No video

En Güzel Kırmızı Lepistes Türleri (Albino Full Red Lepistes Red Dragon Lepistes Noel Baba Lepistes)

Kırmızı lepisteslerin bu kadar sevilmelerinin nedenlerinden biri, renklerinin özellikle yeşil bitkili akvaryumlarda renklerinin adeta patlamasıdır. Bu iki renk çok yakışan ve lepistesleri çok güzel gösteren renklerdir. Aslında bu kırmızı lepistesler vahşi ortamlarında olmayan balıklardır. Gerçekte de vahşi ortamda ki lepistesler ile de çok farklıdırlar. Yıllarca profesyonel lepistes üreticileri, vücutlarında kırmızı olan balıkları çiftleştirerek sadece kırmızı olan balıkları ürettiler. Şu anda Kırmızı renge sahip çok güzel birkaç tür vardır. Benim seçtiğim balıklar sırasıyla şöyle,
kırmızı dantel kuyruklu lepistes, red lace snakeskin lepistes, yılan derisi lepistes, red dragon lepistes, red albino lepistes, phoenix lepistes, anka kuşu lepistes, red rose lepistes, kırmızı gül lepistes, red santa clause lepistes, noel baba lepistes, dragon lepistes, full red lepistes, full red albino lepistes, kırmızı lepistes, kırmızı lepistes fiyat, özel tür lepistes, en güzel lepistes türleri, kırmızı lepistes üretimi, kırmızı lepistes yemi, albino full red lepistes, full red lepistes üretimi,
Kırmızı lepistes üretimi, Bu videoda sizlere normal lepisteslerden nasıl kırmızı lepistes üretebileceğinizi anlatmayacağım. Daha önceki videolarımdan birinde, özel tür lepistes üretimhanesi nasıl kurulur ile ilgili bir video yapmıştım. Bu videodan sonra onu da izleyebilirsiniz. Ancak bu videoda sizlere, sahip olduğunuz kırmızı lepistesleri nasıl üreteceğinizi anlatacağım. Öncelikle çok sağlıklı ve parlak renklere sahip, genç balıkları seçmelisiniz. Bu biraz pahalı olabilir ancak bu balıkları satarak iyi gelir elde edebilirsiniz. O yüzden bunu göze almalısınız.
Öncelikle üretim için bir erkek ve üç dişi veya iki erkek ve altı dişi ile başlamanızı öneririm. Kesinlikle 3'e 1 oranında bir oran olmalıdır, aksi takdirde erkek dişiyi sürekli kovalayacağından, yoracaktır. Ayrıca kırmızı yavrular elde etmek istiyorsanız, dişi balıkları da kırmızı seçmeli ve diğer başka renkli balıklardan ayrı bir akvaryuma almalısınız. Yoksa istemediğiniz renklerde ve kuyruk yapılarında lepistes yavruları elde edersiziz ki bütün emekleriniz boşa gider.
Ortalama lepistesler 28 ila 32 gün arasında 20 ila 100 yavru verir. Bu yavrulara nasıl bakacağınızı anlattığım videoyu da daha sonra izleyebilirsiniz.
Kırmızı Lepistesler ne kadar büyür ve ne zaman yavrulamaya başlar? Bu balıklar yaklaşık 3 aylık olduğunda üremeye başlarlar ki boyları da yaklaşık 5 ila 7 santim arasında olur. Erkek kırmızı lepistesler, dişi lepisteslere göre daha küçük gövdeye ve daha büyük bir kuyruğa sahiptiler.
Kırmızı lepistesleri ne ile beslemeliyiz? Bu balıkların sağlıklı ve düzenli beslenmeleri gerekir. Özellikle kırmızı rengini daha da ortaya çıkarak krill içerikli yemler vermeniz, bu balığın daha da kırmızı bir renge sahip olmasını sağlayacaktır. Gene kırmızı kankurdu ve sivri sinek larvası içerikli yemler de bu balıkları hem daha çabuk büyütür hem de daha parlak renklere sahip olmasını sağlar. Ayrıca protein ağırlıklı bu yemler, üremeleri için daha çok istekli olmalarını sağlayacaktır.
Kırmızı lepisteslerin akvaryumları nasıl olmalı? Lepistesler küçük balıklar olmasına rağmen aktif balıklardır ve bu nedenle yüzme alanına ihtiyaç duyarlar. Lepistesler aynı zamanda canlı doğurur, yani canlı, serbest yüzen yavrular doğururlar. En az bir erkek ve üç dişi kırmızı lepistes varsa, sayıları kısa sürede artmaya başlar. Bu nedenle, küçük bir grup kırmızı lepistes bakıyorsanız, en küçük akvaryum 40 litredir. Ancak, daha büyük akvaryum her zaman daha iyidir ve bir akvaryum ne kadar büyükse, su değerlerini sabit tutmanın da o kadar kolay olduğunu unutmayın.
Su değerleri demişken, Kırmızı Lepisteslerin su değerleri nasıl olmalı? Lepistesler genellikle çok dayanıklı balıklardır ve kırmızı lepistes türleri de gene dayanıklıdırlar. Bu balıklar son derece uyumludur ve tüm dünyada çok çeşitli su değerlerinde bakılırlar. Ben size bu videoda ortalama su değerlerinden bahsedeceğim. Tabi ki yaşadığınız bölgenin su değerleri farklı olabilir. O yüzden de yerel balık dükkanlarından balıklarınızı almanız da çok önemlidir. Böylece, bu balıkların da en azından sizin yöreye uygun su şartlarında yetişmiş olduğunu gösterir. Su Sıcaklığı 22 ila 28 °C arasında olmalıdır. Su pH seviyesi 6.8 ila 8.0, Su sertliği 140 ila 210 TDS arasında, Nitrat 40ppm'den az ve amonyak ile nitrit 0 olmalıdır. Kırmızı lepistes akvaryum suyunuzu bu değerlerde ve çevresinde tutmak, balığınızın uzun, sağlıklı ve üretken bir yaşam sürmesini sağlayacaktır.
Kırmızı lepistesler ne kadara satılmaktadır? Bu balıklar şu anda piyasada 1 dolar ile 15 dolar arasında satılmaktadır. Özellikle daha nadir türlerden biri olan Albino full red lepistesler 20 dolar civarında bir fiyata sahiptir.
dragon lepistes, full red lepistes, full red albino lepistes, kırmızı lepistes, kırmızı lepistes fiyat, özel tür lepistes, en güzel lepistes türleri, kırmızı lepistes üretimi, kırmızı lepistes yemi, albino full red lepistes,

