekkürler Barış Özcan.

  • @muhammedtahasoylemez2937
    @muhammedtahasoylemez2937 Жыл бұрын

    Kafası karışan veya anlamayan olduysa şöyle açıklayayım. Işık hızının %99'u hızla seyehat ettiğinizi düşünün. O sırada uzay aracınızın farını açarsanız çıkan ışığı yine aynı hızında görmek zorundasınız ve aynı şekilde dışarıdaki kişi de öyle görmek zorunda. Çıkan ışığın dışarıdaki insanlara göre hızı 300.000 km/sn ve sizin için de 300.000 km/sn olmalı, eğer siz 297.000 km/sn hızla gidiyorsanız dışarıdaki birisi ışığı sizden yanlızca 3.000 km/sn hızlı olarak görür, yani ışık sizden 3.000 km/sn daha hızlıdır. Bu durumda sizin uzay geminizde ışığın hızını sizin bulunduğunuz konum ve hıza bağlı olarak 3.000 km/sn olarak ölçmeniz gerekir ancak sizin, ışığı saniyede 300.000 km gidiyormuş gibi görmeniz gerekmektedir. Bu durumda size göre saniyede 3.000 km hızla giden ışığı olduğundan 100 kat daha hızlı görmeniz gerekir bunun için de zaman sizin için değişir yani 100 saniyeyi 1 saniye olarak görürsünüz ve ışığın hızını 3.000 km/sn değil 300.000 km/sn olarak ölçersiniz. Not: Verdiğim rakamlar tamamen farazi, örnek olması için verdim, bu hesaplar denkleme uyuyor mu uymuyor mu bilmiyorum, gecenin bu saatinde açıp hesaplamaya da üşeniyorum, belki de uyuyordur.

  • @vedatozdemir1663
    @vedatozdemir1663 Жыл бұрын

    aşırı üst düzey bir video ve çok basit anlatım.daha da sevindirici olan ise bir milyon izlenmiş olması :) teşekkürler barış hocam

  • @yusufyurdakulu1062
    @yusufyurdakulu1062 Жыл бұрын

    Kızım Miray 9 yaşında. Her pazarı iple çekiyor yeni video için:) Gezegenler, Yıldızlar, Galaksilere aşırı ilgili, bunlarla ilgili videolarınızdan çok şey öğrendi sizin büyük fanınız. Video için teşekkürler.

  • @daryldixon10

    @daryldixon10

    Жыл бұрын

    Helal olsun

  • @cegavaro1544
    @cegavaro1544 Жыл бұрын

    Her saniyesi büyük bir emek. Gerçekten büyük bi eser gibi. Sana minnettarız Barış abi!

  • @SENOL_um
    @SENOL_um Жыл бұрын

    Harikasınız Barış bey -yani anlatım biçiminizle... - Adeta Bilal'e anlatır gibi karmaşık bilgileri-bilimi anlatabiliyorsunuz.. Teşekkür ediyorum bir kez daha.

  • @metintimagur6734
    @metintimagur6734 Жыл бұрын

    Şu videoda Barış'ın "çünkü bilim Einstein'a O'na buna yada Barış'a öylece inanmak değil" cümlesinin altını çizerek bir yorum yapmak istemiyorum. Barış ÖZCAN'ın videolarını izledikten sonra konuyla alakalı ufakta olsa bir fikir beyanı yapmak yada yorum yapmak için beyninize içeriğin verdiği mesajı idrak etmesi için biraz baskı yapmadan sadece övgü dolu yorumlarınıza zaman harcamak haftasonu kahvaltı eşliğinde güzel vakit harcamaktan öteye geçmez. Unutmayın ki Bilimi anlamak güzel vakit harcamaktan feragat etmek demektir. Emeğine sağlık Barış abi..

  • @magicstick9880
    @magicstick9880 Жыл бұрын

    Şuan Andromeda'dan yazıyorum. Burası harbiden çok güzel. Milletin anlattığı kadar varmış. Plajlar falan çok temiz. Yolculuk da iyi geçti. Yollar kalabalık değildi. Ben çok beğendim. Bundan sonra burada yaşayacağım. Kendinize iyi bakın Samanyolu sakinleri.

  • @francofranco2083

    @francofranco2083

    Жыл бұрын

    Aradığım “ öyle ama böyle yrrak “ yorumu 😂😂👍🏼

  • @denizhanozturk4688

    @denizhanozturk4688

    Жыл бұрын

    Bizi kıskanıyorsun bence. Orada kurulu düzenin olmasa kesin dönerdin.

  • @keremince2298

    @keremince2298

    11 ай бұрын

    Konum atarmısın, belki geçerken uğrarım.

