Cel mai important lucru în investiții | DIVIDENDE

În acest video discutăm despre cel mai important lucru/aspect/factor în investiții.
Link către portofoliul meu:
► docs.google.com/spreadsheets/...
Link către baza de date (trial access - 10 companii):
► docs.google.com/spreadsheets/...
Dacă doriți să susțineți financiar canalul și să primiți acces la baza de date (~255 de companii), găsiți mai multe detalii aici: www.dividende.blog/baza-date
Link-ul pentru Discord:
► / discord
Mai multe detalii, cât și alte articole, găsiți pe blog:
► www.dividende.blog/10-finante...
► www.dividende.blog
Mă puteți găsi și pe rețelele sociale:
► FACEBOOK: bit.ly/dividendefacebook
► TWITTER: bit.ly/dividendetwitter
NU sunt planificator/consultant financiar. Vă prezint doar opiniile mele în scop educativ și nu drept recomandare de achiziționare.
Sunt banii dvs. și îi cheltuiți cum credeți de cuviință!

Пікірлер: 47

  • @constantintraistaru
    @constantintraistaru3 жыл бұрын

    Abia asteptam un nou video😍, si ca de fiecare data informatii foarte utile🚀! Tot respectul pentru transparenta si munca pe care o arati publicului🖐, for free (no group clubs/ subscriptions).

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    merci frumos, apreciez tare mult

  • @danielslugoschi4683
    @danielslugoschi46833 жыл бұрын

    Legat de riscuri, am o zicala in minte: "Cand ai asteptari mari, si dezamagirile sunt pe masura" :D

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    da, ai dreptate, cred că am mai auzit-o și eu în diferite contexte

  • @roccoali8421

    @roccoali8421

    2 жыл бұрын

    You all prolly dont give a damn but does any of you know of a tool to log back into an instagram account?? I was stupid lost my login password. I would appreciate any assistance you can offer me!

  • @alexandrumorarasu3671
    @alexandrumorarasu36713 жыл бұрын

    Acest canal de youtube si blog-ul sunt surse incredbile de educare financiara. Iar faptul ca informatiile sunt oferite in mod gratuit, ma face sa cred ca nu exista un interes ascuns (ex: investeste in compania x ca e buna, si de fapt acolo ai actiuni). Nu pot sa nu remarc ca ti-au crescut costurile cu internet/tv, acum ai un obiectiv mai greu de atins :P

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    salut, mulțumesc frumos pentru cuvintele frumoase, apreciez! n-am niciun interes ascuns, eu fac toată treaba asta din pură plăcere/pasiune, nu câștig absolut nimic din YT, nu am cursuri de vândut, nu am reclame pe blog etc. am explicat într-un clip mai vechi că o fac din două motive: 1) să mă trag la răspundere și să mă țin de treabă și 2) să arăt oamenilor că bursa nu este un bau bau și să ajut atât cât pot/mă pricep să transmit și altora ce am învățat și să contribui puțin la acumularea de cunoștințe financiare. da, am ajustat puțin pragurile să fie sumele rotunde. sper să ne auzim cu bine și când ating ultimul prag :)

  • @cheiasuccesului6258
    @cheiasuccesului62583 жыл бұрын

    Super! Ai dat cartile pe fata, bravo

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    merci, nu consider neapărat că am făcut cine știe ce dezvăluire :)

  • @cosminscridon9399
    @cosminscridon93993 жыл бұрын

    Salut, intradevar am renovat si dat in chirie apartament 2 camere si m-am lovit de o groaza de probleme....recuperarea investitiei, selectia chiriasilor, deteriorarea apartamentului dupa plecarea chiriasului....

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    da, din păcate ai parte și de așa ceva... indiferent cât de bun este managementul chiriașilor, tot vei ajunge să ai o grămadă de probleme de rezolvat de la țevi sparte, chei pierdute, electrocasnice stricate, mobilă ruptă șamd. nu putem să închiriem toți unui cuplu tânăr, fără copii, aflați la început de carieră care fac dragoste cu lumina stinsă sub plapumă... cine își imaginează că va cumpăra 2-3-5 garsoniere și banii din chirie vor cădea așa din cer fără să fie nevoie să faci mare lucru, va avea parte de o trezire brutală la realitate (devenind un job în sine de la 4-5+ garsoniere în sus)

  • @iancudragos3672

    @iancudragos3672

    3 жыл бұрын

    @Dividende Tine de experienta ta ca proprietar in a alege chiriasii, dar si de controlul celor care stau cu chirie. Trebuie sa domini si sa controlezi situatia.

