Bir Çocuk Yetiştirmek İçin Bir Köy Gerekir!

Yetişin Çocuklar serisinin bu videosunda, köyden kente hızlı bir şekilde göç eden bir toplum olarak çekirdek ailelerimizde çocuk yetiştirmeyle ilgili yaşadığımız zorlukları ele aldık.
- Büyük ebeveynlerin çocuk yetiştirmedeki rolleri ne olmalı?
- Ebeveynlerin çocuklarına koyduğu kurallara çevredeki yetişkinler uymazsa ne olur?
- Akrabalarımız çocuklarımızı şımartıyorsa (!) ne yapmalıyız?
Abone Olmak İçin: / selcuksirin
Web Sitesi: selcuksirin.com
Twitter: / selcukrsirin
Instagram: / selcuksirin. .
Facebook: / selcukrsirin. .

Пікірлер: 64

  • @giftalya
    @giftalya3 жыл бұрын

    çocukluğumda yılda sadece 15-20 gün köye gidip dedemlerde kalmış olmama rağmen köy hayatıyla ilgili o kadar çok şey biliyorum ki kendim bile hayret ediyorum yılda 15 gün kalarak bukadar şeyi nasıl hatırlıyorum diye.. O zamanlar dedemin ya da babannemin günün akışı içerisinde öylesine söylediği sözlerin gençlik ve olgunluk yıllarımdaki hareketlerimi nasıl etkilediğini gördüğümde şaşırıyorum. ilkokuldayım dedemle yazın tarla sulamaya gidiyoruz ama ya hava çok sıcak olduğundan yada sulama sırası ancak akşam vakti bizim tarlaya geldiğinden epey karanlıkta elfeneri ışığında tarlaların arasında yürüyerek tarlamıza gidiyoruz.Çocuğum korktum tabi ve dedeme sen korkmuyormusun bu karanlıkta ıssız tarlaların içinde yürümeye dedim.Dedem anlamamış gibi neyden korkacağız oğlum dedi e dedim hırsız olur haydut olur cin olur. o anki yüz ifadesi ve sesi hala hafızamda "yok canım biz neden onlardan korkacaz onlar bizden korksun " dedi bu belki 2 dk lık konuşma benim hayatım boyunca tehlikeli olduğunu düşündüğüm yerlerde benim rehberim oldu "yok canım ben ne korkacam onlar benden korksun" :) Birgün bangkok ta taksici beni çok kötü bir çıkmaz sokakta bıraktı ana cadde yaklaşık 700 mt kadar uzakta oraya atsam kendimi rahatlıyacam ama oraya varana kadar sokağın her iki tarafında bütün kapı önlerinde karanlık tipli insanlar oturuyor ve tek avrupalı tipli benim sokağın ortasından yürüsem sağlı sollu dikkat çekicem dedim sağ kaldırımdan diplerinden geçerek yürüyeyim kafaları güzeldir farketmezler beni. dedemin lafı geldi aklıma ben onlardan ne korkacam onlar benden korksun. Şimdi köyde kimsemiz kalmadı öyle olunca kıymetini daha çok anladım geçenlerde eşime dedim insanın mutlaka köyüyle ve anne baba dışında büyükleriyle bağlantısı olmalı babanneyi sütü kaynatırken, hamuru yoğururken, leğende çamaşır yıkar, tarlada yonca biçerken, ürünlerini şehre götürüp köy pazarında satarken, dedeyi ağaçtan yeni bir yaba yaparken seyretmek, atı ahırdan çıkartıp geri geri at arabasının okları arasına sokup koşumlarını yavaş yavaş bağlarken seyretmek, sabah erkenden tarlaya gidip çalıştıktan sonra öğlen sıcağında yorgunluktan yemek bile yemeden sedirin üstüne kendini atıp 2 saat uyumasını seyretmek paha biçilmez anılarmış meğer. sizin bu videoyuda şimdi görmekte güzel tesadüf oldu son aylarda düşündüğüm bir konu üzerine bilimsel açıklama izlemek güzel :)

  • @handekocak112
    @handekocak1123 жыл бұрын

    hocam yeni nesil dedeler nineler de değişti. biz size tv açıyorduk en çok reklam izlerdiniz deyip tv açıp çocukla oturuyorlar. şimdi bir de sosyal medya kullanıyorlar ki bizden daha fazla telefonda zaman geçiriyorlar. torunlar büyüklerini hep telefona bakarken görüyor. onların anlayışıyla da sizin önerdiğiniz çocukla kaliteli zaman geçirme durumu pek olamıyor.

