De ce mi-am luat un apartament vechi?

Автокөліктер мен көлік құралдары

De ce mi-am cumparat un apartament intr-un bloc construit in 1967 si m-am apucat sa-l renovez? La aceasta intrebare raspund in primul clip din seria Renovat Do It Yourself. Episoadele care urmeaza in mare sunt urmatoarele:
De ce sa renovezi un apartament vechi?
De ce sa-ti renovezi singur?
La ce sa te astepti inainte sa te apuci?
Etapele renovarii
Sculele necesare pentru renovare DYI
Pregatire/planificare/Documentare
Design interior
Demolzare/Curatare
Termoizolatia
Cum evit mucegaiul
Termopane
Rigips
Instalatii santiare
Instalatia electrica
Spor de putere
Incalzire in pardoseala
Pompa de caldura
Debransare radet
Aer conditionat
Boiler cu pompa de caldura
Ventilatie cu recuperare de caldura
Gletuire
Lavabila
Faianta si gresie
Parchet
Mobilier
Ce buleli am dat?
Cat a costat?

Пікірлер: 52

  • @constantinbajenaru8648
    @constantinbajenaru86485 ай бұрын

    Felicitări, o alegere inteligentă , să-l stăpâniți sănătos!

  • @eliadeteodorovici404
    @eliadeteodorovici4045 ай бұрын

    Total de acord cu argumentele prezentate. Am luat in ianuarie 2020 apartament vechi nerenovat dar care arata decent, in Dristor, bloc din 84, in plan secundar unde este super liniste, loc de parcare, 3 camere, etaj 2, 95k. Zona face toti banii, 2 minute de metrou, conexiuni bune, parc IOR la 15 minute de mers pe jos, mall, etc. L-am renovat cu dorei, a iesit decent, desi m-as fi bagat si eu singur la renovare, dar poate pe viitor la alt proiect. Sunt curios de urmatoarele episoade cum a decurs treaba :D. Bafta.

  • @catalincristian677
    @catalincristian6775 ай бұрын

    De cand asteptam acest video🎉🎉🎉

  • @tibilosudeme
    @tibilosudeme5 ай бұрын

    Felicitari Silviu.

  • @DangeRadidas
    @DangeRadidas5 ай бұрын

    De cand asteptam episoadele cu renovarea apartamentului ! Multumesc !

  • @danibadboy1108
    @danibadboy11085 ай бұрын

    Felicitări

  • @bogdan2736
    @bogdan27365 ай бұрын

    Asteptam episodul 2 :) Sesizabil mai ieftin decat ce gasesti in Cluj in aceleasi conditii

  • @silviudespremasini

    @silviudespremasini

    5 ай бұрын

    Clujul e miezul. Totusi asta e pret de acum un an si jumatate, acum si in bloc au inceput sa se dea cu 120-130.

  • @florianconstantin7796
    @florianconstantin779614 күн бұрын

    Bun vlogul.

  • @CTAMIKE
    @CTAMIKE4 ай бұрын

    Salut Silviu! Îmi place să te ascult de fiecare dată când am timp. Mă regăsesc în multe din întâmplările povestite de tine. Am plecat de foarte jos cu un credit obținut ca prin minune, și eu am ales un bloc vechi in 2008 , tot un apartament pe care a trebuit să îl renovez singur de la 0. Chiar și după atâția ani nu am avut probleme majore, iar acolo unde am greșit la mici detalii, am reparat cu cheltuieli net mai mici decât instalatorii "profesioniști". Experiența m-a ajutat, am plecat de la caratul molozului pe scări și am reușit să obțin un job bine plătit, o TeslaY pentru mine și o Tesla3 pentru soție. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat forța să nu renunț, pentru că procesul de renovare nu a fost ușor, dar a meritat 💯 la 💯

  • @paul325
    @paul3255 ай бұрын

    Salut! Mi se pare putin cam mare pretul apt ului, dar asta e doar parerea mea. Multumim pentru material si abia astept episodul al 2 lea!!!✌