Пікірлер: 80

  • @Kus.balik.
    @Kus.balik.2 жыл бұрын

    Like 43 benden olsun başarılar diliyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim :)

  • @Kus.balik.

    @Kus.balik.

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel rica ederim 👍

  • @mehmetbayrakdar3023
    @mehmetbayrakdar30232 жыл бұрын

    Emeğine sağlık kardeşim harika balıklar ve harika bir paylaşım daha.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.

  • @bhakaptan
    @bhakaptan2 жыл бұрын

    Verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ederim.Emeğinize sağlık.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @onurtoledo
    @onurtoledo2 жыл бұрын

    Süper video süper bilgiler maşşallah

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim. Umarım faydalı olur.

  • @HURAFELERR
    @HURAFELERR2 жыл бұрын

    Mükemmel Bir Anlatım, Hocam Gerçekten Çok İyi Anlatım. Kendi Adıma Teşekkür Ederim 🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Akvaryum ile ilgili bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @sadecemakif6868
    @sadecemakif68682 жыл бұрын

    Abi merhaba benim 40lt. akvaryumum var yaklaşık 20cmlik leopar vatozum 4 çöpçüm var ben ekstradan lepistes alacağım blue grass ve red grass. Leopar vatoz, lepistese sorunçıkarır mı? Şimdiden teşekkürler abi ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    40 litre akvaryuma 20 santimlik balık büyük değil mi? Vatoz, balığın peşinden koşmaz ancak yakalarsa da yer.. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3-4 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @user-by5id2yn7q
    @user-by5id2yn7q5 ай бұрын

    Bitkili akvaryum da hava motoru gereklimi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 ай бұрын

    Baktığın bitkiye, akvaryum büyüklüğüne, balık sayısına ve türüne göre değişir.

  • @AquaLabTR
    @AquaLabTR2 жыл бұрын

    Emeğine sağlık üstad Keyifli hobiler dilerim Selam ve saygılarımla

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim. Size de keyifli hobiler.

  • @AquaLabTR

    @AquaLabTR

    2 жыл бұрын

    @BETA AİLESİ TV Çalışıyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kolay gelsin.

