Cum să îți crești salariul cu 50%

CUM SĂ ÎȚI CREȘTI SALARIUL CU 50% fără să îți schimbi locul de muncă sau să muncești mai mult 📝 Pune-ți ordine în bani cu ajutorul unui Plan Financiar personalizat: bit.ly/Planificare-Financiara 👔 Programează o ședință de coaching: bit.ly/Coaching-1-to-1 👨‍🏫 Înscrie-te la „Provocarea 7 Pași până la Prima Ta Investiție într-un ETF, pentru Oameni Ocupați”: bit.ly/Investitii-in-ETF-uri
🤝PARTENERI:
📈 XTB - Investește în în companii și ETF-uri din întreaga lume FĂRĂ COMISION: bit.ly/3s7GepM
📈 Interactive Brokers - Investește în companii și ETF-uri listate pe 135 BURSE: bit.ly/3VoHxwZ
📈 Global Trader - Deschide-ți un Cont Demo GRATUIT și investește în instrumente listate la peste 90 de Burse din SUA, Europa și Asia: bit.ly/3r3SUhp
📈 Trading 212 - Folosește codul promoțional OVIDIU când îți deschizi un cont și vei primi o ACȚIUNE GRATUITĂ ce poate valora PÂNĂ LA 100 EUR*: bit.ly/34PFUUp
*Instrucțiuni: După ce te înregistrezi și îți activezi contul, completează codul OVIDIU în secțiunea Promo Code în aplicația web/mobilă. Odată ce ai făcut asta, o ACȚIUNE GRATUITĂ va fi repartizată în mod automat în contul tău de investiții în decurs de 3 zile lucrătoare.
💱 Revolut - Deschide-ți un cont gratuit și schimbă bani la cursul valutar real: bit.ly/3OIi8fn
🏠 Creditul Tău - Vrei un credit ipotecar? Contactează-l pe Răzvan: bit.ly/3lxYeqU
🏢 InRento - Folosește acest link ca să obții un BONUS în valoarea de 20 EUR**: bit.ly/3AnKEMN
** Bonusul va fi plătit la două luni după deschiderea contului.
⌚ Konvi - Folosește codul promoțional OVIDIU ca să primești un DISCOUNT de 10 EUR pentru prima investiție: bit.ly/3o50UwW
👨‍👨‍👧‍👦 DEVINO Membru al Canalului: bit.ly/MembriiCanalului
📜 RESURSE GRATUITE: bit.ly/392Y704
🎬 ECHIPAMENTUL PE CARE-L FOLOSESC: bit.ly/33mRHsW
În cartea sa „Tată bogat, tată sărac”, Robert Kiyosaki afirmă că oamenii bogați plătesc mai puține taxe. Acest lucru le permite să rămână cu mai mulți bani și să se folosească de ei pentru a-și îmbunătăți situația financiară.
În videoclipul de astăzi îți prezint cum poți să-ți mărești salariul cu 50% fără să îți schimbi locul de muncă sau specializarea.
Vizionare plăcută!
⏲️ TIMESTAMPS ⏲️
00:00 - Intro
01:25 - Ce taxe plătește un salariat?
03:12 - Cum ai putea face lucrurile diferit?
05:52 - Cum abordezi pensia?
07:43 - Care sunt avantajele acestei strategii?
08:52 - Care sunt dezavantajele acestei strategii?
10:24 - Cuvinte de încheiere
🚨MATERIALE UTILE:
www.calculator-salarii.ro/
Calculator investiții:
drive.google.com/open?id=1_lx...
📢RECOMANDATE PENTRU TINE:
➡️Ce înseamnă să investești la Bursă?: • Ce înseamnă să investe...
➡️Investitor Activ sau Investitor Pasiv?: • Investitor Activ sau I...
➡️Ce sunt Fondurile Mutuale?: • Ce sunt Fondurile Mutuale
➡️Ce este un Fond de Urgență?: • Ce este un Fond de Urg...
🤝ȚINE LEGĂTURA CU MINE:
KZread: / @ovidiutarcu
Facebook: / ovidiu.tarcu
Instagram: / ovidiu.tarcu
Blog: ovidiutarcu.ro/blog/
🔺DISCLAIMER 1: Unele link-uri din această descriere reprezintă link-uri de afiliere de la partenerii cu care lucrez. Dacă folosești aceste link-uri pentru a cumpăra produse de la ei, vei susține canalul meu de KZread prin faptul că eu voi fi recompensat cu un mic comision. Însă acest lucru nu presupune nici un cost adițional pentru tine.
🔺DISCLAIMER 2: Videoclipurile publicate pe acest canal de KZread au scop EDUCATIV și NU REPREZINTĂ recomandări de investiții. Dacă anumite companii sau ETF-uri sunt menționate în cadrul videoclipurilor ele au doar titlul de EXEMPLU.
Orice investiție prezintă un anumit grad de risc. Nu există nici o garanție că vei câștiga bani atunci când investești. Există o șansă chiar să pierzi bani. De aceea trebuie să te educi și să te informezi cât poți de bine înainte de a investi bani. Doar așa vei putea lua cele mai potrivite decizii pentru TINE.
#ovidiutarcu #crestereaveniturilor #liberintreprinzatori

