Evren Neden Sessiz ve Tüm Uzaylılar Nerede?

Açık bir gecede yıldızları izlemek, insanda hem merak duygusunu hem de önemsizlik duygusunu uyandırır. Ve yıldızları izlediğimiz sırada, anlamakta zorluk çektiğimiz evrenin sonsuzluğu içinde tekrar tekrar kayboluruz. Gökyüzünü izlediğimiz anlarda kendimize sorduğumuz pek çok soru vardır ancak bunlardan sadece bir tanesinin kesin bir cevabı yok. Çevremizde milyarlarca yıldız ve gezegen bulunmasına rağmen bizler tüm evrendeki tek akıllı yaşam formu olabilir miyiz? Onlarca yıldır gökyüzünü taramamıza rağmen şimdiye kadar hiçbir zeki yaşam formuyla temas kuramamamızın asıl nedeni, evrende yalnız olmamız olabilir mi? İşte 1950'de New Mexico'daki Los Alamos Ulusal Laboratuvarı'nda Enrico Fermi ile bir kaç meslektaşı, dünya dışı varlıklar ve yıldızlararası yolculuk hakkında bir tartışma yaşıyordu. O sırada Enrico Fermi arkadaşlarına dönerek, tıpkı bizim gibi o halde “Herkes nerede?” Diye sordu. Ona göre eğer uzaylılar varsa ve yıldızlar arasında uçabiliyorlarsa, bizi çoktan ziyaret etmiş olmaları gerekirdi. Fermi sorduğu bu soru hakkında ilerleyen günlerde hiçbir çalışma yapmamış ve sadece 4 yıl sonra hayatını kaybetmişti Ama o tartışmada sorduğu bu soru, ilerleyen yıllarda da yaşamaya devam etti ve Fermi paradoksu olarak tanındı. Ancak elbette Fermi’nin sorduğu bu sorudan çok önce de, bilim insanları Evrende yaşamın bol olması gerektiği hakkında bazı çalışmalar yapıyordu. Örneğin bu çalışmalardan biri, 1950’li yıllarda temelleri atılan ve 1962’de yayınlanan Drake denklemiydi. Frank Drake tarafından geliştirilen bu denklem, Samanyolu Galaksisi içerisindeki akıllı medeniyetlerin sayısına ulaşmak için geliştirilmişti.. Ve denklemde, Samanyolundaki yaşama uygun yıldızların doğma sayısı, yıldız başına düşen dünyaya benzer gezegen oranı ve o gezegenlerde yaşamın başlama oranı gibi birçok faktör bulunmaktaydı Üstelik bu denkleme göre, sadece samanyolunda bile 20 ila 50 milyon gelişmiş medeniyetin bulunması gerekiyordu. Hatta denklemdeki bazı belirsizlikleri göz önüne alıp bunları minimum seviyede tuttuğumuzda bile bu sayı 1000 civarında oluyordu. Yani bu denkleme göre en azından samanyolunda minimum 1000 kadar gelişmiş medeniyetin olması gerekiyordu. Ancak şimdiye kadar evrende başka bir akıllı medeniyetle karşılaşmadığımıza göre Enrico Fermi’nin sorduğu o soruyu tekrar sorabiliriz. Herkes nerede?
----------------------------------------
00:00 Fermi Paradoksu
01:46 Drake Denklemi
04:02 Hayvanat Bahçesi Hipotezi
06:08 Karanlık Orman Hipotezi
09:53 Büyük Filtre Hipotezi
----------------------------------------
instagram: faruk.yilmaaz
----------------------------------------
Bana destek olmak için Yaşanabilir Bölge'ye katılın:
/ @farukyilmazvideolari

Пікірлер: 491

  • @Ataturk.13
    @Ataturk.13 Жыл бұрын

    Bize sormadan bizim adımıza radyo frekansı gönderiyorlar, gelde sövme...

  • @aysinay

    @aysinay

    Жыл бұрын

    O da birsey mi tum bilgilerimiz gunes sistemimizin yeri dunyamiz ve organik yapi bilgilerimizle her dilden merhaba( sabah serifleriniz hayirli olsun demis sozde turk biri turkce kayitta) şu bu yuklemislerdi bir diske salakca uzayda biryerlerde geziniyor. Ne sorumsuzluk..

  • @AimsizAdamLorient

    @AimsizAdamLorient

    Жыл бұрын

    Bence DNA bilgileri falan hepsi yanlış şeyler eğer bir medeniyete ulaşırsa medeniyet bizi kötü amaçla kullanabilir hawkingi dinlemeleri gerek bence

  • @bekirveliyev7773

    @bekirveliyev7773

    Жыл бұрын

    😂😂😂

  • @ahmeteminseher6115

    @ahmeteminseher6115

    Жыл бұрын

    Allah izin verirse alemler arası görüşebiliriz ama izin olmadan imkansız şartları saymıyorum bile 🥴

  • @morgoth_the_dark_lord

    @morgoth_the_dark_lord

    Жыл бұрын

    @@aysinay Mesajı gördükten sonra uzaylılar: enayilere bak la tüm bilgilerini kaydetmişler bir tane gemi gönderin de yok edin şunları

  • @evsizhicbirseysiz
    @evsizhicbirseysiz Жыл бұрын

    kimbilir, belki de geçmişte evrenin bir yerinden gelip bizi buraya ektiler ve belli bir zaman sonra hasat'a gelecekler. veya belki de duygularımız, korku ve heyecanımız, üzüntülerimizden enerji üretiyorlardır. tıpkı bizim hayvanların etinden ve sütünden yararlanmamız gibi.

