No video

BU DÖRTLÜ CANIMIZI YAKİYOR ( DPF, EGR, TURBO, katalizatör.

Adres: Kepez mahallesi, Hurdacılar caddesi , No 34 Kepez, Antalya TAMİRHANE
/ tamirhane.vag
2. Kanalım olan TAMİRHANE VW Bu link'ten ulaşabilirsiniz
/ @tamirhanevw6322
bu kanalda sadece vw audi seat skoda marka araçlarla alakalı bilgilere ulaşabilirsiniz

Пікірлер: 291

  • @mstfornck9985
    @mstfornck99853 жыл бұрын

    Tam mantığı şu ustam dizel araçlarda kompresyon ve ısı yüksek olduğu için silindir içerisinde oksijen ve azot gazı karışıp azot oksit gazı oluşuyor. Bunu en düşük değere indirmek için egr valfi aracılığı ile motor içerisine %5 ila %15 aradında egzoz gazı karıştırılır. Motor içindeki ısı düşürülür azot oksit oluşması engellenir. Ülkemizde bu sistem hala yanmayan yakıtın yakılması olarak bilinir. Ki egzoza giden yakıt kavrulduğu için zaten yanamaz haldedir. Saygılarımı sunarım severek takipteyim 😊

  • @HimnoZapatista

    @HimnoZapatista

    3 жыл бұрын

    cok tesekkur ederim mustafa.

  • @selahattinkocak8959

    @selahattinkocak8959

    3 жыл бұрын

    Kisa ve net dogru bilgi...

  • @dogamanyag1586

    @dogamanyag1586

    3 жыл бұрын

    İptali doğru mu sizce?

  • @mstfornck9985

    @mstfornck9985

    3 жыл бұрын

    @@dogamanyag1586 Doğru değil tabi. Günü kurtarırsın araban kurum yapmaz çekişten düşmez ama 30 sene sonra torunlarımızın soluyacak sağlıklı bir havası olamaz bu durumda

  • @fds5618

    @fds5618

    3 жыл бұрын

    Ben şunu merak ediyorum. Hava filtresi, turbo ve Inter cooler dan motor içine gelen hava; egzoz gazından ısı olarak daha düşük değil mi? Soğutma olarak neden bu kullanılır anlayamıyorum?

  • @kapitannoghai
    @kapitannoghai3 жыл бұрын

    EGR yanma sıcaklığını düşürmenin yanı sıra motorun soğuk havalarda daha erken ısınmasını sağlar, hem yolcu konforunu arttırır, hem de motor ideal çalışma sıcaklığına erken ulaşacağı için sağlıklı yağlamayı ve DPF'nin kül yakma değerlerini optimum tutar. Naçizane bildiklerimi paylaşmak istedim.

  • @MKasap-te8vm

    @MKasap-te8vm

    2 жыл бұрын

    Ustam benim vw golfda fabrika cikisi webasto var. Kumanda ile calistirabiliyorum veya otomatik istedigim saatte calismaya basliyor . Cok faydasi olurmu?

  • @serdaltum1255
    @serdaltum12552 ай бұрын

    Ooo abi ben kaç video kaçırmışıM 🧐 Abi yemin EDERİM ki;sizinle tanışmak,atölyenizde bir çayınızı içmek, elinizi sıkmak hatta sarılıp öpmek için Rabbime dua ettiğim doğrudur. O kadar usta ile seminer misali dsg mekatroniği ile ilgili söyleşilriniz,sade,net,tane tane,her seviyeye uygun anlatımınız,dilimizi neredeyse hatasız konuşup sabırla ve mutluluk duyarak izah edişiniz, mütevazi üslubunuz,ağır başlı tavırlarınız,hakkaniyetle araç sahiplerinin kesesini göz ardü etmeyişiniz... BENİ MEST EDİYOR.. DÜNYA DURDUKÇA DURASIN EEEY ARSLAN USTA.. RABBİM SİZLERİ,tüm şer ve belalardan,kötü niyetli mahlukatlardan esirgesin İNŞALLAH.

  • @izzetguntalaz
    @izzetguntalaz3 жыл бұрын

    Son yıllarda egzoz emisyon standarlarının otomotiv dünyasına neler yaptırdığını da gösteren bir örnek olmuş.

  • @burakh.8670

    @burakh.8670

    3 жыл бұрын

    Hatta dizelin tu kaka ilan edilmesi, şehirlere girişi engellenmesi fabrikalar tarafından desteklenip organize edilmekte arka planda. Dizel motor ve emisyon kontrol sistemleri artık çok yüksek maliyetlere çıktı ve kârlılığı düşürmeye başladı. O zaman ne yapmak lazım talebi dizelden benzinliye kaydırmak lazım.

  • @selahattinkocak8959

    @selahattinkocak8959

    3 жыл бұрын

    Egrnin amaci bu degil.egr yanma odasindaki yanmayi kotulestirip isiyi dusurmek icin kullanilir ve kotu yanma sonucu daha kirli egsoz atiklari olusturur..egrnin asil amaci motor ici sicakligi dusurmektir.zararli gazlarin salinmasini engellemek icin katalitik konvertor partikul filtrelieri vb.sistemler gelistrilmistir..

  • @burakh.8670

    @burakh.8670

    3 жыл бұрын

    @@selahattinkocak8959 yanlış

  • @OyunEditoruofficial
    @OyunEditoruofficial3 жыл бұрын

    Ustam seni tebrik ediyorum. Bu sistemler ile ilgili önce çok ön yargın vardı. Belki birazda eksik bilgin vardı, ancak bu tür sistemlerin aracı bozmaya değil olabildiğince verimli hale getirmeyi hedeflediğini öğrenmişsin. Tekrar tebrik ediyorum.

