چرا فدرالیسم؟

موضوع:
گفت‌وگوی دکتر محمدرضا سرگلزایی با مهندس دومان رادمهر
تاریخ: ۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۱
25 - January - 2023
#فدرالیسم
#انقلاب
#چشم‌انداز_فردای_ایران
#دکترـسرگلزایی
#فردای_ایران
#دکترـسرگلزایی
drsargolzaei.com/
t.me/drsargolzaeipodcast
t.me/drsargolzaei
دکتر سرگلزایی روانپزشک

Пікірлер: 50

  • @user-gs7yd3ez5n
    @user-gs7yd3ez5n Жыл бұрын

    سوال: آیا کشور ترکیه حاضر است ساختار خود را به فدرال تغییر دهد؟ (کشوری که سابقه اش در مورد ارامنه و چشم طمع در خاک همسایه هایش عیان است) آیا جمهوری آذربایجان فدرالی است و حقوق ارامنه را در قره باغ به رسمیت می شناسد؟ چگونه برای ایران آنهم در اوج ضعفش نظام فدرالی میخواهید در حالی که همسایگانش با سابقه تنش و دست درازی به خاک ایران، فدرالی نیستند(بجز عراق ویران شده)

  • @naseralizadeh9026

    @naseralizadeh9026

    Жыл бұрын

    آذربایجان یکی از رادیکالترین کشورهای فدرالیست دنیاست. نخجوان رسما بصورت کشور نیمه مستقل اداره می‌شود. آذربایجان سالها به ارامنه قره‌باغ گفت که شما بررسی کنید، هر مدل فدرالیستی و اختیارات خودمختاری می‌خواهید حاضریم بدهیم. ولی متاسفانه ارامنه قره‌باغ آذربایجان این پیشنهاد را ۳۰ سال رد کردند و با کمک ارمنستان ٪۲۰ خاک آذربایجان را اشغال کردند. ترکیه هم به مانند ایران حساسیت زیادی به فدرالیزم دارد ولی در نظر داشته باشید که در ترکیه احزاب کردی هستند، رهبرانشان حتی از داخل زندان کاندیدای ریاست جمهوری می شوند و با اردوغان رقابت می‌کنند. شهرداری‌های مناطق کردنشین را در اختیار دارد. مضاف بر این کردهای ترکیه نیروی مسلح به نام پ.ک.ک دارند ولی ترکهای ایران تاکنون به نام حرکت ناسیونالیستی ترکی به کسی سیلی هم نزده‌اند.

  • @parinazheidari5340
    @parinazheidari5340 Жыл бұрын

    آقای دکتر سرگلزایی سلام،ببخشید که میپرسم،بنده اطلاعات سیاسی زیادی ندارم.میخواستم بپرسم با توجه به صحبتهای جناب دومان رادمهر که فرمودن قومیت ها ایالت های جدا بشن و حتی به زبان خودشون تحصیل کنن.این سوال برای من پیش اومده که اونوقت این ایالت ها چطور باهم تبادل داشته باشند؟وقتی بعد از سالها که این پروسه تکمیل شد دیگه حتی تحصیلات هم به زبان قوم مربوطه شد.آیا نیازی به دانستن یک زبان مشترک نیست تا ارتباطات ایالتها باهم برقرار بشه؟امکانش هست دراین مورد که ایشون فرمودن توضیحی بفرمایید.من اینطور متوجه بندی که درمورد فدرالیسم گفته شده تو چشم انداز ایران،نشدم.

  • @naghmeazadi4716

    @naghmeazadi4716

    Жыл бұрын

    سوال من هم هست

  • @-Damawand-

    @-Damawand-

    10 ай бұрын

    درود دوست عزیز...... لطفا در خصوص سیستم فدرالیسم مطالعات بیشتری داشته باشید. من خودم الان 6 ماهه در کانال های مختلف و کتاب های مختلف مطالعه دارم و سطح آگاهیم خیلی بالاتر رفته

  • @Pinar1988
    @Pinar1988 Жыл бұрын

    ممنون. از شما بزرگواران

  • @naghmeazadi4716
    @naghmeazadi4716 Жыл бұрын

    ممنون از ویدیو خوبتون

  • @hosseinhosseini8411
    @hosseinhosseini8411 Жыл бұрын

    سپاس فراوان از شما عزیزان که انقدر خوب راجع به مهم ترین مسائل جامعه و راهکارها راهنمایی می فرمایید، به نظرم دو نقطه اتکای محکم تر نسبت به تکثر وجود داره در این بحث، ساده ترین دلیل این هست که مردم منطقه که منافع مشترک دارن و همه در اون منطقه زندگی می کنن بهتر از دیگران مشکلات و مسائل شون رو درک میکنن، در طول دوره های تاریخی اتحاد ها از جمع خانواده به گروه های نزدیک چند ده نفره و بعد چند صد نفره و در ادامه یکجانشینی روستا ها و امروز شهرها شکل گرفتن، این گروه بندی های نزدیک و قرار گرفتن نماینده از اقشار کوچک جامعه هم حس شهروندی و هم حس تعلق به کشور و ملیت رو تقویت می کنه.