  • @Radexw
    @Radexw3 жыл бұрын

    Super video!

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    merci mult! :)

  • @danieldascalu1613
    @danieldascalu16134 ай бұрын

  • @brcr692
    @brcr6923 жыл бұрын

    Te salut! Faci o treaba buna si ai o schema buna de investit pe termen lung! Am si eu o intrebare... Ce faci daca investesti la o companie, care da dividente... dar din anumite probleme, compania taie dividentele... si pretul actiuni scade rau de tot... ce faci vinzi actiuniile la compania respectiva pe minus?

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    salutare, mulțumesc! da, în momentul în care o companie taie sau suspendă dividendul, am vândut în secunda doi, fie că este pe pierdere sau nu și redistribui banii în alte companii. la SPG, de exemplu, nu am aplicat această regulă deoarece a fost o situație specială cu pandemia, iar ei au o situație financiară foarte bună. alte tăieri nu am avut încă, dar mă aștept ca XOM să o facă. dacă se întâmplă, vând în secunda doi acțiunile. am detaliat mai pe larg aspectul ăsta în clipurile mai vechi de pe canal.

  • @iconstantin
    @iconstantin3 жыл бұрын

    Salut, de acord @13:33, dar, presupun că și portofoliul consumă ceva timp cu managementul. Probabil mai mult în prima parte, când acumulezi experiență, și ulterior mai puțin. De exemplu, tu cam cât timp aloci în prezent și cât timp estimezi că vei aloca la 60 de ani? Desigur, e mult mai confortabil să faci management pe portofoliu decât să rezolvi probleme la garsonieră, să cauți chiriași, etc.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    asta dacă vrei să urmezi strategia pe care o urmez și eu. altfel, îți ia fix 5 min/lună să te loghezi în cont și să cumperi ETF-uri.

  • @toromontana8290
    @toromontana82903 жыл бұрын

    Sunt multe avantaje si dezavantaje si cu actiunile si cu imobiliarele. La imobiliare mi se pare cretin cat de complicat este sa evacuezi un chirias, cel putin intr-un mod legal. Sincer ne trebuie un sistem de background check + blacklist, asa cum fac bancile si cazinourile pentru clienti problema. La bursa mi se pare ca nu suntem suficient de protejati impotriva unei posibile fraude din partea brokerului. 20k euro e... aproape nimic, sa fim seriosi. Sigur ai putea sa ai 200k euro bagati in 10 brokeri dar la ce comisioane au unii s-ar putea sa nu fie rentabil. Este si un mod greoi de a gestiona un portfoliu. La un moment dat eram intins pe 3 brokeri numai pentru BVB. Eu incerc sa gasesc o alternativa la IBKR Ungaria... Nu ma astept ca IBKR sa vanda actiunile si sa fuga cu banii dar nu este nici imposibil. Frauda la nivel de miliarde cu oameni de renume a mai fost pe Wall Street, gen Bernie Madoff. M-as intoarce pe Drivewealth dar NU fara un sistem 2FA. Lipsa unei autentificari prin SMS te expune la un risc si mai mare decat frauda comisa de broker: pierdere TOTALA. Am banuit ca lipsa 2FA va deveni o problema cu mult timp inainte sa fie useri Robinhood compromisi. Pana si brokerii principali din Romania au acum sistem 2FA, deci un broker fara e praf rau.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    ai dreptate, e un adevărat vest sălbatic pe la noi în legătură cu chiriașii/proprietarii pentru că nu prea avem o lege a chiriilor ca lumea. IBKR e cu dus și întors, vedem cum arată lucrurile după Brexit și ce anume asigură. E clar că e mult mai greu pentru un european să investească față de cineva din SUA/Canada, e normal la câte state sunt și puțini brokeri stau să își bată capul cu zece mii de interpretări/adaptări pentru fiecare țară în parte. Așa, știi cum e, pericole sunt peste tot, poți să mergi pe stradă și să îți cadă un țurțure de gheață în cap, dar trebuie să nu cădem nici în extrema asta cu drobul de sare.

