Dokuz Eylül'de Türkçe Öğretmenliği Okumak | Edebiyat bölümünden farkı, Ders içerikleri...

Merhaba inekle tv izleyicileri! Bu videomuzda inekle öğretmenlerimizden Deniz, sizin için Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünü anlatıyor. Aklınıza takılan sorularınız varsa bizimle yorumlarda buluşabilirsiniz!
Aklınızdakilere daha kolay ulaşmak için;
00:05 Sizi tanıyabilir miyiz?
00:52 Hangi puan türü ve yaklaşık hangi sırlamayla bu bölüme girebiliriz?
01:15 Edebiyat öğretmenliğinden farkı nedir?
01:25 Hangi alanlarda ve hangi seviyedeki öğrencilerle çalışabiliriz?
02:00 Ders içerikleri neler? Hangi becerilere sahip olmalıyız?
05:44 Türkçe öğretmenliği, edebiyat öğretmenliği
ve Türk dili ve edebiyatı bölümlerinin
farkları neler?
12:16 Mezun olunca hangi alanlarda çalışabiliriz? Öğretmenlik dışında iş imkanları var mı?
22:09 Bölüm tercihi mi yoksa okul tercihi mi yapmalıyız?

Пікірлер: 162

  • @tugbaaltun6433
    @tugbaaltun6433 Жыл бұрын

    Harika bir anlatım 💐 Çok teşekkürler Deniz Hocam

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim, ne demek hocam. 🙏💐

  • @revenge33revenge38
    @revenge33revenge3810 ай бұрын

    Hocam konusmaniz ne kadar akici hi sıkılmadan dinledim. Cok dogru bir alandasiniz basarilar😊

  • @mervebayir
    @mervebayir Жыл бұрын

    Çok aydınlatıcı bir içerik 💚

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim.

  • @yazarbiri.20
    @yazarbiri.2011 ай бұрын

    Hocam Türkçe öğretmenliği için Ege üniversitesi mi Dokuz Eylül üniversitesi mi daha iyi sizce

  • @kemaltanrikulu7997
    @kemaltanrikulu7997 Жыл бұрын

    harika 🎉🎉🎉

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Çok teşekkür ederim. 🍀🙏💐

  • @Melekderscalis

    @Melekderscalis

    Күн бұрын

    ​@@denizbulut414 24 k ile 9 Eylül yazmak mantiklimi yurt imkanı falan nasil

  • @zeyno8616
    @zeyno861610 ай бұрын

    Merhabalar bende türkce öğretmenliği kazandım atama konusunda ne kadar erken olursa o kadar iyi olur benim için bu yüzden 1. Sınıftan itibaren derse başlamak istiyorum kimisi tavsiye etmiyo daha erken diyolar fakat 4. Sınıfta staj yoğunluğu derken derslerinde yoğunluğuyla zorlanırım diye erkenden yavas bi tempoyla başlamak istiyorum bunun için ne tavsiye edersiniz fazlaca kitap okuyup paragraf ve matematiğe yönelmemimi yoksa eğitim bilimlerindenmi başlamam lazım veya alan konuları fazla olduğu için alandanmı(kendi bölüm sınavlarımın yoğunluğunu hesap ederseniz sevinirim😊)

  • @erdemozen817

    @erdemozen817

    5 ай бұрын

    Ben bu sene sınava gireceğim de kazanması zor mu acaba nasıl kazandınız

  • @zeyno8616

    @zeyno8616

    5 ай бұрын

    @@erdemozen817 benim ayt tarih edebiyat cok iyiydi 24 bine girdim kazanması zor değil aslında mantıklı çalışmak lazım KZread da hocaların önemli dediği yerler genelde çıkıyor ve son tekrar videoları genelde tutuyo ben KZread dan çalıştım tavsiye ederimm

  • @selinnn1
    @selinnn111 ай бұрын

    türkçe öğretmenliğini bölümü için ingilizce dersi zor oluyor mu yani a1 seviye birini zorlar mı?

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Yani genel olarak zor değil bence temel İngilizce aslında. Ama tabii okuldan okulda ve hocadan hocaya değişiklik gösterebilir ama çok zorlanacapınızı düşünmüyorum. Başarılar.

  • @sinemaktas2492
    @sinemaktas2492 Жыл бұрын

    Merhaba bende 26 bine girdim sözelde okul öncesi ve Türkçe arasındayım dokuz eylül Türkçe yazmayı düşünüyorum sizce okuması zor mu hangisini tercih etmeliyim

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba Sinem, iki bölüm arasından şunu tercih edebilirsin, demem pek doğru olmaz. Okul sonrası nasıl bir hayat istediğini bağlı bu. En basitinden mezuniyet sonrası Türkçe öğretmeni olursan online çalışabilirsin ama bu okul öncesinde zor bir durum. Çocuklar ile ilişkin ve sabrın çok önemli bu bölümle için. Bu durumları göz önüne almalısın. Kamu, özel sektör, özel ders, yurt dışı imkanlarını göz önüne almalısın. Okuma süreci olarak okul öncesi daha maliyetli ve bence biraz daha zor çünkü teori olarak dersler var ama sürekli materyal yapmaları da gerekiyor. İlgi, ihtiyaç ve beklentine göre süreci planlamalısın. Başarılar dilerim.🍀

