No video

Electric Blue Acara Cichlid (Electric Blue Acara Tank Mates with English subtitles)

What kind of fish is Blue Acara? The Blue Acara is a stocky and compact oval-shaped fish with pointed anal and dorsal fins. It can reach a length of about 20 cm. This colorful fish is mostly a steel blue-gray color with various spots and stripes on its body and head. It has a few green horizontal stripes on its face, along with its generally bluish-green scales that give it a shimmering appearance.
How is Blue Acara care? This type of cichlid is an easy species for those who are just starting to keep fish in the aquarium. They do not grow as much as other cichlids and do not need a particularly large aquarium. They are also easier to feed than many other cichlids and can be fed a wide variety of ready-made foods. Perhaps the biggest challenge in the care of these fish is that they need relatively frequent water changes.
What does Blue Acara eat? Blue Acaras need protein-rich foods because they are carnivores. In the wild they eat earthworms, crustaceans and insects. In the aquarium, you can give them live foods such as bloodworms, earthworms and brine shrimp. You can also give feeds such as frozen mussels, shrimp, and you can also give ready-made protein granules or ready-made tablet feeds sold in pet shops. You can also give spirulina, which is high in protein. But if you want to see the true colors of this fish, I recommend giving it live earthworms often.
How is Blue Acara aquarium care? Since these fish are very sensitive to polluted water and pH imbalance, it is important to change at least 30 to 40% of the aquarium water per week, especially if the aquarium has more fish and/or organic waste than its capacity. When performing weekly water changes, be sure to remove any accumulated decaying organic matter. For this, always pull the water from the bottom with the help of a hose. Most of the problems that occur in tropical fish aquariums are usually due to one cause, namely decomposition of organic matter! If you can't decompose, your fish will get sick very quickly. In order to ensure this separation, a bacterial filtration cycle must occur in your aquarium.
How should the Blue Acara aquarium be? Blue Acara will need a minimum aquarium of 120 liters. The substrate should consist of a soft sandy bottom with sufficient caves and shaded places where the fish can retreat in case of stress. A tight-fitting cap with moderate lighting is fine for this fish, and a little natural sunlight will help bring out their color best. Add a powerful external filter or head motor, as the Blue Acara prefers a strong amount of water movement. You can put two and a half tablespoons of rock salt for every 100 liters of water. The aquarium water temperature can be between 22° and 30° C. The pH range should be between 6.5 and 8.0, and the water hardness should be between 50 and 350 TDS.
What fish does the Blue Acara live with? The Blue Acara usually only lives with other fish of similar size. It is recommended to be kept with other large, non-aggressive fish as aquarium companions. For example, Discus, Angelfish, Green Terror, Scavenger Fish and other easy species can be kept with Central and South American cichlids such as the convict cichlid.
What is the difference between Blue Acara female and male? The sexes are very similar in appearance, but the male's fins are longer, the rays of the dorsal and anal fins often curved around the caudal fin.
How is the production of Blue Acara? Blue Acara is produced very quickly in the aquarium environment if the conditions are suitable. They reproduce by laying eggs. They tend to lay their eggs at the bottom of the aquarium, on open flat, rock-like surfaces. They become sexually mature when they reach about 6.5 cm, but most start breeding when they are 10 cm. As the spawning time approaches, both male and female begin courtship. The reproductive tubes emerge and they begin to clean the place where they will lay eggs. In the meantime, they also make movements similar to trembling around each other. A pair of electric blue acaras will breed regularly every two weeks if the fry are removed from the breeding aquarium shortly after hatching. The aquarium water to be produced should have a pH value of 6.5 to 7.0, neutral to slightly acidic, soft to medium-hard between 50 and 200 TDS, and temperatures between 23 and 26 ° C. pH of 7.0 and temperature of 24°C and higher will help accelerate reproduction
blue acara aquarium,
What fish does the blue acara live with?
blue acara,
electric blue acara,
blue acara production,
what does blue acara eat,
how should blue acara aquarium be,
electric blue acara bait,
electric blue acara gender discrimination,
electric blue acara aquarium,
electric blue acara puppies care,
electric blue acara bait advice,
electric blue acara tank mates,
electric blue acara care,
electric blue acara tank size,
electric blue acara cichlid tank mates,
electric blue acara fish,
electric blue cichlids

