Everything about Polyurethane Foams with Akfix 805. With subtitle.

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Hello, dear friends.
In this video, I tried to convey what I know about polyurethane foams. The product I used is Akfix 805 of Akkim Company, one of the Middle East and Balkan's leading Polyurethane Foam producer. I was joking, one of the world's leading Polyurethane Foam producer of course. With Akfix 805, Akfix 800C Foam Cleaner and Akfix 310 Mounting Adhesive were my guests too.
I hope you will find the answers to these questions in this video:
What is polyurethane foam?
What is the purpose of polyurethane foam?
What is the difference between polyurethane foams and sealants?
What are the differences between straw and gun foam?
How to use straw foam?
How does polyurethane foam dry?
What are the effects of moisturizing on foam?
How to clean polyurethane foam residue?
How to install a door?
Please do not forget to write your questions and comments.
Please note that I can share new videos with you only if you subscribe to my channel and support me :-)
Thanks for your support in advance.

Пікірлер: 94

  • @nazmikaya5646
    @nazmikaya56463 жыл бұрын

    Tebrikler. Ürün bilgisi ve uygulaması çok net anlaşılıyor.

  • @aysegulkosardeniz9325
    @aysegulkosardeniz93253 жыл бұрын

    Çok başarılı bir anlatım. Tebrikler.

  • @user-vm6vs6rw2t
    @user-vm6vs6rw2tАй бұрын

    Faydalı bir içerik Allah razı olsun kardeşim

  • 2 жыл бұрын

    Gerçekten çok başarılı anlatım ,tebrik ederim sizi👏👏👏

  • @j4samj4sam98
    @j4samj4sam983 жыл бұрын

    Cok başarılı. Tebrikler👍🏻

  • @medinesecmen7491
    @medinesecmen74913 жыл бұрын

    Ellerinize sağlık 👏

  • @furkanyaldz8760
    @furkanyaldz87603 жыл бұрын

    yeni videolar bekliyoruz :)

  • @gordonmitchell729
    @gordonmitchell729 Жыл бұрын

    Excellent instruction thank you

  • @DivitKalem
    @DivitKalem3 жыл бұрын

    Elinize sağlık 👏

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    3 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim 👋🏻

  • @Arif-sr1dk
    @Arif-sr1dk2 жыл бұрын

    TEŞEKKÜRLER

  • @tanercopur88
    @tanercopur8825 күн бұрын

    Selam. Teşekkurler

  • @aliosman_yilmaz
    @aliosman_yilmaz2 жыл бұрын

    Sağolasın

  • 3 жыл бұрын

    Nice product, nice video. 🤗

  • @msnmaster81
    @msnmaster812 жыл бұрын

    güzel başarılı bir uygulama olmuş.

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim 👋🏻

  • @fratkaymak1271
    @fratkaymak12715 ай бұрын

    Başarılı anlatım ,tebrik ederim, sormak istediğim, köpük uygulamasından sonra kutu içinde kalan diğer köpük malzemesi tekrar kullanılabilirmi ? ,pipet içindeki köpük donacaktır veya kutu içindeki zamanla kürleşirmi ? yani tüm kutuyu atmak durumunda kalabirmiyiz.

  • @gokerbg
    @gokerbg2 жыл бұрын

    Kişisel görüşüme göre, gerçekten Türk KZread içerik üreticileri arasında en üst sıralarda olması gereken bir paylaşım. Türkçe doğru, anlatımlar güzel, uygulama ve tarifler güzel, giriş, gelişme, sonuç başarılı olmuş. Bir de şu herkesin ağızına sakız olan "Arkadaşlar" olmasaymış.... Teşekkür ederim, emeklerinize sağlık.

  • @akkimkimya7286
    @akkimkimya72863 жыл бұрын

    👏👏👏👏

  • @user-vm6vs6rw2t
    @user-vm6vs6rw2tАй бұрын

    👍

  • @drszr
    @drszr Жыл бұрын

    Polietan köpüğü odaların tavanında alçıpan üstünde yani ısı yalıtımı için kaplatmayı düşünüyoruz. Sağlık açısından zararları olurmu acaba.

  • @tanjucimen5349
    @tanjucimen53495 ай бұрын

    Tavanla duvar arasına nasıl yapılıyor tüpü tavana mı sokuyoruz

  • @sananaghakarimov8744
    @sananaghakarimov874410 ай бұрын

    Şişen ve şişmeyen köpüğün ne farkı var yani Penoplast işinde hangi çeşit Köpük kullanılır?

  • @enesuyar8684
    @enesuyar8684 Жыл бұрын

    çelik kapinın altı çok boş bunu sıksam doldururumu ve soğuğu kesermi

  • @melekozturk4739
    @melekozturk47397 ай бұрын

    Reis yarisini kullandik yarisi kaldi şisede durmasindan bi mahsuru varmi acilan şise bitmek zorundami. Bunu merak ettim.

