No video

'Doğal akvaryum' Gökpınar Gölü için proje

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacak. Projenin açıklanması sonrası bazı endişelerin oluştuğunu belirten Sivas Valisi Salih Ayhan, "Her Türk vatandaşının ve Sivaslının Gökpınar Gölü'nü korumak ve kollaması asli görevidir. Başta da bizim görevimizdir. Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.
Kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine ise 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü, doğal akvaryumu andıran görüntüsü ile hayran bırakıyor. Dipten kaynayan su ile beslenen 15 metre derinliğe sahip göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Çevre illerden hafta sonu günübirlik tatile gelen ziyaretçiler, gölün çevresinde yürüyüş yaparak mesire alanlarında vakit geçiriyor. Göl çevresinde bulunan restoran, otel, cami, basketbol, voleybol ve çim futbol sahası ile piknik alanları da turistlere konaklama ve sosyal imkan sağlıyor.
Sivas Valiliği, gölün turizm açısından daha elverişli olması için yeni bir proje hazırladı. Gölün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacak. Projenin hayata geçmesi ile günübirlik olarak ziyaret edilebilen gölde konaklama imkanı sağlanmış olacak.
VALİ ELEŞTİRİLERLE İLGİLİ KONUŞTU
​Valiliğin projeyi sosyal medya hesaplarından duyurmasıyla, çevrecilerden gölün doğallığının bozulabileceği gerekçesiyle itirazlar oluştu. Sivas Valisi Salih Ayhan, projeyle ilgili Demirören Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Sivas'ın göller açısından zengin bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Ayhan, "Sivas'ın, her bölgesinin ayrı bir güzelliği ve turizm değeri var. Gökpınar Gölü de turkuaz mavisiyle Türkiye'de değil, dünyada bir incidir. Bu inciyi herkesin muhafaza etmesi lazım. En başta bizlerin bu sorumluluk içerisinde hareket ettiğimizin bilinmesi lazım. Hiçbir Sivaslı, Gürün Gökpınar Gölü'nün zerresine zarar getirecek davranışta bulunamaz. Buna biz başta olmak üzere tüm Sivaslılar karşı çıkar" dedi.
'GÖLE ZARAR VERECEK BİR UYGULAMAYA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ'
Projenin gölle alakalı olmadığını belirten Vali Ayhan, "Aslında gölü muhafaza eden bir projedir. Gölün etrafını baskılayan diğer çalışmaları biraz daha tabana yaymaktır. Yani yoğunluğu gölün alt tarafına doğru aktarabilmektir. Asla bir yerleşim yeri ve yoğunluk oluşturmayacağız. Tamamen dokuya uygun ahşap, suyun alt tarafındaki yürüyüş alanları oluşturabilmektir. Ayrıca birkaç tane dinlenme, bungalov evleri şeklinde bir çalışma olacak. Gölden çıkan suyu biraz daha etkin kullanabilmek adına bir çalışma yapıyoruz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Kamuoyunun da hassasiyetini alarak, daha iyi bilgilendirme yaparak, orada hukuki bir durum olmaması için de çalışmaları yapacağız. Bu konuda çok dikkatli olacağız. Elbette orada bir çevre bilinci olması bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Her Türk vatandaşının ve Sivaslının Gökpınar Gölü'nü korumak ve kollaması asli görevidir. Başta da bizim görevimizdir. Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz. Gölü daha da rahatlatmak için yapılan bir projedir. Projemizin ileriki zamanda detaylarını kamuoyu ile paylaşacağız" diye konuştu. #haber #gündem #sondakika

Пікірлер: 26

  • @rezaa2173
    @rezaa21734 жыл бұрын

    Muhtesem.gercekten cok güzel Göle iskele yapılmasın günahtır

  • @kuyukebab9460
    @kuyukebab94604 жыл бұрын

    O göle ellemeleri çok kötü olacaktır doğal hali ile daha güzel

  • @eraywayne2165
    @eraywayne21653 жыл бұрын

    nE projesi abi zaten güzel doğal hali

  • @Cevizcik
    @CevizcikАй бұрын

    Halk TV görkemli hatirlalar programı burda şimdi başladı.mukemmmel

  • @flyingstickss
    @flyingstickss2 жыл бұрын

    Bitirin burayı hemen. Güzel bir yer kesinlikle bırakmayın. Aman! Yamyam gibisiniz...

  • @hac4152
    @hac41528 ай бұрын

    Gürünün en güzel😍💓 mesire yeri çok güzel yerleridir❤😅

  • @meryemmelisa2102
    @meryemmelisa21023 жыл бұрын

    TÜM PROJELER ÖNCE BÖYLE BAŞLIYOR SONRA BETONLAŞMAYA HAZIRLIK ALIŞTIRMA İÇİN, 1 ÇİVİ DAHİ ÇAKILMAMALI ORDA İNSAN OLMAMALI.

  • @geniusdeha6356
    @geniusdeha63562 жыл бұрын

    İnş Allah bura korunu yakınına çay bahçesi bile yapılmasın.Wc vs asla zaten de olacksada karavanlarda biolojik atıkları yakan sistemler var..Bu tarz çevrelere o tarz ileri seviye geri dönüşüm sistemleri uygulanmalı.Foseptik vs hiç bir şekilde ya da kafe vs aslaa olmamalı..

  • @avrupadahayat16
    @avrupadahayat16Ай бұрын

    Göl buyutulebilir

  • @melikegokyokus3383
    @melikegokyokus33833 жыл бұрын

    Proje mi? Yapmayın bırakın sade kalsın sadece koruyun

  • @kadirkocaman3933
    @kadirkocaman39333 жыл бұрын

    Kirletmediğiniz orası kalmıştı oraya da et attınız helal olsu 🤬🤬🤬🤬🤬

  • @hulisiyillik5783
    @hulisiyillik57833 жыл бұрын

    Hep aynı manzara, birde ormanla kaplı dağları gösterin lütfen.

  • @laviedemoi3306

    @laviedemoi3306

    3 жыл бұрын

    İklim gereği gayet çıplak bir arazi, ne yapsınlar? Üstelik gölü tanıtıyorlar, dağı değil. İç Anadolu’da suyun geçtiği yer yeşillenir, çevresi bozkır olarak kalır doğal olarak.

  • @happydog4224
    @happydog42243 жыл бұрын

    keşke tanıtımını yapmasaydınız. içine ederler.

  • @zuleyha52
    @zuleyha523 жыл бұрын

    Proje ahşap la yapılırsa güzel olur ama beton dökerseniz mafedersiniz.

  • @laviedemoi3306

    @laviedemoi3306

    3 жыл бұрын

    Gölde ahşap köprüler var zaten ve 20+ yıldır falan gölün aşağı kısmı piknik alanı, oraları düzenleyecekler diye anladım, gölün altı dediği gölün tabanı değil yani. Alt kısımda gölün akarsuya dönüştüğü bölümden bahsediyor. Orası düzenlemeye müsait, böylece göle gelen ziyaretçiler alt kısımları da gezebilir.

  • @enginmedar3888
    @enginmedar38883 жыл бұрын

    Yuzulmesi yasakmi avaba

  • @cetinceviz8132
    @cetinceviz8132 Жыл бұрын

    Dalış serbest yüzmek yasakmış. Bu nasıl mantık? Böyle bir güzelliğin içine insan niye girmesin.

  • @tercakara3511
    @tercakara35112 жыл бұрын

    Yazıklar olsun size. Orada doğal bir proje zaten var. Eksik olsun sizin o açgözlerinize