  • @selmandadak9146

    @selmandadak9146

    4 ай бұрын

    Kaç asgari ücretle araba alınıyor orda

  • @2k_news
    @2k_news Жыл бұрын

    Sohbet, diksiyon, kameraya konuşabilme, montaj, kurgu, bilgi, çalışma ve zaman yönetimini aynı anda mükemmel yönetiyosun🚀🙏🏼

  • @Nemesis0623
    @Nemesis0623 Жыл бұрын

    1- "Bilim bir birinden bağımsız, birbirinin hatasını arayan, onu düzeltmeye çalışan insanların ortak payda da buluştuğu fikre kulak vermek gibi geliyor bana. Çünkü Bilim dediğiniz şey aslında yanlışların içerisinden doğruyu ayıklaya bilmektir." 2- "Romer'in yaptığı gibi Galileo'nun sonuçlarından bile tatmin olmayıp araştırmaya devam etmektir. Topluluk olarak uzlaşabilmektir, fakat bilim inkar etmek demekte değildir." burada bir an inanca bağlayacaksın diye korktum. 3- "Bilim aynı zamanda doğru sonuçları kabullenebilmektir. Yoksa onun üstüne bir şey inşa edip ilerleyemeyiz." son 2 cümlede bilimi çok güzel açıklamışsın. emeğine sağlık.

  • @SoneStarJ
    @SoneStarJ Жыл бұрын

    Pazar günleri işe gitmek için hazırlanırken sizi izlemeyi çok seviyorum. Emekleriniz için teşekkürler

  • @vventos
    @vventos Жыл бұрын

    Gerçekten çok mükemmel bir videoydu Barış abi. Ellerine, emeklerine, düşüncelerine sağlık. Bize tekrardan bir şeyler katıp yeni şeyler öğrettiğin için çok tesekkürler

  • @ozgurmuratkaradag3639
    @ozgurmuratkaradag36398 ай бұрын

    Hocam gerçekten mühteşemsiniz, benim gibi bir cahili bile o kadar güzel anlatıp aydınlatıyorsunuz ki anlatamam. Bir Allah vergisi yeteneğiniz var,. Maşallah. Şunu çok net anladım ki, hayat bir kitaptır, onun tek bir sayfasını, cümlesini bırak bir kelimesini okuyup anlamak, düşünmek, gözlemlemek seni de sırlarına erdiriyor. Onun için okumak okumak okumak diyorum hocam.

  • @HakanYerlikaya42
    @HakanYerlikaya4211 ай бұрын

    Barış bey gerçekten işinizi iyi yapan çok iyi bir insansınız çocuklarımın sizi örnek almasını çok isterim videolarınız bizi heyecanlandırıyor ❤

  • @vuljed
    @vuljed Жыл бұрын

    Bize ışık tuttuğun için teşekkürler Barış abi ❤

  • @Angrycat..

    @Angrycat..

    Жыл бұрын

    😁

  • @Rambo-yt561

    @Rambo-yt561

    Жыл бұрын

    🤠

  • @futuremitstudent

    @futuremitstudent

    Жыл бұрын

    fetöcüye de abi demezsin

  • @gandalfbey

    @gandalfbey

    Жыл бұрын

    @@berkay101 içinde kalır

  • @omerkaya2651
    @omerkaya2651 Жыл бұрын

    Normalde video izlerken arada sıkılıp ileri sararım. Ama Barış hocamın videolarında bir saniye bile ileri sarmalı bırak çoğu kez geri sarıp bir daha izliyorum.

  • @selimceNOR
    @selimceNOR Жыл бұрын

    Sonuç yine yaratıcıya çıktı. İnsan, şu uçsuz bucaksız kâinatta yalnız ve başı boş olmayacak kadar değersiz olmadığı gibi güçlü de değildir.

  • @E.Asadov
    @E.Asadov Жыл бұрын

    Bilime ilgi böyle kanalların olması çok güzel.Teşekkür ederim Barış Bey.

  • @seyransimsek369
    @seyransimsek369 Жыл бұрын

    Bilincinize bukadar iyi ulaşmanızın yöntemlerinden okuma, araştırma dışındaki sırınızı ciddi anlamda merak ediyorum. Bir güne başlarken yaptığınız rutinlerinizden bahseden bir video yapabilir misiniz? Zinciri hiç kırmadığınız egzersizleriniz gibi.

