Feminizm Algısı & Kadına Bakış | Yalın Alpay & Fatoş Altınbaş

Her gün önümüze yığınla haber, fotoğraf ve yorum düşüyor. Kürede değişim baş döndürücü hızla yaşanıyor. Dünya halleri klasik anlatılara sıkışmadan Yalın Alpay ve Dr. Fatoş Altınbaş’ın bakış açılarıyla yüzeyin altını yokluyor. Güncelin küresel ve yerel dayanaklarının yol açacağı olası sonuçlarını tartışmaya açan Dünya Halleri, kuramdan pratiğe, sanattan teknolojiye, popüler kültürden bilime dünyaya bütüncül bir yaklaşım taşıyor. Dr. Fatoş Altınbaş ve Yalın Alpay ile Dünya Halleri perşembe 19.30’da Ekotürk’te!
#Ekotürk #YalınAlpay #FatoşAltınbaş
============================
Ekotürk KZread Kanalına Abone Ol
➤kzread.info?su...
Ekotürk Resmi Web Sitesi
►www.ekoturk.com/
Ekotürk Sosyal Medya Adresleri
►Facebook: / ekoturktv
►Instagram: / ekoturktv
►Twitter: / ekoturktv
Ekotürk TV İletişim
►kurumsaliletisim@ekoturk.com

Пікірлер: 32

  • @TuncerYldz
    @TuncerYldz4 жыл бұрын

    Çok detayına girmeden şunu söyleyebilirim; Yalın Alpay'ın entelektüel birikimine çok kıymet veririm, sabrına ve zarifliğine de hayran kaldım.

  • @zbera97

    @zbera97

    4 жыл бұрын

    Çok bilgili bir adam. Edep konusunda da altta kalır yanı yok. Böyle insanlar olduğunu görmek bu ülkede beni çok mutlu ediyor.

  • @ThePerican
    @ThePerican4 жыл бұрын

    Bilindik şeyleri hickimsenin duymsdigi birseyi sòyler havasinda sòyleyen insanlar cekilmiyor. Yalin hoca yanlız yapsa programı tadindan yenmez boyle habire ileri sarmak zorunda kaliyoruz diger konusmaciyi.

  • @esezginn

    @esezginn

    4 жыл бұрын

    keşke youtube bir özellik getirse de istediğimiz kişileri atlayarak izleyebilsek.

  • @serhatsel2364
    @serhatsel23644 жыл бұрын

    Programı sadece Yalın Bey için izliyorum. Fatoş Hanım ile yapılan programlarda entelektüel bir fark olduğundan dolayı keyif alamıyorum. Fatoş Hanım Engels'in savlarını bile yeni duymuş gibi tepkiler veriyor.

  • @aysenaydogan5594

    @aysenaydogan5594

    3 жыл бұрын

    Aynı fikirdeyim, Engels okumamış olmasına çok şaşırdım.

  • @furkanozturk9096
    @furkanozturk90964 жыл бұрын

    Dinlemekten büyük keyif alıyorum. Televizyonum olmadığı için youtube'dan takip ediyorum. Televizyonum olsa bu programı izlemezdim. Çünkü kararı ben veremiyorum orada. Başka anlamsız programlara dikkatim kayardı.

  • @canmehmetuyanik
    @canmehmetuyanik4 жыл бұрын

    hanımefendi öldürdü programı, katletti. yetmedi üstüne bomba attı. diğer bölüme bir bakacağım artık.

  • @AlperenBAYRAM
    @AlperenBAYRAM4 жыл бұрын

    Bu kadını buraya kim çıkardı? Yalın hocaya yakışmamış böyle biriyle program

  • @sidarnergiz4316
    @sidarnergiz43164 жыл бұрын

    Yalin bey bilgi birikiminize ve ifade tarzınıza hayran kaldım,Bunun dışında çok sabirlisiniz.

  • @rabiasahbaz7466
    @rabiasahbaz74663 жыл бұрын

    çok güzeldi.

