Ce se alege de un Sat Abandonat/oamenii au lăsat totul in urmă/imagini șocante!!

de data asta va prezint cum arată un sat parasit in Romania. posibil printre ultimele imagini înainte că satul sa se distrugă complet. nu uitați să da-ți un like ,să vă abonați și sa lăsați un comentariu.

Пікірлер: 770

  • @j.romanorov
    @j.romanorov Жыл бұрын

    Eu sunt nascut la tara,am avut o copilarie demna de "Amintiri din Copilarie"...tare grozava,cu ulite de pamant,cu pomi si gradini roditoare.copii care mergeau la scaldat,cu povestile bunicului nascut in anii 20...povesti care ilustrau zone nu departe de sat,cu elesteuri naturale islazuri sau paduri,care la momentul povestirilor sale,nu mai existau,insa in imaginatia mea de copil le puteam "vedea". Bunicii mei au fost nascuti in acel sat si tot in acel sat au fost ingropati,insa din relatarile lor,inca de cand erau copii au existat schimbari,razboiul care a distrus atat case si vieti,pana la conditii climatice care au dus la alunecari de teren,sau venirea comunismului cu noi reguli de constructie si adaptare la alt sistem de trai. Dupa 90 cand reformele au tinut majoritatea satelor in saracie crunta,fortand lumea sa migreze ori in orase mai mari ori in alte tari,satele au suferit mutatii greu de imaginat,de la zarva de le ulite a copiilor care ori alergau ori se dadeau cu sania,pana la vacile care veneau singure acasa de la cireada...asteptand stapanul sa ii deschida poarta,lumea s a schimbat...devenind oameni mult mai reci retrasi egoisti sau singuratici...nu mai vezi azi oameni care la zile de sarbatoare stau adunati pe la o poata la o discutie sau sa mearga imbracati frumos la biserica,pana si biserica care a dainuit 2000 ani,azi si-a pierdut din identitate,devenind business club si loc de spalat bani. Casa si pamantul,toata munca bunicilor de o viata,care deseori ramanea unui copil,azi este parasita,lasata sa de degradeze,sau vanduta pe o suma modica,lasand in urma toate amintirile si dragostea celor ce o lipeau vara si o zugraveau la bidinea,dandu-i culori vii si facand-o sa arate primitoare,ne mutam in blocuri de piata pt care platim 20 30 ani,suntem si mai tristi si mai bolnavi si mai stresati...plangem ca nu mai suntem fericiti,insa nu stim sa ne alegem fericirea,sa tinem cont de aceste locuri unde viitorul da mana cu trecutul,trecut plin de amintiri,unde poti ajunge poate si la o luna,sa te incarci cu energie si amintiri,sa stii ca acolo ti-a asezat masa bunica,iar bunicul iti povestea din amintirile lui... Cert e ca vremurile se schimba,dispar oameni dispar sate dispar regiuni,disparem si noi,si cu noi fericirea si sentimentul de libertate si implinire,pe care,ar trebui la sfarsit de viata sa o simtim si sa inchidem ochii,lasand la randul nostru alti copii si nepoti care sa ne pomeneasca si sa duca mai departe dragostea,insa nu,ne rezumam la lucruri reci si singuratate. Eu vb din proprie experienta,inca detin casa bunicilor,nu o voi vinde sau darama,o intretin,e o casuta de pamant,printre vile goale in care auzi sunetul tristetii,iar bunicii mei au fost stra strabunici,bunicii dand mana cu stra stra nepotii,e un sentiment grozav,cand cei ce se sting,se simt iubiti si stiu ca munca lor de o viata nu dispare sub ropotul vremii si a nepasarii urmasilor.

  • @ViviG20

    @ViviG20

    Жыл бұрын

    😢😢😢Adevărat și foarte trist…

  • @stef5669

    @stef5669

    Жыл бұрын

    Doamne cît adevar în tot ce afirmați.Dar sintem atit de comozi,chiar leneși ,indiferenți, mîndrii? = prostie, ca nu vedem, nu avem unii dintre semeni nici un respect pentru munca și efortul înaintasilor noștrii. Încep sa vada realitatea, dar tirziu, cind deja parintii ne parasesc privind spre ușa,asteptind sa-si vada pt. ultima oară, fata, ori băiatul. Da se trezesc dar foarte tîrziu. Trist dar adevarat.

  • @ana-zu3pu

    @ana-zu3pu

    Жыл бұрын

    Vă felicit pentru aceste afirmații pline de dragoste și lucruri frumoase însă îmi dau lacrimile când văd atâtea frumusețe învăluită în tristețe și liniștea apăsătoare a sufletelor care cândva au locuit acolo și acum locuiesc în ceruri. Oricât am suspina și plânge nu vom ajunge niciodată să ne bucurăm de liniștea și frumusețea acestor locuri din cauza fricii de nou cu care suntem obișnuiți, din păcate. Mi-aș dori să trăiesc într - un astfel de loc iubit de Dumnezeu, păcat că oamenii l-au lăsat, unii.

  • @stef5669

    @stef5669

    Жыл бұрын

    Ce sa mai spun? Sînt foarte multe cauze determinante care au dus la aparitia acestor probleme in majoritatea satelor.Probleme pe care le stim cu toții.

  • @Lulu-if4eg

    @Lulu-if4eg

    Жыл бұрын

    J.R. m-am recunoscut în povestea dumneavoastră, așa a fost și pe vremea mea în copilăria petrecută la bunici până am plecat la București la școală și după aia mergem doar în vacanță ‼️ mergeam cu fratele meu vara cu două vaci la păscut pe pământul bunicilor, cu o traistă de gât țesută de mama mare în care aveam brânză și pâine făcute de dânsa și o tivgă făcută de tata mare, cu apă ‼️la câmp aveau un pogon pus cu roșii și altul cu pepeni VERZI, când se coceau pepenii ne culcam într-o surlă de paie fācută de tata mare ca să păzim pepenii, cu un câine mare Oscar, într-o noapte a lătrat câinele și tata mare a luat furca, a ieșit din surlă cu câinele, la lumina lunii din August, a văzut doi oameni care deja încărcaseră doi saci cu pepeni, când s-a luat câinele după ei, au lăsat sacii și au fugit ‼️a doua zi, tata mare a decis să umplem căruța cu pepeni și roșii și să plecăm la București, să vindem ‼️era o noapte caldă de august, fratele meu și eu stăteam cu picioarele atârnate aproape de asfaltul încă cald, deși era noapte, număram cometele care cădeau depe CER ‼️eram la 30 Km de București dintr-o comună numită Iepurești spre Mihăilești ‼️la piața Rahova ne aștepta Mama (R.I.P 😭) să vindem, fiecare din noi vindeam la un colț de căruță, eu îmi opream ceva bani pt îngheță și prăjitură, restul dădeam MAMEI mele mult iubită ‼️ altă dată ne-a apucat acolo pe câmp o inundație a Neajlovului care deja se ridicase enorm, fratele meu avea vreo 11 ani, știa să înoate dar eu nu, problema era cum ajungem noi ACASĂ că se făcuse deja seară,atunci fratele meu știa că vacile înoată și mi-a zis să mă țin de coada vacii că el înoată cu o vacă înainte și a doua vine după prima iar eu de coada vacii, așa am făcut și am ajuns cu bine ACASĂ ‼️bunicii nu știau că Neajlovul se revărsase ‼️acum am 77 ani, trăiesc de 50 ani în Germania ‼️ numai bine va doresc la toți de peste tot in LUME pe unde vă aflați duși de soartă sau de nevoile vieții ‼️👍😂😂❤️🌹🙋

  • @geaninatirlea-nechifor7952
    @geaninatirlea-nechifor7952 Жыл бұрын

    E trist că totul a fost abandonat! Dar este în același timp, si o oportunitate , o nouă șansă pentru a reconstrui in acele locuri. Doamne ajută!