  • @mana5295
    @mana5295 Жыл бұрын

    با سپاس بسیار از گفتگوی پرمحتوای تان. لطف میکنید با آقای وحید بهمن هم در این خصوص گفتگو کنید؟

  • @elyas-epo
    @elyas-epo Жыл бұрын

    درود بر شما💙💚

  • @leylazaheri4136
    @leylazaheri4136 Жыл бұрын

    عالی

  • @faezeh23
    @faezeh23 Жыл бұрын

    ممنووونم دکترجان از ویدئوی مفیدتوون💛💛خیلی یاد گرفتم... بنظرم نقدای بعدی شاید بیشتر نیاز باشه که از دیدگاه ناامنی ای که برای کشور ممکنه داشته باشه اینکار، بررسی بشه...من خودم دانش کافی ندارم تو این زمینه، ولی این نقد هایی که بهش وارد میکنن که با اینکار ایران مستعد جنگ میشه بخاطر موقعیتش نمیدونم چقدر واقعیه و خوبه بنظرم درموردش بیشتر حرف بزنیم ....درهرصورت همین روند نقد و گفت و گو رو تومسیرش باشیم خیلی خوبه بنظرم...ممنووونم ازتون که خیلی یاد گرفتم و یاد میگیرم ازتون💚💛سلامت باشین الهی🙌🏻🙌🏻

  • @hosseinhosseini8411
    @hosseinhosseini8411 Жыл бұрын

    من فکر میکنم وجود یک نماینده از هر شهر یا استان در شورای هر شهرها می تونه سیستم مناسبی برای هم فکری و تعامل در کنار تکثر باشه.

  • @hamedjahanbakhsh2548
    @hamedjahanbakhsh2548 Жыл бұрын

    ناسیونالیسم ایرانی، بر خلاف ناسیونالیسم‌های اروپایی و حتی منطقه‌ای، جنبه تاریخی - سرزمینی دارد نه نژادی و زبانی. به همین علت بر خلاف آن‌ها، تکثر را نه تنها تهدید نمی‌بیند بلکه آن را ویژگی خود می‌داند. زبان قفقاز و فرارود، فارسی نیست اما دو نقطه محوری در ناسیونالیسم ایرانی است.

  • @EghbaliNosrati
    @EghbaliNosrati Жыл бұрын

    الان تکلیف ترک های قشقایی استان فارس چیه؟

  • @hosseinhosseini8411
    @hosseinhosseini8411 Жыл бұрын

    جسارتا بحث زبان رو کلی تر باید نگاه کرد، دو زبانی راهکار متعادل محسوب میشه اما تعصب بیش از حد به خصوص در میان ما ترک زبان ها باعث پایین آمدن کارایی ابزار زبان میشه.

  • @mahyaalavi1552
    @mahyaalavi15526 ай бұрын

    دکتر عزیز شما بایک ترک مذاکره می کنید تعصب خودشو داره

  • @zahrafereidouni8324
    @zahrafereidouni83242 ай бұрын

    کاش هر کس در جایگاه خود بنشیند...

