Hulkin Q&A 26: proteiinin määrä ja lähteet | liikejärjestys | diet breakit

Спорт

Kysy Hulkilta - analyyttinen bro science Q&A.
► SHRED 2024 alkaa 1.4! www.muscleacademy.fi/SHRED/
00:00 ALKUHORINAT
00:41 Pullavan rasvasisältö
02:25 Auttaako cardiokunto lihaksen kasvatuksessa?
06:55 Matador-tutkimus (diet breakit)
09:40 PSMF (Protein-Sparing Modified Fast)
13:24 Hitaat konsentriset toistot
18:10 Onko aineenvaihdunta 40-vuotiaana hitaampi?
21:53 Miten keho kompensoi liikunnan kalorinpolttoa pienemmäksi?
29:56 Vuoroviikoin lyhyet ja pitkät sarjat? (WUP)
33:22 Hulkin vanha ohjelma 180 kg x 20 kyykkysarjaan?
35:30 Proteiinin määrä kehityskaudella
36:50 Lasketaanko vain eläinkunnan proteiinit?
39:52 Haittaako 3g protskua / painokilo?
41:00 Proteiinimyytit
44:30 Liikejärjestys: venytys / mid-range / supistus?
49:36 LOPPULÖPINÄT

Пікірлер: 59

  • @Toni-dt8qj
    @Toni-dt8qj2 ай бұрын

    Kiitos tästä💪

  • @ylisuorittaja
    @ylisuorittaja2 ай бұрын

    huippua informaatiota jälleen.

  • @mikkolautamaki9852
    @mikkolautamaki98523 ай бұрын

    Jes, aamun pelastus! 👍🏻😄

  • @arccster
    @arccster2 ай бұрын

    Hieno fleda

  • @hommoassnaager5134

    @hommoassnaager5134

    2 ай бұрын

    Odota vaan kun hyppyritukka tulee kohta taas muotiin nuorisolle.

  • @MeditationMindless

    @MeditationMindless

    11 күн бұрын

    Miksi vaihtaa toimivaa konseptia? 😂

  • @patrickbateman4541
    @patrickbateman45413 ай бұрын

    Jess jess vihdoin!

  • @Jari1973
    @Jari19733 ай бұрын

    Kiitos 👍 Ihan käsittämätöntä mistä apteekin hyllyltä Utti, Hulkki (ex Jabba the Hutt) näitä vastauksia syöltää.. On mahdollista että tässä on mennyt hyvä teoreettinen fyysikko "hukkaan" 😁

  • @allu4692
    @allu46922 ай бұрын

    Utti, one of a kind! 🙂🙏 Uskomaton tietomäärä moneen suuntaan. Respect!

  • @lasu93
    @lasu933 ай бұрын

    huhhuh tätä on odotettu

  • @torstimus4208
    @torstimus42083 ай бұрын

    Kova video! Mutta mitä meinaa tuplaleimattu vesidata? 🤔🤔

  • @markkujokinen5726
    @markkujokinen57263 ай бұрын

    Viiiuuuu ei vois perjantai paljon paremmin alkaa uutta uttia jes

  • @tapanijaakkola1334
    @tapanijaakkola13343 ай бұрын

    Pakko tarttua tuohon proteinisynteesin voimistumisen optimoitumiseen turbobuustattuna. Eli onko siinä tilanteessa myös proteinin tarve suurempi kuin natuna, mikäli ei halua jättää gainsseja pöydälle?

  • @Syrup90
    @Syrup903 ай бұрын

    Tosta cardiokunnosta sen verran omia havaintoja, että pitkään pelkkää punttia vääntäneenä lisäsin noin 5 vuotta sitten aika merkittävästi kestävyysurheilua mukaan treeneihin lähinnä pyöräilyn ja juoksun muodossa. Eikä mennyt kauaa kun salilla huomasi eron sen suhteen kuinka paljon nopeammin palautui esimerkiksi kovista kyykkysarjoista, siis tarvittava lepoaika sarjojen välillä pieneni. Yksittäiset kovat sarjat tuntuu about yhtä rankalta edelleen, mutta nyt niitä pystyy tekemään halutessaan selkeästi helpommin lyhyemmillä palautuksilla. Sitä voin vain arvailla kuinka paljon hyötyä siitä voisi olla voima- / lihaskehityksen suhteen, mutta ehkä jos henkistä puolta miettii niin sikäli mikäli oikeasti kovien suorituksien tekeminen salilla helpottuu, niin ehkä niitä tulee herkemmin tehtyäkin, täten treenikuorma kasvaa, joka johtanee parhaassa tapauksessa kehitykseen. Sitä voisin vielä korostaa, että näitä "hyötyjä" havaitakseen ei tarvitse olla mikään ultra-maratoonari, vaan ihan parikin tuntia peruskestävyyttä viikossa riittää.