  • @durmazsadik2922

    @durmazsadik2922

    3 жыл бұрын

    Usta ma katiliyorumt

  • @senolbalkan9246
    @senolbalkan92463 жыл бұрын

    Egr ye gelen dumanda karbon monoksit te var Karbon monoksit egr aracılığı ile silindirde tekrar yandığında karbondioksit oluyor (enerjide çıkıyor) Ama aslolan karbon dioksit doğa için daha iyi bir gaz çünkü bitkiler fotosentezle bu gazi kullanabiliyor .yüz milyonlarca araç düşünüldüğünde bu önemli bir şey

  • @rahmancelen5563
    @rahmancelen55633 жыл бұрын

    Ustam bir alaylı olarak çok güzel bir anlatımın var. Sayende pratikte çok şey öğreniyoruz. Bununla beraber seni izlemezden önce Anlatan Adamlar Ne Nedir adnda bir sayfa var. bu Sayfayı ODTÜ mezunu iki genç mühendis arkadaş yönetiyor. Teknik olarak çok güzel anlatımları var ki turboyu da anlatmışlar. Senin pratikteki bu bilgi ve birikimlerini onların teorik ve pratik bilgi ve birikimleri ile harmanlamak çok güzel olabilir.

  • @ahmetyaka4397
    @ahmetyaka43973 жыл бұрын

    Ustam verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkürler. Bizler dizel araç kullandıkça bu 4 parça bizim ara sıra başımızı ağrıtacak.

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    2 yıl önce çevre duyarlılığımdan dolayı aracımın bozulan egr valfini 2250 tl ödeyerek yenisiyle değiştirttim malasef 2 yıl sonra yine egr arizası oluştu özel servis 5000 tl Yetkili servis 8.840 tl istedi benim bu parayayı ödemem mümkün değil araç üreticileride çevreyi düşünsün ve bu parçaların fiyatını makul seviyede tutsun ben vicdanımın sesini bir kez dinledim egr yi degiştim ama şuan cebimin sesini dinlemek zorundayım yarın ilk işim servise gidip egr yi iptal ettirmek olacak...Ve iptal ettirdim aracim daha serilesti yakit tuketimi dustu iyikide iptal ettirmişim...

  • @ANCHUSA117
    @ANCHUSA1173 жыл бұрын

    clh motorun turbosu serviste 18500 tl partikül filresi 40000 küsür motorun arkasında servet yatıyor.maşallah

  • @aknzeray3323
    @aknzeray33233 жыл бұрын

    Bende tekrar edeyim kafasi karisan varsa egr motor ici yanma sicakligini ayarlamak icin var dizel motorlarda heterojen hava yakit karisimindan oturu NOx gazi olusumu fazladir. Eger yanma odasi sicakligi cok artarsa NOx gazi olusumu daha da artar. Amac yanmayi biraz kotulestirip yanma sonucu olusan isiyi dusurmektir. NOx gazı katalizorde de ayristirilmaktadir fakat katalizorun tam verimle calismasi mumkun degildir. Bu yuzden yardimci sistemlere ihtiyac duyulmaktadir.

  • @haki3535
    @haki35353 жыл бұрын

    Sirf almanyanin economy politikasi yüzünden oluyor bu sorunlar Erken bir sekilde Ecu üzerinden agr i kapatmak dpf i kurtarabilir aksi taktirde dpf i de kapatip bosaltma cok iyi sonuc veriyor. Aksi taktir de elinde sonunda tikaniyor ve nox sensoru da bozuyor. Dpf ler artik almanyada rs3 lerde gti lerde yani benzinli motorlarda da kullanilmaYa basladi bu ara

  • @senercavusoglu6124
    @senercavusoglu61243 жыл бұрын

    Adam adam 🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️🙋🏼‍♂️Allah yolunuzu açık etsin inşallah 🙏

  • @firatyaman7789
    @firatyaman77893 жыл бұрын

    Kıymetli bilgiler için teşekkürler ustam

  • @44grandeur
    @44grandeur3 жыл бұрын

    Ustam bu egr nedir ne değildir diye merak etmemiştim hatta boş bir şey geliyordu çünkü euro 3 motorlarda yoktu bu sistem en azından ben öyle biliyorum ama şu mevzuyu senden öğrendim ya resmen aydınlandım birde bu euro 6 motorlarda adblue arızaları ve kullanımına ilişkin yanlışları da bize böyle bir video da anlatıtsan çok müteşekkir olurum Allah sana güç kuvvet versin hayırlı işlerinz olsun...

  • @ismailbayram336
    @ismailbayram3362 жыл бұрын

    Yorumlarda çok güzel tanımlamalar var. Aynen katılıyorum. EGR nin amacı yanmış egzoz gazını değişen oranlarda yeniden silindir içerisine göndererek silindirdeki yanma sonu sıcaklığını düşürerek (yanmış gaz yeniden yanmayacağı için, yani oksijen oranı daha düşük olduğu için) NOx diye bilinen zehirleyici ve kanserojen bir gaz olan nitrojen oksit gazını azaltmaktadır. Tek başına EGR sistemi bu NOx leri % 75-80 e kadar azaltmakta, geri kalan kısmı ise önceki versiyonlarda fakir NOx katalizörü ile son versiyonlarda ise Adblue diye bildiğimiz SCR (Seçici Katalitik Redüksiyon) sistemi ile yok edilmeye çalışılmaktadır. EGR gazının soğutulma amacı hem daha soğuk halde gönderebilmek, hem de soğuyan madde daralacağı için daha fazla yanmış egzoz gazını kullanabilir hale getirmektir. Ustam videolarını ve ustalığını beğenerek takip ediyoruz. Pratik ve teori bir araya geldiği sürece ülkecek kalkınabileceğimizi düşünüyorum. Balıkesir'den saygılar, sevgiler.

  • @arifyaren9075
    @arifyaren90753 жыл бұрын

    Emeğine sağlık gayet anlaşılır bir şekilde anlatmışsın.Sen yeni atölyeni kurma aşamasında ben takipçin oldum.

