No video

GAYRİMENKUL SATIŞINA DİKKAT-TAHLİYE TAAHÜTNAMESİ

Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğ gayrimenkul satışlarında çok dikkatli olmayı gerektiriyor. Bu düzenlemeyle birlikte gayrimenkul kiralarında en çok sorulan tahliye taahhütnamesi hakkındaki önemli detayları aktarmaya çalıştım. Umarım faydalı olacaktır. Keyifli seyirler…
#kira #tahliye #tapuharcı

Пікірлер: 75

  • @AvMuratTezcan
    @AvMuratTezcan2 жыл бұрын

    ÖNEMLİ NOT: Abone olan kullanıcıların soruları öncelikle yanıtlanacaktır.

  • @user-xt7mz1bp3n

    @user-xt7mz1bp3n

    2 жыл бұрын

    Abone oldum. birşey sorucam : devlete/belediye ye ait arazinin/kaldırımın/caddenin/cami bahçesinin- avlusunun, bir kısmına tuğladan ofis/oda/çayevi yaptıktan sonra vergi ödeyerek veya alanı satın alarak ruhsat alabilirmiyim ? idari para cezası varsa kaç tl olur ? yapıyı yıkarlarmı ? bu konuda ticari bir projem var beni aydınlatırsanız şimdiden teşekür ederim.

  • @nahidekaracayr7991

    @nahidekaracayr7991

    Жыл бұрын

    Murat Bey gerek ev sahibi gerek kiracıları aydınlatıcı videolarınız için size çok teşekkür ediyorum. Videolarınızdan cok faydalanıyoruz. Bir sorum olacak cevaplandirirsaniz çok memnun olurum. Kiracı evi kiralarken evli değil tasindiktan sonra evlendi ise, tahliye taahhutnamesinin tarihi evlenmeden önceki bir tarih olması halinde de eşin de imzası mahkeme tarafından aranırmı? Bir diğer sorumda tahliye taahhütnamesi tasindiktan en erken kaç gün sonra imzalanmış olmalı. Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.

  • @alipala8783
    @alipala8783 Жыл бұрын

    Murat bey çok teşekkürler, çok faydalı ve güncel paylaşımlar.

  • @niyaziemmi410
    @niyaziemmi41010 ай бұрын

    İmza bana ait. Tarihe mi imza atmam daha mantıklı bu durumda. Kira sözleşmesiyle aynı gün imza atıldı. Ev Sahibi Düzenleme tarihini 15.08.2023 Tahliye tarihini 01.09.2023 olarak yazmış. 15 Gün sonra ben evden çıkacam diye neden imza atayım. Böyle bir şeye imza attığımı hatırlamıyorum. Kira sözleşmesinin arasına gizlice sıkıştırılmıştır. Ben emlakçıyla hayatımda 1 kere görüştüm. Ev sahibiyle hiç görüşmedim. Yanımda 3 tane şahidim var. İmza atılırken. Ayrıca "TAHLİYE DÜZENLEME TARİHİ: "" olarak bir yazı yok. Sadece paragrafın sonuna sonradan eklenmiş kalemle 15.08.2023 yazısı var.

  • @ozgulozdemir8899
    @ozgulozdemir8899 Жыл бұрын

    Magdur ve hep kiraci olmayabiliyor bu tur videolarda genelde sadece kiracıyı korumayın

  • @BOSTANCI-3834
    @BOSTANCI-38342 жыл бұрын

    Hariksın hocam, EMEĞİNE SAĞLIK.

  • @zaferbalci603
    @zaferbalci6032 жыл бұрын

    Açık, anlaşılır ve özel randevü tadında. Murat bey sizi özenerek izliyor ve rakip ediyorum. Gayrimenkulü, ilanın oldukça altında veya yarısına satmak suç gibi bir algı söz konusu...

  • @_____fulbrighttarih

    @_____fulbrighttarih

    Жыл бұрын

    Algı değil suçtur.yapamazsın çoğu zaman piyasa fiyatının yarısına satmak normal zamanda olmayan birşeydir. Alım satım vergisini az veriyorsun bu nedenle.

