Investment CTO : Kronik total oklüzyon (Tam tıkalı kalp damarı) da yeni bir tedavi stratejisi

Пікірлер: 8

  • @burakcesur218
    @burakcesur2182 жыл бұрын

    çok teşekkürler hocam paylaşımınız için.

  • @ersantatli

    @ersantatli

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim, çok sağolun

  • @drkkaraman55
    @drkkaraman552 жыл бұрын

    elinize sağlık hocam

  • @fatih_degirmenci
    @fatih_degirmenci2 жыл бұрын

    Değerli hocam 39 yaş kby hastayım.3 damardan 1 damar cto. diğer damarlardan biri %60 ve diğeri %70(stentlendi) tam kapalı cto orta damar (5+yıl) 3 yıl önce yapılan son anjiyoda açılamadı. Bu işlemde önce 5 yıl boyunca her sene anjiyo oldum 5 yıl önce damar darlıkları %30 lardaydı darlıklar her yıl %10 ar arttı anjiyo raporlarında. 3 yıldır anjiyo olmadım herhangibir nefes darlığı göğüs ağrısı şikayetim yok ama Her an diğer %60 damar tıkanacakmış gibi tedirgin yaşıyorum. Bypass riskten dolayı yapılmaktan vazgeçildi. Tedbir amaçlı her yıl anjiyo yaptırmak istiyorum. Sorun olur mu? Cto orta damarın açılmalı mı? Farklı dr/hastane ile denemeli mi? Teşekkürler. İyi çalışmalar

  • Жыл бұрын

    Fatih Bey merhabalar. 5 ay aradan sonra bu sorunuza hocamızın yanıt vermesini dilerdim fakat benim size birkaç sorum olacaktı; 1) Genç yaşınıza rağmen bu tıkanıklık nasıl oldu? Yani fazla mı kiloluydunuz (aşırı yağlı tüketim vb.)? 2) Asabiyet var mıydı çünkü fazla stresli ve öfkeli insanlarda da süreç hızlanıyor deniliyor. 3) Son olarak ailede (anne, baba vb.) böyle bir hastalık var mı? Şeker hastalığı da dâhil. Umarım yanıtlarsınız, teşekkür ederim.

  • @fatih_degirmenci

    @fatih_degirmenci

    Жыл бұрын

    @ merhabalar. genetik kaynaklı bir hastalığımız var. doktorlar tam teşhis koyamadı ama Alport sendromu olduğu düşünülüyor. Anne tarafında dede ve dayıların hepsi kalp hastası.Anne böbrek hastalığından vefat etti. tüm kardeşlerim böbrek hastası ama bende ekstradan koroner darlıkta var. doktorlar yine bu genetik hastalığa bağlıyor. halen teşhis konuşmaya çalışılan Otoimmun bir hastalığımda var. bunlar tamamen bu genetik kaynaklı bozukluğun etkileri. yani çevresel vs etki yok. kilo olarakta ideal kilodan 2 3 kilo fazlayım. başka şeker hastalığı vs yok.

  • Жыл бұрын

    @@fatih_degirmenci Anladım. Keşke çevresel faktör olsaydı, müdahale seçenekleri daha fazla olurdu. Çok üzüldüm keşke size bu yorumu yazdırmak zorunda kalmasaydım. Umarım bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz. Ailenize selamlar kendinize iyi bakın.

  • @fatih_degirmenci

    @fatih_degirmenci

    Жыл бұрын

    @iyi dilekleriniz için teşekkürler. Sağlığın kötüye gitmemesi için inanın çoğu insanın aklına gelmeyecek planlamalar yaparak yaşam sürüyorum. glutensiz beslenmeler sebze ağırlıklı diyet 0 market ürünleri günde tek öğün beslenme haftada 3 saat egzersiz. stressiz yaşam. vs. vs. tedavi yok ama semptomların ağırlaşması engellenmeye çalışılıyor

Келесі