  • @a.e3097
    @a.e30973 жыл бұрын

    Merhabalar,videonuzda anlattıklarınızın sadece az bir kısmına katılıyorum ki o da şu:evet bir çocuk kesinlikle doğal yaşamla iç içe olmalı, yakın çevresi başta olmak üzere sosyallesmeli.Bu çocuğun deneyimlerini zenginlestirir. Katilmadigim noktalar ise;ne yazik ki bir onceki kusak günümüz ebeveynlerine haksızlık ediyor.Evet mutlaka dediginiz gibi örnekler vardır. Ama bu her çalışan anne babanin cocuguna vakit ayirmadigi anlamina gelmiyor.Hatta bilakis günümüz orneklerinde anne baba cocuga karsi daha empatik bir yaklaşım sergiliyor.Gelisimi icin gereken imkanlari(kastettigim maddiyat degil) sağlıyor. Cocukla iletişim kuruyor.Evet yeni anne baba olmuş insanlar tabi ki de acemi olur.Ama kimse hiçbir seyi anne karninda ogrenmiyor.O ebeveynlerin de kendi tecrübelerini yaşamasina firsat vermek gerek.Bir de her iki kuşağı da ayni sekilde degerlendiremeyiz maalesef.Ayrica Türk aile yapısının kökenine inersek geniş aile değil çekirdek aile vardır.Ne yazık ki toplumumuzda da şöyle bir gercek var.Anneanne babaanne ve dedeler çoğunlukla evlenen cocuklarinin aile yaşantısına cok fazla mudahale etmek istiyorlar(Tersi örnekte olan buyuklerimizi tenzih ederim ve ellerinden öperim)Bu durumda eşler arasında huzursuzluk oluşturuyor.Bu da yine torunlarina yansıyor.Yani özetle ne yazik ki toplumumuzda rekabetçi,herşeyi ben bilirimci,sadece benim degerlerim dogrucu yaklasimlardan kurtulmadigimiz surece bu sorunlar cozulmeyecek gibi duruyor.Bir de anne babanin cocuk üzerinde oluşturduğu disipline muhalefet olmanın da gereksiz olduğunu düşünüyorum.Misal çocuk ısrarla birsey istiyor.Ama anne veya baba çocuğuna zarar vereceğini düşündüğü bu şeyden uzaklaklastiriyor.Buyukler de aman benim torunumu üzmeyin deyip istediğini yapiyor.Burda çocuğun algisi sudur:Annem veya babam istediğimi yapmıyor ama dedem yapiyor.Bunun adi ebeveyne karşı cocukta cephe olusturmaktir ki bu da çocuğun gelişimi icin cok büyük bir hatadir.Bu anlattiklarim hayal ürünü degildir.Toplumun ne yazik ki ayan beyan gerçeğidir.Bilen bilir.

  • @sehnazBK
    @sehnazBK3 жыл бұрын

    Hocam biz anneanne ile büyüdük. Hayatıma yön veren hayran olduğum kadın anneannem. Adil olmayı, haklarımı savunmayı, merhameti, toplum değerlerini pek çok şeyi onun anlattığı masallarla öğrendik. Öyle ki liseye geldiğimde bile dizinin dibine oturur onun hayat tecrübesi ve o güzel ders veren hikayelerini dinlerdim. Bugün topluma karşı sorumluluk sahibi olduysam anneanneme borçluyum. Ona minnettarim. Rahmet, sevgi ve saygıyla anarım her zaman.