  • @allu4692

    @allu4692

    2 ай бұрын

    Minkälaisia juoksulenkkejä lisäsit sun treeniin? Eli paljonko juoksua viikossa, minkä pituista matkaa juoksit ja millä vauhdilla? Montako punttitreeniä viikossa?

  • @Syrup90

    @Syrup90

    2 ай бұрын

    ​ @allu4692 Oma starttini ei varmasti ollut mikään optimaalisin tapa lähteä kestävyyskuntoa kehittämään. Mutta jos nyt aloittaisin alusta niin kyllä toi ikivanha 80/20 sääntö, nykyään polarized training nimellä kulkeva, on tieteen valossa ja oman kokemukseni mukaan aika hyvä lähtökohta mitä cardiokunnon kehittämiseen tulee. Eli 80% ajasta peruskestävyyttä (googlaa zone 2 training). Käytännössä siis pidempikestoisisa suoritteita sykealueella ~60-70% maksimisykkeestä ja loput 20% kovatehoista treeniä, eli eri mittaisia intervalleja tai salilla punttia. Vauhti ja matka on vähän huonoja mittareita, koska täysin yksilöllistä. Oleellisempaa on rasitustaso/sykkeet ja kesto. Itelleni alkuun oikea vauhti olisi ollut reipas kävely (6-7km/h). Jos ei ole sykemittaria tai vaikka olisikin niin sen peruskestävyysalueen tunnistaa siitä, että pystyy puhumaan hengastymättä ja/tai hengittämään nenän kautta. Olettaen, että puntti on prioriteetti yksi, niin määrä voisi olla esimerkiksi 2-4 tuntia viikossa jaettuna 2-4 osaan. Sitten ne kovatehoisemmat cardiotreenit tulee kuin itsestään punttitreeneissä kunhan pitää huolen, että siellä edes silloin tällöin joutuu tavalla tai toisella vähän haukkomaan happea. Käytännössä noi on järkevä toteuttaa usein samana päivänä salitreenin jälkeen, mutta toisaalta myös lyhyellä peruskestävyyslenkillä lepopäivänä voi olla palautumista edistävä vaikutus. Pitkälti tapauskohtaista. Samalla tapaa kuin lihaksetkin, hengitys- ja verenkiertoelimistön kehitys nojautuu pitkälti progressioon, eli voisi aloittaa vaikka kahdesta tunnin reippaasta kävelylenkistä per viikko ja kasvattaa hiljalleen kohti neljää tuntia juoksua per viikko. Mitä palautumiseen tulee niin sanoisin, että kyllä sitä aika isojakin määriä peekootreeniä kestää salitreenejä häiritsemättä, niin kauan kunhan oikeasti ei ylitetä sitä peruskestävyysaluetta. Itse kävin alkuun 4-5 kertaa salilla ja siihen päälle noin 5-6h cardiota. Nykyään lukemat ~10h cardiota ja 1-2 salitreeniä, eikä muuten lihasmassaa ei ole kadonnut käytännössä yhtään, voimaa vähän kylläkin.

  • @jarkkojukkola9790

    @jarkkojukkola9790

    2 ай бұрын

    Jep samoilla linjoilla Syrup90 kanssa. Mitään hifistelyä ei kannata tehdä vaan esim. joka toinenkaan pvä joku kunnon kävelylenkki ja välillä jtn juoksu pätkiä matolla tai luonnossa. Itse kävelen välillä maastossa koska se nostaa tasaista tietä enemmän sykettä.

  • @mikkoengren6509

    @mikkoengren6509

    2 ай бұрын

    Tämä on "sokea piste" skenessä jopa mr. Hulkilla. Kannattaa tutustua "work capacity" keskusteluun. Työkapasiteetti, palautuminen jne. Perusideoita on matalasykkeinen kardio eli vaikka kävely ja räjähtävä, korkeasykkeinen kuten vaikka 500m souturykäsyt ja kelkkatreenit. Noita kahta jälkimmäistä suosittelen kun niitä harva tekee ja niistä saa nopeasti sen salitreeninkin ihan uudelle tasolle.

