#CASAVECHE

Ғылым және технология

#FIBRADECELULOZĂ #IZOLAȚIE #ISOGREEN
Pe cei de la ISOGREEN îi găsiți aici: www.isogreen.eu/
Sere Codlea - www.serecodlea.ro/ - contact@serecodlea.ro
Costi Tistea - caseclt.ro - costi.tistea@caseclt.ro
Ovidiu Țifui - tifui.ro - office@pompedecaldura.eu
Dă un like și urmărește-ne și pe:
/ casebune.ro
/ casebune.ro

Пікірлер: 17

  • @iriyarenovation
    @iriyarenovation Жыл бұрын

    felicitări, celuloza e o soluție foarte bună! se folosește de ceva ani buni la case de lemn din Japonia (țară cu umiditate ridicată dar și risc la foc/cutremur mare + termite) și se comportă excelent. Se poate folosi și la pereți dar necesită un caroiaj în plus și mașina potrivită. Ca alternativa m-aș uita si la fibra de lemn suflata exact ca celuloza (sau panou flexibil). Se comportă identic la foc și are aceeași performanță termică, dar este ceva mai durabilă și rezistentă la umiditate (poate absorbi și reține umiditate intr-o oarecare masura fără a-și pierde rezistenta termica) + defazaj termic excelent (relevant vara/caniculă) si difuzie la vapori deschisa (necesar mai ales cand ai bariera de vapori pusa la exterior - intello x). Este o izolatie făcută cu adevărat din lemn integral reciclat cu o componenta de bor, ideal pentru o structură de lemn + poti trece usor de la suflat la panou cu același material pentru diverse elemente ale casei. Din păcate nu cred că se fabrica încă în România, dar sper că se va schimba o dată cu o cerere mai mare. Ambele sunt soluții premium/scumpe dar ai materiale durabile, sustenabile și reduci mult riscul de probleme legate de mucegai/condens etc. si posibile lucrări de renovare în viitor - combinată cu o etanșare corectă/membrane de calitate plătesti pentru o polita de asigurare extra la o casa din lemn.

  • @longvalley6050
    @longvalley6050 Жыл бұрын

    In locul foliei anticondens nu ar ajuta mai bine cartonul clasic bituminos, pus eventual in doua straturi, ar aduce un plus și izolației și cred că are avea o durata de viață mai lungă. E doar o idee. Mulțumesc pentru informație gratis. Succes!

  • @savasilviu3194
    @savasilviu3194 Жыл бұрын

    Vreau al doilea episod

  • @vlasceanumarlon4514
    @vlasceanumarlon4514 Жыл бұрын

    #respect

  • @ELECTRICLIFE4U
    @ELECTRICLIFE4U Жыл бұрын

    👍👍👍

  • @InstalatoruldeIasi
    @InstalatoruldeIasi Жыл бұрын

    Interesant episod, cu multe detalii dat fiind materialul folosit. Bravo! O întrebare, vă rog... la minutul 06:03 apare ideea că umiditatea crescută va duce la scăderea densității materialului temoizolant (celulozei), ceea ce va duce la tasarea lui (ei). Nu prea înțeleg de ce creșterea umidității din material duce la scăderea și nu la creșterea densității lui și de ce reducerea densității materialului duce la tasarea lui, cînd ar trebui să fie invers (tasare la creșterea densității). Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  • @FlorinArjocu
    @FlorinArjocu Жыл бұрын

    Zona unde sunt cadrele din lemn nu are alte proprietati termice?

  • @dropshippingromania
    @dropshippingromania Жыл бұрын

    In Ro nu se fac case de genul, dar celuloza se foloseste la fatada. De ex in Dk, se fac astfel de case. Poate tragi in ochi la cum se fac casele in Dk si au clasa energetica A+.

  • @liviuzamfirache6889
    @liviuzamfirache6889 Жыл бұрын

    Aveți mare grija ca între stinghii și tabla,au întrat păsările și mi-au rupt folia anti condens

  • @alexandrumadalina
    @alexandrumadalina Жыл бұрын

    Nu inteleg de ce nu apare un produs din plastic cu goluri de aer in el, gen bile de aer presate. Daca tot aerul este cel mai bun izolator. Iei pungi de plastic tare, bagi aer in ele, le sigilezi si le presezi intre capriori.

  • @FlorinArjocu

    @FlorinArjocu

    Жыл бұрын

    Ba mai bine sa nu apara din plastic ca nu mai putem scapa de el.

  • @Alex-rl1gl
    @Alex-rl1gl Жыл бұрын

    misto casa vecinului de langa casabuhnici1, cea cu doar parter. Cine e arhitectul?

  • @CyberEmy
    @CyberEmy Жыл бұрын

    lazile alea nu sunt cumva punti termice?

  • @utzdeac

    @utzdeac

    Жыл бұрын

    Nu, ca sunt doua cavitati perpendiculare, deci se acopera una pe alta

  • @cosmin7780
    @cosmin7780 Жыл бұрын

    Am înțeles faptul ca ai dorit sa protejezi alunul, dar o sa fie omorât de faptul de ca nu o sa aibă lumina. E prea înghesuit acolo

Келесі