Bilinçaltı (Bilinçdışı) Nedir? Bize etkileri Nelerdir?

Bu videoda Uzm. Psk. Nazlı Kocabaşa ve Uzm. Psk. Serra Kampeas bilinçaltı konusunu ele almıştır. Nedir, nasıl oluşur, etkileri nelerdir gibi soruların cevaplarına değinmektedirler. Bilinçaltı nasıl değiştirilir, tek başına olumlamalar yeterli midir, rüyalar nasıl oluşur gibi noktaları da konuşmaktadırlar.
drive.google.com/file/d/114oY...

Пікірлер: 47

  • @belemirdonmez
    @belemirdonmez5 жыл бұрын

    Emeklerinize sağlık çok güzel bir video olmuş kesinlikle herkesin izlemesi gereken video. Şifacı şarlatanların cirit attığı şu zamanda özellikle. Naçizane bir şey söylemek istiyorum arkadaki müziğin sesi ya daha kısık ya da hic olmamalı.❤

  • @meraklsnapsikoloji1376

    @meraklsnapsikoloji1376

    5 жыл бұрын

    belemir dönmez öncelikle çok teşekkür ederiz🙏 arka fon müziği zaman zaman bizim de dikkatimizi çekiyor, geri bildiriminizi özenle dikkate alacağız. Sevgiler.

  • @yusufkazan9912
    @yusufkazan99124 жыл бұрын

    Emeklerimize saglik tesekür ederim

  • @tugbanurtike3191
    @tugbanurtike31915 жыл бұрын

    içerik için teşekkürler ilerleyen videolarda arka plandaki müziğin sesi kısık olursa iyi olur

  • @nurgulk.2848
    @nurgulk.28485 жыл бұрын

    Siz ne güzel insanlarsınız böyle bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum sizlere 😊

  • @meraklsnapsikoloji1376

    @meraklsnapsikoloji1376

    5 жыл бұрын

    nurgül K. Bir faydamız dokunabiliyorsa ne mutlu bize 🙏🙏

  • @semihac9788
    @semihac97885 жыл бұрын

    Başarılar ve teşekkürler 🙏🥰🌹🌹

  • @zehrakalay1648
    @zehrakalay16483 жыл бұрын

    Merhaba, birçok kaynakta olumsuzluk eklerini bilinçaltının algılayamadığı söyleniliyor. Yani biz birine yapma dediğimizde bunu yap olarak algılıyor. O halde biz birine beceremezsin ya da bunu yapamazsın dediğimizde bu durumdan bilinçaltımız olumsuz anlamda nasıl etkilenebiliyor ya da bu durumu nasıl olumsuz algılayabiliyor?

  • @volkiialimp
    @volkiialimp3 ай бұрын

    yani bilinçaltı kisacasi duygulardir? beynimizdeki kodlarin yarattığı duygular.. Dogru mu ? 😊 Bu arada ikinizde mükemmelsiniz, bu degerli bilgiler icin tesekkur ediyorumm.

  • @egd.6541
    @egd.65415 жыл бұрын

    Cok guzel bir videoydu yine tesekkurler 💕tabloyu asagida paylasicam demissiniz fakat goremedim

  • @meraklsnapsikoloji1376

    @meraklsnapsikoloji1376

    5 жыл бұрын

    Merhabalar, açıklamalar kısmına eklendi. drive.google.com/file/d/114oYBjfCGvKGYL6BL1n89PxVyOowPm8b/view?usp=sharing Bu linkten ulaşabilirsiniz.