  • @andreiandrei5747

    @andreiandrei5747

    Жыл бұрын

    . O

  • @sanda5727
    @sanda5727 Жыл бұрын

    Sunt deja multe sate care au început sa fie cumpărate de adventiști. Ei cumpăra case la munte ieftine și le renovează. Se muta mai multe familii deodata în zona, nu doar câte una și se ajuta între ei. Știu în jud Hunedoara familii care s au mutat și și au făcut gospodarii cu solarii animale. Cultiva căpșuni coacăze afine. E f frumos. Doamne ajuta. Sunt sigura ca o sa se cumpere si zonele acelea.

  • @N.H.56

    @N.H.56

    Жыл бұрын

    Si DACA sunt moștenitori?!

  • @sanda5727

    @sanda5727

    Жыл бұрын

    @@N.H.56 probabil de la moștenitori au cumpărat. O sa i întreb când ma întâlnesc cu ei

  • @vasiletanase399

    @vasiletanase399

    Жыл бұрын

    Acela era un jug pentru boi.

  • @sonysony9356

    @sonysony9356

    Жыл бұрын

    In ce zona ati vazut adventisti? Ma intereseaza ,va rog

  • @visanmihail2382

    @visanmihail2382

    Жыл бұрын

    Bine să vină tot oamenii credincioși

  • @serbanbogdan8087
    @serbanbogdan8087 Жыл бұрын

    Salutare ! Obiectul de lemn se numeste ,,jug " si este folosit la tractiunea unui car ,de catre vaci sau boi.

  • @informatiimanu9
    @informatiimanu9 Жыл бұрын

    Nu uitați să dați un like și nu uitați să vă abonați , apăsați și clopoțelul că sa primiti notificare când postez Numa bine la toată lumea.

  • @elenaiercan2433

    @elenaiercan2433

    Жыл бұрын

    Sa ști că ceea ce ai văzut este un jug pentru boi A

  • @carmen556

    @carmen556

    Жыл бұрын

    de ce nu le dau degeaba oricum nu vine nimeni sa stea acolo dar merita reconditionate eu mas înhămat sa ma ocup de o casa sau macar as incerca

  • @carmen556

    @carmen556

    Жыл бұрын

    material este destul pe acolo

  • @anndyanndy2462

    @anndyanndy2462

    Жыл бұрын

    Unde este satul . De ce nu le da degeaba celor ce ar dori sa le readuca la viata cu conditia sa locuiasca acolo .

  • @aureliomiloiu738

    @aureliomiloiu738

    Жыл бұрын

    La minutul 20.21 ai deschis o Biblie în care e scris un nume și o adresă din Hunedoara. Poate prin intermediul acestui video să se descopere persoana respectivă,dacă mai trăiește bineînțeles, pentru că blocul respectiv mai există în Hunedoara.

  • @chischis6497
    @chischis6497 Жыл бұрын

    Salut Jug- așa se numește obiectul din lemn la care te refereai. Animalele precum vacile, boi, bivoli trăgeau la jug.

  • @spectrumuv

    @spectrumuv

    Жыл бұрын

    jug pentru boi asa e

  • @franciscaandrei3624
    @franciscaandrei3624 Жыл бұрын

    Multumim frumos pentru video este minunat ca ne arătați și noua am revăzut atâta artă într-un sat părăsit începând de la tigăi borcane tablouri lucruri care odinioară aveau valoare astazi au rămas neînsemnate .Acolo demult sau trăit povești și sau clădit generații astazi a ramas un loc pustiu unde doar animalele il mai pășesc. Păcat că lăsăm sa se piardă așa valoare a satului Romanesc .

  • @0preaitaliaelena87
    @0preaitaliaelena87 Жыл бұрын

    Foarte interesant ,cade frumoase au fost se vede ,păcat .....acel lemn lung ,este un jug pentru boi la tras căruță se închinau doi boi . Frumusețe uitată .păcat ... mulțumesc pentru filmare ,felicitariii 👍

  • @ceciliabrinduse7419
    @ceciliabrinduse7419 Жыл бұрын

    Obiectul acela din lemn este jug ptr boi iar frunzele alea mari sunt hrean nu ștevie. Ștevia este asemănătoare dar e puțin mai mică la frunză.

  • @cryscaly3227
    @cryscaly3227 Жыл бұрын

    Și eu as vrea acolo. Haideți oameni buni sa punem în mișcare roata vieții!!!

  • @marianahorjan5324

    @marianahorjan5324

    Жыл бұрын

    Acolo este raiul !

  • @ioanaradu9717

    @ioanaradu9717

    Жыл бұрын

    Și eu as dori... poate ne adunăm,și facem un drum sa vedem daca am putea face o mica comunitate

  • @cryscaly3227

    @cryscaly3227

    Жыл бұрын

    @@ioanaradu9717 când va hotărâți, dat-o de știre cu ceva timp înainte sa reușim ca să ne adunam câțiva. Ar fi foarte bine dacă am reuși.

  • @ioanaradu9717

    @ioanaradu9717

    Жыл бұрын

    @@cryscaly3227 înainte de toate trebuie sa știm exact locația și cum putem ajunge acolo,cu ce mijloace de transport,samd .multe de spus... poate ne auzim pe watsap?

  • @petrusaran2677

    @petrusaran2677

    Жыл бұрын

    @@ioanaradu9717 și eu sunt interesat de un proiect de acest gen.

  • @corneliuoltean9515
    @corneliuoltean9515 Жыл бұрын

    Mi-ai rascolit amintiri din vremea cind eram tinar, la tara unde acum casele se darima ca aici la tine in vidio. Iti scriu de departe, taman din Canada unde sint de multi ani si imi place sa vad astfel de prezentari . Mi-ar fi placut sa fiu linga tine sa-ti dau o multime de explicatii la ceva obiecte pe care nu le puteai explica. La prima casa in pivnita erau doua "coveti" de lemn (in general de plop) care se foloseau la framintat piinea si dospit inainte de a forma aluatul pentru punerea pe vatra cuptorului. Uneori covetile se foloseau la spalat hainele sau copii mici. La" bagatul" piini in cuptor se facea cu o lopata de lemn la care ii spuneau "lopitau" . Cind cuptorul se ardea (incalzea) se folosea un lemn mai lung la care ii zicea " jaruitor " pentru planarea materialului arzator. In prezentare mai tirziu, ai avut un cadru de lemn la cre nu-i geseai numele. Acesta era un "jug de car" pentru vaci sau boi. Vacile sau boi erau dresati si li se aplica sistemul pe git dupa cap .Lateral avea doi pini de fer care se numesc " rastee". Jugul era atasat la "rud carului" confectionat din lemn de esenta tare, de care trebuiau atasate rotile anterioare. Bucatile acelea galbui probabil erau de sulf sau pucioasa. Cu ceva ani inainte butoiele pentru vin se spalau , opareau si dupa ce se stingeau cercurile metalice, se ardea sulf formindu-se bioxidul de sulf ca gaz dezinfectant. Eu stiu ca sulful era asezat pe cartoane dreptunghiulare care se agatau cu o sirma , se aprindeau si se introduceau in butoi ca sa arda. Se punea cepul si se lasa citeva zile ca sa-si faca efectul dezinfectant. Sorry tastatura e in engleza si nu are toate literele alfabetului romanesc.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că v-a plăcut,și va mulțumesc pentru aceste informații, va aștept și la următoarele filmulete de pe canal , o zi buna va doresc