Пікірлер: 115

  • @alingolentanu9324
    @alingolentanu93244 жыл бұрын

    Multumesc pentru videoclip. Daca sotul/sotia are calitatea de angajat iar tu nu, vei putea obtine calitatea de Co-Asigurat pentru ca esti sotul/sotia unei persoane care este angajat, deci care deja contribue la CAS. Co-Asiguratul NU plateste CAS dar cu toate acestea are exact aceleasi drepturi ca si un Asigurat. Astfel se mai evita o taxa in cazul ca se opteaza pentru SRL. Interesanta interpretare in Video. Felicitari.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    Foarte bună completare, Alin!... Mulțumesc!

  • @merrickyusuf2341

    @merrickyusuf2341

    2 жыл бұрын

    I dont mean to be so off topic but does anybody know of a tool to get back into an Instagram account? I stupidly forgot my account password. I would love any tips you can offer me!

  • @j0hnny.j0hn
    @j0hnny.j0hn3 жыл бұрын

    Felicitari,subscribed!

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Bun venit în comunitate! 😀

  • @robertavoinea4486
    @robertavoinea44863 жыл бұрын

    Foarte util!

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Mă bucur că ți-a fost de folos! 😃

  • @georgeapostoldumitru8187
    @georgeapostoldumitru81873 жыл бұрын

    Foarte interesant👍

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Mulțumesc pentru apreciere! 🙏😊

  • @ioanstoica2589
    @ioanstoica25893 жыл бұрын

    Corect! :))

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    😃

  • @papanagasimionsergiu5520
    @papanagasimionsergiu55203 жыл бұрын

    Foarte Bun

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Mulțumesc pentru apreciere! 🙏😊

  • @DAC_AMD
    @DAC_AMD4 жыл бұрын

    "Gandeste si vei fi bogat", scrisa de Napoleon Hill, din punctul meu de vedere este superioara prin calitatea informatiei, comparativ cu "Tata bogat, tata sarac". O recomand.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    Am citit ambele cărți dar nu cred că pot fi comparate. Cartea lui Napoleon Hill se concentrează mai mult pe mindset, pe când cea a lui Kiyosaki are și câteva tactici destul de folositoare. Oricum, important este care este mai potrivită pentru tine și cu care idei rezonezi mai mult.

  • @danielledb
    @danielledb2 жыл бұрын

    Salut! In cazul in care angajatorul obisnuieste sa ofere mariri anuale (5-10-15%, variabil de la an la an), cum poate fi acoperit acest scenariu de colaborarea pe SRL? Contractul initial este (a) pe perioada determinata, urmand sa fie renegociat anual sau (b) pe perioada nedeterminata si anual iti abordezi clientul pentru o renegociere a contractului, invocand inflatia sau altele? Recunosc ca nu stiu cum se intampla asta in exemple concrete, care este practica uzuala. Ma poti ajuta cu o idee pe acest subiect? Multumesc si felicitari pentru canal si prezentari!

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Mai degrabă contract pe perioadă nedeterminată cu acte adiționale cu modificare a valorii onorariului lunar.

  • @40Heinrich
    @40Heinrich4 жыл бұрын

    Ce parere ai Ovidiu, asigurarile de viata precum cele nn (Prudent30 sau Regal de ex ) pot fi inlocuite cu alte produse care chiar sunt investitii ? Ptr ca agenta mea de asigurari ma tot "asigură" ca astea doua sunt niste veritabile investitii, iar eu, am mari retineri fata de polita Prudent 30 la care prima lunara era acum 255 lei , am senzatia ca arunc bani pe geam.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    Salut! M-am uitat peste paginile celor două produse și pot să-ți spun că nu sunt produse care să te avantajeze semnificativ. La Prudent 30 scrie clar pe pagina lor: „Nu include si o parte de economisire sau capitalizare, insa, daca pana la finalul contractului nu se intampla nimic, primesti inapoi o parte din bani.”. Această sumă e de obicei un maxim 30% din cât ai plătit tu. La Regal spune că garantează o sumă dacă supraviețuiești. De obicei această sumă este mult mai mică decât ce ai putea obține dacă ai investi singur banii într-un fond de tip indice. Nu este chiar o investiție ci mai degrabă un depozit. Îți recomand să folosești doar asigurări de viață simple care te acoperă în caz de deces sau incapacitate totală de muncă. Iar suma asigurată să fie echivalentul a 10-12 salarii anuale. Și să te folosești de Fonduri Mutuale de tip Indice pentru partea de investiții. Îți las aici câteva videoclipuri în care am abordat subiectul: Ce sunt Fondurile Mutuale: kzread.info/dash/bejne/ioOWmLidlLuxqNY.html Cum investești într-un Fond Mutual: kzread.info/dash/bejne/mallmah7Z82WpNI.html Top 5 Fonduri Mutuale de tip Indice Românești: kzread.info/dash/bejne/gX6Mlcpxe7vUoKg.html