  • @xerotivi
    @xerotivi Жыл бұрын

    Merhaba, alçıpan gibi gözüken ama içinde karton kağıt gibi bir doldurma olan (teknik bilgim yok özür dilerim) bir duvara kalorifer montajı yapılmış. Zamanla dübeli gevşemiş ve duvarın bir kısmını kırdı. Bu ürünle duvarı doldurup üzerini alçıyla kapatıp tekrar çelik dübel takmak mümkün müdür? Minimum aletle bu işi halletmem gerekiyor. Şimdiden teşekkür ederim.

  • @melihozardal3964
    @melihozardal39648 ай бұрын

    duş teknesinin bir kenarında 1cm kadar boydan boya boşluk var daha önce silikon uygulanmış ama su sızdırıyor köpük ile bu arayı kapatmayı tavsiye edermisiniz yada ne önersiniz.

  • @ozguruslu6903
    @ozguruslu690311 ай бұрын

    Her marka polietran köpük ayni işi yapiyormu,ben ben çati aralarini kapatmak icin kullandim ama kabarma iyi olmadı.Tüp ü düz tuttum sebebi bu olabilirmi

  • @ayset.w.2671
    @ayset.w.26712 жыл бұрын

    Merhaba, çok detaylı bir video olmuş, çok faydalı oldu. Alçı zemine ahşap kaplama yapacağım, ilk başta silikon gibi yapıştırıcılar düşünmüştüm ancak hem duvar düz değil hem de tahtada da eğrilikler var. İki parçayı üstü üste koyduğumuzda o boşlukları doldurarak düzgün bir yapıştırma istiyorum, bu amaç için bu ürünler doğru ürün müdür? Özellikle 960P dikkatimi çekti. Teşekkürler.

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Ayşe hanım, ne mutlu bana. Beğendiğinize sevindim 😇 960P çok doğru bir tercih olur. Öncelikle yüksek genleşme oranından dolayı pipet ile uygulanan köpükleri tavsiye etmem. Muntazam bir sonuç istiyorsanız biraz paraya kıyın, bir tabanca ve köpük temizleyici alın, tabancalı köpük kullanın. Tabancalı köpükler düşük genleşme oranına sahip olduğu için ahşap kaplamaların gönyesini bozmaz, yamultmaz. Akfix 805 ve 805P boşluk doldurmak için çok ideal ürünler ama 960P hem boşluk doldurur, hem de kuvvetli yapıştırır. Lakin bu ürünlerin ilk tutunma kuvveti yoktur. Yani ürünü uygularsınız, duvara yapıştırırsınız, ahşabı bıraktığınızda pat diye yere düşer. Hızlı tutunma isterseniz Akfix 967P bulunuz, onu uygulayınız. Çok daha hızlı kuruyan bir üründür, işinizi hızlandırır. Kaç parça ahşap var, iyi kötü bir yerlere mekanik sabitleme yapmak mümkün olur mu? vb. bilemiyorum. O yüzden eğer köpük de işinizi görmez ise Akfix High Tack gibi anında tutan bir ürün tercih edebilirsiniz.

  • @f.mervekazkayasi1824
    @f.mervekazkayasi18247 ай бұрын

    Merhaba ürünü kullandıktan sonra nasıl saklayacağımız konusunda da bilgi verebilir misiniz şişenin pipeti tıkandı

  • @umitsaruhancokrak293
    @umitsaruhancokrak293 Жыл бұрын

    Merhaba, rutubet almış bir duvarım var, ve duvara temas eden herşeyi küflendiriyor. Bu duvara sıksam iş görür mü, iyi çalışmalar

  • @bulutesin
    @bulutesin2 жыл бұрын

    Emeğinize sağlık, bir sorum olacaktı: poliüretan köpüğü kullandıktan sonra tekrar kullanabilmek adına (ürün bitmediyse) ne yapmak lazım? Pipetinin içi ve tüpten çıkış ucu donacağı için falan sormak istedim. Bir öneriniz veya bildiğiniz bir sistem var mıdır?