  • @hitcrox8546
    @hitcrox8546 Жыл бұрын

    Abone olun beğenin şu adamı büyüsün böyle kanallar abi hiç değişme hep böyle kal kaliteli videolar yap hep

  • @bahataner
    @bahataner Жыл бұрын

    Herkes nerede diyorsun ?Işık hızı sınır ise Kİmsenin kimseyi görmemesi kadar normal bir şey olamaz. Dehşet mesafeler var .

  • @igneleyicibilgiler
    @igneleyicibilgiler Жыл бұрын

    Uzay videoların çok güzel oluyor kardeşim. Başarılarının devamını dilerim ❤️

  • @nevzatsf3mkm
    @nevzatsf3mkm Жыл бұрын

    Ben zaten Hayvanat Bahçesi Hipotezi'ne inanıyordum hep. Adını bilmiyormuşum meğerse. Sen deyince böyle bir hipotezin varlığını öğrendim. Teşekkür ederim Faruk. 👍

  • @oguzhandeniz3391
    @oguzhandeniz3391 Жыл бұрын

    Çok başarılısın bilader. Ne abone diye ciyaklıyorsun ne de katıl vs. Anlatımın da çok iyi. Böyle devam!!! Çok daha iyi yerlere gelirsin inşAllah.

  • @tulinyalavac9862
    @tulinyalavac9862 Жыл бұрын

    Bizlerden başka canlı yok diye düşündüğüm zaman Yaratıcı neden o zaman bu kadar büyük bir evren yaratmış diyorum .Bence başka canlılların olması çok muhtemel.

  • @erhanunsal2659

    @erhanunsal2659

    Жыл бұрын

    Şunu söyleyebilirim dünya dediğimiz gezegen oluşumu işin bazı element bulunan gezegenlerin oluşumu Allah tarafından yapılmıştır ama yaşanabilir gezegen keşfetmemiz bana diğer gezegenlerin de içerisinde canlı barındırdığı anlamına geliyor diyebilirim.

  • @1907FENERBAHCESK

    @1907FENERBAHCESK

    Жыл бұрын

    Bence ne kadar kudretli olduğunu belirtmek için...Ve insanoğlu ilerde çok daha hızlı hareket edecek ve Uzayin her yerine zamanla yayılacak..

  • @morgoth_the_dark_lord

    @morgoth_the_dark_lord

    Жыл бұрын

    Yaratıcı yok maalesef.

  • @asafurfal3082

    @asafurfal3082

    Жыл бұрын

    @@morgoth_the_dark_lord Elindeki telefonun bir mühendis tarafından yapıldığına inanıyorsun, ama bu koskoca kainat evren, kendi kendine oluşmuş diyorsun, siz ateistler cidden sıyırmışsınız.

  • @adnansayder2148

    @adnansayder2148

    Жыл бұрын

    @@morgoth_the_dark_lord yaratıcı yok demek kusura bakmada öküzlük yapmaktır şu an kendi kendine tesadüfen canlılıgın oluşması mümkün değil tek seçenek bir yaratıcının olması ama sende bunun alternatifi varsa onu yaz buraya sadece redetmek öküzlüktr bilimsayfasında ökzülük yapmasak iyi olur burda dile getireceğin canlılıgın oluşması ile ilgili her fikir tez görüşe saygı duyarım

  • @orhanturkmen602
    @orhanturkmen602 Жыл бұрын

    Belki karadeliklerden başka yaşam olan evrenlere geçiş vardır. 🤔

  • @chronemsymphony8175

    @chronemsymphony8175

    Жыл бұрын

    İmkansız öyle şeyler kardeşim

  • @Cor73z_
    @Cor73z_ Жыл бұрын

    Bu sesle uzay videosu izlemek gibisi yok. Belgesel sesi olmalısın. başarılarının devamını dilerim

  • @denizhangozener1647
    @denizhangozener1647 Жыл бұрын

    Emeğinize sağlık çok önemli ve güzel bilgiler veriyorsunuz.

  • @ChamberM4in
    @ChamberM4in Жыл бұрын

    Tam ekran izledigin tek kanal teşekurler faruk bey 🥰

  • @savaspehlivan8839
    @savaspehlivan8839 Жыл бұрын

    Sen harikasın. Emeğine sağlık. Ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ediyorum 🙏🏻

  • @koseofficial7395
    @koseofficial7395 Жыл бұрын

    Emeğine sağlık böyle içerikler KZread gibi mecralarda senin gibi anlatan yok ✔️🤙

  • @levo4385
    @levo4385 Жыл бұрын

    Düşünsenize uzaydan bir mesaj geliyor ve biz bunu çözüyoruz. Mesaj şöyle "sessiz olun sizi duyacaklar"

  • @Baybars1371
    @Baybars1371 Жыл бұрын

    Emek ve bilginin birleştiği platform . Başarılarının devamını diliyorum. Severek beğenerek izliyorum ❤️

