Güven ve Saygı Nasıl Kazanılır?

5 Adımda "Güven ve Saygı" Nasıl Kazanılır?
Hepimiz dünyaya iki temel içgüdüyle geliyoruz. Bunlardan birincisi hayatta kalmak, diğeri de neslimizi devam ettirmek.
Bugün hayatta kalmayı şöyle tarif ediyoruz;
- Fiziksel,
- Zihinsel,
- Ruhsal,
- Sosyal ve
- Ekonomik olarak bütünlüğün korunması.
Bu bütünlüğü korumak için de kendi etrafımızda görünmez bir alan yaratıyoruz. Bu her ne kadar görünmez olsa da çapı kişiden kişiye değişen, ölçülebilen bir alan. Konfor alanı olarak tanımladığımız bu sınırlar içinde, bütünlüğümüzü koruyor ve kendimizi güvende hissediyoruz. Burası aynı zamanda kendimiz gibi olabildiğimiz, yani duygularımızı ve düşüncelerimizi hiçbir kaygı veya beklenti taşımadan, tüm çıplaklığıyla ortaya koyabildiğimiz bir yer. Yani, bu alanda rahatlıkla maskesiz dolaşabiliyoruz.. :)
Bu alana güvendiğimiz insanları alıyoruz. Sadece uyum içinde olduğumuz insanlar burada var olabiliyor. Biz de diğerlerinin konfor alanlarına girmek istiyorsak güven ve saygı uyandıran bir tutum sergilemeliyiz.
Bu yaklaşımı oluşturan unsurları sizin için 5 başlık altında topladım;
Güven ve Saygı Uyandıran Kişilik
1- Herkesi ve her şeyi olduğu gibi kabul eder,
2- Bütünlük arz eder,
3- Diğerine öncelik verir,
4- Yetkinlik gösterir,
5- Yetki sahibidir...
Eğer ilişkinin kesintiye uğramadan bizimle devam etmesini ve derinlik kazanmasını istiyorsak bu 5 özelliğe de istisnasız sahip olmalıyız. Çünkü güven %100 lük bir konudur.
Yani size desem ki, bu konuda size %98 güveniyorum!. Nasıl hissettiriyor? Nihayetinde iyi bir oran değil mi? Şüphe uyandıran %2 ye takıldığınıza eminim. İşte bu yüzden birine ya tam güvenirsiniz ya da güvenmezsiniz.
Ceres Yayınlarından çıkan “Nöro Satış - Müşteri Mıknatısı Olmanın Formülü” adlı son kitabımda bu konuyu etraflıca ele aldım. Siz de her ortamda güven telkin etmek ve her daim kazandıran bir tutuma sahip olmak istiyorsanız bu prensipleri bir an önce hayata geçirmenizi öneriyorum.
Mert AYDINER
Nöro Liderlik Koçu, Konuşmacı ve Yazar
www.mertaydiner.com

Пікірлер: 37

  • @jamesborealis2703
    @jamesborealis27034 жыл бұрын

    1-Herkesi ve herseyi oldugu gibi kabul edin. (Bekletinizi yukseltmeyin.) 2-Butunluk arz edin. (Ozunuz-Sozunuz bir olsun yani Mimik ve jestleriniz konustuklarinizla tutarli olsun.) 3-Digerlerine oncelik verin. (Anlayisimizi almak uzere degil vermek uzere gelistirin.) 4-Yetkinlik (Bir iste en iyisi olun ve herzaman yapabilecegiz, sunabilecegiz hizmetin daha ustunu vermeye calisin) 5-Yetki (Insiyatif kullanin ve guven kazanin.)

  • @harungok4736

    @harungok4736

    3 жыл бұрын

    Eyvallah abi 👍😁

  • @fatihacik58
    @fatihacik583 жыл бұрын

    16 yıllık Satışçı olarak bu anlattıklarınızın tam anlamıyla altına imzamı atarım. Sanayide ki küçük esnaf ile Almanyada ki bir Plaza çalışanı da aynı. Yeterki kişileri birbirinden ayrıd ederek hitap edebilmek.

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    3 жыл бұрын

    Doğru :)

  • @ShafigaOnur
    @ShafigaOnur5 жыл бұрын

    Videlorınızı beğenerek takip ediyoruz. Başarılarınızın devamını dileriz.

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    5 жыл бұрын

    Sunshine Production Teşekkür ederim.