  • @mariamiry6459

    @mariamiry6459

    Жыл бұрын

    Respect 👍

  • @Lulu-if4eg

    @Lulu-if4eg

    Жыл бұрын

    CORNELIU, hi, mi-ai reamintit de toate cele, așa era și la noi la țară, exact denumirile alea le foloseau și bunicii mei, el cu jugul și cu munca la câmp plus două vii, un pogon de pepeni și și unul cu roșii, aveau o aromă și un gust ce n-am mai întâlnit ‼️bunica era cu gospodăria casei, țesea la gherghef, făcea lucru de mână etc. și crescuse 9 copiii ‼️unul mai vrednic ca altul ‼️noi, nepoții, adică fratele meu cu mine, ne duceam cu două vaci la păscut pe lângă terenurile noastre, ne punea bunica o traistă de gât țesută de ea cu pâine și brânză făcute de ea, o tivgă făcută de bunicul,cu apă, restul aveam pe câmp, roșii,pepeni ‼️sunt multe amintiri plăcute de spus ‼️ca să folosești alfabetul românesc, trebuie să schimbi tastatura, aici jos la tastatură vezi așa un fel de glob, apeși pe el schimbi în ce limbă vrei să scrii, dar cred că întâi trebuie să introduci in IDEAS în ce limbi te interesează să comunici ‼️ SALUTĂRI dragi din Germania unde sunt din 1970, multă sănătate și fericire ‼️👍😂🌹🙏✌️🕊️🕊️🕊️💯💰💰💰💰🙋

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    @@Lulu-if4eg mulțumesc, sănătate ,fericire la fel va doresc .

  • @Meladonaro

    @Meladonaro

    Жыл бұрын

    Probabil ati plecat din tara, nu din cauza ca v-a fost bine..... Cel putin in Canada ati reusit sa va faceti viata la care ati visat? Sunt multi care au plecat din tara, unii au avut mai mult noroc, altii mai putin, iar cei care au ramas sunt doua categorii: cei care au fost "comunisti zeloși" care si-au tradat semenii , au dus-o bine atunci si o duc si mai bine acum, prin urmasii lor, iar a doua categorie , cei care au ramas plini de speranta ca ziua de maine va fi mai buna, au ramas sa lupte, unii s-au mai salvat, dar multi au ramas cu speranta. Trist, sate frumoase parasite, dar si orase miniere cu blocuri ramase ca adevarate fantome, cenusii...

  • @CataP9
    @CataP9 Жыл бұрын

    Pentru atât de mulți, viața simplă și cu adevărat aducătoare de libertate a fost prea ușor uitată și lepădată...

  • @viorelduca5033

    @viorelduca5033

    Жыл бұрын

    MERITAM! DUMNEZEU ne da tot ce dorim! Oare mai știm ce vrem?

  • @mamaialuandreiiulia4302
    @mamaialuandreiiulia4302 Жыл бұрын

    Obiectul acela din lemn e pus la boi la gat când trage carul. Foarte interesanta filmarea, păcat că sau distrus atâtea sate din țara asta.

  • @lara.s_own_alchemy

    @lara.s_own_alchemy

    Жыл бұрын

    Așa este, se numește jug. 😊

  • @floaretanc4260
    @floaretanc4260 Жыл бұрын

    Din păcate nu trebuie să ne mirăm, dacă nu se găsește mijloc de trai ,oameni pleacă unde pot cât de cât trăi Vă doresc sănătate și mulțumesc pentru documentar 💐

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mă bucur că v-a plăcut

  • @stef5669

    @stef5669

    Жыл бұрын

    Eu cred că am avea multe de învățat. Muncim, construim, vile cu 2-3 etaje, adunăm pentru noi, pt. copii noștrii in loc sa ne limitam la strictul necesar? sa avem grija de sănatate, să ne bucuram de viața asta care o avem. Strînge omul , ca furnica, cind pleacă nu ia nimica. Copii îsi urmează drumul lor, rostul lor , iar părinții rămîn singuri, bătrîni, bolnavi, pînă pleacă și ei la locul lor. Și acei oameni au muncit, au adunat tot ce le trebuia lor, au rămas așa cum le-au lăsat. Nu le-a mai trebuit nimic.O zona foarte frumoasă, dar izolată.

  • @auricacaragea4306

    @auricacaragea4306

    Жыл бұрын

    Acel obiect nerecunoscut se chiama jug care face parte din carută se bagau boii cu capul in acest obiect si pornea carul cand omul avea nevoie de transportat ceva.

  • @BlueblackMedia
    @BlueblackMedia Жыл бұрын

    "Pietricelele" galbene sunt bucati de sulf sau, popular, "pucioasa". Se folosea la dezinfectarea butoaielor de lemn, prin ardere, fumul rezultat, bogat in dioxid de sulf (SO2), fiind foarte bun pentru combaterea bacteriilor si mucegaiurilor din butoaie. ;)

  • @viorelpopescu4990

    @viorelpopescu4990

    Жыл бұрын

    Bravo corect spus

  • @adinamedrea5303

    @adinamedrea5303

    Жыл бұрын

    Super informații, la școală nu ne învață nimeni așa ceva.

  • @adrianahalmi3337

    @adrianahalmi3337

    Жыл бұрын

    Wow… impresionant cind citesti mesaje cu sfaturi care doar de la oameni traiti prin fapte le cunosc… sanatate tuturor…

  • @niculinasovaiala7104
    @niculinasovaiala7104 Жыл бұрын

    Casele arata ca au fost oameni muncitori,gospodari. Ciudat este ca oamenii nu si-au luat lucrurile chiar dacă au plecat.

  • @elenarachieru1296
    @elenarachieru1296 Жыл бұрын

    Dacă ar fi putina voința din partea Guvernului în creste locuri ar putea fi o mica,, Elveție!"Fiecare casa are Sufletul ei și energia celor care au locuit aici! Ar putea fi un Colt de Rai dacă Statul Roman ar face infrastructura și... și ar iubi tara! Ce păcat! Cat pământ dăruit de Dumnezeu și lăsat de izbeliște! Ce minunat s-ar trai în aceste locuri!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Adevărate cuvinte

  • @stef5669

    @stef5669

    Жыл бұрын

    Da bine zis! infrastructură, dar omul sfințește locul. Cred că e nevoie de implicarea autorităților județene și nu numai. Doamne ajută!