  • @Matematikciiii
    @Matematikciiii Жыл бұрын

    Sonunda uzay videoları gelmeye başladı . Teşekkürler

  • @zazapoin
    @zazapoin Жыл бұрын

    En mantıklı olay bence akıllı yaşam tam da düşündüğümüz gibi baya bol ama çok çok nadir yaşam formları uzayda rahatça seyahat edebilecek kadar gelişmiş olduğu için henüz biri ile karşılaşmadık belki onlar bizi buldu ama okadar çok sayıda medeniyet ile tanışmış oldukları için artık daha az gelişmiş medeniyetleri görmezden geliyorlar sinyal meselesi ise belki bizim keşfettiğimiz sinyal yollama çok nadir bir durumdur diğer yaşam formları başka teknolojiler kullanarak iletişim kurdukları için bizim mesajlarımızı almıyorlar yada bekli her an okadar fazla sinyal aynı anda alıyoruz ki anlamsız cızırtılardan ibaret geliyor kulağa yani bukadar büyük bir evrende yaşam ile karşılaşmamamız bence oldukça normal çünkü mesafeler akıllanmaz büyüklükte ama bence zeki yaşamın olmama ihtimali söz konusu bile olamaz çünkü bukadar büyük evrende tek olmamız sadece bir saçmalık, olasılık hesabına göre çok çok nadir olabiliriz ama tek olamayız en ama en kötü ihtimalle bile evrende katrilyonlarca zeki yaşam bulunması gerekir hatta büyük filtre söz konusu bile olursa gene biz olduğumuz için yaşamın bir olasılığı var ve bu olasılık bukadar büyük bir evrende nerdeyse yüzde yüz ihtimalle yine tekrar edecek.

  • @Zibidix
    @Zibidix Жыл бұрын

    Video çok güzel olmuş ellerine sağlık, benim kendi fikrim tam olarak şöyle, bence doğal yaşamın oluşması çok yaygın fakat biz çevremizde olan şeyleri baz alarak örneklendirmeler yapabildiğimiz için iletişim kurma fikri sadece radyo sinyali niteliğinde sınırlı, basitleştirmek gerekirse, elinizde bir mp3 veya jpeg formatında dosya var fakat bunu açıcak bir sisteminizin olmadığını düşünün, bana kalırsa uzayda farklı bir iletişim ağı veya sistemi olabilir fakat bu bizim gözümüzden kaçıyor olmalı çünkü onu tespit edip algılayacak bir sistemimiz yok.

  • @edistdelisi7027

    @edistdelisi7027

    Жыл бұрын

    Dediğin şey çok mantıklı geliyor ama Ileri seviye yaşam ise radyo sinyallerini algılayabilecek boyutta olabilir ama bize cevap verwckelerini sanmam mesela sen yanındaki karınca kolonisine selam verirmiydin vermesin onlarda öyle düsünüyor olabilir

  • @denizaslan262

    @denizaslan262

    Жыл бұрын

    Kesinlikle böyle düşünüyodum bende

  • @aliorhanbykloglu9155
    @aliorhanbykloglu9155 Жыл бұрын

    Knk senin şu uzay videolarina hastayiim ya başarılarının devamını dilerim seviliyorsun

  • @feslimaymun2178
    @feslimaymun2178 Жыл бұрын

    Belkide biz diğer medeniyetlere göre daha çok gelişmiş olabiliriz

  • @yeterdeneme8725
    @yeterdeneme8725 Жыл бұрын

    Eline sağlık hocam

  • @311onur
    @311onur Жыл бұрын

    Gönderdiğimiz radyo sinyalleri ile 60-70 ışık yılı çevremizi tarayabildik ancak.Samanyolunun çapı 100k ışık yılı, Andromeda 2.5 m ışık yılı uzakta.Cevap almamız milyarda bir ihtimal.Hiper gelişmiş yolculuklar yapmadan hiçbir şey bulamayız.Galaksimizde bizden gelişmiş medeniyetler olduğunu düşünüyorum.Çok gelişmiş olsalar bile bizi bulmaları zor.

  • @BFEARLESS009

    @BFEARLESS009

    Жыл бұрын

    Düşünsene evren 13.8 milyar yaşında samanyolu yaklaşık 12-13 milyar yaşlarında hadi ilk yıldızları es geçelim çünki sadece 3 elementten oluşuyorlar 2. Evre yıldızlarıda es geçelim çünki onlarda maksimum 10 ila 13 element oluşturuyorlar aradan 2.5 3 milyar yıl geçse elimiz de yaklaşık 10 ila 9 milyar yıl kalıyor yıldız oluşumu ve gezegen yerleşimi tam rayına oturduğu an tekrar bi döngüler başlayarak yaklaşık 1 milyar yıl geçse ve gezegen soğusa belli koşullarda bir gezegen ise yaşama müsait oluyor 1 milyar yıl için de maksimum olacak faliyetler engellese bile bizden yaklaşık 3 milyar yıl daha fazla yılları oluyor bizim gezegenimiz 5 milyar yaşına yakın ve başına gezegen bile oturmuş maks kriz olayları bile yarım milyar yıllık bir gezegenin yaşam süresi yetiyor farkındamısın bilmiyorum fakat bu denli güçlü bir uzay istilası güneşi bile parçalayabilirler

  • @ufuksimsek1387

    @ufuksimsek1387

    Жыл бұрын

    Çok gelişmişler olsa bizi bulur yok eder,adı üzerinde*ÇoK* gelişmişler..

  • @BFEARLESS009

    @BFEARLESS009

    Жыл бұрын

    @@ufuksimsek1387 gelişme yönünden gelişememe sebepleri olabilir ancak bu da bi teori sonuçta

  • @311onur

    @311onur

    Жыл бұрын

    @@ufuksimsek1387 O kadar da kolay değil.Samanyolunda 100 milyar yıldız var bizim olduğumuz bölgeyi incelememiş olabilirler.

  • @311onur

    @311onur

    Жыл бұрын

    @@BFEARLESS009 Evet olabilir.Büyük filtreyi sadece biz geçtik ve en gelişmiş medeniyet biziz.Ama ben bu ihtimale inanmıyorum.