Пікірлер: 81

  • @sblbyrktr
    @sblbyrktr2 жыл бұрын

    Detaylı bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Umarım faydalı olur. Teşekkür ederim.

  • @akvaryumterapim
    @akvaryumterapim2 жыл бұрын

    Merhaba Cem bey, Anlatımınıza sağlık Selam ve Sevgilerimle

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim. Size de çok selam.

  • @akvaryumterapim

    @akvaryumterapim

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel 🙏🙂

  • @mrtkarademir
    @mrtkarademir21 күн бұрын

    Merhaba Cem bey, bugün 2 ad bu balıktn benim karışık akvaryuma aldım. Benim akvaryumda 23 tür balık var. Umarım problem yaşamam. Teşekkür ederim bilgilendirici bilgiler için😊

  • @dixonw0624
    @dixonw06242 жыл бұрын

    Bekliyoruz hocam :)

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Umarım beğenmişsinizdir.

  • @dixonw0624

    @dixonw0624

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel tabii beyendik 💯

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler.

  • @dixonw0624

    @dixonw0624

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel hocam senegal bişisi akvaryumu nasıl olmalı videosu gelsin lütfen bekliyoruz

  • @enesuchoyuk2378
    @enesuchoyuk23789 ай бұрын

    Merhaba ağzınıza emeğinize sağlık güzel video olmuş.Bir sorum olacaktı electric blue acaralar çiftleştikten sonra kaç günde yumurtlarlar? Cevaplarsanız sevinirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    9 ай бұрын

    Çiftleşme sırasında yumurta dökerler ve yavrular da 4 güne serbest yüzmeye başlar.

  • @enesuchoyuk2378

    @enesuchoyuk2378

    9 ай бұрын

    @@CemCelikel tamamdır teşekkürler

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    9 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @zeynepakova5781
    @zeynepakova57818 ай бұрын

    Merhaba dün balık almaya gittiğimde çok hoşuma gitti iki acari aldım fakat ne ciklet olduklarını biliyordum ne de 120l ye ihtiyaçları olduğunu adam hiçbir şey söylemedi. Neyse boyları yetişkin gibi değil 4cm en fazla ama dün çift olduklarını gördüm diğer balıklara karşı çok agresif değiller. Akvaryum 70l 3 cüce guromi 10 neogenetik tetra 3 çöpçü var akvaryumda ve şimdi iki acari. Haftada bir 3 te birini değiştirsemde dip çekimiyle birlikte yerde bir yosun tabakası oluştu ve bitkilerin yaprakları kayalar her yer sürekli yosun. Bu balıklara zarar vermez değil mi? Suyun dengesini bozar diye endişe ediyorum. Öğlen 12 den gece 2 ye kadar açık kalıyor ışık. Işıklandırmanın sıklığını azaltsam yosunların önüne geçebilir miyim veya ne yapmalıyım? Ve acariler için yuva tarzı bir şey almalı mıyım yoksa kaya yeter mi saklanmaları için? Ve ısıtıcı açmalı mıyım su minimum kaloriferden dolayı 23 e iniyor ama şu an 25. Cevaplarsanız sevinirim🙏🏻💕

