Fagligt byggetilsyn med Ebbe Bernth - hvorfor man IKKE bruger gulvvarme til udtørring af nye huse ❌

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Hvordan ville du have det hvis du flyttede ind i dit helt nyopførte hus, havde boet der i et par måneder, og pludselig opdagede at der var begyndt at udvikle sig skimmelsvamp på bagsiden af dit inventar og på undersiden af dit trægulv? 😣
Når man bygger nyt, er det selvfølgelig både i bygherre og byggefirmaets interesse at huset bliver færdigt hurtigst muligt.
Desværre betyder det bare at vi somme tider oplever, at der tages nogle valg undervejs som kan komme til at medføre store konsekvenser senere hen, hvis ikke de opdages i tide.
✅ Tvangsudtørring er en af dem som vi er særligt opmærksomme på.
I tilfældet som gennemgåes her i videoen af Ebbe Bernth fra GDNO, ville byggefirmaet gerne videre, og brugte derfor gulvvarmen til at udtørre huset henover sommerferien, så malerne kunne komme i gang lige efter ferien.
Problemet er dog, at gulvvarmen skal køre med nogle temmelig høje temperaturer, hvilket har medført en masse revner i betongulvet på 1 salen, samt videreudvikling af tidligere udbedret revner.
I dag støber man terrændækket med armeringsnet i, og derfor kan betongulvet godt klare de svindrevner som i ser her på videoen - de giver altså ikke anledning til bekymring.
Men der er mange, de er lange, og de skal selvfølgelig udbedres.
Det reelle problem ligger i væggene og længere nede i gulvene.
For når der bliver tvangsudtørret for hurtigt, bliver jeg bekymret for om væggene kun er udtørret i overfladen, og der stadig gemmer sig for meget fugt længere inde bagved.
Det kan betyde at når man senere hen sætter skabe, fodpaneler og inventar op samt ligger trægulve, så kan der udvikle sig skimmelsvamp som kan være sundhedsskadeligt at bo i. Og det er ikke bare en skræmmekampagne - det er et helt reelt og desværre ret kendt problem ved nye huse. 🍄🏡
Det er naturligvis et problem der skal tages seriøst, og her kræver det at vi får fat i et professionelt fugtfirma med det rette udstyr, som kan bore huller i vægge og gulve, og lave nogle dybereliggende fugtmålinger, så vi er sikre på at den fugt der ligger længere inde i væggene er kommet ud til overfladen.
Hvordan anbefaler jeg så at man tvangsudtørrer nye huse?
Det er i hvert fald ikke nok blot at udtørre overflader.
Særligt denne sommer har været enormt regnfuld, hvilket betyder at alle materialer har fået meget vand, og de får først mulighed for at tørre når de er lukket af for vejret og udsættes for varme.
Den bedste måde at lave tvangsudtørring på er derfor stadig, at anvende varmeblæsere i rigelige mængder, og få sat en affugter op som tilsluttes afløb.
Det er en god, stabil, sikker og anerkendt måde at lave udtørring på.
Har du brug for vores hjælp til at føre tilsyn med dit nybyggeri? Så besøg vores hjemmeside: www.gdno.dk/ og udfyld formularen på forsiden, så ringer jeg dig op og tager en uforpligtende snak om mulighederne.

Пікірлер: 6

  • @johnnymllebro1654
    @johnnymllebro165410 ай бұрын

    Tak for endnu en informativ video.

  • @Klentz007
    @Klentz0079 ай бұрын

    Betonen kan også slå revner, hvis den "brænder" for hurtigt af. Derfor dækker man den i plastik, hvis større areal støbes.

  • @nikolajlan
    @nikolajlan10 ай бұрын

    Høje temperaturer på gulvvarme? Det kunne man vel have reguleret sig af på shunten? Tak for endnu en god og faglig video 🙂

  • @vvstipstricks
    @vvstipstricks8 ай бұрын

    Det er brugt i mange byggerier - det er nærmest kutyme

Келесі