  • @enesklc7353
    @enesklc73533 жыл бұрын

    Dizel motor sisteminin termal verimi benzinli sisteme göre daha yüksektir. Bu da daha verimli yanma olduğu için gerçekleşmektedir. Yanma sonucunda silindir içinde sıcaklık 1000 derecelerin üzerine çıkabiliyorken, Katalitik Konvertör öncesi egzoz gazı sıcaklığı da tam yükte çalışan bir motorda ~850°C ~900°C lere kadar çıkabiliyor. Atmosferden emilen havanın yaklaşık beşte dördü nitrojen yani azot olduğu için aslında yanma odasına, oksijenin hacimsel olarak yaklaşık 4 katı kadar da azot doldurmuş oluyoruz. Yani azotu yakmaya elverişli bir ortam oluşuyor ve azot da yanmaya başlıyor. Bu denli bir reaksiyon doğada ancak yıldırım ve şimşek olaylarında doğal yolla gerçekleşiyor. Velhasıl azot oksit oluşumu için elverişli olan bu sıcak yanma odasını soğutmak yani yanma verimini düşürmek için EGR içeriye sıcaklığı düşürülmüş egzoz gazı gönderiyor. Bunu da EGR soğutucu ile yapıyor. Tüm bunlar olurken EGR'nin ayrıca bir yan faydası da oluşuyor ve EGR soğutucusu motor soğutma suyunu da ısıtarak motorun bir an önce çalışma sıcaklığına gelmesine yardımcı oluyor. Bu arada ek bilgi; EGR iptali ile yanma odası içerisindeki verimi tekrar yükseldiği için bir miktar güç artışı oluşabiliyor fakat bu sefer yanma odası sıcaklığı çok yükseleceği için başta valfler olmak üzere yüksek sıcaklıklara doğrudan maruz kalan tüm yanma odası bileşenlerinin ömrünü kısaltıyor.(piston, silindir, sekman, enjeksiyon vs vs) Dolayısıyla EGR iptali ilk anda faydalı gibi görünmesine rağmen orta uzun vadede motorunuzun durumuna göre belki de kısa vadede motorunuza çok ciddi zararlar vermektedir. Dolayısıyla hem doğa için hem sağlığımız için öte yandan da motorumuzun sağlığı için kesinlikle EGR iptali yoluna gidilmemeli. Kaldı ki EGR iptali yapılmış bir araç ciddi bir egzoz muayenesinden geçemez. Avrupada EGR, DPF, CAT, SCR vs iptali suçtur. Kimse bunlara cesaret edemez. Aynı hassasiyetin ülkemizde de yerleşmesini temenni ediyorum

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    2 yıl önce çevre duyarlılığımdan dolayı aracımın bozulan egr valfini 2250 tl ödeyerek yenisiyle değiştirttim malasef 2 yıl sonra yine egr arizası oluştu özel servis 5000 tl Yetkili servis 8.840 tl istedi benim bu parayayı ödemem mümkün değil araç üreticileride çevreyi düşünsün ve bu parçaların fiyatını makul seviyede tutsun ben vicdanımın sesini bir kez dinledim egr yi degiştim ama şuan cebimin sesini dinlemek zorundayım yarın ilk işim servise gidip egr yi iptal ettirmek olacak...Ve iptal ettirdim aracim daha serilesti yakit tuketimi dustu iyikide iptal ettirmişim...Muayeneden geciyor ayrica.

  • @enesklc7353

    @enesklc7353

    2 жыл бұрын

    @@mustafamustafa548 Egr iptali ile çevreye saçılan zehirli ve kanserojen madde miktarında çok fazla artış olacak. Öte yandan aracınızın motoruna orta vadede hatta belki motorun durumuna göre kısa vadede çok daha büyük zararlar açabilir bu işlem. Bahsettiğiniz rakamlar inanılmaz gerçekten o konuda size katılıyorum. Ben almanyada yaşıyorum. Benim de aracımın Egr valfi bozulmuştu kendim söküp takmasını öğrendim. 15€ ya çıkmasını alıp değiştirdim. Tamirhaneye götürsem 600€-700€ dan aşağı çıkmazdı araba oradan. Orijinal vw-audi logolu parça 350-400€ civarı fiyata satılırken logosu taşlanmış orijinal aynı oem parca 150€ idi ben çıkma bulup Ebay den aldım 15€ ya. Size de bu alternatif yolu öneriririm. Orijinal parçanın kompleks ve karmaşık bi parça olmasına rağmen aslında o kadar da pahalı olmadığını söylemem lazım. Alternatif olarak orijinal oem parca da temin edilebilir. Burada problemin asıl kaynağı parçanın çok pahalı olmasından ziyade TL'nin alım gücünün artık iyice erimesi. Basit bi aramayla aynı parçanın fiyatının yıllardır üretici tarafında aynı olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla bu noktada şikayeti sizi yönetenlere yapmanız daha akılcı olur. Ayrıca Egr arızasıyla Tr'de bu kadar sıklıkla karşılaşılması da yakıt kalitesinin düşük olması ve dizel araçların amacına ve doğasına aykırı şekilde ağırlıklı olarak şehiriçi veya kısa mesafede kullanılması.

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    @@enesklc7353 Ben 1. Egr arizasinda sifir Wahler marka Egr alarak egr yi degistirdim zaten degisim Km'si 150 bindi 170 bin Km'de yine egr ariza yapti ben egr yi tekrar degissem yine 20 bin Km dayanacak ben her 20 bin Km de 5-10 bin ₺ nasil vereyim cevreyi birkez dusundum egr yi degistim zaten aracimin Km si yuksek oldugu icin Egr degismek sorunu cozmuyor 2 yilda 1 egr degismek gerekiyor buda benim acimdan mumkun degil.