  • @AquaLabTR

    @AquaLabTR

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel ikinizede teşekkür ederim

  • @sarcivcivozil2158
    @sarcivcivozil21582 жыл бұрын

    Merhaba. Ben yeni 2 tane japon balığı aldım fakat biri mantardan öldü diğeri de uyuduğunu düşünüyorum ama uyanmıyor balık küçük bir yerde ve sallamama rağmen ya carpraz yatıyor yada dibe inip geri çıkıyor ölmüşmüdür?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    cem abim selamunalyküm bu yeni hesabım ilk sana abone oldum dediğin gibi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :) Yeni hesabın hayırlı olsun. Ben de sana abone olayım :)

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah abim çok teşekkür ederim

  • @alperdemir2706
    @alperdemir27062 жыл бұрын

    Merhaba Cem Abi neden malawi ters yüzer

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Muhtemelen hava kesesi sorunu var.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    cem abim sana bir sorum olacak benim akvaryum 50 santim ledim ise 30 santim şimdi ben ertan abiden su mercimeği alacağım ama akvaryumun sadec 30 santim kadarını aydınlatıyor acaba su mercimeği için sıkıntı çıkarmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sıkıntı olmaz. Eğer su mercimeği ortamını bulursa, ışık falan dinlemez :)

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler abim

  • @M.MUSTAFA.K1907
    @M.MUSTAFA.K19072 жыл бұрын

    Ve nerdeyse gökkuşağı ciklet videosu Yok denecek kadar az hatta Yok diyebilirim unutulan bı tür olmaya başladı aslında beslenmesi çok güzel bı tür ben bı video ile alma kararı aldım o derece tatlılar lütfen bı gökkuşağı ciklet videosu gelsin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Gökkuşağı çiklit ile ilgili bir videom var. 3-4 Dk onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/ho2dlqSBabnIgNY.html

  • @ardabcc
    @ardabcc2 жыл бұрын

    abi merhaba benim vatoz balığım vardı 10tane japonumun yanında besliyodum bide küçük çöpçü balığım vardı 2.5 senedir birlikde yaşıyorlardı ama nedense 2ay göremedim vatozumu benim gemi heykeli vardı akvaryumun içinde onda duruyordu bende içindedir diye çok endişelenmedim ama biyerden sonra merak ettim gemiyi kaldırdığımda vatoz yokdu ama balık kafatasına benzeyen birşey vardı ne olmuş olabilir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları yemiştir. Çöpçüyü de yiyeceklerdir.

  • @ardabcc

    @ardabcc

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi 2sene besledim bir sıkıntı olmamisdi neden şimdi olmuş olabilir ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balıkları büyüdüğü için artık akvaryum küçük gelmeye başladı. O yüzden de önce kendinden olmayan balıkları temizlemeye başlarlar. Eğer akvaryum küçük gelmeye başlarsa da en zayıfı kovalamaya ve akvaryumdan atmaya çalışırlar.

  • @deniztunatar207
    @deniztunatar2072 жыл бұрын

    Abi benim siyah bi dişi lepistesim yavruladı 11 tane yavru verdi ama hala karnı yavru dolu 2 gün oldu diğer yavrular ne zaman gelir?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ertelemiş olabilir. Eğer ertelemediyse, 3-5 güne doğar. Normalde 28 ila 32 gün arasında doğum yaparlar.

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    abim kadir gecen mübarek olsun

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Sizlerin de kutlu olsun.

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah abim

  • @peniksvlr
    @peniksvlr2 жыл бұрын

    Abi selam. 36 litre akvaryumumda 3-4 lepistes beslemek istiyorum uygun mudur ? 60x20x30 bir akvaryumum var. Şelale tipi filtrem, beyaz ledim elimde var. Isıtıcı olarak ne tercih etmeliyim acaba ve bazalt kumu aldım, bitki yetiştirmek için uygun olduğunu öğrenmiştim fakat sanırım vatoz balıklarının ölmesine sebep oluyormuş, bilgin var mı ? Eğer ölmesi alakasız dersen 3-4 lepistesin yanına bir tane de cüce vatoz almak istiyorum. Doğan lepistes yavrularını da dağıtacağım ki popülasyon artmasın. Akvaryum suyunu 2 gün dinlendirdikten sonra balıkları alıştırarak eklemeyi düşünüyorum ki akvaryumdaki döngü oluşsun. Biraz uzun yazdım kusura bakma fakat inşallah ilk akvaryumum olacak.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    36 litre 4 lepistes için uygun. 1 erkek 3 dişi şeklinde olursa, daha iyi. 36 litre için şelale filtre olur çünkü bu akvaryum küçük olduğu için diğer filtreler suyun çok hızlı hareket etmesine neden olur ki, bu balıkları strese sokar. Bazalt kum dedikleri, Hagen kum. Hagen de aslında bir marka ve bir çok siyah kum, Hagen diye satılıyor. Bunların bazılarının içinde demir tozu barındırıyor. Bu da zamanla balığı zehirliyor. Sana tavsiyem, bu kumun üzerinde bir mıknatıs gezdir. Eğer mıknatısa bu demir parçaları yapışıyorsa, kullanma.