  • @cemileerden2135
    @cemileerden21353 жыл бұрын

    İnsanların büyük olması aklı başında olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki, keşke olgun ve bilgin insanlar olsa da gözümüz kapalı teslim edebilsek. Kitap okumak diyorsunuz hocam ne kitap okuması, benim kayınpederim kızından damadından gizli hergün torunlarına bilgisayar oyunu açıyor ve babası almaya gelirken koşarak kapattırıyor. Arada şımartma değil bu resmen anne babadan gizli bişeyler yapmaya yalan söylemeye teşvik ediyor. Çocuk kurnazca birşey söylediğinde ya da okuldaki öğretmenine arkadaşına hakaret ettiğinde aşağıladığında gülüp takdir ediyorlar bizim oğlumuz akıllı diyorlar. Evde erkekler 1 bardak suyu bile kadınlardan istiyor. Kayınvalidem eşim çayında son yurdumu alırken kalkıp önüne geliyor yeni çay koymak için. Allahtan eşim evde böyle değil zamanla onu eğitebildim kendi de değişmek istedi. Şimdi ben bir sürü kitap okuyorum çocuk gelişimiyle ilgili, 31 yaşımdayım doktorama devam ediyorum 2 ay sonra da doğum yapacağım. Sizce böyle bir köyde büyümesindense anne babasıyla büyümesi daha mı olumsuz? Lütfen bunlara açıklık getirir misiniz hocam? (yetişin çocuklar kitabınızı okudum, çok faydalı oldu teşekkür ederim, ancak her önerinize katılmıyorum)

  • @cemileerden2135

    @cemileerden2135

    3 жыл бұрын

    @o. t. Tüm anlattıklarımdan bunu anlamanız ilginç gerçekten. Düşüncem şu ki siz de öyle birisiniz ya da aileniz ki alınganlık yaparak savunma ihtiyacı duymuşsunuz. Sahibi falan değilim tabiki şurada çıkarılacak en son anlam bu olmalı. Eşime yemek yapmayı, çamaşır yıkamayı kısacası kendine yetebilmeyi öğrettim. Bundan ne o ne ben gocunuyoruz. Kendisi de bu konuda ailesinin eksiklerinin farkına vardı ve her fırsatta da benim onu eğittiğimden ve benimle evli olmaktan gurur duyduğunu dile getirir. Umarım ilişkimiz hakkında şimdi daha doğru bir fikir edinmişsinizdir. Yukarıda yazdıklarımdan daha doğru bir çıkarım yapabilirsiniz umarım artık ✌️

  • @nooopppii
    @nooopppii3 жыл бұрын

    Videoyu izlemeye geldim, yorumlardaki serzenişleri daha haklı bulup gidiyorum:) köy ve mahalle romantizmi çok gerçekçi gelmiyor bana. O dönemlerin de kendi içinde çok ciddi sıkıntıları vardı. Kendi kabileni kendin kuracaksın deniyor şimdi. Bence de bu daha doğru.

  • @sercanersan
    @sercanersan3 жыл бұрын

    Hocam, biz büyükleri dahil etmeye çalıştıkça onlar kaçıyor bu sorumluluktan😒

  • @upshorts3964
    @upshorts39643 жыл бұрын

    Hocam, ben köyde büyüdüm. Orada yasamisligin pozitif farkını şehirde çok net bir şekilde yasadim. Yaşadıklarımin %1 ini çocuklarima yaşatamıyorum. Yurt dışında bile okula gönderme şansım oldu,cok başarılı oldu hatta, yine de hep eksik bıraktığımı düşünüyordum ki sizin videonuzu gördüm. En önemlisi hislerimin doğru olduğunun ispatı oldu. Hislerimde haklı olduguma çok çok üzgünüm. Oradaki kopeklerimizi (biraz abartarak) anlatarak ile üç dört yıl uyuttum. O kadar heyecanla dinliyorlardi ki bazen neyin doğru olduğunu çok düşündürdüler. Tabiki sehirde yaşamak olduguna karar verip kaldım, sadece kaybettigimiz değerler ve güven hissi bile sehirin herseyine değer. Teşekkür ederim.

  • 3 жыл бұрын

    Gittiniz mi çocuklarınızla oralara?