  • @alinadumitrescu1545
    @alinadumitrescu1545 Жыл бұрын

    M-a impresionat pana la lacrimi acest vlog. Este f. trist ce a rămas din acel sat, odată plin de viața.Dureros…

  • @doinad7363

    @doinad7363

    Жыл бұрын

    Eu am vazut blocuri muncitoresti tot asa in natura pustiu verde in jur 3 blocuri cresuse vegetatie peste ele pana la etaj 5 . Ce ne asteapta si pe noi ? Planul razboiului continua cu toata dusmania .

  • @danielzagrean1035

    @danielzagrean1035

    Жыл бұрын

    Este un jug.de pus la boi. Ori la vaci sa traga carul

  • @Meladonaro

    @Meladonaro

    Жыл бұрын

    Sa multumim conducatorilor tarii care au saracit populatia.... Oamenii au fugit disperati, au fugit de saracie..... Trist, saraca tara bogata....😭😭😭😭

  • @iulianatanasa6628
    @iulianatanasa6628 Жыл бұрын

    Cât î mi place să te urmăresc, Doamne!.. Faci niște descoperiri de îngheață sângele în vene, numai când mă uit, dar să mai fiu acolo printr-e fiarele pădurilor!.. Dumnezeu să te protejeze!. Sănătate și prudență!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Ma bucur foarte mult ca va plac filmulețele mele, sa va dea Dumnezeu sănătate

  • @victoriafudulu4416
    @victoriafudulu4416 Жыл бұрын

    Nelu Manolache pt boi se numește jug ,boii se înjuga și caii se înhamă, va spun din experiență am avut si boi și cai în copilarie tare mas reintoarce la acea viață de la țară frumoasă pe care nu o voi uita cât voi trăi

  • @user-sb6md4ko9z
    @user-sb6md4ko9z8 ай бұрын

    Superb videoclip multumesc frumos baiatule,,dumnezeu sa te binecuvinteze, pt tot efortul depus,cu drag si pretuire, te urmaresc mereu din,Italia ❤❤❤

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    8 ай бұрын

    Va multumesc frumos, ma bucur foarte mult ca va plac aceste videoclipuri, va doresc sănătate multa și toate cele bune

  • @veleriat124
    @veleriat124 Жыл бұрын

    Plin de mister! Foarte interesant.

  • @eusingur4964
    @eusingur4964 Жыл бұрын

    E foarte trist sa vezi aceste sate abandonate,dar parerea mea personala e ca in curand o sa navaleasca tinerii in aceste sate abandonate...la tara ,in natura , va fi viitorul ! Felicitari pentru videourile voastre ! Doamne ajuta !

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc.o zi bună vă doresc

  • @marcelborhina6471

    @marcelborhina6471

    Жыл бұрын

    Tinerii nu merg căci nu au locuri de munca, e nevoie de susținere

  • @elenachirita7225

    @elenachirita7225

    Жыл бұрын

    Nu cred ca vor veni cei tineri sa își îngroape viața la țara. Tinerii vor bani și distracții in zilele astea moderne pentru ca ei sunt dependenți de tableta, telefon sau laptop!

  • @valipanaite311
    @valipanaite311 Жыл бұрын

    Interesante aceste videoclipuri despre sate părăsite , așteptăm mai multe

  • @nelumanolache381
    @nelumanolache381 Жыл бұрын

    La întrebarea Dvs jug se numește se folosea la inhămarea boilor care îi folosea la diferite lucrări agricole transport.

  • @Monna502
    @Monna502 Жыл бұрын

    Da...aia e tigaie de pâine sau de copt carnea,cartofii si altele. Avea și bunica mea una.🤗

  • @eugeniagurguta1473
    @eugeniagurguta1473 Жыл бұрын

    Ceea ce am găsit acolo și nu știi ce este ? Acel lucru era un jug pentru boi . Păcat! Păcat ca Acel sat este părăsit. Eu ași merge acolo sa locuiesc. Îmi place mult natura și locurile sălbatice. Eu îmi doresc sa am o casa în pădure. Nu știu dacă ar fi posibil.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mulțumim de informații, așa e , unii se zbat pentru o bucată de pământ și în alte părți zac sate întregi părăsite . Trist dar asta e realitatea.

  • @puiupintea3697

    @puiupintea3697

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 primul e un jug de boi sau vaci.

  • @puiupintea3697

    @puiupintea3697

    Жыл бұрын

    Cred că este piatră vînătă..

  • @xeniaxenopol7915

    @xeniaxenopol7915

    Жыл бұрын

    Eugenia,nu peste mult timp ,va veni vremea să ne retragem în munți. Bineînțeles aceia care nu vrem să primim pecetea antihristului.

  • @mihaelamotac6988

    @mihaelamotac6988

    Жыл бұрын

    Bună ziua! Care e procedura pentru a putea intra în posesia unui loc de casă sau chiar cu casă în acele zone? Mă încântă ideea de a locui într-o astfel de zonă.

  • @Cristi83tm
    @Cristi83tm Жыл бұрын

    Mulțumim pentru clipurile interesante și pline de suspans. Oamenii au plecat, fără conditii decente de trai, în anii 2022 nu prea mai stă nimeni (apă, curent electric, semnal GSM etc). M-am abonat.

  • @gherasimgelu1371
    @gherasimgelu1371 Жыл бұрын

    Acel obiect din lemn care era rezemat de perete este un jug pentru o pereche de boi si care tine loc de ham cu care îi pune-au la caruta.

  • @elenaureche9817
    @elenaureche9817 Жыл бұрын

    Sănătate și toate cele bune, mult succes!!!

  • @user-xs9id7nf1n
    @user-xs9id7nf1n6 ай бұрын

    Bună ziua!!! Felicitări pentru toată munca prin zone dificil de cutreierat. Printre multe obiecte necesare oamenilor gospodari am remarcat cursa de prins șobolani, copăi pentru spălatul rufelor, îmbăiatul copiilor sau, alta, pentru carnea după tăierea animalelor, jugul pentru doi boi la căruță, oale de pământ, coșuri de răchită și alun... Păcat, acolo e adunătura de-o viață a unei familii, unele obiecte moștenite din strămoși. Precis acolo au viețuit oameni învățați de mici cu munca, greutățile și bucuriile vieții și foarte harnici.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    6 ай бұрын

    Sănătate multa și toate cele bune va doresc. Crăciun fericit.

  • @vio2696
    @vio2696 Жыл бұрын

    Omul se lipește de orice. Și cei nascuti la bloc au copilăria lor. Și ei visează noaptea vechiul apartament unde s-au născut și crescut, iar acum sunt departe. Și la bloc au avut prieteni, s-au jucat, au mers la școală ,au avut colegi dragi de care nu mai știu nimic. Viața trece oriunde am fi. Amintirile tineretii ne bantuie ori că am crescut la tara sau la oraș. Sigur că viața la țară , pentru copii a fost mult mai frumoasa că la oraș. Mai multa libertate, natura, aer liber, soare. Copii născuți la oraș au avut copilaria unui pui de gostat crescut în cușcă. S-au făcut oameni mari cu scoli, dar cancerul tot nemilos i-a secerat și pe unii și pe alții. Viața este scurta și plină de necazuri. Sa ne bucuram cat timp mai suntem sanatosi de tot ce ne putem permite. Sa nu lăsăm că lipsurile sa ne umbrească fericirea. La manastire, călugării nu au nimic din comfortul pe care-l a avem noi. Și totuși sunt fericiți. De ce? Pentru că sunt credincioși lui Dumnezeu. Cu credință în Dumnezeu putem trece mai ușor peste toate. Ne putem bucura și de cele mai mici bucurii, că niște copii, cu credință că odată vom fi din nou împreună cu toți cei dragi ai noștrii in Împărăția lui Dumnezeu. Sa fim credincioși cu adevărat, și asta se va implini negresit caci Dumnezeu știe să răsplătească pe cei credincioși Lui. Doamne ajuta !