  • @Livredusoleill

    @Livredusoleill

    Ай бұрын

    Kac net yaptin

  • @nisa963
    @nisa9636 күн бұрын

    Sizce Ege sosyal bilgiler mi Uşak-Balıkesir Türkçe mi

  • @ZkSnmz-nx3cl
    @ZkSnmz-nx3cl7 күн бұрын

    Turkce ogretmenligi bolumu mezunuyum cografya uzerinden yüksek lisans yapabilirmiyim

  • @muhammedemrealdemir1235
    @muhammedemrealdemir123511 ай бұрын

    Merhabalar bende 29 mayisi üniversitesi Türkçe öğretmenliği geldiii. Nerden kitap okuyacağını bilmiyorum acaba ne onerirsiniz yada Türkçe öğretmenliği okuyan 4 sene boyunca bana yol arkadaşlığı yapacak bir dost arıyorum.

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    10 ай бұрын

    Merhaba, ilk yıl genelde direkt edebiyat eserlerini inceleme üzerine değil de incelemenin nasıl yapılması gerektiğini anlatan kitaplar üzerinde duruluyor. Bu anlamda başlangıç olması adına sosyal bilimlere giriş, dil bilime giriş, edebiyat incelemeleri ve kuramları, okuma, yazma uğraşı üzerine olan kitapları okursan ders sürecindeki teorik kısımları daha iyi takip edebilirsin. Ve elbette eğitim bilimlerine giriş kitapları da oldukça işe yarayacaktır. İyi çalışmalar.

  • @wxwxwxwx9882
    @wxwxwxwx988211 ай бұрын

    Merhaba.Ben de Türkçe öğretmenliğini tercih ettim bu sene ve size bir soru sormak istiyorum.Edebiyat ağırlıklı dersler görüyor ve kitaplar hakkında inceleme vs.yapıyormuşuz sanırım.Bana okumamı önereceğiniz kitaplar nelerdir? özellikle 1.sinif için, siz hangi kitapları okuyordunuz yani hocanın size ders olarak verdiklerinden bahsediyorum.Divan edebiyatı mii cumhuriyet edebiyati kitapları mıı... cevaplarsanız sevinirim:)

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    10 ай бұрын

    Merhaba, ilk yıl genelde direkt edebiyat eserlerini inceleme üzerine değil de incelemenin nasıl yapılması gerektiğini anlatan kitaplar üzerinde duruluyor. Bu anlamda başlangıç olması adına sosyal bilimlere giriş, dil bilime giriş, edebiyat incelemeleri ve kuramları, okuma, yazma uğraşı üzerine olan kitapları okursan ders sürecindeki teorik kısımları daha iyi takip edebilirsin. Ve elbette eğitim bilimlerine giriş kitapları da oldukça işe yarayacaktır. İyi çalışmalar.

  • @user-bg8dn5gv1h

    @user-bg8dn5gv1h

    10 ай бұрын

    ​@@denizbulut414 öncelikle merhaba ing hiç bilmiyorum meslek lisesi öğrencisi olarak kazandım dersi yoktu en son orta okul konuşma fln oluyor mu en baştan mı anlatılıyor cevap verirsen sevinirim

  • @Seher5521
    @Seher5521 Жыл бұрын

    Merhaba hocam Sıralamam 11k geldi türkçe öğretmenliği okumak istiyorum ama ailem atama sıkıntısından dolayı olumlu bakmıyor.Okul öncesi yazmamı istiyorlar benim şöyle bir planım var. Aslında seçmek istediğim ve kalbimden geçen sinema televizyondu.Senaryo yazmayı çok seviyorum ve hatta şuan tamamlamak üzere olduğum bir senaryom dahi var. Ama bu bölüm ile ilgili uzun bir araştırma yaptım ve beni ikinci hayalim olan Türkçe öğretmenliğine bu araştırmalarımın sonucu ulaştırdı.Fakat benim sinema televizyon seçmemem senaryo yazmayı bıraktığım anlamına gelmiyor.Aklimda kurduğum şöyle bir planım var. Evet ben türkçe öğretmenliği okuyacağım eğer atama sıkıntısı olursa da o zaman sinemaya başvururum. Bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • @sevimtokmak

    @sevimtokmak

    Жыл бұрын

    Okul öncesi yazmak için lise de buna benzer bölüm çıkışlı olması gerekmiyor mu

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba, öncelikle bir hayalinin olması ve bu konuda planlar yapıyor olman çok güzel. Seni tebrik ederim. Sıralaman da çok iyi. Ailenin tavsiyede bulunması da normal tabii. Ben de Türkçe okuyorken acaba Okul öncesine mi geçsem dediğimde ailem okul öncesinin özel dersi yok, geçmemelisin, demişti. Bu noktada ilerde nasıl bir hayat istediğine bağlı olarak seçim yapmalısın. Hangi bölümü okursan oku senaryo yazmaya devam edebilirsin tabii ama Türkçe okursan tabii ki yazma sürecini destekleyecek dersler de almış oluyorsun. Mesela benim uzmanlık alanım yazma eğitimi üzerine. Çalışmalarını bu alanda yapıp multudisipliner bir alanda çalışabilirsin. Tabii ki şunu yap ya da bunu bunu yap gibi bir şey diyemem bu noktada. Sadece ileride kamu, özel ders, özel sektör, akademik hayat ve yurt dışı olanaklarında hangisi sizde ağır basıyorsa onu temel almanızı öneririm. Dediğim gibi bu noktada becerileriniz de önemli. Başarılar dilerim.