  • @upshorts3964

    @upshorts3964

    3 жыл бұрын

    @ hocam ne yazik ki hayır, geçen yıl geldik İstanbul'a iş ev derken malum bir de bu şanssız durum sebebiyle henüz buradayız.

  • @meralkoldas4460
    @meralkoldas44603 жыл бұрын

    Çok kıymetli bilgiler, teşekkürler Selçuk Hocam 🙏🏻

  • @melikids5622

    @melikids5622

    3 жыл бұрын

    🌺Merhaba, ben evden çalışan bir ingilizce öğretmeniyim, kızlarımla ingilizce öğreten videolar çekiyoruz. Kanalımiza abone olursanız çok memnun oluruz🌺🌺

  • @aysecubuk6274
    @aysecubuk62743 жыл бұрын

    Teşekkürler

  • @ayasayaz6269
    @ayasayaz62693 жыл бұрын

    Iyi gunler hocam. Gerçekten güzel çocukluk yılları köyde kaldı. Işin garip yanı köyden kente giden insanlar köyü ve köylüyü beğenmez oldu. Şehirler betonlastigi gibi insanlar'da betonlaşti maalesef. Ben 33yasindayim oyuncaklarım dere kenarından toplayıp oyuncak yaptığımız çamurdandı.köylü olanlar bilir arpa buğday patosa verilince nasıl oldu Bir koku çıkıyor. Inanın kaç yıldır o kokuya özlem duyuyorum. Eşim götürmediği için hiç göremiyorum o iş güç koşturmaca'ne güzel günlermis..

  • @ayasayaz6269
    @ayasayaz62693 жыл бұрын

    Hocam birde doğu kültüründe gelinleri sadece iş yapacak bir işçi gibi gören insanlar var. Gelini işçi gibi gören anne babanın yanında nasıl sağlıkli çocuklar ccyetişir. Bunularada değişirseniz çok sevinirim.

  • @ayasayaz6269

    @ayasayaz6269

    3 жыл бұрын

    @o. t. bilmiyorum'ya teşekkür ederim.

  • @mberra_
    @mberra_3 жыл бұрын

    Elinize emeğinize sağlık hocam💜

  • @semsettinyalcinkaya7378
    @semsettinyalcinkaya73783 жыл бұрын

    Güzel konu seçimi için tebrik ediyorum. Ayrıca çok da teşekkür ediyorum. Sevgili hocam, anneanne ve babaanneler ile yaşamayı mı, yoksa onları ziyaret ederek ya da onlar tarafındam ziyaret edilerek bir zaman periyodunu beraber geçirerek mi bir rutin oluşturulmalı? Malumunuz iş hayatı büyük aile ile yaşamaya pek müsait değil fakat izinler belki rutine dönüştürülebilir. Bu durum hiç yoktan iyidir denilebilek bir sonuç mundur yoksa direkt İYİ diyebileceğimiz bir rutin mi olur? Saygılar, iyi çalışmalar...

  • @ayfertarhan7182
    @ayfertarhan71823 жыл бұрын

    Hocam merhaba. Biz mahalle cocuklariyla akşama kadar sokaklarda büyudük. Ebeveynlerimiz bunu tercih ettiler çünkü işleri çoktu ayak altında istenmiyorduk. Şimdi bu anne babaların dedeliği nineliği de sorunlu olabiliyor maalesef. Şimdiki çocuklar kendilerini ifade ediyor, ilgi bekliyor, oyun istiyor ve soru soruyor. Anne babalarımız çocuklarımıza sürekli müdahale ediyor, azarliyor, terbiye (!) vermeye çalışıyor, seri katil filmleri, sabah kuşaği programlari izlemekte sorun görmüyorlar fakat. Çocuklara kalem kağit verseler beraber resim yapsalar, tavla oynasalar, hikaye okusalar keşke... Sağlıkli aile kültürü varsa faydası olurdu muhakkak. Biz de ebeveynler olarak çocuğun yaşıtlarıyla, mizacımız ve kültürümüzün uyuştuğu ailelerle görüşerek sosyal ilişkiler kuruyoruz. Saygılar sunarım.