  • @Silviiaaa7655

    @Silviiaaa7655

    5 ай бұрын

    Este jug pentru boi.Jugul se punea la gâtul boilor care trăgeau plugul la arat sau carul.😢

  • @elisabeta721
    @elisabeta721 Жыл бұрын

    Super filmuletul!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc, va doresc o zi buna

  • @ananimigean2150
    @ananimigean2150 Жыл бұрын

    Offff 😭😭😭😭 multumesc frumos pentru filmari. Va urmaresc din Spania

  • @MrOfc2000
    @MrOfc2000 Жыл бұрын

    Ce este , a mai fost si ce a fost va mai fi..... Asa scrie in Cartea Sfata. Cine are o bucata de pamant , nu va muri niciodata de foame !

  • @marianaene5138
    @marianaene5138 Жыл бұрын

    Am rămas plăcut impresionattă, mi-am adus aminte de copilărie. Așa arătau casele la tară. Simple dar vara răcoroase și iarna călduroase. Mulțumim ptr video

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc și va aștept la mai multe filmulețe pe canal

  • @marianaene5138
    @marianaene5138 Жыл бұрын

    Merii nu se încăpățânează, meri fac mere că Dl are grijă de ei sa rodească

  • @elenabeza4432
    @elenabeza4432 Жыл бұрын

    Foarte frumos

  • @razvangheorghe7229
    @razvangheorghe7229 Жыл бұрын

    Salutare. Planta pe care ai denumit-o stevie este de fapt hrean😁

  • @alexandrinavalceanu6512

    @alexandrinavalceanu6512

    Жыл бұрын

    Acela era un jug an care punea boii la car la plug si asi facea munca la camp bieti de oameni ce greu traiau si ei

  • @lorenadreghici3510
    @lorenadreghici3510 Жыл бұрын

    Excelent videoclipul ❤️🥰

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    🥰♥️

  • @MrGigi-dz9cv
    @MrGigi-dz9cv Жыл бұрын

    Casele acestea, daca nu se îngrijește nimeni sa facă diferite reparatii, și chiar sa tunda vegetația care creste in jur, din cauza intemperiilor, in timp se distrug. Daca, cineva ar vrea sa se ocupe, ar putea să țină aceste clădiri în viața.

  • @jaucavictoria3310
    @jaucavictoria3310 Жыл бұрын

    Frumos și informativ

  • @todoranmaria9184
    @todoranmaria9184 Жыл бұрын

    ne bucuram pentru silința mulțumim,

  • @mariao7534
    @mariao7534 Жыл бұрын

    În 18 Septembrie 2009, ''Evenimentul zilei'' avea un reportaj despre satul Mosorul: "Simion Andrei, locuitorul unui sat care nu mai există"

  • @incautare8387

    @incautare8387

    Жыл бұрын

    Foarte interesant

  • @InfrastructuraRomania
    @InfrastructuraRomania Жыл бұрын

    Super interesant!!

  • @odoricagafencu1758
    @odoricagafencu1758 Жыл бұрын

    Mulțumim!

  • @tudoraionasscu9541
    @tudoraionasscu9541 Жыл бұрын

    mult succes în filmări, le vizitez cu mare drag!

  • @chiricamarian2020
    @chiricamarian2020 Жыл бұрын

    Super frumos ,felicitării pentru filmuleț.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc

  • @mariao7534
    @mariao7534 Жыл бұрын

    Superb filmul, excelentă prezentarea. Pietricelele galbene erau sulf pentru butoaie.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Mulțumesc, o zi buna va doresc

  • @irenestoia5436
    @irenestoia5436 Жыл бұрын

    Băncuță foarte frumoasa . Păcat de se distruge ..sper so salvați...voi ..și scaune sunt toate de muzeu.

  • @jopycatalin2648
    @jopycatalin2648 Жыл бұрын

    Frumos video

  • @livianan3496
    @livianan3496 Жыл бұрын

    Cu adevărat frumoase locuri ...triste!

  • @iliesirbu
    @iliesirbu Жыл бұрын

    Jug pentru boi,este suportul din lemn. Se monta la căruță se injugau bolii.

  • @gheorgheiancu5142
    @gheorgheiancu5142 Жыл бұрын

    Va recomand subtitrare în limba engleză ,sunt mulți copii plecați afară și probabil vor vedea ce locuri au părăsit părinții lor.

  • @marcelborhina6471

    @marcelborhina6471

    Жыл бұрын

    Sa caute sa învețe limba părinților (a mamei și tataui

  • @Lulu-if4eg

    @Lulu-if4eg

    Жыл бұрын

    @@marcelborhina6471 nu este așa ușor când nu sunt amândoi părinții români, afară de asta lecțiile se fac în limba respectivă,când vin dela servici cauți să-i ajuți la lecții in limba țării unde trăim ‼️la mine a trăit Mama mea venită din România care a vorbit cu copii, dar alții n-au această posibilitate și eu când se putea ‼️ vă doresc MULTĂ SĂNĂTATE și FERICIRE ‼️👍😂🙋

  • @aidawalsh1134
    @aidawalsh1134 Жыл бұрын

    Ala e jugul unde se puneau boii sa traga. La mijloc vine o oiste(un lemn lung, care unea caruta cu acel jug) Boii sau vacile veneau de o parte si de alta

  • @stroecristiancostel1390
    @stroecristiancostel1390 Жыл бұрын

    Sentimentele depasesc cu mult vorbele! Trist! Foarte trist! Complimente autorului videoclipului!

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Va mulțumesc

  • @iulianadieaconu9946
    @iulianadieaconu9946 Жыл бұрын

    Buna seara ,Spune-ți unde se afla in ce județ este ,cât de departe este de oraș ,merg eu acolo ,și poate vor și alți ,care s’au saturat de răutatea din orașe și sate ,va rog din siflet sa spune cu detali dacă poate fi populat de cei ce vor sa meargă

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Cel mai apropiat oraș ar fi la vreo 25 de km dar cel mai apropiat drum pe care se poate circula ar fi la vreo 4,5 km . Drumul spre sat este extrem de accidentat și se poate urca doar cu mașini anume 4x4 . Iarna cu absolut nimic . Repopulat nu cred că va mai fi vreodată , nu exista nici curent și de sat nu mai știe nimeni . Doar unii vânători sau cei că mine care mai au ce umbla in zonele alea. Satul este in judetul Hunedoara și se numește Mosoru.

  • @vasileoancea8493

    @vasileoancea8493

    Жыл бұрын

    Si eu mias dori sa locuiesc acolo ,asa fara conditi ( ma refer la electricitate si accesul la civilizatie).

