Cum te INTORCI cu TERMOIZOLAȚIA la ferestre. Buleli în construcții - Sezonul 2

Mă bucur să văd că mulți dintre voi optează pentru ferestre de calitate mai bună și realizează impactul pe care ele le au atât din punct de vedere energetic cât și din punct de vedere al confortului.
DAR, degeaba este o fereastră bună dacă este montată greșit sau sunt sărite etape. În episodul de astăzi alături de Vlad Ciobanu de la Zecaph povestim despre „Cum te închizi cu termoizolație la ferestre” unde vedem care sunt problemele, învățăm din ele și la final discutăm despre cum ar trebui procedat corect.
Playlist Buleli în construcții: • Ține pământul de cald?...
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență în construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasistenta.academiasofl...
Alătură-te acestui canal pentru a primi acces la beneficii:
/ @mariussoflete
Link spre Sfaturile lui Șoflete: / sfatulluiȘoflete
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Material realizat de Marius Soflete, Darius Bogdan și Vlad Florea.

Пікірлер: 111

  • @catalinmocanu1912
    @catalinmocanu19122 жыл бұрын

    Bravoooo, Marius!De cand asteptam sa vad combinatia termoizolatie ferestre.Chiar ma gandeam sa intreb.

  • @CernatSt
    @CernatSt2 жыл бұрын

    Wow.. material după material. Blana!!

  • @JordacheM
    @JordacheM2 жыл бұрын

    Interesant , multe chestii de evitat. Baftă !

  • @Cristian...
    @Cristian...2 жыл бұрын

    Salut domnilor! O recomandare dacă se poate, faceți o filmare pe șantier începând de la tencuirea golurilor de fereastră până la decorativă, materiale folosite, colțari, benzi in/out, tencuirea lor, spume etc. Așa am putea să cerem meseriașilor etapele exacte, că după ureche cam nu ține de cald.La planșeu către un pod neincalzit ar fi super a vedea pe viu materialele folosite, dimensiuni etc. Mulțumesc mult.

  • @acasone8394

    @acasone8394

    2 жыл бұрын

    multa teorie mult bla bla bla practic putin se vede sa invete si omul de rand :) . Fraza cu cand dai zeci de mii de euro pe ferestre la o casa e cea mai tare. Majoritatea care va urmaresc dau zeci de mii pe o casa nu pe ferenstre sau vorbim doar de case de sute de mii si milioane ?!

  • @iovv88

    @iovv88

    Жыл бұрын

    Omul de rand nu trebuie sa invete. Daca un meserias nu stie in momentul in care se face izolatia ca trebuie sa fie cat mai mica “perna” de aer dintre perete si vata sau intre profilul precadru si vata(polistiren etc) atunci nu aveti voi ce-l invata ca tot nu face. Luati meseriasi “de calitate”. Nu le faceti voi instructajul pe santier. Mai bine ii intrebati inainte de a-i contracta: “ ai auzit de standardul nzeb, casa eficienta energetic, nu pentru ca are panouri solare, ci datorita MODULUI in care s-a pus in opera izolatia si pasilor de dinaintea izolatiei?” Intrebati-i daca e recomandat sa tencuiesti o casa pe exterior si DE CE! Voi stiti deja raspunsul, daca el nu-l stie, nu merita sa lucreze pentru voi, sa va faca izolatia. Poate omul stie sa dea cu glet bine si cu var, dar nu a aprofundat pe chestia asta. Eu am aprofundat, altii nu. Nu e vina lor. Nu au timp. Nu stiu inca. Nu-i condamnati, dar faceti un “interviu” inainte de a “angaja” pe cineva. Si atunci nu va veti mai plange de mila ca “nu sunt meseriasi”. Si ultima intrebare sa fie “cat ma costa manopera?”. Nu prima. Pentru ca am auzit ca vreti calitate. Dar va permiteti calitate si la manopera? Sau doar la materiale? Pe principiul ca materialele raman acolo, le iau cele mai scumpe ca ma ajuta din toate punctele de vedere. Si manopera nu ajuta, iau pe oricine, ca doar cat e sa pui o vata/un polistiren pe casa? Nu fiti ipocriti.