  • @emrahiseri
    @emrahiseri2 жыл бұрын

    kira sözleşmesi imzalanmadan önce veya imzalandıktan sonra tahliye taahhüdü veren kiracı bu taahhüdün geçersizliğini sağlamak için derhal kiralayana noter marifetiyle ihtar çekerek ya da söz konusu taahhüdün geçersizliğine yönelik olarak dava açarak taahhüdü iptal ettirmek suretiyle geçersizliğini sağlayabilir

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Hangi nedene dayalı ihtar çekeceksiniz?

  • @user-jq5qe9ho5q
    @user-jq5qe9ho5q2 жыл бұрын

    😎💯✔️Çok teşekkür ederiz üstadım, ZONGULDAK'TAN selamlar

  • @yukselbastan4687
    @yukselbastan46872 жыл бұрын

    Emeğinize tşk ederim, yanıtını bulamadığımız pek çok sorunun cevabını sizin videolarınızdan bulabiliyoruz. 8:50 dakikada tahliye taahütnamesinin kiralamadan sonra yapılmasının gerekçesini belitrmişsiniz fakat bir emlakçı olarak şöyle bir sorun ile karşılaştım. Kontrat esnasında kiralayana tahliye taahütnamesini imzalamanız için sizi 1 ay sonra tekrar çağırmam gerekecek dediğimde "elbette geliriz, ne demek" dediler. 1 aylık süre dolduktan sonra kiracıyı aradığımda bana cevabı şu oldu "ne tahliye taahütnamesi? ben birşey imzalamam. Sıkıyorsa gel çıkart evden". Şimdi ne olacak?

  • @kahvesaati1224
    @kahvesaati1224 Жыл бұрын

    Videolar icin cok teşekkür ederiz. Bizim olayimizda Kira sözleşmesini eslerden biri imzalamış, tahliye taahhüdünde de sadece o eşin imzasi var. Aile konutu serhi veya bildirimi yoktu. İcra takibi baslattik aile konutu itirazi geldi. Bunun önceden bildirilmesi gerekmez miydi? Simdi icra mahkemesinde itirazin kaldirilmasi davasi acsak görevsizlik nedeniyle reddedilir mi?

  • @mertcagrbilen6098
    @mertcagrbilen60988 ай бұрын

    Yeni bir ev aldik oturmak icin kiraci cikacagini soyledi ve guvendik o sekilde aldik zaten hatamiz da bu oldu. Bizim evi aldigimiz kisi ile kiraci arasinda tarihi bos tahliye taahhutnamesi var. Bunu kullanarak kiraciyi cikarabilir miyiz? 1 ay icinde cikarilir deniliyor tahliye tahhudu ile ama mahkemeye giderse yada itiraz ederse en az 2 yil surer diyenler de var. Madem oyle tahliye taahhutnamesinin ne anlami kaliyor ki istedigimiz zaman çıkaramıyorsak tahliyenin isleri hizlandirmak gibi bir amaci kalmamis oluyor

  • @muratserez1899
    @muratserez18996 ай бұрын

    selamlar avukat murat bey bilgileriniz için tesekkurler.bir sorum olucak tahliye tahautnamesinde bir sirket adi var kişi adi yoksa ve dava surecinde bu sirket yetkilisi bu sirketin adina degiştirirse(vergi numarasi ayni) imzaladigi tahhautname iptal olurmu ?

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    6 ай бұрын

    olmaz

  • @cemallokka4180
    @cemallokka41802 жыл бұрын

    Videonun Kısa özeti: Siz siz olun boş tahliye taahhütnamesine imza atmayın.Yoksa sonuçlarına katlanırsınız.

  • @s87zengin7
    @s87zengin7 Жыл бұрын

    Kiracımız 23 yıldır oturuyor biz evi tahliye etmesini istiyoruz ne yapmam gerekiyor