  • @pesimistbiryazar342

    @pesimistbiryazar342

    11 ай бұрын

    @@denizbulut414 Pek Türkçe öğretmeninin yurtdışında çalışma imkanı var mı ? yabancılara Türkçe eğitimi vs ve çap imkanı var mı

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    @@pesimistbiryazar342 merhaba, bazı ülkelerde tabii ki böyle bir imkan var Almanya, Yunanistan, Bulgaristan gibi ama bu ülkelerde çalışmak için elbette oranın ana dilini ya da İngilizceyi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Sonuçta öğretmenlik soyut süreçleri kapsamaktadır ve süreçte C2 yabancı dil gerekli olmaktadır bence. Çap durumu da okuldan okula değişiyor, gitmek istediğiniz okulun web sitesini inceleyebilirsiniz. Başarılar.

  • @pizza2487

    @pizza2487

    11 ай бұрын

    ​@@pesimistbiryazar342var ama yabancılara Türkçe öğretmenliği yapamazsınız. Ülkemizde sınavları var onlara girip yurtdışında öğretmen olursunuz 5 yıl ve 2 yılık çıkıyor benim amcam gitti Almanya'da. Hem orda parası yatıyor hem burda

  • @nurc17
    @nurc17 Жыл бұрын

    Merhaba türkçe öğretmenliği okumak istiyorum ama tiyatro, drama gibi dersler ve sunumlar beni biraz geriyor. Sosyal fobim var bu yüzden tercih etmekten korkuyorum. Bölümde okuyanlar cevap verirse çok sevinirim. Tiyatro yapıyor musunuz?

  • @efe7438

    @efe7438

    Жыл бұрын

    Yerine göre değişir. Ama genelde bu dedikleriniz 3. sınıftan sonra olmaya başlıyor genelde. Zamanla da alışıyorsunuz

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Merhaba, evet drama denilen ayrı bir dersin var. Ayrıca konuşma becerisi denilen ayrıca derslerin var. Eğer sosyal fobin varsa ve konuşma becerileri ile sorunun varsa sorun yaşayabilirsin. Çünkü meslek hayatın boyunca videoda da dediğim gibi dışa dönük ve iletişime açık, konuşkan olmamız gerekir. Bu yüzden bu durumu göz önüne alabilirsin. Gerek derslerde gerek çalışma sürecinde önemli olan ve kullanacağımız becerilerdir. Başarılar.

  • @sevimtokmak
    @sevimtokmak Жыл бұрын

    Hocam Türkçe öğretmenliği hangi bölümlere çap yapabilir bilgi verebilir misiniz

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba Sevim, bu okuldan okula değişiklik gösteriyor. Bu bilgiye doğru bir şekilde erişmek için okulun web sitesini inveleyebilirsin ya da okulun öğrenci işleri ile iletişime geçebilirsin. Başarılar dilerim.

  • @sevimtokmak

    @sevimtokmak

    Жыл бұрын

    @@denizbulut414 peki çok teşekkürler

  • @fehimaltay9073
    @fehimaltay907311 ай бұрын

    merhaba sözelde 11k eada 135k yaptım. Çevremden sınıf öğretmenliği yazmamın daha mantıklı oldugunu atamasının yuksek oldugunu söylüyorlar ama ikisinin atama oranlarına baktım ve sınıf1/3,5 türkçe ise 1/4,5 olarak gözüküyor yani türkçe de kötü değil gibi ama ilerde türkçenin azalabileceği lakin sınıfın her zaman mecburi yüksek kalacağı söyleniyor. Türkçe yazarsam hacettepe/ege gibi kaliteli yerlerde okuyabilirken sınıf yazarsam uşak/afyon gibi yerlerde okuyabilirim kafam çok karışık sizce hangisi mantıklı?

  • @Betul.mn2

    @Betul.mn2

    11 ай бұрын

    Aslında artık her şey senin kendini geliştirip geliştirmediğine bakıyor. Birde atama oranı sürekli değişen bir şey bir sene okul öncesi ön plandayken sonraki sene durum değişiyor. Öncelikle senin kendini tanıman gerekiyor bence mesela okul öncesi yazdın ama çocukları seviyor musun yoksa gençlerle yani ortaokul düzeyinde insanlarla mı daha iyisin. Ve hangisini daha severek yapacaksın. Birde üniversite okuduğun yerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Senin vizyonunu ve kültürünü genişleyen zaman dilimi. Haliyle afyondaki birikime İstanbul veya Bursa'daki bir birikim veya çevre aynı olmuyor. İyi düşünmelisin

  • @Berkk874

    @Berkk874

    11 ай бұрын

    Knk sınıf öğretmenliği daha rahat 15 kişilik sınıflar oluyor eğer ilgin varsa sınıf öğretmenliği Türkçe den daha iyi

  • @Berkk874

    @Berkk874

    11 ай бұрын

    Ve umutun dediği gibi notlarını yüksek tutup geçersin Güzel üniversitelere

  • @gizzese

    @gizzese

    11 ай бұрын

    Selam hangi bölümü seçtin?