  • @nubtaiab2532
    @nubtaiab2532 Жыл бұрын

    27:33 cred ca era sapun de casa..dar era afectat de umiditate , de avea forma aia

  • @anababana4234
    @anababana4234 Жыл бұрын

    O noapte liniștită în sânul familiei. Vă întreb cum pot obține o casă din acestea în ce localitate din România. Omul sfințește locul sunt eu cu băiatul ne place viața la țară să muncim, dar nu am posibilitatea de a cumpăra casa, dar dacă ne o donați în numele Domnului Nostru Iisus Hristos, Pace Vouă

  • @degeratunuti3680

    @degeratunuti3680

    Жыл бұрын

    Primaria comunei ar trebui sa vanda pt 1 euro cum se face in alte tari .

  • @bp2252
    @bp2252 Жыл бұрын

    În ce zona se afla aceste case?

  • @dorinaanghel1628
    @dorinaanghel1628 Жыл бұрын

    Foarte trist, ce se întâmplă cu satele României!

  • @LucianLuciChereches
    @LucianLuciChereches Жыл бұрын

    Nu e crăcan de cules fructe, ci o ,, obște de la căruță ,,,...👍👍👍👍

  • @nicolaedanaila3053
    @nicolaedanaila3053 Жыл бұрын

    Jugul pentru noi ori vacile care erau înjugate la care !! O să ajungă tineretul când are să uite cu totul cultura credință și traiul greu dar sănătos din trecut!!!?

  • @mirelameirosu6912
    @mirelameirosu6912 Жыл бұрын

    Au lăsat aproape totul. De necrezut? Ce s-a întâmplat cu ei, parcă au fugit în goană mare? Sau de bătrânețe s-au stins toți din viață? Dar chiar și așa, nu au moștenitori sa revendice? Ff curios...

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Nu cred sa mai revină cineva vreodată acolo

  • @justiananacu3327
    @justiananacu3327 Жыл бұрын

    Dar se vede ca esti un tinar care te inplici si vrei sa descoperi natura si sa cercetezi frumoasa cultura a neamului Rominesc care odata cu trecerea timpului se sting si pier obiceiuri datini Pentru ca tehnologia omoara incet si sigur sentimente si culturi ale neamurilor stramosesc Bravo

  • @vioricastroea3585
    @vioricastroea3585 Жыл бұрын

    Daca se face publicitate mai multa la nivel national pe canale tv vor apare multi cumoaratori Este lume care doreste casa la munte oct 22 Galati

  • @cosmaeliza8209

    @cosmaeliza8209

    Жыл бұрын

    Da gălățenii vin cu grămadă la munte și în zona Vrancea nu înțeleg ce se întâmplă??? Ca niciodată vin le miroase a foamete ,frig saracie la oraș???

  • @gyozopeter6358
    @gyozopeter6358 Жыл бұрын

    Interesante aceste imagini despre locuri părăsite, obiectul de lemn este un jug pentru boi, stil ardelenesc. In Romania personal am văzut 3 modele. Care este scopul realizari acestor video clipuri ?

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Scopul e că voi urmăritorii să vedeți cum arată aceste sate abandonate,peste care a trecut timpul . Poate ultimele imagini înainte că ele să se distrugă complet. Vor rămâne aceste imagini că amintire a ce a fost odată

  • @oanamau
    @oanamau12 күн бұрын

    Multumim pentru filmari! Realitatea trista este ca nimeni niciodata nu va mai renova aceste case, este aproape imposibil la starea de degradare in care au ajuns. Este pacat sa nu fie salvate macar obiectele de mobilier vechi care ar putea fi reconditionate. Degeaba tineti secrete unele locatii, nu cred ca cei care ar fi capabili doar sa vandalizeze s-ar obosi sa bata drumul pana acolo. In schimb, cei cu posibilitatea de-a recupera si de-a readuce la viata anumite obiecete vechi, ar face-o cu sufletul, si nu pentru a se capatui. Vorbesc din perspectiva cuiva care a salvat o casa veche intr-un sat din Apuseni, si care a depus efort sa recupereze o parte din mobilierul pe care altii l-ar fi folosit pt foc.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    12 күн бұрын

    Sănătate multa și toate cele bune va doresc

  • @oanamau

    @oanamau

    12 күн бұрын

    @@informatiimanu9 Multumesc din suflet cu Doamne ajuta-ne!

  • @ericsandu9400
    @ericsandu9400 Жыл бұрын

    Satul nu poate fi repopulat pentru că nu sunt elucidate relațiile de proprietate. Statul nu elaborează o legislație de vînzare a proprietăților abandonate şi ele nu pot fi " ocupate " de eventuali interesați. P.S. există asemenea sate în stare mult mai bună dar părăsite în Spania .

  • @viorikserban3188
    @viorikserban3188 Жыл бұрын

    Acolo, o mama.. a crescut x copii! Atâta 😢Tristețe prezintă interiorul acestei case! Sigur mama( părinții) a murit și copiii au uitat de acele amintiri părăsind o! Păcat Doar copacii, nucul, marul etc nu a părăsit Casuta și curtea cândva animata ! Ei încă rodesc ! In Casuta cu interior verde zugrăvită cu “rol “așa se numea ! Găsiți un obiect din lemn care se puneau la gâtul boilor( vacilor) și ii puneau la căruța!

  • @sunlightyo6051

    @sunlightyo6051

    Жыл бұрын

    La minutul 17.15 acel obiect de lemn pe care nu știi ce este și întrebi...deci se numește jug...la doua capete se injugau boii la căruța pe care o foloseau că mijloc de transport .

  • @ilovethetruth2130
    @ilovethetruth2130 Жыл бұрын

    Ce vrăjeală ai în tine... Văd că ai destui ,,pricepuți", unii chiar se văd locuitori pe acolo... Fi sincer și spune-le, că în câteva zile, fug de acolo de rup pământul! Dacă e iarnă, timpul visării durează și mai puțin! Omul de azi s-a acomodat vieții în aglomerările urbane, iar cei care au casa în zone liniștite, departe de lume, au în orice moment posibilitatea de a se aproviziona cu ce le este necesar. Au mașini cu care se pot deplasa în acele zone, au depozit de tot ce le trebuie pt viața tihnită, au bani ce le vin din diferite surse, nu sunt în sălbăticie cum visează unii ,,visători"! Aceia ar fi pradă sigură pt sălbăticiuni, datorită neștiinței la ce situație s-ar expune în asemenea condiții! Nu mai vorbesc de lipsa de experiență! Acea viață de existența, se învăța de la o generație la alta! Ce îți poate slava viața și ce îți poate lua viața.... Așa că, mai mult discernământ, nu strică nimănui...

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Nu am înțeles ce vrăjeală am ,dar cu siguranță nu oricine poate trăii in acel sat , e foarte greu accesibil drumul și distanța până la primul magazin e foarte mare , pe jos iarna nu ai cum și nici cu mașina. Sa crezi că poți trăii acolo ușor e o iluzie. Eu unu nu cred că se mai poate trăii acolo fără ajutor din partea autorităților (drum , curent) .