  • @enesklc7353

    @enesklc7353

    2 жыл бұрын

    @@mustafamustafa548 o zaman sizin aracınızda egr den başka bir sorun var. Öncelikle kök sorunu tesbit etmelisiniz. Bozuk olan eski egr lerin mekanik aksamı mı Elektronik aksamı mı bozuktu? Elektronik aksamı ise elektrik tesisatında bir problem olabilir veya kurum sebebiyle tıkalı kalırsa motoru bozabilir. Eğer mekanik aksam bozuk idiyse her iki egr'de de o zaman 20 bin km de mekanik olarak bozulması için motorun aşırı kurum üretiyor olması gerek. Ve emmede fazlaca yağ buharı olduğu anlamına da gelir. Bunun da baslıca sebepleri enjektörler olabilir, turbo olabilir, dizel pompası olabilir, yağın kaynağı olarak karter havalandırma olabilir. Bunlari gözden geçirmek lazım. Ortada başka bir sorun olduğu aşikar. Bu şekilde sadece egr iptaliyle binmeye devam etmek ana sorunu görmezden gelmek olur, aspirin bir çözümdür. Bu yoğun kurum ve yağ oluşumunun ilerleyen süreçte dpf ve cat kısmında da çok ciddi hasarlar bırakmaya gebe olduğunu bilmek lazım. Önünü almazsanız sizi çok daha büyük zararlara sokabilir

  • @hadigamsiz151
    @hadigamsiz1513 жыл бұрын

    Sayin Ustam O 4 lü Icinde Turbo dan Harici . Avrupada Almanyada Para Dolabi. Sözde Katalysator ve Partikel Filitresie Dogayi Temiz tutacakmis. Simdi yaklasik 15- 20 yildir bu Hikaye var ama Avrupanin havsi ayni Sayin Ustam ,Ben 45 yilik Oto Tamircisiyim Amanyada , Biz bu 3lü yü sadece Diesel motorun Rahat Yelenmesini Kesiyor ve Zarar Veriyor . Allaha Emanet ol Ustam.

  • @onderonder9351
    @onderonder93513 жыл бұрын

    Sayenizde Usta nedir? Sök takçı, eline her tornavida alanın usta olmadığıni anlatan iyi bir video olmuş. Eline emeğine sağlık usta

  • @abdurrahmanarslan5584
    @abdurrahmanarslan55843 жыл бұрын

    Açıklayıcı, bilgilendirici eyvAllah abi

  • @nevzatoral7749
    @nevzatoral77493 жыл бұрын

    ustam hepsi sirke camasir suyu camasir tozu ile temizleniyo biliyosun .turboya gelince cartridge alir 500 lira. degistirir bilen insan .saygilar.ben hep kendim yapiyorum sorentoma.sen haric sanayiye arabadan anlamadan gidenler icin oradaki problemler en az 6 7 bin .ama sen durust adamsin .cok kandiranlar var musteriyi.syglar isin rast gitsin.arabaya yuksek devire karsisin sen katalizor temizliginde onun icin bence cok iyi bir ustasin.

  • @oktayavci4332
    @oktayavci43322 жыл бұрын

    Ustam bilgilerin çok anlamlı ağzına eline sağlık helalden bilgileri mezara götürecek değiliz çok çok önemli bunlar geleceklerimize faydalı tabiri anlayana sana hayırlı işler diler emeğine sağlık

  • @ettorebugatti3609
    @ettorebugatti36093 жыл бұрын

    Çok teşekkürler ustam, sade ve anlaşılır anlatım.. Akılda kalıcı... 👍

  • @zeynepkucuk3362
    @zeynepkucuk33623 жыл бұрын

    tam bir kaliteli oğretim videosu olmuş.emeğinize ,yüreğinize sağlik ustam

  • @ahmetsensoz1361
    @ahmetsensoz13613 жыл бұрын

    Abim teşekkürler bu bilgiyi bu şekilde herkes uğraşıp göstermez ve anlatmaz. Bende egr yi biliyordum ama net öğrenmiş oldum. Seni devamli takipteyiz videolarıni dikkatle izliyoruz. Allah razi olsun Hakkını helal et ustam sağol

  • 3 жыл бұрын

    Helal olsun

  • @bekkorkmaz740
    @bekkorkmaz740 Жыл бұрын

    Aleykümselam bilgi dolu bir video olmuş.

  • @zekigulen6457
    @zekigulen64573 жыл бұрын

    Ustam ağzına sağlık

  • @Hasan_CLK
    @Hasan_CLK3 жыл бұрын

    Kolay gelsin, hayırlı işler.

  • @metecetinkaplan5614
    @metecetinkaplan56143 жыл бұрын

    Harika anlatım için teşekkürler. Sayende nasıl çalıştıkları hakkında fikrim oldu

  • @salimklc3676
    @salimklc36763 жыл бұрын

    Emeğe büyük saygı. Hayırlı işlerin oldun usta

  • @ismailbayram336
    @ismailbayram3362 жыл бұрын

    Bir de bu NOx gazı 1350 santigrat derece ve üzerinde oluşur ve bir sürü türevi vardır. Atmosferin zaten % 78'i N2 yani azot gazıdır ve O2 (oksijen) ile normal koşullarda reaksiyona girmez. Dünyamızdaki sıcaklıklar 1300 dereceleri bulacak olsa zaten atmosferimiz NOx gazı ile dolarak yaşanamaz bir hal alacaktır. Yani EGR gazı kullanılarak silindirde daha soğuk bir yanma ve havanın içindeki N2 (azot) gazı ile O2 (oksijen) gazının daha az birleşmesini sağlamaya çalışıyoruz (halk dilinde anlayacağımız şekilde :)) ).

  • @kemaldogan6388
    @kemaldogan63883 жыл бұрын

    Ağzına sağlık ustam lokum gibi Anlatıyorsun teşekkürler verdiğin bilgiler Altın Degerinde

  • @volkswagendr2094
    @volkswagendr20943 жыл бұрын

    Net ve doğru anlatım olmuş ustam eyvallah

  • @Koklupub
    @Koklupub3 жыл бұрын

    Allah razı olsun ustam

  • @hyyh7984
    @hyyh79843 жыл бұрын

    ahanda şimdi anladım bu sistemi. emeğine teşekkür ederiz.

