Hoe POH-GGZ anders werkt dan een psycholoog

Vanwege de wachtlijsten en complexe protocollen in de GGZ is er steeds meer behoefte aan effectieve interventies. Want wat en waarom is er een verschil tussen de POH-GGZ en een psycholoog? Misschien heb je interesse in de opleiding tot POH-GGZ, maar wat doet deze professional precies? En welke ervaringen zijn er met interventies die worden ingezet? Voordat je op een vacature reageert, is het handig om meer te weten over effectieve gesprekstechnieken die de praktijkondersteuner van de huisarts toepast.
Paula Bakker is POH-GGZ bij een huisartsenpraktijk. Voordat iemand doorgestuurd wordt naar een psycholoog, is deze deskundige professional een belangrijke schakel voor de mentale gezondheid van de cliënten. Veel tijd en geld zou voorkomen kunnen worden als iedere POH-GGZ een extra interventie tot zijn of haar beschikking heeft die snel resultaat biedt. Ze deelt zelf haar ervaringen die je kunt helpen vóór of ná het volgen van de opleiding.
Wat doet een praktijkondersteuner van de huisarts met de kennis en vaardigheden die iemand leert tijdens een (erkende) training of opleiding? En hoe kunnen gesprekken nog effectiever worden, zonder dat de cliënt langdurige in een traject hoeft te zitten of veel moet praten over de mentale klachten?
In de video is Casper Kemperman van het MatriXmethode Instituut, in gesprek met Paula. Je krijgt een duidelijke uitleg over haar ervaringen en resultaten.
Werk jij als POH-GGZ of heb je een andere functie in de zorg, GGZ, jeugdzorg of hulpverlening? En wat zijn de resultaten van je gesprekken? Deel jouw bevindingen en plaats een reactie onder de video.
#pohggz #interventie #ggz
-----
👉 Krijg automatisch de nieuwste video's: / @ingridstoopmatrixmethode
🔎 Maak het verschil als:
Professional en/of organisaties: www.matrixmethode.nl/
📌 Social media:
LinkedIn (Ingrid Stoop):
/ ingridstoopmatrixmethode
LinkedIn (MatriXmethode Instituut):
/ matrixmethode-instituut
Of Facebook:
/ matrixmethodeinstituut

Пікірлер