  • @ilovethetruth2130

    @ilovethetruth2130

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 Când am zis vrăjeală, mă refeream la ,,neștiința" ta, vis-a-vis de acel jug pt vite, în special pt boi, dar și pt vaci, folosite și la tracțiune, nu numai pt lapte și alte foloase de la ele. Am văzut cât de rapizi au fost unii,, cunoscători " în domeniu 😅! Naivitate, un lucru distrugător, ce a fost exploatat la oameni de cei ce au adus lumea în starea de azi! Când zici de drumuri, lumină, autorități mai ales, sunt cele care strică tot ce este firesc și frumosul autentic! Acelea sunt ispitele lumii acesteia, care aduc lăcomie, invidie, ură, și altele asemenea, care duc în cele din urmă la dezumanizarea omului! Vedeți câți oameni doresc liniște, pace, tihnă pt trup și suflet! Lumea și zbuciumul ei, tocmai asta iau ființei umane! Firescul!

  • @MrGigi-dz9cv

    @MrGigi-dz9cv

    Жыл бұрын

    Este lemn destul împrejur. Daca ești putin obișnuit cu făcutul focului și gătitul pe soba, de ce ai pleca ? Îți trebuie, totuși o sursa de venit.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    @@MrGigi-dz9cv poate sa ai animale, oi ,capre , găini , sa pui in gradina legume , dar și cu animalele nu-i ușor , sunt urși ,lupi multi sigur vor ataca . Curent nu e , poate sa ai panouri solare. Sunt scumpe , greu da carat până acolo. Ușor nu e clar ,dar poate sunt unii ce ar reușii, pădurea e bogata , întreaga zonă e foarte bogată

  • @ilovethetruth2130

    @ilovethetruth2130

    Жыл бұрын

    @@MrGigi-dz9cv Schimbatul brusc al habitatului oricărei ființe, duce la o inadaptare și în final la moarte. Nu numai de lemne pt foc ai nevoie să treci o iarnă! Un organism neadaptat acelor condiții, se poate ușor îmbolnăvi, iar omul zilelor de azi, nu este pregătit /școlit să se îngrijească cu ce ii oferă natura! Ii trebuie asistență medicală și medicamente, altfel situația nu e deloc în regulă! Nu mai vorbesc de singurătatea de acolo, care pt mulți, pt cei mai mulți oameni, când se prelungește, devine un factor principal în declanșarea uneia din cele mai perfide boli ale lumii de azi, depresia! Omul are nevoie de socializare, nu de singurătate și nici de concurența în care este aruncat de civilizație pt un trai asa zis mai bun! Cred că totuși un echilibru în tot și toate este cel mai eficient! Dacă era așa bine acolo, de ce au lăsat totul, oamenii și urmașii lor și au plecat în căutarea binelui, a fericirii in alte părți?

  • @gheorgheiancu5142
    @gheorgheiancu5142 Жыл бұрын

    "Scula" este de fapt un jug de lemn la care se injugau boii la căruță sau plug.Oasele din cotețul de câini sunt aduse probabil de cineva de la o unitate de procesare a cărnii. Respectiv partea din față de la vacă

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    E posibil , câini erau sălbaticiti, te sfâșiau de te apropiai , mama lor vâna și fura ce găsea prin pădure de la vulpi ,lupi

  • @pavelpetrescu2191
    @pavelpetrescu2191 Жыл бұрын

    Cum se numeste localitatea, în ce comuna si județ se afla?

  • @jo-ey8nd
    @jo-ey8nd Жыл бұрын

    Te ador cum povestești vreau sa iau legătura cu tine

  • @aronresteman4300
    @aronresteman4300 Жыл бұрын

    Mie unu sincer mi-ar plăcea locurile frumoase în ce jud e al țării

  • @tipirigionela1393
    @tipirigionela1393 Жыл бұрын

    Frumos cà filmati asa ceva dar si trist àn acelas timp , stiind cà odatà toate( lucrurile alea satu etc aveau viatà)

  • @anastan5351
    @anastan5351 Жыл бұрын

    Lemnul acela cu sculpturi de la mine 10 este de la războiul de țesut, partea de deasupra spetezei.minutul 10

  • @AparatorulPoporului
    @AparatorulPoporului Жыл бұрын

    Cu ce cameră filmezi?

  • @incautare8387
    @incautare8387 Жыл бұрын

    O pâclă de trecut acolo, dar chiar și fără oameni și case locuibile locul tot plin de viață este, natura e frumoasă.

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Bine punctat, natura revendică. De multe ori omul strica

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    @@sorinvertigo4973 da ,statul pune bețe în roate.

  • @famigliavesela5075
    @famigliavesela5075 Жыл бұрын

    Acolo ii viata sanatoasa, nu orasu unde ii numai boala si aier poluat....pacat ca numai tine'm traditia......avem o tara foarte frumoasa

  • @cosmaeliza8209

    @cosmaeliza8209

    Жыл бұрын

    O putem reînvia noi dacă dorim

  • @motzinlume550
    @motzinlume550 Жыл бұрын

    Tânjală cu jug, asa se cheamă unelte agricole.

  • @Lulu-if4eg

    @Lulu-if4eg

    Жыл бұрын

    Moțz , da, așa spunea tata mare, pune boii la tânjeală ‼️😂👍🙋

  • @flopy8441
    @flopy8441 Жыл бұрын

    Aia era o covata (în care se făcea pâinea,se plamadea).

  • @esteracolisar9915
    @esteracolisar9915 Жыл бұрын

    Erau niște roluri cu diferite modele care se rulau pe pereți cînd zugravea și așa aplicat modelul

  • @MariaMaria-gb6ex
    @MariaMaria-gb6ex Жыл бұрын

    Aceste lucruri unii le reconditioneaza si ajung functionale !Se vor cauta curand ,la pretul vietii ce vine multi vor fi fericiti sa poata trai in aceste locuri !🤔

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Așa este , va venii vremea când oamenii vor căuta astfel de locuri

  • @comentatortuturor1626

    @comentatortuturor1626

    Жыл бұрын

    @@informatiimanu9 buna seara unde se afla acest sat

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    @@comentatortuturor1626 judetul Hunedoara

  • @ungureanugeorgeta7207

    @ungureanugeorgeta7207

    Жыл бұрын

    Dah, sigur se vor cauta😂, lumea e plina de mobile, si tu dai comentarii de ras, tie ti-ar trebui astfel de vechituri?

  • @MariaMaria-gb6ex

    @MariaMaria-gb6ex

    Жыл бұрын

    @@ungureanugeorgeta7207 In primul rand reconditionate au o istorie aparte si daca sunt functionale si specifice locului de ce nu ?Credeti ca toti mustesc de bani si au mobila noua in fiecare an ?Sau credeti ca gasesti lucruri bune aruncate doar ca nu-ti sunt pe plac ,la saracia existenta ???Ce sa zic ,in sfarsit aud si eu pe o persoana bogata si scarbita de lucruri nepotrivite statutului sau !🤔Eu doar stiu ca o mana priceputa face minuni din acele lucruri ,o parte din ele ,nu toate care nu sunt rezistente pot fi aruncate binenteles !🙄Sa aveti viata care o doriti ,celor ce iubesc natura mult noroc catre o viata noua ,iar noua comentacilor consens si intelegere !🏳🕊🤔☘

  • @liapinciuc9968
    @liapinciuc9968 Жыл бұрын

    Mă cuprinde tristețea

  • @mirelailisiu9238
    @mirelailisiu9238 Жыл бұрын

    Unde este acest sat? Este o priveliște deosebita 🥰🥰

  • @TheJarule80
    @TheJarule807 ай бұрын

    Păcat de jugul pentru noi foarte frumos.... Min 17.07

  • @emilpriscu8934
    @emilpriscu8934 Жыл бұрын

    Păcat ce a fost o data și ce am ajuns de ce a fost parasit

  • @mihaelamihai6569
    @mihaelamihai6569 Жыл бұрын

    Ala'i un jug pentru boi. Foarte interesant !