  • @allu4692

    @allu4692

    2 ай бұрын

    @@Syrup90 Kiitos vastauksestasi! Otan tästä vinkkiä omaan treeniin. Mä olen siis 50v mies ja taustalla salitreeniä yli 30v. Ja olen tehnyt paljon myös aerobista eli välillä oli taukoa salilta ja keskityin pelkästään juoksuun. Mitat 177cm / 73kg. Siis nykyisin. Eli mun tavoitteena on pitää kondis siistinä ja aerobinen kunto hyvänä. Ehkä pääpaino olis kehittää sitä aerobista kuntoa, joka on nyt päässyt vähän rapistumaan. Mutta pitää myös jonkinlainen voimataso/lihasmassa.

  • @Ex0rz
    @Ex0rz3 ай бұрын

    Mitenkäs tällainen perus (mave) 5x5 sarjojen skenaario, kun broidi neuvoi tekemään esim. 4 x 100 kg ja lisäämään vikaan sarjaan sen 2.5kg ja seuraavalla viikolla siis 4 x 102.5 kg ja vikaan taas 2.5 kg lisää, mutta itse suosin suurempaa hajontaa esim. 70, 80, 90, 90, 100, 110 tms. Onko tohon jotain tutkimusta, että kumpi on parempi tapa vai ratkaiseeko lähinnä se, että kummalla saat tuloksia aikaiseksi?

  • @vade5891
    @vade58912 ай бұрын

    Kysymys Hulkille: Puhuit vanhalla wilenius/hulkki podcastillä, yhden syyn edelleen tavoitteellisesti priorisaatio treenien pyörittämisen ja muutenkin kovan harjoittelun olevan se, että ajattelet itsesi vielä jonain päivänä kilpailevan. Onko mieli muuttunut ja kisat lopullisesti kisattu?

  • @Lenn998
    @Lenn9982 ай бұрын

    Lengthened partials käsiteltiin viimeksi, ja tätäkin on varmaan ainakin sivuttu joskus, mutta entä toinen nyt pinnalla oleva asia, eli eksentrisen tai negatiivisen vaiheen merkitys lihaskasvussa? mm. tohtori Israetel kuulostaisi vahvasti olevan sitä mieltä, että eksentrisen vaiheen stimulus to fatigue ratio on huomattavasti korkeampi konsentriseen verrattuna ja painoja nostetaan ainoastaan sen takia, että ne päästään laskemaan alas. Pitäisikö tässä siirtyä tekemään pelkästään kuormitettuja laskuja ja venytyksiä niissä liikkeissä joissa se on mahdollista? Jos puhutaan puhtaasti lihaskasvuun tähtäävästä harjoittelusta.

  • @jokurandompappa
    @jokurandompappa2 ай бұрын

    Onko Utilla koskaan haaveita "voi kun olisi tällainen laite olemassa"? Elikkäs siis jotain visioita jostain ultimaattisen hyvillä liikeradoilla tai kuormituspisteillä olevista laitteista? Vai onko laiteinsinöörit keksineet jo parhaatkin laiteet?

  • @valtervarjo103
    @valtervarjo1032 ай бұрын

    mikä määrä hiilihydraattia tyhjentää?

  • @retupeluri270
    @retupeluri2702 ай бұрын

    Saako näkyvät vatsalihakset jos cuttaa ja samalla treenaa oikein corea kovaa 1-2krt viikossa, kunnes loppu tuloksena saa rasvat noin 12-13%? Vai onko vatsalihakset pitäny treenata plussakaloreilla ennakkoon? Tottakai vatsalihasten genetiikka varmaa vaikuttaa kanssa, mut jos kyseessä kumminki aika matala rasvaprossa nii kuvittelis että ne näkyis silloin.

  • @jagetikru
    @jagetikru2 ай бұрын

    Kysymys seuraavaan videoon: Kuinka suhtaudut siihen, jos polvet menevät yli jalkaterien kyykyssä? Minulla on pitkät jalat ja lyhyt torso, ja huomaan, että jos yritän pitää polvet linjassa jalkaterien kanssa, kyykky tuntuu kuormittavan alaselkääni merkittävästi.

  • @Hulkki

    @Hulkki

    2 ай бұрын

    Suosittelen katsomaan tämän videon: kzread.info/dash/bejne/c6pnrrFrd9rWcc4.html

  • @jokurandompappa
    @jokurandompappa2 ай бұрын

    Et ole lääkäri, mutta mitä luulet paranisiko lähes jokaisen +60v(?) miehen elämänlaatu jos olisi testokorvaushoidolla? Ihmisen elämä on kuitenkin viime vuosisadan aikana pidentynyt melkoisesti ja noihin aikoihin testotasot taitaa olla jo aika alhaalla tai kovaa vauhtia alas menossa.