  • @mariusilie9016

    @mariusilie9016

    5 ай бұрын

    ​@@iovv88sincer vorbind cati din meseriași din romania la momentul de fata știu de nzeb? 5% dintre ei as fii generos sa zic ca sunt.

  • @iovv88

    @iovv88

    5 ай бұрын

    @@mariusilie9016 asta asa e

  • @alexandru136
    @alexandru1362 жыл бұрын

    F frumos spus " lucrurile nu se pot face decat corect!!!" In viitor imi doresc constructia unei case si cred ca vom colabora mai mult ca sigur! Multa sanatate iti doresc!

  • @paulmuresan1252
    @paulmuresan12522 жыл бұрын

    Super treaba! Ma bucur când văd ca faceți astfel de filmulețe! La cât mai multe!!

  • @Zecaphconstructiiresponsabile

    @Zecaphconstructiiresponsabile

    2 жыл бұрын

    Multumim !!

  • @dorelmaricuta3290
    @dorelmaricuta3290 Жыл бұрын

    Mulțumesc mult pentru aceste informații, puțini sunt acei care respecta aceste condiții de montaj

  • @vladvadim8806
    @vladvadim88062 жыл бұрын

    Mulțumim fraților Eli și Bul! :))))

  • @Zecaphconstructiiresponsabile
    @Zecaphconstructiiresponsabile2 жыл бұрын

    enjoy!

  • @mihailuk8579

    @mihailuk8579

    2 жыл бұрын

    Enjoy, din Bristol, UK

  • @ghiunico
    @ghiunico2 жыл бұрын

    Bravo Marius, de utile informațiile tale. Este posibil sa abordezi si prezentarea Izomineralului ca material izolat pentru fatade? Am vazut case izolate cu asa ceva... dar informații destul de putine.. multumesc

  • @macoveialex6823
    @macoveialex68232 жыл бұрын

    Multă vorbă... Vrem sa vedem cum facem detaliile! Cât mai economic: perete de BCA cu fereastra aliniată la exterior și vata de 15cm. Cum montam, unde punem benzile adezive și cum facem detaliile la glafuri pe interior și exterior!

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Ai vazut playlistul dedicat detaliilor de tamplarie? Si am mai vorbit in cursul despre tamplarii. Sunt vorbite detaliile mentionate de tine in cel putin 5 videouri

  • @ionutpantea

    @ionutpantea

    2 жыл бұрын

    Cand am vazut ca prezentarea curge catre final si nu s-a pomenit despre cea mai intalnita montare a ferestrei (cea de care pomenesti) aliniata cu fatada, spre interior(ca deh...e mai usor de pus penele si bagi 8 suruburi in cadru si ai scapat) ... eram dezamagit ca nu s-a amintit macar. Bine ca urmaresc fiecare episod ...si am fost la curent cu detaliul asta. Dar unii aterizeaza direct pe videoul asta si nu gasesc ceea ce isi doresc.

  • @samuelnemesh7956
    @samuelnemesh79562 жыл бұрын

    Salut Marius, te urmaresc de mult timp si apreciez pentru cantitatea impresionanta de informatii. Intrebare: De ce nu se foloseste xps de 5-10cm pe glafuri pe toata latimea zidului pentru a rupe puntea termica. Tamplariile asezate la zero peste xps si cu izolatia exterioara acoperim rama cat ne este permis. Ce parere ai? Asta pentru reducerea costurilor la instalare de precadre

  • @energyatelier7100
    @energyatelier71006 ай бұрын

    salut, am casa la rosu si este din bca ytong de 300mm, vreau sa izolez la exterior cu vata de 150 mm, ce vreau sa intreb este: sa montez ferestrele la exterior pe precadre ? sau sa le montez la fata exterioara a zidului ? multumesc