  • @tolgaataer8691

    @tolgaataer8691

    3 жыл бұрын

    Aynen. Çocuk yetistirmemisler ki torun yetiştirecekler. 😞

  • @eyupagaogullari
    @eyupagaogullari3 жыл бұрын

    Hocam sadece Kente göçülmesi değil, benim babamla aramda 40 yaş var, çocuğum doğdu 32 yaşındaydayım, annem zaten vefat etti zaten çekirdek aile oluyorsun dede nine bir torununu ya görüyor ya görmüyor

  • @eyupagaogullari

    @eyupagaogullari

    3 жыл бұрын

    Hocam müteahhitlere söyleyin, büyükler için de ebeveyn banyosu koyulsun ki evler iki ailenin yaşamasına uygun olsun

  • @melomelo8924

    @melomelo8924

    3 жыл бұрын

    Karss

  • @deryakabakci7416
    @deryakabakci74163 жыл бұрын

    Hocam ben çocuklarımı annemle babamla büyütmek istemiştim. Bende sonrası çalışırım diye düşündüm sonrası ikiz bebeklerime bazı alışkanlıklar kazandirmaya calisirken karşı çıktılar. TV izletmiyorum izletiyor şeker verme veriyor uyku vakti uyutmama var kavga gürültü çocuk korkuyor. Olacak gibi değil döndüm evime geldim kendim bakıyorum. Kendileri Kitap okumak felan mümkün değil. Kitap neymis diyorlar cehalet çok hocam bildiğiniz gibi değil. Bunlar sadece aklıma gelenler

  • @yagmurguney258
    @yagmurguney2583 жыл бұрын

    Bahsettikleriniz kucuklugumde okudugum kitaplarda anlatilan aile hayati gibi ama maalesef gercek oyle degil artik bırakın mahalleleri aile içinde bile insan çok dikkatli olmak zorunda diye düşünüyorum bunca çocuk istismarı cinayeti hbrleri arti tv karşısından kalkmayan babanne dedeler ne verebilir ki yeni cagda buyumeye gayret eden bircok uyaricidan sakinmaya calistigimiz çocuklara telefon tablet cabasi misafirlikte torunu sessiz otursun diye eline telefon veren nineler var günümüzde ve zararini istedigmiz kadar anlatalim dediginiz gibi büyüğümüz olduklari icin bizi cocuk yetistirmede yetersiz gormekteler halbuki cagimizda bilgiye ulasmak bu denli kolayken diyecegim sayin şirin vermek istediğiniz mesaj cok kıymetli olsada islerligi maalesef toplumun genelde yok saygılarımla

  • @melikids5622

    @melikids5622

    3 жыл бұрын

    🌺Merhaba, ben evden çalışan bir ingilizce öğretmeniyim, kızlarımla ingilizce öğreten videolar çekiyoruz. Kanalımiza abone olursanız çok memnun oluruz🌺🌺

  • @fatisfiliz
    @fatisfiliz3 жыл бұрын

    Hocam muzdarip olduğum bir konu büyüklerimiz elbette değerli ama çocuk yetiştirmede çatışmalar çok oluyor. Kalıpları kırmak zor hem kırmadan hem kırılmadan nasıl çocuk yetiştiririz konusunda bize video çekebilir misiniz lütfen 🙏

  • @Bbb-qt8th
    @Bbb-qt8th2 жыл бұрын

    Yorumlarda koy hayati ile genis aile hayati karistirilmis. Video buyuk anne - buyuk baba ile iliskiden bahsediyor; bazi yorumlar kirsala, dogaya ozlem kokuyor. Ikisi de guzel ve onemli ama birbiriyle alakasiz konular.

  • @koraybenas6975
    @koraybenas69753 жыл бұрын

    Hocam artık çekirdek aile kalmadı. Çocukların büyük bir kısmının anne babası ayrı. Çocuklar büyürken ebeveynlerinden uzak büyüyorlar. Hafta sonu, özel günler çocuklar için yeterli değil, içlerinde büyük bir boşluk ile yaşıyorlar. Ergenlik ve sonrasında ise büyük mesafeler oluşuyor ve de travmatik durumlarda söz konusu oluyor. Ayrılan anne babaya sahip olmak çok zor.