  • @FulyaDaglogullar
    @FulyaDaglogullar24 күн бұрын

    🙏

  • @HO-ud4wx
    @HO-ud4wx3 жыл бұрын

    “Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!” Gazi Mustafa Kemal Atatürk

  • @cagdasulgen4853
    @cagdasulgen48533 жыл бұрын

    İyi günler, öncelikle emeği geçenleri tebrik ederim nitelikli konuların anlatıldığı paylaşıldığı bir program daha olmuş. Konu hakkında uzman olmamakla birlikte anlatımdaki bir mantık hatası dikkatimi çekti. Kadınların hem daha ucuza çalıştırılıp hem de sektörde çalışan olarak az yer verildiğine değinildi. Bu durum serbest piyasa mantığına aykırı, kadınların erkek ile aynı verimle çalıştığını düşünürsek daha ucuz olsalar patronlar cinsiyeti umursamadan erkekler yerine kadınları çalıştırmayı tercih ederlerdi. Kadınların çalışma dilimindeki pay artardı. Ya ortaya konulan veriler sıkıntılı ya kadınlardan erkekler kadar (genelliyorum) çalışma verimi alınamıyor bu nedenle ucuz olsalar da tercih edilmiyorlar ya da Fatoş Hanımın belirli bir sosyal kesimdeki gözlemi ile ilgili olarak belirttiği gibi kadınlar bu durumu tercih etmiyorlar. Günümüz modern teknolojisinde ev işlerinin toplamının ortalama bir işten daha kolay bir hal alması zannederim denklemi tersine çevirdi. Artık ev insanı olmak ortalama bir işte kendinizi çalıştırtmaktan daha az sömürülmek anlamına geliyor. Bu durumda evlenmek, kadının para kazanmadan evde çalışması durumunda, erkek için dez avantajlı bir durum oluşturmuş bulunmakta. Dürüst olmak gerekirse bana bir opsiyon olarak sunulsa ev temizliği, yemek yapımı, çocuk bakımını saçma sapan patronlarla veya fabrika şartlarında çalışmaya tercih ederim. İnsanın kendi yemeğini pişirmesi, kendi çocuğuna bakması kadar hayata dair basit keyiflerin bile makineleşilerek insanın elinden alınması ve bunun sanki talep edilmesi gereken bir hakmış gibi genellenmesi de sanırım bir başka sorun. Keyifli günler umarım bir gün herkesin istediği hayatı yaşayabildiği bir güne uyanırız. Not: Evliyim, hem ben, hem eşim evden çalışıyoruz ve ev işlerini de birlikte gerçekleştiriyoruz.

  • @Misssourang
    @Misssourang4 жыл бұрын

    Merhaba, Daha az kadın CEO olması bu kadar garipsenirken (ki garipsenmiyor aslında, eşitsizliğin sonucu olarak anlatılıyor) evli ve çocuklu bir kadının kariyer olarak akademide ilerlemeyi seçmesi çok doğal karşılanıyor. Bir de aile olarak maddi durumları buna izin verdiği için çalışmamayı seçen, evi çekip çevirme ve çocuk bakımında birincil rol üstlenmeyi seçen kadınlara diss atmayı, suçlu hissettirmeyi, "less accomplished" hissettirmeyi görev bilmek nasıl bir duygu acaba? Kim zaten kariyerini bırakıp evde artık sadece en düşük iqya sahip insanların yapması hoş karşılanan "çocuk bakma işi" ile ilgileniyor? Bırakan kadın işini bırakmıştır, kariyerini değil. Kariyerini bırakmış olsa bile, öyle uygun görmüştür, ne var bunda? İnsan yetiştirme işi ne zaman sadece outsource edilerek yapılırsa okay olan bir iş oldu? İsteyerek ya da mecbur olunduğu için ev temizliği vs gibi işleri outsource etmekle insan yetiştirme işini outsource etmek nasıl aynı şeymiş gibi görülüyor? Aklım almıyor gerçekten. Feminsim is about choice. Ama olur da güç dışında bir seçim yaparsan grubuna ihanet etmiş bi kadınsın, tabii ki böyle denmez sana ama işte böyle laf arasında, üstten bir tavırla, belki freudian-sliplerle hissettirirler, yerini bilirsin. PS: 29 yaşında, bekar, çalışan, çalışan bir (single) anne tarafından büyütülmüş ve Türkiye'de kadın CEO tanıdığı olan bir kadınım. Yani ne tür hayatlardan bahsettiğimizle ilgili tek kaynağım kitaplar vs. değil, bunu belirtmek istedim. PS2: Yalın Bey, sizi severek takip ediyorum. Hem anlattıklarınızı hem de kişiliğinizi çok takdir ediyorum. En sevdiğim özelliklerinizden birisi de, size daha önce üzerinde etraflıca düşünmediğiniz (ama eminim bir fikrinizin olduğu) bir soru yöneltildiğinde durumunuzu belirtmeniz; bu, düşünme, bağlantıları oluşturma vs konusunda ne kadar özenli olduğunuzu gösteriyor. Saygılar

