No video

Dişi Hamile Lepistes Bakımı Nasıl Olmalı?!! (Hamile Lepistes Akvaryumu Nasıl Olmalı)

Öncelikle dişi lepisteslerin erkek lepisteslere oranla daha nazik olduğunu ve eğer gerekli ilgi ve alaka gösterilmezse, özellikle doğum öncesi ve sonrası yaşayacakları stresten dolayı balıklar ölebilir. İlk olarak hem erkek lepisteslerin hem de dişi lepisteslerin üremesini teşvik etmek için onları kaliteli ve bol proteinli yemler ile beslemeniz gerektiğini unutmayın. Aynı şekilde dişi balıkların hamilelik sürecinde de hem kendisinin gerekli besini alması için hem de karnında ki yavruların gelişimi için iyi beslenmesi gerekir. Ancak hamile lepisteslerin bir seferde fazla yem yiyemeyeceğini de unutmayın. Tabiri caizse, karnı burnunda olan dişi lepistes, yem yemekte zorlanacaktır. Bu yüzden de onları bir seferde çok yem ile değil de günde 2 ila 3 seferde azar azar yemleyerek beslemenizde fayda vardır. Burada asıl olan çeşitli yemler ile beslemektir. Çünkü tek tip yem ile uzun süre beslenen balıklar zaman içerisinde kabız olacak ve bu durumda da yavrular anne karnında zehirlenip, ölecektir. Ölen yavrularda zamanla anneyi zehirleyerek, anne balığın da ölmesine sebep olacaktır. Bu yüzden dişi lepistes balığınıza kaliteli pul yemlerin yanında, artemia ve kan kurdu gibi canlı yemlerin yanında, spirulina içerikli yemler de verebilirsiniz. Gene burada dikkat etmeniz gereken en önemli konu, yenmeyen yemleri ve balık atıklarını akvaryumdan uzak tutmaktır. Çünkü bu gibi atıklar, balıkların bulunduğu suyu kirletecektir.
Hamile lepisteslerin bakımını kolaylaştıran bir diğer konu, doğum zamanını bilmekten geçer. Bu neden önemlidir çünkü lepistesler akvaryum şartlarına göre doğumlarını hızlandırabilen ya da yavaşlatabilen balıklardır. Eğer uygun şartlar oluşmazsa, normal doğumdan daha uzun süreler yavrularının doğumunu erteleyebilirler ki bu süre bazen 60 güne kadar çıkar. Daha önceki videolarımı izlemişseniz, hamile lepistes balıklarının 25 ila 32 gün içerisinde yavruladığını bilirsiniz. Hamile lepistesler eğer su sıcaklığı uygun değilse, bulunduğu akvaryum çok kalabalıksa, yavrularını doğurabileceği güvenli alanlar yoksa veya erkek lepistesler tarafından çok taciz ediliyorlarsa, doğumlarını ertelerler. Eğer akvaryum sıcaklığı 23 dereceden düşükse lepistes balıkları doğumlarını erteler. Lepistes akvaryumlarında her 4 litreye bir lepistes gelecek şekilde ayarlanmalıdır. Bundan daha fazla olması, dişi balıkları strese sokacaktır. Akvaryum içerisinde bitki, aksesuar ve saklanabilecekleri alanlar yoksa, gene hamile lepistesler doğum yapmaz. Hep siz lepistes sever arkadaşlara tavsiye etmişimdir. Eğer lepistes besleyecekseniz, dişi erkek oranı iyi ayarlamalısınız. Benim size tavsiyem her bir erkek lepistes için en az iki en çok üç dişi lepistes olacak şekilde ayarlamanızdır. Hem bu şekilde daha çok yavru lepistes sahibi olacak hem de daha sağlıklı yavru ve annelere sahip olacaksınız.
Lepistes balığının hamile olduğunu anladığınız andan itibaren doğuma hazırlanmak için yaklaşık bir ayınız vardır. Dişi balıkları doğum yaklaştığında izole edin. Bu sayede dişi balıklarınız ve yavruların sağlığı korunmuş olacaktır. Hamile olan lepistesinizi en kolay koruma şekli, yavruluk dediğimiz kapanlı korunaklara koymaktır. Bu sayede hem anne balık, diğer balıkların zorbalığından korunacak hem de yeni doğan yavrular, diğer balıklara yem olmaktan kurtulacaktır. Ancak şunu da unutmayın, eğer hamile lepistes, 24 saat içerisinde yavrulamıyorsa, mutlaka bir sorun var demektir ve bu yüzden de anne balığı tekrar ana akvaryuma almalısınız yoksa dişi balık strese girer ve hem anneyi hem de yavruları kaybetme riskiniz olur. Ayrıca iki günden fazla bu dar alanda bekleyen annenin yavrularının gelişimi de yavaşlayacaktır, yavruların gelişimine devam etmeleri için daha geniş olan akvaryumlar tercih edilmelidir.
Doğum başlayacağı zaman size tavsiyem iki ayrı akvaryum kullanmanızdır. Birinde doğum olduktan sonra, anne balığı diğer akvaryuma alıp, en az iki gün bu akvaryum içerisinde bekletmenizdir. Her ne olursa olsun, dişi balık doğumdan sonra yıpranacaktır. Çünkü her balık doğum için yavru sayısına ve annenin daha önce doğum yapıp yapmadığına bağlı olarak 2 ila 8 saat zaman harcar. Ayrıca, karnı boşalacağı için, dişi aşırı bir açlık hissi duyacaktır. Bu yüzden de bu iki gün boyunca sıkı bir yemleme düzeni oluşturun. Diğer akvaryumda da yeni doğan yavruları 3 ila 4 haftalık olana kadar büyütün. Akvaryum ısısını yüksek tutmak yavru lepisteslerin daha hızlı büyümesini sağlar ayrıca Lepistes yavrusu nasıl daha hızlı büyütülür ile ilgili videomu da bu videodan sonra izleyebilirsiniz.
dişi lepistes, hamile dişi lepistes, hamile dişi lepistes besleme, dişi lepistes doğum belirtileri, lepistes ne zaman doğurur, lepistes ne zaman yavruluğa alınır, dişi lepistes ne zaman doğurur, hamile lepistes ne zaman yavruluğa alınmalı, dişi lepistes ne yer, dişi lepistes neden doğurmaz, lepistes neden doğurmaz, lepistes, lepistes akvaryumu, lepistes üretimi, lepistes doğum anı, lepistes doğum süresi, lepistes doğum belirtileri, hamile lepistes doğum anı, hamile lepistes

Пікірлер: 159

  • @dixonw0624
    @dixonw06242 жыл бұрын

    Her zamanki gibi çok iyi ve efsane bir video daha hocam Senegal Bişisi hakkında video gelirmi?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Yapmak istiyorum. Bu sıralar çok yoğunluk da var. En kısa zamanda yapmak istiyorum. Yaparsam da sana haber veririm.

  • @ahmetmorca9418
    @ahmetmorca94182 жыл бұрын

    Cem abi tamda vidyoyu yayınladığın sırda lepistesleim doğurmaya başladı o yüzden gelemedim ellerine sağlı dediklerini yaptım yavrular sağlıklı lar çok teşekküer

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Hayırlı olsun. Umarım bu yavrulardan da yavrular alabilirsin.

  • @vahdetaydn2795

    @vahdetaydn2795

    Жыл бұрын

    ​@@CemCelikelabi çok yardımcı oluyon gerçekten

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Teşekkür. Bu kanalı kurmanın sebebi de bu zaten.👍🏻

  • @fatihyuce6137
    @fatihyuce61372 жыл бұрын

    Emeğinize yüreğinize sağlık Cem bey 🙏🖐️🤗

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim :)

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    Emeğine sağlık abim şimdiden

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Birazdan yayındayım...

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Eyvallah abim

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    Geleceğim abim inşallah

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bekliyorum.

  • @akvaryumterapim
    @akvaryumterapim2 жыл бұрын

    Emeğinize sağlık Cem bey Selamlarımla 🤗

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Benden de çok selam..

  • @akvaryumterapim

    @akvaryumterapim

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel 🤗😇

  • @betakulubu1953
    @betakulubu19532 жыл бұрын

    Bu yorum destek amaçlıdır

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Teşekkür ederim...

  • @betakulubu1953

    @betakulubu1953

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel eyvallah

  • @halil1783
    @halil1783 Жыл бұрын

    Abi leleupi ve birhicardi 25 litrelik akvaryumda olurmu 2sjnden birisi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, 1 vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @balıkhobisi299
    @balıkhobisi2992 жыл бұрын

    Merhaba Cem abi sana bir soru sorcaktım japon balığımın solungacında kırmızı nokta var iki taraftata sence bu nedir

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Merhaba Berkay. Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @balıkhobisi299

    @balıkhobisi299

    2 жыл бұрын

    Teşekkürler Cem abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim.

  • @asdadd1359
    @asdadd13592 жыл бұрын

    Abi lepistes balığım hamileydi ve 40günü geçti hala doğurmuyor ne yapmam lazım ve doğururmu karnı şiş

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Lepistes balıkları doğumlarını erteleyebilir. Bu genelde akvaryum ortamının müsait olmamasına bağlıdır. Ancak kendini ve yavruları sağlama alırsa, yavrulayacaktır.

  • @Ali_sgt
    @Ali_sgt Жыл бұрын

    Abi Alman lepisesi yerli lepistesden bi tık büyükmü oluyo

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Beslediğin lepstes türüne, ırkına göre, verdiğin yeme ve kalitesine ayrıca akvaryumun büyüklüğüne ve gene yemleme sıklığına göre, lepisteslerin boyları, kuyruk boyları farklılık gösterir. Alman lepistesleri de gene, özel ırk oldukları için boyutları da farklı olabilir.

  • @Ali_sgt
    @Ali_sgt Жыл бұрын

    Abi 8 Tl ye yerli lepistesmi yoksa 15 tl ye Alman lepistesmi alıyım sence hem görüntü hemde üretim açısısından birazda satım petsoplar alırmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Lepistes balığı görsel açıdan en etkileyici balıklardır. Eğer safkan Lepisteslerse, bence safkan olanı al. Fakat, Lepistesler sadece 1 saat başka Lepistesler ile beraber olması bile, türün bozulması için yeterli olacaktır.

  • @aytenbiber53
    @aytenbiber53 Жыл бұрын

    Lepistes balığım hamileydi az önce öldü diğer hamile lepistesim yavrulukta ölmesinden korkuyorum ne yapabilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Hamile japon balığı neden ölür ile ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/g3mOzqulZszYdJc.html

  • @Ali_sgt
    @Ali_sgt Жыл бұрын

    Bide abi 80 lt de hangi balıklar bakılır ciklet bakılırmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    80 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 6 Çöpçü, vatoz, 40-100 kiraz karides, 6 cüce gurami, 12 Neon ve diğer tetra balıkları, 4 kiraz barb, 20 lepistes, 8 kılıçkuyruk, 12 plati, 12 moli, ve 12- 18 zebra danio. İki çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Çiklit bakmak için en az 250 litrelik bir akvaryumun olmalı.

  • @ghostya1066
    @ghostya1066 Жыл бұрын

    Merhaba abi benim bir dışı lepistesin var karnı kare şeklinde beyaz bir diski gibi birşey çıkarıyor kuyruk kismasi var diski bile değil beyaz birşey çıkıyor arkasından yem yemiyor oturuyor haraketsiz kalıyor neden olabilir ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Kuyruk kısması öncelikle kötü su koşulları yüzünden kaynaklanır. Ichthyobodo necator, (diğer adları Ichtyobodo pyriformis , Costia necatrix) adlı bakteriden kaynaklanır ve hemen hemen her akvaryumda bulunmaktadır fakat kötü su parametreleri devam ettikçe üremeye ve hastalık saçmaya başlar. Kendi besinini kendi üretemeyen bir canlı olduğu için hayatını başka canlıların varlığıyla devam ettirir. Bu canlı bir protozoa olup, balıklar için tehlikelidir. Belirtileri; Balıklarda kuyruk ve yüzgeçlerde birbirine yapışmasına (kısılmasına) ve yer yer beyaz bölgelere yol açmaktadır. Tedavisi; Ichthyobodo necator ve Ichtyobodo pyriformis parazitleri zayıf parazit olup, 30 °C su sıcaklığına ve takviyeli oksijene dayanamayıp 2 gün içinde ölürler. Akvaryum ısısı 30 °C'ye çıkarılmalı ve bol oksijen verilmelidir. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız , veterinerinizin size tavsiye ettiği ilaçları, karantina akvaryumunuzda kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer su sıcaklığından dolayı diğer balıkların ve bitkilerin etkilenmesinden endişe duyuyorsanız Sera Costapur ve Sera Ectopur adlı ilaçları üzerinde tavsiye edilen şekilde kullanabilirsiniz. Ben veteriner olmadığım için sadece tavsiye verebilirim ancak bir veterinere veya petshopa başvurmanızı tavsiye ederim. Bu arada hiç bir ilaç ana akvaryumda kullanılmaz. Bu balıklarınızı daha da hasta edecektir.

  • @Ali_sgt
    @Ali_sgt Жыл бұрын

    Abi akvaryumlara yapılan mavi fon varya onu nasıl sökebilirim iz çıkarmadan acil kesin cözüm lazım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Mavi fon dediğin nedir?

  • @Ali_sgt

    @Ali_sgt

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi varya akvaryumun arkasında mavi kağit

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Islatıp, sökebilirsin. Islak bir bez ile sil. İyice suyu emsin, sonra söküp, çıkar.

  • @foxxyedits
    @foxxyedits2 жыл бұрын

    Abicim çamur zıpzıpları ile ilgili video yaparmısın besliyorum ama ne yazıkki türkçe bilgi bulamıyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Tamam, bu videoyu yapabilirim. Ancak biraz zaman gerekli. Önerin için teşekkür ederim.

  • @serefguvercinci8032
    @serefguvercinci80322 жыл бұрын

    Merhaba abi yeşil suda japon balığı beslenirmi sagliklimi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Evet, en sağlıklı japon balığı yetiştirme şekli odur. Hatta dünya güzellik yarışmalarını kazanan bütün japon balıkları yeşil suda yetişmiştir.

  • @serefguvercinci8032

    @serefguvercinci8032

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @Ali_sgt
    @Ali_sgt Жыл бұрын

    Abi 1 haftalık lepistesin renklenmeye başlayabilirmi benimkiler başladı sanırım artemia ile besliyodum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Lepistes renklenmeye en az 1 ay sonra başlar. Bu muhtemelen artemianın sahip olduğu renk pigmentlerinin, Lepistes yavrularını etkilemesi sonucu oluşmuştur. Flamingo 🦩 kuşlarının krilleri yiyerek, pembeleşmesi gibi.

  • @ismailyar1420
    @ismailyar14202 жыл бұрын

    Abi iyi akşamlar bir şey sormak istiyorum üç ayrı anneden 100 yakın yavru aldım iki aylık olan yavruda var bir aylık olanlarda var sanki hepsi dişi gibi görünüyor böyle bir ihtimal var mı abi yavrular hepsi dişi olabilir mi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum sıcaklığı yavru balıkların cinsiyetini etkilediği olmuştur. Lepistes yavruları 2 aylık olduktan sonra cinsiyetleri belli olmaya başlar. Beklemekte fayda var.

  • @harunyetgin4266
    @harunyetgin4266 Жыл бұрын

    Selam kolay gelsin 35 tane oranda bakıyorum 6 aydır ayriyetten 35 litrelik bir akvaryumum var ona beta almayı düşünüyorum beta hakkında bilgi sahibi değilim filtre gerekli mi hava gerekli mi beni biraz bilgilendirirmisiniz internette gerekmiyor yazıyor ama sizden bilgi almak istiyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Teşekkür ederim. Beta akvaryumu nasıl olmalı ile ilgili bir videom var. Onu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mHh-t9R8e6rdnrA.html Eğer gene de sormak istediğin bir şey olursa da bana sorabilirsin.

  • @stu1424
    @stu14242 жыл бұрын

    Öncelikle yine çok güzel bi anlatım olmuş ağzınıza sağlık. Ben bu videoyla alakalı değilde başka bi soru sorucam. Yine bi tane japon daha aldım ama başının sağ tarafı (oraya ne deniyordu hatırlayamadım) kıp kırmızı hatta soyulmuş ordaki derisi gitmiş diyebilirim bilmiyorum ne yaşamış bulunduğu yerde ama onu iyileştirmek istiyorum. Ne yapabilirim onun için yardımcı olur musunuz?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazittik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu hastalanıyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştir. Suyu asla tamamen değiştirme. Bu suyu da dinlenmiş musluk suyundan tamamla. Musluk suyunu dinlendirmek için ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.

  • @stu1424

    @stu1424

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Yakından inceledim de galiba kırmızı leke değilde solungacı kopmuş direk yani benden önce bulunduğu yerde diğer balıklar koparmış galiba. Tuzlu su banyosu yaptırsam bi etkisi olur mu?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Balığınızın derisi soyulmuş gibi görünüyorsa, muhtemel suçlu yüksek amonyak seviyeleri, düşük oksijen miktarları ve sıcaklık değişiklikleri gibi kötü su koşullarının neden olduğu bakteriyel bir enfeksiyondur. Bunun tedavisi tuz değil, suyu temiz tutmaktır.

  • @stu1424

    @stu1424

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel Tamamdır çok teşekkür ederim cevaplarınız için 😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. Geçmiş olsun.

  • @betulcakr185
    @betulcakr1853 ай бұрын

    Merhaba bir hafta olmadı iki tane lepistes aldım onları faunusta besliyorum içinde süs bitkisi vs. Var. Bugün bi tanesinin hamile olduğunu fark ettim yanında sadece bir lepistes var yine de yavruluk kullanmalı mıyım? Teşekkürler😊

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Fanusta doğum yaparsa, yavruluk kullanman gerekecektir çünkü büyük ihtimal yavruları yemeye çalışacaklardır. Ancak eğer şartlar olgunlaşmazsa, strese giren lepistes balığı doğumu erteleyebilir. Bence filtresi, kumu ve havalandırması olan en az 40 litrelik bir akvaryuma geçiş yapman çok daha iyi olacaktır.

  • @betulcakr185

    @betulcakr185

    3 ай бұрын

    @@CemCelikel teşekkürler 🙏🏻

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    3 ай бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, aşağıdaki linkten ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @hasansamanc7496
    @hasansamanc74962 жыл бұрын

    Abi benim balığım dün doğurdu yavrusunu yedi neden

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Bununla ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/qYyhms2PnZqYXbA.html

  • @mehmetbasarmis
    @mehmetbasarmis2 жыл бұрын

    Lepistesle tül kuyruk japon yaşarmı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Lepistes diğer balıkların kuyruklarını didikleme eğilimi olan bir balıktır. Yaşaması için kurallar vardır. Bununla ilgili bir videom var. Onu izlemeni tavsiye ederim. kzread.info/dash/bejne/iKum0c-idJqcntY.html

  • @BerkokÇ
    @BerkokÇ Жыл бұрын

    Merhaba Cem abi, seni uzun zamandır dinliyorum ve seni dinleyerek genetik tetra aldım bir kısmı yaşlılıktan öldü bir kısmı ise hala yaşıyor ama yaşlılıktan sanırım eskisi kadar yüzmüyorlar. Hafif tazikli suda yüzmeyi seven yüzücü balık çeşidi önerirmisin bana ?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum kaç litre?

  • @BerkokÇ

    @BerkokÇ

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel 100 LT. Cem abi bu arada ben büyük değilde minyatüt boyutlarda balıkları beslemeyi seviyorum Genetik Tetra gibi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Sana zebra danio'yu tavsiye ederim.

  • @alimirza3445
    @alimirza3445 Жыл бұрын

    200 litre akvaryumda kac tane astronot bakabilirim

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Sadece 1 adet

  • @Ali_sgt
    @Ali_sgt Жыл бұрын

    80 lt de lepistes üretimi yapabilirmiyim abi

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum şartları uygunsa, Lepistes üretimi yapabilirsin.

  • @SahinFeyziyev06
    @SahinFeyziyev06 Жыл бұрын

    Selamün aleyküm.Abi bir sorum olucak.Tuxedo koi lepistes besliyorum.Disilerin hepsi doğum yaptikdan sonra iç parazit olup ölüyor.Tum balıkların hepsine sarımsaklı pul yem veriyorum kaliteli yemlerle besliyorum.Bunun sebebi ne ola bilir?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryum suyunu yüzde 50 değiştir. Her 40 litreye bir çorba kaşığı epsom iyotsuz kaya tuzu koy. Eğer akvaryumunda bakteriyel filtrasyon döngüsü tam değilse, bunu sağlaman gerekir. Su sıcaklığını 25 ila 27 dereceye çıkar.

  • @SahinFeyziyev06

    @SahinFeyziyev06

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel abi akvaryumda betta,molli,plati, kılıç kuyruk,neon tetra gibi balıklarda var.Moli,platilerden yavru alıyorum ama hiç bir problem olmuyor balıklarda.Gayet sağlam oluyorlar.Ama sadece bu tuxedo koilerde öyle oluyor.Erkeklerdede aynısı oluyor.Hepsi iç parazit,kuyruk erimesi gibi problemler oluyor.Kurtara bildiğim kadar kurtariyorum ama gene aynı şey oluyor.Şu tuz meseleside akvaryumda vatoz corydoras gibi balıklar var.Onlar için zararlı olur bence.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    O zaman ayrı bir akvaryum kuracaksın bu balıklara. Yapacak başka bir şey yok.

  • @Ali_sgt
    @Ali_sgt Жыл бұрын

    Abi beyaz kova taktigini özel tür içinde kullanabilirmiyim ama hava motorsuz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Kullanabilirsin. Ancak suyunu dikkatli ayarlaman gerekir. Çünkü hava motoru ve filtresi olmayan her akvaryum ya da buna benzer şeyler, balıkların hayatını risk eder.

  • @wielisoa2548
    @wielisoa25482 жыл бұрын

    Abi japon balığım beyaz benek oldu.Ne yapmam gerekiyor lütfen söyleyin

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Balıklarınız, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve balıkların yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir balığın vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir. En pratik tedavi yöntemi, su ısısının kademeli olarak normalden 3-4 derece artırılması ve balık türleri için sakınca yoksa, iyotsuz kaya tuzu kullanımıdır. Tuz miktarı balığın tolere edebileceği oranda ayarlanmalıdır. Bu da genelde her 7.5 litre için bir çorba kaşığı yaklaşık 18-20 gr. tuz şeklinde olur. Bu sırada akvaryum, günlük düzenli su değişimi ile takviye edilmelidir. Su sıcaklığı yükseldiğinde oksijen yokluğu çekileceği için akvaryum iyice havalandırılmalı, gerekirse takviye ekipmanlarla suyun oksijen seviyesi yükseltilmelidir. Işıklar kapalı tutulmalıdır.

  • @semir_king6883
    @semir_king68832 жыл бұрын

    Abi dışardan suyun icinde yaşamayan salyangozu alıp suda besleyenilir miyiz

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Beslenmez.

  • @semir_king6883

    @semir_king6883

    2 жыл бұрын

    @@CemCelikel tamam teşekürler peki ya direk sudan alıp beslersek bizim salyangozlara bişi yapmaz mı

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Parazit taşıma ihtimali çok yüksek. Bence öyle bir şey yapacaksan en az bir ay başka bir temiz yerde, besle. Eğer parazit veya hastalık taşımadığına emin olursan, bir araya getir.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Ben teşekkür ederim. 👍🙏 Kanalıma abone olmadıysan, ücretsiz olarak abone olabilirsin. Gene bir sorun olursa da sorabilirsin. goo.gl/bPi3mB

  • @jeneous8468
    @jeneous8468 Жыл бұрын

    Abi benim lepistesim hamileydi sanırım karnı çok şişikti bu sabah baktım karnı inmiş ama yavrular yok ne olmuştur acaba lütfen yardım et abi😢

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Aksesuarların arasında saklanıyor olabilirler ya da diğer balıklar yemiş de olabilir.

  • @ferdiozdemir9754
    @ferdiozdemir97542 жыл бұрын

    Abi 2 lepistes 4 zebra 1 çöpçü 2 pilati ve 1 cüce vatoz almayı düşünüyorum hava motoru lazım mı bide kaç litrelik akvaryum almalıyım

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Eğer filtren varsa ve akvaryum en az 40 ltre ise, gerek yok. Ancak yeni kurulan akvaryumlarda öncelikle bütün balıkları koymamalısın. Yeni akvaryum sendromu denen ve balıklar için çok ölümcül bir durum vardır. Eğer yeni akvaryum sendromu ne dersen, bu linkten o videoyu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/fZ5orqmAZtPAmqw.html Akvaryuma balık koymadan önce, akvaryumda balıksız azot döngüsünü başlatmalısın. Bu sayede, yeni akvaryum sendromuna yakalanma ihtimalin çok düşer. Balıksız azot döngü nasıl başlatılır, dersen bu linkten o videoma ulaşabilirsin. kzread.info/dash/bejne/ipyjmaRsmZy6ddI.html

  • @asdadd1359
    @asdadd1359 Жыл бұрын

    Abi lepistes balığının yavrular kaç derecrde çoğu dişi olur doğmadan önce

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    23-24 dereceye yakın olan sıcaklıklarda daha çok dişi olur. Ancak bunun yüzde yüz olması garanti değildir. Ancak laboratuvar ortamında bu gerçekleşirse ya da tam teşekküllü bir üretim havuzunda olur.

  • @ghostya1066
    @ghostya1066 Жыл бұрын

    Merhaba dün Lepistes aldım 5 tane 5 tane de neon tetra aldım 15 dk ısıya alışmaları için bekledim ardından aşılama yaptım ve akvaryumuma koydum bir iki gün oldu şu an akvaryumda 3 dışı Lepistes 2 si hamile ve su yüzeyine yakın yerde yuzuyorlar anlamadığım bir şekilde haraketsiz gibiler neon tetralar gayet iyi erkek lepistesler de biraz da olsa aktif biliyorum bir anda çok balık koydum çünkü yeni kurmustum ama şu duxenleyici falan hepsini ayarladım su an suyumu sizce birazcık değiştirmeli miyim zehirlenmelerinden korkuyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yeni kurulan akvaryumda denge sağlanana kadar sık su değişimi yapılır. Bu akvaryum büyüklüğüne göre yüzde 30 ila 50 olacaktır. Şimdilik haftada 1 veya 2 defa su değişimi yap. Suyu değiştirirken dipten yenmemiş yemleri ve atıkları alarak yap. Asla bir seferde bütün suyu değiştirme.

  • @ghostya1066

    @ghostya1066

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim ama beklettigim sular damacana içerisinde sıcaklığını ve klorun tamamen gittiğini nasil anlicam veya yapicam klor çünkü önceden doldurmadan anladığım kadarıyla tamamen gitmiyor acaba beklettigim suların içine düzenleyici kullanmalı mıyım bide sıcaklık için de damitarak versem sizce iyi olur mu yavaş yavaş su ekleme yapsam

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bunu kesin olarak anlayabilmek için akvaryum su test kiti kullanman gerekir. Ben bunun için JBL East Test 6 in 1 kullanıyorum. Bu bana yeterli ancak daha profesyonel olanları da var.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Eğer böyle bir su devir daim sistemin varsa, bu akvaryumunuz için çok faydalı olur.

  • @ghostya1066

    @ghostya1066

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel dediğiniz gibi suyu değiştirdim ama lepistesler yine yukarda yuzuyorlar hava kesesinde bir problem göremiyorum acaba suyu mu çok sıcak 26 derece aldım isiticiyi bide tüm balıklar yavaş yüzmeye başladı erkek lepisteslerle sıkıntı yok ama dizilerden 2 tanesi hamile sürekli su yüzeyinde

  • @nooboyuncu5203
    @nooboyuncu5203 Жыл бұрын

    abi dişi lepistestimi yavruluğa koydum ölü doğurmuş 4 tane daha deminde tanka koydum yavruluktan çıkarttım diğer dişi ile kavga ettiler neden kavga ettiler ki

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Akvaryumdan uzaklaşan balık akvaryum içerisinde ki statüsünü kaybeder. Bu yüzden de yeniden gelen balık her zaman eski statüsünü kazanmak için kavga edecektir. Gene yeni statü sahibi balık da gene akvaryuma yeni gelen balığa üstünlüğünü kabul ettirmek için kavga edebilir. Özellikle küçük akvaryumlarda bu çok sık görülür.

  • @nooboyuncu5203

    @nooboyuncu5203

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel balıkların hepsi yeni

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Yavruluğa aldığın için balık ortamından uzaklaşmış olur ve statüsünü kaybeder.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Bu videoyu yapmıştım zamanında. Bak bakalım sorularına cevap verecek mi? kzread.info/dash/bejne/pXZ2qa2Agt2dobw.html

  • @nooboyuncu5203

    @nooboyuncu5203

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel teşekkür ederim yardımınız için

  • @umitgunal6737
    @umitgunal67372 жыл бұрын

    Çok güzel bilgiler veriyorsunuz ben yeni başlamak istiyorum 50cm veya 60 lik akvaryum alaçam ama japonu yoksa lepistesmi beslesem bilemedim balık ürersem mı yoksa sadece seyirlik mı beslesem ? Yada bir kac türü bir arada da mı beslesem ama onunda riskleri var bir birine zarar vere bilirler biyerden başlamak lazim ama nerden🤔🤔🤔

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bir çift Ramirezi Cüce çiklit. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/mXiGvLWFltDReKg.html

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.

  • @esraec3008
    @esraec30082 жыл бұрын

    merhabalar. erkek lepistesler devamlı yerde yatıyor neden olabilir acaba?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Akvaryum suyunun bozuk olmasından dolayı böyle akvaryum dibine yatarlar. Muhtemelen akvaryum küçük veya akvaryuma göre balık sayısı fazla.

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Balıkların yiyebileceğinden fazla yem vermekte akvaryum suyunu bozar ve balıkların akvaryum dibine oturmasına neden olur.

  • @esraec3008

    @esraec3008

    2 жыл бұрын

    çok teşekkür ederim. filtre sisteminin düzgün olduğunu düşündüğüm için bazen haftada bir yapmiyorum da şu değişimini ondan olabilir sanırım. su değişimi yaptıktan sonra düzelir umarım🥺

  • @esraec3008

    @esraec3008

    2 жыл бұрын

    birşey daha sormak istiyorum ☺️ suyun ph'ini ölçen kağıtlar var onlardan kullansam suyun akvaryum için kötü olup olmadığı hakkında kesin bilgi verir mi acaba?

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Evet, zaten iyi bir akvaristin her zaman bir su test kiti olmalı. JBL Easy Test 6 in 1 vardı bende. Çok faydasını görmüştüm.