  • @pleiade3525
    @pleiade35253 жыл бұрын

    Salut, am si eu o nedumerire, poti sa imi spui cand sau cum ar trebui sa marcam si noi profitul chiar daca suntem investitori pe termen lung? Multumesc frumos.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    păi depinde ce strategie ai. eu, de exemplu, nu am de ce să vând acțiunile atâta timp cât oferă dividendele (bine, dacă se face vreuna 1 milion $ promit să o vând :D ) dacă mergi pe varianta ETF-urilor, retragi atunci când ai un portofoliu din care poți să retragi anual cam 3% (regula de 4% e cam riscantă și ai o analiză foarte detaliată aici: earlyretirementnow.com/) astfel, trebuie să vezi cam de ce sumă de bani ai nevoie într-o lună pentru tot (facturi, mâncare, mici plăceri etc) x 12 x 34 ani. când atingi acea sumă, ești independent financiar, în teorie, bravo. un scurt exemplu: ai nevoie de 1000 E / lună => 12.000 E / an => cam 410.000 E sumă totală de strâns.

  • @mrmister3726
    @mrmister37263 жыл бұрын

    salut ,Mr Dividende,-in primul rand multumesc pentru videoclip. In al doilea rand,am o nelamurire - de exemplu,eu nu doresc ca profitul de pe dividende sa il scot,ci doresc ca acesta sa fie reinvestit mai departe in companie,trebuie sa fac ceva explicit,sau merge automat daca profitul dividendelor nu se retrage ? Multumesc pentru eventualul raspuns.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    salutare, nici eu nu scot dividendele, ci le reinvestesc. dacă vrei să fie reinvestit automat înapoi în compania care l-a oferit (probabil te gândești la DRIP), poți să faci asta la IBKR, ai o opțiune în cont.

  • @laurentiugabriel97
    @laurentiugabriel972 жыл бұрын

    Ai facut public un excel (google sheet document) si ma surprinde ca mereu vad cel putin 2-3 persoane care iti acceseaza lista de companii! Eu intru cam o data la 2-3 zile ca sa gasesc companii despre care incerc sa invat lucruri.

  • @laurentiugabriel97

    @laurentiugabriel97

    2 жыл бұрын

    In acest moment suntem 5.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    2 жыл бұрын

    @@laurentiugabriel97 te referi la portofoliul meu? mai mereu e cineva care îl accesează

  • @laurentiugabriel97

    @laurentiugabriel97

    2 жыл бұрын

    @@Dividendeblog Da! E interesant!

  • @midvichimihaita7409
    @midvichimihaita74092 жыл бұрын

    după ce o companie oferă dividente le scade prețul acțiunilor cam cu cat a fost randamentul dividentului. Dar nu stiu în cât timp revine la valoarea dinaintea acordarii dividentului?

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    2 жыл бұрын

    unele revin în câteva minute/ore, altele în câteva zile

  • @midvichimihaita7409
    @midvichimihaita74092 жыл бұрын

    la ora 10 se deschide bursa pe Tradevile?

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    2 жыл бұрын

    n-am idee, îmi pare rău, nu investesc pe BVB

  • @NastaseC
    @NastaseC2 жыл бұрын

    Tot spui ca pierzi garsonierele in caz de incendiu sau cutremur. Exista asigurari pt locuite cu cateva sute de lei pe an.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    2 жыл бұрын

    exista, sigur :)

  • @NastaseC

    @NastaseC

    2 жыл бұрын

    @@Dividendeblog faci o treaba foarte buna, cu informatii interesante! Numai bine!

  • @chirilamihai9651
    @chirilamihai9651Ай бұрын

    Pretul e la tavan😅😅😅😅

  • @MrAndreiMuntean
    @MrAndreiMuntean3 жыл бұрын

    In legatura cu imobiliarele, cu siguranta daca stai sa evaluezi riscul, esti clar pe plus in imobiliare. Hai sa ne gandim doar la Europa, ce grad seismic este in Vestul Europei? in afara de Italia si Grecia, restul cred ca sunt exclusi de la seism, sau au riscul aproape 0, ca sa nu mai vorbim de asigurari, care au rolul tocmai de a te proteja. Din informatiile mele, o asigurare la locuinta nu este asa de scumpa, sigur aici intervine si ce venit ai si asa mai departe. Totodata, in cel mai negru scenariu, cred ca nu mai conteaza ca ai imobiliare sau active la bursa, pentru ca cel mai negru scenariu impacteaza ambele. Sigur ca sunt costuri de administrare in fiecare domeniu si bineinteles ca nu trebuie sa iti tii toate investitiile intr-un singur cos, dar de aici si pana la a spune ca nu sunt rentabile si ca sunt riscante imobiliarele, este cale lunga. Ca sa nu mai vorbim ca sunt corelate cu bursa, pe masura ce creste economia ( creste bursa) , creste si nevoia oamenilor de a avea un spatiu de locuit, de a schimba spatiul in care locuiesc si etc. Oricum , interesanta analiza si ma bucur ca am dat peste canalul tau.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    ai investiții imobiliare în Vestul Europei? investițiile imobiliare la modul cum sunt făcute de români (cumpărat oricât la orice preț) sunt riscante și puțin rentabile - vezi blocurile alea de la mare (Mamaia parcă?) care au ars de curând unde nu are loc mașina de pompieri să intre sunt de acord cu o investiție imobiliară făcută cu cap, cu cifrele pe hârtie, dar foarte puțini fac asta