  • @fehimaltay9073

    @fehimaltay9073

    11 ай бұрын

    @@gizzese türkçe seçtim

  • @meryemmis
    @meryemmis Жыл бұрын

    Merhaba, ben Türkçe öğretmenliği -Dokuz Eylül Üniversitesi yazmayı düşünüyordum. Çünkü üniversite olarak sağlam bir yer. Fakat okul öncesi öğretmenliği de geliyor biraz kırsal yerler. O yüzden arada kaldım. Okul öncesi ataması daha iyi diye biliyorum,Türkçe öğretmenliği ataması konusunda biraz endişem var. Siz ne söylemek istersiniz bu konuda kafam çok fazla karışık.

  • @kadir.35

    @kadir.35

    Жыл бұрын

    Ben Türkçe okuyan biri olrak sana okul öncesi veya özel eğitim tavsiye ederim en azından ben öyle yapardım bizim atamalar sıkıntılı

  • @kadir.35

    @kadir.35

    Жыл бұрын

    kaç k sıralaman

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba Meryem, bu noktada kararı verirken kamuyu temel alman çok güzel fakat atamalar her yıl sabit olmuyor. Ben bölümüme girerken yılda toplam 3 bin atama oluyordu ama benim KPSS'ye girdiğim yıl 900 atama yapıldı. Bu yüzden parametrelerinden biri atama olmalı ama b planı, c planı gibi durumlarda da okuyacağın bölümün çalışma mekanizmasını göz önünde bulundurmalısın. Ikul öncesi bu anlamda özel ders imkanı sağlamıyor maalesef. Özel eğitim de bana kalırsa en zorlu öğretmenliklerden biri. Eğer bu anlamda bir ilgin yoksa işi yapman zorlu olabilir. Bu yüzden kamu temelinde düşün tabii ama özel sektör açısından da gerekli planlamarı yapabileceğin bir kariyer planı yapmanı tavsiye ederim. Umarım istediğin bir sonuçlanır sürecin. 🍀

  • @hayalimdekikadnyalansoyled9417

    @hayalimdekikadnyalansoyled9417

    Жыл бұрын

    Merhaba aynı şekilde okul öncesi kırsal yerler geliyor bu yüzden Kocaeli Türkçe öğretmenliği yazacağım seninle birebir aynı düşünüyorum kafam karışık 😔

  • @kadir.35

    @kadir.35

    Жыл бұрын

    @@hayalimdekikadnyalansoyled9417 SIRALAMAN KAÇ K

  • @sevimtokmak
    @sevimtokmak Жыл бұрын

    Hocam bi konuyu anlayamadim simdi 300 bininci siralama koşulu ne demek oluyor benim 36 bin siralamam var istediğim unide 37 sıralamayla kapatmış yazsam kesin gelir mi bosta kalma gibi durum olmaz dimi hirazcik hu konuda bilgi verir misiniz danişacak kimsem de yok

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba, 300 bin barajı devletin tüm puan türlerinde koymuş olduğu öğretmenlik barajıdır. Eğer seçeceğin öğretmenlik sözel alanındaysa 300 binden sonra o bölümü yazamıyorsun. Ya da sayısal ve eşit ağırlık alanalarında öğretmenlik yazacaksın ve 304 bindesin diyelim o alanla ilgili öğretmenlik yazamıyorsun. Ama elit ağırlıkta 304 binde olup sözelde 20 binde olursan sözel istediğin öğretmenliği yazabilirsin. 36 bin olan sıralaman ile tahmin ediyorum ki 37 bin olan girebilirsin. Tabii ki bir tahmin ama sonuçlar değişiklik gösterebilir ve hep bir yedek planınız olsun, ona göre tercih yapın. Başarılar dilerim.

  • @sevimtokmak

    @sevimtokmak

    Жыл бұрын

    @@denizbulut414 ya çok teşekkür ederim çok istediğim bölüm Türkçe umarım o gelir başından beri onu istiyorum ve istediğim unide şu an sıralamam yetiyo ilk beş tercihimden ilkine ya da ikinciye yazmam doğru olur mu sizce listemi neye göre oluşturmaliyim

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    @@sevimtokmak ne demek, rica ederim. Eğer istediğin okul geliyorsa başlara yazabilirsin. İstediğin okuldan yüksek olan ama sıralamana yakın olan okullar varsa da başa yazabilirsin kaymalar olabiliyor çünkü. Aynı şekilde senden geride olan okulları da istediğin yerden sonra yazman tercihini garanti altına almanı sağlar. Başarılar.