  • @Volta24
    @Volta245 ай бұрын

    Corect ce zici despre timp. Tot așa am gândit și eu când mi am luat ap. Sa fie aproape de cat mai multe ... Înțeleaptă decizie

  • @AlexWZV98
    @AlexWZV985 ай бұрын

    Sa l stapanesti sanatos. Ca locație de bloc nou unde tanjesc sa ma mut este complexul 4 elemente de pe fizicienilor. Este un bloc nou situat langa blocurile vechi la statia grigorescu. Momentan stau in blocurile vechi de langa acest imobil si l admir in fiecare seara. In militari rezidence nu as sta nici pe gratis. 😂

  • @CatalinV
    @CatalinV5 ай бұрын

    👍

  • @ValTata
    @ValTata4 ай бұрын

    👍👍👍

  • @emil10139
    @emil101395 ай бұрын

    Te inteleg f bine cand spui de potential. Noi am cumparat casa in Spania, la 30 km in sud de Valencia, intr-un satuc. Construita in ´72, cazuta, nelocuita de 20 de ani, dar conectata la apa si curent si cu fosa. M-a interesat ca structura sa fie in perfecta stare, peretii sa nu aiba fisuri si sa nu aiba infiltratii din acoperis. Are gradina, piscina, bucatarie de vara cu gratar, garaj, terasa acoperita. Ne-a costat 90k euro, iar renovarea o estimam ca ne va ajunge la 50-60k, din care am cheltuit deja aproape 30k. In costul total intra refacerea completa a instalatiei electrice, a canalizarii si a alimentarii cu apa, precum si aer conditionat tip duct prin tavan fals, sistem de ventilatie mecanizata cu recuperator de caldura, ministatie de epurare, termoizolatie pereti si tavane, ferestre noi, bineinteles usi interioare si exterioare, parchet, zugraveli si mobila. O parte din lucrari le facem noi, restul cu diferite firme locale. De mentionat ca o casa aflata intr-o stare in care te puteai muta imediat, in aceeasi zona, pleaca de la 140k, ce din punctul nostru de vedere nu a meritat, pt ca oricum trebuiau schimbate chestii si ajungea costul total mult mai sus.

  • @NMRToday484
    @NMRToday4845 ай бұрын

    Pomana, parter, anul 1967, la 108000 euro, deja am inceput sa-mi apreciez mai mult proprietatea. Multumesc! :))

  • @liviusebastianmahu9340
    @liviusebastianmahu93405 ай бұрын

    Suntem vecini. Bine-ai "re"venit în zonă, e excepțională zona

  • @xiom9189
    @xiom918926 күн бұрын

    Ai luat in calcul si Central Adress? Consider net superior totul , inclusiv zona mult mai aerisita ca trafic si care pare de evitat la prima vedere. Pretul sunt aproape sigur ca era chiar mai mic atunci. Cu un plus la pret te puteai uita si la Vulcan Residence in aceeasi zona.

  • @florinpop6845
    @florinpop68455 ай бұрын

    Si eu am renovat un apartament si o garsonieră in ultimii 10 ani ,dar nu am avut curajul tău sa il renovez singur:)) Bine, Baia Mare nu București!

  • @petrepavelcatea7573
    @petrepavelcatea75735 ай бұрын

    Salutare !”

  • @mariusdarius9116
    @mariusdarius91165 ай бұрын

    Imi place cum le multumesti celor care te lasa sa te bagi pe banda

  • @GallinaBlanca001
    @GallinaBlanca0014 ай бұрын

    Cum ai putea sa tragi linie de incarcare a masinii pe acea alee? Locurile de parcare sunt pozitionate destul de ciudat.

