Een Goud Gesprek met Han de Jong: Is The Big Reset al begonnen?

Videoserie ‘Een Goud Gesprek’ met Han de Jong en Jean-Paul van Oudheusden. Iedere twee weken worden onder leiding van de Manager Operations van AmsterdamGold de belangrijkste ontwikkelingen besproken op de financiële markten in z’n algemeenheid en op de markt van edelmetalen en grondstoffen in het bijzonder.
Han de Jong is bijna dagelijks te horen als huiseconoom bij BNR Nieuwsradio en is voormalig Chief Economist bij ABNAMRO. Nu actief als zelfstandig econoom en eigenaar van crystalcleareconomics.nl/.
Jean-Paul van Oudheusden stond aan de wieg van het beleggingsproduct ‘de turbo’ en heeft 25 jaar ervaring bij o.a. ABN AMRO, RBS en Binck Bank. Nu werkt hij zelfstandig via zijn bedrijf marketsareeverywhere.com/
Is de big reset begonnen? In deze aflevering gaat Han de Jong in op de elementen van een big reset. Zoals de vraag of een flexibele hoeveelheid fiat geld houdbaar is? Leidt dit tot perverse prikkels? Welke alternatieven zijn er voor fiat geld? Waarom is de gouden standaard een aantal malen afgeschaft? Ook gaat Han in op de verschuivende machtsblokken in de wereld? Wat betekent dit en komt er daarmee een big reset op gang. Tot slot geeft Han nog een belangrijk advies hoe een particulier zich kan indekken tegen risico’s.
Meer weten over investeren in fysieke edelmetalen bij AmsterdamGold?
• Zie: www.amsterdamgold.com/
Meer weten over de actuele koersen van goud en zilver?
• Zie: www.amsterdamgold.com/charts
Direct edelmetalen aanschaffen? Kijk in onze shop?
• Zie: www.amsterdamgold.com/products
Wilt u graag persoonlijk contact? Dat kan altijd. U kunt direct een afspraak maken via:
outlook.office365.com/owa/cal...
Of bellen / mailen met:
• +31 (0)20 65 89 555
• info@amsterdamgold.com
Wilt u ons volgens op onze social kanalen?
• Twitter: / amstergold
• LinkedIn: / amsterdamgold.com
TIMESTAMP
00:00 Teasers
01:02 Intro algemeen
01:25 Introductie Han de Jong
02:16 Is een fiat geld systeem houdbaar?
06:36 Is er een alternatief voor een fiat geld systeem?
10:47 Waarom is de gouden standaard afgeschaft?
13:44 Kunnen we zonder een flexibele hoeveelheid geld?
15:25 Is globalisering ten einde?
17:32 Zijn de machtsblokken al verschoven?
21:23 Wat betekent verschuivende machtsblokken voor ons?
24:30 Hoe dek je als particulier risico’s af?
25:32 Outro
25:44 Einde
DISCLAIMER
Deze video’s bevatten uitspraken van experts op persoonlijke titel en worden niet gedaan namens AmsterdamGold. Het doel van AmsterdamGold is om de kijkers breed te voorzien van informatie vanuit verschillende inzichten en invalshoeken. AmsterdamGold is niet verantwoordelijk voor de juistheid of gevolgen van uitspraken die worden gedaan in deze video’s. Deze video’s zijn geen financieel of commercieel advies en uitsluitend bedoeld om kijkers extra informatie te geven. U bent zelf verantwoordelijk voor eventuele belegging- of investeringsaankopen en draagt zelf de risico’s van uw keuzes. Schakel eventueel een AFM erkende adviseur in bij uw beslissingen.
Opnamedatum: 13 juni 2023
#BIGRESET #WILLEMMIDDELKOOP #GOUDENSTANDAARD #CHINA #RUSLAND

Пікірлер: 29

  • @robertvanleeuwen5066
    @robertvanleeuwen50668 ай бұрын

    Nee, de gouden standaard verdween omdat hij te goed werkte. Hij zat overheden in de weg bij het voeren van zinloze oorlogen.

  • @fokkos2442

    @fokkos2442

    8 ай бұрын

    Exact the point!

  • @stofjes4204

    @stofjes4204

    8 ай бұрын

    Er zijn ook mensen die zeggen dat juist oorlogen de aanjagers zijn van innovatie. Zie bijv de gevolgen van de 2 wereldoorlogen. Die hebben de wereld getransformeert, op elk vlak wat je maar kan bedenken. Zinloze oorlogen hebben zijn hebben plaatsgevonden sinds Vietnam en idd na de jaren 70 en zijn er louter op gericht om de wereld te domineren met het militaire industriele complex.

  • @alanmrsic893
    @alanmrsic8938 ай бұрын

    Als centrale banken onafhankelijk zijn, dan is het wél buitengewoon interessant om te bedenken dat ze gesynchroniseerd handen :-)

  • @hackman8909
    @hackman89098 ай бұрын

    De kritiek op fiat is juist dat er weliswaar een hele succesvolle periode is geweest sinds 1970 , maar dat dat is omdat er een voorschot is genomen op de toekomst. We leefden boven onze stand door de aflossing van schuldenberg voor ons uit te schuiven en die te vergroten. We zadelen de jeugd op met de rekening. Ik vond Han ook geen goede argumenten tegen een fixed supply geven. Ook het loslaten van de goudstandaard in 1971, dat hij aanvoerde als een keer waar de goudstandaard faalde zonder dat er bijvoorbeeld met de munt geknoeid werd zoals in het Romeinse rijk, was geen goed voorbeeld. Ook toen was dat immers een situatie waarin er een overheid is die dat besluit kon nemen. Koppel het los. Net als kerk en Staat, nu geld en Staat. Niemand weet 100% zeker of of het werkt, maar op zijn minst moeten we het proberen want dit werkt in ieder geval niet. Gelukkig is er Bitcoin. Geen zekerheidje, maar als het doet wat we verwachten is het besluit gewoon al voor ze genomen.