  • @florineusebio
    @florineusebio2 жыл бұрын

    eu ma chinui de unul singur. Daca fac greseli cel putin e vina mea. Am pus grafitat de 20cm eps80 si spaleti de 3cm extrudat tot grafitat. Lipit totul cu adeziv tip spuma de la tytan. Am taiat cat se poate de drept si masurat milimetric. Consum foarte mult timp cu glafurile dar cel putin nu las gauri in izolatie. Mult spor !

  • @the.blue.raven7777
    @the.blue.raven77772 жыл бұрын

    In bucuresti recomandati o firma de termopane pt un apt cu balcon, care chiar sa le monteze bine ?

  • @utzdeac
    @utzdeac2 жыл бұрын

    Cand am montat izolatia, a trebuit sa atrag atentia la detalii, prima data au luat fierastraul si a taiat acel L care imbraca fereastra, va dati seama la 2x3cm cum a iesit cu fierestraul, dar am luat eu cuterul si am facut o demonstratie si au vazut ca se poate si mai bine, dupa aceea le-au asezat mult mai bine...deci mai trebuie supravegheati, mai ales la detalii mai pretentioase :)

  • @ciprianmihai7355
    @ciprianmihai7355 Жыл бұрын

    Salut, urmeaza sa izolez casa cu vata de 15cm, am ferestrele montate la exteriorul zidului, cu folii anticondens. Vreau in acelasi timp sa montez si rulourile care sunt electrice, problema este ca, casetele vin montate pe perete nu pe fereastra incerc sa le ascund in izolatie. Imi puteti da un sfat cum sa fac asta cat mai eficient energetic? Multumesc

  • @arpadszasz367
    @arpadszasz3674 ай бұрын

    salut Marius. Utile videourile, dar din acesta nu am retinut de ce nu ar fi ok umplerea cu spuma a golului dintre materialul izolator si perete/fereastra. Fereastra am montat-o la nivelul fatadei si bine-nteles ca materialul izolant va fi putin mai in afara, datorita adezivului. Spuma are conductivitate termica foarte redusa si va fi protejata cu adeziv ca si restul fatadei. Mersi!

  • @ionene5021
    @ionene5021 Жыл бұрын

    Salut! Dacă montez ferestrele la nivelul fațadei tencuite, ce este mai performanta? - spuma sau banda precomprimata. Ce are durata de viata mai mare? Va mulțumesc?

  • @mariusbumb6670
    @mariusbumb66702 жыл бұрын

    👍👍👍

  • @avastephanie6654
    @avastephanie66542 жыл бұрын

    Dacă ferestrele au fost montate la 5 cm spre interior fata de exterior, ce se poate face? Este finisat înăuntru, termoizolatia va urma. Mulțumesc

  • @first5682
    @first56822 жыл бұрын

    Asa amusant cum se vaita Vlad :))

  • @Zecaphconstructiiresponsabile

    @Zecaphconstructiiresponsabile

    2 жыл бұрын

    :)

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy212 жыл бұрын

    Se poate monta vata bazaltica doar in jurul ferestrelor și polistiren in rest?

  • @delodelo8462
    @delodelo84622 жыл бұрын

    buna,eu la casa veche am lăsat cadrul vechi de la fereastra deoarece era lat si prins bine in tencuiala veche,am schimbat doar cercevele,prima cu rama groasă cu cheder și sticla termopan ,și al doilea am sticla normala,sunt foarte mulțumit,exterior izolata cu vata 10 cm și zidul de cărămidă tencuita 45 cm..

  • @gabygabygaby9965
    @gabygabygaby99652 жыл бұрын

    Salutaree .

  • @cosminpopp9045
    @cosminpopp9045 Жыл бұрын

    Salut, daca izolam cu 15cm ieșim cu precadre? Sau neaparat de la 20cm+?