  • @MrAndreiMuntean

    @MrAndreiMuntean

    3 жыл бұрын

    @@Dividendeblog din pacate nu am in vestul Europei, doar in vestul Romaniei si sunt stabile din punct de vedere al riscurilor. Oricum, era doar o parere, sa nu crezi ca ma dau eu mai smart. Later edit: Oricum , frumoasa abordarea, imi place cum dezvolti portofoliul si strategia abordata.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    @@MrAndreiMuntean eu am înțeles și respect punctul tău de vedere, dar tu în momentul de față ești foarte concentrat dpdv al riscurilor: locuiești, muncești și ai investiții imobiliare în România.

  • @MrAndreiMuntean

    @MrAndreiMuntean

    3 жыл бұрын

    @@Dividendeblog da, adevarat. Sigur ca de asta sunt aici, la tine pe canal, sa imi diversific portofoliul si sa nu imi limitez paleta investitionala la un singur domeniu/sector.

  • @TeoIoan
    @TeoIoan3 жыл бұрын

    Pe tine te-a suparat rau cineva din domeniul imobiliarelor, ca tare pornit mai esti. Si ca mica remarca, daca tot vrei sa iei stirea aia cu "96% sunt proprietari", interpreateaz-o asa cum trebuie: pe pietele imobiliare mature, precum Germania, proprietatile nu sunt distribuite intre atatia indivizi. La noi abia au trecut 30 ani de la improprietarirea intregii populatii cu apartamente, deci procentul este logic. Iar cine are 50k euro sa cumpere doua garsoniere (da, doua, nu una, cum ne-ai prezentat tendentios in clipul ala de parca toti sunt idioti si isi iau imobile in Pipera, unde randamentul este execrabil) pe care le poate inchiria pe aprox. 450 EUR pe luna nu e sarac si prost, asa cum ai sugerat in alt clip. Portofoliul trebuie diversificat iar daca o mica parte iti produce suma aia lunar poate fi foarte ok pentru unele persoane.

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    salutare, nu m-a supărat nimeni, fiecare e liber să facă ce vrea cu banii, nu devin eu mai bogat sau sărac că investește cineva aiurea în imobiliare. nu e vorba de nicio prezentare tendențioasă, e un exemplu pe care l-am văzut pe piață, iar 55k pentru achiziție + notar + mobilă etc mi se pare o sumă normală în zilele noastre pentru București. nu știu unde anume cumperi cu 25k o garsonieră, probabil prin militari residence sau vreo dărăpănătură în rahova, dar cel mai probabil garsoniera aia are nevoie de niște renovări/îmbunătățiri dacă vrei să o dai în chirie cu 200-250E. Iar asta poate să însemne un +10-15k lejer. evident, dacă și găsești pe cineva că prin militari residence pute a căcat de la o poștă de la fosele septice care refulează, poți să mă crezi pe cuvânt că știu cartierul foarte bine de ce pui semnul egal între sărac și prost? am afirmat eu asta că cine e sărac e și prost prin consecință? diversificare și 2 garsoniere în același oraș/zonă nu prea au ce căuta în aceeași propoziție că se cam bat cap în cap, îmi pare rău. diversificarea nu se face de dragul diversificării, diversificarea se face atunci când are sens să o facem (dacă găsim un imobil la un preț bun etc.), nu luăm imobile aiurea că "trebuie" să fim diversificați

  • @Dividendeblog

    @Dividendeblog

    3 жыл бұрын

    și dacă aș fi vrut să prezint lucrurile "tendențios", ți-aș fi făcut o simulare pe bune, nu cu investit chiria anuală în ETF (câți oameni care închiriază știi să facă asta? 5%? 10%? un procent mic strâng chiria pentru alte achiziții imobiliare, iar restul o cheltuiesc pur și simplu) și așa mai departe și ai fi văzut cam care erau randamentele reale

Келесі