  • @40Heinrich

    @40Heinrich

    4 жыл бұрын

    @@ovidiutarcu Multumesc mult ptr edificare, acum, dupa ce i-am zis tipei la care am asigurarile astea ca reduc prima la una din ele la jumatate o duc pana la anul si atunci o inchid; dat fiind că m-am mai razgandit anul asta o data. Din 255 cat aveam la Prudent 30 mi-au facut ei chipurile cea mai redusa polita care costa 134 lei pe luna-polita prudent30 redusa la minim zic ei (cu o clauza bagata pe gat care e asigurarea de viață si care are partea cea mai mare din sumă). Ideea era initial sa fiu asigurat cu niste sume ptr cazul in care descopar un diagnostic sever sau alte situatii de forță majoră; cu asigurarile astea am senzatia ca arunc banii pe fereastră.

  • @raymi9612
    @raymi96122 жыл бұрын

    Interesanta idee de a aborda lucrurile, dar nu stiu cate firme ar fi de acord cu asa ceva. Si ma refer mai ales la firmele mari cu >1000 angajati.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Depinde de profilul companiei. De aceea trebuie discutat cu cei din conducere pentru a ajunge la o înțelegere amiabilă și profitabilă pentru ambele părți.

  • @kysfggt
    @kysfggt4 жыл бұрын

    Un plan si mai bun e sa lucrezi ca angajat programul zilnic si dupa sa fi freelancer pe ce vrei tu. Beneficiezi de ambele avantaje si reduci din dezavantajele PFA-ului.

  • @ClaudiuCiudor

    @ClaudiuCiudor

    4 жыл бұрын

    Cel mai oke în acest caz e să lucrezi pe drepturi de autor, dacă ești angajat nu mai trebuie să plătești contribuțiile și pentru contractul pe drepturi și dispare și plafonul. :) Doar că. după cum spunea Ovidiu, asta presupune să lucrezi mai mult, DOAR că avantajele sunt mult mai mari în opinia mea în ceea ce privește creșterea veniturilor, care poate fi infinită practic + că ai banii lunar, nu la trimestru. . :)

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    Dacă vrei să faci Freelancing atunci un SRL este necesar și mult mai potrivit decât un PFA. Așa cred eu. Iar atunci poți să-ți transformi angajatorul într-unul din clienții tăi și să-ți transformi freelancing-ul într-un business. Dar scopul strategiei prezentate în acest videoclip este să muncești la fel de mult și să plătești mai puține taxe ca să rămâi cu mai mulți bani. Planul tău presupune să oferi și mai multe ore muncii ca să câștigi mai mult. Iar asta îți răpește timp de la alte activități pe care le-ai putea face. Iar taxele pe care le plătești ca salariat rămân în continuare mari.

  • @ViguLiviu
    @ViguLiviu4 жыл бұрын

    O mica adăugare, m-am consultat cu un contabil și a spus ca e posibil ca el sa te învețe cum să-ți plătești taxele și de luna următoare sa iti plătești singur taxele.

  • @mentalrelaxationmusic8608

    @mentalrelaxationmusic8608

    4 жыл бұрын

    Mai detaliat daca se poate.mulțumesc

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Așa este. Doar că există tot felul de schimbări legislative de care trebuie să ții cont. Iar dacă nu ești în domeniu, s-ar putea să-ți scape.

  • @adrianpetrescu8583
    @adrianpetrescu85833 жыл бұрын

    dupa ce nu mai esti angajat, ci micro/srl, angajatorul o sa vrea sa iti dea in mana tot acea suma + eventual taxe pentru micro/srl. cam asa sta realitatea la noi

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Dacă ai dovedit că ești un angajat de valoare, nu are de ce să nu o facă. Pentru el tot cheltuială este. Numai că nu este cu salarii ci cu alte servicii executate de clienți.

  • @ranitinger8685
    @ranitinger86853 жыл бұрын

    Foarte bună idee , doar că firma la care ești angajat trebuie să te accepte ca si furnizir de servicii , iar , după cât am aflat eu , nici o firmă din România nu acceptă ca un angajat să devină furnizor de servicii , deci ...nici o șansă de a putea face vreun mic venit în plus Teoria este frumoasă , doar atunci , când se poate pune și în practică ...multă sănătate

  • @TheChichinel

    @TheChichinel

    3 жыл бұрын

    Exceptie firmele de curierat, care de fapt nici nu-si doresc sa te angajeze.Cargusul accepta colaborarea doar pe baza de prestari servicii daca doresti sa actionezi ca si curier la ei.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    😐

  • @floreadan3728

    @floreadan3728

    2 жыл бұрын

    cam toate firmele de IT fac asta.