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Ürün tabancalı köpük ise tabancayı sökmezseniz rahatlıkla bir Ay'dan daha uzun süre tekrar tekrar kullanılabilir. Pipetli köpüklerde maalesef tekrar tekrar kullanılabilirlik sıkıntı. Normalde tekrar tekrar kullanılamaz, yani garantisi yok. Fakat siz işlem bittikten sonra pipeti kıvırarak pipetin alt kısmındaki pime takabilir, pipetin uç kısmının donmasını engelleyebilir ve iç kısmının yaş kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede gün içinde tekrar tekrar kullanabilirsiniz, şanslı iseniz ertesi güne de kalacaktır. Ayrıca köpüğü mümkün olduğunca güneşten uzak, serin ve kuru ortamda saklayın. Tabiki kesinlikle düz şekilde depolayın, yan yatırmayın. Lakin ne kadar çaba göstersenizde en iyi ihtimalle ürünü 1, bilemedin 2 gün tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Sonrasında pipet kurumamış olsa bile pipetin takıldığı ventil kısmındaki köpük kuruyacaktır ve ventil tıkanacaktır. Akfix 940 emniyet valfli köpük tercih ederek bu problemden komple kurtulabilirsiniz. bu üründe değişik bir ventil kullanılır, plastiktir. Köpük buraya yapışamaz, tutunamaz, bu sayede de tıkayamaz. İşlem bitince normal köpükteki gibi pipeti kıvırır ve pipetin üst kısmındaki pime takarsınız, pipetin içi yaş kalır. Ventili de plastik olduğu için tıkanamaz. Bu şekilde tam 2 ay boyunca bu ürün tekrar tekrar kullanılabilir.

  • @bulutesin

    @bulutesin

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 çok teşekkür ederim. Pipet kurumasa bile ventilin kuruyup tikanacagini düşünmüştüm bende... Eğer bilseydim akfix in belirttiğiniz modelini alırdım. Neyse bir dahaki sefere diyelim. Teşekkürler 🙏

  • @kivanckuday9368
    @kivanckuday93683 жыл бұрын

    Merhaba. Güzel bir video teşekkürler. Ama sormak istediğim birşey var. Bu köpüğü açtığımız zaman bitirmek zorunda mıyız. Diğer bir işte kullanmak üzere nasıl muhafaza ederiz.

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    3 жыл бұрын

    Merhaba. Beğendiğinizi sevindim. Güzel bir soru sordunuz, hemen yardımcı olmaya çalışayım. Ne yazık ki video da kullandığım standart pipetli köpükler tekrar tekrar kullanılamaz. Bir seferde bitirilmesi gerekir. Bir miktar kullanıp kalanı bir kenara koyduğumuzda önce pipet, ardından da pipetin takıldığı ventil mekanizmasının içinde duran köpük havadaki nemi alarak kurur ve tıkanır. Bu olay en fazla bir gün de vuku bulur. Yani aynı gün içinde bir iki defa daha bu ürünü kullanabilseniz bile bir-iki gün sonra ürün kuvvetle muhtemel kullanılamaz hale gelecektir. Bir teneke size fazla geliyor, ürünün çoğu çöp oluyorsa, 300ml ve 500ml gibi ufak tenekeler de var, onlara bakabilirsiniz. Ayrıca Akfix 940 emniyet valfli PU köpük adında, pipetli ama hem pipet, hem de ventil mekanizması farklı, tam 2 ay a kadar saklanabilen, tekrar tekrar kullanılabilen bir köpük de var. Bunu da tercih edebilirsiniz.

  • 3 жыл бұрын

    Öncelikle eline sağlık. Benim bir sorum olacak. Ucuza bir tane termos buzluk buldum ama iç dış plastiği arası boş, hiçbir izolasyon dolgusu yapmamışlar. Bunun düzgünü 2-3 katına satılıyor. Ben bu ucuzu alsam, dış plastiğinden bir delik açıp PU köpük ile doldurabilir miyim? Bir noktadan delik açıp içini doldursam, diğer taraflara kadar ittire ittire gider mi? Yoksa bir kaç yerden delik açmak mı gerekir? Garip bir soru olduğunun farkındayım ama vasat bir termosa 300TL vermek istemiyorum. Bir de izolasyonu yeterli olur mu? Isı izolasyonu sağlayan köpükler farklı mı? Kalitelilerin içini açtıkları videoları buldum, bu cam yünü denilen şeyler gibi bir dolgusu var. Derdim 3-4 gün soğuk tutsun değil. 12 saatlik yolculukta, içine buz aküleri attığımda buzlar erimesin yeter :)

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    3 жыл бұрын

    Merhabalar. Teşekkür ederim öncelikle. Faydalı olduysa ne mutlu. Termos buzluk bende de var. Termos kısmı güzelce XPS ile yalıtmışlar ama kapağını unutmuşlar. Kapağın içi boş. İçinde hiçbir şey olmadığı için içeriden dışarı kolaylıkla ısı transferi oluyor. 😕 Aklımda bu konu ile alakalı bir video çekmek var. Kapağın içini köpük ile doldurayım, bakayım ısı yalıtımına ne kadar etki edecek. Lakin bunun için uzun kablolu termometre almam lazım, o da bir maliyet nihayetinde. Taş yünü, EPS, XPS, köpük vb. birçok ısı yalıtım malzemesi var. ISO ve EN standartları "bir malzemenin ısı yalıtım katsayısı

  • 3 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 Cevabınız için çok teşekkürler. Özellikle nem ile kuruması kritik bir bilgi oldu benim için. Deneme yapabilirsem sonuçlarını da buradan paylaşırım : )

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    3 жыл бұрын

    @ sabırsızlıkla bekliyor olacağım 😇

  • @erdncr5534
    @erdncr5534 Жыл бұрын

    Kurumuş köpük lekesini kapıdan bencereden nasıl çıkartabiliriz, bulaşık teli çiziyor

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    Жыл бұрын

    Hocam, kurumuş köpük sadece mekanik yollarla, yani kazıyarak çıkar. Falçata olur, keskin bir bıçak olur. Malesef çizmeden temizleyemezsiniz.