  • @saniyeergur6650
    @saniyeergur66507 ай бұрын

    Kiracı girdikten sonra tahattütname inzalamaz ki

  • @selcukdaslitepe7306
    @selcukdaslitepe73062 жыл бұрын

    (1)Murat bey merhaba.. 2019 yılında 160 bin tl ticari kredi kullanıp taşınmazımi ipotek konulmuştu. Sonradan öğrendiğim kadarı üst limit ipoteği konulmuş 700 bin tl. Ancak o limit bana hic bir zaman kullandırılmadi. Pandemi döneminde ödemelerimde gecikmeler yaşanması sebebiyle borca yapılandırma yapıldı ve 36 ay ile sınırlandırılmışti. Pandemi döneminde yasal takip süresi 180 gün olarak belirlenmişti BDDK kararı ile. Yasal takip süresi dolmadan hakkımda icra takip başlatılmış olup' itirazım üzerine icra hukuk mahkemesinde icranin geri bırakılması davası açılmış ve aleyhime sonuçlanmıştir. Şuan gerekçeli kararın yazılmasıni bekliyoruz kararı istinaf etmek için. (2) İcra dairesi tarafından yaptırılan kıymet takdiri, gerçeği yansitmadigi, metrekare ve taşınmazın resmi yanlıştır ve yarı oranında fiyat belirlemislerdir. Bu sebepten ötürü itiraz sonrası kıymet takdirine itiraz davası ve 1 hafta önce sonuçlandı. Tedbir talebi ile birlikte kararı yarın istinaf yapacağım. Yargılama boyunca çok ciddi hak kayıpları yaşanmış ve hala devam etmektedir. Sormak istedigim husus kıymet takdirine itiraz davasında icra dairesinin kıymet takdirine itiraz etmiştim. Fakat mahkeme tarafından yaptırılan kıymet takdiri ile icra dairesi arasındaki rakam arasında pek fark yoktur. İcra dairesi kıymet takdiri 522 bin tl olup 4 ay sonra mahkemece yapılan bilirkişi raporunda ise 580 bin tl dır. Ancak şuan itibari ile taşınmazımin değeri minimum 1 milyon 400 bin tl dır. Bilirkisiler hakkında savcılık ve bölge kurullarına şikayet tarafımca yapılmıştır. Davali vekili, icranin geri bırakılması davasının kararı kesinleşmeden, ve kıymet takdiri itiraz davası gerekçeli kararı, taraflara tebliğ edilmiş fakat tarafımca istinaf talebinde bulunulmuştur. Hal durum böyle iken : davalı vekili icra dairesinden satis talebinde bulunabilir mi? Kıymet takdiri gerekçesi yazılmış ancak tedbir talebi ile birlikte karar istinaf edilecektir. Kısacası her 2 davada da karar kesinlesmemisken taşınmazın satışı talebinde bulunması ve satışa dair işlemlerin yapılmasınin hukuki karşılığı var mıdır. Ayrıca : taşınmazımin değerini abartısız, yarıdan fazla düşük göstermişlerdir. Bu durumda taşınmazımi satabilir miyim? Kurda kuşa yem etmemek için. Çünkü bulunduğum yerde adalet mekanizması işlemiyor özellikle icra dairesi ve icra hukuk mahkemelerinde. Biraz uzun oldu kusura bakmayın hakkınızı helal edin. Cevap vermeniz tarafımca çok makbule geçecektir. Tşkr eder kolaylıklar dilerim..

  • @ismailgungor7681
    @ismailgungor76812 жыл бұрын

    Hocam merhaba uzun zamandır sizi takip ediyorum emeğinize sağlık çok akıcı özet şeklinde bilgiler veriyorsunuz teşekkür ederim .Hocam ben şu anda kirada oturuyorum 2012 yılından beri malikin vefat etmesi sebebiyle geride kalan 5 mirasçı olarak görünüyor fakat 1 mirasçının 1000/2000 şeklinde pay oranı şeklinde yapılmış bu durumda söz hakkı kimin olabilir. Hocam bu soruyu şundan dolayı sordum kirayı kime yatırmam gerekiyor teşekkür ederim iyi çalışmalar.

  • @kahvesaati1224
    @kahvesaati1224 Жыл бұрын

    Videolar için çok teşekkür ederim avukat olarak çok istifade ediyorum, en önemli ayrıntılar yer alıyor. Tahliye taahhütnamesine cezai şart olarak kira bedelinin .. TL olmasını kabul eder veya ayda ... TL Kira bedeline ek ödeme yapar hüküm ekleyebilir miyiz yoksa kanuni zam oranını aştığı için geçersiz mi olur?

  • @mahiryuruyen5248
    @mahiryuruyen52482 жыл бұрын

    Murat bey merhaba. Tahliye taahhütnamesinin kira sözleşmesi imzalandıktan sonra, hatta en az bir ay sonra alınması gerekir diye bir durum varsa, peki sorarım size, hangi kiracı kira sözleşmesini yaparak eve girdikten sonra bu taahhütnameyi verir. Bana göre hiçbir kiracı vermez. Peki kiraya veren açısından bunun çözümü nedir acaba ? Bir de artık kira sözleşmeleri noterden yapılıyor. Tahliye taahhütnamesi de bu sözleşme yapılırken artık aynı anda noterden alınamaz mı ? Teşekkürler.

  • @rayihacanan5369
    @rayihacanan5369 Жыл бұрын

    Merhaba Murat bey, 4. Yılım kiracıyım, tüm ödemelerim zamanında, kira fiyatları sebebiyle %150 zam isteyen ev sahibini geri çevirdim ve devletin ön gördüğü şekilde zam yaptım. Yeni kontrat zamanıma 9 ay var , ev sahibi evi 5/1 değerinde satışını gerçekleştirmiş. 2,5 milyon olan evi 400 bin liraya satmış. Yeni ev sahibim ihtar çekmiş , ve kendisinin oturup oturmayacağı belli değil yatırım için aldım beyanında bulundu. Gelen ihtara noterden cevap yazmalımıyım ?

  • @AhmetOzdemir-sp4jh
    @AhmetOzdemir-sp4jh Жыл бұрын

    Mrb murat bey ben 11 ayın 29 ev satın aldım evde satin aldığım ev sahibi oturuyor evde herhangi bir sözleşme falanda yapmadik ev sahibini evden nasil cikartabilirim izlemem gereken yol nedir

  • @muratugurlu8923
    @muratugurlu89232 жыл бұрын

    Merhaba hayırlı bayramlar dilerim hakim bana vasi değil velayetini verdi ne demek acaba söyler misiniz lütfen

  • @oguzdallikavak4615
    @oguzdallikavak4615 Жыл бұрын

    Murat Bey merhaba. Sözleşmede kiracı olarak sadece ben tanımlandım ve kira sözleşmesini imzaladım. Eşim ise müteselsil borçlu ve kefil olarak sözleşmede tanımlandı ve sözleşmeyi imzaladı. Sadece benim imzaladığım boş tahliye taahhütnamesi sebep gösterilerek tarafıma tahliye istemiyle noter üzerinden ihtarname gönderildi. Eşim sözleşmenin tarafı değil. Bu durumda eşim 1 yılı yeni tamamladığımız bu konutun, aile konutu olduğunu kanıtlamak için "aile konutu tespit davası" açabilir mi? Konuta taşınır taşınmaz ikamet adreslerimizi e-devlet üzerinden güncellemiştik. Bu ikametler aile konutu tespit davası için yeterli midir? İlginiz için teşekkür ederim.

  • @borangym1422
    @borangym1422 Жыл бұрын

    selamlar , kiracı kontrat yaptıktan 1-2 yıl sonra evlenmesi durumunda "aile konutu " kapsamına dayanarak yeni evlenilen eşin tahliye taahütüne itirazı geçerli olur mu ?...teşekkürler

  • @mahmutylmaz2802
    @mahmutylmaz28022 жыл бұрын

    Merhaba değerli hocam benim 24/04/2018 de kiraladığım dükkan 30 mayıs 2022 de icra yolu ile satılmış dükkanı alan bir emlak yatırım firması yetkilisi geldi dükkanın yeni sahibiyim dedi seni çıkartacağız tebligat eline gelir dedi 05/07/2022tarihinde tebligat geldi 7 iş günü itiraz 15 gün içinde tahliye yazıyordu ben tebligat ile gittim anadolu adliye ye itiraz için mahkeme açmam gerekiyormuş açtım dün itibari ile emlak yatırım firması yetkilisi dükkanı sattım dedi iki aylık kira istedi benimle sözleşme yapmadı ben mahkeme de açtım ne yapmam gerekiyor rica etsem değerli fikirlerinizi paylaşabilirmisiniz

  • @samiloksuz4952
    @samiloksuz4952 Жыл бұрын

    murat bey öncelikle selamlar. Konut için haziran 2022 de 2 yıllık kira sözleşmesi imzaladım. ev sahibi tahliye taahhütnamesi imzalamamı istedi. Bende önce kabul etmedim ardından zaten aile konutu, eşimin imzası yok diyerek imzaladım. Ev sahibi 1 yılı doldurduktan sonra çıkmamı isteyip tahliye taahhütnamesini ileri sürüyor. Bu konuda ne yapılabilir? Beni çıkarabilir mi?

  • @kite-zf8cvt
    @kite-zf8cvt8 ай бұрын

    kiracılar tahliye taahutnamesındeki imza bana ait değildir diyerek itiraz ediyorlar. imzanın bilirkişi tarafından tespiti vs derken mahkeme 1-1,5 yıl geçiyor ve en sonunda imza kiracıya ait oldugu tespit ediliyor.... peki imzanın kiracıya ait oldugu anlasıldıktan sonra kiracının hala istinaf mahkemesine gitme hakkı var mı ?

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    8 ай бұрын

    İstinaf yolu açık

  • @kite-zf8cvt

    @kite-zf8cvt

    8 ай бұрын

    @@AvMuratTezcan ev kiralamaya gidince klasik boş tahliye taahütnamesi imzalatılıyor. Bu sefer Ev sahibi Tahliye taahhütnamesine ek madde eklemiş , kiracı söz verdiği tarihte evi tahliye etmezse 100 bin dolar ceza ödemeyi kabul eder yazıyordu, böyle bir ek maddenin hukuki geçerliliği var mı ?

  • @duyguer9061
    @duyguer90612 жыл бұрын

    Tahliye taahhütnamesi sözleşmenin imzası esnasında imzalanmışsa itirazın kaldırılması usulünün önüne geçmek adına icra dairesine yapılacak itiraz nasıl olmalıdır? Tarihe itirazdan kastınız bu mudur?

  • @guvenseyhan6159
    @guvenseyhan6159 Жыл бұрын

    Avukat bey merhaba ,benim babam demans hastası 83 yaşında oturduğumuz evin kira sözleşmesini eniştem bizim adımıza yapmıştı,yaparken o da boş tarihli tahliye taahütnamesi imzalamış.Şimdi evimiz başkasına satıldı yeni ev sahibi eski evsahibinden boş tarihli taamütnameyi alıp tarihi kendi doldurup sanki biz tarih vermişiz gibi tahliye davası açmış.Dediğim gibi evde annem babam ben oturuyoruz itirazda bulunabilir miyiz acaba ? Geçerliliği iptal edilebilir mi? Yorumlarsanız çok seviniriz saygılar…

  • @seymagoldolu-lr2vd
    @seymagoldolu-lr2vd Жыл бұрын

    Merhaba tahliye taahhütüne istinaden evden çıkarılmak isteniyorum. Ancak benim bir imzam yok. Aile konutu olduğuna dair mahkeme kararım da yok. Ev sahibi bu şekilde evden çıkarabilir mi. Önceden mahkeme kararı yoksa çıkarır diyolar genelde. Bu konuda cevap verebilirseniz çok sevinirim.

  • @KaNaL-l
    @KaNaL-l2 жыл бұрын

    merhaba kiracımdan kirayı ödememe durumu karşılığında teminat senesi alicam 8 adet her biri bir kira bedeline karşılık 1 kira ödenmediği takdirde hukiki islem başlaticam ve tahliye davası davalar da 1 yıla kadar uzadığı icin arada ödenmeyen kiraları 8 adet olarak belirlediğim senetten tahsil edebilmek için noterden tastik ettirecem su sözleşmeye istinaden benmi yazmalıyım notere söylesem anlatsam noter yazarmı ve diyelim kiracı 3 yıl oturdu kirayı aksatmadı söylediği tarihte çıktı evi boşalttığı gün senetlerin geçersiz olacağına dair nasıl yol izlemem gerek teşekkürler

  • @emrullaharslanb
    @emrullaharslanb Жыл бұрын

    murat bey merhaba 1 kaç sebepten mesela tarihten veya imzadan veya eşin imzası yok diye icra takibine itiraz edebilir miyiz ? ev sahibine aile konutu ihtarında nasıl bulunabiliriz? şimdiden teşekkürler

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    Жыл бұрын

    Eğer söz konusu tahliye tat nağmesi aile konusuna ilişkin verilmişse mutlaka eşin de imzası olması şarttır aksi taktirde geçersiz olacaktır

  • @fatmagumuoluk125
    @fatmagumuoluk125 Жыл бұрын

    Nasıl üye olurum buraya acaba

  • @jupitexmk
    @jupitexmk2 жыл бұрын

    Öncelikle çok teşekkürler Murat bey. %25 vergi cezası nasıl hesaplanıyor, evin gerçek satış değerinin %25'i mi, yoksa, raiç değerin %25'i mi? Neyin %25'i ?.. Anlayamadım... Teşekkürler, sağlıklı günler.

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Yatırılması gereken harç miktarının %25i

  • @onur5448
    @onur54482 жыл бұрын

    Merhabalar.2 senedir peşin kira verdim ve en yüksek artış yapıldı.3. senemde söyledikleri rakamı kabul etmeme rağmen garip bir şekilde icraya verdiler ve evden çıkartmak istiyorlar.Geçerli hiçbir sebepleri yok lakin ellerinde koz olarak tahliye tahhütnamesi var.Sizce davayı uzatmam mantıklı olur mu? Yolladığım kiraları hep iade ettiler ve dekontları kayıtlı.

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Ve iade edilen kiraları bir tevdi mahalli belirlemek ve birlikte oraya yatırabilirsiniz tahliye taahhüt nağmesi otomatik sonuç doğurmaz bunun için icra takibi yapılması gerekir

  • @suleymanbolat5187
    @suleymanbolat51872 жыл бұрын

    Peki iki taraf anlaşıp satışı almadan ilanda fiyatı düşürürse ne olacak

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Akıllıca

  • @saniyeergur6650
    @saniyeergur6650 Жыл бұрын

    Kimse imzalamaz bence

  • @betugulsunergul3463
    @betugulsunergul3463 Жыл бұрын

    Murat bey çok defalar aradım seni yazdım bekledim cevap alamadım çok sıkıntıdayım çok zarardayım çok dardayım be bu yüzden de hastayım lütfen bana bir zaman ayır ne olur seninle konuşmak istiyorum bana yardımcı ol lütfen

  • @betugulsunergul3463

    @betugulsunergul3463

    Жыл бұрын

    Çok güzel anlatıyorsun çok yakından ilgileniyorsun çok enerjik ve iyi niyetli çok zeki bir insansın sen bana umut verdin sorunlarımın çözüleceğini eminim günümü aydınlattın Allah senden razı olsun lütfen beni ara

  • @onur4864
    @onur48642 жыл бұрын

    İmzalama aşamasında işlemin video ile kayıt altına alınması ilerde imza atan tarafın imzasını red etme riskini ortadan kaldırır mı?

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Kaldırmaz ama delil niteliğindedir ama imza inkar edilirse imza incelemesi yapılacaktır.

  • @tHeManH_M
    @tHeManH_M2 жыл бұрын

    Murat Bey, alıcı ve satıcıdan alınan vergiyle ilgili maliye bakanlığı geriye dönük satışları da bu denetime tabi tutacak mı? Hangi tarihten itibaren olacağı belli mi?

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    5 yıllık geriye yönelik yapabilir

  • @cengizalbayrak4687

    @cengizalbayrak4687

    Жыл бұрын

    ​@@AvMuratTezcan t8o

  • @cengizalbayrak4687

    @cengizalbayrak4687

    Жыл бұрын

    ​@@AvMuratTezcan n

  • @m.demirel5175
    @m.demirel51752 жыл бұрын

    TAKİP.....Çeşme/İzmir

  • @keremo196
    @keremo1962 жыл бұрын

    Avukat bey 3 sene önce evimi kiraya verdim. O zaman kiraya verdiğim tarihten 1 ay sonra tahliye taahütnamesini 3 yıl sonra olacak şekilde imzalattım. İmzalayanlar karı-koca.bunun geçerliliği nedir

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Tahliye taahhüdünün geçerli olabilmesi için; yazılı olması, kiracının serbest iradesine dayanması ve kira sözleşmesinden sonra kiralananın kiracıya tesliminden sonra imza edilmiş olması. Aynı zamanda tahliye taahhüdü de mutlaka diğer eş tarafından da imzalanmalıdır. O yüzden yaptığın taahhütname bu şartları taşıyorsa geçerlidir. Dediğiniz gibi taahhütnameyi kiraya verdikten sonra yaptıysanız ve iki eşte imzaladıysa ve diğer şartları da sağladıysa geçerli bir taahhütnamedir.

