En nou is het afgelopen met: pofbedrijven | De Avondshow met Arjen Lubach (S5)

Ойын-сауық

Pas weken later betalen voor een online bestelling: het kan bijna overal. Steeds meer mensen gebruiken afbetalingsapps zoals Klarna en Riverty. Maar mensen raken er ook door in de schulden. Wanneer is het afgelopen met pofbetalingen?
Kijk de hele uitzending hier: bit.ly/deavondshowmetarjenlubach
'De Avondshow met Arjen Lubach' zie je iedere maandag tot en met donderdag om 22.10 uur op NPO 1 en dit kanaal.
Volg 'De Avondshow' op Instagram: / deavondshowmetarjenlubach
Volg 'De Avondshow' op X (Twitter): / deavondshowvpro
Volg 'De Avondshow' op Threads: www.threads.net/@deavondshowm...
Arjen Lubach duikt in 'De Avondshow met Arjen Lubach' via de waan van de dag langs inspirerende gasten tot op de bodem van het nieuws.
www.vpro.nl/deavondshow
#VPRO

Пікірлер: 875

  • @midu7416
    @midu74163 ай бұрын

    Als ik dit hoor ben ik zo blij dat mijn ouders me altijd geleerd hebben dat je geen geld moet uitgeven wat je niet hebt, en dat je geld maar een keer kan uitgeven.

  • @noeldoesthings
    @noeldoesthings3 ай бұрын

    Ik blij dat ik Klarna nog nooit gebruikt heb...gewoon iDeal gebruiken en niet iets kopen als je het nog niet kunt betalen. Ik heb een behoorlijk gat in m'n hand als het gaat om gamecollecting maar geen schuld dus het is te doen.

  • @mickpoepjes2463

    @mickpoepjes2463

    3 ай бұрын

    game collecting is echt super triest zeg...

  • @djendjendjendjendjen9442

    @djendjendjendjendjen9442

    3 ай бұрын

    laat die gast joh@@mickpoepjes2463

  • @Mike_V_1986

    @Mike_V_1986

    3 ай бұрын

    ​@@mickpoepjes2463 janken over iemand zijn hobbies is nog triester 😂

  • @Amy_399

    @Amy_399

    3 ай бұрын

    @@mickpoepjes2463 gamecollecting is tzelfde als andere dingen collecten, maar haal je er met games meestal nog iets meer plezier uit. onnodige comment weer

  • @netherlandsboy8025

    @netherlandsboy8025

    3 ай бұрын

    Ik heb 't een keer gebruikt om te testen ze kwamen het netjes brengen. Nou ik vind d'r niks aan ik voel me dan echt zo'n dief ik heb 't daarna gelijk betaald. Inderdaad gewoon lekker met ideal!

  • @mrmilkytank
    @mrmilkytank3 ай бұрын

    Ik dacht bij 't zien van de thumbnail en de term pofbedrijven even aan iets anders dan een after pay bedrijf..

  • @fdvoidmusic

    @fdvoidmusic

    3 ай бұрын

    Je bent zeker niet de enige haha

  • @Mortis845
    @Mortis8453 ай бұрын

    Heb het wel eens gebruikt bij noodgevallen, dat ik bijvoorbeeld bij het verhuizen ineens extra vervoer moest regelen terwijl we al een klein budget hadden. Heb het alleen vervolgens wel netjes op tijd betaald. Ik schrik wel veel van de openstaande bedragen,vooral bij zulke jonge mensen! Ik vind wel dat mensen makkelijk oordelen soms.. vaak worden mensen met gokgedrag of andere problemen naar dit soort dingen toe getrokken. Het zou eigenlijk ook niet zo makkelijk moeten worden gemaakt, het mag eigenlijk wel worden afgeschaft om enorm veel ellende te voorkomen.

  • @Eftel-siteNl

    @Eftel-siteNl

    3 ай бұрын

    Als vervoerskosten al te veel kunnen zijn vraag ik me af of je toen zou moeten willen verhuizen. Het is wel weer zo Nederlands als iets klein budget wordt genoemd. Als ik aan klein budget zit te denken tijdens dat ik zou verhuizen zit ik toch meer aan €50.000 te denken. Maar als men hier over extra vervoer gaat spreken wat al op lening moet vraag ik me toch af wat er bedoeld wordt met klein budget.

  • @franklinnartz1381

    @franklinnartz1381

    3 ай бұрын

    @@Eftel-siteNl 50.000 een klein budget? Op welke wereld woon jij?

  • @Ben_Hard

    @Ben_Hard

    3 ай бұрын

    ​@@Eftel-siteNl Ten eerste: wtf 50k verhuizsn? 😂😅 Ten tweede: soms is verhuizen ook gewoon iets wat moet, ook als je krap zit, tis niet altijd een keuze. Ik koos er ook niet voor om huisgenoot te hebben die me constant liep te bedreigen, dat was stadswonen rotterdam die dat voor mij koos.

  • @Sjoerd1993

    @Sjoerd1993

    3 ай бұрын

    @@Eftel-siteNlHaal daar een nul vanaf, en dan kom je misschien in de buurt van het budget voor normale mensen bij een verhuizing. Man, 50k een klein budget, hoe ver kan je vervreemd zijn?

  • @EstherHulst-Artist

    @EstherHulst-Artist

    3 ай бұрын

    Ik wel eens als iemand jarig was een paar dagen voor ik mn geld binnen had.

  • @Shadic70
    @Shadic703 ай бұрын

    Het is veels te makkelijk doordat ik in een mindere periode in me leven heb dom veel geld weggegooid (rond de €4500) en uiteindelijk werd het mij te veel en heb ik mezelf onder bewindvoering gedaan omdat ik mezelf niet vertrouw met me financiën en ik was toen 20 nu 22 en ben er bijna van af ik vindt het schandalig dat er jongeren zijn die er zo lacherig over doen. Er moeten strengere regels komen ervoor.

  • @fabialorent876

    @fabialorent876

    3 ай бұрын

    Goed dat je zelf het initiatief nam tot bewindvoering. Lang niet iedereen doet dat, omdat ze denken dat ze geen probleem hebben, of willen het niet zien. Een kennis van mij is bijvoorbeeld al vaker aangesproken op zijn onverantwoordelijke uitgaves, maar die wil gewoon niet veranderen...terwijl ze al jaren in de problemen zit...

  • @Widdekuu91

    @Widdekuu91

    3 ай бұрын

    Ze doen er lacherig over, net als mensen die dronken dansen langs de rand van een vulkaan. Ze weten dat het gevaarlijk is, maar het is te eng om je realiseren hoe eng het is.

  • @EchtEenMilan

    @EchtEenMilan

    3 ай бұрын

    Dus omdat jij en wat anderen er niet mee kunnen omgaan moet het maar strenger gereguleerd worden? Het is gewoon een betaalmiddel als zovelen.

  • @basvantklooster8670

    @basvantklooster8670

    3 ай бұрын

    ​@@EchtEenMilannee is gewoon geld klopperij je kan veel beter een creditcard nemen daar bouw je punten mee op en is minder gezeik/rente als je is een keer vergeet te betalen

  • @deslooper8182

    @deslooper8182

    3 ай бұрын

    ​@@basvantklooster8670 ja een creditcard betaal je geen rente over 😂. Je kan beter gewoon geld uit geven als je het heb. In plaats van krediet nemen.

  • @cowboytanaka6675
    @cowboytanaka66753 ай бұрын

    Ich lerne niederländisch praktisch nur durch arjen lubach und Duolingo 👍🏼

  • @jordypolfliet6911

    @jordypolfliet6911

    3 ай бұрын

    Doe het dan ook in het Nederlands, oliebol. Je hebt nog maar weinig geleerd.

  • @lynchzchiller1416

    @lynchzchiller1416

    3 ай бұрын

    ​@@jordypolfliet6911doe eens aardig, je kan hem toch vragen om zijn Nederlands te demonstreren?

  • @Widdekuu91

    @Widdekuu91

    3 ай бұрын

    Schön zu hören daß du Niederländisch magst. Es gibt noch viele andere Video's mit ähnliche Humor (Satire, u.s.w.) aber vielleicht 'n bißchen harter als diese Show. Sowas wie die Deutsche Knallerfrauen. Z.B. Sluipschutters, Klikbeet, Toren C und Koefnoen. :) Viel Erfolg!

  • @cowboytanaka6675

    @cowboytanaka6675

    3 ай бұрын

    @@jordypolfliet6911 Ik heb Nederlands geleerd maar ik ben niet zo snel

  • @gerritgelder9990

    @gerritgelder9990

    3 ай бұрын

    Was du hier schreibst ist immer noch Deutsch

  • @Hey10505
    @Hey105053 ай бұрын

    Goed item! Kleine kanttekening, voor veel webshops is werken met dergelijke bedrijven de enige manier om te voldoen aan de wet. De wet stelt namelijk dat een webshop ten hoogste 50% van het aankoopbedrag verplicht van te voren mag laten betalen. Dat klinkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het komt er op neer dat de consument de keuze moet hebben om minimaal de helft van het aankoopbedrag achteraf te betalen. Een dergelijke service zelf op zetten - waarbij ze zelf de facturen moeten opvolgen naar consumenten - is niet te doen voor een webshop, vandaar dat ze meestal bij dit soort bedrijven aankloppen. De wetgever zou dit probleem eenvoudig kunnen verhelpen door de verplichting van minimaal 50% achteraf betalen aanbieden te schrappen.

  • @joost505

    @joost505

    Ай бұрын

    Weet je in welke wet dit staat? Ik ben nieuwsgierig waarom ze het hebben gedaan.

  • @Hey10505

    @Hey10505

    Ай бұрын

    ​@@joost505 Zeker! Artikel 26, lid 2, Burgerlijk Wetboek Boek 7 "De betaling moet geschieden ten tijde en ter plaatse van de aflevering. Bij een consumentenkoop kan de koper tot vooruitbetaling van ten hoogste de helft van de koopprijs worden verplicht." De reden dat de wetgever dit gedaan heeft, is omdat men meent dat dit een consument zou beschermen. Bijvoorbeeld, mocht het geleverde niet voldoen aan de verwachtingen van de consument, dan zou met achterafbetaling de risico's van de consument kleiner zijn. In de praktijk is dat niet zo, zoals we onder andere zien in het filmpje van Lubach.