  • @egd.6541

    @egd.6541

    5 жыл бұрын

    @@meraklsnapsikoloji1376 tesekkurler 🙋‍♀️💜

  • @semihac9788
    @semihac97885 жыл бұрын

    Ama şunu söylemek isterim ki sonuca bağımlı olarak yapılan bir çok eylem sonuç vermez bu böyledir. Olumlamalarını yapmaya başlayan insanların nedeni olumlama yaparak 100 bin kazanmak değilde, odağını yok’tan, var noktasına çekmeleri olmalıdır. İşlerini kolaylaştırır ☺️

  • @emineyilmaz7018
    @emineyilmaz70185 жыл бұрын

    Psikolojideki ekollerden de bahsedebilir misiniz bi videonuzda? Sormak istediğim, farklı psikologlar veya psikoterapistler farklı ekollerdeki terapi yöntemlerini seçebilirler mi?

  • @meraklsnapsikoloji1376

    @meraklsnapsikoloji1376

    5 жыл бұрын

    Emine YILMAZ merhaba, “Psikoloji Nedir” adlı videomuzda farklı ekollerden bahsediyoruz. Bir göz atın deriz :)

  • @altos2488
    @altos24884 жыл бұрын

    Bilinçaltı biz doğduktan sonra çalışmaya başlar (dünyaya 0 olarak geliriz) dediniz fakat anne karnında da bilinçaltının çalıştığını biliyoruz yanlış mı anladım?

  • @waffenss2328

    @waffenss2328

    2 жыл бұрын

    farkındalığımız bilinç ve bilinçaltı olarak ikiye ayrılır. bir de süper bilinç diye bir şeyden söz edildiğini duyarsınız ama oraya hiç girmeyelim şimdi. bilinçaltı adını verdiğimiz ve daha %90'ı hakkında hiçbir şey bilmediğimiz gizemli mekanizma, bir insanın hayatı boyunca belki de dünyadaki tüm bilgisayarlardan daha fazla veri topluyor. mesela hipnoz konusundaki bilgimizin ileri seviyelere ulaştığını, bu bilgiyle seni bundan 10 yıl önceki kasım ayının ilk çarşamba günündeki anılarına götürecek bir teknik geliştirdiğimizi varsayalım. o çarşamba günü yaşadığın her şeyi bütün detaylarıyla yeniden anımsarsın. detay derken o gün bindiğin otobüsün plakasından, restoranda yemek yerken yanından geçen seksi kadının parfümünün kokusuna kadar derin detaydan bahsediyorum. bütün bu deneyimlerin eksiksiz olarak bilinçaltında depolanmış durumda. bilinçaltı bu kadar veriyi laf olsun diye depolamıyor, aynı zamanda analiz ediyor. bu analizlerin sonucunu da bazen günlük hayatın arasında çat diye önüne koyuyor, ki buna sezgi adını veriyoruz. mesela sezgin sana bir insandan uzak durmanı söylüyorsa, o insanla tanıştığından itibaren tüm konuşmalarındaki ses tonu değişimlerinden, beden diline kadar milyarlarca verinin bilinçaltın tarafından analiz edilmesi, bunun sonucunda da güvenilmez olduğunu görmesidir. o kişinin vücudunda bir kasın anlık olarak gerilmesiyle bunun beden diline milimetrik bir şekilde yansıması, bilinçaltının o kişinin aklından geçen düşünceleri dahi bilmesine sebep olabilir. tarihin gidişatını değiştiren buluşların çok büyük kısmı da rüya ve vizyonların yardımıyla gerçekleştirilmiştir ayrıca. bu örnekler derinleştirilebilir fakat fazla uzatıp sıkmadan konuya girmek istiyorum. bilinçaltı analizlerinin sonuçları bize bazen sezgi, bazen ilham, bazen de rüya aracılığıyla bildirilir. hemen "sezgi süpermiş" diyerek heyecanlanma, çünkü maalesef insanlık sezgiyle olan bağını kaybetmiş durumda. birçok kişi sezgi ve paranoyayı ayırt edemez halde, bu yüzden de risk almaya cesaret edemeyenler güvenilir bir seçenek olan mantığı tercih ediyor (haklı olarak). mantık güvenilirdir, fakat bilinçaltının devasa kapasitesi ve bugüne kadar kendisinr defalarca kez kanıtlamış becerileri göz önüne alındığında maalesef çok basit bir araç olarak kalıyor. afrika'daki ilkel bir kabile (bkz: dogonlar), sirius b adlı bir yıldızın varlığından binlerce yıl önce nasıl haberdar oldu? bu yıldız, modern bilim tarafından ancak 150 yıl önce keşfedildi ve o zamana kadar ilkel bir halkın masalları olarak kabul edildi. sezginin gücü, daha teleskop icat edilmemişken, afrika'da mızraklarla savaşan ilkel bir kavme sirius yıldızını öğretti. şimdiyse artık ilkel değiliz ve ileri teknolojimiz var, ama bütün gün sosyal medyada oyalanmaktan başka bir şey yapmıyoruz.