  • @rubar1177

    @rubar1177

    Жыл бұрын

    Öyle bir videosu var zaten daha önce izlemiştim KZread sayfasında bulabilirsiniz

  • @rubar1177

    @rubar1177

    Жыл бұрын

    kzread.info/dash/bejne/aq2r1cyyopDMn9o.html

  • @seyransimsek369

    @seyransimsek369

    Жыл бұрын

    @@rubar1177 Rubar bey tesekkür ediyorum bu bilgi için, benim merak ettiğim şey video hazırlanması değil aslında, bu paylaştığınız video minik minik bilgiler veriyor ama çok daha derin bir arka planın olduğunu düşünüyorum. Yinede teşekkür ederim ☺️

  • @onurtopuz9880

    @onurtopuz9880

    Жыл бұрын

    Bu soruyu sormanız, Barış Bey'in bu bilince nasıl ulaşabildiğini merak etmeniz gerçekten harika. Aynı meraka sahibim. Öncelikli tahminim ise düşünmek. Öylece düşünmek. Bu yolculuğa çıkmak. Düşünmek kulağa basit gibi gelse de zihnimizin ufuklarını öylesine derin açıyor ki, bilinç dediğimiz bu muhteşem şey her neyse onu bize altın tepside sunuyor gibi geliyor bana. Düşünmek. Düşünelim bunu :)

  • @seyransimsek369

    @seyransimsek369

    Жыл бұрын

    @@onurtopuz9880 Onur bey teşekkür ediyorum ancak ben düşünmek konusunda size katılamayacağım sanki ☺️ Dünya'ya evrendeki bütün bilgilere sahip bir şekilde geliriz, ancak doğduğumuz ülke, şehir, aile ve toplum gerçekleri ile bir düşünce kalıbımız oluşur, hayatımız bu doğrultuda şekillenir ve bildiklerimizi unuturuz (diskte kayıtlı 😁). Düşünce =ego (insanlar egoyu malesef ki çok yanlış biliyor) (ego=düşünce kalıplarını koruyan mekanizmadır ). Barış bey tamamen sezgilerinin farkında olan bir birey - sezgi =kalpten gelen ses=ruhun sesi= bilinç - bu sezgileri muazzam bir şekilde bize aktarıyor.. Herkes gibi benim içinde çok kıymetli ve ona minnettarım 🙏🏻 Ben sezgilerine ulaşma konusunda yaptığı profesyonel çalışmalarını merak ediyorum ☺️ Sessizleş, sadece kalbe odaklan cvplar orada...

  • @mustafaozsevimli
    @mustafaozsevimli Жыл бұрын

    Harika bir video olmuş. Elinize ve emeğinize sağlık Barış bey👏🏻

  • @ramazankaradag4442
    @ramazankaradag4442 Жыл бұрын

    Barış özcan seni harbiden tebrik ediyorum.şu karışık konuyu bile okadar güzel özetledin ki zaman yolculuğuna inandıramadığım arkadaşım bile ikna oldu :)) cern deneyini biraz daha detaylı anlatsan gözleri tamamen dışarı fırlayabilirdi :) haaaaaa anaaaaaaaa cidden yaaa gibi kelimeler duydum arkadaşımdan :))

  • @yusufgunendi
    @yusufgunendi Жыл бұрын

    Bilimin günlük hayattaki ürünlerini böyle anlatmanızın yanında bilim tarihini sizden dinlemek çok keyif verici. Bilim tarihi zaten beni hep cezbetmiştir. Müstakbel bir bilim insanı olarak da sondaki bilim üzerine konuşmanızı çok beğendim. Dinin yanlış anlaşılması dini geriletmeye başladığı gibi bilimin yanlış anlaşılması da bilimi sekteye uğratabilir.

  • @elifnurtekin1770
    @elifnurtekin1770 Жыл бұрын

    iyi ki tanımışız sizi ❤ iyi ki varsınız emeğinize sağlık 🙏🏻 bu gençlik ezbere dayalı müfredat yerine, çağ dışı kalmış sınavlar yerine; kitap okumayı, belgesel izlemeyi, ufuk açan beyinlere dokunan keşiflere ilgi duymayı, hak ediyor. Bütün eğitim sistemi sonucunda maalesef pek de bi yere varamayacağımız bir üniversite sınavını geçmeye odaklı olduğundan herkes çocukları bir şeyler ezberleyebilsin yeter istiyor. Gerçekten öğrenmeye vakit yokmuş gibi. Çocukların zayıf olduğu dersleri yükseltmenin peşinde herkes. Kimse benim çocuğumun iyi olduğu merak duyduğu alanlar nedir demiyor. Bunun da bir tek nedeni var. Sizin benim eğitimime lise yıllarımdan daha fazla katkınız var, kendi adıma teşekkür ederim.

  • @Fedai06

    @Fedai06

    Жыл бұрын

    Kendisi bu bilglileri araştırıp derleyip toplayıp video haline döküyor alt üstü... 😂😂 Zaten bunları araştirmayı bilmeyip derleyip toplayıp bir araya getirmeyi akıl edemiyorsan bilmiyorsan çağ dışında kalmış kafanız... 🙂

  • @yusufcelik388

    @yusufcelik388

    Жыл бұрын

    🧐

  • @TheBulmaca1
    @TheBulmaca1 Жыл бұрын

    Beyefendi, videolarınızı o kadar güzel bir kalitede hazırlıyorsunuz ki, bence bu izlenme az bile kalıyor.