  • @Hey10505

    @Hey10505

    Ай бұрын

    Artikel 26, lid 2, Burgerlijk Wetboek Boek 7

  • @MikMok
    @MikMok3 ай бұрын

    7:51 haha even die asmr tussendoor

  • @Zoranurai13
    @Zoranurai133 ай бұрын

    Ik mijd dit soort dingen als de pest. Creditcard gebruik ik, maar dat zet ik gelijk weg wat ik daarmee koop. En voor noodgevallen/buitenland en de extra verzekering

  • @marinkadumon2930

    @marinkadumon2930

    3 ай бұрын

    Ik ook, maar eigenlijk hou ik een creditcard voor op reis en in noodgevallen.

  • @johannhuwae6045

    @johannhuwae6045

    3 ай бұрын

    Je kan er ook gewoon geld op storten hè. Is gewoon een rekening.

  • @DaFlavourFace

    @DaFlavourFace

    3 ай бұрын

    ​@@josbremer8705 ja maar helaas zijn sommige (buitenlandse) producten alleen met credit card te betalen

  • @user-ck3by4zg3e

    @user-ck3by4zg3e

    3 ай бұрын

    Is precies het zelfde oetje😂

  • @Twientje187

    @Twientje187

    3 ай бұрын

    @@josbremer8705 met een creditcard ben je verzekerd voor je aankopen. Als er dan iets mis gaat met je bestelling dan kan de creditcardmaatschappij dat gewoon voor je regelen ipv dat je er zelf achteraan moet wanneer je met je bankpas betaald hebt. Daarnaast kun je ook cashback deals krijgen met je creditcard.

  • @elbandor6763
    @elbandor67633 ай бұрын

    Zelf ooit de fout gemaakt om een computer te kopen met afbetaling, want het leek zo mooi. Extra tijd om te sparen om het later te kunnen betalen, super chill. Maar je vergeet dan natuurlijk makkelijk dat je niet zomaar meer geld hebt als je ook je gewone spullen moet kopen. Uiteindelijk meer dan het dubbele betaald. BKR registratie gehad en zelfs loonbeslag gehad. Het is echt vreselijk. Gelukkig wel helemaal uit gekomen, maar het zou verboden moeten worden. Mooi als er meer aandacht voor gaat komen.

  • @bubbleblow7461

    @bubbleblow7461

    3 ай бұрын

    Dus omdat jij het financiële benul van een bladluis hebt mogen anderen niet achteraf betalen? Regels prima, maar het verbieden is complete onzin. Ga dan bij deze ook kinderen krijgen verbieden want daar bereiden mensen zich ook niet financieel op voor en leidt ook tot grote schulden

  • @IWontBuy-RP

    @IWontBuy-RP

    3 ай бұрын

    Of verboden, of het moet erbij staan dat het precies hetzelfde werkt als een lening, want "kijk uit! Geld lenen kost geld!"

  • @bubbleblow7461

    @bubbleblow7461

    3 ай бұрын

    @@IWontBuy-RP dat staat er al bij.... Mensen lezen alleen gewoon niet

  • @IWontBuy-RP

    @IWontBuy-RP

    3 ай бұрын

    @@bubbleblow7461 Dan moeten ze niet zeiken. Iets met wie zijn billen brandt..

  • @guidovanerkelens471

    @guidovanerkelens471

    3 ай бұрын

    indd iets van eigen verantwoordelijkheid@@IWontBuy-RP

  • @Ecclesia_
    @Ecclesia_3 ай бұрын

    Soms is Klarna de enige manier om achteraf te betalen. Bij webshops die ik niet ken of vertrouw is mijn idee: lever eerst maar, dan pas betaal ik. En dan betaal ik ook netjes met Klarna. Nul komma nul problemen met Klarna. En ja, ouders moeten natuurlijk hun kinderen goed opvoeden en leren wat een kasboekje/huishoudboekje is...

  • @sachadee.6104

    @sachadee.6104

    3 ай бұрын

    ja zo is het prima. Soort van factuur ontvangen en dan betalen.

  • @MrSnowman777

    @MrSnowman777

    3 ай бұрын

    Ja precies dit

  • @emmajones8590

    @emmajones8590

    3 ай бұрын

    Als het een winkel is met een KVK, fysiek adres en een keurmerk, leveren ze wel. Als je een nepwebwinkel treft dat het toch voor elkaar heeft om ideal en klarna / afterpay er op te hebben en je voor het laatste kiest, dan gaan die bemiddelingsbedrijven toch achter hun geld aan, of je het artikel hebt ontvangen of niet. Ze lijken veiliger, maar dat zijn ze niet. Betalen op factuur is veiliger, daar is geen 3e partij er tussen. Maar de meeste winkels bieden dat uiteraard niet aan. Ze zijn gekke Henkie niet.

  • @HollandBest.nr1

    @HollandBest.nr1

    3 ай бұрын

    Precies! Ideaal

  • @emmajones8590

    @emmajones8590

    3 ай бұрын

    @@HollandBest.nr1 Ideaal tot de betaalverzoek in je spammail komt, of helemaal niet komt, je daardoor niet betaalt en een forse boete oploopt. Of tot een grapjas allerlei dingen op jouw naam gaat bestellen en jij met de terug sturingen en annuleringen zit en soms ook de verzendkosten om de webshop zijn spul terug te zenden. Of een huisgenoot hierdoor in de schulden komt.

  • @llRoBoBinHoll
    @llRoBoBinHoll3 ай бұрын

    Ik denk dat deze platformen ook aardig bijdragen aan milieuonvriendelijk online shopping gedrag. Het maakt het voor de consument mogelijk om van alles uit te proberen, maar dan in een veel minder duurzame manier dan in een winkel. Misschien beter gewoon alles wat de nieuwe shopping status quo mogelijk maakt verbieden en terug naar fysieke winkels!

  • @VuurGirl

    @VuurGirl

    3 ай бұрын

    Zekers maar ik zie dat niet alle winkels in die rij daadwerkelijk de mogelijkheid geven achteraf te betalen. Ik werk zelf bij een en ze zijn er zeer op tegen om hier aan mee te doen gezien ze om hun klanten geven. Toch staat het bedrijf tussen de bedrijven.

  • @christafranken9170

    @christafranken9170

    3 ай бұрын

    Online kunnen bestellen is dan wel weer een uitkomst voor mensen die moeilijk hun huis uit kunnen komen. Als ik alles in een fysieke winkel zou moeten halen, zou ik een eind minder zelfstandig kunnen zijn

  • @bas_ee

    @bas_ee

    3 ай бұрын

    ze moeten gewoon stoppen met dat vandaag besteld, morgen in huis. Bestel wat, en verzamel even een route, en lever dan per paar dagen in 1 efficiente route alles even.

  • @bubbleblow7461

    @bubbleblow7461

    3 ай бұрын

    Hoezo terug naar fysieke winkels? Want al die verwarmingen en lichten die branden zijn wel duurzaam? en het reizen naar de winkel? Daarbij heb ik helemaal geen zin om na een lange week werken ook nog eens in een te drukke winkelstraat mij door een mensen menigte heen te drukken om een broek te kopen die de winkel dan weer niet heeft in mijn maat.

  • @bubbleblow7461

    @bubbleblow7461

    3 ай бұрын

    @@bas_ee Dat is compleet onwerkbaar, dan heb je 2 keer per week een postbode die met 3 vrachtwagens moet langskomen. Je snapt toch zeker wel dat er zoveel bezorgd wordt omdat er zoveel pakketten zijn?

  • @matr0r
    @matr0r3 ай бұрын

    Thanks! Betaalt nooit via Klarna alleen als k twijfel of ik het terugstuur. Maar door deze aflevering kwam ik erachter dat ik tot dit weekend had om nog een rekening te betalen haha.

  • @bigds9fan

    @bigds9fan

    3 ай бұрын

    Nou ja dan krijg je wel een herinnering voor die tijd. Zo netjes zijn ze wel.

  • @lahaya237

    @lahaya237

    3 ай бұрын

    Je kan ook gewoon optijd terug betalen. Ze maken er echt geen geheim van dat je moet betalen. De Nederlandse overheid doet het zelf ook. Betaal jij een boete of je belasting telaat betaal je ook snel 3 keer zo veel er voor.

  • @stephans1990

    @stephans1990

    3 ай бұрын

    Zelfs als je het terug stuurt kan je toch gewoon betalen? Na een postfraude op mijn vorige adres konden huisgenoten van mij niet meer achteraf betalen bij H&M, waarvan ze over de rooie gingen omdat ze dan 6 broeken moesten betalen waarvan ze maximaal één wilde houden...

  • @longbow857

    @longbow857

    3 ай бұрын

    Volgens mij moet je de betekenis van nooit nog eens opzoeken..

  • @ToppledTurtle834

    @ToppledTurtle834

    3 ай бұрын

    ​@@bigds9fanDat is niet netjes. Het is wettelijk verplicht

  • @joeniepro
    @joeniepro3 ай бұрын

    Toch is dit heel dubbel. Ik gebruik zowel Klarna als Riverty enorm vaak. Niet omdat ik iets niet kan betalen, maar omdat ik liever pas betaal als ik het product heb ontvangen. Helemaal bij bedrijven die ik nog niet ken. Dat zoveel mensen gebruik maken van Klarna, etc. is dus niet hetzelfde als ' zoveel mensen kopen op de pof' . Het zijn ook mensen die liever eerst in handen hebben en dan pas betalen, omdat niet alleen de kapper een stok achter de deur nodig heeft :)

  • @DithanBeatz

    @DithanBeatz

    3 ай бұрын

    Als je een kapot product krijgt en de webshop werkt niet mee, ben je met Klarna net zo goed je geld kwijt. Alleen is het extra lullig om het dan nog achteraf te moeten betalen.