  • @gamerul
    @gamerul5 ай бұрын

    Salut! Multumim ca vei impartasi pasii in ceea ce priveste renovarea. Mi-ar fi prins bine daca le puneai mai repede, am inceput o renovare la propriul apartament la parter, Berceni, bloc din '67 de 4 etaje, izolat termic, prefabricate din beton, trotuare, scoala, gradinita, zona cu multa verdeata. Sunt curios de niste lucruri daca poti detalia procesul pentru: - Proces spor de putere, ce putere instalata era inainte, cum ai facut sa ti se aprobe, cat a costat, cat a durat, cati nervi ti-ai facut? - Unde ai pus pompa de caldura? De care tip, ce instalatii ai tras prin casa? - Ventilatia cu recuperare este descentralizata? Ai dat gauri in fiecare camera? In final daca o sa poti sa ne pui si poze din timpul santierului ar fi super.

  • @silviudespremasini

    @silviudespremasini

    5 ай бұрын

    Vin toate

  • @dimitriasimov2140
    @dimitriasimov21405 ай бұрын

    Pe viitor, dacă bugetul îți va permite, poți sa faci și insonorizare in apartament, in special dacă zgomotele apartamentului de sus te deranjează. Sincer, Silviu, e o alegere buna cea pe care ai făcut-o. Cu o sinceră părere de rău, blocurile noi ori o casa noua nu sunt o alternativa prea buna. Îți spun sincer, in majoritatea cazurilor, sunt făcute de mântuială, pereți subțiri, materiale de proasta calitate. Iar pentru cele făcute bine (rareori vei găsi așa ceva), bugetul e exorbitant. Eu stau in Oradea, iar soluția ta de a găsi un bloc vechi, respectiv un apartament nerenovat, nu e o soluție pentru Oradea. Vei vedea de multe ori același preț la un apartament vechi, fie ca e renovat, fie ca e nerenovat, ceea ce mi se pare amuzant și trist. Da, mai prinzi și câte o ocazie, din paste in craciun, cu prețuri realiste, dar foarte rar, trebuie sa le vânezi. Iar cele noi… nu comentez. Dacă unul vechi cu 2 camere, 40 și un pic de mp te costa 60-70k euro (prețul general), cele noi te duc spre peste 90k euro la modul cel mai lejer (am văzut și cu 130k euro, ceea ce e o gluma proasta, și nici măcar nu sunt poziționate in zone foarte bune).

  • @SamSeama
    @SamSeama5 ай бұрын

    Sunt curios cum faci cu locul de parcare și cu încărcarea mașinii.

  • @GabrielGheorghe795
    @GabrielGheorghe7955 ай бұрын

    Probabil stai la 2 min de Favorit, pe langa Aleea Poiana SibiuluI. Acolo sunt si blocuri cu 4 etaje. Dar nu cred ca alea au 2 balcoane. Am dreptate?

  • @silviudespremasini

    @silviudespremasini

    5 ай бұрын

    Are 9

  • @danielstoicamusic
    @danielstoicamusic18 сағат бұрын

    Culmea e ca acest video m-a convins sa nu imi iau apartament vechi, haha.

  • @mircea1621
    @mircea16215 ай бұрын

    Diafragma e cheia. Peretele ala monolit - continuu de la fundatie pana la ultimul etaj. Asta il tine in picioare la cutremur.

  • @RomaniaElectrica
    @RomaniaElectrica5 ай бұрын

    Pallady.