  • @hulyagokdemir1185
    @hulyagokdemir11852 жыл бұрын

    Merhaba konteynir için parke üstüne yapıp tekrar parke döşesek sağlıklı olurmu yoksa dışından alınamıyor yapmaliyiz

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Konteynır ve parke arasındaki bağlantıyı kuramadım ☹️ Parke yapıştırmak için köpük mü kullanmak istediniz acaba? Eğer öyle ise köpük çok şişen bir malzeme olduğu için şahsen önermem 😕

  • @duguntvv
    @duguntvv2 жыл бұрын

    Merhaba.. Ben yapıştırmak için değil boşluk doldurmak için hangisini almam gerekli akfix maximum veya soual comfort uygun olur mu.. Genlesmei fazla olmasını isterim köpük doldursun

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Yüksek genleşme oranı istiyorsanız tabiki doğru seçim pipetli köpük olur. Herhangi bir Pipetli köpük genleşme oranı ile rahatlıkla ihtiyacınızı karşılar. Özel bir model/ürün tercih etmenize gerek olmayacaktır. Akfix maksimum 1000gr brüt ağırlığa sahip bir üründür. Standart ürünler brüt 850gr gelir. Maksimum köpüğün mantığı teneke tam ağzına kadar dolu olduğu için yüksek adetlerde daha az ürün satın alırsınız, bu da ambalaja daha az para ödeyeceğiniz anlamına gelir. Örneğin 7 teneke Akfix 805 alacağınıza 6 teneke Akfix Maksimum alırsanız 1 teneke ambalaj maliyetinden kar etmiş olursunuz. Soudal Comfort da bir Pipetli köpüktür. Comfort olmasının avantajı daha ergonomik bir tutuş sağlaması ve kolay uygulanmasıdır. Genleşme oranı ile fark yaratmaz. Ergonomiye önem veriyorsanız o fiyat farkını ödemeye değer. Sözün özü, ne kadar ürün ihtiyacınız var bilmiyorum ama çok ise Akfix Maksimum, değil ise Akfix 805 uygun olacaktır.

  • @kenansenol2022
    @kenansenol20222 жыл бұрын

    Kardeşim ağzına sağlık fakat bir sorum olacak Üzerimize bulaşan köpüğü daha sonra nasıl çıkartabiliriz

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Videoda da bahsettiğim gibi, köpük henüz kurumadıysa kolay. Köpük temizleyici veya aseton ile çıkartabilirsiniz ama kuruduktan sonra işiniz zor. Kazımanız lazım. Tekstil malzemelerinden mesela %100 çıkartamazsınız çünkü köpük kumaşın içine işliyor ama cildinize bulaştıysa çok sorun değil, cildin yağı zamanla köpüğü ciltten atıyor.

  • @furkanasir1268
    @furkanasir12682 жыл бұрын

    Ustam merhaba, banyo tavanı yanındaki gider borusunun etrafına bundan kullanabilir miyiz. su sızıntısını kesermi ?

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Tabi, su sızıntısını keser, lakin sürekli su teması olacaksa bu ürün önerilmez. Yani sürekli ıslak olan bir yer olmamalı, su akıp gitmeli. Ayrıca ürünü uyguladık diyelim, güzelce kurudu, su sızıntısını kesti, peki o su nereye akacak? Tabiki yolunu bulacak, ya başka bir yoldan yine içeri akacak, yada gidip bir komşunuzun başına bela olacak. Varmak istediğim nokta, tesisatta problem varsa mümkünse kaynağı bulunup yok edilmeli, üzeri örtülmeye çalışılmamalı. Tabi bu da imkanlar ile alakalı 🤷‍♂️

  • @balandcan
    @balandcan Жыл бұрын

    Merhaba . Dar ve uzak bir yere dolgu amaçlı köpük yapmak istiyorum. Pipet kısa geliyor ucuna hortum takıp uzatsam sorun olurmu? Teşekkürler

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    Жыл бұрын

    Merhabalar. Bende zaten onu tavsiye ederdim. Türkiye de bilmiyorum sadece köpük pipeti satılıyor mu ama bulamazsanız eğer ince uzun bir hortum ayarlayın, köpüğün ucuna takın ve uygulayın. Dikkat etmeniz gereken, nemlendirmeye ihmal etmemek. Dar ve uzak bir yerde nem de çok az olacaktır, hava sirkülasyonu da pek olmayacaktır. Bunlar köpüğün sağlıklı bir şekilde kuruması, şişmesi ve yapıştırması için olmazsa olmazlar. Boşluğu önce fıs fıs vb bir araç yardımıyla sulayın. Sonra bir kat köpük uygulayın, bir saat kadar kendi haline bırakın. Köpük şissin ve kurusun. Gerekirse üstüne bir kat daha atın.

