DAK VOL? Leg samen met Sven HEEL NEDERLAND VOL ZONNEPANELEN ☀️

Ғылым және технология

💰 Exclusief voor Groene Nerds: 25 euro gratis beleggerstegoed! Kijk 👇 voor meer info.
Hebben we in teveel zonne-energie in Nederland? Als je het nieuws leest lijkt dat wel het geval. Energieleveranciers vragen terugleverkosten en het stroomnet knapt uit z'n voegen. Maar niets is minder waar. Er moet nog heel veel zonnestroom bij! Maar hoe gaan we daar voor zorgen? Hoe ga JIJ daar voor zorgen? In deze aflevering vertelt Sven Pluut over hoe je met‪@zonnepanelendelen-financie2443‬ direct kunt investeren in meer zonne-energie, zodat er zonnepanelen op daken van bedrijven en boeren komen die dat zelf niet kunnen betalen!
Dat willen we want zonne-energie is fantastisch! ☀️ De kosten van zonnepanelen zijn heel laag. Er is bijna geen onderhoud nodig. Af en toe eens inspecteren, en een wasdag. Dat maakt zonne-energie erg betrouwbaar, en ondanks dat het weer wisselt kunnen we goed inschatten hoeveel er waar wordt opgewekt. Wat zonnepanelen ook uniek maakt is dat de opwek decentraal is en je ze kunt plaatsen waar je energie nodig hebt.
Maar ligt Nederland niet al vol met panelen? Nee, aldus Sven. Sterker nog, de huidige 25 GWh aan opwekcapaciteit moet de komende tien jaar doorgroeien naar 50 GWh. Dat moet voor een groot deel gaan komen van de daken van mkb-bedrijven en bedrijfsgebouwen. Het enige is: zonnepanelen zijn duur in de aanschaf. En dit is waar ZonnepanelenDelen om de hoek komt kijken.
In deze podcast vertelt Sven hoe ZonnepanelenDelen werkt, waarom bedrijven zich aanmelden, waarom mensen investeren in zonnepanelen op daken van anderen, hoe het bedrijf begon met het dak van de Euroborg, het stadion van ‪@FCGroningenTV‬.
💰 Exclusief voor Groene Nerds: 25 euro gratis investeringstegoed!
Jij ontvangt als De Groene Nerds luisteraar €25 euro investeringstegoed cadeau om te investeren via ZonnepanelenDelen. Voorwaarde is wel dat je nog geen klant bent. Meld je via zonnepanelendelen.nl/dgn aan, en je ontvangt van ZonnepanelenDelen een vouchercode in je e-mailinbox om de 25 euro investeringstegoed te verzilveren.
Hoofdstukken
00:00 Welkom!
01:20 Hoe is ZonnepanelenDelen ontstaan?
02:35 De Euroborg: het eerste project
03:15 VvE's zijn de grote zonnepanelen-killer
03:50 Virtueel salderen
06:00 Voetbalsupporters liepen nog niet warm
07:59 Waarom kopen bedrijven niet zelf zonnepanelen?
09:45 Zonnepanelen zijn gaaf!
12:30 Waarom doen mensen mee met ZonnepanelenDelen?
14:30 Waar hebben Danny en Aljo zonnepanelen
16:00 Hoe groen is ESG-beleggen?
17:52 Impactbeleggen
18:40 Zonnepanelen zijn gaaf! (2)
20:00 Het net piept en kraakt
21:32 Hoeveel zonnestroom komt er nog bij?
27:00 Hoe werkt ZonnepanelenDelen voor bedrijven?
29:48 Hoe werkt terugleveren voor bedrijven?
32:00 Aftoppen
33:32 Binnenkort: BatterijDelen
34:43 De ambities van ZonnepanelenDelen
Shownotes
- Investeren in zonnepanelen op het dak van de voetbalclub met ZonnepanelenDelen doe-duurzaam.nl/artikel/inves...
- De aflevering met Jesper over het meest duurzame kantoor van Nederland • Groene nerds KNUTSELEN...
- Het stuk van ‪@FollowtheMoneyNL‬ waar Sven naar verwijst: www.ftm.nl/artikelen/de-esg-h...
- Nederland passeert Australië en is wereldkampioen zonne-energie www.solar365.nl/nieuws/nederl...
- ‪@detelegraaf‬: Zonnepanelen worden onrendabel www.telegraaf.nl/financieel/1...

Пікірлер: 7

  • @pmeinma
    @pmeinma2 ай бұрын

    Wat is het verschil in rendement tussen Zonnepaneel Delen en panelen op eigen dak?

  • @DannyOosterveer

    @DannyOosterveer

    2 ай бұрын

    Voor mij zelf zou ik zeggen dat het twee verschillende dingen zijn. ZonnepanelenDelen voelt als een obligatie. Je bent een paar jaar je geld kwijt en wordt daarvoor beloond met een mooi rentepercentage. Na afloop krijg je de inleg terug. Zonnepanelen op m'n eigen dak, daarvoor pak je de volle investering zelf, en verdient dat via je energierekening terug.

  • @zonnepanelendelen-financie2443

    @zonnepanelendelen-financie2443

    2 ай бұрын

    Beste @pmeinma Beide maken positief rendement en het rendement komt ook steeds dichter bij elkaar te liggen. Bij ZonnepanelenDelen kan je echter onbeperkt investeren in zonne-energie en wordt alles voor je geregeld. Zoals Danny al zegt; het zijn andere constructies. Op ZonnepanelenDelen investeer je via obligaties in de zonne-energieprojecten en krijg je jaarlijks rente. Jij investeert, de rest wordt voor je geregeld. Panelen op eigen dak, zeker doen als je de mogelijkheid hebt, geven normaal gesproken een iets hoger rendement. Je dient echter wel zelf het 'projectmanagement' te doen en je kunt door de regelingen je investering weer terugverdienen en vervolgens jarenlang profiteren van gratis stroom. Dit is echter wel beperkt over het 'eigen stroomverbruik' vanwege de salderingsregeling of door de omvang van je eigen dak.

  • @Frankb-dn3bu
    @Frankb-dn3bu2 ай бұрын

    Bij Eneco moeten klanten nu betalen om terug te leveren lees ik vandaag. Hebben de projecten van zonnepanelendelen daar geen last van?

  • @harmtegrotenhuis1054

    @harmtegrotenhuis1054

    2 ай бұрын

    Saldeerbare terugleverkosten gaan richting 12 eurocent per kWh, ongeveer 50% van de consumentenprijs?

  • @zonnepanelendelen-financie2443

    @zonnepanelendelen-financie2443

    2 ай бұрын

    Beste Frank, Het korte antwoord: Nee. Bijna alle projecten op ZonnepanelenDelen maken gebruik van een SDE-subsidie regeling (en dus NIET van de salderingsregeling) , waarbij er voor 15 jaar een vaste vergoeding wordt gegeven door de overheid op de geproduceerde groene stroom. Dat is ook goed financierbaar. Deze SDE subsidie mogen alleen projecten aanvragen met een zogenaamde grootverbruik aansluiting (>3*80 ampere) op het elektriciteitsnet. Voor de volledigheid: In sommige SDE-rondes is wel opgenomen dat de SDE-subsidie NIET uitkeert als er langer dan 6 uur negatieve energieprijzen zijn. Elk project is uniek en presenteert dan ook een zeer uitgebreid informatie memorandum met alle details. ^ER

  • @makoiman
    @makoimanАй бұрын

    Ja lekker hoor komen de stadsen het platteland vervuilen met de wijlanden vol met zonnepanelen

Келесі