  • @metincetin9485
    @metincetin94853 жыл бұрын

    Bu egr sistemini geliştirmek yerine motor içinde yanmamış yakıt karışımını daha az ve stabil hale getirmek bu parçalardan kurtulma umudumuz olabilir iyi bir mühendislik çalışması ile mükemmel bir ateşleme kusursuz sıkıştırma yeteri kadar yakıt ne fazla ne eksik bu dengeyi mükemmel ayarlasalar bu sorunlarin hic biri olmaz haliyle egr ye de ihtiyac olmaz

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    2 yıl önce çevre duyarlılığımdan dolayı aracımın bozulan egr valfini 2250 tl ödeyerek yenisiyle değiştirttim malasef 2 yıl sonra yine egr arizası oluştu özel servis 5000 tl Yetkili servis 8.840 tl istedi benim bu parayayı ödemem mümkün değil araç üreticileride çevreyi düşünsün ve bu parçaların fiyatını makul seviyede tutsun ben vicdanımın sesini bir kez dinledim egr yi degiştim ama şuan cebimin sesini dinlemek zorundayım yarın ilk işim servise gidip egr yi iptal ettirmek olacak...Ve iptal ettirdim aracim daha serilesti yakit tuketimi dustu iyikide iptal ettirmişim...

  • @ilhanustundag6516
    @ilhanustundag65163 жыл бұрын

    Harika güzel anlatim ve bilgilendirme vidypsu olmus.

  • @yasarozcan6474
    @yasarozcan64743 жыл бұрын

    Elinize emeğinize sağlık ustam vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler hayırlı işler olsun

  • @isaarslan7220
    @isaarslan72203 жыл бұрын

    Abim eline koluna saglık eyvallah Gine yaptın yapacağını ustam benim

  • @selimcanli6520
    @selimcanli65203 жыл бұрын

    usta sen bu sekil yayın yaptıkca ben bahara gelirim diyordum ama daha yakın zamanda gelicek gibi görünüyorum )) bilgilendirdiğin icin saol Allah kolaylık versin

  • @rahmiguller786
    @rahmiguller7863 жыл бұрын

    Egr belli şartlarda bir miktar egsoz gazını emme kanalına vererek yanma sıcaklığını düşürür ısının düşmesi azot oksit oluşumunu en aza indirir böylece katalizatörün yükünü azaltmış olur. Çalışma şartı orta gaz devirleridir. Yani yükün olmadığı orta gazlardır.

  • @canmutu4742
    @canmutu47423 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @mevlutcolakhollanda4242
    @mevlutcolakhollanda42423 жыл бұрын

    Aslm aslan ustam,bu senin gösterdiğin sistemde ki egr soğutucusu,ondan hariç emme manifoltunun orda yani su soğutmalı intercooler ın orda bitane de egr valfi var Ordan da direk egsoz manifoltun un 5 ci gözünden egsoz gazlarını tekrar motorun içine veriyor,o senin dedigin egr soğutucusu,selamlar saygılar

  • @mevlutcolakhollanda4242

    @mevlutcolakhollanda4242

    3 жыл бұрын

    Yani aslında demek istediğim,2 egr sistemi var bu senin gösterdiğinde,yuksek basınç egr si ve düşük basınç egr si,senin gösterdiğin egr soğutma amaçlı öbürki ise benim dediğim egr de ki gazlar ise katalisatör ve dpf den geçmedenki hali

  • @gungorsaka7443
    @gungorsaka74433 жыл бұрын

    Ustam eline emeğine sağlık severek takip ediyoruz.

  • @ramazangeyik2470
    @ramazangeyik24703 жыл бұрын

    Ve ALEYKÛM SELÂM VERAHMETULLAHİ VEBERÂKETÛH 🌹 ALLAH cc Vatanın a Ailene bedenine selâmet afiyet versin inşaallah hayırlı ümmet Rabbim ömrünü hayırlara vesile eylesin inşaallah

  • @pacific2123
    @pacific21233 жыл бұрын

    Çokta güzel Anlattınız Emeğinize sağlık sağolun 🙏🏼

  • @bulentaltn8497
    @bulentaltn84973 жыл бұрын

    ustam bu 4 lu olmasa sanayide bizde bos bos gezeriz herhalde

  • @ibrahimtaskin8961
    @ibrahimtaskin89613 жыл бұрын

    Aleykümüsselam ve rahmetullah.rastgele

  • @fatihkaragoz6219
    @fatihkaragoz62193 жыл бұрын

    Ben her zaman diyorum bakimsiz araclardan her sey olabilir 2010 berlingo var ilk sahibiyim bakimlarini gunu gunune yaptirdim bakim dedigim yag su deil sadece triger enjektor km geldiginde degismesi ne gerwkiyorsa yaptirdim beni bir gun uzmedi aracida insaat isinde kullaniyorum 230 binde suan masallahi var

  • @muhammedsarslan
    @muhammedsarslan2 ай бұрын

    Dizel Partikül Filtresi çıkışında egzoz gazı ısı sensörüne yer vermemişsiniz. kısaca açıklarmısınız.