  • @gbyr3011
    @gbyr30112 жыл бұрын

    🙋‍♀️👍

  • @Simionus
    @Simionus7 күн бұрын

    Eu nu stiam ca exista asa ceva!😂😂

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci57242 жыл бұрын

    Servus Marius! Mulțumim pt detalii. F interesante și utile. 👏👏👏. Am o întrebare : am primit de la un producător de tâmplării recomandarea de a monta in spaletii ferestrelor poliestiren extrudat iar în acel gol sa se monteze fereastra cu spuma și folii perimetrale. Acest detaliu, spune respectivul producător, duce la diminuarea puntilor termice, termoizolația acoperid pana pe rama tâmplăriei la exterior. Și a doua întrebare : ai tot menționat de gratuitatea montajului ferestrei. De obicei mulți producători ( inclusiv Helios din MM) fac montajul ferestrelor pe care le produc ei. În acest caz prețul de montaj nu e inclus în costul total al ferestrelor? Ideea e ca dacă cumperi de la aceștia producători tâmplăriile și le montezi cu un terț , specializat în montajul de ferestre, riști, în caz de probleme sa pierzi garanția de producător. Acesta dând vina pe montator. Iar tu ca beneficiar cazi la mijloc. Cum e de procedat într-o astfel de situație? Mulțumesc

  • @Radu-11-11

    @Radu-11-11

    2 жыл бұрын

    Bună seara , va rog producător și montator pentru iasi tamplarie de calitate casa pasiva schimbare tamplarie ? Va rog

  • @Radu-11-11
    @Radu-11-112 жыл бұрын

    Bună ziua Rog un sfat pentru schimbare tamplarie , alegere producător pentru Iași. Mulțumesc

  • @vladmarian3053
    @vladmarian30532 жыл бұрын

    Salutare. Asi fi curios cum este un detaliu de montaj pentru o casa din lemn. Eu unul nu suport betoanele și am deschis sa construiesc cu materiale naturale.

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Ai un playlist numai despre case din lemn :). Intra la rubrica de playlisturi si acolo vezi mai multe detalii

  • @rubenlevi
    @rubenlevi2 жыл бұрын

    Am ascultat un podcast pe spotify cu Domnul Cristian Presura și îmi pari foarte interesant și deștept ! *sunt student la construcții apropo

  • @rubenlevi

    @rubenlevi

    2 жыл бұрын

    M.am abonat clar!

  • @ionutpiglesan8348
    @ionutpiglesan83482 жыл бұрын

    La o casa pe structura metalica usoara cu profilul de grosime 89 mm ,izolatie 15 cm exterioara ,cum montam tamplaria ? In exterior ,ziceati in video ca e la limita eficientei. Dar daca o montez in interiorul profilului ,ar trebui sa iau in calcul un gol mai mare pentru profile de compensare de 3cm ?

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Pe precadre la fata sau in gol venit cu un xps de 5cm. E pe lista de desenat detaliu

  • @ionutpiglesan8348

    @ionutpiglesan8348

    2 жыл бұрын

    @@MariusSoflete Multumesc pentru raspuns.Apreciez 👍

  • @Tassadar83
    @Tassadar832 жыл бұрын

    Salut Marius, la 8:30 ce fel de folie s-a pus sub coltari? Merci fain!

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    Alea negre sunt de la Rothoblaas

  • @YAUSHUA_SAVES_and_RESURECTS
    @YAUSHUA_SAVES_and_RESURECTS7 ай бұрын

    Canale de aerisire Pentru a preveni mucegaiul ?

  • @petrulostun737
    @petrulostun7372 жыл бұрын

    Te salut! Și dacă montajul e făcut la nivelul peretului exterior(ferestre/usi),cum se poate face ca să ajungi la o eficienta?(sunt cu eficienta energetica sub 1kw/m3K)-SPER NU AM GRESIT CEVA IN DATELE ASTEA.