  • @raduvlad469
    @raduvlad4695 ай бұрын

    Apartament nou sau vechi daca il ei cu credit nu cu banii jos detalii Apartament vechi - nu ai bani de renovare ca si actele costa, doar un var iti permiti - vrei sa te muti cat de repede daca vii din chirie , nu astepti 1-2 ani renovarea daca o faci tu - instalatia electrica veche si depasita de consumatorii actuali se poate schimba si costa - cum schimbi tevile de apa si caldura vechi daca stai la etaje suprioare - zgomot mare toata ziua de dimineata - pret mare de achizitie si nu o sa iti scoti banii pe renovare la revanzare - bloc vechi inainte de cutremur potentiali cumparatiri cu credit mai putin nu aproba banca - esti aproare de tot ce ai nevoie si transport comun ca sa reduca cheluielile de deplasare - cresa,scoala,gradinita,liceu aproape - te vezi cu rude, prieteni mai des - surprize ascunse le gasesti la renovare care te fac sa depasesti de 2 ori bugetul alocat renovarii - meseriasi scumpi si putini care fac treaba buna ca nu toti ne pricepem la renovari si repararii Apartament nou - pret pentru toti oamenii cu salarii sub medie/ medii - primesti credit usor de la orice banca - mai multi copiii si oameni tineri - ai vecini cu care sa stai la o bere nu la pomana si coliva si nu discuti de boli,retete, tratamente, si la care o cantat popa😂 - mai multa liniste si fiecare isi vede de familia lui - te muti repede si nu ai cheltuieli imediate asa mari - pat,aragaz, frigider si ai scapat de chirie - poti sa iti mobilezi, amenajezi apartamentul fara graba si nu iti trebuie multi bani de odata - ai garantie si minim 5-7 ani nu ar trebui sa sa strice nimic - daca e constructor serios - compartimentare apartament moderna cu maximizare de spatiu util - nu ai probleme cu gandaci,subsol - mai departe de magazine,mol,cuvilizatie😅 - aer mai putin poluat - nu ai trotoare si infrastructura slaba sau in curs de dezvoltare - iti trebuie minim o masina - unele strazi nu apar pe gps - nu o sa vina prietenii,rudele des in vizita - avantaj si dezavantaj - trebuie sa te trezesti mai dimineata ca sa ajungi la serviciu - lipsa canalizare pentru apa de ploaie - apa potabila nu este asa buna , mai putin potabila - lipsa spatii verzi in proximitatea blocului - apartamente mici si finisaje de slaba calitate - vedem la primul cutremur serios structura de rezistenta si daca a fost o alegere buna - balcoane mici , nu verifica nimeni de la Itm daca au fost respectate toate cerintele conform standardelor in vigoare de la proiectare pana la receptie Concluzie Fiecare alege in functie de prioritati si nevoi si ce concesii poate sa faca ca sa ajunga la gradul de confort dorit in urma achizitiei.

  • @stefanconstantinescu1576
    @stefanconstantinescu15765 ай бұрын

    În afară de preț nu merită apartament vechi Bătaia de cap cu renovarea, pt marea marea majoritate a oamenilor, este fff mare. Pt cei ca tine care te pricepi și îți și place sa pui mâna este altceva, dar categoria asta este ff mică PLUS faptul ca îți trebuie banii CASH pt renovat față de apartament nou unde iei credit pe tot prețul apartamentului Și neapărat bloc DUPĂ '77 ... Eu aș fi preferat apartament nou, chiar mai mic, decât unul vechi.... Puteai vinde Tesla și ma rog sa faci un sacrificiu dar nu aș risca viața copiilor la un cutremur Inginerul pe care l ai luat de la aeroport a cumpărat un apartament vechi dar din anii 80 după 77 este mare mare diferență între normativele dinainte și de după cutremur fată normative cât și materiale manoperă execuție și așa mai departe

  • @silviudespremasini

    @silviudespremasini

    5 ай бұрын

    Loganele mele de pe canal lucreaza in constructii. La ce povesti am auzit la constructiile noi, eu nu as sta chiar complet cu inima impacata in ele :) Inclusiv la devoltatori mai de fita gen One Properties. Chiar si la aia a strambat din nas inginerul ala. Mi-am asumat rezistenta mai redusa la cutremur, nu ma intereseaza ca la un cutremur ca din 77 sa ma pot muta la loc a doua zi in apartament, ma intereseaza sa nu-mi pice in cap. Nu cred ca va fi cazul. Daca rezistenta la cutremur era factor primordial, blocuri intre 80 si 90, sau blocuri de maxim 4 etaje. Altceva nu as lua. Stiu de exemplu verificator de proiecte care nu a vrut sa-si puna stampila pe niste blocuri noi pentru ca nu erau proiectate corespunzator. Ce crezi ca a facut dezvoltatorul? A modificat proiectul? Nu, s-a dus la altul care i-a pus stampila. De calitatea materialelor nici nu vreau sa mai vorbesc.

  • @stefanconstantinescu1576

    @stefanconstantinescu1576

    5 ай бұрын

    ​​@@silviudespremasini[ ] Lucrez într o firmă de proiectare și Inginerie de structură de rezistență : șeful nostru este președintele diriginților de șantier din România . Comparația între o clădire nouă sau cel puțin făcută în ultimii 10 ani după ultimele standarde și normative si o construcție dinainte de cutremurul din '77 este ca și cum ai compara la siguranță în trafic o Dacia Supernova cu un Tesla = din punct de vedere al structurii de rezistență mă refer strict aici . Nu vorbesc de finisaje , pereți de rigips și alte lucruri de genul, vorbesc strict din punct de vedere al structurii de rezistență și al siguranței la cutremur. Între '77-'90 este ca un Logan și abs și airbag și abia după 2007 este ca un VW Și construcțiile îmbătrânesc : fierul și betonul de 60 ani nu mai au nici o legătură ca proprietăți de rezistență cu ceva construit noi. Nu mai vorbesc de o construcție care a fost afectata de cutremur și are rezistența slăbită foc ca o mașină grav accidentată și reparată. Sunt multe multe de povestit aici dar povestea ca înainte se făceau mai bine este POVESTE

  • @emil10139

    @emil10139

    5 ай бұрын

    @@silviudespremasini Nu recomand blocurile cu 4 etaje, in general sunt facute din panouri prefabricate care au inceput sa isi arate varsta. Blocurile cu structura din beton (cadre sau diafragme sau mixte) sunt cele mai rezistente.

  • @silviudespremasini

    @silviudespremasini

    5 ай бұрын

    @@stefanconstantinescu1576 Nu a contestat nimeni progresele in materie de normative. Doar ca in practica normativele alea nu sunt asa de des respectate. Acolo e problema. Una e ce proiectezi tu in firma la tine si alta e ce se intampla pe santier. Poate in cazul proiectelor tale e un standard mai ridicat calitativ, dar daca scoti un pic capul pe afara o sa vezi ca lucrurile nu sunt perfecte. O sa vedem la urmatorul cutremur mare cum vor sta lucrurile de fapt :D

  • @stefanconstantinescu1576

    @stefanconstantinescu1576

    5 ай бұрын

    @@silviudespremasini nu este chiar asa, diriginții de șantier semnează cartea tehnică și raspund penal. Da se fac greșeli, distanța între etrieri, vibrare beton etc etc etc multe. DAR chiar si pe normativul minim dacă este ceva proiectat este muuuuuuuult peste ce se făcea până în '77. Plus ca betonul, fierul sunt NOI. La un bloc de 60 ani betonul de macină tot, fierul la fel. Și, CEL MAI IMPORTANT, a fost lovit de un cutremur mare care i-a șubrezit clar structura de rezistență. Nu este asa cum se spune " in popor " ca dacă a trecut de un cutremur este " de bine ", este fix ca la oameni care au fost loviți de o boală ff gravă, i-a subrezit sănătatea, sau o mașină lovită in accident mare, lonjeroane indoite etc etc...

  • @the.blue.raven7777
    @the.blue.raven77773 ай бұрын

    La cutremur... aia e

  • @alexp8050
    @alexp80505 ай бұрын

    100.000 Uverturii colt cu dezrobirii. 3 dormitoare, suragerie, 2 bai acum 1 an jumate. Nerenovat

  • @CosminH7
    @CosminH75 ай бұрын

    Schimba "DYI" cu "DIY" din titlu.

  • @silviudespremasini

    @silviudespremasini

    5 ай бұрын

    Done. Mersi

  • @mazdaretrocars
    @mazdaretrocars4 ай бұрын

    Cat timp lumea e inca manipulata sa cumpere vecini tineri comunitate si loc de parcare pe camp avem oportunitatea sa luam aurul ascuns in noroi.. apartamentele vechi in zone bune! sariti pe ele investitori si profitati din plin de spalarea pe creier facuta de dezvoltatori

Келесі