  • @omanni
    @omanni2 ай бұрын

    Paljonko tonnikalaa uskaltaa syödä viikossa tai ylipäätänsä. Jotain juttua että sais liikaa esim elohopeaa, ja itellä tuo tonnikala olis niin helppo ja optimi saada proteiinia helposti

  • @omanni

    @omanni

    2 ай бұрын

    Jos pystyt tähän vastaan jossakin välissä niin ois kyllä mahtava, ois mukava saada hulk sun mielipide 👍👍

  • @Henccabf1942
    @Henccabf19422 ай бұрын

    Mistähän johtuu että mulla kädet kasvaa parhaiten ku treenaan ne kerran viikkoon? Tuntuu että hauisten jännittäminen yms ja näyttävät paremmalta ku oon tehnyt vaan kerran viikkon ne? versus että tekisin 2 kertaa viikossa. (natikkana) luulis että kerran viikkoon kädet on liian vähä.

  • @Henccabf1942

    @Henccabf1942

    2 ай бұрын

    ja en oo mitään hirveitä sarjamääriä tehnyt kuitenkaan. Nyt kun kerran viikkoon about 12 sarjaa. Ja jos kahesti tehnyt niin silloin varmaan 6-8 sarjaa noin.

  • @HUBONEN
    @HUBONEN2 ай бұрын

    Kysymys. Onko olemassa mitään tutkimuksia maksimimääristä mitä ihmiseen voi imeytyä esim vrk ruokailusta. Jos joku pystyy mättämään esim 20tuhatta kaloria päivässä niin ottaako kroppa kaiken vai meneekö osa ohitse käytön.

  • @Hulkki

    @Hulkki

    2 ай бұрын

    Ei tietääkseni ole suoraa tutkimusta tuosta, ja joitain vuosia takaperin esim. Layne Norton vastasi täsmälleen samaan kysymykseen eikä hänkään ollut silloin tietoinen suorista tutkimuksista. Hukkaenergiaa toki syntyy mm. lämmöntuotannon lisääntymisestä kun syödään isoja kalorimääriä, mutta missään vaiheessa tuo lämmöntuotanto ei nouse niin suureksi, että se kompensoisi 100% lisäkaloreista. Eli johonkin määrään saakka kaloreiden hyödyntämissuhde pysyy normaalina (sanotaan vaikka että 4000 kcal hyödynnetään vielä täysin normaalisti), mutta kalorisaannin noustessa siitäkin suuremmaksi lämmöntuotto lisääntyy ja syötyjen kaloreiden hyötysuhde alkaa hieman heikentyä (esim. 8000 kalorista hyödynnetään enää vaikka 7500 kcal, koska lämmöntuotantoa on boostattu 4000 kcal jälkeen ylimääräisellä 500 kalorilla). Mutta siis aina jokainen lisäkalori mitä suusta alas laitetaan johtaa myös lisäkaloreihin elimistön käyttöön, tuo hyötysuhde vain hieman heikkenee kun kalorimääriä nostetaan holtittoman korkealle. Ja tietysti ruoan laatu vaikuttaa asiaan aika paljon (kalorit parsakaalista v/s donitseista on kaksi aika helvetin eri tilannetta isoilla määrillä).

  • @freebird3234
    @freebird32343 ай бұрын

    Proteiinin kanssa, onko se per painokilo vai se legendaarinen rasvaton painokilo?

  • @Hulkki

    @Hulkki

    3 ай бұрын

    Per painokilo. Rasvatonta painokiloa voi ruveta käyttämään silloin, kun rasvaprosentti on poikkeuksellisen suuri (esim. miehillä +25%), jolloin suoraan kehonpainon mukaan lasketut proteiinimäärät saattaisi nousta turhan suuriksi.

  • @freebird3234

    @freebird3234

    2 ай бұрын

    @@Hulkki kiitos!

  • @DeadNeuron-ud5gi
    @DeadNeuron-ud5giАй бұрын

    Ketolla bulkkaaminen. Onko kokemusta? Tuntuu jakavan mielipiteitä.

  • @DeadNeuron-ud5gi

    @DeadNeuron-ud5gi

    Ай бұрын

    Vielä tarkennuksen: syy miksi aihe kiinnostaa olisi ketolla saatu hyvä fiilis kropassa ja energinen olotila läpi päivän.