  • @ekingunay
    @ekingunay2 жыл бұрын

    pervazlar henüz köpük kurumadan takılsa olu muydu hem onlar da yapışmış olurdu .

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Aslında çok güzel fikir. Tabiki pervazları da yapıştırır lakin genleşme faktörünü kesinlikle dikkate almalısınız. Poliüretan köpükler havadaki nemi alarak hızlıca kurur ve kururken de genleşir. Öncelikle köpüğü sıkar sıkmaz pervazı kapatırsanız hava almasını engellersiniz, o zaman da köpük daha yavaş kurur, daha az genleşir, iç yapısı da daha gözenekli olur. Bolca nemlendirme yaparak bu sorunların hepsinden kurtulabilirsiniz fakat bu seferde genleşen köpük pervazı itebilir, yerinden çıkmasına neden olabilir. Bunun önüne geçebilmek için; - Genleşmeyi dikkate alarak fazla uygulama yapmayın (uygulama miktarına dikkat edin). - 2-3 tane büyük boy mengene ile köpüğü uyguladıktan hemen sonra kapının pervazlarını önlü arkalı sabitleyin. - ve son olarak 3 tane kapı gergisi ile kapının gönyesinin bozulmasını engelleyin ki köpük kapıyı pervazlardan değil de kasadan iterse bu sefer de kapınız kapanmaz. Hemen aklıma bu fikir geldi, bilmem yardımcı olur mu?😊

  • @38Sefer
    @38Sefer2 жыл бұрын

    Merhaba poliüretan ile kaya bloğunun kalıbını çıkartmak istiyorum lakin kaya ile poli arasına ne uygulamalıyımki bir birine yapışmasın çabuk ayrılsın. Teşekkürler

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Sizlere de merhabalar. Yapışma önleyici size Akfix A80 kalıp ayırıcı ve yağlayıcı sprey önerebilirim. Bunu Kayanın üzerine uygulayıp üzerine de köpük uygulayabilirsiniz. Köpüğün kayaya yapışmasını engelleyecektir. Lakin yağlayıcı sprey biraz kaygan birşey olduğu için köpük uygulamakta zorluk yaşayabilirsiniz. Köpük yüzeyden akma/kayma eğiliminde olacaktır. Yere bolca gazete/kağıt serin, dökülme, akmalara karşı hazırlıklı olun ve tabiki sabırlı da olun ☺️ Köpükten alacağınız verimi arttırması, kurumayı hızlandırması ve genleşme oranını da arttırması için köpük uygulamasından sonra üzerine bolca su püskürtmeyi de unutmayın 👍🏻

  • @38Sefer

    @38Sefer

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 Geri dönüş için çok teşekkür ederim kolay gelsin

  • @aliaysit2534
    @aliaysit25342 жыл бұрын

    Merhaba usta Akfix yapıştırıcı var ama dondu çözümü var

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Akfix'in çok fazla yapıştırıcısı var, acaba hangisi? Kodunu söyleyebilir misiniz? 705, 303, 610, 310 vb. Eğer üzerinde bir kod yoksa da ismini söyleyin.

  • @ramazandagl5488
    @ramazandagl54882 жыл бұрын

    Trapez saçlarda tavanı nasıl köpükleriz bilgilendirirseniz memnun olurum

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. Trapez sac kolay bir uygulama alanı köpük için. Lakin sanırım tersten uygulama yapacaksınız, yani tavana köpük nasıl uygulanır, düşme, dökülme, akma yapmaz mı? diye sorduğunuzu tahmin ediyorum. Sadece sac birleşim yerlerini kapatacaksanız pipetli ama az genleşen bir köpük tavsiye ederim. Akfix 806 doğru tercih olacaktır. Köpük uygulama konusunda tecrübeniz var ise Akfix 805P tabancalı köpük en doğru seçim olur. Tabancalı köpükler pipetli köpüklere kıyasla çok daha az genleşir (4 de 1 gibi). Bu sayede birleşim yerlerine ince çizgiler çekebilir, sarfiyatı en aza indirebilir ve minimum maliyet ile işinizi halledersiniz. Tabancalı köpük kullanabilmek için tabanca aparatı ve köpük temizleyici de almanız gerektiğini unutmayın. Son tavsiyem, Akfix Thermcoat. Ürün tabancalı bir köpüktür ama spreylenerek uygulanır. Bu ürün ile sadece sac birleşim yerlerini değil, tavanı komple kaplarsınız. Muazzam ısı ve ses yalıtımı sağlar. Hem sac aralarını kapatır, hem de ses ve ısı yalıtımı sağlamış olursunuz. Tabi böyle bir ihtiyacınız var ise. Tercih sizin ☺️

  • @ramazandagl5488

    @ramazandagl5488

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 teşekkür ederim sağolun

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    @@ramazandagl5488 Rica ederim. Sizde sağolun.

  • @cklt7707
    @cklt77072 жыл бұрын

    merhaba ustam,duvarıma bir plaka çaktık fakat arasında 1-2 milimlik açık var, ben bu açığı su sızmaması için mastik mi kullanmalıyım yoksa bu köpükten mi kullanmalıyım? cevaplarsanız sevinirim.

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar efendim. 1-2mm lik bir açıklık için tavsiyem kesinlikle mastik olur. Köpük pipeti zaten 1-2mm lik boşluğa girmez, dışarıdan bu boşluğa uygulama yapmaya kassanız bile mecbur plakanın üzerine, etrafa ve yere köpük bulaşır, çok zorlanırsınız. Akabinde köpük kururken genleştiği için plakanızı kastırabilir, yamultabilir. Mastik tercih ederseniz kanülün ucunu hiç kesmeyin, rahatlıkla 2mm lik bir uygulama yapabilirsiniz. Plakanın etrafına uygulama öncesinde maskeleme bandı çekerseniz çok temiz de bir uygulama yapmış olursunuz. Saygılar.

  • @cklt7707

    @cklt7707

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 Çok teşekkürler Mesut Bey 👍👍

  • @emirasaf4927

    @emirasaf4927

    Жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 merhaba her tüp kaç metre kare yer kaplar

  • @semihkaya9170
    @semihkaya91702 жыл бұрын

    güzel paylaşım. Bir sorum var, poliüretan köpüğü tam kullanmadık diyelim pipetinin icinde kalanları nasıl temizleyebiliriz. tekrar kullanacagımızda yeni bir pipet mi almalıyız acaba? yoksa tek kullanımlık mı oluyor bu poliüretan köpük şişeleri yarım da kullansak atmalı mıyız? teşekkürler

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Semih bey, teşekkür ederim sorunuz için. Güzel bir soru. Pipet ile kullanılan köpükler evet, bir kerede bitirilmelidir. Her bir köpük tenekesi yanında bir adet pipet ile satılır, o yüzden eğer pipetin içinde ham madde kurursa temizleyemezsiniz. Ham madde henüz yaş ise aseton ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Çok sık köpük kullanıyorsanız bir teneke köpük temizleyici de alabilirsiniz. Eğer çok da sık köpük kullanmıyorsanız 500ml veya 300ml küçük tenekeler var, onlardan alınız, bir kerede zaten bitirirsiniz. Fiyat olarak avantajlı olur mu, bilemiyorum ama Akfix 940 emniyet valfli tekrar kullanılabilir köpükte tercih edebilirsiniz. Bir kere kullandıktan sonra tam 2 aya kadar bekleyebilir, tekrar tekrar kullanılabilir.

  • @semihkaya9170

    @semihkaya9170

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 teşekkürler bililendirme için

  • @kasapogluecdadkasapoglu2258
    @kasapogluecdadkasapoglu22582 жыл бұрын

    Sayın. Beyefendi puhari dibine sıkmak istiyorum tabiki puhari sıcak sıcaklığa dayanımı tabiki üzerine beton dökeceğim garga kuşları yiyor köpüğü.surumun cevabını yazarsanız sevinirim

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Güzel abim, tabiki cevap vermek isterim ama ne demek istediğinizi anlayamadım ☹️ Köpüğü karga kuşları yiyor, buna çözüm olarak ne yapabiliriz diye mi soruyorsunuz? Bunu yiyen kuş fazla yaşamaz. Sağlık açısından oldukça zararlı bir malzeme bu. Fare, Sincap, karga, güvercin vb. hayvanlar köpüğü kemirebilir ama sonuçları kötü olur. Yurt dışında bazı ülkelerde kemirgenleri engelleyecek özel köpükler yapılmış ama henüz Türkiye'de bu köpüklerden yok. Belki köpük kuruduktan sonra sprey boya ile üzerini boyayarak saklayabilir, kargaların zarar vermesini engelleyebilirsiniz. Acizane yorumum ancak bu kadar 🤷🏻‍♂️

  • @kasapogluecdadkasapoglu2258

    @kasapogluecdadkasapoglu2258

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 tabiki kuşada yazık günah fırının puharisinin dibine sıkacağım yani fırının çatısına hanı sıcak oluyor dayanırmı eririrmi .yani yağmurdan su fırına sızmasın amaçlı anladın mı en önemli fırına su sızarsa fırın tabanındaki tuzu eritir atateş tuğlası çöker anladın mı gardaş...