  • @canancan216
    @canancan2163 жыл бұрын

    Başka şehirlerde yaşadığımız için yetiştirme sürecine dahil edemiyoruz büyüklerimizi malesef. Sene 1 ay biraz anne biraz baba tarafıyla vakit geçiriyor o kadar. Akrabalarımızla birlikte büyütmeyi çok isterdim ama şartlar mümkün kılmıyor. Tabi benim ailem şehirde olduğu için köyü görmüyor kızım, babaannesigil köyde, o yüzden köyü 15 gün görüyor sadece sizce yeterli mi bu süre?

  • @melikids5622

    @melikids5622

    3 жыл бұрын

    🌺Merhaba, ben evden çalışan bir ingilizce öğretmeniyim, kızlarımla ingilizce öğreten videolar çekiyoruz. Kanalımiza abone olursanız çok memnun oluruz🌺🌺

  • @h.c.cimencan273
    @h.c.cimencan2733 жыл бұрын

    Aslında büyüklerin hoşa giden hatıra ve anılarını kendi seslerinden kaydedip paylasabilecegimiz podcast database i olsa, tecrubeler ve hikayeler aktarilsa çok verimli olur. Hem kültürel ananeler de bir şekilde dijitallesmis olur

  • 3 жыл бұрын

    1000. Izlemeyi yaptım hocam 😂🤗

  • @vahapguldas1440
    @vahapguldas14403 жыл бұрын

    Hocam ülkenin sizin gibi öğretmen kere bilim insanları na çok ihtiyacı var eğitimlerinize ara vermeyin ve yazmaya devam edin lütfen bu arada ben 35 yıl hizmet veren bir aile hekimiyim hâlâ hekimlik yapıyorum size tüm hocalarıma minnettarım şükranlarımı sunarım

  • @mehtapaynaci8743
    @mehtapaynaci87433 жыл бұрын

    Pandami olmasa dediklerinize katılıyorum ama bu dönemde bu nasıl mümkün olabilir, bebeğim 5 aylık ve doğumdan beri sadece beni ve babasını gördü, bu durum benimde hoşuma gitmiyor ama salgın olduğu sürece bu pek mümkün görünmüyor😕

  • @melikids5622

    @melikids5622

    3 жыл бұрын

    🌺Merhaba, ben evden çalışan bir ingilizce öğretmeniyim, kızlarımla ingilizce öğreten videolar çekiyoruz. Kanalımiza abone olursanız çok memnun oluruz🌺🌺

  • @kursatgultekin09
    @kursatgultekin093 жыл бұрын

    👏🏻👏🏻

  • @burcinalpay5598
    @burcinalpay55983 жыл бұрын

    Hocam videolarınızı takip ediyorum, ilgi ile dinliyorum. 5 aylık hamileyim. Hamile bayanların bebekleri ile kaliteli vakit geçirebilmesi için hangi aktiviteler ya da hangi kitapların okunması gerektiği, neler yapmamız gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Her kaynak güvenilir değil o nedenle sizin önerileriniz benim için çok değerli. Sizin videolarınızı ailemde ve arkadaşları da bebek sahibi ve hamilelere gönderiyorum. Tekrar teşekkür ederim.

  • @aysegulejnancanbaz4588
    @aysegulejnancanbaz45883 жыл бұрын

    Hocam okulların açılması ile ilgili düşüncelerinizi anlatan bir video çekermisiniz

  • @gulsalli2129
    @gulsalli21293 жыл бұрын

    Şartlarımız gereği çocuklarım ailelerimizden uzakta ve çekirdek ailede büyüdü. Ailelerimizle yaz tatillerinde bile bir araya gelemiyoruz. Bu durum benim kanayan yaramdır. Yalnız şunu da farkettim büyükler çocukların herseyini eleştirip gürültü istemiyorlar. Ailemin yanında kısa süre kalmama rağmen babam ve annem çocukların herşeyine kızıyorlar. Tahammülleri çok az.Bu yüzden gitmek istemiyorum

  • @ayseakyildizcakmak7214
    @ayseakyildizcakmak72143 жыл бұрын

    Hocam ikiz çocuklarla ilgili bir video yapabilir misiniz? Benim ikiz 3 yaşında oğullarım var. Çok farklı karakterler. Ben de ikisi ile yetenek ve karakterine göre ayrı ayrı ilgilenmeye çalışıyorum. Ama bu beni çok yoruyor. Eşim de ikiz olmak onların kaderi sen de öyle davran diyor yani doğal akışına bırak. Nasıl bir yol çizmeliyim şaşırdım.