  • @mehmetayhan9857
    @mehmetayhan98573 жыл бұрын

    Öğrenmenin yaşı yok tur süper tsk

  • @PlanCAirdrop
    @PlanCAirdrop3 жыл бұрын

    ustam naçizane bildiğim kadarıyla; sürç i lisan ettiysek affola... turbo şarj olarak adlandırılan salyangozumuz; çift pervaneli bir yapıya sahiptir. içerisinde bulunan mil ile bu iki pervane aynı orantıda çalışmaktadır. turbo şarj üzerindeki pervanelerin bir tanesi temiz hava emiş, diğeri ise egzoz emiş olarak adlandırılır. egzozdan gelen basınçlı hava bu pervaneleri döndürür ve temiz hava tarafı da hava filtresinden geçen temiz havayı emmiş olur. egzoz gazından gelen basınçlı havanın bir kısmı; wastegate adı verilen valf sayesinde temiz hava ile birleştirilir. birleşen hava da soğutucudan (intercooler/turbo radyatörü ya da daha farklı çözümler) geçerek motorun emme sistemi tarafından emilir ve basınç sensöründen geçerek motora giriş yapar. wastegate tarafından geçemeyen hava ise; wastegate çıkışından atık gaz olarak egzoz sistemine salınır. turbo sisteminin temel çalışma prensibi bu şekildedir. dizel araçlardaki kurumlanmalar nedeniyle doğaya daha az zehirli gaz bırakabilmek amacıyla egr sistemi, partikül filtresi ve katalizatör wastegate hattından önce konumlandırılmıştır. yani amaç olarak motordan gaz çıktığı gibi egr hattına girer ve burada kurumlarından ayrılır, bu kurumlar tekrar yanma odasına gönderilir defalarca kez yanması için, süzülen hava çeşitli gazlarından ayrıştırılmak üzere filtre edilir, bir miktar soğutulur ve bir kısmı tekrar motorda yakılmak üzere emme hattına geri gönderilir, arta kalan gazlar da egzoz hattından dışarı atılırlar. intercooler ve egr olmayan dizel araçlarda, turbodan gelen temiz hava ve egzozdan gelen hava birleşerek motorun emme hattına geri basılır, arta kalan maddeler de çıkabildiğince egzoz hattından dışarı atılırlar. egr sistemi dizel araçlarda turbo için sigorta niteliğindedir. sistem iptali sonrası turbo arızaları kaçınılmazdır.

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    Benim.arakadasim 4-5 yildir egr ve dpf iptalli kullaniyor herhangi bir turbo arizasi yasamadi.

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    2 yıl önce çevre duyarlılığımdan dolayı aracımın bozulan egr valfini 2250 tl ödeyerek yenisiyle değiştirttim malasef 2 yıl sonra yine egr arizası oluştu özel servis 5000 tl Yetkili servis 8.840 tl istedi benim bu parayayı ödemem mümkün değil araç üreticileride çevreyi düşünsün ve bu parçaların fiyatını makul seviyede tutsun ben vicdanımın sesini bir kez dinledim egr yi degiştim ama şuan cebimin sesini dinlemek zorundayım yarın ilk işim servise gidip egr yi iptal ettirmek olacak...Ve iptal ettirdim aracim daha serilesti yakit tuketimi dustu iyikide iptal ettirmişim...

  • @alialtincinar5580
    @alialtincinar55803 жыл бұрын

    Hepsi için süper anlatım

  • @aytekinergun5217
    @aytekinergun52173 жыл бұрын

    Değerli ustam partükül birikmesi egr valfi arıza lambasını arıza olarak gösterimi bilgi verebilirmisiniz lütfen hayırlı günler diliyorum bilgileriniz için çok teşekkür ediyorum

  • @karaaslan3250
    @karaaslan32503 жыл бұрын

    Hayırlı bereketli işler.

  • @nimetullahylmaz756
    @nimetullahylmaz7563 жыл бұрын

    Hayırlı işler bol kazançlar olsun.

  • @mehmetsahin9103
    @mehmetsahin91033 жыл бұрын

    Ustam agzina saglik,Diezel pompasi sökülmesi,ayari ve yeniden montaj edilmesi hakkinda aciklayici bir wideo bekliyorum.

  • @serkangucuk7236
    @serkangucuk72363 жыл бұрын

    Bu egr ve partikür gercek ten başa bela heleki dizel de sürekli tıkanma eski nesil armasferik kral

  • @turanogluosman
    @turanogluosman4 ай бұрын

    Arslan usta merhaba, p227100 arızası için lambda 2 sensörü değişmek yeterli midir sık sık ışık yakıyor siliyorum arızayı araç golf 1.2 tsi

  • @TARSUS-82
    @TARSUS-826 ай бұрын

    İnsanlar bu filtrelerin tıkanmaması için ilaçları var oldugunu bilse kimse problem yaşamaz asla

  • @vahitaksoy6102
    @vahitaksoy6102 Жыл бұрын

    Kafası çalışan herkes dizel arabadan kaçıyor, almıyor artık. Sarı sitedeki dizel araç fiyatlarını gördükçe kendimi gülmekten alıkoyamıyorum.

  • @gokhant8869
    @gokhant88693 жыл бұрын

    Teşekkürler usta bilgilendirmen için

  • @ismailkucuk3628
    @ismailkucuk36283 жыл бұрын

    eline koluna sağlık çok berrak bir şekilde anlatmışsın allah razı olsun

  • @bayramcin3934
    @bayramcin39343 жыл бұрын

    Selamun aleykum sayin ustam emeginize ve agziniza saglik 10 numara beş yildizsiniz

  • @elreydelmundo
    @elreydelmundo3 жыл бұрын

    Kolay gelsin ustam. Hayırlı işler.

  • @Gurkanckc
    @Gurkanckc2 жыл бұрын

    Silindir içine alınan yakıtın yanması için en gereli element oksijendir. Sadece silindir içinde değil, dünya üzerinde herhangi birşeyin yanması için oksijen şarttır. Buna bir çeşit yanma olan paslanma (korozyon) dahildir. EGR sistemi motorun tüm çalışma şartlarında devrede değildir. Sadece motor kontrol ünitesinin aldığı veriler doğrultusunda devreye giren çıkan bir sistemdir. Devrede olduğu zaman, yanmış egzoz gazlarını yeniden yanma odasına yani silindir içine göndererek yanmayı göreceli olarak bozar ve bu şekilde yanma ısısı düşer dolayısı ile çevreye ve insana çok zararlı olan bazı gazların üretimi indirgenmiş olur. Ancak bu sistem dediğim gibi motordan performans alınan kullanımlarda devrede değildir.