  • @iskeledor2364
    @iskeledor2364 Жыл бұрын

    En iyi bilim insani Faruk abimiz sana tsk ederiz

  • @tanercivi1924
    @tanercivi1924 Жыл бұрын

    Emeğine yüreğine sağlık

  • @muhammetgolcek5663
    @muhammetgolcek5663 Жыл бұрын

    Güzel videoydu teşekkürler

  • @ozkanozturk7511
    @ozkanozturk7511 Жыл бұрын

    daha alt komşunu, üst komşunu tanımazken neyine lazım galakside ihtimal dahilindeki canlılar😂

  • @ihsan_akeren
    @ihsan_akeren2 ай бұрын

    Sevgili kardeşim. Her videonu bir oynatma listesine ekle ve ben örneğin bu video gibi bir videoya girdiğimde, bu videonun da dahil olduğu oynatma listesini açayım.. Teşekkür ederim.

  • @imelfo953
    @imelfo953 Жыл бұрын

    Abi bu gibi videolari spotify a podcast olarak atabilir misin efsane olur

  • @zekiyeakgun6
    @zekiyeakgun6 Жыл бұрын

    Yanlız değiliz! Aramızdalar çok fazla yaşam formu var.

  • @onur7634

    @onur7634

    Жыл бұрын

    Şizofreni var mı

  • @cex3831

    @cex3831

    Жыл бұрын

    Heee...Yalnız biz Türklere en çok Marslılar benziyooo..

  • @ozkanozturk7511
    @ozkanozturk7511 Жыл бұрын

    eğer simülasyon olarak bakacak isek evrene, simülasyonun birer npc'leri olarak ne kadar detaylı veya detaysız programlanmış olsak bile suan baktıgımız gözlerden kod karışımımızın seviyesini tahmin edemeyiz yani aslında 5 poligondan oluşan basit yazılım parçalarıysak bile bunu farkedemeyiz cünkü dünya adındaki server veya yerleşkeden baska kıyaslama yapabilecegimiz bir canlı barındıran mekan kesfedebilmiş degiliz. keşfetsek bile bir varsayım çıkaramayız çünkü aslında basit birer npc'yiz. demem o ki içinde bulundugumuz simülasyonun ihtiyac duydugu ram belki 128mb belki 16 gb belki çok daha farklı bir sayıdır ama tahmin edemeyiz. bu bahsetmiş oldugum basit teoriydi, eğer zor teoriye bakacak isek, bilinen en küçük parçaları göz önüne alıp(pozitron, nötrino zımbırtıları) ne kadar hacim kapladıgını ve yaratılması için gereken matematiksel işlemleri yapabilecek basit işlemciden yola cıkılmalıdır ki bu yapıtaşlarının birleşerek ihtiyaç duyacagı ram hakkında tahminde bulunalım. ki bu gerçekten çok yüksek bir miktar olacaktır çünkü hadi direk atom ve çekirdegini düşünerek konuşalım, henüz bir bağ oluşturma ihtiyacında olmayan bir atomun elektronunun takip ettiği yörüngenin şeklini neye göre karar verdiğini hesaplayacakken bile o kadar cok karar değişkeni olacak ki sadece 1 atom için 2 gb ram bile gerekebilir. kısacası arkadaşlar sordugunuz soru aslında hayatın varoluş sebebini bulmamıza bile sebep olabilir bu kadar detaya inilebilirse. not; arkadaşlar bu satırları yazarken bilgisayar mavi ekran verdi yazdıklarım kaydedilmiş neyse ki, matrix'in ajanları peşimde olabilir.

  • @sormabrom0093

    @sormabrom0093

    Жыл бұрын

    Knk maşallah roman yazmışsın okumaya üşendim

  • @Gokhanyukse

    @Gokhanyukse

    Жыл бұрын

    Eğer simülasyondaysak en zor mape denk geldik aq bir 2022 türkiye simülasyonu

  • @aminhasanli6576
    @aminhasanli6576 Жыл бұрын

    Sorun ne biliyormusunuz. Bence biz uzaylilarin cok gelismis varliklar oldugunu dusunuyoruz ama oyle olmadigi icin hic bisey bulamiyoruz.En mantikli cevab uzaylilarin basit canlilardan olusmasidir.

  • @acruzgar
    @acruzgar Жыл бұрын

    Sonumuz half life hikayesine dönmesin de.

  • @huseyinbarut_007
    @huseyinbarut_007 Жыл бұрын

    Bir gün uzaylılar gelirse biz ozaman hayatta olmaya biliriz tıp ki biz var olmamış Ken Dünyaya gelmis olmaları gibi.

  • @metamorhposis
    @metamorhposis Жыл бұрын

    3:20 samanyolunda bile ufacığız bide samanyolu gibi milyarlarca var

  • @alone9818
    @alone9818 Жыл бұрын

    Faruk abi 11 - 12 Ağustos perseid meteor yağmuru olacağı söyleniliyor. Bu konu hakkında video gelmesini düşünmenizi isterim.

  • @naduello
    @naduello Жыл бұрын

    En sevdiğim Faruk Yılmaz ve uzay videoları

  • @serobro5549
    @serobro5549 Жыл бұрын

    Uzayliların teknolojisine aşırı güveniyoruz da ondan. Uzayda seyahat sadece bize değil onlara da zor.

