CasaDin1930: progres lucrari (fundatii, camasuiala pereti, impermeabilizare perete, canalizare)

Тәжірибелік нұсқаулар және стиль

Buna ziua,
Din pacate nu stam prea bine cu progresul.
A mai trecut o saptamana si tot nu avem “hartia” pentru a demola peretele garajului.
Ca pe orice santier, cand nu se poate executa o lucrare anume, se gasesc altele:))
Am reusit sa ne apucam de scoaterea stratului de pamant vegetal din garaj, sa terminam armarea pentru camasuirea peretilor, si sa punem la punct si metoda de hidroizolare a peretelui cu infiltratii.

Пікірлер: 12

  • @Error-mf5gg
    @Error-mf5gg2 ай бұрын

    Sunteti perfectionist!!! Atentie la detalii ca la dvs nu am vazut!! Felicitari

  • @CasaDin30

    @CasaDin30

    2 ай бұрын

    Va multumesc.

  • @Cristian25_X
    @Cristian25_X10 күн бұрын

    Peretele de caramida cu vecinul din spate, va ramane mereu ud, si in timp datorita inghet si dezghet se va macina si eventual se va separa de peretele beton(camasa) facuta de tine. Eu as vorbi cu vecinul sa te lase sa sapi un sant unde poti pune o membrana pe caramida + o scurgere si umplut cu pietris (si eventual isolatie inainte de membrana ... ). Membrana trasa si fixata 30cm deasupra cotei de pamant a vecinului - asta pentru atunci cand ninge sa nu stea zapada in contact cu peretele.

  • @CasaDin30

    @CasaDin30

    10 күн бұрын

    Toate indicatiile date de dvs sunt foarte bune. Avem si noi cateva planuri cu peretele dar momentan situatia este urmatoarea. “Vecinul “ e de fapt o scoala/gradinita. In spatele peretelui e un teren de fotbal cu asfalt. Singura mea speranță este ca exista un zvon de consolidare al cladirii. Daca chiar se apuca in urmatorii ani atunci as putea si eu sa sparg asfaptul. sa hidroizolez pe exterior, sa torn un trotoar de garda, cu un detaliu de imbinare bine stabilit cu peretele/fundatia. Si cand e gata sa torn un petic de asfalt peste. Legat de macinarea cărămizilor de la ciclurile de gelivitate nu stiu ce sa zic. Am ramas de multe ori uimit, cum caramida care era uda pana in profunzime nu avea nimic. Gaseai 1-2 bucati mancate pe 1 perete intreg. Poate a ajutat si faptul ca mortarul era pe baza de var. Era mai flexibil. E o discutie complicata:)) Mersi de sfaturi

  • @clauber44
    @clauber4412 күн бұрын

    Salut! Casa nu a avut nevoie de subzidire? Din ce vad la peretele de sprijin exista, dar nu imi dau seama la casa. Multumesc pt material! Fain detaliat, cu multe informatii utile. Am si eu o casa din '58 pe care trebuie sa o reconsolidez si am niste crapaturi la fundatie... trebuie subzidiri. Lucrez cu structurist, dar as vrea sa inteleg daca e overkill ce mi se recomanda sau nu.

  • @clauber44

    @clauber44

    12 күн бұрын

    Ah! Cred ca subzidirea e facuta pe interior, din ce vad la final de clip 🧐

  • @CasaDin30

    @CasaDin30

    12 күн бұрын

    Salut. Casa nu a avut nevoie de subzidire. Are o fundatie de 1.15cm, din care cam 80cm in pamant. Adancimea de inghet in Bucuresti este 80-90cm. La anexa nu aveam o fundatie care respecta adancimea de inghet. Pe langa asta nu era nici conforma dpdv structural. Acesta este motivul pt care a fost demolata partial. Peretele care a ramas (cel cu peretele de beton turnat) avea o fundatie cu un beton diferit, ca si calitate de restul fundatiei de la anexa. De aceea a fost pastrat. Primul pas la orice casa veche este de a face decopertari. La fundatie am facut 4 decopertari si 1 studiu geo, pentru ca structuristul sa aiba imaginea de ansamblu. Legat de ce va zice structuristul dvs, discutia e complicata. Normativele sunt stricte si fiecare proiectant raspunde pt ce proiecteaza. Din aceasta cauza pot aparea discutii legate de “overkill”. Crapaturi a avut si fundatia de la casa. In 1930 nu prea se folosea armatura in fundatii. Din aceasta cauza acel beton nu rezista la alte forte; decat compresiune, foarte bine. Crapaturile ce au fost considerate importante au fost consolidate cu plasa. Casa fiind parter, cu placa de lemn, si nedoriind supraînălțarea ei nu am avut nevoie de alte interventii.

  • @CasaDin30

    @CasaDin30

    12 күн бұрын

    La final de clip, ce vedeti dvs, este fundatia existenta a casei. Din interior s-a indepartat 40cm de pamant si moloz, pentru a putea face loc la straturile noi de la pardoseala. Pietris 16-32, polistiren extrudat, placa beton armat, etc

  • @aristipitica
    @aristipitica2 ай бұрын

    Salut. Nu era mai safe dpdv hidroizolatie si inclusiv mai simolu de codrat sa spargi acele trepte de caramida? Si sa torni pana jos acelel beton de 10 cm?

  • @CasaDin30

    @CasaDin30

    2 ай бұрын

    Salut. Nu e rea ideea ta. Mai simplu probabil ca era. Dar la cat am spart la casa asta caut solutii mai simple (fara spart). Cand o sa facem hidroizolatia la beci, ma gandeam sa fac gauri in trepte (la 10-15cm de perete) si sa injectez ceva hidroizolant. Asta ar ajuta imbinarea dintre ele. Un alt motiv pt care nu vreau sa sparg treptele, este ca nu cred ca am beton (fundatie) sub ele😂.

  • @aristipitica

    @aristipitica

    2 ай бұрын

    @@CasaDin30 cu atat mai mult daca nu este beton sub ele era o solutie mai buna cred. am invatat pe propria piele ca de multe ori daramatul este cea mai simpa si sigura solutie. Am urmatir toate video am observat ca in mare ai aplciat aceeasi metoda si ai dat jos cat de mult se poate. Referitor la cupoane daca a fost camasuit si pe interior cel mai safe era sa fie acelasi cupon din interior spre exterir indorite la ambele capete. Fata de anocra chimica poti folosi cu incredere lapte de ciment si aracet- are resitenta mutl peste caramida. pentru beton este mai safe ancora chimica din comert cu siguranta are ceva rasini lipici mai potent vs varianta din batrani.

  • @CasaDin30

    @CasaDin30

    2 ай бұрын

    Am demolat doar ce nu putea fi salvat. Baia si anexa aveau 30cm fundatie. Nu era alta varianta care o consideram corecta. Referitor la cupoane. Conform calcul structural prin modelare 3D, a rezultat ca ajunge camasuirea integrala a casei doar pe interior. Acest perete (de la casa) a fost camasuit pt a-l lega mai bine de cel de la cam. Tehnica. Plus avea niste reparatii la zidarie. Referitor la aracet si ciment, nu contest solutia pt ca nu am folosit-o. Dar la asa ceva nu exista fisa tehnica pe care sa o anexez la Cartea Constructiei. Pe cand la ancora exista.

Келесі