  • @sevimtokmak

    @sevimtokmak

    Жыл бұрын

    @@denizbulut414 benden geride olan ya gelirse diye korkuyorum emeğime yazık olur diye geri olanı yazmasam olur mu

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    @@sevimtokmak bu konuyu psikolojik danışman ve rehberlik hocalarınla konuşman daha sağlıklı olur. Çünkü benim okula girdiğim sistem ile şimdiki sistem farklı, yanlış yönlendirme yapmak istemem. 🍀

  • @Gb00
    @Gb00 Жыл бұрын

    Hocam baştan beri Türkçe öğretmenliği için çalıştım ama biraz fazla çalışmışım sözelde ilk 1000 e girdim. Şimdi herkes özel eğitim yaz diyor. Sıralamamı yakarsam yazık eder miyim? Bir de Ege Üniversitesinde osmanlıyı seçmeli derslerde gördüm yanlış mı gördüm acaba

  • @kadir.35

    @kadir.35

    Жыл бұрын

    Ben Türkçe okuyorum. Osmanlıca zorunlu ders Türkçe öğrt. bölümünde. Çok güzel bir sıralama yapmışsın tebrik ederim. Bence sıralamanı dah iyi bir bölüm için kullan. Mesela okul öncesi veya ilgin varsa özel eğitim. Türkçe atamaları gittikçe kötüleşiyor. Okul öncesi okursan hem en azından işi garantilemiş olursun ve yine Türkçe de okumak istersen ÇAP yapabilirsin

  • @Gb00

    @Gb00

    Жыл бұрын

    @@kadir.35 aslında özel eğitime hiç ilgim yok ama yorumlar gayet memnun olduklarını gösteriyor bölümdeki insanların. Bilemiyorum çok zor kararlar

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba, yukarıda Meryem arkadaşımıza ilettiğim gibi bu kararı verirken kamuyu temel alman çok güzel fakat atamalar her yıl sabit olmuyor. Ben bölümüme girerken yılda toplam 3 bin atama oluyordu ama benim KPSS'ye girdiğim yıl 900 atama yapıldı. Bu yüzden parametrelerinden biri atama olmalı ama b planı, c planı gibi durumlarda da okuyacağın bölümün çalışma mekanizmasını göz önünde bulundurmalısın. Kamu, özel sektör, akademik seviye gibi şeyleri baz almalısın ve tabii ki ilgi ve isteklerini. Okul öncesi bu anlamda özel ders imkanı sağlamıyor maalesef. Özel eğitim de bana kalırsa en zorlu öğretmenliklerden biri. Eğer bu anlamda bir ilgin yoksa işi yapman zorlu olabilir. Bu yüzden kamu temelinde düşün tabii ama özel sektör açısından da gerekli planlamarı yapabileceğin bir kariyer planı yapmanı tavsiye ederim. Türkçe öğretmenliği matematikten sonra en çok özel ders veren bölümlerden biri tabii ki burda kendini ne kadar geliştirip tanıttığın da önemli bir kriter. Öteki yandan okul öncesi ve özel eğitim öğretmenlikleri de yurt dışı bağlantıları daha güçlü olan bölümlerden doğrusu. Bu anlamda nasıl bir hayatının olmasını istiyorsan ona göre seçim yapmalısın. Sıralaman çok iyi, tebrik ederim seni. 👌 Başka bölümleri de değerlendirebilirsin tabii ki bu anlamda öğretmenlik adına bunları söyleyebilirim. Diğer sözel bölümler adına ise ayrıntılı bir bilgim olmadığı için bir yönlendirme yapmam doğru olmaz tabii ki. Umarım istediğin bir sonuçlanır sürecin. 🍀

  • @efe7438

    @efe7438

    Жыл бұрын

    Özel eğitimi yazmayı düşünüyorsanız birinci planda atama olmamalı. Eğer kendinize güvenmiyorsanız ve ilginiz yoksa asla yazmanızı tavsiye etmem. İsterse Kpss olmasan direkt atama yapılsın yine de dediğim gibi atama sayısı birinci planda olmamalı. Çünkü normal bir öğretmenlik branşı değil, üstün bir sabır ve çaba gerektiriyor. Tavsiyem tercih yapmadan evvel bir özel eğitim öğretmeniyle görüşmeniz ve öyle karar vermeniz. Telegramda bir sür özel eğitim öğretmenlerinin olduğu kanallar var aramaya yazıp oradaki öğretmenlerden fikir alabilirsiniz.

  • @Gb00

    @Gb00

    Жыл бұрын

    @@denizbulut414 teşekkürler hocam

  • @iamlegend1083
    @iamlegend1083 Жыл бұрын

    Merhaba sehir dışında okuyacağım. Elinde bir bilgisayar olmasi zorunlu mu sizce? Öyleyse ilk seneden mi alınmalı?