  • @alpagufenasnsen6767
    @alpagufenasnsen6767 Жыл бұрын

    lise sonuncu sınıfta özel görelilik atom fiziği konularının temelini aldık güzel konulardı şuan YKS ye hazırlanan bi mezun öğrencisi olarak bu konuların yks den kaldırılmasına üzülüyorum.. bide fizik öğretmenliği isteyen bir kişi olarak lise de bunlardan sorumlu tutulmadığım halde bunları öğreticek olmak daha garip geliyor.. hayırlısı

  • @kpsstrend
    @kpsstrend Жыл бұрын

    Barış abi seni uzun süredir takip ediyorum ve çıkarttığın bu içerikler için bunca emeğin için sana çok teşekkür ediyorum. Hatta bir gün olurda yüz yüze tanışabilmeyi sohbet edebilmeyi çok çok isterim seninle. İyi ki hayatımıza girmişsin iyi seni keşfetmişim tüm iyi kilerin %100 karşılık bulmuş halisin. Hangi kelimeyi söylesem ifade etsemde az kalacak ama harika bir detaysın harika bir insansın. Daha nice güzel işlere imza atman dileklerimle Barış abi seni çok seviyoruz

  • @saban03
    @saban03 Жыл бұрын

    6 yıldır zinciri kırmıyorsun abi büyük takdir ediyorum seni başarılarının devamını dilerim

  • @emreakcura7040

    @emreakcura7040

    Жыл бұрын

    😂

  • @saban03

    @saban03

    Жыл бұрын

    @@emreakcura7040 komik olan ne

  • @sdbz
    @sdbz Жыл бұрын

    Keşke bize bilim zamanında bu kadar anlaşılabilir olarak anlatılsaydı da bilimin cazibesine kapılıp bu günkünden çok daha farklı bireyler olabilseydik...

  • @serkanozkani
    @serkanozkani8 ай бұрын

    Her zamanki gibi muhteşem bir sunum ve örnekleme! Eline sağlık!. Bu çelişkili konular ve kavramlar için kafamda deli sorular var: Örneklemelrinizden ; Işık hızında giden bir araç, farlarının ışık hızı toplandığında 2 ışık etmiyor gene 1 ışık hızında oluyor diye anlıyorum. Bu Enstain örneği ve bunların yüzlerce kere kanıtlandığını da ifade ettiniz. Buna, en bariz kanıt olarak ta orbital hızlara sahip atom saatlerinin dünyadaki eşleri ile olan farkları ve GPS uydularının düzeltmelerinin en bariz örnek olarak gösterdiniz. Unutmayalım ki kosmik kütlesel çekim etkileri ve bir çok uzaysal etkenlerin kompleks mekanizmalarının çalışan her türlü mekanizları hatta organizmaları etkilediğini unutmayalım! - O halde, kainatta uzaklaşan yıldızlar kızıla çalarken, yakınlaşan yıldızların maviye çalmaları hareket ettikleri hızların ışık hızına etki ettiğini göstermez mi ? - Yörüngede denenmiş olan, hassasiyeti yüksek atom saatleri merkezcil ivme den etkileniyor olabilirler mi ? Bu yüzden yavaşlıyor olamazlar mı ? - Bu teoriyi kanıtlayan deney veya bir örnek te bilmiyorum (atom saatleri örneği dışında, bilen var sa kaynağı görmekten memnuniyet duyarım) - Uzayda mutlak bir sıfır olmadığına göre, kime göre ışık hızı? Hani gene Einstainin görelilik terorisi, hareket eden bir objeye göre biz uzayda ona göre tersi yönde hareketli değil miyiz? - Bizlere 18.5 milyar ışık yılı uzakta olduğunu gördüğümüz galaksiler ki kainatın gözlemlenebilmiş en uzak noktaları! Teorik olarak bugünkü bulundukları noktaları sürekli olarak uzaklaşmalarından ötürü an itibari ile 45 ışık yılını da aştığı hesaplanıyor, ancak görselleri 18.5 milyar uzaktan gelmekte olan foton trails bizlere sürekli uzaklaşan bir şekilde seyrelerek geliyor. Bu da onların dalga boyunu değiştirebilecek kadar hızlı gittiğini, kızıla çalmasının da uzakaşırken seyrelmiş olan foton dalgalarının sonucu olduğunu gösteriyor. Bu durumda ışık hızı bir sabit değildir! O da görecelidir.