  • @savaskaymaz3316
    @savaskaymaz3316 Жыл бұрын

    Psikolojiye merakı olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki harika olmuş 🙂✋

  • @haticearturan1919
    @haticearturan1919 Жыл бұрын

    Söylediklerinizi dinlemek çok zevkli ama arkadaki müzik biraz dikkat dağıtıyor.Teşekkürler 🙏❤️

  • @baye752
    @baye752 Жыл бұрын

    uzmanlardan dinlemek baska oluyormus bilincaltini

  • @nazkonac2081
    @nazkonac20815 жыл бұрын

    Serra hocam ses tonunuz kulağa hoş geliyor fakat konuşurken biraz daha kelimeleri tane tane ve ağzınızı açarak söyleseniz rica etsem. Hızlı konuştuğunuz için biraz bazı kelimeleri anlamakta güçlük çekiyorum. Beden diliniz anlatımınız güzel fakat belirttiklerimle bütünleşirse kulağa daha hoş gelir. Anlayışınız için teşekkür ederim. Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim ikinizede. Ders dinliyor gibiyim çok zevkli.

  • @fatossahinkaya7158

    @fatossahinkaya7158

    3 жыл бұрын

    Evet! Serra hanımefendi kelimeleri yutmayın lütfen! Çoğu sözcüklerinizi anlayamadık maalesef!!!

  • @fidansefer7459
    @fidansefer7459 Жыл бұрын

    Terapi almadanda bilinçaltını programlama mümkün

  • @melikeesasturk7011
    @melikeesasturk70115 жыл бұрын

    Çok güzelsiniz. Keske yuzyuze de konusma firsatimiz olsa

  • @hilalyildiz2612
    @hilalyildiz26124 жыл бұрын

    Yaklaşık bir yıl önce ellerimde titreme başladı. Hatta "elden ayaktan düşüp, başkalarının eline kalıcam" diye düşünerek, panik atak benzeri bir şey yaşadım ve acilde aldım soluğu 😔 Eskiden titreyen insanlar gördüğümde Örn: Vedat MİLÖR'ü tv'de görünce onun adına üzülür rahatsız olurdum. Yine parkinson hastası olan tarım ilacı içerek intihar eden sevdiğim bir ablanın ölümüde beni çok etkilemişti. Şimdi benim problemim bilinçaltı ile ilgili olabilir mi ve öyle ise değiştirilebilir mi acaba? Cevap verirseniz çok sevinirim🙏 🙏

  • @meraklsnapsikoloji1376

    @meraklsnapsikoloji1376

    4 жыл бұрын

    Özgür GÜÇ Bilinçaltınızdaki bir korkuyla ilgili olabilir. Ancak tam olarak neyle ilgili olduğunu, hikayenizi dinlemeden ortaya çıkatmak zor. Ama sevindirici olan, tabii ki dönüştürülür ve değiştirilebilir bir durum 🙏

  • @hilalyildiz2612

    @hilalyildiz2612

    4 жыл бұрын

    @@meraklsnapsikoloji1376 Yanıt için çok teşekkür ederim. Size ulaşabileceğim bir telefon numarası rica ediyorum lütfen 🌺

  • @meraklsnapsikoloji1376

    @meraklsnapsikoloji1376

    4 жыл бұрын

    Özgür GÜÇ Serra’ya 0537 230 97 87, Nazlı’ya 02167061430 nolu telefon numaralarından ulaşabilirsiniz.

