Christos e viu în Scripturi și Euharistie. Cum să-L recunoaștem?

Christos înviat continuă să se arate discipolilor săi. De ce? Pentru a le întări credința în Înviere și a-i face martori credibili.
Astăzi am meditat la cele două semne prin care Domnul rămâne cu ucenicii. Este vorba despre semnul Cuvântului și semnul Euharistiei. Ele le spun celor care cred că Domnul este viu. Dar pentru a crede asta, este nevoie de interpreți ai Scripturii. La început a mai existat un semn, și anume mormântul gol. Primii ucenici care au avut o legătură strânsă cu Domnul "au văzut și au crezut". De exemplu, sfântul apostol Ioan, ucenicul iubit.
Am pornit de la Evanghelia după Luca 24, 35-48. Aici este vorba despre doi ucenici care mergeau triști spre Emaus. Când le-a apărut Domnul Înviat, nu L-au recunoscut. Am pus accentul pe "recunoașterea" lui Isus și am subliniat trei pași importanți.
Primul, să ne familiarizăm cu Cuvântul Domnului. Cuvintele Scripturii nu sunt dovada în sine a Învierii. De ce? Pentru că ele pot fi abordate și în mod erudit, nu doar spiritual. De exemplu, unii caută în Biblie elemente culturale, folclorice, informații istorice sau geografice. Însă, cine crede, cine îl iubește pe Domnul, acela îl vede pe Isus Viu în Scripturi.
Al doilea, să căutăm și să ascultăm interpreții credibili ai Scripturi. În cazul de față credibilitate înseamnă competență dobândită prin trăirea Cuvântului. Ucenicii în drum spre Emaus au fost privilegiați. Isus însuși le-a explicat Scripturile cu privire la El. Interpreții credibili, asemenea lui Isus, aprind focul dragostrei față de Christos.
Al treilea, să nu fugim la Emaus. Astăzi, din păcate, sunt mulți cei care fug din Biserică. Fug spre Emausul descurajării și al indiferenței. Uneori au motive întemeiate, căci Biserica și interpreții nu sunt credibili. Isus ne îndeamnă să întreținem focul iubirii față de El. Poate la mulți dintre noi s-a stins. Cu siguranță, sub cenușă, mai există cărbuni aprinși. Să nu lăsăm să se stingă de tot.
În concluzie, Christos e viu. De aceea, să nu fugim la "Emaus", să fim veseli!
Mai multe detalii în articolul postat mai jos.

Пікірлер: 8

  • @adelatatianageorgetarusu7151
    @adelatatianageorgetarusu71513 ай бұрын

    Minunată și această predică! Mulțumesc.

  • @REMS715
    @REMS7153 ай бұрын

    Multumim!🙂

  • @user-cg2ji2sq5b
    @user-cg2ji2sq5b3 ай бұрын

    Cristos a înviat!❤

  • @bernadetabertalan6417
    @bernadetabertalan64173 ай бұрын

    🌠🌠🌠🌠🌠

  • @piribudur9474
    @piribudur94742 ай бұрын

    Descurajarea nu trebuie sa ne cuprindă pentru ca, Isus Cristos se afla lângă noi, dar și în noi ( atunci când primim Sfânta Împărtășanie după o spovada bine facuta).

  • @mariadorobat5505
    @mariadorobat55052 ай бұрын

    CRISTOS A ÎNVIAT

  • @EugeniaAmariei-sw7xz
    @EugeniaAmariei-sw7xz3 ай бұрын

    Cristos a înviat

  • @user-jc6dv7sl8e
    @user-jc6dv7sl8e2 ай бұрын

    Daca ne uitam bine in stanga si-n dreapta prin si cu ajutorul lui Dumnezeu nu putem sa nu constatam ca circa 80% din omenire are o cu totul alta problema decat credinta. Catolicii nostri botezati cand ajung la casele lor uita de datoriile lor, nu mai practica vizita la spovada sau Dumunica la sfanta Liturghie. Ba unii nici copiii nu-i mai duc la botez!, uni vor spune ; dar care e problema ta?, ce faci tu sau fa tu si nu te ingrijora de altii. Bine, eu inca cred in iubirea lui Dumnezeu, si asta sigur ma va scapa de iad, insa exista o alta problema care este purgatoriul !, ce credeti ?, ca acolo e bine?, nu, si va spun cum sa faci ca sa nu mergi acolo . Avem marele avantaj de a fi primit Pe fiul Omului, Isus insusi Dumnezeu ca a varsat sangele sau pe cruce pentru iertarea pacatelor noastre. Prin Indurarea Divina a lui Isus orice pacatos care moare fara pacat de moarte , adica practica spovada si primirea Euharestiei , prin sangele varsat si moartea lui Isus pe cruce primeste Indurare si iertarea tuturor pacatelor, adica rasplata Paradisului implicit Viata vesnica . Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu tuturor. Laudat fie Isus si Maria.

Келесі