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    @@kasapogluecdadkasapoglu2258 anladım abim, şimdi anladım. Köpükler 80-90 dereceye kadar ancak dayanır. Daha yüksek sıcaklıklarda yanar, alev alır. Eğer çok daha yüksek sıcaklıklara dayanacak birşey e ihtiyacınız var ise Soudal marka ve Diall marka şömine macunu var. Bunlar 1300-1500 dereceye kadar dayanır.

  • @denemesurumu7001
    @denemesurumu70012 жыл бұрын

    Tavana bunu nasıl yapabiliriz acaba? Ters çevirince pipetin uzunluğu yetmiyor. Pipetin ucuna ilave yapayım dedim, pipeti az eğince sanki elimle tetiğe basmışım gibi köpük geliyor.

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Harika bir tespit 👏🏻👏🏻👏🏻 Sizin için geliştirilmiş bir köpük türü var @deneme sürümü, Akfix 890 multiposition foam. Hem ters, hem de düz kullanılabiliyor lakin şimdilik Türkiye de satılmıyor 😔 Size tavsiyem, sıfır, hiç kullanılmamış bir köpük alın, iyice çalkalayın ve düz bir şekilde deodorant sıkar gibi sıkın. Epey bi ürün çıkacaktır tenekeden ama itici gaz, sıvıdan erken bitecektir, sonuç olarak tenekenin içinde ürün kalacaktır. Bu olmasın diye tenekeyi ilk elinize aldığınızda önce hemen tavan uygulamalarını yapın, sonra duvar ve varsa zemin uygulamaları yapın. Yok, ben sadece tavan uygulamalari yapıyorum, duvarla işim yok derseniz iki köpüğün pipetini uc uca bağlayın, sonra tenekeye takın ve tenekeyi ters çevirerek uygulama yapın. Son olarak, yukarıda hiç kullanılmamış bir teneke ilk kez kullanılacağı zaman bir süre düz de uygulanabilir demiştim ya, aynı şekilde teneke yere 90° açı ile tutularak, paralel bir şekilde de uygulama yapılabilir. Hatta bu uygulama düz uygulamaktan bir tık daha iyi de olacaktır. Tabi tenekeyi yan tutarken tetiğe basabilmek ve kontrollü bir çıkış sağlayabilmek pek kolay olmayacaktır 😕 Kolaylıklar dilerim 👋🏻☺️

  • @denemesurumu7001

    @denemesurumu7001

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 teşekkür ederim. Köpüklerin markası önemli mi peki. Kimisi var 40 lira kimisi 90 lira mesela.

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Rica ederim. Hayır, marka ve model fark etmez. Gramaj önemli ama. O fark eder. Aynı tenekeye 600gramdan 850gram a kadar ürün dolduruyorlar. Düşük dolum denen 600-650gramlik ürün tercih etmeyin. Teneke içindeki ürün de gaz da az olduğu için ihtiyacınızı karşılamayacaktır. 850gr denen tam dolum bir ürün tercih edin. İhtiyacınızı karşılayacaktır inşallah 👍🏻

  • @denemesurumu7001

    @denemesurumu7001

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 teşekkür ederim

  • @denemesurumu7001

    @denemesurumu7001

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 hocam bir de geçen sefer aldığım köpüğü tavan boşluğuna sıkarken yapıştırırken zorlandıydım. Sıkıyorum sıkıyorum, yere düşüyordu. Tutunmuyordu. Yeterince nemlenmediği için mi yoksa uygulamam mı yanlış ki acaba.

  • @mustafaates1127
    @mustafaates11272 жыл бұрын

    Su gören yere yapılır mı

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Evet, su gören yere yapılır ama sürekli su ile temas etmemeli, su akıp gitmeli, zaman zaman su gören bir yer olmalı. Uygulandıktan sonra su birikintisi oluşma durumu varsa tavsiye edilmez.

  • @temizkalsnyuregimiz3035
    @temizkalsnyuregimiz30352 жыл бұрын

    Selamlar. Benim kullanmak istediğim yer: Köy evinde Tahtalardan oluşan araları bir iki cm aralıklı olan, üzerinde beton olmayan, sadece ziftli kagitla kapatılmış tavanlara uygulamak istiyorum. 100 m kare bir alanı bu yöntemle zor olur diyorum. Ne tavsiye edersiniz. Yukarıdan gelen hasaratlara engel olmak için.