  • @Marcus00
    @Marcus00 Жыл бұрын

    abi ufkum bir açıldı bir açıldı , o okul fiziğinde gördüğüm konuları bilmekten özümsemeye döktün sanırım bu video bende şimdiye kadarki en büyük etki yaratn videonuz oldu , bunda yks için çok fazla fen çalışmam ve çernobil gibi dizileri izlememde biraz destekliyor .Eline ve emeğine sağlık

  • @tuveens
    @tuveens Жыл бұрын

    aklımın iyice karışması ve barış abinin bir hocadan daha iyi ders vermesi mühteşem :)

  • @cannn5909
    @cannn5909 Жыл бұрын

    Andromeda ya gidiyorsun ve geri geliyorsun, dünyada 5 milyon yıl geçmiş, vaaaay bee

  • @metinkoksal4429
    @metinkoksal4429 Жыл бұрын

    Barış Özcan kardeşim ,büyük bir değersiniz. Sizi yürekten tebrik ediyorum. Emeğinize yüreğinize sağlık. 🙏👍❤

  • @gokhanunalan8427
    @gokhanunalan8427 Жыл бұрын

    Oldukça kaliteli bir video. Benim aklımda şu canlandı. Hatırlarsak bilim insanları çok da uzak olmayan bir geçmişte kuantum ölçeğinde foton ışınlarının hareketlerinden evrenin bir ucundan bir ucuna anlık denecek hızda iletişim kanalı keşfetmişti. (Gene sizin videonuzu hatırlayalım, Dünyanın iki ucunda oturan 2 boksere 2 eldivenin bir eşini göndererek karikatürize ettiğiniz video) Eğer, bir şekilde 50 yıl gibi sürede oraya Andromeda’ya bir grup bilim insanı gitseydi ve zamanın göreceliliğinden dünyada 2 milyon yıl geçseydi. 50 yıl sonra oraya ulaşan bilim insanları, kuantum teknolojisiyle bizimle iletişime geçselerdi bu “anlık” iletişim bile dünyanın 2 milyon sonraki zamanı ile sağlanırdı..

  • @francofranco2083

    @francofranco2083

    Жыл бұрын

    Arkadaş ne içiyorsunuz bende istiyorum yeminle :))

  • @cemilekoc7380
    @cemilekoc7380 Жыл бұрын

    Yine muhteşem bir videoyla daha karşımızdasınız, bu kadar kaliteli içerikler ürettiğin için çok teşekkürler Barış abi 🌷❤️

  • @hakangorken6751
    @hakangorken675111 ай бұрын

    Harika anlatıyorsunuz.. Sıkmadan, basit anlatım, bilgi dolu söylem

  • @anarabbas2728
    @anarabbas2728 Жыл бұрын

    Ne güzel anlatım, ne güzel mesajlar, ne güzel edit. Adam Adammm nadide bir çiçek Barış Abimiz

  • @Dominic.torretto
    @Dominic.torretto Жыл бұрын

    Size gerçekten çok teşekkür ederiz bize böyle tarz bilgili videolar çektiğiniz için. Benim şöyle bi fikrim var. Mesela bi icadı, atıyorum telefonu diyelim çok çok geçmişten icat edildiğine kadar geçen zamanda neler olmuş neler bitmiş hangi bilim adamları ne demiş ne yapmış tarzında videolar çekseniz güzel olur diye düşünüyorum.

  • @skyhighbora
    @skyhighbora Жыл бұрын

    "Uzay Gemisi Galactica" isimli bir dizi vardı biz çocukken. Saylonlarla sürekli uzayda çarpışırlardı. Sonra tesadüfen dünyaya geldiler. Apollo ve Starbuck'ın motosikletleri havada süzülüyordu ve kollarında video chat yapabildikleri saatler vardı. 1970 lerde doğup, çocukluğunda bu dizileri seyredenler bir gün telefonların görüntülü olacağını o zamanlardan kestirmeye başlamışlardı.

  • @ozgekilinc4403

    @ozgekilinc4403

    Жыл бұрын

    Galactica’nın o zamanki “futuristik” üçgen gibi basit şekillerden oluşan yeşil radar grafikleri, şimdi ne kadar komik geliyor 😅

  • @ozgekilinc4403

    @ozgekilinc4403

    Жыл бұрын

    Bu arada Türkiye’de ben çocukken, 1981-82’de, tek kanallı siyah beyaz TRT döneminde yayınlanan (ve 1978-79’da çekilen) dizinin ilk sezonunum ismi Savaş Yıldızı Galactica idi.

  • @skyhighbora

    @skyhighbora

    Жыл бұрын

    @@ozgekilinc4403 doğru hatırlıyorsunuz. O zamanlar ki çekim şartlarıyla bizi uzayda olduklarına inandırdılar. Uzaylı Zekiye bile uzaydan gelmiş gibi kabul ettik. 😃

  • @ozgekilinc4403

    @ozgekilinc4403

    Жыл бұрын

    @@skyhighbora Allah uzun ömürler versin, Seden Kızıltunç (Uzaylı Zekiye) bugün 81 yaşında ve beğenerek izlerdik zamanında, 80’lerin ortalarında o düşük bütçeli Türk dizisini 😅

  • @ramazangokceoglu6596
    @ramazangokceoglu6596 Жыл бұрын

    Öncelikle 06.02.2023 Türkiye depreminde yapmış olduğunuz çalışmalar için teşekkürler, bir sorum olacak, elektronik saatlerin çalışma prensibini ve zaman içinde ayarlarının bozulup geri kalmalarının (nedense hep geri kalırlar, ileri neden gitmezler) bilimsel olarak açıklayan bir video çekebilir misiniz ?