  • @haliluner7552
    @haliluner75523 жыл бұрын

    güzel bilgiler için teşekkürler ustam

  • @onurerten7339
    @onurerten73393 жыл бұрын

    Emeğinize sağlık, teşekkürler.

  • @Ogu2hann
    @Ogu2hann3 жыл бұрын

    Hayırlı işler ustam ağzına sağlık

  • @kursat6161
    @kursat61613 жыл бұрын

    Emeğine sağlık ustam faydalı bir video daha 👍🇹🇷

  • @ugurlus
    @ugurlus3 жыл бұрын

    Emeğinize sağlık

  • @adnanbahce
    @adnanbahce3 жыл бұрын

    Arslan usta merhaba,BLS motorlarda partikül filtresi varmı?geçen Bir arkadaş Yok dedi,tartisamadim bilmiyordum

  • @coniwayt1655
    @coniwayt16553 жыл бұрын

    a.selam usta çok çok açıklayıcı bir video olmuş emeğine sağlık

  • @gunaymekanik3441
    @gunaymekanik34413 жыл бұрын

    Ağzına sağlık ustacım 👏

  • @olcayarpakc7817
    @olcayarpakc78173 жыл бұрын

    Şimdi ustanın açıklamasını dinleyen sanacak ki egr performansı düşürüyor. Sanılanın aksine egr bu işi düşük devirlerde yapıyor yani sürat yapmadığınız durumlarda. İşin özü gazı kökleyince egr egzoz gazı vermeyi kesiyor ve performanslı patlamalar yaşıyorsunuz.

  • @serdargurel4688
    @serdargurel46883 жыл бұрын

    Ustam emeğinize sağlık.. partikül filtresi temizlemek yerine iptal ediliyor oysa hasarsız olan partikül filtresi temizlenip kullanılabiliyor Bizde Kocaeli Gebzede bilgisayarlı makine ile garantili partikül filtre temizliği yapıyoruz

  • @MKasap-te8vm

    @MKasap-te8vm

    2 жыл бұрын

    Hocam benzinli tsi araclarda motor kirliligini önlemek icin ne yapmaliyim?

  • @KerimBaser-ui3fm
    @KerimBaser-ui3fm Жыл бұрын

    Kolay gelsin ustam pek hale partekül dolmuş ise Nası temizleniyor

  • @ozkansen6637
    @ozkansen66373 жыл бұрын

    Aleyküm selam ustaların ustası güzel abim emeğine sağlık çok güzel video olmuş.

  • @hakandikmen6193
    @hakandikmen61933 жыл бұрын

    Usta nereden öğrenmşdim bilmiyorum ama egr valfinin motorun soğuk havalarda daha çabuk ısınmasını ve yanmamış gazların tekrar işlemden geçmesini sağlamak amacıyla yakıt tasarrufu görevi birde emisyon değerlerini düşürme görevi gördüğünü zannediyordum

  • @cetGT3
    @cetGT33 жыл бұрын

    Selam, turbonun asil gorevi oxygen molekulerini daha fazla sikiśtirarak cylinder icinde daha buyuk patlama sagliyor. Lambda sensorun ülcdügü rakamda 14.7/1’i tesbit ediyor, yani 14.7’si oxygen ve 1parcasi yakit...bu da optimum yanma olayidir!

  • @ohanneskamerkoseyan3157
    @ohanneskamerkoseyan31573 жыл бұрын

    0:00 Mahşerin dört atlısı bir arada mübarek :D

  • @ibrahimakkas4060
    @ibrahimakkas40603 жыл бұрын

    Slm ustam kolay gelsin ero5 lerde hep partikul problemleri varmis bunlar ero6 Da giderildimi hayirli isler kolay gelsin

  • 3 жыл бұрын

    Daha az

  • @hasankumbasar4324
    @hasankumbasar43243 жыл бұрын

    Güzel bir vido olmuş 530d aracim da bunlarin tamami sıkıntılı

  • @cabriodersentanrlar6304
    @cabriodersentanrlar63043 жыл бұрын

    Herşey çok güzel de euro6 motor dizel wosvagenin dpf sistemi 47 bin TL Servisler dpf e kesinlikle kullanıcı hatası diyor O zaman ne yapıcaz Yıkatma olunca da içi kırılıyor

  • @Lazerpleks
    @Lazerpleks3 жыл бұрын

    Ustam seni severek takip ediyorum birsey sormak istiyorum clio 1.5 dci 2006 model gaza biraz fazla basinca duman atıyor serviste ne dediyse yaptim 3 veya 5 tamirci gezdim en son dedikleri dizel bu olur boyle seyler ne yapmaliyim

  • @yasarunlu558
    @yasarunlu5583 жыл бұрын

    Aleyküm selam ustam kolay gelsin ağzına sağlık

  • @recaidemir5679
    @recaidemir56793 ай бұрын

    Öncelikle çok teşekür ederim Peki ustam ben dpf ile uğraşmak istemiyorum yok re jenerasyon yok şu yok bu sadece dpf içini boşaltsak beyinden silinse araçta cekiş artarmı ve araç daha iyi egzoz gaz çıkışı sağlmazmı

  • @Karizma50
    @Karizma503 жыл бұрын

    A. Selamlar Değerli Aslan Ustam Hayırlı işler kolay gelsin sizlere

  • 3 жыл бұрын

    Aslan değil arslan

  • @Karizma50

    @Karizma50

    3 жыл бұрын

    @ Kardeşim malüm yıllardır gurbette olunca türkçede yazılışıda unutuyor insan uyarın için teşekkür ederim 🙏🙏🙏👍

  • @sakirhanunveren1021
    @sakirhanunveren10213 жыл бұрын

    Hidrojen gazi ile motor içi temizlik muhabbeti piyasada var bu sıralar hava filtresinden verilip turbo egr gibi aksamların içinin temizliği yapıldığı söyleniyor öneriyor musunuz? Yada deneyen var mı

  • @harunkaraca7667
    @harunkaraca76673 жыл бұрын

    Ustam ağzına sağlık, çok güzel bir anlatım olmuş. Özellikle EGR'nin anlatımı çok güzel olmuş. Bu EGR ve DPF hepimizin belası.