  • @peniksvlr

    @peniksvlr

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Tamamdır teşekkürler abi.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @karmaakvaryum71
    @karmaakvaryum712 жыл бұрын

    Abi sen lepistes üretsen hangi lepistesi üretirdin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Fil kulak üretirdim. Yada full red üretirdim.

  • @karmaakvaryum71

    @karmaakvaryum71

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel red dragon lepistes çok güzel oluyor inşallah alırım ve abone oldum reis

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Red dragon da çok güzel bir Lepistes türü. Abone olduğun için teşekkür ederim. 👍🏻👍🏻👏🙏

  • @emrekara2990

    @emrekara2990

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel iletişim numarası

  • @deniztunatar207
    @deniztunatar2072 жыл бұрын

    Bu yorum Destek amaçlıdır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @emrekara2990
    @emrekara2990 Жыл бұрын

    İletişim numarası lütfen

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Satın almak için mi? Ben satmıyorum ancak gören arkadaşlar olursa bu yorumun altına iletişim bilgilerini yazabilir.

  • @sakogok4964
    @sakogok49642 жыл бұрын

    Abi beta balığı transgenetik tetra veya lepistes balığının yemini yermi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Beta balığı protein ağırlıklı yem sever. Arada kabukları soyulmuş bezelye de vermelisin. Bu arada lepistes ve transgenetik yemi de yer.

  • @sakogok4964

    @sakogok4964

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel sağol abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Sende sağol. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @sakogok4964

    @sakogok4964

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel oldum abi 👌

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler :)

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Japon balığı ile melek balığı birlikte yaşar mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Kesinlikle yaşamaz. Hem su şartları hem de yem yeme alışkanlıkları çok farklı.

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    iki tane daha sorum olcak 1.'si japon balığı ekmek yer mi 2.'si sazan balığı akvaryumda yaşar mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ekmek japon balıkları başta olmak üzere, bütün balıklar için çok tehlikelidir, çünkü ekmek içinde bulunan maya, balıkların bağırsaklarını tıkayıp, balıkların ölmesine sebep olur. Bu yüzden hiç bir balığa ekmek verilmez. Bunun yanında Japon balığına arada farklı meyve ve sebzeler verebilirsin. Ispanak, brokoli, bezelye, marul, karnabahar, kabağın her çeşidi, salatalık, havuç, yosun, patates, lahana, fasulye, muz, elma, karpuz, üzüm, portakal, çilek, mango yer. Sadece asitli meyveler (Portakal, Mandalina gibi) meyveleri verme. Burada dikkat etmen gereken, bu meyve ve sebzeleri, balığın yediğini göre göre ver.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Japon balığı da bir sazan balığı türüdür. Bu yüzden de vahşi sazan balıkları da akvaryumda yaşar ancak bu balıklar için çok büyük akvaryum olmalıdır. Yani burada bahsettiğim büyüklük 2-3 ton olanlar. Bundan küçük akvaryumlar bu balık için küçük gelir. Ayrıca çok çabuk akvaryumu kirletirler. Ve çok koku yaparlar. Bu yüzden de akvaryum filtresinin de çok iyi çalışması ve bunun yanında da akvaryum bakteriyel flitrasyonun da tam olması gerekir.

  • @M.MUSTAFA.K1907
    @M.MUSTAFA.K19072 жыл бұрын

    Hocam selamlar bende karışık özel tür Lepistes var bu videodakiler de özele benziyor yani yetiştiricileri hariç çoğu yerde bulmak çok zor ben uretimciden alıyorum genelde her neyse benim sormak istediğim şu: 210 litre akvaryum var ve gelecek olan 2 tane gökkuşağı ciklet aldım daha akvaryumu kurmadım su en fazla 2 gün dinlenecek başka zamanım yok çünkü balıkları alcam pazar günü koycam 210 litre yeter mi ve biraz bilgi verir misiniz 2 gün yeter mi ve 210 litre akvaryum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    210 litre bir çift için yeterli. Ancak yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @M.MUSTAFA.K1907

    @M.MUSTAFA.K1907

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel abi daha Yenice kurdum akvaryumu sabaha kadar kum yeni oturdum motoru çalıştırıp bide abi 210 litre diye aldım 120 litre su aldı akvaryum nasıl oluyor bu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bana ölçülerini versene. En, boy ve yükseklik kaçar santim? Gökkuşağı, 120 litrede de yaşar bu arada.

  • @M.MUSTAFA.K1907

    @M.MUSTAFA.K1907

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel boy 98 cm eni 32 cm derinlik 47 cm

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum yaklaşık 147 litre. Bu gök kuşağı için yeterli.

  • @korayeskioglu14
    @korayeskioglu142 жыл бұрын

    🧿🙏👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim.