De ce nu o să pun gazon la

Ғылым және технология

#casaveche #casabuhnici2 #gazon
Sere Codlea - www.serecodlea.ro/ - contact@serecodlea.ro
Costi Tistea - caseclt.ro - costi.tistea@caseclt.ro
Ovidiu Țifui - tifui.ro - office@pompedecaldura.eu
Laurențiu Cojocaru - green-electric.ro -office@green-electric.ro, 0742 568 369
Mai multe detalii despre proiect, aici:
Dă un like și urmărește-ne și pe:
/ casebune.ro
/ casebune.ro

Пікірлер: 51

  • @alexandrumadalina
    @alexandrumadalina Жыл бұрын

    Apreciez mult mai mult tipul asta de content cand iei camera si filmezi cu bune si cu rele unele lucruri. Dau like! Nu ma intereseaza ca ii pe verticala sau pe orizontala filmarea. E mai natural asa fara gel in par si in slapi. Am incercat sa gesticulez cu mana identic cu tine, e destul de greu! Trebuie sa aprofundez limbajul trupului.

  • @doinadavid6496
    @doinadavid6496 Жыл бұрын

    Asta imi place la tine George , ca esti foarte sincer , dai informati utile , necesare , avem ce invata , imi place ...👍👍👍

  • @omidel.
    @omidel. Жыл бұрын

    Foarte bun videoul...bravo

  • @oralabora7219
    @oralabora7219 Жыл бұрын

    Mulțumesc mult pentru sfaturi

  • Жыл бұрын

    Foarte bune informatiile George! Intradevar un clip facut din experienta traita!

  • @addrei92
    @addrei9217 сағат бұрын

    Salut George! Acum cativa ani am mai comentat la un video legat de "adevarata aerare" a gazonului. Iti dau si acum o sugestie, incerca sa tunzi gazonul la 7-8 cm inaltime(cea mai inalta treapta a masinii de tuns) si filmeaza dupa 2-3 taieri la inaltimea aceea. Gazonul tau nu are firul suficient de lung ca sa faca fotosinteza, cel putin asa pare din video, in timp asta duce la degradare, imbolnavire. Spor sa ai!

  • @acimpoca
    @acimpoca Жыл бұрын

    Salut George!Cu ce dai impotriva tantarilor si capuselor?Multumesc pentru ca ne ti informati cu lucruri utile pe toate canalele tale!

  • @tazd3v
    @tazd3v Жыл бұрын

    Salut George. Iti recomand sa umplii curtea cu trandafiri. Sunt super rezistenti si putin pretentiosi. Raman fie verzi fie infloriti foarte mult timp si nici nu necesita multa intretinere. Rezista si la seceta si la ploaie multa si overall arata super. Succes !

  • @GabiArdeal
    @GabiArdeal Жыл бұрын

    Salut George Te urmăresc cu interes Sunt de 21 de ani in Spania si am lucrat 19 ani in sere de producție ecologică si îți dau un sfat pt dăunători : nu mai folosi insecticid pt ca cu timpul devin rezistenți si nu mai au efect… Pt afide îți recomand -Aphidius colemani- o musculita care parazitează afidul si este foarte eficientă . Nush dacă sunt in Ro dacă nu iti trimit de aici😉 .

  • @Gabriel-GeorgeGhidan
    @Gabriel-GeorgeGhidan Жыл бұрын

    daca iarba este irigata la timp si cu o cantitate corecta de apa nu o sa ai probleme. Pe langa irigare mai trebuie facuta si intretinerea anuala , scarificare, supliment de pamant/nisip si ceva ingrasamant :)

  • @linkmaniaaa
    @linkmaniaaa Жыл бұрын

    Salut, parerea mea este ca festuca arundinacea e este cel mai potrivit pentru gradinile de la noi. Rezista cel mai bine la boli, nu ii trebuie multa apa (2 udari pe saptamana abundente e indeajuns) e verde tot anul cu fertilizare de 3 ori pe an..etc etc

  • @cristianradulescu8348
    @cristianradulescu8348 Жыл бұрын

    Salut George! Ne poti spune te rog cu ce dai impotriva capuselor? Multumesc pentru aceste video utile!