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba, tabii ki öyle bir zorunluluk hali söz konusu olmuyor ama geçtiğimiz süreçlerde okullar çok uzun süre uzaktan eğitim yaptı. Bu gibi durumlarda kullanılması açısından olması önemli. Onun dışında bölüm içerisinde ödev olarak araştırma, ders planı, makale incelemesi, eser incelemesi gibi şeyler yazmanız gerekiyor. Bu gibi durumlar için kişisel bilgisayarının olması önemli tabii ki. Ayrıca derslerde bolca sunum da yapılmaktadır.

  • @iamlegend1083

    @iamlegend1083

    Жыл бұрын

    @@denizbulut414 Çok teşekkür ederim cevapladığınız için ❤️

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    @@iamlegend1083 ne demek, rica ederim.

  • @Sserafim_zehra

    @Sserafim_zehra

    5 күн бұрын

    İpad alabilirsin bende öyle yapıcam hem not da tutabiliyorsun ama yanında apple pencil al daha iyi olur

  • @thelost519
    @thelost519 Жыл бұрын

    arkadaşlar sözel 17k sıralamam var 2 tane sorum olacak 1-Türkçe öğretmenliği mi Okul öncesi öğretmenliği mi ? neden ? 2-Türkçe öğretmenliğinde veya okul öncesi öğretmenliğinde okulun iyi olmasının bi önemi var mı ? yoksa herşey KPSS ye mi bakıyor ?

  • @efe7438

    @efe7438

    Жыл бұрын

    1- Senin için tek kriter atamaysa okul öncesi 2- Hiçbir önemi yok her şey kpss ye bakar

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba, hangi bölümü seçeceğin sonrasında nasıl bir hayat istediğine bağlı. Başta kpss odaklı düşünüp sonradan çok farklı şeyler yapan birçok kişi tanıdım. O yüzden kpss odaklı düşünürsen okul öncesi daha avantajlı şimdilik ama bu durum her yıl değişiyor, diğer arkadaşlara anlattığım gibi. Ama özel ders ve özel sektörü de dâhil edeceksek Türkçe öğretmenliği daha mantıklı. Kpss için de hangi okuldan mezun olduğun tabii ki etkili değil ama okuldaki dersler sınavda çıktığı için eğitime dikkat etmelisin. Bunu üniversite sınavı gibi düşün hangi liseden mezun olduğun önemli değil ama aslında önemli çünkü iyi bir lisede eğitim almak iyi bir üniversiteye gitmeni de etkileyebilir. Ama düz liseden de iyi bir üniversiteye gidebilirsin. O yüzden bence eğitim bu anlamda önemli tabii ki.

  • @pizza2487

    @pizza2487

    11 ай бұрын

    Küçük çocukları seviyorum dersen kesinlikle okul öncesi ama ben ortaokul öğrencilerini severim dersen kesinlikle Türkçe oku Türkçe öğretmenliği güzeldir. kız kardeşim Türkçe öğretmeni 2. Senesinde atandı 300 . Olmuştu

  • @semawq00

    @semawq00

    10 ай бұрын

    ​@@pizza2487kaç puanla atandı ve kpss çalışmaya kaçıncı sınıfta başladı bende türkçe öğretmenliği düşünüyorum ama kararsızım

  • @user-hv7te9ez3g
    @user-hv7te9ez3g7 күн бұрын

    Dil bilgisinden korktuğum için tercih etmekte çelişkideydim sence dil bilgisi o kadar zorlarım alan sınavı çok zormu

  • @Sserafim_zehra

    @Sserafim_zehra

    5 күн бұрын

    Bölümün adı Türkçe tabiki ağır bir dil bilgisi lazım ona göre tercih yap

  • @Betul.mn2
    @Betul.mn211 ай бұрын

    Merhaba acaba Pdr ile çap yapılabiliyor mu?

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Benim okuduğum dönemde benim okulumda böyle bir olanak söz konusu değildi fakat her yıl her okul farklı olanaklar sunuyor. İstediğiniz bölüm ve okul ile irtibata geçerseniz bu olanakları öğrenebilirsiniz. Başarılar.

  • @nurrkocakahya
    @nurrkocakahya11 ай бұрын

    Merhaba cevaplarsanız çok memnun olurum DEÜ'ye kaç binle yerleştiğini çok merak ettim

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Merhaba, ben 2016 yılında girdim bölüme. Bölümüm 13.400 ile kapatılmış ama ben 12.000 ile bölümüme yerleştim. İkinci tercihim Dokuz Eylül idi. İlk tercihim ise Ege Üniversitesiydi ve o dönem 7.500 ile kapatmıştı. Başarılar.

  • @nurrkocakahya

    @nurrkocakahya

    11 ай бұрын

    @@denizbulut414 teşekkür ederim yanıtınız için

  • @B1ue_lll
    @B1ue_lll11 ай бұрын

    Türkçe Öğretmenliği için Dokuz Eylül Aydın Adnan Menderes Muğla Sıtkı Koçman Alanya Alaaddin Keykubat nasıl sıralarsınız cevaplarsanız sevinirim😊

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Ben olsam Dokuz Eylül, Muğla, Aydın, Alanya şeklinde sıralama yapardım ama bu nasıl bir şehirde yaşamak istediğiniz ve tabii ki okulda aradığın kritere göre değişiklik göstermektedir. Başarılar.