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Aşırı yosun, akvaryumun oksijen dengesini bozacaktır ayrıca 70 litre de dediğin gibi Acara için küçük bir akvaryum. Bu yüzden de ileride diğer balıklara sorun çıkartacaklardır. Işığı suni olarak en fazla günde 6 ila 8 saat çık tutmanı öneririm. Daha fazlası da zaten yosun oluşumunu arttırır. 23-25 dereceler, bu balık için olabilir. Ancak daha aşağı çıkmaması iyi olacaktır. Yosunun türünü bilmek, yosun ile mücadeleye katkı salar. Bu konu ile ilgili bir videom var. İzlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/m3qesNqihqjemLw.html Akvaryum aydınlatması ile ilgili de bir videom var. Onu da istersen izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/ZaqeycyKgLbPoaQ.html

  • @clgnhobi7423
    @clgnhobi74232 жыл бұрын

    güzel olmuş 👍👍👍

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @rsidazrbaycanl1293
    @rsidazrbaycanl12934 ай бұрын

    Merhaba. Mücevher cikletle aynı akvaryumda beseleye bilirmiyim?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    Bu balıklar özellikle yumurtlama dönemlerinde çok agresif olurlar. Akvaryum da küçükse akvaryumun altını üstüne getirirler. Bu yüzden de bir arada bakılmalarını pek önermiyorum.

  • @rsidazrbaycanl1293

    @rsidazrbaycanl1293

    4 ай бұрын

    @@CemCelikel 126 litre akvaryum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    126 litre bu balıkları bir arada tutmak için çok küçük akvaryumdur. Tek tür olarak bakacaksan, yeterli.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    4 ай бұрын

    126 litre tek tür bakacaksan yeterli ancak bu iki türe bir arada bakmak için küçük gelecektir. En az 250 litrelik bir akvaryum tavsiye ederim.

  • @atillaklc2035
    @atillaklc20357 ай бұрын

    Merhaba hocam yavrular kaç cm olduğundan mavi renklerini alır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    7 ай бұрын

    Yaklaşık 3 cm olduğunda renklenmeye başlarlar.

  • @onurcaku7752
    @onurcaku77528 ай бұрын

    En fazla kaç santim oluyorlar ve 2 tane alacağım yeterli bence 2 tane değil mi ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    8 ай бұрын

    Yetişkinleri en az 15 santim boya gelebilir ki 20 santim olanlar da vardır. Bir çift bakacaksan en az 120 litrelik bir akvaryumun olmalı.

  • @hobimakvaryum2960
    @hobimakvaryum29602 жыл бұрын

    merhabal sevgili arkadaşlar sağlıklı hobiler dilerim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler :)

  • @cagancankaya5748
    @cagancankaya57482 жыл бұрын

    Güzel video 👏👏👏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler 🙏👍🏻

  • @oxid6149
    @oxid6149 Жыл бұрын

    Keşke daha uzun ve daha detaylı bir video gelse KZread da sadece 2-3 video var

  • @oxid6149

    @oxid6149

    Жыл бұрын

    Yani hastalıkları vs hakkında da bilgi olsa

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu kadar uzun videoları bile izlemiyorlar ki ortalama izlenme yaklaşık üç buçuk dakika. Sorun olursa, bana sorabilirsin.