  • @ruzgarhalil5472

    @ruzgarhalil5472

    5 жыл бұрын

    @@MertAYDINER çok güzel konuşuyorsun peki sana şunu sorcam insanlar neden güvendiği için kaybediyor mesala bir kadın sevgilisine yada eşine güveniyor fakat cinayete kurban gidiyor bunları güvendiği kişiler öldürdü yanlız bak ben açık sözlüyüm diyelimki sen evlisin yani eşin var eşine güveniyorsun bide senin arkadaşın var onada güveniyorsun fakat senin eşin arkadaşınla yasak aşk yaşıyor karın diyorki aşına eşimin yanında bana abla deki eşim uyanmasın yani bizi abla kardeş sansın yani eşinde arkadaşında sana tuzak kuruyor ama senin haberin yok sen gerçeyi nasıl anlarsın

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    4 жыл бұрын

    rüzgar Halil Takibin için teşekkür ederim. İki farklı konu var burada, ilki cinayetler. İşlerin o noktaya nasıl geldiği sadece o ilişki düzeyinde analiz edildiğinde anlaşılabilir. Dışarıdan hiç bir olay için genel yorum yapamayız. İkincisi ise, eğer insanların düşüncelerini ve duygularını nasıl anlatım diye soruyorsan, bu da bir eğitimle kazanabileceğin bir beceridir. Eğitimin adı da Sinergolojidir. Bu konudaki tüm kaynakları (eğitim, kitap, blog vb.) takip edebilirsin. Bir şey daha, patolojik durumları her zaman dışarıda tutmalısın. Bizler sadece normal ve sağlıklı bireyler için bu tespitleri yapıyoruz. Zihinsel ve ruhsal her hastalık bu oyunu bozuyor. Teşekkürler

  • @ruzgarhalil5472

    @ruzgarhalil5472

    4 жыл бұрын

    @@MertAYDINER diyelimki sen bir yere gitcen sana biri dediki gitme oraya sana tuzak kurcaklar dedi oanda ne yaparsın bide sana bir kitap önercem kitabın adı kanadı kırık meleğin kanadına takılanlar yazar rükiye türeyen

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    4 жыл бұрын

    rüzgar Halil Bundan sonrası artık soru/yanıt olarak burada bulunma amacıma hizmet etmiyor. Umarım rahatsızlık duyduğun şeyleri bir an önce çözersin. Kitap önerin için de teşekkür ederim, kesinlikle inceleyeceğim.

  • @aliiskeceli
    @aliiskeceli3 жыл бұрын

    Mert abi selamlar videolarını izliyorum başarılarının devamını diliyorum. Dikilitaştan Ali ben (Samet) kendine iyi bak abi görüşmek üzere 🤚

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    3 жыл бұрын

    Teşekkür ederim Samet :)

  • @simurg296
    @simurg2965 жыл бұрын

    çok güzel anlatıyorsunuz ama sanırım hayatı plazalardan ibaret sanıp, herkes harvard mezunu olarak kabul ediyorsunuz. Gerçek hayat asla böyle değil...sizinle gayet iyi anlaşabilirim, saygı kesinlikle duyarım çünkü siz ideal olansınız. bizim problemimiz ideal olmayanla ne yapabileceğimiz.

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    5 жыл бұрын

    Handan Ö. Görüşünüzü açıkça paylaştığınız için teşekkür ederim. Bizlerin davranışlarını belirleyen tek şey karşılaştığımız durum veya kişi ile ilgili yaptığımız tanımlardır. Benim misyonum da bu tanımları yeniden yapmak ve toplumda bir farkındalık yaratmak. Bu bilgiye sadece onu almaya hazır olanlar ulaşabilecek ve bilinçli olarak bu değişimi yaşayacaklar. Yani, biz istediğimiz zaman değil, onlar istediği zaman bu olacak. Bizim işimiz de bir çiftçi gibi sürekli ekmek. Mahsul her zaman istediğimiz gibi olmayabilir.. :) Yılmadan, yorulmadan toprağı ekmeye, biçmeye devam edeceğiz..

  • @fratgundogar9318

    @fratgundogar9318

    3 жыл бұрын

    @@ibcerit senin bujiler meme yapmış sanırım.

  • @iremyagmuryldrm279
    @iremyagmuryldrm2793 жыл бұрын

    Hocam annemin güvenini kazanmak istiyorum nasil kazanabilirim

  • @mustafac4145
    @mustafac41456 жыл бұрын

    Hocam müşteriyle (firma gibi) ilk temas, örneğin görüşme için randevu alabilme, ilk dokunuş hakkında da bir video alabilir miyiz acaba?

