دلایل ساییدگی لاستیک و نکات طلایی جلوگیری از آن

Автокөліктер мен көлік құралдары

دلایل ساییدگی لاستیک و نکات طلایی جلوگیری از آن
انواع فرم های لاستیک سایی
لاستیک پرباد (لاستیک سایی در وسط تایر)
لاستیک سایی در وسط الگوی تایر نشان دهنده زیاد بودن باد تایر در قسمت مرکزی آن است. فشار زیاد در این قسمت موجب تماس بیش از اندازه بخش مرکزی تایر و تحمل تمام بار وارده و در نتیجه سایش بیش از اندازه در این قسمت می شود.
لاستیک کم باد (لاستیک سایی در کناره ها)
سایش لاستیک در کناره ها نشان دهنده کم باد بودن بیش از حد توصیه شده برای لاستیک مورد نظر است. وقتی تایر کم باد باشد سطح تماس تایر با جاده و بار وارده بیش از حد می شود که به کناره های تایر منتقل می شود.
تیز شدن لبه تایر (تیز شدن دندانه ها)
نشانه زاویه Toe (همگرایی و واگرایی) که بیش از اندازه مثبت یا منفی است و باعث خراش یا تیزی لبه تایرها می شود که می توان به وسیله دست کشیدن روی کناره دندانه یا هر شیار متوجه آن شد.
لبه تیز داخل یک دندانه نشان دهنده زاویه تواین (همگرایی) بیش از حد است. همچنین لبه تیز بیرون یک دندانه نشان دهنده واگرایی بیش از اندازه است.
به خاطر این که تغییر زوایای کمبر و کستر تنظیم زاویه Toe (همگرایی و واگرایی) فرمان را تحت تاثیر قرار می دهند، Toe همیشه آخرین زاویه ای است که در عملیات میزان فرمان تنظیم می شود.
هرگونه تغییر در زوایای کمبر و کستر بلافاصله زاویه Toe را تغییر می دهد. هندسه زاویه Toe به شدت با تغییر ارتفاع فنرها و سیستم تعلیق تحت تاثیر قرار می گیرد.
برآمدگی و تورفتگی روی سطح تایر (پله شدن لاستیک)
پله شدن لاستیک روی سطح آج های لاستیک نشان دهنده سیستم فنربندی معیوب یا خراب است. کمک فنرهای معیوب و یا برهم خوردن بالانس تایرها نیز می توانند منجر به پله شدن لاستیک شوند؛ اما پله شدن لاستیک ها همیشه در جاهای مختلف نمایان می شوند.
کمک فنرها و استرات ها مجرم اصلی هستند چرا که تامین کننده نیروی رو به پایین جهت کنترل حرکت تایرها هستند. وقتی تایرها بیش از اندازه حرکت داشته باشند پله شدن روی آن ها نمایان می شود. ضمن این که کمبود حرکت نیز از عوامل ایجاد کننده چنین شرایطی است.
دلایل رخ دادن لاستیک سایی
مشکل در فرمان خودرو
فرمان خودرو توسط یک سری قطعات و اتصالات به چرخهای جلو خودرو متصل شده است . در نتیجه می تواند تاثیر مستقیمی در هندلینگ و میزان فرمان پذیری خودرو داشته باشد . البته باید توجه داشت هندلینگ خودرو بیشتر از فرمان به طراحی خودرو و موارد متعدد دیگر وابسته است اما نقش فرمان و نحوه تنظیم چرخها اهمیت فراوانی در این موضوع خواهد داشت. از همین رو اگر فرمان خودرو تحت امر نباشد و بدون دخالت راننده به سمتی کشیده شود مشکلی وجود دارد. همانطور که اشاره شده این مشکل لاستیک سایی را به دنبال خواهد داشت.
برای برطرف کردن این موضع در ابتدا باد لاستیک ها را مورد بررسی قرار دهید . چرا که اگر یکی از چرخها دارای فشار کمتری باشد ، خودرو به آن سمت کشیده خواهد شد و همین امر باعث خودروگی لاستیک کم فشار خواهد شد . اما اگر باد لاستیک ها میزان بود ایراد در میل فرمان ، جعبه فرمان و غیره خواهد بود که باید توسط مکانیک های مجرب مورد بررسی قرار گیرد و مطمئنا از عهده اشخاص بدون تخصص خارج است .
اما عدم تنظیم فرمان و زاویه چرخها در جهت های گوناگون و نسبت به همدیگر از دیگر دلایل این مشکل است. برای متوجه شدن این امر بهتر است با زوایای چرخها آشنا شوید. چرخها و فرمان خودرو از سه زاویه مختلف نسبت به یکدیگر با نام های کمبر ،کستر و تئو هستند.
زاویه کمبر را شاید بیشتر از دو زاویه دیگر شنیده باشید. زاویه‌ای است که حاصل از امتداد خط عمود بر سطح جاده و امتداد تایر (با دید از جلو به خودرو) مشاهده می‌شود. در صورتی که تایرها کاملاً عمود بر روی سطح جاده باشند، زاویه کمبری وجود نخواهد داشت
‪@dastbeachar‬
#تعمیرات_خودرو #لاستیک #لاستیک_خودرو
#لاستیک_ماشین

Пікірлер: 7

  • @mkeurope5977
    @mkeurope59776 ай бұрын

    عالی

  • @gildakarbassi611
    @gildakarbassi6114 ай бұрын

    سپاس

  • @dastbeachar

    @dastbeachar

    4 ай бұрын

    ❤️

  • @shahrokhabiyar4672
    @shahrokhabiyar46726 ай бұрын

    درود و خسته نباشی دمت گررم داداش که آگاهی رسانی میکنی🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🌹🌹🌹🌹

  • @dastbeachar

    @dastbeachar

    6 ай бұрын

    زنده باشی

  • @amin-hd4ch
    @amin-hd4chАй бұрын

    ❤❤❤

  • @dastbeachar

    @dastbeachar

    Ай бұрын

    ❤️

Келесі