  • @adem2kul27
    @adem2kul27 Жыл бұрын

    Gizemli olaylar serisine tekrar başlarsan bu sefer havacılık ta yaşanmış gizemli olayları deniz ve ormanda yaşanmış gizemli olaylar video serisi gibi video çekebilirmisin

  • @BenHakan35
    @BenHakan35 Жыл бұрын

    Çok iyi 🤙🏼

  • @hakan4775
    @hakan4775 Жыл бұрын

    Cevabı çoktan verilmiş sorular...

  • @kubilaybagci03
    @kubilaybagci03 Жыл бұрын

    Hep merak ettiğim konudur, sonsuz evren içinde sadece biz mi yaşıyoruz?

  • @LezzetPenceresi

    @LezzetPenceresi

    Жыл бұрын

    Ben cevap vereyim: tabi ki HAYİR 😄

  • @stormaquake3555

    @stormaquake3555

    Жыл бұрын

    sonsuz değil sınırsızdır

  • @ilqarvahidov9540

    @ilqarvahidov9540

    Жыл бұрын

    merak etme qerdeş yalnz deilsen biz de varız

  • @azadsuleymanov9960

    @azadsuleymanov9960

    Жыл бұрын

    @Yasin Studios tabiki hayır

  • @adnansayder2148

    @adnansayder2148

    Жыл бұрын

    Bu sorunun evet veya hayır diye cevabı yok

  • @mustukulteddy2292
    @mustukulteddy2292 Жыл бұрын

    Bu sonsuz evrende yalnız olmamız, bence imkânsız. Bende gökyüzüne bakınca, aynı soruyu sorarım. Neredesiniz.?

  • @muhabbetrainbow4488
    @muhabbetrainbow4488 Жыл бұрын

    Baska canlilar vardir ama oyle ileri teknolojide filan olduklarini dusunmuyorum 30 bin yil otedeki gezenlerdeki adam.nasıl gelsin buraya biz gidebiliyormuyuz? Uzaylı veya ne derseniz deyin kafamizdaki algi onlarin hep ileri teknolojide olduklarini dusundurtuyor ozaman da o soruyu soruyorsun herkez nerede ? Herkez biryerde olma ihtimali cok yuksek ama bunlarin super teknolojilerde olduklari şüpheli

  • @mustafacoskuner9538
    @mustafacoskuner9538 Жыл бұрын

    Evren çok büyük muhakkak başka yaşamlar vardır ama ben insandan daha medeni bir canlı olup heleki bizi ziyarete geleceklerine inanmıyorum.

  • @heykhayala
    @heykhayala Жыл бұрын

    Soluksuz izledim yine mükemmel bir videoydu teşekkür ederiz 💛

  • @leopars9875
    @leopars9875 Жыл бұрын

    Aferin aferin radyo sinyali gönderinki gelip bizi düdüklesinler burada :))

  • @bagirov.bagir.1991
    @bagirov.bagir.1991 Жыл бұрын

    Bəlkidə yaşam var bizim gözlər görməz ruhu görmədiyimiz gibi bence🇦🇿🇹🇷

  • @Begaplayer
    @Begaplayer Жыл бұрын

    Bence uzayda yasam cok ve bir gün ya arkadaşlık için yada savaş için mesaj gelecektir!

  • @ceto1224
    @ceto1224 Жыл бұрын

    Geliyorlar ama biz kabul etmiyoruz. Gizli servisler sakliyor olaylari. Sahsen 30metre yakindan ucan araçlarinı gördüm.

  • @ozkandurular1097
    @ozkandurular1097 Жыл бұрын

    Çünkü yüce Allah bize tebliğ etti. Alemler açtık, alemler kapattık. Sonsuz kudret ve yaratma gücüne sahip olan sadece o dur.

  • @aycayalcn5391
    @aycayalcn5391 Жыл бұрын

    hemen izliyorum

  • @gokhanakdemir9033
    @gokhanakdemir9033 Жыл бұрын

    Hocam antik medeniyetlerde ve genel anlamda uzaylı belgelerini içeren bir video bekliyoruz. Uzay videolarını en iyi yapan kanallardan birisin. Çoğu yerde belgeler ya da videolar hep sacma.

  • @Yurtsevencihan.

    @Yurtsevencihan.

    Жыл бұрын

    Başka kanallar varsa lütfen ismini söyler misin Ben bu tarz videolar izlemeyi seviyorum

  • @servetgurbuz
    @servetgurbuz Жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @ofelyaallahyarov1206
    @ofelyaallahyarov1206 Жыл бұрын

    Ya sen nerdesin hiç video atmıyorsun

  • @sormabrom0093
    @sormabrom0093 Жыл бұрын

    Bencede uzaya dikkatsizce bir şekilde radyo sinyali yollamak hic iyi bi fikir deyil ya ters bi medeniyete denk gelirse ve yerimiz öğrenilirse düpe düz yerimizi ifşaliyoz belkide yakındaki medeniyetler varlığımızdan haberleri vardır ama urasmiyorlardır

  • @eyupuretmen9546
    @eyupuretmen9546 Жыл бұрын

    Peki bunun kesin cevabını nereden öğrenicez?

  • @Ercan.010
    @Ercan.010 Жыл бұрын

    Ölmeden şu uzaylılar gelse bari..