  • @hilalyildiz2612

    @hilalyildiz2612

    4 жыл бұрын

    @@meraklsnapsikoloji1376 Teşekkür ederim 🙏

  • @bugratanrover4551

    @bugratanrover4551

    3 жыл бұрын

    İzzet güllüyü izleyin

  • @EhliyetsizPilot
    @EhliyetsizPilot3 жыл бұрын

    Başlık. Bilinç altı nasıl çalışır? 100 den fazla bilim ve psikoloji kitap , makale, çalışma okumuşumdur. Bilinç altını çok uzaktan anlatma çabasında olan jung filan vardı. O bile bilinç altının uzandığı sınırlar bilinmiyor diye itirafta bulunmuştu. Günlük bilinç ile yasayan insanlara devasa bir çoklu evreni anlatmak mümkün değildir. Zaten akademisyenlerin bile kafası karışıyor. Valla hayret ettim. Bizim toplum devam, bilinç altı diye , psikoloji diye anlatmayı seviyorlar.

  • @hindiba4097
    @hindiba40974 жыл бұрын

    Tahammül edemedim valla 7 dakika zor izledim. Kusura bakmayın ablalar ama konsept değiştirmelisiniz

  • @vdfsaygl316
    @vdfsaygl3162 жыл бұрын

    Söylediğiniz bir takım teknikler sözde bilim değil mi

  • @sevincshirinova1963
    @sevincshirinova19633 жыл бұрын

    Keçirdiyim hislere ad koyamıyorum Sanki o olayı izliyorum yaşamıyorum Duyğularım çok karışık

  • @EmineDemir-yz1iy

    @EmineDemir-yz1iy

    2 жыл бұрын

    Psikolog İzzet güllü youtub kanalı izlemeni tavsiye ederim

  • @krmgky
    @krmgky4 жыл бұрын

    nazli ; sev beni.beni sevdigini soyle, analiz et beni, cocuklugumu hatirlat, sinek ilaci sikan arabanin arkasindan yeniden kostur, tas vurmaca oynat, biseler yap, sev beni.

  • @ozgurkzderya3322
    @ozgurkzderya33223 жыл бұрын

    Ses cok kotü. Cok zor duyuluyo. Kendi kendinize konusuyorsunuz

  • @krmgky
    @krmgky4 жыл бұрын

    ruyalar konusunda size katilamayacagim hanimlar. sonucta ruyalarin bir bolumu bilinc ile ilgili ve/veya bireyin kendi dunyasi ile ilgili degildir/sinirli degildir. bu durum nazli'yi sevmemiz icin engel degil tabi.

  • @selma9230
    @selma92304 жыл бұрын

    Arkadaki müziğe cidden ihtiyaç yok sizin konuşmanızı gölgelemiş boş yere..bu emeği heba etmeyin

  • @meraklsnapsikoloji1376

    @meraklsnapsikoloji1376

    4 жыл бұрын

    selma selma ilk zamanlarda kullanmıştık o müziği, sonra da biz de fark ettik durumu :) teşekkürler 🙏

  • @hindiba4097
    @hindiba40974 жыл бұрын

    Bir kişi anlatmaymış keşke. Odaklanılmıyor bir türlü.çok saçma olmuş

  • @sabriyecoban7421
    @sabriyecoban74214 жыл бұрын

    Birbirinin lafını kesen, anlaşılması zor, kadın günü sohbetine dönmüş. Sohbet şeklinde yapılmaya çalışılmış ama berbat olmuş 👎👎👎