  • @ViataDeNavigator
    @ViataDeNavigator Жыл бұрын

    Salut George! Ce program de udat ai la gazon? Am citit diferite pareri, ba zilnic ba de 2 ori pe săptămână si abundent. Imi place mult cum arată pe lângă aspersoare!

  • @alexandrupaviliu1431
    @alexandrupaviliu1431 Жыл бұрын

    Salutare! Ziceai de Zoysia. De unde iei semintele? Multumesc!

  • @adrianmunteanu4827
    @adrianmunteanu4827 Жыл бұрын

    Salut! Și în locul gazonului? Există altceva mai ușor de întreținut (în special la căldurile care urmează)? Mulțumesc!

  • @jksparrow82
    @jksparrow82 Жыл бұрын

    Căpușele nu se înmulțesc în gazon, dacă e asa tuns cum îl ții. Ca și țânțarii, ele eu nevoie de plante mai înalte și umiditate. Deci chiar dacă reduci gazonul, nu e garantat ca reduci riscul de infectare cu căpușe. Aud de la tine a doua oara de zoysia, dar nu găsesc informații convingătoare. Pan la urma tot gazonul rămâne soluția. Orice planta necesita cunoștințe și efort. Inclusiv sa ții pământul negru, tot e nevoie de munca. Gradina vine mereu cu frumusețea ei dar și obligatoriu plăcerea de a o îngriji, iar uneori și cu studiul zonei în care ne aflam. Dacă ai afidele la vecin care crede în bio, pe spațiul tău trebuie sa stropești în fiecare săptămână. Fungii de la tine George, cred ca se pot trata preventiv. Deja știi zonele din curte și cum se manifesta. Eu am 600mp de gazon, deja al 3lea an de când îl îngrijesc singur (grădinarii sunt scumpi 😉). Stil amator. Dar efortul săptămânal e de 1h în medie când îl tund, la 3 luni ingrasamant solid și cam atât. E adevărat ca am studiat fiecare detaliu pt a evita timp pierdut. Iar partea buna e ca dacă se îmbolnăvește, în maxim 2 săptămâni arata iar ca nou după tratament.

  • @mariusPMarius
    @mariusPMarius Жыл бұрын

    Bună, ce folosești pentru țăntari, căpușe?

  • @georgenistor6641
    @georgenistor6641 Жыл бұрын

    Interesant, unele din belele le-am constatat pe pielea mea cu gazonul. Să ai un gazon calumea, e un mare lux.

  • @Y1Toube
    @Y1Toube Жыл бұрын

    Cu ce telefon ai filmat, George?

  • @radumoto9852
    @radumoto9852 Жыл бұрын

    Ce aveti in gand sa plantati in cealalta curte. Si eu am acelasi gand de schimbare, inca de acum 2 ani, dar nu am o solutie concreta deocamdata?

  • @liviumanea6489
    @liviumanea6489 Жыл бұрын

    Ma simt mai bine ca nu-s singurul cu aceste probleme 😅

  • @prennume9044
    @prennume9044 Жыл бұрын

    In spania oare cum rezista gazonul?

  • @irinuccams
    @irinuccams Жыл бұрын

  • @Florentino2022
    @Florentino20224 ай бұрын

    Iti recomand gazon artificial . Sunt in Spania si instalez gazon artificial iar rezultatele sunt extraordinare.