  • @brianc5581

    @brianc5581

    3 ай бұрын

    @@DithanBeatz Nee hoor als je kan aantonen dat de webshop fout zit dan hoef je niet te betalen.

  • @MChagall

    @MChagall

    3 ай бұрын

    Exact, om dezelfde reden betaal ik soms ook met mijn credit card of Paypal.

  • @1glassMilk

    @1glassMilk

    3 ай бұрын

    Daarom is het handiger om bij bedrijven te kopen die je kent. ;)

  • @Bambeakz

    @Bambeakz

    3 ай бұрын

    Dus je besteld enorm! vaak bij webshops die je niet goed kent.. ja sure. Je hebt gewoon een gat in je hand. Ik haal helemaal niks meer in “offline” winkels en er gaat echt nooit wat fout bij de normale webshops en zo wel dan is het zo opgelost.

  • @dlikue
    @dlikue3 ай бұрын

    Arjen lubach die ASMR doet is toch wel echt het enige wat tegelijkertijd mijn moment verkloot, maar mijn dag maakt...

  • @Gias1

    @Gias1

    3 ай бұрын

    haha een goede poging...

  • @Ascathon

    @Ascathon

    3 ай бұрын

    ASMArjen

  • @marjasnoeren5750
    @marjasnoeren57503 ай бұрын

    ik had een webwinkel en wilde achteraf betalen NIET aanbieden precies om de redenen die je opnoemt. Maar volgens de Nederlandse wet MOETEN Nederlandse webwinkels achteraf betalen aanbieden. Webwinkels kunnen geen keurmerk krijgen als ze achteraf betalen NIET aanbieden. Kleine webwinkels zijn niet in staat kredietwaardigheid van klanten te controleren en als een klant achteraf toch niet betaalt kunnen ze meestal naar hun geld fluiten. Onder rembours was ook een mogelijkheid maar is verschrikkelijk duur. Vandaar dat zeker kleine webwinkels GEDWONGEN zijn via bijvoorbeeld Riverty, Klarna of Tink achteraf betalen aan te bieden en het kost webwinkels ook nog eens extra geld. De oorzaak hiervoor ligt dus bij de OVERHEID en bij deze VERSCHRIKKELIJKE BEDRIJVEN, niet bij de webwinkels.

  • @farmerjacob

    @farmerjacob

    3 ай бұрын

    Kijk hierom lees in de comments

  • @MeriaDuck

    @MeriaDuck

    3 ай бұрын

    Is dat keurmerk van de overheid? Als het verplicht is voor een keurmerk, is dat eigenlijk raar. Is credit card niet goed genoeg? Dat verklaart wel waarom je overal AfterPay of Tinka en dergelijke ziet. En Wehkamp finance heeft al heel lang een reputatie bij schuldhulpverleners. (en het is een paar keer van naam veranderd, waarom zou dat toch zijn...)

  • @jac540

    @jac540

    3 ай бұрын

    Dit dus! De overheid stimuleert het helaas. Er zijn wel manieren om het te omzeilen, zo is paypal in principe ook achteraf betalen, omdat het geld niet direct van je bankrekening wordt afgeschreven, en als je een creditcard aan je paypal gekoppeld hebt zitten je hiermee de betaling nog wat later doet.

  • @jac540

    @jac540

    3 ай бұрын

    Nee, het is geen keurmerk, het is een wettelijke verplichting van de overheid (jep, hoe stompzinnig kun je zijn).

  • @snapgab

    @snapgab

    3 ай бұрын

    De wettelijke verplichting is om toe te staan dat mensen minimaal 50% van het totale bedrag achteraf kunnen betalen, niet dat ze alles achteraf kunnen betalen, dus je laat het echt veel erger klinken dan het is. Volgens de wet ben je echt niet gedwongen om mensen over te leveren aan gewetenloze woekerlening bedrijven, of om heel bewust uit te lokken dat mensen achteraf betalen door ze de optie te geven om in meerdere etappes over een periode van een jaar te betalen ofzo, zodat het allemaal maar kleine bedraagjes lijken. Je kan ze de helft van tevoren laten betalen, en dan de 2e helft direct achteraf, gewoon meteen een factuur meesturen met het product dat je verkoopt. Zo simpel kan het zijn. Het is ook helemaal niet gek dat het mogelijk moet zijn voor consumenten om eerst het product te zien en in handen te hebben voordat ze betalen, dit risico waar jij zo bang over bent gaat immers twee kanten op, alleen kunnen consumenten niet eisen dat jij al de helft van het product van tevoren als proefje opstuurt... Met de normale manier van achteraf betalen heb je het over iets heel anders dan het hier over gaat. Is ook helemaal niet uniek aan webshops, er zijn zoveel diensten en producten waarmee je achteraf pas de factuur krijgt.

  • @daanjansen7252
    @daanjansen72523 ай бұрын

    Ik vind niet dat overal maar een regeltje en een verbod voor hoeft te komen. De overheid kan niet altijd je handje vasthouden en mensen vinden toch altijd wel een manier om dom geld uit te geven. Kijk naar het stelsel van studieleningen en dergelijke. Ik vind Klarna echt een prima optie/bedrijf en ik maak er vaak handig gebruik van als er een grote kans is dat ik iets moet retourneren, scheelt weer wat banktransacties. Er moet meer gebeuren binnen het onderwijs en opvoeding zodat jongeren leren geld te sparen en slim uit te geven.

  • @KenDM
    @KenDM3 ай бұрын

    Wat een held is deze man!

  • @strikemike7811
    @strikemike78113 ай бұрын

    Ik kijk graag Arjen Lubach, maar hij laat hier wel een heel belangrijk detail weg. Het aanbieden van achteraf betalen is een voorwaarde voor het thuiswinkel waarborg keurmerk. Hij doet alsof webwinkels dit alleen maar doen om klanten met allerlei spullen en schulden op te naaien, maar het is gewoon iets dat moet om het keurmerk te kunnen krijgen. Mensen betalen ooit liever achteraf om ervan verzekerd te zijn dat ze krijgen wat ze besteld hadden en niet opgelicht te worden.

  • @meintveldman4769

    @meintveldman4769

    3 ай бұрын

    Dat moet dan snel veranderen, zodat dit soort graaiers niet meer tellen!

  • @CaveaD

    @CaveaD

    3 ай бұрын

    Het is wettelijk verplicht als je vooraf betalen aanbiedt. Het keurmerk bewaakt de wettelijke regels.

  • @Tja...-ib4yk

    @Tja...-ib4yk

    3 ай бұрын

    Niet alleen met dit keurmerk, ELKE webshop is wettelijk verplicht om achteraf betalen aan te bieden. Tenminste 50% van het aankoopbedrag moet achteraf voldaan kunnen worden. Voldoe je daar niet aan als webshop, dan ben je in overtreding.

  • @MrBluemoon74

    @MrBluemoon74

    3 ай бұрын

    ik zou als webshop wel de mogelijkheid aanbieden maar dat de link 'plots' stuk is ofzo nadat het keurmerk is verleend. of dat het naar een pagina gaat waar staat dat ze achteraf betalen niet meer supporten...

  • @bubbleblow7461

    @bubbleblow7461

    3 ай бұрын

    @@meintveldman4769 Wat voor graaiers? Je krijgt 30 dagen om te betalen en dan ook nog een gratis herinnering, de belastingdienst geeft je doorgaans maar 14 dagen. Het feit dat sommige mensen te dom zijn om te poepen is niet de schuld van een bedrijf

  • @Fidatalla
    @Fidatalla3 ай бұрын

    Top aflevering,

  • @FullMetalPanicNL
    @FullMetalPanicNL3 ай бұрын

    Heb het enkele keren gedaan. In plaats van in 1 keer een groter bedrag ging het dan om 3 meer behapbare bedragen. Gewoon meerdere herinneringen in mijn agenda gezet en meerdere dagen voor iedere keer betaald. Als je oplet en niet over de scheef gaat is er weinig aan de hand. Ook toen ik een keer de tablet terug had gestuurd omdat ie niet beviel was alles zo afgehandeld zonder gezeur (wat ik al afbetaald had kreeg ik terug en de rest moest ik dus niet meer betalen). Maar begrijp goed dat als je een betaling mist dat het waarschijnlijk ineens vet duurder wordt. Je moet jezelf HEEL goed kunnen inhouden wil je hier aan beginnen. Ook kan je beter 1 rekening afbetalen voordat je iets nieuws doet. EDIT: ok dat schoenen van 130 ineens 800 worden is belachelijk. Het mag zeker wel begrenst worden.

  • @roanhuisman9803

    @roanhuisman9803

    3 ай бұрын

    Die schoenen werden waarschijnlijk niet “ineens” 800 euro, hier is waarschijnlijk 3 weken met 1 of meerdere herinneringen overheen gegaan en daarna nog 2 verhogingen, reken dus maar tussen de 1,5 tot 2 maanden overheen gegaan totdat diegene betaald had. Dan geef ik deze “pof bedrijven” toch wel ergens gelijk….

  • @martiendejong8857

    @martiendejong8857

    3 ай бұрын

    ​@@roanhuisman9803idd, mensen die niet betalen en dan de schuld aan het bedrijf geven van de extra kosten. En Lulbach die daar lekker op aanhaakt.