  • @yavuzfurkan7048
    @yavuzfurkan7048 Жыл бұрын

    Türkiye'nin gelmiş geçmiş en yararlı ve emeği saygıdeğer pratik bilim kanalı.

  • @terkinaouel6030
    @terkinaouel6030 Жыл бұрын

    Baris hocam , cok aydinlatici bir video olmus , tesekkur ederiz , saygilar

  • @alphazedtv.
    @alphazedtv. Жыл бұрын

    Işık hızına ulaşıp hayallerimizin ötesine gitmek uzaylıları araştırıp onları bulmak ve belki de onlarla birlikte bir yaşam kurmak ne kadar etkileyici her gelecek bir dönüşüm oluyor insanlar için.

  • @Kayarock
    @Kayarock Жыл бұрын

    Gerçekten harika bir video olmuş. Uzay,zaman ve ışık hızı en merak ettiğim şeyler. Keşke tüm bunların tam anlamıyla anlaşıldığı bir zamanda tekrar dünyaya gelebilseydim.

  • @olywoly1
    @olywoly13 ай бұрын

    Elinize sağlık. Yaş kaç olursa olsun bilgiye, bilime ihtiyaç duyanlar için harika programlar yapıyorsunuz. Emeğiniz için çok teşekkürler.

  • @RamazanToptas
    @RamazanToptas17 күн бұрын

    Işık hızı, hızın son sınırı değildir. Hız ve ivmelenme sonsuzdur.

  • @abdulkadirsancaktutan
    @abdulkadirsancaktutan Жыл бұрын

    Çok güzel anlatmışsınız hocam. Siz ve diğer bilim kanallarını izlerken kendimi buluyorum. Görelilik üzerine çalışmayı çok istiyorum ama galiba olmayacak.

  • @salihalaca4961
    @salihalaca4961 Жыл бұрын

    yemin ediyorum bu ülkede senin gibi birinin olduğunu bilmek aşırı gururlandırıyor. helal olsun ...

  • @tengrikutmete3611

    @tengrikutmete3611

    Жыл бұрын

    Bu ülkede değil Amerika da😂

  • @islamlaolecem

    @islamlaolecem

    Жыл бұрын

    ​@@tengrikutmete3611 🤣

  • @ogzknylmz
    @ogzknylmz Жыл бұрын

    harika bir video olmuş abi . Emeklerin için teşekkürler

  • @yukseldovan6598
    @yukseldovan6598 Жыл бұрын

    Selam; Meâric suresi 4. Ayette "melekler ve ruh(cebrail) ona miktarı 50bin yıl olan bir günde yükselmekte" der. Çok ilginç, Bu video ayetteki zaman kavramına çok güzel bir şekilde ışık tutmuş.

  • @silan4393
    @silan4393 Жыл бұрын

    Amdromeda Galaksisi gibi milyarlarca galaksinin bizi beklediğini düşünsenize sadece 50 yıl.. tuhaf hissettiriyor.

  • @xnxx979

    @xnxx979

    Жыл бұрын

    İstenmedik misafir olursak kötü olur

  • @musagunes01

    @musagunes01

    Жыл бұрын

    Giden için 50 yıl kalan için ise milyonlarca yıl çok enteresan hala idrak edemedim

  • @salmon7010

    @salmon7010

    Жыл бұрын

    @@musagunes01 Çok garip gerçekten. Filmelerde gördüğümüz kurgular biraz da olsa gerçeklere dayanıyor demek ki! Mesela dünya yok olacağı biliniyor. Dayanıklı bir uzay aracı ile 50-100 kişiyi yollarsın bir gezegene, yolculuk esnasında dünya yaşanamaz olmus. hayalet gezegen olmuş olabilir. Ama insan ırkı yok olmaz. Aslında insan bir nevi virüs gibi, konağı ölür ama virüs yok edemezsin.