  • @user-ud7sk4sx3k

    @user-ud7sk4sx3k

    2 жыл бұрын

    tre sa fii in relatii bune cu administratia firmei. E mult mai avantajos sa ai un furnizor de servicii decat un salariat.

  • @AngeSoul4Ever
    @AngeSoul4Ever3 жыл бұрын

    Nu stiu daca gresesc insa pentru a mai recupera ceva bani,poti face o asociatie pentru impozitul rediretionabil de 2% si ii directionezi direct in asociatia ta!

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Cred că poți, dar e destul de multă bătaie de cap pentru a crea o asociație, ca să recuperezi doar 2% din impozit. E bine să vorbești cu un contabil dacă vrei să faci asta.

  • @the.blue.raven7777
    @the.blue.raven77773 жыл бұрын

    Doar ca multinationalele pot sa nu acepte din motive de securitate a datelor. Plus ca nu stiu cum ai putea benefica de toate avantajele de angajat : abonament de sanatate privat pt tine si familia ta, asig de viata. Nu ai mai avea nici posibilitatea de a lua credit. Cel mai bine isi fac SRL cei ce pot avea mai multi clienti si astfel se pot diversifica si castiga mai mult.

  • @florisrobert

    @florisrobert

    3 жыл бұрын

    Lipsa posibilitatii de a lua un credit nu e chiar un dezavantaj. Pana la urma, daca ai ajuns pe canalul asta sti deja ca trebuie sa te feresti de credite ca dracu de tamaie, cred ca raportul dintre timpul in care tu te bucuri de un bun (masina, apartament etc) achizitionat, care nu e foarte indelungat, si timpul in care esti obligat sa rambursezi creditul + dobanda (ani sau zeci de ani) este foarte nefavorabil. Asig. de viata rareori e utila, iar daca nu risti, nu castigi. Deci singura buba e sa nu strambe angajatorul din nas la o asemenea propunere :D

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Într-adevăr, nu toate companii vor accepta propunerea din diverse motive. Legat de celelalte beneficii, dacă le poți negocia ca surplus la salariul de bază poți să ți le acorzi apoi singur din câștigul suplimentar.

  • @PrezentareMachete64
    @PrezentareMachete643 жыл бұрын

    ok,dar din cate stiu eu nu poti asa retrage banii in cont personal in fiecare luna.poti doar trimestrial sau eu stiam chiar anual,sub forma de dividende.sau se poate lunar??

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Am menționat și în cadrul videoclipului. Legislația îți permite să retragi bani trimestrial sub formă de dividende. În consecință, ai nevoie de o gestionare exemplară a banilor câștigați și retrași sub formă de dividende ca să nu te trezești cu bani mulți în firmă și zero în contul personal.

  • @dumitruserban1602
    @dumitruserban16023 жыл бұрын

    Salut Ovidiu, poti folosi aceasta strategie daca esti profesor/angajat la stat?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Nu cred că vor accepta instituțiile statului o astfel de abordare. Dar nu ai nimic de pierdut dacă întrebi. 🙂

  • @victorcalin2406
    @victorcalin24064 жыл бұрын

    Salutare, la ce fel de SRL faci referire in video? Plătitor sau nu de TVA? Ce ar fi mai avantajos pentru prestarea serviciilor de IT?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    La început cel SRL-urile sunt neplatitoare de TVA. Și ultima dată era destul de dificil să devii plătitor de TVA dacă nu atingeai pragul. Cel mai bine este să vorbești cu un contabil care să-ți dea toate detaliile despre aceste aspecte. Cred că poți începe și ca neplatitoare dacă prestezi servicii de IT.

  • @victorcalin2406

    @victorcalin2406

    4 жыл бұрын

    Mulțumesc

  • @unityvisionro
    @unityvisionro2 жыл бұрын

    Salut! Este valabilă distribuirea de bani odată la 3 luni? Nu este bilanț anual?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Se poate la 3 luni. Dar trebuie făcute situații financiare intermediare.