  • @vladmaga674
    @vladmaga674 Жыл бұрын

    Scarificare prea agresiva pentru sezonul cald. Daca tai o diuza de aspersor o inlocuiesti.Efectiv operatiuni nerecomandate pentru sezonul cu temperaturi ridicate (stres termic + stres mecanic).Bolile se fac in prezenta umiditatii excesive plus temperaturi ridicate.Alta chestiune si una dintre cele mai importante pentru gazon este substratul.Este uimitor faptul ca impreuna cu robot de tuns inca ai probleme...Nu incerca sa zici ca gazonul este o monocultura patimasa, te rog, acesta necesita cunostine si dedicare maxima.Este o provocare grea gazonul dar nu este imposibil sa il intretii, go for it !

  • @ufomotorsport3680
    @ufomotorsport36803 ай бұрын

    George adevarul este ca ii greu sa ai un gazon frumos fara prea multa atentie. Parerea mea ca la tine in gradina , gazonul se poate aduce la "adevar" , fara erbicide, fungi si buruienile apar in gazonul slabit. Ce este un gazon slabit? Acel gazon care nu primeste mancare si apa corespunzator. Chiar daca ai aplicat ingrasamant solid, probabil ca irigarea abundenta a spalat zonele unde s-a ingalbenit. Dar secretul mare incepe de la puntul 0 si anume cum este pregatit terenul inainte de insemantare? Ai in curte macar la o adancime de 15 cm acelasi pamant peste tot, omogenizat cu un motocultor? Irigat doar pe timp de zii sa nu faca fungi cu o cantitate de apa intre 20-30 L /m2 in perioada de caldura mare , in functie de conpozitia solului, daca solul este mai nisipos are nevoie de mai multa apa ,daca este argilos, de mai putina apa. Irigarea trebuie facuta doar la nevoie aprox 10 zile , trebuie vazut solul daca este uscat la suprafata , aproximativ 2 -3 cm ,apoi se iriga. Dupa irigare are nevoie de cel putin 2-3 ore de lumina sa se zvante, sa nu intre gazonul in noapte umed, pt ca dezvolta fungi. Irigarea abundenta si rara stimuleaza dezvoltarea radacinii plantei de iarba si coboara pana la aprox 25 cm in sol , aceasta proprietate buruienile nu o au, deci cand nu se iriga des, buruienile sufera dar nu si gazonul care a fost irigat corect. Aplicare de ingrasamant solid de 4 ori pe an ,ajuta gazonul sa suprime natural buruiana. Pe langa ingrasamant solid se poate aplica di 2 in 2 saptamani ingrasamant foliar. Cum sau administrat ingrasamintele si irigarea ,este vizibil dupa un an. Este un ingrasamant solid care poti sa il folosesti in lunile iunie si iulie, o cantitae de aprx 2-2.5 kg / m2 , de la firma Zeotech -Spring and sumer. Ajuta la refacerea gazonului. De obicei ingrasamintele solide se folosesc din martie pana in mai si din august pana in oct. Ingrasamintele foliare se pot folosindin februarie pana in decembrie. Mult spor la refacerea gazonului.

  • @silviudog
    @silviudog Жыл бұрын

    Nu am stat sa urmaresc tot deoarece cam incepi sa aberezi maxim. gazonul tau arata jalnic ca nu stii sa il intretii. cand ai fungi la un gazon matur (> 8 luni) inseamna ca il irigi prost. gazonul se iriga rar(nici odata dupa ora 17) si abundent (ai ziua media X grade intr-o saptamana, trebuie sa ii dai in acea saptamana X litrii de apa pe mp. cantitatea de apa trebuie data din MAXIM doua udari in iunie/iulie in rest 1 odare pe sapt). pana in mai nici nu prea ai nevoie sa irigi gazonul decat la aplicarea de solid. pe langa irigarea incorecta poti sa iti pui un gazon bazat pe festuca arundinacea care consuma cu 30 % mai putin apa decat soiurile care vin la rulou (poa pratensis cele mai multe) sau cele de le gasesti in magazinele de bricolaj (bazate pe lolium perenne). insecticide orice ai avea prin curte trebuie sa dai ca la noi nu prea se mai da de tantari de primarii. dar 2 aplicari pe an sunt arhi-suficiente. nu neg ca gazonul nu e o cultura pretentioasa dar daca respecti regula de baza de la tuns (nu mai mult de 1/3 din frunza) /irigat (am detaliat deja)/ scarificat macar 2 ori pe an si fertilizat cu un solid de 2-4 ori pe an in functie de aspectul dorit nu ai cum sa il ai asa de varza cel putin in perioada asta.