  • @user-jn4sw3iw4h

    @user-jn4sw3iw4h

    3 ай бұрын

    @@roanhuisman9803 - 'technisch gezien is een ver- *zes* -voudiging over een periode van anderhalve maand niet helemaal "ineens" en daarom geef ik deze beroepsoplichters helemaal gelijk' Goed verhaal. En welk deel van: - Deze bedrijven zijn opgericht met als doel, mensen aan te spreken die, die herinneringen niet te kunnen betalen. - De enige begrenzing waar ze zich aan houden, is het absolute wettelijke maximum - Ze geven wat het redelijke (lees niet achterbakse) verdienmodel zou zijn, 'een klein beetje winst uit klanten die niet in het boete traject vervallen', bewust op met als *doel* de verplichtingen te ontlopen die deze problemen zouden voorkomen - Er is een significant deel van de webwinkels, die ze letterlijk betaalt om deze "moedwillig mensen in de problemen helpen" structuur voor hun winkel te gebruiken. - Het is niet ongebruikelijk voor de grotere partijen in deze richting om van naam te veranderen, zodra ze teveel (verdiend) gezeik over zich heen krijgen. Wordt hierdoor goedgepraat?

  • @EdoTyran

    @EdoTyran

    3 ай бұрын

    Dat terug sturen gaat niet altijd goed (en als je iets als klarna te gebruikt kan er meer mis gaan), bij mijn broertje bijvoorbeeld werd er gedreigd met een bkr registratie voor een telefoon die hij had terug gestuurd.

  • @Locormus2

    @Locormus2

    3 ай бұрын

    Dat van die schoenen is veel te kort door de bocht verteld. Ik geloof er namelijk niets van. Je krijgt 30 dagen de tijd om te betalen. Dan krijg je een kosteloze herinnering met een nieuwe betaaldatum een paar weken verder. Dan krijg je een tweede herinnering per email en post met daaraan 13,50 herinneringskosten en weer een paar weken later een definitieve betaaldatum. Steeds met meerdere pushberichten dat je betaaldatum er aan komt en dat er extra kosten kunnen zitten aan te laat betalen. Betaal je dan nog steeds niet, dan draagt Klarna de schuld af aan een incassobureau. Dan krijg je van het incassobureau 40'- per factuur er boven op. Naar alle waarschijnlijk heeft hij zelfs het incassobureau niet betaald - want bij een Klarna en sich loopt de factuur niet dusdanig hoog op. Voorop staat dat dit natuurlijk een wanbetaler van jewelste is. Hij gaat een afspraak aan voor 30 dagen (als hij Klarna gebruikte) en heeft verzuimd binnen zo'n 60 dagen te betalen. Heel misschien -je weet het nooit zeker- ligt dus het probleem daar wel bij zijn spendeergedrag. Maken 'pofbedrijven' het makkelijk? Ja. Zijn ze verantwoordelijk voor het aankoopgedrag van VOLWASSEN mensen? Nee.

  • @lucie03
    @lucie033 ай бұрын

    Dit begon bij mijn vrienden als "oh wat handig! Ik word over twee dagen uitbetaald maar heb nu een nieuw paar schoenen nodig, dus ik kan ze gewoon kopen", en is nu over gegaan naar "thank god dat klarna bestaat, ik wilde heel graag naar dit concert en heb nu tickets kunnen kopen, ik word toch alweer over 2 weken uitbetaald!" Sommige geven al hun geld al uit voordat ze het uberhaupt binnen hebben nu😅

  • @Sjaan_Banaan

    @Sjaan_Banaan

    3 ай бұрын

    Eigen schuld als ze in de shit komen. Waarom snappen mensen niet dat ze eerst moeten sparen, en dan nog extra moeten sparen voordat ze iets kunnen kopen? Je moet altijd extra spaargeld hebben. Dom volk.

  • @martijnvanmulken5067
    @martijnvanmulken50673 ай бұрын

    Moraal van het verhaal: POF bedrijven bieden een service aan. Maar klanten kunnen daar niet mee omgaan.

  • @VolrinSeth

    @VolrinSeth

    3 ай бұрын

    Correctie: Pofbedrijven azen op zwakke klanten. Daar moet een einde aan komen.

  • @Croga

    @Croga

    3 ай бұрын

    We noemen dat ook wel "Dark Patterns"; misbruik maken van bepaalde psychologisch vastgelegde patronen van De Mens. Dat gaat niet over "er niet mee om kunnen gaan". Dat gaat over "De mens zit nou eenmaal zo in elkaar".

  • @trombonefreakus
    @trombonefreakus3 ай бұрын

    Als het te mooi lijkt om waar te zijn is het dat meestal ook. En je moet alleen dat kopen wat je nodig hebt en kunt betalen.

  • @longbow857

    @longbow857

    3 ай бұрын

    En pluk de dag.. heb je nog meer dooddoeners?

  • @Gias1

    @Gias1

    3 ай бұрын

    Helaas is zijnn door inhaligheid velen een makkelijke prooi voor dit soort bedrijven. In Nederland/Europe is het gelukkig niet genormaliseerd om alles maar via leningen en creditcards te betalen. Gewoon lekker sparen, geeft ook meer voldoening als het het uiteindelijk bij elkaar hebt.

  • @trombonefreakus

    @trombonefreakus

    3 ай бұрын

    @@longbow857 voor niks gaat alleen de zon op

  • @penguin3195
    @penguin31953 ай бұрын

    Ik heb nooit geweten dat ik Arjen Lubach ASMR nodig had in mijn leven.

  • @VlekSoT

    @VlekSoT

    3 ай бұрын

    Heerluk

  • @lynchzchiller1416

    @lynchzchiller1416

    3 ай бұрын

    Wor der best geil van😅

  • @Widdekuu91

    @Widdekuu91

    3 ай бұрын

    Misschien wil hij het recept voor suikerbrood wel fluisteren in een audioboekversie.

  • @madelaineviolette
    @madelaineviolette3 ай бұрын

    In m’n lessen voor jongeren heb ik het over verrassing-Klarna’s! Juist voor het bewustmaken hierover. Goed dat het duidelijk wordt gemaakt hoe deze bedrijven hun geld verdienen.

  • @AnnetteVerdouw

    @AnnetteVerdouw

    3 ай бұрын

    Madeleine, jammer dat je dat zo ziet want ik kan niet anders constateren dat het niet goed is uitgelegd hoe achteraf betaal bedrijven werken. en wat de voordelen zijn tov een iDEAL betaling. Uiteindelijk banken willen juist dat je rood staat want daar rekenen ze zeer mooie credit rentes voor

  • @ijuantm
    @ijuantm2 ай бұрын

    Ik gebruik Klarna best vaak, maar heb nooit iets gekocht wat ik niet ook kon betalen op dat moment. Ik gebruik het meer als een "ik wil het eerst zien en vasthouden voordat ik betaal". Meestal betaal ik het gelijk wanneer ik het binnen heb.

  • @barend415
    @barend4153 ай бұрын

    Als webwinkel MOET je volgens de wet een optie aanbieden achteraf betalen (minimaal 50% van het bedrag). Burgerlijk Wetboek artikel 7.26

  • @arjanvanlent

    @arjanvanlent

    3 ай бұрын

    Dat wist ik niet dat het wettelijk verplicht is zelfs. Ik ken het wel van de webshop keurmerken die het verplicht stellen.

  • @alex2143

    @alex2143

    3 ай бұрын

    Dit is goede context. Goh ik had geen idee dat dit verplicht was.

  • @mistergameplayer4000

    @mistergameplayer4000

    3 ай бұрын

    Maar dat hoeft zeker niet via een bedrijf als Klarna

  • @driesvanoosten4417

    @driesvanoosten4417

    3 ай бұрын

    Dit is onjuist. In het betreffende artikel staat dat bij een koop de betaling geschied ten tijde en ten plaatse van aflevering. De koper kan tot betaling van tenminste 50% vooraf verplicht worden. Er is dus absoluut geen sprake van dat een optie tot 50% achteraf betalen verplicht zou zijn. Webwinkels worden in het artikel sowieso niet specifiek genoemd, maar het artikel is wel een probleem, vanwege het ten tijde en ter plaatse van de aflevering. Ze zouden echter kunnen aanbieden dat je kunt betalen aan de koerier. Er zijn ook webwinkels die dit doen. Je kunt dan ook aanbieden dat je volledig vooraf kunt betalen, want dat is natuurlijk wel makkelijker ivm het plannen van de bezorging. Maar nogmaals, van een wettelijke verplichting tot een optie voor achteraf betalen is dus geen sprake!

  • @barend415

    @barend415

    3 ай бұрын

    @@driesvanoosten4417 Betaling pas bij aflevering ipv bij het plaatsen van de online bestelling noem ik gewoon “achteraf betalen”.

  • @fhd3715
    @fhd37153 ай бұрын

    We willen niets weten van kinderachtige regeltjes en betutteling, maar ondertussen tonen we weer eens aan dat er wel degelijk noodzaak voor is.

  • @HanuNL
    @HanuNL3 ай бұрын

    Als ik wat online bestel betaal ik altijd achteraf als die mogelijkheid er is, zeker al het voor mij een nieuwe webshop is. Ik betaal dan wel gelijk als het product binnen is en functioneert naar behoren.

  • @reindertfranke1892

    @reindertfranke1892

    3 ай бұрын

    Die opmerking zocht ik! Het helpt minder bekende webshops nieuwe klanten te overtuigen niet naar bol te gaan. Het wekt vertrouwen op en helpt zo kleinere bedrijven. Dat het verdienmodel schimmig is, dat is een andere kwestie.

  • @CRutgerX

    @CRutgerX

    3 ай бұрын

    BS dus als je de video kijkt. Wat gebeurt er als er een dispuut is tussen jou en die webshop die je dus nog minder vertrouwt dan normaal? Dan klopt de poffert bij jou aan. Je introduceert dus een derde partij in het conflict die niet jouw belangen behartigd, maar die van de schimmige webshop. Dom dus! Gewoon creditcard gebruiken voor verzekering en goed verstand bij webshops als je iets niet vertrouwd en niet anders kan.

  • @lifewithastrid

    @lifewithastrid

    3 ай бұрын

    ​​​@@reindertfranke1892 Zelfs bij Bol gebruik ik achteraf betalen.. Zo'n 15 jaarbgeleden was er een gekochte telefoon met de post kwijt geraakt en de grote vriend Bol geloofde het verhaal niet en beschuldigde ons van dat wij zouden liegen. Mijn vader heeft wat brieven moeten sturen met juridische termen als "in gebreke stellen" om het geld terug te krijgen.. 🤯🤯 Maar Bol heeft zijn eigen achteraf betalen systeem, geen Klarna.