  • @th3unique
    @th3unique4 жыл бұрын

    o idee interesanta. totusi, cam cati angajatori crezi ca ar accepta asta? daca accepta pt un angajat, pe urma urmeaza si altul care vrea sa faca la fel..si pe urma altul si pana la urma nu ar mai avea angajati (ar fi toti PFA, de exemplu) sau ar avea foarte putini. crezi ca e ceva care sa poata fi pus asa usor in aplicare? ideea e ca nu cred ca angajatorii ar accepta chestia asta asa usor. la nivel teoretic cred ca e o idee care suna bine, dar la nivel practic nu stiu cat e de realizabila. depinde de angajator, clar. probabil la multinationale mai putin. ce parere aveti ?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    Foarte bună întrebarea. Ținând cont de criza sanitară recentă s-ar putea modelul să fie din ce în ce mai acceptat. Pentru că, oamenii care vor dori să muncească de acasă ca să aibă program mai flexibil vor prefera să fie plătiți ca un consultant lucru care le oferă mai multă libertate. Am văzut deja exemple unde companiile cu 4-5 angajați sunt de fapt afaceri mai mici care facturează munca făcută unei afaceri mai mari. Iar de fapt, acele afaceri mai mici sunt de fapt o persoană care prestează toată munca. În același timp, acele afaceri mai mici pot presta activități și altor companii dacă timpul le permite. Părerea mea este că viitor va prinde mult acest model datorită muncii remote, de la distanță.

  • @th3unique

    @th3unique

    4 жыл бұрын

    @@ovidiutarcu cred ca depinde totusi si de politica fiecarui angajator. poate ca in aceste timpuri ar fi mai dispusi sa accepte si datorita faptului ca se pot debarasa mai usor de tine cand nu mai au nevoie sau cand trebuie sa reduca activitatea. dar asta inseamna si un risc mai mare pt tine, mai ales in aceste vremuri. e ca la bursa. castigul mai mare vine automat cu un risc mai mare aferent.

  • @rauliciii
    @rauliciii4 жыл бұрын

    Salut. Eu lucrez in IT. Tocmai am terminat cartea lui Robert Kiosaky si aveam de gand sa-i propun angajatorului meu un PFA din aceleasi considerente. Nu am mai auzit de Societate cu raspundere limitata.. si sa lucrez sub titlul de consultant. Ai putea sa ma ajuti cu o paralela intre cele 2? Cred ca ce propui tu este un pic mai profitabil pe moment dar pierzi pensia. Birocratic vorbind, voi avea mai mult de umblat de cat la un PFA? Spre cine m-as putea adresa ca sa initiez oricare dintre variante? Spre un Contabil?

  • @rauliciii

    @rauliciii

    4 жыл бұрын

    @@ovidiutarcu prietene, tu stii se toate. Mulțumesc.

  • @rauliciii

    @rauliciii

    4 жыл бұрын

    Mi-am calculat acum. Tot pe acolo is si cu PFA si cu SRL. La Pfa macar se mai duc cativa lei la o pensie

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    Salut! În există mai multe diferențe între cele două. Ca PFA plătești aproximativ aceleași taxe ca și un salariat, doar că există impozitare pe normă de venit care este mai avantajoasă. De asemenea, ai acces oricând la bani și contabilitatea este destul de ușoară. Însă, răspunzi nelimitat (inclusiv cu patrimoniul personal) atunci când PFA-ul este implicat într-un litigiu. Ca SRL plătești mai puține taxe și ai access la bani trimestrial. Trebuie să planifici mai bine cum gestionezi banii și ai mai multe obligații ca proprietar de firmă. Însă, răspunzi limitat atunci când SRL-ul este implicat într-un litigiu și patrimoniul personal nu este afectat. În ambele cazuri e recomandat să apelezi la serviciile unui contabil care te poate ajuta să gestionezi birocrația. Îți recomand să te consulți cu unul înainte să iei o decizie. În principiu, un SRL are o activitate puțin mai complicată. Dar surplusul de bani s-ar putea să merite efortul.

  • @iulia4life923
    @iulia4life9233 жыл бұрын

    Am inteles

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Mă bucur! 🙂

  • @victortufan7
    @victortufan73 жыл бұрын

    Da dar tu in scenariul 1 nu ai pus la calcul si pensia lunara primita de la stat.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Pensia de la Stat va fi din ce în ce mai mică. De aceea, nu o pot lua în considerare ca o sursă suficientă de venit. Am făcut un videoclip în care vorbesc despre acest lucru. Îți las aici link-ul. kzread.info/dash/bejne/dn-My7WjZ6W_fLQ.html

  • @skiceman9611
    @skiceman96112 ай бұрын

    Ideea e buna, dar cred ca pentru siguranta trebuie sa ai o alta sursa de venituri ca sa poti sta relaxat. Pana la urma, daca asta e singurul venit pe care te bazezi, e destul de riscant, orice se poate intampla. Angajatorul se poate razgandi pe parcurs, poate nu va respecta intelegerea initiala in ce priveste concediile si marirea regulata a "salariului", probleme de sanatate care pot fi de durata mai lunga, etc. Un venit suplimentar e neaparat necesar in opinia mea. Cunosc o persoana care a aplicat cu succes sistemul tau. De profesie avocat. Lucra pentru aceasta multinationala, si la un moment dat a decis sa faca acest tip de cotract cu firma, care a fost deschisa la propunere. Dar el, ca avocat, poate reprezenta si alti clienti, ceea ce ii permite sa nu depinda in totalitate de firma. Ideea e buna, dar inainte de aplicare trebuie sa te aasiguri ca iti iei masuri bune de precautie.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 ай бұрын

    👍

  • @GreenStarMidoriBoshi
    @GreenStarMidoriBoshi2 жыл бұрын

    pentru acei angajati care primesc si Stock, nu e rentabil deloc ca SRL. Daca nu esti angajat direct, nu primesc shares din firma. Si stocul la unii reprezinta mult mai mult decat salariul

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Corect! 🙂

  • @laurentiumuresan1957
    @laurentiumuresan19573 жыл бұрын

    Din cate am inteles obtii acei bani o data la 3 luni?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Da. Dividendele pot fi scoase din firma personală cel mai des o dată la 3 luni. De aceea va trebui să-ți planifici banii retrași ca și cum ai primi un salariu care este echivalent cu 1/3 din ei.

  • 2 жыл бұрын

    Am o intrebare la tine. De fapt o situatie. Eu sunt si angajat si am platit si sanatatea generata de dividente ca am depadit 12 salarii. Aici e o neconcordanta.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    E corect ce ai făcut. Nu văd unde este neconcordanța.

  • 2 жыл бұрын

    @@ovidiutarcu fiind angajat platesc sanatate si alte taxe. De ce sa mai platesc sanatate si la dividente?

  • @meonitelexdee3432

    @meonitelexdee3432

    2 жыл бұрын

    @ la dividende plătești doar daca depășești 12 salarii minime, chiar și dacă ai și calitatea de angajat.

  • 2 жыл бұрын

    @@meonitelexdee3432 da, dar e ceva care nu se potriveste.

  • @meonitelexdee3432

    @meonitelexdee3432

    2 жыл бұрын

    @ anume?

  • @adrianadi7949
    @adrianadi79494 жыл бұрын

    mus interesat

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    😐

  • @catalinastingaciu8584
    @catalinastingaciu85842 жыл бұрын

    Wow, ce contabil ai gasit care sa iti ia 50 de lei pe luna? Mie imi ia 300 de lei si am o singura factura, iar contabila insista ca eu primesc si pret redus din partea ei si ca ar trebui sa imi ia mai mult.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Depinde în ce oraș ești. Dar mi se pare exagerat să-ți ia 300 de lei pe lună pentru o singură factură. Poate ar fi o idee bună să cauți un alt contabil.

  • @DorinelMusic
    @DorinelMusic3 жыл бұрын

    Ai uitat sa specifici despre garantia investitiilor!!! totul pare frumos din PIX dar in realitate!?!!

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Întotdeauna există un risc atunci când investești. Nu există o garanție a investițiilor. Așa cum nu există o garanție că o să primești suficienți bani la pensie ca să nu trăiești la limita sărăciei. Cu toate astea, dacă înveți despre investiții și înțelegi cum funcționează și cum câștigi bani, ai șanse mari de reușită.

  • @louies6914
    @louies69143 жыл бұрын

    Ai pornit de la salariul MEDIU.Porneste de la salariul MEDIAN care e mai mic si se schimba datele problemei !

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    De la ce orice sumă ai porni, taxele percepute sunt aceleași. Nu contează că vorbim de salariu mediu, sau median. Așa că procentual rezultatele vor fi aceleași. Eu nu am găsit statistici oficiale privind salariul median în România. Dar dacă poți să-mi dai un link ar fi super folositor.

  • @louies6914

    @louies6914

    3 жыл бұрын

    www.avocatnet.ro/articol_56826/Salariul-minim-mediu-%C8%99i-median-Cum-s-au-imp%C4%83r%C8%9Bit-ca%C8%99tigurile-salariale-in-Romania-anul-trecut.html

  • @barnaattilagall4776
    @barnaattilagall47763 жыл бұрын

    "Pensia de boala" unde se incadreaza. Ce se intampla daca o persoana isi pierde capacitatea de munca peste cativa ani si nu a avut inca timp sa investeasca indeajuns de mult? In cazul in care nu presupun ca ar mai trebui platit lunar si ceva asigurare de viata.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Există asigurări pentru dizabilități care se plătesc separat. Iar pensia pe caz de boală cred că e trată separat față de Pilonul 1. Nu sunt 100% sigur, dar am senzația că se abordează diferit.

  • @adrianadi7949
    @adrianadi79494 жыл бұрын

    calculato valutar nu gasesc

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Poți să-l folosești pe ăsta: www.cursbnr.ro/

  • @TRacasan
    @TRacasan2 жыл бұрын

    De menționat faptul că nu mai beneficiezi de concediu platit in cazul unei colaborări prin SRL

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Dacă îți face bine treaba și ești un angajat valoros ar trebui să poți negocia asta. Concediul de odihnă presupune să primești salariul chiar dacă nu muncești. Poți face o înțelegere similară și să emiți o factură normală chiar dacă ai fost liber câteva zile.

  • @adrianadi7949
    @adrianadi79494 жыл бұрын

    nui swigur

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Nimic în lumea asta nu este. 😉

  • @edwag
    @edwag3 жыл бұрын

    Concediu de boală nu e asigurat în acest scenariu.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Într-adevăr. În acest scenariu „concediul medical” trebuie acoperit din Fondul de Urgență personal.

  • @meonitelexdee3432

    @meonitelexdee3432

    2 жыл бұрын

    @@ovidiutarcu păi asigurarea de sănătate cu ce se ocupa?

  • @mariusbancila2702
    @mariusbancila27023 жыл бұрын

    Am vazut ca specifici mai in toate clipurile sa investesti banii... ok, inteleg cuvantul dar ce vrei sa zici cu asta? Investiti in ce? Cand, unde, cum? Exista riscuri? Daca da, nu are sens. Mai departe, ca sa faci un SRL si sa emiti o factura la compania la care lucrezi, cred ca ei trebuie sa fie de acord cu asta. Banuiesc ca nu toti vor sa aplice aceasta forma de a face plata catre angajator, mai ales in Corporatii mari.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    Există mai multe instrumente financiare în care poți investi. Printre cele mai populare și care și-au dovedit fiabilitatea de lungul anilor se numără Fondurile Mutuale, ETF-urile, acțiunile sau proprietățile imobiliare. În funcție de care te interesează poți căuta videoclipuri pe canalul meu de KZread. Preferatele mele sunt Fondurile Mutuale și ETF-urile, dar am vorbit și despre altele. Când vine vorba de riscuri acestea sunt peste tot. Nu există investiție fără un anumit risc. Dar dacă îl gestionezi corect și îl înțelegi, profiturile pe care le poți obține depășesc cu mult acele riscuri. Legat de ultima parte a comentariului, într-adevăr nu orice companie va accepta această variantă. Dar există o tendință globală de a lucra din ce în ce mai mult pe cont propriu. Se numește „The Gig Economy”. Și având în vedere evenimentele din 2020 s-ar putea să fie mai deschiși. Nu ai ce pierde dacă întrebi.

  • @alexandrujuca5957
    @alexandrujuca59574 жыл бұрын

    Da am inteles ca este o practica des folosita mai ales in vest si in special in domeniul IT. La dezavantaje mai se adaoga faptul ca "angajatorul" poate renunta usor la serviciile tale, pe cand sa te dea afara mai greu. Cei din IT nu au nici o grija pentru ca isi gasesc usor de munca, alte domenii sufera la acest capitol. Contabil cu 50 de lei mi se pare nerealist, mai ales in contextul incasarii de dividende trimestriale. Eu am un SRL cu activitate minima si din 18 prestatori contactati de astfel de servicii, cel mai ieftin a fost 350 ron/luna. Nu pot sa nu mentionez partea sociala si faptu ca aceasta strategie intra in categoria, mie sa imi fie bine, restu treaba lor. Comunitate, ce ii aia? Pai daca toti fentam statul de taxe, de unde sa mai beneficiem de restul conditiilor (educatie, servicii medicale, parcuri, strazi, etc.). Da, toti blamam statul pentru modul cum se "administreaza" bugetul, dar conceptul propus de tine nu este unul sanatos la scara mare. As propune angajatorului meu numa sa vad ce reactie are, desi din pacate stiu rezultatul final.

  • @alexandrujuca5957

    @alexandrujuca5957

    4 жыл бұрын

    @@ovidiutarcu Salutare, astazi am dat peste un articol care m-a pus putin pe ganduri legat de potentiala practica cu SRL si facturezi "angajatorul". Las aici un extras : "Nu poți presta doar pentru un singur client Dacă te gândești că îți faci o firmă ca să prestezi consultanță sau să faci proiecte pentru un singur client (ca să nu te angajezi și să nu îți faci un PFA), nu prea merge să faci asta, pentru că riști să te recalifice ANAF-ul ca fiind angajat, pe criterii de dependență. De aceea este foarte important să scrii contractul de consultanță sau de prestări servicii cât mai bine " Ati auzit de asa ceva?

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    E adevărat că „angajatorul” poate renunța mai ușor la tine în sensul că nu are aceleași restricții de încetare a CIM și de angajare ulterioară. Cu toate acestea, orice contract încheiat are secțiunea de „încetarea contractului” unde poți stabili o perioadă de notificare de 30 de zile. Însă un anagajat bun, nu cred că se confruntă cu această problemă. Pe partea de taxe nu văd o problemă atât de mare deoarece acestea se transferă. Economia de piață se reglează singură. De exemplu, prin faptul că rămâi cu mai mulți bani în buzunar, ajungi să cheltuiești mai mult și astfel se colectează bani din TVA. De asemenea, banii pe care îi folosești pentru investiții ajută companiile să se dezvolte și să investească în diverse active care să le aducă profit. Acel profit este impozitat iar toate achizițiile făcute cel mai probabil aduc destul de multă plus valoarea și taxare prin intermediul TVA-ului astfel încât să se compenseze. Aș vrea să știu ce spune angajatorul tău după ce îi propui o astfel de colaborare.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    4 жыл бұрын

    @Alexandru Juca Nu am auzit să se întâmple acest lucru nimănui. Să fie recalificat ca și angajat pentru că lucrează pentru un singur client. E adevărat, nu sunt nici mulți cei care folosesc o astfel de practică. Cred că e o chestiune de interpretare a Codului Fiscal. Știu că este o menționare că persoana fizică trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a fi considerată activitate independentă, dar o persoană juridică care să aibă astfel de restricții nu cunosc. Cu toate acestea, eu nu sunt expert în Codul Fiscal și recomand oricui să se consulte cu unul înainte de a aplica această strategie

  • @dumitruserban1602

    @dumitruserban1602

    3 жыл бұрын

    Nu “fentezi” statul cu taxe. Iti elimi doua costuri pe care ti le asumi si automat renunti la servicii. Renunti la pensie si la sanatate publica.

  • @meonitelexdee3432

    @meonitelexdee3432

    2 жыл бұрын

    @@dumitruserban1602 nu renunți. Că CASS tot plătești 10% din 12 salarii minime și CAS vei plati daca depășești din dividende acele salarii minime

  • @liviuavram1047
    @liviuavram10472 жыл бұрын

    Este mai simplu sa iti dublezi salariul: muncesti de 2 ori mai putin pe aceiasi bani 😄

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Nu cred că merge pe termen lung. 😅

  • @liviuavram1047

    @liviuavram1047

    2 жыл бұрын

    @@ovidiutarcu Merge,unii din angajatii de la stat o dovedesc de multa vreme :))))))))

  • @aliblai9752
    @aliblai97524 жыл бұрын

    Nu am rabdare.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    😐

  • @teosarca2683
    @teosarca26832 жыл бұрын

    Sfatul tau este cam in zona gri. Ca sa faci ce spui tu trebuie sa faci dovada ca desfasori o activitate independenta (nu ai program de lucru, lucrezi cu sculele tale, ai mai mult de un client etc). Altfel se considera ca esti un mic smecheras care incearca sa evite taxarea. Si pe buna dreptate, de ce sa fii tu fraier sa dai la "stat" cand sunt alti prosti ca mine care deja platesc.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    Dacă ai posibilitatea să plătești mai puține taxe și să rămâi cu mai mulți bani în buzunar, nu înțeleg de ce nu ai face-o. 😐... Statul face rost de acei bani din TVA-ul pe care-l plătești la majoritatea produselor. Trebuie doar să învețe să-i gestioneze mai bine.

  • @ratiualin9511
    @ratiualin95112 жыл бұрын

    Folosesti jocuri de cuvinte ca sa scoti bani din KZread. Nu iti maresti salariul, iti parasesti locul de munca pentru un S.R.L, unde esti doar un administrator. Pentru asta trebuie sa sti meseria foarte bine ( cea in care sti sa muncesti), si in primul rand trebuie sa ai clienti, domnule “ nu stiu ce sa mai postez sa mai fac un leu”. Oare nu trebuia sa zici ca este greu asa din senin ca o persoana juridica sa aiba profit peste 5000 de lei? Titlul corect era “ Cum sa obtii cu 50% mai mult venit”.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    2 жыл бұрын

    De acord. Pentru că majoritatea oamenilor din România sunt salariați am folosit un titlu la care ei răspund mai bine. Este o practică uzuală în orice activitate de promovare. Totuși, dacă este să ne luăm de jocuri de cuvinte, în cazul în care ești angajat și nu ai alte surse de venit, salariu = venit. Așadar dacă ești administrator la propria firmă și ai un singur client, venitul tău este echivalentul salariului tău. Dacă pierzi clientul ai pierdut și salariul. În al doilea rând, dacă urmărești din nou videoclipul am menționat că primul tău client rămâne actualul angajator. Doar că acum te plătești prin intermediul firmei nu ca salariat. Ca să mai scazi din taxe. Așa reușești să obții profit încă de la început. Iar în al treilea rând, nu ar fi normal să fii foarte bun în meseria pe care o faci ca să poți fi un colaborator de valoare și să poți pretinde astfel de modificări de statut? Bineînțeles, dacă tu ai încredere în propriile abilități nu încerca o astfel de înțelegere pentru că vei rămâne fără venit.

  • @aliblai9752
    @aliblai97524 жыл бұрын

    Prea mare pierdere de timp. Nimic interesant. Oricine poate citi fara sa aiba carisma.

  • @ovidiutarcu

    @ovidiutarcu

    3 жыл бұрын

    😐