  • @florineusebio

    @florineusebio

    2 жыл бұрын

    faci spaleti mai grosi dar dispare rama geamului. O sa dea prost la imagine dar bine la buzunar !

  • @sotto2753
    @sotto27532 жыл бұрын

    Va salut domnilor. Pentru mine este deja prea tarziu referitor la montarea tamplariei. Am o casa din caramida Porotherm 30 tencuita la exterior, cu tamplarie tripan ( 52 mm) Rehau Geneo (varianta cu profile si baghete metalice ) montata la 5-6 cm in interiorul zidariei. Vreau sa o izolez cu vata bazaltica de la Rockwool dar nu stiu care ar fi grosimea maxima recomandata in aceasta situatie. Va multumesc.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    Cat mai mare, daca nu te deranjeaza optic ca iei din profil...depinde de fiecare, eu as sacrifica vizualul in favoarea eficientei

  • @sotto2753

    @sotto2753

    2 жыл бұрын

    @@utzdeac Multumesc pentru raspuns dar eu tocmai asta nu stiu "cat de mare sa fie". Intentionam sa pun vata bazaltica de 20 cm dar acum nu mai sunt sigur daca merita investitia. Mai astept si alte pareri.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    @@sotto2753ma gandeam cat sa pui pe spaleti la geanuri 🤪 , pe fatada eu am pus la un coleg 20cm grafitat, 40cm in pod celuloza...eu optez pt 20cm :)

  • @sotto2753

    @sotto2753

    2 жыл бұрын

    @@utzdeac Multumesc. Pe spaleti la geamuri voi pune maxim cat permite tocul (am si plase de insecte la unele geamuri). Pe fatada nu stiu cat sa pun avand in vedere ca la mine tocaria nu este instalata nici macar la nivelul tencuielii (-6 cm de la nivel). Oscllez intre 15 si 20 cm.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    @@sotto2753 vezi la mine pe canal cum arata 20cm la casa, ca nu mamlasa Ytb sa pun link cu pozele din timpul consteuctiei

  • @madalincoman21
    @madalincoman212 жыл бұрын

    Marius, aparent cei de la Helios recomanda pozitionarea tamplariei in golul de zidarie, la fata exterioara indiferent de grosimea termoizolatiei. Cel putin asa a fost cu echipa care m-a contactat de curand... Asteptam cu nerabdare partea de umbrire :D

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    Cred ca poti sa le ceri sa iti faca si altfel, eu, cand au venit la masuratori, le-am spus ca vreau sa scot 3cm inafara profilele, si asa au masurat (ca aveam si un geam pe colt) si asa le-au montat.

  • @costymoraru3956
    @costymoraru39562 жыл бұрын

    Bună. Nu știu dacă voi primi răspunsuri dar va las aici niște întrebări: 1. Începând de la interior spre exterior am așa: lavabila Oskar, tinci, tencuiala mecanizata, bloc ceramic porotherm 25cm, urmează tencuiala pe exterior si vata balzatica rockwool 15cm. Credeți ca este suficient? 2. In pod am vata de sticla de 10cm sub osb. Vreau sa-l desfac si sa mai pun un strat de 20cm minim. Pot sa-l pun peste vata care e deja acolo? Mulțumesc

  • @julianp.2233

    @julianp.2233

    2 жыл бұрын

    Ubakus si iti raspunzi singur la toate intrebarile

  • @costymoraru3956

    @costymoraru3956

    2 жыл бұрын

    @@julianp.2233 Mi-a ieșit 0.152Wm2k

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    Recomandarea lor pentru Romania este de la 15cm in sus la perete, +25cm la pod, deci ai fi in recomandarile minime :). Eu as opta pt vata bazaltica, e mai rigida, nu se lasa in timp si ar trebui pusa si peate grinzi si atentie daca plachezi deasupra cu Osb la condens, ar trebui sa ai o bariera de vapori pusa la interior cu un sD mare, penteu ca Osb nu e permeabil la vapori

  • @InstalatoruldeIasi
    @InstalatoruldeIasi2 жыл бұрын

    Dat fiind că este un material din seria „Buleli”, cred că titlul corect ar fi fost „Cum să NU te întorci cu TERMOIZOLAȚIA la ferestre”. Așadar, pe cînd un episod didactic/educativ despre „Cum să te INTORCI cu TERMOIZOLAȚIA la ferestre”?