  • @HanuNL

    @HanuNL

    3 ай бұрын

    @@CRutgerX bij Klarna heb je ook kopers bescherming en zolang je niet betaald ligt de bewijslast bij de verkopende partij.

  • @donkeysaywhat5581
    @donkeysaywhat55813 ай бұрын

    Ik gebruik het vrijwel altijd, om de simpele reden dat ik niet in de gaten hoef te houden of mijn geld wordt teruggestort als ik iets retour stuur.

  • @anoukk_
    @anoukk_3 ай бұрын

    Ik heb t wel eens perongelijk gedaan omdat bol vond dat het de default optie moest zijn. Zo makkelijk is het. Zo moet ik er ook weer aan denken om die rekening te betalen terwijl ik normaal gewoon gelijk bij de aankoop betaal. Dit is dus ook vaak het geld van mensen die niet door hebben dat ze een rekening hebben.

  • @joostfloot5279

    @joostfloot5279

    3 ай бұрын

    Heb ik ook gehad, zeer vervelend dat het als standaard optie ingesteld was.

  • @Sjoerd1993
    @Sjoerd19933 ай бұрын

    Klarna doet meer dan kredietverlening, ze doen ook direct betalingsverkeer waar ze garanties bieden voor de kopers. In Zweden waar ik zelf woon in ieder geval kan je ook direct betalen via Klarna. Ben niet zo’n groot fan van een tussenpartij, maar als ik bij een winkel koop die ik minder vertrouw is dat toch wel zo prettig, Heb zo wel eens iets besteld van een winkel uit Stockholm die mij op een gegeven moment gewoon negeerde (had eerder bij ze besteld zonder problemen, kleinschalig eco-winkeltje), product nooit aangekomen. Bij Klarna verhaal gaan halen, en die zijn dus achter die winkel aangegaan. Zij kregen ook geen gehoor, en ik kreeg mijn geld terug.

  • @gamebuster800
    @gamebuster8003 ай бұрын

    Ik gebruik Klarna heel vaak maar betaal altijd netjes op tijd, nooit een betaling gemist. Handig als je retour stuurt, betaal je alleen wat je houdt.

  • @imsendingsignals113

    @imsendingsignals113

    3 ай бұрын

    Gratis retourzenden zou ook moeten stoppen

  • @timothyvankassel8908

    @timothyvankassel8908

    3 ай бұрын

    @@imsendingsignals113 Liever niet. Ik stuur ook dingen regelmatig retour, maar alleen als er iets mis is met het product.

  • @bdv1609

    @bdv1609

    3 ай бұрын

    ​@@imsendingsignals113 dat is niet gratis. Zit gewoon bij de prijs

  • @zandkoek

    @zandkoek

    3 ай бұрын

    ⁠@@timothyvankassel8908ja als jij je laptop terugstuurt omdat hij het niet doet is dat natuurlijk helemaal prima, en is het logisch dat jij de retourkosten niet hoeft te betalen. Ik denk dat die vooral doelde op mensen die hun schoenen in 3 maten bestellen, alwetende dat ze er 2 terug gaan sturen.

  • @dumpmuch

    @dumpmuch

    3 ай бұрын

    Zelfde met een creditcard dus, maarja de ipad kinderen van nu kennen dat helemaal niet. Moet eigenlijk standaard lesmateriaal worden op school. Het is gewoon simpel. Betaal optijd en gebruik klarna niet als je geen vaste salaris hebt

  • @martiendejong8857
    @martiendejong88573 ай бұрын

    Deze bedrijven voorzien in een behoefte. Als de overheid een limiet op die rente zet is er niks aan de hand. En het is ook hartstikke logisch dat inkassokosten worden doorberekent.

  • @PGraveDigger1

    @PGraveDigger1

    3 ай бұрын

    Er zijn genoeg behoeftes waarvan de overheid heeft besloten dat er geen bedrijven mogen zijn om aan die behoefte te voldoen. Vaak omdat die behoeftes schadelijk zijn voor de maatschappij of de behoevende persoon.

  • @martiendejong8857

    @martiendejong8857

    3 ай бұрын

    @@PGraveDigger1 de overheid stuurde ook wapens en geld naar IS, en sponsorde de oorlog in Oekraine, Afghanistan Lybie Syrie Mali Palestina. En de nazis waren ook ooit de overheid, en de VOC werd door de overheid gesteund, en het vermoorden van Indonesiers en de staatsgreep in Suriname, de toeslagenaffaire en nog veel meer.

  • @Altaranalt
    @Altaranalt3 ай бұрын

    We mogen het ook wel hebben over de verantwoordelijkheid van mensen die dit doen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om goed met geld om te gaan.

  • @ObviouslyASMR
    @ObviouslyASMR3 ай бұрын

    Dankjewel Arjen je hebt me een groot plezier gedaan

  • @xm1808
    @xm18083 ай бұрын

    Ik maak vaak gebruik van afterpay, maar heb het geld gewoon op de rekening staan. Retourtjes zijn super makkelijk, geen seconden moet je wachten op de terugstorting.

  • @cliffisfuckingawesome3508
    @cliffisfuckingawesome35083 ай бұрын

    Ik heb niet eens het vooruitzicht om me te bedenken dat ik optijd naar bed moet, maar zelfs dan kan ik me nog bedenken dat als ik iets koop, dat het gewoon sowieso in wat voor scenario dan ook niet goed te praten is als ik dat geld niet heb. Alles wat je hoeft te doen als consument is je saldo en vaste lasten checken. Ik vind het deze keer echt niet aan het bedrijf liggen, maar meer gewoon aan een gebrek aan financieel inzicht en financiele educatie.

  • @Sbbbbbbbbbbbbbbbbb
    @Sbbbbbbbbbbbbbbbbb3 ай бұрын

    Goed dat dit soort bedrijven bestaan, jammer dat niet iedereen er mee om kan gaan. Maar om de bedrijven daar de schuld van te te geven gaat wel ver. Slecht item helaas

  • @amcuhrd
    @amcuhrd3 ай бұрын

    mwoah heb hier toch een dubbel gevoel over. Heb ooit toen het nog wehkamp was een bed gekocht (zelf nog student en thuiswonened, ouders praktisch op het minumin inkomen) wat gewoon echt nodig was. Nooit een betaling gemist, nu nog iets van 3 betalingen over aan tinka wat het destijds over heeft genomen. Ik vind dit een groot gedeelte toch eigen verantwoordelijkheid, en voor mensen die er echt niet mee om kunnen gaan bestaat de schuldsanering en de budgetering.

  • @platgeslagengehaktbal

    @platgeslagengehaktbal

    3 ай бұрын

    Voor grotere meubels is het vaak voordeliger om een lening af te sluiten bij de bank dan om dat via Wehkamp en Klarna te doen

  • @amcuhrd

    @amcuhrd

    3 ай бұрын

    @@platgeslagengehaktbal nu wel idd. Toen niet. Rente was toen maar iets van 2 of 3%

  • @martiendejong8857

    @martiendejong8857

    3 ай бұрын

    ​@@platgeslagengehaktballening bij de bank voor een meubel? Waarom, en hoe doe je dat?

  • @PGraveDigger1

    @PGraveDigger1

    3 ай бұрын

    @@martiendejong8857 Zoek op de term "persoonlijke lening", de drie grote banken bieden die sowieso aan.

  • @lifewithastrid

    @lifewithastrid

    3 ай бұрын

    Ja precies, mijn buurvrouw had regelmatig een achterstand qua betalingen bij de Wehkamp. Ben er maar al te vaak voor gewaarschuwd door mijn ouders vroeger. Dat ik in ieder geval niet zoals haar moest worden. 😂

  • @merenwen4495
    @merenwen44953 ай бұрын

    Ik betaal altijd achteraf. Kleding wil ik eerst passen en andere producten wil ik eerst ontvangen en controleren voor ik betaal. Op dat gebied genoeg problemen gehad waarbij je weet ik hoeveel tijd en energie kwijt bent voor je je geld een keer terug hebt.

  • @TrionnoStunting
    @TrionnoStunting3 ай бұрын

    Heb klarna ook wel eens gebruikt, maar dat was omdat mijn bijbaantje iets later uitbetaalt werd dan normaal. Heb dat dus na een paar dagen alweer betaald

  • @maudribbert7636
    @maudribbert7636Ай бұрын

    Er liggen nu vragen bij de Hoge Raad waardoor het zou kunnen dat buy now pay later wel onder de kredietregels komt te vallen! Ze vallen nu namelijk onder de uitzondering van krediet voor 'onbetekenende kosten' maar ze gaan kijken of hier ook de extra kosten als je niet betaald bij moeten worden meegenomen.

  • @robbertluiken7780
    @robbertluiken77803 ай бұрын

    Ik betaal altijd achteraf. Bedrijven zijn een stuk makkelijker met breuk door transport als je ze nog moet betalen. Scheeld een hoop gezeik. En ik koop toch niets waarvoor ik geen geld heb. Win win

  • @aSheepy
    @aSheepy3 ай бұрын

    Mensen moeten gewoon verantwoordelijker worden. Lijkt me niet lastig om te beseffen dat als je 800 euro betaald voor schoenen van 130 euro, dat het misschien niet verstandig is om dingen te kopen voordat je het geld hebt.

  • @dutmala

    @dutmala

    3 ай бұрын

    Makkelijker gezegd dan gedaan

  • @Shadic70

    @Shadic70

    3 ай бұрын

    Maar het klote ervan dat je hebt geen goed inzicht er over dan ga je denken van ajoh het kan nog wel. Het is veels te makkelijk het is praktisch eigenlijk een lening

  • @hamish5214

    @hamish5214

    3 ай бұрын

    ja, of gewoon legerkisten kopen op marktplaats voor 20,- per paar. scheelt veel geld en is kwalitatief beter, gaan veeeeeel langer meer dan Dr. Martens en het zijn fantastische werkschoenen.