  • @stofjes4204

    @stofjes4204

    8 ай бұрын

    Wie is `we`? 'We' stelt nu voor om digitaal geld te vervangen doo het cbdc geld. Dat betekent da centrale banken geld gaan uitgeven en een centrale bank kan niet failliet gaan. Dan is het einde helemaal zoek ben ik bang.

  • @alanmrsic893
    @alanmrsic8938 ай бұрын

    Fiat money is a government-issued currency that is not backed by a commodity such as gold. Fiat money gives central banks greater control over the economy because they can control how much money is printed. Most modern paper currencies, such as the U.S. dollar, are fiat currencies.

  • @alexlucassen8489
    @alexlucassen84898 ай бұрын

    De USA heeft al heel lang een dubbele tekort nl. Import vs export & het tekort op de lopende begroting. Deze laatste lijkt toch redelijk hard op te lopen de komende jaren. Dus het aanbod aan nieuw dollar schuldpapier en het doorrollen van oude dollar leningen loopt gigantisch op, zonder maatregelen de komende jaren. Gezien de politieke verdeeldheid in de USA is dat toch een stevig risico voor de dollar.

  • @gijsameland8574
    @gijsameland85747 ай бұрын

    de Jong, kan zijn inkomsten niet op. Dan maar veel doorsluizen naar de kinderen en kleinkinderen. Dit is wel veel geld van rekeninghouders, veel plezier ermee.

  • @Leon-de-Vreede
    @Leon-de-Vreede8 ай бұрын

    Waar crypto (bitcoin)zijn waarde aan ontleend? Nou dat is aan het feit dat de banken en regering er niet aan kunnen komen met hun vingertjes.

  • @alanmrsic893

    @alanmrsic893

    8 ай бұрын

    Denk meer aan voortdurende reclames van verscheidene vele tradingplatforms :-)

  • @Leon-de-Vreede

    @Leon-de-Vreede

    8 ай бұрын

    @@alanmrsic893 op een traidingplatform zijn de muntjes niet van U, not your keys, not your coins. Het zelfde met geld op de bank, U heeft een vordering op dat geld. Het is niet U eigendom.

  • @gijsameland8574
    @gijsameland85748 ай бұрын

    Han de Jong, al 14 leugenaar geweest voor zijn geweten bij ABN . Prima loon en een nog in 10 veelvoud opbrengst in zijn pensioen op termijn. Het zal hem een zorg zijn!!!!!!!

  • @gijsameland8574
    @gijsameland85748 ай бұрын

    We gaan weer naar 10-15% rente op termijn.

  • @Leon-de-Vreede
    @Leon-de-Vreede8 ай бұрын

    Misschien even uitleggen wat het verschil tussen crypto en Bitcoin is.

  • @alanmrsic893

    @alanmrsic893

    8 ай бұрын

    Bitcoin = Digital Scarcity & de rest is onbeperkt of onduidelijk hoe goed het dichtgetimmerd is :-)

  • @jer3870
    @jer38708 ай бұрын

    En dan nu een bijzonder bericht. De nasa is onderweg naar een astroide van 200km bestaande uit goud met een waarde van een 1 met 18 nullen in dollars. Dit zou goud niet meer schaars maken en de waarde omlaag brengen naar 0. Wat een toeval dat ze deze astroide nu ineens hebben gevonden en ook al weten dat deze volledig uit goud bestaat. 😂😂

  • @andes7479

    @andes7479

    8 ай бұрын

    Wat op die asteroïde aan goud? is nog niet op onze planeet.

  • @jelleroggen

    @jelleroggen

    8 ай бұрын

    @@andes7479 En wanneer het hier is, is het niks meer waard. Te veel.

  • @Leon-de-Vreede

    @Leon-de-Vreede

    8 ай бұрын

    Het economisch niet eens haalbaar om de zee bodem te ontginnen. Maar een asteroïde geen probleem. Mensen hebben geen idee van proporties.

  • @stofjes4204

    @stofjes4204

    8 ай бұрын

    Kan me ook voorstellen dat als bijv fusion energie bestaat dat het makkelijk is om het zelf te maken. Diamanten is ook makkelijk om te produceren met genoeg energie.

  • @Leon-de-Vreede
    @Leon-de-Vreede8 ай бұрын

    Geld heeft waarde omdat het een wettelijk betaalmiddel is😂😂😂

  • @jelleroggen

    @jelleroggen

    8 ай бұрын

    En omdat de meeste mensen er nog steeds in vertrouwen. Hoewel dat vertrouwen steeds minder wordt.

  • @alanmrsic893

    @alanmrsic893

    8 ай бұрын

    En omdat belastingen en leningen meer worden betaald / afgelost :-)

  • @gijsameland8574
    @gijsameland85747 ай бұрын

    de Jong snapt ook de huidige ontwikkelingen niet. Hij heeft dat baantje ook maar gekregen.

  • @jerrylion45
    @jerrylion458 ай бұрын

    Fiat is trash

Келесі