آفت - بابا کرم ، شعر و آهنگ و تنظیم و ارکستر : فتح الله ریاحی

Музыка

زندگینامه آفت
آفت که در سال‌های دور به خواننده لاله زاری یا مردمی شهرت داشت در سال ۱۳۱۳ در تهران به دنیا آمد. و در کودکی پدرش را از دست داد و زندگی سختی را می‌گذارند و با توجه به سن کمی که داشت مجبور شد در یک کارخانه کار کند تا بتواند امورات خود و مادرش را بگذراند. آفت از کودکی عاشق بازیگری و خوانندگی بود و همیشه صفحه خوانندگان آن دوران را گوش می‌کرد و برای دوستانش آنها رو اجرا می‌کرد. در نوجوانی مادرش را از دست داد و سرپرستی اش را دایی اش (که بعدها آفت ترانه بابا کرم را برای وی خواند) به عهده گرفت و به آفت کمک کرد تا بتواند به رویاهایش جامه واقعیت بپوشاند وابتدا آفت در تئاتر پارس به همراه ستاره‌های تئاتر آن زمان لرتا، شهلا و... نمایش‌هایی اجرا کرد که در آن ترانه‌های «میان پرده» می‌خواند، صدایش بسیار مورد توجه عموم قرار گرفت و اسمش بر سر زبانها افتاد و به کاباره «شبهای تهران» دعوت شد که در ان زمان مهوش ستاره نو پا در آنجا می‌خواند. آفت در بسیار از فیلم‌ها بازی داشته یا آواز خوانده که می‌توان از آنجمله آتشپاره تهران، آقای هفت‌رنگ و....... نام برد.
آفت همچنین در تبلیغ‌های تلویزیونی هم به‌عنوان یک چهره معروف حضوری فعال داشت که از آنجمله می‌توان به تبلیغ آدامس خروس نشان اشاره کرد.
آفت در اواخر دهه ۱۳۴۰ که سفری به آلمان و برای دیدار پسرش به سوریه رفته بود در آنجا وقتی به اصرار دوستان به زیارت رفته بودند توبه کرد ودیگر هیچ وقت نخواند و از عالم هنر کناره گرفت و به جمع درویشان پیوست و تا هنگام مرگ یکی از درویشان بلند پایه بوده و کتابی در دست چاپ دارد به نام «از فقر تا فقر» که هنوز مجوز انتشار نگرفته است. آفت بعد از انقلاب نیز درویش ماند و در امور خیریه و کمک به مستمندان فعالیت داشت. قاسم جبلی یکی از نزدیک‌ترین دوست‌های آفت می‌باشد که این دوستی تا هنگام مرگ آفت هم دوام داشته و ترانه‌های دو صدایی زیادی در گذشته با هم خوانده اند که در دسترس نیستند. در روزهای آخر عمر مهوش در کنار وی بوده و مهوش وصیتش را به وی کرده (که گویا در مورد تقسیم اموالش بین فقرا و یتیمان بوده‌است).
از آفت دو پسر به نام‌های حسین و حسن و ۷ نوه و یک نتیجه به جا مانده که در آلمان زندگی می‌کنند. آفت در سن ۷۳ سالگی در هنگام خواب در تهران در گذشت.
آهنگ‌ها
از آهنگ‌های معروف آفت که قدیمی‌ها هنوز آنها را زمزمه می‌کنند «دم گاراژ بودم»، «مامان»، «کوه نور»، «عشق پوشالی»، «دل منو شکستی» و «غریبه» را باید نام برد. تاکسی بگی منو، کله پاچه، بلالی شیرفروش، من خودم میدونم که زشتم، افت آفت جونم، یه بوس بده گل بانو و قناری از دیگر آهنگهای او هستند.

Пікірлер: 13

  • @aspetm3846
    @aspetm38463 ай бұрын

    می‌خورم بسلامتی زنان و مردان نیک و هنرپیشگان و هنرمندان بزرگ و فراموش‌نشدنی ایران که سالیان متمادی در جوانی ما در قبل از فاجعه ۵۷ یاری کردند و با آنها زندگی کردیم

  • @mehrakpage4797
    @mehrakpage479710 ай бұрын

    به به ، چقدر خاطره ، تو مهمانیها، اگر هستی زنده باشی، اگرم آسمانی شدی روحت شاد و راهت پر نور ❤ 🌷 🙏

  • @user-bs1xi1cy6n
    @user-bs1xi1cy6n4 ай бұрын

    با سپاس فراوان از زحمات شما

  • @mohsenmomtaheni8270
    @mohsenmomtaheni8270 Жыл бұрын

    یاد کودکیها بخیر!!!! خدایش رحمت کند❤❤❤

  • @khowromohammadpour904
    @khowromohammadpour904 Жыл бұрын

    روحش شاد یادش گرامی ♣️

  • @yousefi5076
    @yousefi50762 жыл бұрын

    به به احسنت

  • @zabidorani5139
    @zabidorani51392 жыл бұрын

    یادش گرامی باد .

  • @ardeshirtolouie1365
    @ardeshirtolouie13653 жыл бұрын

    🌻🌷🌻🌷🌻🌷 ساق سلامت قال

  • @davodirani3791
    @davodirani3791 Жыл бұрын

    روحش شاد یادش گرامی باد

  • @hovikavetikyanss3791
    @hovikavetikyanss3791 Жыл бұрын

    از اون گنجینه‌ای با ارزش بود ....دستت درد نکن

  • @user-sz4gw4vj4q
    @user-sz4gw4vj4q4 ай бұрын

  • @rezatabrizi4413
    @rezatabrizi44132 жыл бұрын

    🙏🙏🌺🍃🌺🙏🙏

  • @farhadhajiloi6769
    @farhadhajiloi6769 Жыл бұрын

    روزکای پهلویهای طلای اما ما مردم چرا لیاقت نداشتیم و شورش کردیم 😢😢

Келесі