  • @alperentosun1787
    @alperentosun17873 ай бұрын

    Abi selamlar benim acaralar durmadan yavrularını yiyor ne yapmam gerek

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Blue Acara balığının kendi yavrularını yemesi oldukça yaygın bir davranıştır. Bu davranış, genellikle stres, yetersiz beslenme veya yeterli saklanma alanının olmaması gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Yavruların hayatta kalması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. **Saklanma Alanı Sağlayın**: Yavruların saklanabileceği küçük mağaralar, bitkiler veya rafya ekleyerek saklanma alanı sağlayın. Bu, yavruların yetişkin balıklardan kaçınmasına ve hayatta kalmasına yardımcı olabilir. 2. **Yeterli Beslenme Sağlayın**: Yetişkin balıkları daha sık ve dengeli besleyerek, yavruları yeme ihtimalini azaltabilirsiniz. Daha sık beslenen yetişkin balıklar, yavruları avlamak için daha az agresif olabilirler. 3. **Ayrı Bir Tank Kullanın**: Yavruları yetişkin balıklardan ya da yetişkin balıkları yavrulardan ayırarak ayrı bir tankta büyütün. Bu, yavruların güvenliğini sağlayacak ve daha iyi bir büyüme ortamı sunacaktır. 4. **Bitki Örtüsü Ekleyin**: Tankınıza yüzen bitkiler veya bitki örtüsü eklemek, yavruların saklanması için daha fazla alan sağlayabilir ve yetişkin balıkların yavruları bulmasını zorlaştırabilir. 5. **Dinlenme Süresi Sağlayın**: Yavru balıkların hayatta kalması için, yetişkin balıkların dinlenebileceği ve streslerini atabilecekleri bir ortam sağlamak önemlidir. Bu, yavruların daha fazla hayatta kalmasına yardımcı olabilir. Bu adımları izleyerek, Blue Acara balığınızın yavrularını yemesini önleyebilir ve yavruların sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlayabilirsiniz.

  • @alperentosun1787

    @alperentosun1787

    3 ай бұрын

    Teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @DjTurankaradeniz
    @DjTurankaradenizАй бұрын

    Abi sarı prenses koysam yanına dişi bendeki blue acara erkek eşlesem eş tutarmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Ай бұрын

    Tutmazlar .İkisi de ayrı türden.

  • @DjTurankaradeniz

    @DjTurankaradeniz

    Ай бұрын

    @@CemCelikel electric neden diyorlar bubbalığa

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Ай бұрын

    Renginden dolayı. Mavi rengi, elektriğin çıkardığı renge benzediği için. Elektrik Mavisi.

  • @DjTurankaradeniz

    @DjTurankaradeniz

    Ай бұрын

    @@CemCelikel anladım abi

  • @gokhanguz2197
    @gokhanguz21972 жыл бұрын

    Öncelikle nasılsınız abım bı konuda bana yardımcı olmanız mumkunmu sarı prenses mavı yunus Albina bu tür kalitelı suyu pisletmıyeck onerılebılecgız yem 1 ve 2 kalite hangileridir abım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Balıklar yemlerini yediği sürece ve su değişimi düzenli yapıldığı sürece her türlü yem verebilirsin. Yapman gereken, balıklara vereceğin yemi yeterli oranda vermen. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese doyar ve verdiğin yem eğer 3 dk içerisinde bitmiyorsa fazladır. Suyu kirleten, fazla verilen yem ve temizlenmeyen atıklardır.

  • @ardabcc
    @ardabcc2 жыл бұрын

    Abi merhaba bugün farkettim japon balıklarım karşı karşıya geçmiş opusuyolardi sanki bı anlamı varmı?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum küçük olduğu için kendilerine yer açmaya çalışıyorlar.

  • @okanfurkan974
    @okanfurkan974 Жыл бұрын

    Elektrik blue acara nin yanına 1 tür daha hangi balık eklenir veya beraber yaşadığı türler nedir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Sarı prenses, peacock türleri, Mpanga, paslı ve diğer sakin çiklit çeşitleri.

  • @okanfurkan974

    @okanfurkan974

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi blue acaralarim yavrulamisti 7 gün oluyordu zamanla hepsi azalarak öldü bunun nedeni nedir ne yapmam gerekiyor

  • @KaraMithatt
    @KaraMithatt2 жыл бұрын

    Cem abi selam silis kum da bitki yetişir mi acaba ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yetişir. Ancak kuma bakım yapman da gerekir. İçine sürekli bitki ve balık atıkları karışır ve bunlar zamanla kumun içerisinde çürür. Sık sık kumu da dip çekimi ile temizlemen gerekir.