  • @reyhangulum8730

    @reyhangulum8730

    3 жыл бұрын

    Merhaba Ayşe, biri 1 diğeri 4 yaşında iki çocuk annesi olarak yazıyorum. Sanki anne ve baba olarak ikiniz de doğru şeyler düşünüyorsunuz. Onların ilgi yetenekleri önemli onlara bu anlamda farklı davranmak iyi olabilir ama seni yormadan. Hocamızın kitabında da dediği gibi, mükemmel değil olabildiği kadar iyi ebeveynlik yapmak olmalı hedefimiz. Yine hocamızdan alıntı yapacağım, bizim çocuklar üzerindeki etkimizi abartıyoruz. Ben böyle yaptığım için çocuk böyle oldu gibi bir durum yok aslında. Tek başına anne olarak bu kadar güçlü değiliz çok şükür :) ( diğer türlüsü çok büyük bir sorumluluk çünkü). Bu arada 3 yaş bağımsızlık ilan edilen, yani artık herşeyi kendi başına yapabildiği bir dönem. Ben çok zorlanmıştım bir de bebek vardı. Hocamızın rutin dediğini, kurallar ile oturtmaya bak derim naçizane. Dört yaşına doğru itirazlar azalıyor ve o kurallar kalıyor. Yemekten önce tatlı yok, akşam vakti tatlı yok. Tv sadece kahvaltıdan sonra şu kadar saat vb. Yani karakter bağımsız kurallar koymaktan bahsediyorum. Kolay gelsin, sevgiler

  • @ayseakyildizcakmak7214

    @ayseakyildizcakmak7214

    3 жыл бұрын

    Reyhan Gülüm çok teşekkür ederim

  • @hAts-qm1ob
    @hAts-qm1ob3 жыл бұрын

    Büyük ebeveynlere göre değişiyor hocam. Mesela bizim büyüğümüz 5 yaşında ki çocuğa Türkmenistan'da çekilen fotoğrafları videoları izletebiliyor. Eskiden hapishanelerde yapılan işkenceleri sohbet konusu sayabiliyor. Mecbur kontrol altında görüşüyoruz. Müdahale ediyoruz. 🤷

  • @zeynepgoktepeli8050
    @zeynepgoktepeli80503 жыл бұрын

    Merhaba Selçuk Hocam Sizi çok severek ve can kulağıyla takip ediyoruz. iyiki varsınız 🙏 Çocuklarınıza Tutunun Dr Gordon Neufeld & Gabor Mate Çok sayıda çocuk gelişimi ve kişisel gelişim kitabı okudum fakat bu kitabı henüz bitiremedim ortalarındayım açıkçası biraz faklı geldi . Sizin görüşünüzü merak ediyorum. Saygı ve yürekten sevgilerimle, hep bizle kalin❤

  • @isasahinkusu7160
    @isasahinkusu71603 жыл бұрын

    Faydalı bir video olmuş. Üniversite çağı gençler ağırlıklı bir video daha bekliyorum sizden. Bu arada. Yetişin Gençler kitabınızıda heyecanla bekliyorum sayın hocam.

  • @pnaryuzbasgilturan3553
    @pnaryuzbasgilturan35533 жыл бұрын

    Yine çok güzel bir video. Bu konu özelinde biraz daha detaylı bir sohbet olması harika olur.. Çalışan anneler, farklı kültürlerin içinden gelen bakıcılar, sorumluluktan kaçan aile büyükleri...Keşke geniş ailenin önemini unutmasak...

  • @phubbingx
    @phubbingx3 жыл бұрын

    🇹🇷🇹🇷🇹🇷👏👏👏