  • @Zecaphconstructiiresponsabile

    @Zecaphconstructiiresponsabile

    2 жыл бұрын

    O sa pregatim si asa ceva!

  • @first5682
    @first56822 жыл бұрын

    Salut, hast du irgendein Videomaterial zu hinterlüfteten Fassaden? Was ist deine Meinung zu hinterlüfteten Fassaden?

  • @AdydeAdy21
    @AdydeAdy212 жыл бұрын

    Cam târziu cu video asta pt mine,la ferestre...dacă vizionam mai repede,montam corect ferestrele

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Am postate si materiae video despre cum se fac corect detaliile. E un playlist cu Tamplarii

  • @iovv88
    @iovv88 Жыл бұрын

    Omul de rand nu trebuie sa invete. Daca un meserias nu stie in momentul in care se face izolatia ca trebuie sa fie cat mai mica “perna” de aer dintre perete si vata sau intre profilul precadru si vata(polistiren etc) atunci nu aveti voi ce-l invata ca tot nu face. Luati meseriasi “de calitate”. Nu le faceti voi instructajul pe santier. Mai bine ii intrebati inainte de a-i contracta: “ ai auzit de standardul nzeb, casa eficienta energetic, nu pentru ca are panouri solare, ci datorita MODULUI in care s-a pus in opera izolatia si pasilor de dinaintea izolatiei?” Intrebati-i daca e recomandat sa tencuiesti o casa pe exterior si DE CE! Voi stiti deja raspunsul, daca el nu-l stie, nu merita sa lucreze pentru voi, sa va faca izolatia. Poate omul stie sa dea cu glet bine si cu var, dar nu a aprofundat pe chestia asta. Eu am aprofundat, altii nu. Nu e vina lor. Nu au timp. Nu stiu inca. Nu-i condamnati, dar faceti un “interviu” inainte de a “angaja” pe cineva. Si atunci nu va veti mai plange de mila ca “nu sunt meseriasi”. Si ultima intrebare sa fie “cat ma costa manopera?”. Nu prima. Pentru ca am auzit ca vreti calitate. Dar va permiteti calitate si la manopera? Sau doar la materiale? Pe principiul ca materialele raman acolo, le iau cele mai scumpe ca ma ajuta din toate punctele de vedere. Si manopera nu ajuta, iau pe oricine, ca doar cat e sa pui o vata/un polistiren pe casa? Nu fiti ipocriti.

  • @Endru10
    @Endru102 жыл бұрын

    Încă din faza de proiectare pt obținerea autoriazatie de construcții ar trebui sa se ceara si un calcul energetic al casei unde toate aceste probeleme legate se termoizolație se pot simplifica semnificativ in așa fel in cât se obțină o casa cu un consum de energie cât mai scăzut. HBwRefRk sa fie sub 30kWh/m2a ceea ce e valoare foarte foarte eficientă

  • @julianp.2233

    @julianp.2233

    2 жыл бұрын

    Calculele energetice nu le fac unii bine nici pe case existente dar oe proiect.nu iese tencuiala fix de 2cm, nici rosturile de caramida nu ies toate egale,la izolatie te poti razgandi in faza de montaj si finisaje etc. Teoretic se poate, practic nu prea ai cu cine

  • @Endru10
    @Endru102 жыл бұрын

    Treubuie sa exista pt orice etapa de lucru norma! Si va dau un exemplu in Austria exista tot felul de norme si standarde! Te uiți in norma si faci cum scrie! Dar dacă nu exista in România firmele după ce sa se ia normal ca se fac buleli! Baza pt pervazul exterior se pune cu înclinare de 5 grade! Ferestrele banda antivant pe exterior si antivapori pe interior plus de jur împrejur kompriband! Dacă doriți câteva detalii de închidere va pot ajuta!