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    6 жыл бұрын

    Mustafa Coşkun İlginiz ve yakın takibiniz için teşekkür ederim. Evet, hazırlığını yapmak üzere sıraya aldığım başlıklardan biri de bu konu. Şu aşamada sadece süre veremiyorum :)

  • @deepdark2228
    @deepdark22283 жыл бұрын

    Onun kalbi gibi videoda açilmiyor 😔

  • @serdarsansar6672
    @serdarsansar66724 жыл бұрын

    Annem ve babam bana güvenmiyor 😒😔

  • @ciwan3804

    @ciwan3804

    4 жыл бұрын

    SENİ ANLIYORUM KARDEŞİM. BENİMKİ İLK BİR SALAĞA UYUP OKULU ASMAM İLE BAŞLADI. SONRA VİDEO İZLERKEN İĞRENÇ BİR REKLAM ÇIKTI O ANDA ANNEM İÇERİ GİRDİ VE GÖRDÜ:( VE ARTIK O GÜNDEN SONRA BİLGİSAYARI AÇSAM HEMEN YANIMA GELİP NE YAPIYORSUN DİYE GELİP BİLGİSAYARI KONTROL ETMELERİ,BENİM CANIMI ÇOK YAKIYOR. ARTIK AİLENİN GÜVENİ NASIL KAZANIR DİYE VİDEOLAR ARAŞTIRIYORUM AMA GALİBA GÜVEN BİR KERE GİTTİ Mİ BİR DAHA GELMEZ:((( ALLAH SANA SABIR VERSİN KARDEŞİM. SENİN İÇİN DUA EDECEĞİM SENDE BENİM İÇİN DUA ET.

  • @makaveli2470

    @makaveli2470

    3 жыл бұрын

    @@ciwan3804 benimde oyle meraktan bali cektim anemde bulmus cok uzuluyo

  • @racon9123
    @racon91232 жыл бұрын

    İçerik güzel olmus.Ben sınıftayken en saygı görülen kisiydim sebebi insanlarla pek fazla konuşmazdim.Asla boş yapmazdım.Mudur bile müfettiş geldiğinde beni yanins örnek öğrenci die cagirirdi.Sessiz,saygılı ve dürüst olun.Hayir demesini bilin.Mert Bey siz bu yorum hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • @emreyasar1332
    @emreyasar1332 Жыл бұрын

    Bilgileriniz için teşekür ederim hocam Kitabınızı nereden alabilirim okumak istiyorum

  • @ilqarhaciyev1165
    @ilqarhaciyev11653 жыл бұрын

    Mert Bey Salam sizin kitabları hardan necə əldə etmək olar yardımcı olsaydız sizə minnətdar olardım

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    3 жыл бұрын

    Yurtdışına nasıl gönderiliyor ben de bilemiyorum :) Yayın evim Ceres Yayınlarına sorabilirsiniz. www.ceresdukkan.com/

  • @kemalaltundag5153
    @kemalaltundag51534 жыл бұрын

    VGTR BOZ üretim Lojistik buradaydı.

  • @mehmetcankaya5304
    @mehmetcankaya53045 жыл бұрын

    Yeni keşfettim satıcı değilim ama insan ilişkilerinde başarılı oluyor

  • @asudeeg689
    @asudeeg6894 жыл бұрын

    Güvenini kaybettiğimiz insanın güvenini nasıl kazanabilirizzz Acil cevap veri lütfen

  • @baharakay4882
    @baharakay48824 жыл бұрын

    Kendimize saygı duyuyorsak eger ...sevmedigimiz şeylere hayır demek gitmemek . İstemedigimiz kişi eve girmesine hayır demek dimi.. onun bize karışmasına izin vermemek mi..

  • @MertAYDINER

    @MertAYDINER

    3 жыл бұрын

    bahar akay www.mertaydiner.com da bu konuda ücretsiz bir seminerim var, kaçırmayın, hemen izleyin!

  • @omerbozkurt5017
    @omerbozkurt50175 жыл бұрын

    U

  • @safiyuddinnesimi7363

    @safiyuddinnesimi7363

    3 жыл бұрын

    U

  • @okan257
    @okan2573 жыл бұрын

    Duygunun olmadigi her yapmacik hareket o dediklerini saglamaz ornegin sen bana hic guven vermedin

  • @canneyuboglu
    @canneyuboglu4 жыл бұрын

    hiç beğenmedim, çok yapmacık

Келесі