  • @B1ue_lll

    @B1ue_lll

    11 ай бұрын

    Teşekkürler 31 bin sıralamaya Dokuz eylül gelme ihtimali var mı

  • @yagmuraslan2972

    @yagmuraslan2972

    11 ай бұрын

    Benim 32 bin gelir diye umut ediyorum olmazsa Çanakkale aydin pamukkale Muğla seklinde yaptim siralamami

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    @@B1ue_lll gelme ihtimali var ama tehlikeli bir tercih olmaması adına sonrasında gelebilecek iyi okulları yazmakta da fayda var. Başarılar dilerim.

  • @gizzese

    @gizzese

    10 ай бұрын

    Neresi geldi

  • @zuleyhacavusoglu6922
    @zuleyhacavusoglu6922 Жыл бұрын

    Merhaba 18.800 sıralama yaptim gecen sene 17.150 ile kapatan akdeniz okul oncesi gelir mi sizce

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba Züleyha, gelme ihtimali yüksek bence. Çünkü bu yıl sınava çok fazla kişi denemek için ya da öylesine girdi. Ayrıca çok fazla yığılma var. O yüzden gelme ihtimali var bence. Tabii ki belli olmaz ama bence tercihlerinde başa yazarsan olabilir. Başarılar dilerim.

  • @erdalbulut9163

    @erdalbulut9163

    Жыл бұрын

    @@denizbulut414 18.489 sıralamam var tarihi çok seviyorum maramara veya hacettepe gibi bir yer düşünüyorum okul önceside geliyor kararsızım ne yapayım sizce.

  • @hedefyks1725

    @hedefyks1725

    11 ай бұрын

    ​@@denizbulut414 merhaba size bir sorum olacak benim sözel sıralamam 14 bin istediğim bölümün üniversitesi geçen yıl 13.600 ile kapatmış sizce gelir mi

  • @hedefyks1725

    @hedefyks1725

    11 ай бұрын

    ​@@denizbulut414 görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    @@hedefyks1725 Merhaba, gelme ihtimali yüksek bence. Çünkü bu yıl sınava çok fazla kişi denemek için ya da öylesine girdi. Ayrıca çok fazla yığılma var. O yüzden gelme ihtimali var bence. Tabii ki belli olmaz ama bence tercihlerinde başa yazarsan olabilir. Başarılar dilerim.

  • @user-ez4ri7vk9f
    @user-ez4ri7vk9f Жыл бұрын

    Merhaba hocam videonuz beni gercekten bilgilendirdi bunun icin tesekkur ederim sozelde 38k sıralamam var sizce turkce ogretmenligi bana gelir mi?

  • @efe3586

    @efe3586

    11 ай бұрын

    Gelir

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Merhaba, evet gelir. Okul olarak Anadolu'da, Karadeniz'de ve Doğu'da olan okullar gelir, diye düşünüyorum. Bu durumda okul mu, bölüm mü seçmekmşstediğine karar verebilirsin. Başarılar.

  • @Sevgoo
    @Sevgoo11 ай бұрын

    Merhaba ben 26 bindeyim istediğim üniversite de Türkçe öğretmenliği bölümü 31binle kapatmiş sizce yerleşir miyim

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Merhaba, evet. Büyük bir ihtimalle rahat bir şekilde yerleşirsin. Umarım istediğin gibi olur, başarılar dilerim.

  • @Sevgoo

    @Sevgoo

    11 ай бұрын

    Çok teşekkür ederim.

  • @erdemozen817

    @erdemozen817

    5 ай бұрын

    Yerleştiniz mi acaba

  • @busemavi6567
    @busemavi6567 Жыл бұрын

    Dokuz Eylül Turkce Öğretmenliği gecen yil 28 binle almış bu yil 30 binle alır mi

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba Buse, alma ihtimali yüksek. Bu yıl yığılma fazlaydı ve sınava deneme amaçlı giren de çok kişi vardı. O yüzden gelme ihtimali var ve istiyorsan başlara yazabilirsin.

  • @sonsardunyalar3016
    @sonsardunyalar30168 күн бұрын

    Hocam dilciyim .Ingilizce puanim 18.000 siralama geldi . Ing.öğretmenliği istiyorum . Sözeldende girmistim 18.000 civari siralama yapmisim .Turkce öğretmenliğide dusunuyorum . Ama hangisinin atamasi daha iyi . Ve Turkce ogrtnliiinde okurken ingilizce ogretmenligine geçiş hakkim var mı ? Yardimci.olursaniz mutlu olurum

  • @Sserafim_zehra

    @Sserafim_zehra

    5 күн бұрын

    İkisi de diğer öğretmenliklere göre iyi atanıyor ama İngilizce öğretmeni daha kolay atanıyor bence İngilizce öğretmenliği seç

  • @sonsardunyalar3016

    @sonsardunyalar3016

    4 күн бұрын

    @@Sserafim_zehra öyle yapıcam çok sağolasin cevapladığın için..