  • @gorkman5697
    @gorkman5697 Жыл бұрын

    Vidyolariniz çok güzel Bu kadar zamana kadar başka canlı varmı, uzaylılar varmı diye sinyaller gönderiyoruz Eğer bir gün hakkaten gelirlerse ve kötü niyetli olup insanoğlunu yok etmek için gelmiş olsalar ne yapardık acaba Bence onları rahat bırakalım Sanmıyorum şimdiki teknolojimiz ve silahlarımız onlara karşı etkili olacağını

  • @selmacede7195
    @selmacede7195 Жыл бұрын

    ben uzaylılara inanıyorum onlar zaten bizimle birçok insan kaçırılıyor zaten uzaylılar burda

  • @CodGolem99

    @CodGolem99

    Жыл бұрын

    İnandın sende kacirilmalara ne güzel

  • @albinozenci4587

    @albinozenci4587

    Жыл бұрын

    JDNDJDNSJSSJSJSJS

  • @ozkanozturk7511
    @ozkanozturk7511 Жыл бұрын

    günümüze doğru gelindiğinde matrix filminin senaryosuna ilham oldu şimdi farklı kaynaklardan aldığım destekleyici birkaç bilgiyi paylaşacğaım. açıkça söylüyorum, bilgiler arasında zaman akışı yok. birbirinden farklı bilgiler, tek ortak yönleri aynı teoriyi destekliyor olması. burada roman yazmıyorum. belli bir zaman akışı isteyen arka sokakları izlesin. sonuçta net bir bilgi olan teori değil, zar zor uzun yıllar süren çalışmalarımın derlemeleri. o yüzden baştan anlaşalım, sonra konudan konuya atlıyosun olmasın. san francisco'da, the new exploratorium müzesine 2016 yılında gittiğimde bu teori ile çok iç içe çalışıyordum. o zamanlar sırbistan'da çalışırken ev arkadaşım danilo'nun tavsiyesi ile bu müzede bulunan girişte sola dönüp merdivenlerden indiğinizde karanlık bir odada "no-sense" denilen bir deney tüpü var. 10 dakikalık kullanım 20usd. kısaca içinde sizi üzerinde tutan tuzlu bir su var, giysilerinizi çıkarıp size verilen mayo gibi bir şeyi giynip tüpün içine giriyorsunuz. ses ve ışıktan izole. tüm duyu organlarını nötr'lemek için hiçbir dış etkene izin verilmiyor. bu tüpün adı ruthenford, adını aynı bilin adamından mı almış bilinmez. ama asıl amacı tüm duyu organlarınızı kısa süreli kullanım dışı bırakmak. peki noluyor bu gerçekleşince? öncelikle şunu bilmemiz gerek. sperm olarak ana rahmin düştükten sonra, duyu organlarımız geliştiği andan itibaren, öldüğümüz ana kadar, duyu organlarımız aralıksız çalışır. sürekli birşeyler duyarız, koklarız, hissederi görür ve tadarız. duyu organlarınızın tamamını kapatmak normal şartlarda imkansızdır. duyularınızdaki veriler beyniniz tarafından işlenerek bir algı oluşur. peki duyu organlarımız beyne veri akışını keserse algımıza ne olur? ruthenford tüpünde 10 dakikadan fazla kalmanıza izin vermiyorlar. sebebini bilmesekte, bu tüpün diğer üreticileri, beynin var olmadığını algılayıp, normal çalışma prensibinden uzaklaşmasına sebep olduğu söyleniyor.

  • @ilqarvahidov9540
    @ilqarvahidov9540 Жыл бұрын

    Bakıdan salam ya qerdeşim nereden geldiy nasl yarandq nereye gediriy biz

  • @esergul34
    @esergul34 Жыл бұрын

    Evrenin bu kadar büyük olması Allah'ın ne kadar sonsuz bir kudrete sahip olduğunun göstergesidir.

  • @sauliyiadam7408

    @sauliyiadam7408

    Жыл бұрын

    Allah'ın olmadığının göstergesi de olabilir yani nasıl yorumladığına bağlı

  • @esergul34

    @esergul34

    Жыл бұрын

    @@sauliyiadam7408 evrenin bu ihtişamlı yapısı ateistler için hüsran hayal kırıklığı çünkü evrene Allah'ın varlığının ispatıdır.

  • @OMEGA50141

    @OMEGA50141

    Жыл бұрын

    @@sauliyiadam7408 hiçbirşey yoktan var olamaz

  • @Fardu

    @Fardu

    Жыл бұрын

    @@OMEGA50141 bunu sen iddia ediyorsun. İnsanların bilinci öyle algılıyor. Herşeyi bir mantığa bağlama eğilimindedir. Oysa gözle görülmeyen atomlar bir araya gelip varlık denilen şeyi ortaya çıkarıyor. Ayrıca hiç birşey yoktan var olamazsa tanrı nasıl yoktan var ediyor?

  • @OMEGA50141

    @OMEGA50141

    Жыл бұрын

    @@Fardu atomlar hiçlik değildir gerçekten hiç bir şey hiçbirşeydir

  • @Ali-ti5ee
    @Ali-ti5ee Жыл бұрын

    kanka sen bunları nerden biliyorsun fizik bölümü falan mı okuyorsun yoksa araştırıyormusun

  • @alperenustun9393
    @alperenustun9393 Жыл бұрын

    bence yalnız değiliz ve şu anda irtibat halindeyiz ama hükümetler tarafından saklanıyor, hadi len derseniz yavaş yavaş ufo görüntülerini kendileri paylaşıyorlar

  • @serhatakgul3250
    @serhatakgul3250 Жыл бұрын

    KASABA MİNNET EDECEĞİNE KES S2'Nİ YE DEMİŞLER

  • @AhiyeWohu
    @AhiyeWohu Жыл бұрын

    harika

  • @ozkanozturk7511
    @ozkanozturk7511 Жыл бұрын

    her insan kendi beyninde oluşturduğu evreninin yaşamını süreceginden tekiz...