  • @ionicaiancu8550
    @ionicaiancu8550 Жыл бұрын

    Da voi sunteți foarte tineri, fincă nu puteți înțelege lucrurile așa cum sa desfășurat situațiile din acele vremuri,

  • @monicamilcu5832
    @monicamilcu5832 Жыл бұрын

    Foarte dureros.....

  • @vasivasi1664
    @vasivasi1664 Жыл бұрын

    Păcat de toate satele părăsite așa se poate pierde tradiția sătească să sperăm că nu

  • @cosmaeliza8209

    @cosmaeliza8209

    Жыл бұрын

    Cu timpul v om pirii ca nație

  • @sebastianblaga5280
    @sebastianblaga5280 Жыл бұрын

    Să ne trăiți oameni minunați !🙏❤️

  • @teodorateo9301
    @teodorateo9301 Жыл бұрын

    Acele pietricele se folosit pt albit dar nu mi mai aduc aminte momentan cum se chiama ,mi se pare ca se albee line sint confuza dar o sa ma mai gindesc si va scri,si mama mea o folosea si tinea la ea ca la ,,ochiul domnului "

  • @stef5669
    @stef5669 Жыл бұрын

    Da este un" jug " pentru boi. Se băga capul boilor(cîte un spatiu separat) pt.cei doi boi, care trage caruța. Acel jug era fixat la capatul unei osii.Iar osia era fixata între cele două roți din față .

  • @vioricademian1839

    @vioricademian1839

    Жыл бұрын

    FRUMOASA NATURA,DAR SE STA MAI BINE IN BETOANE.VIN STRAINII, CARE APRECIAZA,CUMPARA TOT,PARLAMENTARII SE IMBOGATESC SI POPORUL DOARME.MULTE TARI AR DORI SA POATA AVEA ACEASTA BOGATIE. NE MERITAM SOARTA,

  • @stef5669

    @stef5669

    Жыл бұрын

    @@vioricademian1839 -Da d-nă Viorica aveți dreptate.Așa cînd stai in betoane și privești, e foarte frumos la țară, unii sînt și invidioși, dar sa pofteasca la casă la țară, să pună osul la treabă , sa vadă ca și aici pentru a avea o viață placută, linistita, inconjurata de tot ce e frumos, natural, bun și sănatos , cere efort fizic, psihic și mai apoi vin și satisfacțiile.Numai alergi prin parc, sali ,să tragi de fiare pt. silueta, aici tragi de; toate uneltele agric. să iti faci gradina frumoasa rodiroare cu toate legumele și nu numai.Curtea plina de flori, faci totul dupa cum iti place. Iar toamna, iarna, camara, beciul e plin cu de toate. - Cine e harnic și munceste are tot ce vrea. Și nimica nu-i lipseste cind e vremea rea! Asta ziceau bunii și strabunii nostrii. M-ă deranjeaza un lucru: Ai muncit intr-un oraș, te duce soarta la tară, sa-ți ingrijesti parintii.Ajungi cu un motiv in Bucuresti, ori alt oraș.Auzi zicînd intre ei, ori te intreaba: ești , este din" provincie " mai sa fie, dar astepti produse bio din provincie .Poate gresesc , dar mi se pare aiurea, aceasta clasificare??? 🤝🏼🙇🏽‍♀️

  • @gheorgheparaschivescu5043

    @gheorgheparaschivescu5043

    Жыл бұрын

    da e un jug pentru doi boi , dar un model aparte cum eu nu am mai vazut ( cred ca e un model mai vechi si bine lucrat . locul lui ar fi intr-un muzeu popular ) , in zona unde am copilarit se facea din lemn de nuc .

  • @stef5669

    @stef5669

    Жыл бұрын

    @@gheorgheparaschivescu5043 Da aveți dreptate, e facut cu migală, acel gospodar îsi iubea animalele si cred ca era fruntea satului.Era pe atunci ceva frumos rezistent, altfel ar fi putrezit pîna acum. Asta era cam înainte de colectivizare, mă mir că nu l-au confiscat atunci, ca luau tot ce avea gospodarul in curte, boi, cai, vaci, oi, capre, pasari, caruță, plug, etc. Tatăl meu a reușit sa-și ascunda in pamint prașitoarea.Au intrat in curte si sub amenințari au luat tot .Plîngeau ai mei ca după mort.Nu prea întelegeam eu ce se intimplă, eram mică. Asta e. De la jug, am ajuns la colectivizare, au fost ani grei, plini de abuz și nedreptate. Problema era ca la acea " comisie" erau din cei care nu aveau nimic in gospodaria lor, daca aruncai o mîță in casa , nu avea de ce sa se prindă. La placinte înainte, la razboi înapoi. Scuze va rog.🕊🤝🏼

  • @rumpertronald1203

    @rumpertronald1203

    Жыл бұрын

    Jug- bun ptr parlamentari

  • @marioararodicaiacobescu9895
    @marioararodicaiacobescu9895 Жыл бұрын

    Unde este satul…? Județul…? In ce zona este localitatea…? In jur sunt munți…interesant de știut…! 💐❤️💐

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Жыл бұрын

    Județul Hunedoara,langa lacul Cincis

  • @nicunegru995
    @nicunegru995 Жыл бұрын

    😭😭😭😭👍🙏🙏🙏

  • @user-cb6ix7ku3l
    @user-cb6ix7ku3lАй бұрын

    Obiectul de lemn era jug pentru boi fiindcă în zona aia se foloseau foarte mult boii sau chiar vacile la căruță iar baita de lemn era o covata în care se frământă aluatul frumos clip felicitări

  • @informatiimanu9

    @informatiimanu9

    Ай бұрын

    Sănătate multa și toate cele bune va doresc

  • @Samsung-zn7ow
    @Samsung-zn7ow Жыл бұрын

    Dar din ce cauza au parasit satul ? Ce se întâmplă acolo?

  • @adrianahalmi3337

    @adrianahalmi3337

    Жыл бұрын

    Din cauza vietii bune care a avut… toate conditiile necesare… bani cu carul!!!!!

  • @adrianahalmi3337

    @adrianahalmi3337

    Жыл бұрын

    Si mai cred ceva Samsung… din cauza bau baului!!!!

  • @andamaandama3190
    @andamaandama3190 Жыл бұрын

    Încă mai am scaune că cele din poza. Nici nu știam că mai există așa ceva la alții. Eu am casa de la străbunici, și casa este din 1900. Am păstrat mobila veche, pt că este în stare f buna.

Келесі