  • @jbarkahzadpoer3406
    @jbarkahzadpoer3406 Жыл бұрын

    همۀ استان‌ها رادیو و تلویزیون محلی دارند فقط مشکل ما جمهوری اسلامی است

  • @alishahbaz1365
    @alishahbaz1365 Жыл бұрын

    آقای دکتر بسیاری از صحبت‌های آقای دومان جای تامل داشت و به منی که یک رگم ترکه ولی در تهران به دنیا اومدم کمک می‌کرد با همدلی بیشتری به مسائل زبانی و تبعیض‌ها توجه کنم. اما در تحلیلاشون خیلی جاها هم یک‌طرفی دیده می‌شد. از جمله به انگیزه‌ها و تلاش‌های کشورهایی مثل ترکیه و آذریایجان با خوش‌بینی بی‌دلیل بی‌توجهی شده بود. در خصوص جنگ ارمنستان و آذربایجان هم روایت‌های دیگری به جز روایت ایشون وجود داره که اون‌ها رو هم باید شنید. در مجموع به نظر میرسه اگر مخاطب بخواد به نتیجه‌گیری برسه به گفتگویی بیش از این دو نشست شما دربار ه فدرالیسم نیاز هست. به خصوص گفتگویی که دو نفر موافق و مخالف به چالش همدیگر بپردازند. ضمنا شما در نقل قول از نظر کارشناس قبلی درباره دلایلشون برای آماده نبودن ایران برای فدرالیسم یک نکته رو جاانداختید که نکته کلیدی بود. این که استان‌هایی که از لحاظ منابع و توسعه اقتصادی ضعیف هستن تکلیفشون چی میشه؟

  • @alt_564
    @alt_564 Жыл бұрын

    ممنون باید ادامه تولید محتوا و بیام ایده‌هاتون. ایده فدرالیسم ایده جالب و چالشی است ولی بنای فکری و منطقی این مصاحبه و همچنین مصاحبه قبلی٫ بیشترانتزاعی بود.حتی خانم دکتر مومنی جایی گفتن شاید این ایده برای ۵۰ سال آینده شدنی ومنطقی باشد. به نظر میاد در حال حاضر ضرر فدرالیسم از سود آن بیشتر است. من دوست دارم دعوت کنم که صحبت (مناظره؟) دکتر شروین وکیلی و زیبا کلام در مورد فدرالیسم که حدود۴ سال پیش به دور از این فضا انقلابی مطرح شده رو هم گوش بدید. موضع دکتر وکیلی در مورد اهمیت٫ کارکرد و ضرورت تاریخی فدرالیسم و همچنین فدرالیسم در یوگوسلاوی و ... قابل تامل هست. من لینک نمیتونم بگذارم در کامنت‌ها ولی میتونید با سرج (هویت ایرانی و فدرالیسم، گفتگوی صادق زیباکلام و شروین وکیلی) در یوتیوب این مصاحبه رو بشنوید. سپاس مجدد از شما٫ دکتر سرگلزایی عزیز که همیشه چیزی داشتید که من یاد بگیرم ازتون.

  • @masoudamergollii7072
    @masoudamergollii7072 Жыл бұрын

    خستە نباشید عزیزان. بە امید یک دمکراسی پایدار با احترام بە حقوق متقابل، بە امید همزیستی صلح آمیز. مرسی

  • @alighafouri1891
    @alighafouri1891 Жыл бұрын

    ایشون از این ناراحت هستن که تفکراتی امثال ایشون دیگه زیاد نیستن ....دوست های تبریزی من خیلی دارم اصلا نظراتشون شبیه این آقا نیست ....

  • @barzankhorshidsawar6629
    @barzankhorshidsawar662910 ай бұрын

    چرا‌دیکتاتوری؟ گزینه‌ ‌ ایران‌ وترکیه‌ در‌ دست‌ اقدام‌ هست

  • @mah77708
    @mah777089 ай бұрын

    استدلال های بسیار ضعیف برای دلایل خواست فدرالیزم

  • @tanha5829
    @tanha582911 ай бұрын

    زنده باد جمهوری فدرال ایالتی ویالتی

  • @alighafouri1891
    @alighafouri1891 Жыл бұрын

    با تماشای این گقت و گو من نه محکم تری از این به بعد به فدرالیسم میدم....اصلا قانع کننده نبود هیچ ، دیدم رو حتی بدتر هم کرد

  • @-Damawand-

    @-Damawand-

    10 ай бұрын

    دوست عزیز شما حق دارید نه بگید ولی حق ندارید این نه را به دیگران تحمیل کنی

  • @kambizdjavady4619
    @kambizdjavady46194 ай бұрын

    متاسفانه اقای رادمهر احساس نژادپرستی خودش را هم چندان نمیتواند پشت صحبتهای دموکراتش پنهان کند . نژاد پرستی در این منطقه فقط از طرف فارسها نیست پایه فدرالیسم در ایران هنوز بسیار ضعیف است

  • @faridshahabi2050
    @faridshahabi2050 Жыл бұрын

    آقای دکتر ارادت فراوان، اما مهمان خوبی نداشتید یا نتونستند مقصودشون رو بیان کنند. یک جاهایی مثلا در مورد جنگ آذربایجان و ارمنستان حتی توقع داشتند تمایل خودشون، خواسته کشور باشه و چون نبود ناراحت بودند.