  • @samurai6289
    @samurai6289 Жыл бұрын

    Galiba çok erken doğduk bi 100 bin yıl sonra falan dogsaydik daha iyi olurdu heralde

  • @sonsuzlugunsesi
    @sonsuzlugunsesi Жыл бұрын

    Galiba en aptal uygarlık bizimkisi, çünkü herkes sinsice saklanırken, meydana çıkıp çığlık çığlığa sarhoşça dans ediyoruz...

  • @RamazanOzturk58
    @RamazanOzturk58 Жыл бұрын

    KANITLANMADIĞI SÜRECE BUNLARIN HEPSİ TEORİ VE SORU OLARAK KALACAKTIR.

  • @arown513

    @arown513

    Жыл бұрын

    Zaten öyle değil mi?

  • @bilimarsiviX

    @bilimarsiviX

    Жыл бұрын

    Merhabalar rahatsız ediyorsam kusura bakmayın KZreadda Bilim,Teknoloji ve Astronomi alanlarında içerikler üretmekteyiz. Fakat KZread algoritmasının azizliğine uğrayıp iyi yerlere gelemiyoruz. Bu alanda oldukça emek sarf ediyoruz. Sizleri de Bilim Arşivi Topluluğumuzda görmekten şeref duyarız

  • @gulenkadn
    @gulenkadn Жыл бұрын

    Karadelikten geçmeliyiz tüm sır orda bence ama giren çıkamaz nasıl haber alicaz 😁

  • @orxannamazov261
    @orxannamazov261 Жыл бұрын

    Keşke uzaylilar bura gelse beni gòtùrsùnler bu dùnyadan canimi kurtarım

  • @bilgiDolu.63
    @bilgiDolu.63 Жыл бұрын

    Güzel vidyo

  • @hande2351
    @hande2351 Жыл бұрын

    Belki de samanyolu galaksisinde bizim bildiğimiz gezegenler bizim bilmemizi istenen kısmıdır. Belki çok dsha fazla gelişmiş yaşanılabilir gezegenler, bu gezegenlerde yaşayan canlılar da vardır.

  • @orhan294

    @orhan294

    Жыл бұрын

    bunu yapabilmek için samanyolundaki bütün yıldız sistemlerinin tamamını görünmez ve algılanmaz şekilde kapatmak lazım ve okara büyük bir kapatıcı yapmak aynı zamanda karadeliklerden ve başka galaksilerden etkilenmeden yapmak bunu yapacak bir güç saklanmak yerine tek füzeyle yok eder

  • @zekiyeakgun6
    @zekiyeakgun6 Жыл бұрын

    Herkes aramızda 😊

  • @kudretbey9522
    @kudretbey9522 Жыл бұрын

    aralarda 3 5 saniye es verip müzik koysan daha iyi olabilir. sanki robot konuşuyo gibi oluyor

  • @burak1968li
    @burak1968li Жыл бұрын

    3:18 deki "biz buradayız" yerini sanki biraz daha dışarıda gibi hatırlıyorum...

  • @mr.incyt_25
    @mr.incyt_25 Жыл бұрын

    Belki gerçekten onlarla iletişime geçemedik.Ama ben buna inanmıyorum bence çoktan iletişime geçtiler ama biz sıradan insanlara söylemiyorlar sırıf bize istediklerini yaptırmak için.Ama belkide ciden iletişime geçmedik.Yorumu size bırakıyorun.🌃😕🌌🌆🌒🌕

  • @emretuncer53
    @emretuncer53 Жыл бұрын

    Kral 👑

  • @tanercivi1924
    @tanercivi1924 Жыл бұрын

    Maya medeniyeti ile ilgili bir çalışma hazırlarsan sevinirim

  • @C1a2N3e4R
    @C1a2N3e4R Жыл бұрын

    Bütün bilgileri göndermişler... Resmen gel beni .!!!

  • @meralbukan5360
    @meralbukan5360 Жыл бұрын

    👏👏👏👏👏👍👍👍

  • @1907FENERBAHCESK
    @1907FENERBAHCESK Жыл бұрын

    Biz buradayız insaoğlu....