  • @sqadadrian7473

    @sqadadrian7473

    2 жыл бұрын

    Eu cel puțin ma așteptam la un detaliu de execuție din acest video nu doar niște poze de pe șantier...

  • @buca9696
    @buca96962 жыл бұрын

    La atatea buleli pe bani mulți mai bine te apuci singur de izolatie :)) o faci in 3 luni dar macar o faci pt tine si cu atentie a detalii.

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Pai cam multi asa ajung sa faca 😂

  • @bamse185

    @bamse185

    2 жыл бұрын

    @@MariusSoflete peste coltarii metalici de la tamplarie ai folosit vreodată adeziv termoizolant pe baza de perlit sa mai scapi de eventualele pierderi de energie/punti termice?

  • @mihailuk8579

    @mihailuk8579

    2 жыл бұрын

    Eu am plan sa fac o noua casa. Mica. Prima a rămas la cea de a doua sotie. Conține un munte de buleli(amandoua). Eu, deja, m-am decis, ca o buna parte, dintre lucrări, sa le fac eu. Numai astfel nu vor fi buleli.

  • @julianp.2233

    @julianp.2233

    2 жыл бұрын

    @@mihailuk8579 si vei scuti o gramada de bani pe care dealtfel o păpa dorel pentru un timp de doua ori mai scurt si buleli de mai bine faceai singur. Bafta! Asa voi face si eu

  • @mihailuk8579
    @mihailuk85792 жыл бұрын

    Țin sa va multumesc, inca o data, pentru ceea ce ridicați pe KZread. Din "Buleli" se învață foarte mult. Detalii-detalii-detalii. Nu va opriți !

  • @Zecaphconstructiiresponsabile

    @Zecaphconstructiiresponsabile

    2 жыл бұрын

    ne bucuram! o sa mai urmeze!

  • @anarhistul7257
    @anarhistul72572 жыл бұрын

    Eu m-am gandit sa pun 5cm izolatie pe spaleti

  • @marianacanal8415
    @marianacanal8415 Жыл бұрын

    Montatoriii

  • @dany8051
    @dany80512 жыл бұрын

    Pai dacă le zici ca fac buleala se supăra și pleacă!Aduci altii și fac un pic mai bine subțire așa!

  • @sorindumitru6101
    @sorindumitru6101 Жыл бұрын

    Atenție R= 1/U !!

  • @CernatSt
    @CernatSt2 жыл бұрын

    Ați folosit vreodată precadre din lemn ?

  • @Zecaphconstructiiresponsabile

    @Zecaphconstructiiresponsabile

    2 жыл бұрын

    da, doar ca s-a transforamt in esec. montatorul a adus lemn verde, strab...etc...si am zis ca e ultima data. :(

  • @CernatSt

    @CernatSt

    2 жыл бұрын

    @@Zecaphconstructiiresponsabile 🥺. Vă anunț eu cum au ieșit la mine săptămâna viitoare(am montat precadrele , aștept ferestrele) Eu am folosit lemn uscat și rindeluit la 4 fete. Sper sa fie in regula.

  • @cristicristi8027

    @cristicristi8027

    2 жыл бұрын

    @@CernatSt Salut, Ce grosime ai folosit la precadrele din lemn?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    @@CernatSt ceva poze unde putem vedea, banuiesc ca ti-ai facut o arhiva cu constructia :), pune-le pe cloud si da-ne si noua sa vedem

  • @CernatSt

    @CernatSt

    2 жыл бұрын

    @@utzdeac întruna din zilele astea când găsesc un pic de timp o sa le pun. Îți dau un semn.