  • @nazirabbasov7983

    @nazirabbasov7983

    Жыл бұрын

    @@musagunes01 Bizim gezegenden Andromeda galaksisi arasındakı mesafe 2,5 milyon işık yılı . Ben ve kardeşim aynı yaştayız (20) Ben onu Andromedaya göndersem, onun Andromedaya varmasını göremiycem, çünki varması için 2,5 milyon işık yılı gerekli, çünki ben Gezegende yaşıyorum ve gezegenin vaktiyle yaşlanıyorum.Amma işıq hızında vakit bizim gezegene oranla çok çok daha yavaş aktığından , kardeşim Andromedaya vardığında sadece 70 yaşlı bir dede olucak. Her gezegenin kendi zaman şeysi var. Mesela bir Mars yılı bizim gezegendeki 687 güne denk geliyo . Bu Marsın güneş etrafındakı döngüsüyle alakalı. Şimdi sorsan kı peki işık yılı gezegen falan değil. Neden zamanda farklılık var? Böyle bi şey düşün. Tutalım ki, İstambulla Ankara arasındaki message 500 km. Sen eger saatde 100 km gidem trenle yola çıkarsan 5 saatde varırsın Ankaraya. Ama yok, saatde 250 km giden trenle gidersen, o zaman 2 saate varırsın. Yani biz hızlı gitdikce zaman yavaşlıyo. Zaten zamanən yavaşlaması orantılı bir şey. Zaman yavaşlaması diye bi şey yok. Zaman zaten kendi hızıyla yavaşlıyo Gezegenimizde. Orantı diye bi şey var.

  • @musagunes01

    @musagunes01

    Жыл бұрын

    @@nazirabbasov7983 cevabın için teşekkür ederim olayı anladım zaten ben, yorumumu olağanüstü bir durum şeklinde düşünerek yaptım yoksa dediğiniz gibi durum

  • @mehmetisk4021
    @mehmetisk4021 Жыл бұрын

    Ellerinize emeklerinize sağlık abi sayenizde çok şey öğreniyoruz. Okullarımızda öğrenemediğimiz bi çok şeyi sayenizde öğreniyoruz 👏🏻👏🏻👏🏻

  • @morissky6724
    @morissky67249 ай бұрын

    Bu kadar karışık konuları bu kadar kolay anlatan birini ikl defa dinliyorum çok teşekkürler 😊

  • @zamanseyri
    @zamanseyri8 ай бұрын

    Muazzam bir video, diğer tüm videolarınız gibi. Teşekkürler Barış bey

  • @denizdemir8251
    @denizdemir8251 Жыл бұрын

    Muazzam bir video emeğinize sağlık. Sizler gibilerin sayesinde sosyal medyada öğretici vakit geçirebiliyoruz

  • @leetarik
    @leetarik Жыл бұрын

    daha ne kadar açık ve net anlatabilirki bi insan ❤

  • @elcanpenahov435
    @elcanpenahov435 Жыл бұрын

    Hep teknolojinin, evrimin, bilimin sonuna yaklaşıyoruz desekte bilmediğimiz bizi bekleyen bir çok şey var. Şimdi bize tuhaf gelen bu akla oturdamadığımız fikirler belki gelecekte sıradışı bir şey olacak. Bilim sorgulamak için vardır kutunun dışına bakmalıyız

  • @sunailhan8683
    @sunailhan8683 Жыл бұрын

    Çok teşekkürler. Yolun ışık hızı gibi hızlı. Net güzel olsun...Yüreğine sağlık

  • @ALPHA-og4oi
    @ALPHA-og4oi Жыл бұрын

    Akıl ve Bilim şart. Sorgulamak araştırmak okumak düşünmek deneyimlemek keşfetmek beyin fırtınası fikirler çözümler öneriler yenilikler üretmek her alanda icatlar teknoloji bilimsel yeni keşifler vs. Emeğinize sağlık teşekkürler.

  • @melikenurbalkeriz8305
    @melikenurbalkeriz8305 Жыл бұрын

    Yağğğ ben bunu çok düşünmüştüm ve videosu yapılması harika olmuş iyice bu konu hakkındaki düşüncelerimi ilerletme fırsatı buldum çok teşekkürler ❤!

  • @onuranl4092
    @onuranl4092 Жыл бұрын

    Barış abinin vermek istediği mesajı anlaması gerekenler ne yazık ki anlamıyor.

  • @zc2698
    @zc2698 Жыл бұрын

    Uzun zamandır ilgimi bu kadar çeken bir konu olmamıştı. Bilim harika. Videoiçin 💌Teşekkürler

  • @galiba2851
    @galiba2851 Жыл бұрын

    Adam harbi kaliteli içerik yapıyor ve alttaki yorumlar full "çok iyi video, harcanan emek çok iyi, tebrikler" tarzı şeyleri. Bunu herkes zaten biliyor, herkes kendi tebrik yorumunu yazacağına bir tebrik yorumunun altına yazsanız veya ona like atsanız daha etik ve doğru olur. inanın tebrik etmek yerine video ile ilgili kendi görüş ve fikirlerini belirtseniz çok daha destek sağlamış olur ve yararlı olmuş olursunuz.

  • @atferen6973
    @atferen6973 Жыл бұрын

    Uzun süredir izlediğim en iyi videolardan biriydi Barış abim. Çok teşekkür ediyorum sana...

  • @Ogrkazim
    @Ogrkazim Жыл бұрын

    Harikasınız Barış Bey günümüzü keyiflendirdiniz bir nebze de olsa. Teşekkür ederiz

  • @ucankaplumbaga-yn2ol
    @ucankaplumbaga-yn2ol Жыл бұрын

    İçeriklerini gerçekten çok beğeniyorum umarım en kısa zamanda 10 milyon aboneye ulaşırsın.

  • @0tekk873
    @0tekk873 Жыл бұрын

    Abi adamda birilerine birşeyler ogretebilmenin hevesi var ve asıl kaliteli kilanda bu

  • Жыл бұрын

    Herzamanki gibi özenle hazırlanmış, emekle yoğrulmuş ve hayata bakış açımızı doğrudan etkileyen bir anlatım olmuş. 👏👏

  • @oohaak
    @oohaak Жыл бұрын

    uzun süren bir gerileme sonrası tekrar aynı seviyeye çıkan Barış Özcan efsanesine SAYGI,MİNNET ve sevgiler

  • @barissalman7330
    @barissalman7330 Жыл бұрын

    Twin paradox! Çok güzel anlatılmış, izafiyet teoremi dersinde işlemiştik, çok sıra dışı gelmişti! Tekrar görmek keyiflendirdi

  • @francofranco2083

    @francofranco2083

    Жыл бұрын

    Twin paradoxu tamamen bir zırvadır. Boşuna beyninizi yormayın

  • @Yorgundemokrat524
    @Yorgundemokrat5244 ай бұрын

    İnsan ırkı yok olmadan üç beş bin yıl daha yaşarsa ışık hızında yolculuk yapmanın ötesine geçecektir ilk tekerleğin bulunuşuyla geldiğimiz bu günkü noktaya baktığımız zaman imkansız diye bir şey yoktur çok teşekkürler barış bey 👏👏👏

  • @keditvmerdivan2581
    @keditvmerdivan2581 Жыл бұрын

    Işığın 2,5 milyon yılda gittiği yolu, ışıktan yavaş giderek 50 yılda gidip dönmek. Bir de geldiğinde milyonlarca yıl geçtiğini farketmek!! Tam bir çılgınlık!!! Videolarınız film tadında, emeğiniz ve bilim adına verdiğiniz mücadele icin teşekkürler

  • @varolabdullah9524

    @varolabdullah9524

    Жыл бұрын

    sen de bunu yedin

  • @tonyukuk100
    @tonyukuk100 Жыл бұрын

    Her bir video da akıl dolu bilgileri bizlere aşıladığın için sonsuz teşekkürlerimle Barış abi. 👏

  • @ahmetguven3144
    @ahmetguven3144 Жыл бұрын

    Işık hizinda gittiğimiz yaşadığımız halde bile hissettiğimiz ömrümüz hep aynı kalır, yani ortalama 80 yıl.

  • @sahanturk9274
    @sahanturk9274 Жыл бұрын

    Evet barış abimizden yine mükemmel bir anlatım teşekkür ediyoruz emeğine sağlık🇹🇷🙂

  • @ozgekilinc4403
    @ozgekilinc4403 Жыл бұрын

    Barış Bey, Almanya’dan selam. Sizi uzun zamandır bir aboneniz olarak beğenerek takip ediyorum. Bir kaçdır dikkatimi çekiyor. Alman fizikçi Albert Einstein’ın soyadını doğru telaffuz etmek açısından düzeltiyorum. Einstein, Türkçe okunuşuyla Almancada “Aynştayn” şeklinde telaffuz edilir, “Aynstayn” değil. Saygılarımla. Özge Kılınç

  • @Marinov7

    @Marinov7

    Жыл бұрын

    Tamamen katılıyorum. Nereden duymuş hangi dilde bu aynstayn olarak söyleniyor anlamadım. Israrla videolarında aynstayn olarak telaffuz ediyor. Adamın soy ismi aynştayn, orjinal Almancasıda, Türkçe telaffuzuda aynştayn. Muhatap olduğum hiçbir dilde bunu böyle söyleyen duymadım. Yanlış söylem resmen kulak tırmalıyor. Buradan bunu okuyan bir tanıdığı varsa uyarsın lütfen.

  • @emin7086
    @emin7086 Жыл бұрын

    Birgün Andromeda veya farklı bir Galaksiye gidebilirsek eğer geri döndüğümüzde konabileceğimiz bir Dünya kalacağını da düşünmek lazım

  • @fenerbahce-ig9ri
    @fenerbahce-ig9ri Жыл бұрын

    Çok güzel faydalı videolar seviniyorum reizz💛

  • @elnurnur8276
    @elnurnur8276 Жыл бұрын

    Barış Özcan .Sizə halal olsun.Hər dəfə daha maraqlı video hazırlayırsız.Azərbaycandan sevgilər və sayqılar.