  • @neclagencerr
    @neclagencerr Жыл бұрын

    hg kral

  • @muratkoc3119
    @muratkoc3119 Жыл бұрын

    Bayiliyom size

  • @ghostriderhcr225
    @ghostriderhcr225 Жыл бұрын

    Abi şu uzaylı fotolarını koyma ya gece gece geriyosun beni

  • @fethullahipek8499
    @fethullahipek8499 Жыл бұрын

    Bulunca başları göğe erer artık 😅

  • @ozkanozturk7511
    @ozkanozturk7511 Жыл бұрын

    düşünme, yeni bir şey öğrenme, problem çözme gibi tüm zihinsel aktiviteler bilindiği gibi nöron hücreleri vasıtasıyla mümkün oluyor. ama nasıl? bir örnekle açıklayalım; düşünürken nöronlar belli bir frekansta elektrokimyasal sinyaller üretir ve bunu diğerlerine iletir. işte "düşünme hızı" dendiğinde bu sinyalin hızı akla gelmeli. bu sinyallerin nöronlar arasında nasıl iletildiğine gelirsek; nörotransmitter adı verilen ve nöronlar arasındaki boşluklara salgılanan kimyasallar, ilgili sinyalin aynı potansiyel ve frekans ile diğer nörona aktarılmasını sağlıyor. bu işlemin milyarlarca defa gerçekleşmesi sonucu düşünme eylemini tamamlamış oluyoruz. ancak bu sinyal bilindik elektrik akımı gibi olmadığından ve işin içine (iyon dengesini düzenleyerek elektronları hedefe yönlendiren kimyasal maddeler gibi) birçok parametre girdiğinden, düşünce hızına yönelik ancak ortalama bir ölçüm yapılabilir. gelelim zurnanın zırt dediği ve başlıktaki karşılaştırmayı absürd yapan noktaya; olayın daha rahat kavranabilmesi için önce küçük bir giriş yapmak gerekir, evren higgs alanı denen ve kütlesi olan her şeyin rahatça hızlanabilmesini imkansız kılan bir maddeyle kaplıdır. hız arttıkça, higgs alanı cisme daha çok etki edeceği için kütle de otomatik olarak artar ve bu cismi daha da hızlandırmak için ilkinden çok daha fazla enerjiye ihtiyaç duyulur. bu şekilde olay sonsuza yakınsar. (meşhur e=mc2 formülü de basitçe buradan gelir) ışık hızı ise, yine bilindiği gibi foton hareketlerinden oluşur. fotonların ise kütlesi "sıfır"dır. dolayısıyla, higgs alanı filan dinlemez bu arkadaşlar. bu da demektir ki, "bu" evrende ulaşılabilecek en son hız; ışık hızıdır. (~300.000 km/sn) sonuç olarak; kütlesi olan hiçbir şey, ışık hızıyla yarışamaz.

  • @user-ye1xt8bp6e
    @user-ye1xt8bp6e Жыл бұрын

    Ассаламу Алейкум народ , Приветствую тебя Фарук . Ждал нетерпением)

  • @OrhanTheTÜRK-n5z

    @OrhanTheTÜRK-n5z

    Жыл бұрын

    Aleyküm selam

  • @azadsuleymanov9960
    @azadsuleymanov9960 Жыл бұрын

    Benim kendime her zaman sorduğum soru bu gerçekten çok ilginç

  • @leylaguler2996
    @leylaguler2996 Жыл бұрын

    Like👍👍

  • @oguz7
    @oguz7 Жыл бұрын

    8:50 300 galakside nasıl 100 bin yıldız oluyor? Sadece bizim galakside milyarlarca yıldız var. 300 x milyar = 100 bin ?

  • @farukyilmazvideolari

    @farukyilmazvideolari

    Жыл бұрын

    Merhaba Oğuz, orada 100.000'den fazla diyorum, 100.000 demiyorum ikisi arasında fark var. :)

  • @oguz7

    @oguz7

    Жыл бұрын

    @@farukyilmazvideolari anladım ancak yine de orantıda hata var. 100 miyardan fazla demek isteyecektiniz sanırım :) olur öyle. videolarınızı takipteyim.

  • @masterplayer5163
    @masterplayer5163 Жыл бұрын

    Karanlık orman hipotezi bana daha mantıklı geldi

  • @ayhancelebi4226
    @ayhancelebi4226 Жыл бұрын

    Uzayda sadece biz yaşamıyoruz. Evren o kadar geniş ki ,o kadar büyük ki ve çekim alanı o kadar fazla ki ,karadelikler, solucan delikleri ile o kadar fazla ki bir uçtan bir uca gelişmiş teknolojileriyle bile gidemiyorlar. Enrico Fermi gibi düşünüyorum.Onlar bizi çok ilkel bulmaktalar . Biz hala hayvanları gözlemlerken onlar da bizi gözlemliyor. Onlar zamanı gelince bize yardım için ortaya çıkacaklardır.🛸🌌♥ Tüm varlıklar hayatta kalmaya çalışmaktadır. Bu çok önemli .Onlar bizden önce de vardı,sonra da olacaklardır sanırım.Teşekkürler ,Saygılarımla Beray

  • @efe2807

    @efe2807

    Жыл бұрын

    Nereden Biliyoruz Belki Uzaylılar Bizden Daha ilkel olacak avatardaki gibi

  • @ayhancelebi4226

    @ayhancelebi4226

    Жыл бұрын

    @@efe2807 Asla ! Onlar Evrenin varoluşundan çok önce geldiler dünyaya. Bir gece gök yüzüne bak .Belki bir uçan daire görürsün .Ben gördüm.🛸🌌🌠

  • @efe2807

    @efe2807

    Жыл бұрын

    @@ayhancelebi4226 Aslında Marstaki Mikroskobik Canlılarda Uzaylı Sayılır Ben Uzaylıların Bizden Daha İlkel Hatta Hayvanların Zeka Seviyesinde Olduğunu Düşünüyorum

  • @katliamgt8803

    @katliamgt8803

    Жыл бұрын

    @@ayhancelebi4226 Vay be... Nasıl bir şeydi?

  • @user_1920
    @user_1920 Жыл бұрын

    Abi gizem videoları yap birazda

  • @TarihMan0
    @TarihMan0 Жыл бұрын

    Odamız çok sessiz ama ya yan odadakiler de bizim gibi düşünüyorsa ?

  • @omerdemir8518
    @omerdemir8518 Жыл бұрын

    Orada bir yerlerde uzaylılar var, haberdarsalar da dünyaya uğramadılar benim teorim

  • @ilkinehmedli6366
    @ilkinehmedli6366 Жыл бұрын

    👍

  • @gizemavcsyusuf6759
    @gizemavcsyusuf6759 Жыл бұрын

    Abi reptilianlarla ilgili video gelsin.