  • @codreanujula5871
    @codreanujula58712 жыл бұрын

    DACÂ AM ÎNȚELES BINE ȘI PUI O TERMOIZOLAȚIE DE 20 GEAMURILE ESTE INDICAT SÂ LE MONTEZI LA MARGINEA EXTERIOARÂ A TERMOIZOLAȚII? MULȚUMESC AȘTEPTÂM

  • @costelbarbu8828

    @costelbarbu8828

    2 жыл бұрын

    Salutare. GREȘIT , fereastra se montează la exteriorul tencuieli și lipite de acestă tencuială iar izolația îmbracă rama (ideal ar fi precadru termorezistent și rezistent mecanic)

  • @emanueldutu5867
    @emanueldutu58672 жыл бұрын

    Adica sa intelegem ca daca iti izolezi casa cu 20 cm este obligatoriu sa iti montezi ferestrele pe pre- cadre. Iar daca ai izolatia de 10 sau 15 poate sa fie montate si la partea exterioara a zidului.

  • @alexjubleanu734

    @alexjubleanu734

    2 жыл бұрын

    Decat sa cresti termoizolatia de la 15 la 20 mai bine ramai cu 15 si optezi pentru montajul ferestrelor in exterior. Astfel esti mai castigat din pct de vedere energetic. Eu asta am inteles.

  • @emanueldutu5867

    @emanueldutu5867

    2 жыл бұрын

    @@alexjubleanu734 Multumesc! Toate cele bune!

  • @sqadadrian7473
    @sqadadrian74732 жыл бұрын

    Ori îs mai greu de cap ori nu ai explicat prea bine, adică ma așteptăm să văd un detaliu asa cum ai obicei. Poate refaci video în tetaliu la asla secțiune gen curs pt ca asa spus doar pui o banda pui un scotch nui destul,iar știind ca îți plac metaforele ii ca atunci când vrei sa îți refaci motorul mașinii și îți cumperi segmenți... Ca ii pui acolo doar

  • @MariusSoflete

    @MariusSoflete

    2 жыл бұрын

    Noi am prezentat și cum ar trebui procedat în astfel de cazuri dar înțeleg nevoia de mai mult. Avem pe listă documentarea unui montaj complet la ferestre și avem câteva șantiere în care așteptăm să intrăm la filmat. Va urma pe canal și un astfel de material. Noi am făcut și un curs despre ferestre și montajul lor, îl regăsești la seria de cursuri în cazul în care nu l-ai văzut. Mult spor!

  • @lucianhadar3726
    @lucianhadar37262 жыл бұрын

    Ferestrele se monteaza pe cale nu pe lemne .Calele raman acolo permanent toata greutatea ferestrelor se decarca acolo.

  • @utzdeac

    @utzdeac

    2 жыл бұрын

    Pai se mai dau si surube in pereti si alea tin greutatea

  • @cristislabu
    @cristislabu2 жыл бұрын

    Poate ca intentia si informatia pe care vreti sa o transmiteti este de foarte buna calitate, dar isi pierde mult din valoare cand ambalajul e plin de "pfui", "vaaai", "valeu" si tot felul de astfel de interjectii. Prezentarea voastra mi se pare mega, mega neprofesionista.

  • @victorini5854

    @victorini5854

    2 жыл бұрын

    Da, chiar pare ca exagereaza cand vorbesc despre buleli. Vorbesc de parca acea casa ar avea un consum de energie cel putin dublu.

  • @mirceamarius3399
    @mirceamarius33992 жыл бұрын

    Proiectarea în multe cazuri este superficiala, lipsita de creativitate și curaj. Arhitecți fără experienta santierului , proiectul de executie sta în detalii. Arh spune știe meșterul, ING de rezistenta proiectează la planeta, deci fuge de detalii desenata, prefera povest

Келесі