  • @gumus.
    @gumus. Жыл бұрын

    Cem abi, electric blue Acara mı bu, yoksa normal blue Acara mi, farkları neler, bir de tankımda ramirezi ve tetra türleri var, alsam sorun olur mu mevcut türlere ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    İkiside aynı balık. Akvaryum en az 150 litre olmalı. Daha küçükse, sorun çıkar.

  • @gumus.

    @gumus.

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ettim, başka arkadaşlara da sordum, büyük balık Ramirezileri strese sokar, stres olunca da çabuk hastalanır dediler , sanırım en büyük balığım ramler olacak 😂🤦🏻‍♂️ 125/55/50 boyut 340lt

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @yusufyldrm7989
    @yusufyldrm79895 ай бұрын

    Hocam selamlar benimde 1 aylık serüvenim var yeniyim blue acara cinsi bakıyorum yavrulama oldu 4 gündür yavrular var ama baba anneyi yaklaştırmıyor yavrulara endişeliyim yavruları ayırmalı mıyım serbest yüzüşte ne yapmalıyım bilgi sahibisiniz yardımcı olur musunuz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 ай бұрын

    Yavrular serbest yüzmeye başladıysa ayırabilirsin. Normalde Blue Acara çifti yavrularına beraber bakar ancak bir sorun varsa ve yavruları koyabileceğin uygun bir akvaryum varsa, oraya koyabilirsin.

  • @yusufyldrm7989

    @yusufyldrm7989

    5 ай бұрын

    Anladım hocam peki akvaryumda kalmasının bi mahsuru olur mu 70 lik bir akvaryumum var ama tepeleme bitki dolu o yüzden ne yapacagımı bilemiyorum

  • @yusufyldrm7989

    @yusufyldrm7989

    5 ай бұрын

    @@CemCelikel hocam selamlar tekrar rahatsız ediyorum anne yada baba yavrularımı. Yiyor takip edemiyorum 100 taneye yakın vardı 20 30 tane kaldı ne yapabilirim acil destek verir misin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    5 ай бұрын

    Balıklar strese girdiği için yavrularını yer. Ya stres nedenini bulup , bunu çözmelisin ya da yavru ve anne babayı ayır.

  • @yusufyldrm7989

    @yusufyldrm7989

    5 ай бұрын

    @@CemCelikel direk anneyi ayırsam olur mu

  • @zehraak3040
    @zehraak30402 жыл бұрын

    Abi akvaryumumda zebra danio ve neon tetralar var yanlarına hayalet balığı almayı düşünüyorum sizce olurmu

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Küçük balıklar ile olmaz. Neon ve zebra ile yaşaması biraz zor.

  • @korayeskioglu14
    @korayeskioglu142 жыл бұрын

    🧿👍🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. 🙏

  • @isamertbheje
    @isamertbheje2 жыл бұрын

    abi astronot balığı almayı düşünüyorum 1 tane beslicem akvaryum ebatı ne kadar olmalıdır bütçem baya kısıtlıda yada red tail cat fish mi kırmızı karınlı pirana mı yoksa astronotmu alayım

  • @isamertbheje

    @isamertbheje

    2 жыл бұрын

    @Yağız Akgeyik astronot alıcam ztn de akvaryum boyutları acaba ne olcak ya bütçem kısıtlı

  • @isamertbheje

    @isamertbheje

    2 жыл бұрын

    @Yağız Akgeyik e vur dedik öldür demedik 150 litre akvaryum allah bilir kaç lira

  • @isamertbheje

    @isamertbheje

    2 жыл бұрын

    @Yağız Akgeyik tamam besliyicem monster :(

  • @isamertbheje

    @isamertbheje

    2 жыл бұрын

    @Yağız Akgeyik lepistes çok besldim ciklet besledim zebra prenses çok besledim monster hiç beslemedim

  • @isamertbheje

    @isamertbheje

    2 жыл бұрын

    @Yağız Akgeyik 75 litre akvaryumda hangi monster besleyebilirim