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Merhabalar. En üst kısımda bir kaplama malzemesi var ise (ziftli kağıt bile olsa), köpük direkt güneş ışığına maruz kalmayacak ise tamam, bu ürün uygulanabilir. Çünkü güneş görürse, deforme olur. 1-2cm aralıklar var ise pipetli köpük pek doğru bir tercih olmayacaktır, çünkü pipetli köpükler çok genleşir. Bu tarz dar boşluklar için tabanca ile uygulanan köpük daha mantıklı. Birazcık pahalıdır, tabanca aparatı ve köpük temizleyici de almanız gerekir ama muhteşem derecede daha fazla verim elde edersiniz. Fazla ödeyeceğiniz paraya değer. Bir tane tabanca, bir tane köpük temizleyici, 2 teneke de Akfix 805P köpük alsanız sanırım ihtiyacınızı karşılar. Yetmezse bir teneke daha ürün alırsınız. Köy yeri uzakta ise, git-gel sorun olacaksa garantiye alın, 3 teneke alın, artarsa bir tanesini iade edersiniz, bu da bir seçenek. Eğer sadece boşluk doldurma değil, hem ısı, hem ses yalıtımı da olsun derseniz Akfix Thermcoat Termal ve Akustik Yalıtım Köpüğü aslında burası için biçilmiş kaftan. Bu ürün standart köpüklerden farklı olarak yüzeylere püskürtülerek uygulanır. Sprey köpük de denir buna. Hem boşluk kapatır, hem yüzeyleri komple kaplar, bu sayede ısı ve ses yalıtımı sağlar. İdeal ses ve ısı yalıtımı için 1m2 alana 1 teneke ürün uygulanması tavsiye edilir. Yaklaşık 5cm kalınlığında bu ürün uygulanır. 100m2 için 100 teneke ürün gider. Eğer çok maliyetli olacaksa sizin için 5cm değil de 2.5-3cm kalınlığında uygulama yaparsınız, sarfiyatı ve maliyeti azaltmış olursunuz. Tabi elde edeceğiniz yalıtım değeri de biraz düşmüş olur. KZread da aratın, Türkçe tanıtım videosu var, izleyin, hemen aklınızda bir şeyler canlanacaktır.

  • @temizkalsnyuregimiz3035

    @temizkalsnyuregimiz3035

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 Allah razı olsun kardeş. İşin rast gelsin. Ayağına taş değmesin.

  • @aysefatma1712
    @aysefatma17122 жыл бұрын

    İyi günler ben yaptım kapı kapandı e yapm gerekli acaba😰😰

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    Size de iyi günler. Kapının kapalı yada açık olması çok önemli değil aslında. Siz köpüğü gereğinden fazla miktarda uyguladıysanız kururken köpük şişer ve kapının sıkışmasına, çok zor açılıp kapanmasına neden olur. Eğer yeterli miktarda uyguladıysanız uygulama sonrasında kapıyı kapalı da bıraksanız, açık da bıraksanız fark etmez, kapı rahatlıkla açılır ve kapanır. Mesela şimdi kapının dili ile yuvası arasındaki mesafeye bir bakın, eğer yaklaşık 3 milimetre bir mesafe var ise kapı rahat açılıp kapanır diyebilirim ama dil ve yuva birbirine temas ediyorsa, eyvah, çok fazla sıktınız demektir. Çok fazla uyguladıysanız mecbur tüm köpüğü temizlemeli ve yeniden uygulamalısınız. Bu ikinci uygulamada tavsiyem, kapıyı kapatın, kapı ile pervaz, yani kapı ile dilin yuvasının bulunduğu kısma bir A4 kağıdı yaklaşık 3mm kalınlığa ulaşana kadar katlayın. Bu katlanmış kalın kağıdı kapı ile pervaz arasına sıkıştırın. Hatta bu kağıttan 4-5 tane hazırlayarak dil ve yuvanın olduğu yere, üstüne, altına vs sıkıştırın. Buradaki amacım, yine köpüğü fazla uygularsanız bir önceki gibi kapı sıkışmasın, araya koyacağınız kağıt parçaları tampon görevi görsün. Bir nevi önlem yani. Ikinci uygulamanızda daha dikkatli olursunuz eminim ama tedbir almakta her zaman fayda var. Umarım sıkıntınızı doğru anlamışımdır.

  • @aysefatma1712

    @aysefatma1712

    2 жыл бұрын

    @@mesutkosar6477 Çok teşekkür ederim Ben simdi bu köpüğü ordan nasıl çıkaracam acaba

  • @mesutkosar6477

    @mesutkosar6477

    2 жыл бұрын

    @@aysefatma1712 rica ederim. Video da benim temizlediğim gibi, yani kesici bir alet ile keserek. Köpük kuruduktan sonra hiçbir sıvı, solüsyon, deterjan vb kimyasal köpüğe etki etmez. Ancak mekanik yollarla temizlenebilir.🤷🏻‍♂️

  • @suleymanzambakci6971
    @suleymanzambakci6971 Жыл бұрын

    Şu işleri zamanında ilk montajda yapsalar da bizi uğraştırmasalar olmaz mı 😡

  • @hesnalife
    @hesnalife8 ай бұрын

    Çok müzik sesi var çok kötü

Келесі