  • @revenge33revenge38
    @revenge33revenge3810 ай бұрын

    Turkce mı edebiyat öğretmenliğimi secsem kararsız kaldım şuan. Ikisindede sevdiğim dersler var. Uff😮

  • @Sserafim_zehra

    @Sserafim_zehra

    5 күн бұрын

    Edebiyat öğretmeni atanması zor

  • @ezgivrtss
    @ezgivrtss10 ай бұрын

    merhaba türkçe öğretmenliği için laptop mu yoksa tablet mi önerirsiniz? hangisi daha faydalı olur?

  • @yazarbiri.20

    @yazarbiri.20

    10 ай бұрын

    Ben de arada kaldım bazıları tablet daha konforlu diyor ama bazı dosyaları açmayabiliyormuş en garanti bilgisayar sanırım bizim bölüm için.

  • @ezgivrtss

    @ezgivrtss

    10 ай бұрын

    @@yazarbiri.20 teşekkür ederim ben de öyle düşünüyordum, iyi oldu

  • @samettoper6277
    @samettoper6277 Жыл бұрын

    Merhaba. Öğretmenlik okumak istiyorum. Sizce ünivereite fark eder mi? Ankara'da güzel bir üniversitedemi yoksa Erzurumda ulaşım anlamında ve ekonomik anlamda beni rahat ettirecek bir üniversitede mi okumak mantıklı. ( Hedefim frvlette görev yapmak) crvap verirseniz sevinirim

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    Merhaba Samet, bu üniversite hayatını nasıl geçirmek istediğinle ilgili bir durum. Büyük şehirde okumanın avantajları çok fazla. Sosyal, kültürel, spor ve alan hakkında gelişimin çok daha iyi olur ama tabii ki ulaşım, bütçe gibi konularda da küçük şehir daha avantajlı. Ben üniversite ile paralelde geliştirmesi gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Kamuda öğretmen olsanız da böyle. Bu yüzden benim tavsiyem büyükşehşrler yönünde olurdu ama tabii ki uygunluğu sizin değerlendirmeniz daha önemli. Başarılar.

  • @samettoper6277

    @samettoper6277

    Жыл бұрын

    @@denizbulut414 Değerli yorumunuz için teşekkür ederim

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    Жыл бұрын

    @@samettoper6277 ne demek, rica ederim.

  • @NurtenOzturk-pk7vb
    @NurtenOzturk-pk7vbАй бұрын

    50 -55 k arasına Türkçe gelmezmi ya sizce

  • @berfincelik3059

    @berfincelik3059

    Ай бұрын

    Bende ayni durum ama 50 gelirmi emin degilim

  • @NurtenOzturk-pk7vb

    @NurtenOzturk-pk7vb

    Ай бұрын

    @@berfincelik3059 bı gelir diyolar bı gelmez en doğrusu beklemek .

  • @senseimf
    @senseimf Жыл бұрын

    selam, Türkçe mi coğrafya ogr mi?

  • @Betul.mn2

    @Betul.mn2

    11 ай бұрын

    Sizin ilgini alanınıza bağlı

  • @senseimf

    @senseimf

    11 ай бұрын

    @@Betul.mn2 evet ama atama sayıları korkutuyor ondan sormuştum.

  • @ahmetarslanhan6869

    @ahmetarslanhan6869

    11 ай бұрын

    Atama anlamında kesinlikle türkçe

  • @denizbulut414

    @denizbulut414

    11 ай бұрын

    Atama olarak ve genel olarak özel sektörde avantajlı olan bölüm Türkçe öğretmenliği. Gerek özel sektörde gerek kamuda gerek de özel ders anlamında Türkçe öğretmenliği daha da avantajlı. Tabii ilgi ve isteklerinize göre bölüm tercihi değişiklik gösterebilir. Başarılar.

  • @Hafizeozdogan
    @Hafizeozdogan Жыл бұрын

    132k yla turkce öğretmenliği gelmez mi :(

  • @hazaltamer

    @hazaltamer

    11 ай бұрын

    türkçe 60 civarına kadar düşüyo ama sosyalin gelme ihtimali var

  • @Hafizeozdogan

    @Hafizeozdogan

    11 ай бұрын

    @@hazaltamer seneye tekrar girmeye karar verdim hedefim PDR ya da okul öncesi

  • @hazaltamer

    @hazaltamer

    11 ай бұрын

    @@Hafizeozdogan bence okul öncesi çok iyi zorunluluk gelicek diyolar anaokulu sayısı artıcak bence sözele sıkı hazırlan

  • @Hafizeozdogan

    @Hafizeozdogan

    11 ай бұрын

    @@hazaltamer ilk mezunlugum olacak ama o kadar istemiyorum ki kalmak düşündükçe kalbim sıkışıyor fakat iyi bir gelecek için zorluklara katlanicam maalesef

  • @hazaltamer

    @hazaltamer

    11 ай бұрын

    @@Hafizeozdogan doğru evet ataması kötü olan bi bölüme gidersen belki de senelerin geçicek kppsyle en iyisi 1 sene mezuna kalmak

Келесі