  • @muharremcelik7071

    @muharremcelik7071

    3 жыл бұрын

    Çarkları döndürecek ihtiyaçlar neye evrilirse doğrular da o ihtiyacın çevresinde şekilleniyor. Üretimde kadına ihtiyaç olunca onların hakları olduğu hatırlandı. Üreten kadın kutsanırken, üretmeyen kadın küçük görülmeye başlandı. Kadın eskiden evlere kapatılırken şimdi kapıdan zorla çıkması isteniyor. Kendi çocuğunu mu büyütecek? Gerek yok nineleri dedeleri bakar çocuğa. Biraz paran mı var, kreşe ver. Sistemde çözüm yok sanki! Toplumsal rolleri geride bırakmaya çalışırken yeni toplumsal roller oluşturuluyor. Trendleri kaçırma, yoksa eleştirilirsin ya da eleştirisini dile getirecek cesareti bile olmayanların imalı bakışlarına maruz kalırsın. Muazzam...

  • @18Seyhan81
    @18Seyhan814 жыл бұрын

    ve o günlerde konuştuğunuz af bugünlerde gerçekleşti.

  • @tmp544
    @tmp5442 жыл бұрын

    30:34 Emine Erdoğan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a eşit mi görebiliyoruz? 🤣

  • @EmberC
    @EmberC3 жыл бұрын

    Feminizmin kendi içinde milyonlara bölünmüşlüğü, tıpkı siyasi ideolojiler gibi, beni benden alan (kötü anlamda) bir mesele. O yüzden özellikle saldırgan ve radikal kadınlarla konuşmayı tercih etmiyorum. Kadın erkek fark etmeksizin anlamadıkları bir şey var insanların: birbirlerini dinlemek. Bu ülkede özellikle, bunu yapmıyor insanlar. Hemen bir ad hominem, hemen bir bayağılaşma. Feminizm meselesi temelde insan hakları meselesidir. Bunu bir sindirmek lazım. Tabi erkeklerin bunu bir sindirmesi lazım ilkin :) Ondan sonra sabırla ve saygıyla dinlemek ve anlatmak lazım.

  • @ibrahimcan1725
    @ibrahimcan17253 жыл бұрын

    Fatoş hanımın konuştuğu yerleri geçtim. Hayatımda bu kadar kötü konuşmacı görmedim, Bence Feminizm konusunu bu kadın anlatırsa eğer Türkiye’de feminist kalmaz.

  • @halitbaygun8048
    @halitbaygun80484 жыл бұрын

    ben bir şeyi anlamadım: bir firma neden kadın çalışana erkek çalışandan daha düşük ücret veriyor? madem kadın çalışanlar daha düşün ücrete çalışıyor, neden erkek çalıştırayım? feministler devamlı bu argümanı sunuyorlar ama gerçekten ben anlamıyorum.

  • @dlrhorn
    @dlrhorn3 жыл бұрын

    Devamlı laf kesmek ve yerli yersiz konuşmaya ben biliyorum bakın edasında yaklaşmak nasıl bir amatörluktur Allah aşkına ayıptır Yalin Hocanın yanına yakışır mı ? Yapmayın böyle şuur yitimli tercihler.Lise son sınıf hitabeti ve muhtevasıni izlemek için açmiyoruz bu yayınları ! Sırf Yalin Hocanın hatrina geliyoruz inanın hepimiz

  • @bugrakaraca6373
    @bugrakaraca63734 жыл бұрын

    Konuşmanın kapsamı çok dar olmuş, zaman da gerekir, adem ile havva dan başlanması lazım :)

  • @sukursukur3617
    @sukursukur36174 жыл бұрын

    Garı milletinin sesi gereksiz çok çıkıyor

  • @alicinkilic9115
    @alicinkilic91153 жыл бұрын

    Erkekler çalıştırılmıyor. Bu karı nerede yaşıyor. Oksijeni neresinden alıyor.

  • @sena8453
    @sena84533 жыл бұрын

    Kadın haklarını savunurken bile yalnızca erkeklerin söz hakkı almasının tezatlığına çok hoş bir şekilde tavır sergilemişsiniz. Diger yorumlara katılmıyorum. Fatoş hanımın varlığı her şeye rağmen şık durmuş programda