  • @user-ry7yg2hk7i

    @user-ry7yg2hk7i

    11 ай бұрын

    E usor de vorbit sau scris. Gazonul in zona respectiva e un mare chin. Da se poate pune si iarba aia de seceta, festusca daca ai putine pretentii la gazon. Acolo e vorba de sol afurisit si caldura excesiva si e nevoie de multe ore de lucru pe saptamana, iar robotul care tunde gazonul cred ca e de fapt contraindicat. Cine a facut acolo mulcire, a bagat boli si muschi in gazon, dar poate gresesc eu si exista si o exceptie.

  • @studiocl2414
    @studiocl2414 Жыл бұрын

    Eu am renuntat la gazon , am plantat trifoi pitic , mult mai frumos .

  • @mevio4665

    @mevio4665

    9 ай бұрын

    Buna ziua, este trifoiul rezistent la trafic moderat? Se compara cu gazonul intr-o oarecare masura? Multumesc anticipat!

  • @eu8306
    @eu8306 Жыл бұрын

    👍

  • @georgedumitrache3320
    @georgedumitrache3320 Жыл бұрын

    Da dar este frumos gazonul😉

  • @popovidiu9899
    @popovidiu989911 ай бұрын

    planteaza trifoi pitic.

  • @cristian_c
    @cristian_c Жыл бұрын

    Încercă să folosești îngrășământ bun, plus ceva foliar. Normal trebuie să ajute.

  • @Kytzcta
    @Kytzcta Жыл бұрын

    Ai probleme cu fungii pentru ca ai un exces de apa si cel mai probabil irigi seara, favorizand un mediu umed pe tot parcursul noptii, iar daca o faci noapte de noapte, ma refer la irigat, rezultatele sunt cele care se vad :)

  • @stefybany
    @stefybany Жыл бұрын

    Trifoiul am văzut că este foarte rezistent. Eu nu am semănat nimic am continuat să o tund și am intrat cu mașina, cifa, tractorul și iarba rezistă

  • @mevio4665

    @mevio4665

    9 ай бұрын

    Buna ziua, rezistenta trifoiului este comparativa cu gazonul? Are ceva avantaje fata de gazon? Multumesc!

  • @icstreispe13
    @icstreispe1311 ай бұрын

    nu mai bine umpli tu gradina ta de arbori de toate tipurile si prinzi 2 dintro lovitura: nu mai ai atatea probleme si ajuti si tu la reducerea amprentei de dioxid de carbon a omenirii ? gazonul ala arata bine doar in fata casei dar inghite o multime de apa, nu merita

  • @SamuraiLWB
    @SamuraiLWB Жыл бұрын

    Cum suna slapii aia😂

  • @Misajoy1
    @Misajoy1 Жыл бұрын

    Aveti nevoie de un verticuter.

  • @irinag.5921
    @irinag.5921 Жыл бұрын

    In loc de gazon : trifoi alb.

  • @epuredragos-stefan8402
    @epuredragos-stefan8402 Жыл бұрын

    Doar cateva zeci de persoane au problema asta, restul de populatie nu are curte mai mare de 100m2 : )))

  • @serrenacochete

    @serrenacochete

    Жыл бұрын

    Majoritatea nu au deloc curte

  • @veryvalentinno
    @veryvalentinno Жыл бұрын

    Trebuie sa ai bani pt toate nebuniile astea.

Келесі