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    2 yıl önce çevre duyarlılığımdan dolayı aracımın bozulan egr valfini 2250 tl ödeyerek yenisiyle değiştirttim malasef 2 yıl sonra yine egr arizası oluştu özel servis 5000 tl Yetkili servis 8.840 tl istedi benim bu parayayı ödemem mümkün değil araç üreticileride çevreyi düşünsün ve bu parçaların fiyatını makul seviyede tutsun ben vicdanımın sesini bir kez dinledim egr yi degiştim ama şuan cebimin sesini dinlemek zorundayım yarın ilk işim servise gidip egr yi iptal ettirmek olacak...Ve iptal ettirdim aracim daha serilesti yakit tuketimi dustu iyikide iptal ettirmişim...

  • @serdarkaya9643
    @serdarkaya96433 жыл бұрын

    Kimin Acaba.bakan çok temiz bakmış. 😊

  • @namkayar8175
    @namkayar81753 жыл бұрын

    Teşekkür ediyorum

  • @osmank.4564
    @osmank.45643 жыл бұрын

    Ustam soft yazılımla egr ve dpf iptal etsek araca uzun vadede zarar verir mi? Yorumlarda iptal ettirenler memnun. İkilemde kaldım.

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    2 yıl önce çevre duyarlılığımdan dolayı aracımın bozulan egr valfini 2250 tl ödeyerek yenisiyle değiştirttim malasef 2 yıl sonra yine egr arizası oluştu özel servis 5000 tl Yetkili servis 8.840 tl istedi benim bu parayı ödemem mümkün değil araç üreticileride çevreyi düşünsün ve bu parçaların fiyatını makul seviyede tutsun ben vicdanımın sesini bir kez dinledim egr yi degiştim ama şuan cebimin sesini dinlemek zorundayım yarın ilk işim servise gidip egr yi iptal ettirmek olacak...Ve iptal ettirdim aracim daha serilesti yakit tuketimi dustu iyikide iptal ettirmişim...

  • @osmank.4564

    @osmank.4564

    2 жыл бұрын

    @@mustafamustafa548 bende egr değil fakat dpf iptali yapalı 1 yıl olacak. Uzun vade de motorun yüksek ısıya kalmaması için egr iptal etmedim. Temizletim. Dpf iptali sonrası araç biraz daha rahatladı.

  • @mustafamustafa548

    @mustafamustafa548

    2 жыл бұрын

    @@osmank.4564 Yuksek isi falan hikaye eskiden Dizel araclarda Egr Dpf mi vardi onlar ustalarin uydurmasi benim arkadasim egr dpf iptal olarak 5 yildir aracini sorunsuz kullaniyor.

  • @metingoeksu4726
    @metingoeksu47263 жыл бұрын

    Kolay gelsin usta...

  • @metecanisk
    @metecanisk3 жыл бұрын

    as ustam hayırlı işler

  • @kenanyilmaz1321
    @kenanyilmaz13212 жыл бұрын

    KARDES KAC AYDIR SENI IZLIYORUM TAMAM HERSEYI TAM OLARAK ANLATSAN NASIL YAPTIGINI GÖSTERSEN SÜPER OLUR TEK SORUNUN DIYORSUNKI SUNU YAPTIK BUNU SÖKTÜK BAK TERTEMIZ YAPTIK TAMAMDA BENIM ISIME YARAMAZ NASIL YAPTIGINI ADIM ADIM GÖSTERKI BIZEDE BI FAYDASI OLSUN KI SANADA DAHA FAYDASI OLUR INAN: KOLAY GELSIN

  • @alperdemirbas3320
    @alperdemirbas33203 жыл бұрын

    Selam abi dükkanın hayırlı olsun rabbim hayırlı kazançlar nasip etsin abi benim 2016 1.4 tsı Superb dsg 60000 km de aracım var araç vites değişme esnasında duvar yanında vb. yerden geçerken çırlama sesi var sence nedendir birde aracımın garantisi bitti yetkili servise mi yoksa özele mi gitmemi tavsiye edersin

  • @megas_X
    @megas_X3 жыл бұрын

    Ustam herkes yazmış, ben de okuyanlar için turboyu yazayım. Turbo birbirine ortadan bağlı ve aynı hızla dönen iki pervaneden oluşur. Bu pervanelerden biri giren havaya, diğeri çıkan egzoz dumanına bağlantılıdır. Faydası şudur. Motora giren temiz ve soğuk hava içerdeki yanma sonucu ısınır ve genişlemek ister. E bi de yanan yakıtın dumanı da eklenince çıkan egzoz gazının basıncı giren havadan fazla olur ve hızla dışarı çıkar. Bu sırada turboyu çevirir. Turbo dönünce bunun bağlı olduğu temiz hava pervanesi içeri daha çok hava çeker. Daha çok hava, daha iyi yanma, daha fazla güç ve daha da çok egzoz gazı oluşturur. Eğer kendi haline bırakırsan yakıt geldiği sürece devamlı motorun devri artar (yağ yakınca ambeleye kalkmanın sebebi de bu). Onu da yakıtın-havanın miktarının ayarlanmasıyla ve wastegateden egzoz gazının birazının boşaltılması ile düzenliyorlar.

  • @durmusbostanci8949
    @durmusbostanci89493 жыл бұрын

    Aleykum selam ustam Hayirli aksamlar

  • @gokcak
    @gokcak3 жыл бұрын

    Ustam partikül fitlre temizliği yapılıyor piyasa da wurth marka solusyon ile bunu 30gr larda yapılmasını önerirmisin