  • @pietermantel9498

    @pietermantel9498

    3 ай бұрын

    De eeuwige oplossing voor alle maatschappelijke problemen: hopen dat mensen beter worden dan dat ze zijn

  • @ToepnToep

    @ToepnToep

    3 ай бұрын

    ​​@@dutmalamakkelijk gezegd, vast wel, maar ook niet mega moeilijk om te doen. je kunt immers wel alle schuld afschuiven op poenbedrijven maar het zijn toch de mensen die het doen.. en natuurlijk mag je van een klarna verwachten dat ze klanten helpen om een overwogen keuze te maken of op tijd te waarschuwen voor kosten maar je ziet het ook wel een beetje bij mobiele telefoons nu koopt iedereen elk jaar een nieuwe Samsung A telefoon ipv een S telefoon omdat goedkoop evenzeer duurkoop is ik gebruik vaker van dit soort bedrijven vooral als je vooraf niet zeker kunt zijn van de kwaliteit dan is nog moeten betalen beter dan je geld niet terugkrijgen denk maar aan bedrijven als mycom of bcc deze gingen ineens failliet en duizenden mensen opgelicht|zonder producten bleven achter in zo'n geval kun je gewoon je bewijzen naar dit soort bedrijven sturen en wordt het vaak gewoon opgelost en zo niet dan wacht je tot de rechtzaak over beslag en vertel je het daar kun jij bewijzen dat je die tv nooit gehad hebt mogen ze ook niet innen punt is dat je ZELF goed moet nadenken en je zaken goed in het oog moet houden hoeveel geld geb ik deze maand. hoeveel heb ik volgende maand wat zijn mn kosten wat mn vaste lasten heb ik nog genoeg over als ik volgende maand voor deze stofzuiger betaal. heb ik hem echt nu nodig etc etc dit is geen probleem van malafide bedrijven dit is een onderwijs probleem mijn moeder leerde dit vroeger op de huishoudschool dus terug voor alle middelbare school leerlingen wat kost een maand boodschappen bij de lidhoe werkt een zorgverzekering en hoe vraag je kinderopvangtoeslag aan in plaats van nutteloze vakken als kunst enof programeren

  • @batuhandemir4026
    @batuhandemir40263 ай бұрын

    Gebruik Klarna alleen op websites die ik niet vertrouw. Heb ermee 60€ bespaard omdat het een scam website bleek te zijn

  • @Ommelanden
    @Ommelanden3 ай бұрын

    Normaal ben ik compleet voor het aan banden leggen van shady internetbedrijven, maar dit is toch echt gewoon een kwestie van natuurlijke selectie. Als iemand zo roekeloos met geld omgaat, welkom in de schuldsanering :)

  • @wowie1596
    @wowie15963 ай бұрын

    Eigen verantwoorde heet dat volgens mij, anders een wijze les!

  • @MonkeyDToriko
    @MonkeyDToriko3 ай бұрын

    Persoonlijk vind ik dit soort diensten wel fijn, het heeft me ooit veel geld gescheeld toen ik een telefoon kocht bij een bedrijf dat failliet ging(Kijkshop). En vaak wil ik producten eerst uittesten voordat ik ze daadwerkelijk wil houden, maar ik koop ook alleen maar dingen die ik daadwerkelijk kan betalen. Je moet toch wel echt financieel van 't padje zijn als je denkt dat je lukraak alles kunt bestellen wat je hartje je begeert terwijl je geen cent te makken hebt

  • @CeeeX

    @CeeeX

    3 ай бұрын

    Wacht, wat gebeurt er wanneer je inderdaad een product via AfterPay aanschaft en het bedrijf failliet gaat?

  • @degeweldigekaas

    @degeweldigekaas

    3 ай бұрын

    ​@@CeeeX Je schuld is dan bij Afterpay, dus die blijft bestaan. Het geld is gewoon uitgegeven aan het bedrijf, maar eerst door Afterpay.

  • @snapgab

    @snapgab

    3 ай бұрын

    Het probleem komt vooral als winkels de optie geven om in etappes te betalen. Dan klinkt het allemaal wel te doen, €50 per maand betalen ofzo. Maar dan raken mensen vervolgens het overzicht kwijt, en als je voor 5 verschillende dingen €50 per maand moet betalen dan stapelt dat natuurlijk opeens heel erg op. Feit is gewoon dat deze bedrijven erop rekenen dat mensen de mist in gaan, ze bestaan niet om je een handige dienst te verlenen, als jij er verantwoordelijk mee om gaat dan zijn ze heel erg ontevreden met je, en als er teveel zoals jij waren zou het niet eens rendabel zijn. Je kan het dom vinden dat zoveel mensen de mist in gaan, maar ja domme mensen bestaan nu eenmaal, dat betekent niet dat we het zomaar moeten accepteren dat er misbruik van ze wordt gemaakt. Je kan niet verwachten dat mensen magisch allemaal betere beslissingen gaan maken, maar we kunnen wel iets aan de wetgeving veranderen.

  • @bubbleblow7461

    @bubbleblow7461

    3 ай бұрын

    @@snapgab Maar dat is met de winkels die verkopen niet anders, ga je die dan ook opdoeken? Winkels zijn er ook op ingesteld jou meer te verkopen dan je nodig hebt. Dit profiteert ervan als jij dom met je geld om gaat, maar dat is bij winkels niet anders. Dat bedrijf waar jij je flatscreen koopt profiteert net zo goed en die hoeft ook geen inkomensverklaring te vragen.

  • @snapgab

    @snapgab

    3 ай бұрын

    @@bubbleblow7461 Webshops gaan toch duidelijk wel een paar stapjes verder om het zo makkelijk en aantrekkelijk mogelijk te maken. Het is wel degelijk anders, fysieke winkels gebruiken namelijk niet dit soort woekerleningbedrijven die HOPEN dat mensen het niet kunnen betalen, fysieke winkels sturen meestal gewoon een factuur.

  • @ksksksksjsuududud
    @ksksksksjsuududud3 ай бұрын

    Wat een onzin! Mensen moeten zelf inzien dat het niet verstandig is om zoveel in de schuld te staan. Laten we hierna anders de banken gaan beschuldigen voor het uitlenen van geld... Dit is gewoon laks gedrag van een deel van de jeugd.

  • @lillypebbles7637
    @lillypebbles76373 ай бұрын

    Ik merk echt dat heel veel mensen 0 leren rondom financiële zaken (en ook financiële weerbaarheid). Je kunt niet iemand beoordelen over iets wat ze nooit geleerd hebben. Het feit dat mensen niet kunnen omgaan met geld (helemaal jongeren) heeft IMO echt te maken met te weinig kennis (van het thuisfront, van scholen).

  • @Spichtmeister

    @Spichtmeister

    3 ай бұрын

    Maar gelukkig leren we op school wel allemaal de stelling van Pythagoras

  • @lifewithastrid

    @lifewithastrid

    3 ай бұрын

    Op het MBO is het een onderwerp wat wordt gegeven tijdens het verplichte vak Burgerschap, zover ik me kan herinneren van mijn eigen MBO opleiding. Al is dat al 15-18 jaar geleden.. 😅

  • @m.-9615

    @m.-9615

    3 ай бұрын

    Wat valt eraan te leren? Je leent geld, betaalt rente en je (overgebleven) schuld blijft exponentieel groeien tot je het hebt afbetaald. Dat is echt geen hogere wiskunde. Sommetjes met exponenten leer je in klas 2 of zo.

  • @koengerts
    @koengerts3 ай бұрын

    Ik vind het een prima service voor mensen die niet willen betalen voordat ze verzekerd zijn van een kwalitatief goede aankoop. Tot een maand na de aankoop terug kunnen betalen vind ik meer dan redelijk, mensen zijn overigens ook zelf verantwoordelijk voor hun spenderingsgedrag.

  • @cryo3620

    @cryo3620

    3 ай бұрын

    yeah fuck de onervaren jeugd, hadden ze maar geboren moeten worden met een goed gevoel voor geld. dit soort bedrijven maken winst door af te nemen van andere markten en de toekomst van de jeugd te verpesten. dat heeft behoorlijk negatieve gevolgen voor de Nederlandse economie

  • @wessel1998
    @wessel19983 ай бұрын

    Laten we schuld vooral bij de bedrijven gaan leggen in plaats van bij de verantwoordelijkheid van volwassene die er gebruik van maken. Gevolgen en consequenties zijn vaak ver te zoeken.

  • @lennard5393

    @lennard5393

    3 ай бұрын

    Eens maar tegelijk ook krom. Er wordt aan de burger wel gevraagd om verantwoordelijk te zien en dan ga ik nu een kromme vergelijking maken. Stel een paar kinderen vragen aan jou om sigaretten voor hun te halen je weet dat het niet mag maar je doet het toch oke niet heel slecht want je raakt er 1 persoon mee maar de wethouders die de wet hebben aangepast om voor bedrijven dit soort constructies op te zetten zijn net zo schuldig in mijn ogen want je weet dat mensen dit gaan gebruiken je mag als wethouder wel het beste met je mensen voor hebben en als dat niet zo is stop dan met schijnheiligheid.

  • @MangoIceCreamLover
    @MangoIceCreamLover3 ай бұрын

    Oh ik gebruikte dit alleen om dingen te bestellen waarvan ik niet zeker ben of het wel legit is. Dus eerst checken of ik er blij mee ben en dan pas betalen. En zo niet dan stuur ik het terug, maar dan hoef ik geen geld te missen of er op te wachten.

  • @invinity1990
    @invinity19903 ай бұрын

    Je moet gewoon weten waar je mee bezig bent. Ik gebruik het omdat ik al vaak heb meegemaakt dat een product niet correct of kapot is bij aankomst. In dat geval ben je in ieder geval niet je eigen geld al kwijt. Want het terugvorderen van je geld bij webshops is ook een drama. In dit geval geef je een melding aan Klarna dat het product kapot is en hoef je dus nog niet te betalen. Easy.

  • @odw32
    @odw323 ай бұрын

    Dit soort praktijken komen elke 5-10 jaar weer terug in een andere vorm. Eigenlijk zouden alle transacties gewoon óf prepaid, óf zeer streng gereguleerd qua registratie, maximum limiet & rente moeten zijn.

  • @brianc5581

    @brianc5581

    3 ай бұрын

    Of gewoon accepteren dat bepaalde mensen zich hoe dan ook in de schulden werken en dat ze zelf er maar van moeten leren. De overgrote meerderheid van de gebruikers bij Klarna en Riverty betalen gewoon alles netjes af en voor die mensen is 't een zeer handig betaalmiddel. Als ik iets bestel online wil ik graag ook zeker weten dat 't aankomt en niet dat ik mn geld kwijt ben en niks ontvang.. Bij beide bedrijven moet een verkoper aantonen dat 't product is afgeleverd voordat je hoeft te betalen.

  • @MChagall

    @MChagall

    3 ай бұрын

    Of mensen moeten leren volwassen te worden.

  • @EtceteraTrademark

    @EtceteraTrademark

    3 ай бұрын

    @@MChagall Niet iedereen ziet door reclame heen, maar ja, dat is dan eigenlijk ook precies waar reclame voor dient. Niet om diegenen die financieel vaardig zijn teniet te doen, maar misschien zijn het wel de mensen die anderen met dit soort psychologische spelletjes uitbuiten die volwassen moeten worden-empathie verkrijgen is een thema dat vroeger of later in de meeste programma’s voor kinderen aan bod komt.

  • @martiendejong8857

    @martiendejong8857

    3 ай бұрын

    Waarom zou ik van tevoren moeten betalen?

  • @PGraveDigger1

    @PGraveDigger1

    3 ай бұрын

    @@brianc5581 Het probleem is dat de hele maatschappij deels opdraait voor de kosten om de mensen die er niet van leren te helpen. Denk aan het belastinggeld dat gaat naar gemeentelijke schuldhulpverlening. Als de overheid zou voorkomen dat dit soort schulden ontstaan dan hoeft er minder gemeenschappelijk geld uitgegeven te worden aan mensen die dit soort schulden aangaan.

  • @AeroWB
    @AeroWB3 ай бұрын

    Misschien moeten we op school kinderen weer rekenen leren en omgaan met geld en meteen stoppen met influencers, tik tok en al die onzin. En misschien is het ook wel een goed idee als ouders hun kidneren weer opvoeden i.p.v. hun kind zien als beste vriend. Daarnaast is het ook wel prima als jongeren een keer de fout in gaan, daar leren ze van. Maar wat deze bedrijven doen is zeker niet goed, maar uiteindelijk zijn het de mensen zelf die het doen.

  • @djrichardbaasje-vanhaltere7748
    @djrichardbaasje-vanhaltere77483 ай бұрын

    Dit is zelfde als destijds met Wehkamp en de andere soort bedrijven dat je kon kopen op krediet.... Ik vind klarna/achteraf betalen geweldig alles verzekerd en als het goed wordt geleverd en is netjes dan betaal je simpel

  • @Lailatje

    @Lailatje

    3 ай бұрын

    Wehkamp / Neckermann / Otto etc waren gewoon oplichters. Bij kopen op afbetaling betaalde je iets van 36% rente. Daarmee compenseerde ze het verlies aan inkomsten door klanten die niet betaalde.

  • @EdwardButter
    @EdwardButter3 ай бұрын

    Ik vind Klarna geweldig. Verhoogt mijn vertrouwen en ik betaal zodra ik het binnen heb en niet terug wil sturen.

  • @Gerkozielman
    @Gerkozielman3 ай бұрын

    9:32 "drop it like it's hot" Goeie slogan tegen de term gratis geld 😁👍

  • @Winewithmarv
    @Winewithmarv3 ай бұрын

    Ik gebruik het alleen om zeker te weten dat ik mn pakket krijg, daarna meteen betalen . Het is simpel allemaal, geef niet uit wat je niet hebt

  • @laurenslaman1050
    @laurenslaman10503 ай бұрын

    Snoop is een van de investeerders in Klarna (al sinds 2019)

  • @martiendejong8857

    @martiendejong8857

    3 ай бұрын

    Voor mij een argument om het juist te gaan gebruiken. Snoop is een topgast.

  • @Michplay
    @Michplay3 ай бұрын

    7:52 ASMR Arjen voorde liefhebbers (ik zit in het kamp "meer mensen niet")

  • @einstijn138

    @einstijn138

    3 ай бұрын

    Ik denk dat je ASMRjen bedoelt 😉

  • @MatthijsdeWit111

    @MatthijsdeWit111

    3 ай бұрын

    Thanks, ben zelf een liefhebber

  • @joost6994

    @joost6994

    3 ай бұрын

    Wtf is ASMR? Ik zie veel reacties met ASMR Arjen maar wtf betekent dat😂

  • @Michplay

    @Michplay

    3 ай бұрын

    @@joost6994 "ASMR is kort voor 'autonomous sensory meridian response'. Ben jij bij de 20% mensen die gevoelig zijn voor ASMR, dan krijg je een fijn gevoel van bepaalde geluiden, beelden of aanrakingen. Dat kan de regen zijn die op het dak tikt, bijvoorbeeld, potlood op papier, of iemand die je haren kamt."

  • @thomwashere6734
    @thomwashere67343 ай бұрын

    Als webshop ben je verplicht om een mogelijkheid tot achteraf betalen te hebben, anders krijg je geen verificatie van ‘echte veilige webshop’ zoals trustedshops. Je wordt er dusdanig praktisch tot verplicht…

  • @ycyc38
    @ycyc383 ай бұрын

    Arjen, goed dat je hier aandacht aan besteedt. Maar ik als volwassen man van 33 en veelvuldig gebruiker van Klarna, gebruik deze dienst vooral om tevoren niet te veel hoeven voor te schieten als ik een bestelling plaats voor bijv kleding in meerdere maten (ik weet immers niet welke zal passen en welke ik wil houden). Ipv bijv 500 euro moeten voorschieten en vervolgens 3 weken wachten totdat ik de 400 euro weer terugkrijg, betaal ik pas nadat ik de bestelling deels heb geretourneerd voor het deel dat ik heb gehouden. Ik krijg van de Klarna app overigens altijd netjes dagen van tevoren een bericht dat de betaaltermijn bijna verloopt en ook op de dag zelf. Ik denk dat het beter is als de aandacht wordt gericht op het verantwoord omgaan met geld.

  • @lynchzchiller1416

    @lynchzchiller1416

    3 ай бұрын

    Ga gewoon irl kleding kopen en passen

  • @novardifunkegenaamdkaiser3491
    @novardifunkegenaamdkaiser34913 ай бұрын

    EIgenlijk is Klarna dus een bedrijf dat als businessmodel heeft, verdienen aan schulden en het creeeren van schulden. Maar dat dan wel Via een wettelijke legale constructie, die op het eerste oog, voor de consument heel positief lijkt en als positief wordt gepresenteerd. Terwijl dus achter de deuren het bedrijf hele andere bedoelingen heeft!

  • @Tja...-ib4yk

    @Tja...-ib4yk

    3 ай бұрын

    Klopt, maar dat is op heel veel plekken zo. Nadeel van een kapitalistisch systeem met graaiers waarin genoeg nooit genoeg is en het altijd meer moet zijn.

  • @bubbleblow7461

    @bubbleblow7461

    3 ай бұрын

    Dat is bij letterlijk elk bedrijf zo. Een electronica winkel wil jou ook meer verkopen dan je nodig hebt, gaan we die ook opdoeken?

  • @Novardi

    @Novardi

    3 ай бұрын

    @@bubbleblow7461 , volgens mij heb je met 1 oog dicht gelezen... Er is een groot verschil tussen bijvoorbeeld Apple en de lokale Wit & wasgoed zaak... Of tussen Amazon en zelfs BCC... Of tussen Herbalife en Holland & Barret We hebben het hier over hele andere proporties en grote verschillen in/tussen subdoelen en einddoelen.

  • @kittyvandijk7183
    @kittyvandijk71833 ай бұрын

    Ik betaal altijd achteraf. Niet omdat ik het geld niet heb. Maar voor als een bedrijf failliet gaat, zodat ik niet kan fluiten naar mijn geld. Plus bij retour zenden hoeft er ook niet op je geld gewacht te worden.

  • @Thenderick
    @Thenderick3 ай бұрын

    Ik heb nu sowieso meer Arjen Lubach ASMR nodig!! Wil er ook wel voor betalen, kan wel met klarna!

  • @agjkoning
    @agjkoning2 ай бұрын

    Door Klarna durf ik bij veel meer kleine winkeliers te kopen, omdat ik geen geld betaal voor spullen die nooit aankomen.

  • @melvingamer
    @melvingamer3 ай бұрын

    Dit probleem ligt aan de mensen zelf. Je weet zelf wat het kost en wanneer je het moet betalen. Bedrijven als Klarna zijn een prima service. Als ik online koop betaal ik liever achteraf dan hoef ik niet op mijn geld te wachten.

  • @matthijsvanoostende9292
    @matthijsvanoostende92923 ай бұрын

    Ik mag toch hopen dat iedereen wel in staat is te begrijpen dat achteraf betalen achteraf betalen betekent? En zo niet: dat dan daar het probleem ligt?

  • @miker7920
    @miker79203 ай бұрын

    Dacht dat Klarna er was voor als je de webwinkel niet vertrouwde en zo toch nog bestellen met een soort garantie dat je spullen krijgt.