  • @vahdetaydn2795
    @vahdetaydn2795 Жыл бұрын

    Abi bugün galiba amonyak patlaması yaşadım ve suyu %60 değiştirdim değişim yaptığım suyu dağdan gelen suyun yosunlu olan yerlerinden aldım birazcıkta yosun attım 1 balık kaybettim ve 3 balığım ölmek üzereydi ama şimdi yavaş yavaş yüzüyo iğleşirlermi hatam varmı tavsiyen ne

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Kaynak temiz mi? Kaynağını bilmediğin suyu kullanma. Umarım iyileşirler. Su değerlerinin düzgün olması için gerekli işlemleri yap.

  • @vahdetaydn2795

    @vahdetaydn2795

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel dün temizledim bugün gene suda saralma var

  • @vahdetaydn2795

    @vahdetaydn2795

    Жыл бұрын

    @@CemCelikelbalıkları bölüp hazır su kulanacam buda kurtarmasa bakteri kültürü ilaclarına başlıyıyacam

  • @vahdetaydn2795

    @vahdetaydn2795

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel yada ordaki yosunları akvaryuma getirim mi faydası olurmu akvaryuma birazcık getirdim moli ve lepistesler vatozlar bayılarak yiyo

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Günde bir kere besle ve verdiğin yem balıklar tarafından üç dakika içerisinde bitirmesi gerekir, yoksa verdiğin yem fazladır. Her balık günde sadece kendi gözü kadar yem yese bile doyar.

  • @user-sh2eb9wr4y
    @user-sh2eb9wr4y Жыл бұрын

    😍😍😍

  • @akvaristresul8186
    @akvaristresul81862 жыл бұрын

    Maşallah canlara 💎 Güzel bilgilendirici video olmuş teşekürler 👋 Benim kanalimada beklerim 🙏

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    2 жыл бұрын

    Abone de oldum. Kolay gelsin

  • @jorjetdik6430
    @jorjetdik6430 Жыл бұрын

    Kolay gelsin ben bişey sormak istiyorum akvaryum içine canlı bitki koymak istiyorum ve bunun için nasıl Bi taban uygulamam gerekiyor

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Aynı taban malzemesinde yaşayan bitkiler olduğu gibi, ayrı ayrı taban malzemelerinde yaşayan bitkiler de vardır. Bu yüzden de bakacağın balık türüne uygun bitki türünü seçtikten sonra taban malzemesine bakmak lazım.

  • @jorjetdik6430

    @jorjetdik6430

    Жыл бұрын

    @@CemCelikel lepistes balığı akvaryumum var bitki koymak istiyorum

  • @CemCelikel

    @CemCelikel

    Жыл бұрын

    Lepistes akvaryumunuz için kullanabileceğiniz pek çok bitki ve akvaryum taban malzemesi vardır. Bitkiler: Java eğrelti otu (Microsorum pteropus) Anubias (Anubias türleri) Amazon kılıcı (Echinodorus bleheri) Java yosunu (Taxiphyllum barbieri) Çınar Bitkisi (Hygrophila difformis) Tilki Kuyruğu (Ceratophyllum demersum) Bu bitkilerin hepsinin bakımı nispeten kolaydır ve lepistesleriniz için doğal ve estetik açıdan hoş bir ortam sağlayabilir. Ayrıca nitratları ve diğer zararlı kimyasalları emerek su kalitesini iyileştirmeye yardımcı olurlar. Yüzeyler: ince çakıl Kum Akvaryumlar için üretilmiş toprak kalsiyum florürden oluşan Florit Bir alt tabaka seçerken, balıklarınız için güvenli olan ve onlara zarar vermeyecek veya su kalitesini olumsuz etkilemeyecek olanı seçmek önemlidir. İnce çakıl ve kum, kolay temizliğe izin verdikleri ve aşındırıcı olmadıkları için popüler seçeneklerdir. Su toprağı ve florit, bitkileriniz için ek besin sağlayabilir, ancak daha fazla bakım gerektirebilir. Sonuç olarak, bitki ve alt tabaka seçimi kişisel tercihlerinize, akvaryum boyutuna ve lepisteslerinizin ihtiyaçlarına bağlı olacaktır. Akvaryumu kurarken, balıklarınızla uyumlu ve sağlıklı ve gelişen bir akvaryum ortamı yaratmanıza yardımcı olacak bitki ve alt tabakayı seçmek önemlidir. Daha ayrıntılı anlattığım bir video var. Lepistes akvaryumuna hangi bitkiler konur ile ilgili. İstersen onu izleyebilirsin. kzread.info/dash/bejne/d5-LxJivnteZipc.html