  • @M.K.44.
    @M.K.44.2 жыл бұрын

    Avukat bey kira sözleşmesi ile tahliye tahuttnamesini de imzalamıştım 15temmuz itibariyle süre doluyor ev sahibim %30 zam yaptı kabul ettim bana noterden 1yillik tahliye tahuttnamesini yenileyeceğiz dedi istemeye istemeye tamam dedim kendimi de güvenceye alacağım bi madde de eklenebilir mi bu tahutnameye 😔 ne yapacağımı bilmiyorum

  • @didemnursahin

    @didemnursahin

    2 жыл бұрын

    Ben olsam imzalamazdım, kolay gelsin.

  • @M.K.44.

    @M.K.44.

    2 жыл бұрын

    @@didemnursahin ozamanda bana evi boşalt deme hakkı var 😔

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Evi boşalt diyemez eğer tahliye nedenlerinden biri yoksa

  • @pusatpolat5278
    @pusatpolat5278 Жыл бұрын

    Merhaba Murat Bey, Ben Eylül 2017 de evi kiraladım kiralarken boş tahliye taahhüdü imzaladım. Daha sonra tarihleri doldurmuşlar. 2019 da imzalamışım ve 2022 Aralık'ta tahliye taahhüdünde bulunmuşum gibi göstermişler. Taahhüt sadece benim imzam var eşimin imzası yok. İtirazı birden fazla gerekçeyle yapabilir miyiz? Tarihler sonradan yazılmış, eşimin rızası yok ve ev sahibinin sözleşmedeki ve taahhütteki imzaları farklı şeklinde. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar dilerim.

  • @mesihaltuntas869
    @mesihaltuntas8692 жыл бұрын

    Saçlar Beyazlamış

  • @rahimekarabulut9836
    @rahimekarabulut98362 жыл бұрын

    Murat bey merhabalar ev sahi iyim kiracım 2 yıl oldu oturalı ilk yıl konrat yaptık ikinci yıl yapmadık bu yıl devletin yüzde 25 lik zammı istedik ama kabul etmiyor ben yüzde 10 veririm istediğin yere şikayet edebilirsin dedi.Ben bu saatten sora bu kiracıyı itemiyorum nasıl çıkartabilirim.Yüzde 10 zam yapma hakkına sahipmi.şimdiden teşekkürle

  • @AvMuratTezcan

    @AvMuratTezcan

    2 жыл бұрын

    Eğer kira kontratınızda yüzde 10luk bir artış öngörmediyseniz eksik ödeme nedeniyle tahliye talepli takip başlatabilirsiniz

  • @rahimekarabulut9836

    @rahimekarabulut9836

    2 жыл бұрын

    Ilk kontratı 2 yıl ònce yapılmıştı ve yüzde 10 olarak geçiyordu.ikinci sene kontrat düzenlemedik ve bu üçüncü sene bu yüzde 10 luk geçerlimi.Şu anki eflasyona göre.Tahliye süresi ne kadar sürer teşekkürler

  • @elifyildirim4241
    @elifyildirim4241 Жыл бұрын

    Yüzde 2 vergiyi düşürsünler ozaman . Alış satış zaten alıcının üstüne 600 binlik eve ben 24 bin vergi vereceğim yuh

  • @mira2009.
    @mira2009. Жыл бұрын

    Aile evi ise kiraci tahaddut verse bile çıkarmaya gelince mahkeme çıkarmıyor

  • @seytannavukat4500

    @seytannavukat4500

    Жыл бұрын

    Eğer ev aile eviyse eşlerin imzasının olması lazım eşlerden sadece birinin imzası olduğu için tahliye edemiyor :)

  • @mira2009.

    @mira2009.

    Жыл бұрын

    @@seytannavukat4500 doğru

Келесі