  • @verenasnoeren8872
    @verenasnoeren88723 ай бұрын

    Ik gebruik ALTIJD klarna. Omdat ik dan geen geld kwijt ben als t pakket ineens verdwijnt of dan hoef ik niet op geld te wachten als ik een product retourneer. Zodra ik het pakket ontvangen heb en besloten heb te houden betaal ik direct mijn klarna rekening af. 🤭

  • @martiendejong8857

    @martiendejong8857

    3 ай бұрын

    Idd, en dan ben jij straks de dupe van dat anderen niet betalen als het wordt afgeschaft.

  • @TheMotionware
    @TheMotionware3 ай бұрын

    Het is toch ook gewoon handig. Bij een retail winkel probeer je soms kleding of schoenen in meerdere maten zoals je dat ook in de winkel doet. Dan is dit toch heel handig. Je moet het geld natuurlijk wel hebben.

  • @ismackaho3times648
    @ismackaho3times6483 ай бұрын

    hahahaha Dr Dreft "dishes aint shit"

  • @InternetThe

    @InternetThe

    3 ай бұрын

    Haha underrated

  • @CyrilwerKaldra
    @CyrilwerKaldra3 ай бұрын

    Ikzelf gebruik ook Klarna of Riverty bij de meeste van mijn bestellingen. Maar ik doe dat dan ook enkel omdat ik het product eerst wil zien voor dat ik t betaal en betaal het dan ook nadat ik het product binnen heb gekregen en even de tijd heb gehad om het te proberen, wat meestal na enkele dagen is. In dat opzicht kan achteraf betalen best handig zijn.

  • @MegaBlackwidow82
    @MegaBlackwidow823 ай бұрын

    Als je het over dit onderwerp hebt moet je ook eens kijken naar de leningen van saldo dipje. Heel makkelijk een lening krijgen zonder enige controle

  • @vincevdijk7430
    @vincevdijk74303 ай бұрын

    Geweldig, de jongeren denken tegenwoordig dat alles met een gouden lepel in hun bek word geduwt zonder enige consequenties. Dus laat maar lekker janken, gewoon betalen, en als je het geld niet hebt kun je hoot ook niet kopen. Zo simpel is het.

  • @Rekkabgaming
    @Rekkabgaming3 ай бұрын

    Dat die mensen in de schulden komen is niet het probleem van die bedrijven maar van de mensen die het gebruiken. Als je meer gaat bestellen dan dat je verdient kan je gwn niet met geld omgaan.

  • @TheZangerRinus
    @TheZangerRinus3 ай бұрын

    Wanneer een aflevering over die belachelijk hoge salarissen bij de publieke omroep?

  • @OnlyNeedJuan
    @OnlyNeedJuan3 ай бұрын

    Ik heb zelf veel moeite met geld uitgeven, vooral wanneer het plezieraankopen zijn. Ik weet dat ik het kan betalen, ik heb er voor gespaard, maar de paniek van niet weten of het "goed genoeg" is zorgt ervoor dat ik dan vaak deze leuke dingen nooit koop, soms jaren niet. Het achteraf betalen maakt de stap voor het daadwerkelijk investeren in dingen waar ik blij van wordt toch een stapje makkelijker. Ik snap alleen wel dat dit ook een valkuil kan zijn voor mensen die denken "ik heb nu het geld niet maar over 2 weken wel", dat is natuurlijk niet helemaal fris. Beetje lastig voor mij dus. Bij mij helpt het toch als steuntje voor een deel van mijn mentale problemen, maar goed, als dit een groot negatief effect heeft op de samenleving, ben ik bang dat ik dan toch liever dat steuntje inlever om te zoeken naar een alternatieve wijze om hier toch beter in te worden. Maargoed, eigenlijk valt een verdienmodel als dit niet goed te praten. Misschien toch maar eens kijken naar een Credit Card.

  • @1mRAAAH
    @1mRAAAH3 ай бұрын

    Tja wat dan nu het vervelende is.. is dat mensen die het wél kunnen betalen er ook de dupe van zijn als dit soort partijen opgedoekt worden. Ik koop vaak genoeg met achteraf betalen. En als ik het dan binnen twee dagen in huis heb, reken ik gelijk af. TENZIJ ik dus het artikel terugstuur omdat het niet naar m'n zin is of ik toch iets anders wil. En dan heb ik dus geen gedoe met terugbetalingen...

  • @aa-8743
    @aa-87433 ай бұрын

    Ik gebruik het niet eens omdat ik het geld niet heb op dat moment, maar ik betaal liever pas nadat ik mijn product of dienst heb ontvangen. Dan hoef ik niet achter mijn geld aan te gaan wanneer iets niet in orde is.

  • @Sjaan_Banaan

    @Sjaan_Banaan

    3 ай бұрын

    Doe ik ook. En dan meteen betalen als het bezorgd is en het product wil houden. Niks mis mee.

  • @robbietineke
    @robbietineke3 ай бұрын

    Gewoon niet kopen als je het niet kan betalen. Is toch niet zo ingewikkeld?

  • @tabithavds9861
    @tabithavds98613 ай бұрын

    Nog nooit gebruikt, en dat ga ik nu zeker zo houden!

  • @ikkezelfdoemaar
    @ikkezelfdoemaar3 ай бұрын

    Ik heb mijn huis ook gewoon op afbetaling gekocht!

  • @barthollevoet4018

    @barthollevoet4018

    3 ай бұрын

    Je wat? Ik heb zoiets wel eens op foto gezien maar ik wist niet dat je die kon kopen.

  • @user-yu6pe7ik8r

    @user-yu6pe7ik8r

    Ай бұрын

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • @andygeurts9145
    @andygeurts91453 ай бұрын

    Heb het wel vaker gebruikt. Het ligt gewoon aan jezelf, je moet geen spullen kopen als je weet dat je het geld niet kunt verdienen. En via de app krijg je altijd melding als je iets moet betalen dus als je het zo hoog op laat lopen dan ligt het toch echt aan jezelf….😅

  • @jellereitsma9182
    @jellereitsma91823 ай бұрын

    Heb dit als 20-jarige meegemaakt en dankzij die slechte ervaringen doen we dit niet meer! Een rekening was meer dan verdubbeld! Je leert dan wel. Eerst geld, dan kopen. Is stukken goedkoper!!

  • @ruuwb
    @ruuwb3 ай бұрын

    Ben het vaak eens met opinie van Arjen maar in dit geval totaal niet. Het is niet de schuld van deze bedrijven dat mensen spullen kopen met geld wat ze niet hebben. Als mensen zelf zo dom zijn om geld uit te geven wat ze niet hebben is dat hun eigen schuld.

  • @sprezzatura8555
    @sprezzatura85553 ай бұрын

    Achteraf betalen moet kunnen. Ik wil leveringszekerheid en niet het faillissementsrisico op mij nemen

  • @6105boe
    @6105boe3 ай бұрын

    Gilet, the best Arjen can get.

  • @wouter1327
    @wouter13273 ай бұрын

    Ik vind in 3 termijnen betalen wel fijn, je kunt dan van het product gebruikmaken maar bent niet in 1x een groot bedrag kwijt, zolang je netjes betaald en er verstandig mee omgaat zie ik het probleem niet

  • @hvseul
    @hvseul3 ай бұрын

    Ik werk voor een webshop dat luxe producten verkoopt. We horen zo vaak mensen die vragen of we ook Klarna of afterpay hebben want ze willen het product eerst zien, en dan pas betalen. Snap ik. Maar in onze algemene verkoopvoorwaarden staat dat je sowieso gratis kan retourneren. En als er onderweg iets misgaat, is het verzekerd. Of je nu pas na 2 weken je geld terug hebt, of dat over 4 weken überhaupt hoeft te betalen. Koop niet wat je niet kan betalen.

  • @wisecat.
    @wisecat.3 ай бұрын

    Ik koop wel eens klein elektronica op de pof van max 40 euro ofzo. Niet omdat ik dat even niet kan betalen maar omdat ik twijfels heb over de kwaliteit van het product. Het maakt voor mij de drempel lager om het product te retourneren mocht het niet correct zijn Als ik betaal met iDeal is die drempel hoger omdat ik er dan toch al voor heb betaald.

  • @kiwi4live
    @kiwi4live3 ай бұрын

    Bij Coolblue kan je neit achteraf betalen

  • @foeke8740

    @foeke8740

    3 ай бұрын

    Coolblue is ook een apart bedrijf. Zonder gigantisch moederbedrijf dat de klanten tot het maximum wil uitknijpen. Gewoon normale leuke mensen die geloven dat je klanten behoudt door service. Als het kan, koop ik daar. Ken ze al sinds ze begonnen in Utrecht.

  • @imotalus7138
    @imotalus71383 ай бұрын

    Wat ik hier in het verhaal mis is de keurmerken. Voor een aantal van de (redelijk belangrijk) keurmerken is achteraf betalen verplicht. Als ze die keurmerken niet hebben dan lopen ze geld mis, wat voor een kleine particulier nog best belangrijk kan zijn. Trouwens, heb ook begrepen dat het mogelijk is enkel tijdens de controle achteraf betalen toe te staan. Tot ze controleren kan je dat dan eruit halen maar wel je keurmerk behouden. Begin dan wel te denken met wat dat dan allemaal nog meer zou kunnen.

  • @mathiasm8489
    @mathiasm84892 ай бұрын

    Ze moeten al die leningen gewoon verbieden. Het enige waar je ooit voor moet lenen is een huis en eventueel een auto.

  • @lynchzchiller1416
    @lynchzchiller14163 ай бұрын

    Ik gebruik het liefst PayPal, goeie buyer protection

  • @dumpmuch

    @dumpmuch

    3 ай бұрын

    De ipad kinderen van nu kennen dat helemaal niet.

  • @lynchzchiller1416

    @lynchzchiller1416

    3 ай бұрын

    ​@@dumpmuchdie kennen alleen vbucks

  • @Loexie

    @Loexie

    3 ай бұрын

    Helaas is PayPal niet groot in Nederlandse webwinkels

  • @jopvanacker9873
    @jopvanacker98733 ай бұрын

    Welke monk koopt nou schoenen van 130 euro die die niet heeft, en er zo lang mee blijft zitten dat het 800 wordt....

Келесі