  • @jannekukkonen6957
    @jannekukkonen695721 күн бұрын

    Riittääkö jalkojen lihasten ylläpitoon reidenkoukistus ja reidenojennus vai kannattaisko tehdä jotain moninivel liikettä. Itellä alkaa yläkroppa priorisaatio ja mietin miten sain helpoiten pidettyä lihasmassa jaloissa. Joudun tekeen tosi pitkät lämmittelyt jalka treeneihin, niin ei kiinnosta in lämmitellä 30min kolmea prässisarjaa varten.

  • @Hulkki

    @Hulkki

    21 күн бұрын

    Jaloissa on aika paljon muitakin lihaksia kuin vain etu- ja takareidet. Eli en jättäisi edes ylläpitotreeniä pelkästään ojennuksen ja koukistuksen varaan, vaan joku kyykky/jalkapunnerrusliike tuossa olisi hyvä olla mukana (myös joku lonkanojennusvariaatio, eli sjmv/julle/selänojennus penkissä). Ajankäytöllisesti esim. sellainen on toiminut itselle hyvin, että teen 30-40 toiston sarjaa failureen reisiojennuksessa tai McMillan-ojennuksessa, josta suoraan superina sitten joku konekyykky tai prässi pausseilla pohjassa. Ei tarvitse kuin minimaaliset painot tuolla etukäteisväsytyksellä siihen moninivelliikkeeseen, vaikka tekee joku 8 toistoa failureen.

  • @jannekukkonen6957

    @jannekukkonen6957

    Күн бұрын

    Kiitos vastauksesta. Toi lähtee kokeiluun.

  • @mickl6643
    @mickl66433 ай бұрын

    Vika

  • @tatusalminen8502
    @tatusalminen85023 ай бұрын

    Eka

  • @deecee3951
    @deecee39512 ай бұрын

    Kun näitä sun videoita katselee ja ennen kaikkea kuuntelee, niin minulle tulee aina vahva tunne että sun kannattas lukea itsesi lääkäriksi.

  • @Hulkki

    @Hulkki

    2 ай бұрын

    Kiitos? Meikäläisestä vain tulisi aika paska lekuri, koska ihmisten sairaudet tai niiden hoitaminen ei kiinnosta pätkääkään. Vain bodaus kiinnostaa, eli lihasmassan kasvatus ja rasvanpoltto.

  • @deecee3951

    @deecee3951

    2 ай бұрын

    @@Hulkki Niin se saattas olla. Kyllä se vaan potipilning on mielekastä.

  • @axuh382
    @axuh3823 ай бұрын

    Kyssäri seuraavalle videolle: paljonko tarvitaan voluumia ja frekvenssiä säilyttääkseen voimatasot mahdollisimman hyvin urheilukaudella? Spesifi tilanne: Henkilö on saavuttanut lajinsa offseasonilla hyvät voimatasot lajiinsa alaraajojen raskaissa perusliikkeissä, kuten kyykky, mave ja rinnalleveto. Henkilö haluaa säilyttää voimatasot lajinsa harjoittelukaudella mahdollisimman hyvin ja pystyy käymään kaksi kertaa viikossa treenaamassa koko kropan läpi. Voidaan myös olettaa, ettei olla miinuskaloreilla.

  • @Vaarallinengettoneekeri

    @Vaarallinengettoneekeri

    3 ай бұрын

    Millaisia terveysvaikutuksia infrapunasaunalla on?

  • @Hulkki

    @Hulkki

    3 ай бұрын

    Lähes täsmälleen tätä asiaa on Dr Pak juuri tutkinut, ja nimenomaan voiman ylläpitoon riittää ilmeisesti TODELLA pienet volyymit (oleellisinta voiman kehittämisessä ja säilyttämisessä on ylipäätään säännölliset altistukset riittävän suurille kuormille, ei niinkään volyymi). Eli voimanostajilla tyyliin YKSI semiraskas ykkönen ja pari kolmosta viikossa per nosto näyttää riittävän: instagram.com/p/C0ZXVXrNqhF

  • @jokurandompappa

    @jokurandompappa

    2 ай бұрын

    @@Hulkki Bodaukseen tämä taitaa olla hieman enemmän, mutta kuitenkin hyvin alhanen?

  • @uttih

    @uttih

    2 ай бұрын

    @@jokurandompappa Lihasmassa on riippuvaisempi volyymista kuin voima, joten lihasmassan MV on suurempi kuin voiman MV. Mutta MV on aina selvästi pienempi kuin MEV (samalle ominaisuudelle).

Келесі